פצלי שמן זה מסוכן

בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

פצלי שמן זה מסוכן

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

היום התבשרנו שמתחילים בניסוי של הפקת פצלי שמן באיזור בית שמש
אז בואו תראו מה קורה באמריקה כאשר משתמשים באותה טכנולוגיה בסירטון רואים שהם שאפשר לשרוף את המים שיוצאים להם מהברז. מלבד זאת גם דולפים חומרים מסוכנים לכל הסביבה (זה הגיוני שזה מה שיקרה כאשר מנסים לשים מה שלמטה - למעלה וההיפך). אגב הבעלים שם זה חברת נובל-אנרג'י שבאה לחפור לנו באדמה ובנשמה אחרי שכבר נגמרו להם המקורות הקלים של הנפט.
זה נשמע לכם הזוי ? אז יש משהו יותר הזוי - אם תשימו לב בקישור שהבאתי יש קישור לעוד כתבה שאומרת שממשלת ארה"ב, משרד הבריאות ליתר דיוק, מאשר את המים הללו לשתיה ! שתבינו מה נקרא 'בטוח'. הממשלה עם התאגידים באש ובמים. כי אם התאגידים יתפרקו (ולא צריך הרבה בשביל שזה יקרה כי גם כך הם הולכים על חבל דק מאוד וזה בטוח יקרה בקרוב) כשהם יתפרקו תהיה אנרדלמוסיה והממשלה לא הגונה מספיק להתמודד עם זה. אז דוחים את זה על חשבון העתיד.
אני מקווה שנילחם בזה כל עוד זה קטן ואם גם זה לא יעזור צריך לפוצץ לדרעקס האלה את כל המכונות שלהם. מצטער, אני לא מוכן למות בשביל איזה תאגיד מסריח. לי אין ספק שהדברים האלה הורגים. הגיע הזמן שנבין שאף אחד לא דואג לנו וניקח את העניינים לידיים. למה בחיפה יש תמותה גבוהה בהרבה ואתסתה וסרטן ושאר תחלואים פי כמה מאזורים נקיים יותר? איך אפשר לומר שזה נקי ושזה בטוח לאור נתונים אלו ?
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

פצלי שמן זה מסוכן

שליחה על ידי טלי_מא* »

בערך, תודה רבה על המידע.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

פצלי שמן זה מסוכן

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אני בהלם - זה אמיתי??? אולי זה ערוך איכשהו???
בערך_מוחלט*

פצלי שמן זה מסוכן

היה לזה הרבה פרסום, באתרי החדשות הגדולים. אמיתי לגמרי.
הם באים בתחכום, קוראים לזה ניסוי וכך מקבלים אישור שהרי זה רק "ניסוי" אי אפשר לשלול בלי לנסות. כבר קשה מאוד לגלות בארות נפט שקל יחסית לדלות מהם. עכשיו צריך להשקיע הרבה מאוד מאמץ כדי לדלות נפט והתמורה היא פחות נפט ובאיכות פחות טובה. הטכנולוגיות הללו מאוד מסיביות והרסניות לסביבה. אולי שילוסטון יעור מרבצו בעקבות כל ההטרדות שהם מטרידים אותו - אולי רק אז האמריקאים סוף סוף יתעוררו ויבינו מה קורה סביבם. בעולם הערבי התעוררו. שם ברור להם שיש מעליהם דיקטטורים. בעולם ה"מתקדם", התחכום שולט. אנשים חושבים שהם חופשיים אבל שיעבדו אותם והם אפילו לא שמים לב. מה שמצחיק שמשרד הבריאות שם אומר שהמים בטוחים לשתיה, אבל הוא רק חושש שהבית עשוי להיות בסכנה דליקה. :-) ..... שישתו הם לרויה מהמים הללו וששמניהם יפוצלו ובתיהם יחרבו.
הגיעו מים (מזוהמים) עד נפש !
גל_הגלגל*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

פצלי שמן זה מסוכן

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

זה אמיתי לגמרי וזוועתי ממש. חובה לראות את הסרט, בשביל להבין עד כמה רחוק זוועות התעשייה יכולות להגיע, בגלוי לחלוטין ע"ח חיי אנשים, ובקנה מידה גדול.
אני בשוק שהתחילו את הניסוי הזה, הייתי בטוחה שזה עוד רחוק מלקבל אישורים... לעצלן הקטן בתוכי שרק רוצה לחיות בשקט ובאוטופיה מדומה ממש לא מעוניין להתמודד עם כל זה...
אבל כמה שזה אמיתי וקרוב ונוראי. אין מצב. פשוט אין מצב שניתן לזה לקרות פה. לקחת נשימה ו....לצאת לעבודה.
בערך_מוחלט*

פצלי שמן זה מסוכן

אפשר לנסות בדרך חוקית, בתי משפט למשל (זה קורה בימים אלה ממה שהבנתי). אם זה לא יעזור צריך לשקול לקחת את החוק בידיים. לי אישית אין מה להפסיד. אני לא רואה עתיד.
בערך_מוחלט*

פצלי שמן זה מסוכן

וזה לא קורה רק שם מחקר מאונ' דיוק, הראה שזה ענין עקרוני.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

פצלי שמן זה מסוכן

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

סקר פצלי השמן בשפלת יהודה: סיכום קידוחי המחקר בלכיש ובגלאון
(שורה תחתונה: בטוח לקדוח, כי אין זליגה, או משהו כזה. אשמח אם מישהו יוכל להפיק מזה תועלת למאבק בדבר הזה :-\)
בערך_מוחלט*

פצלי שמן זה מסוכן

תודה טליה, מאיפה זה לקוח ?
אגב מאז קראתי קצת, פצלי השמן זה דבר כל כך לא יעיל שאפילו פחם עם אמצעי מגן עדיף. הקידוחים הללו פוריים לתקופה מאוד קצרה. הנזק - פשוט עצום ונשאר המון זמן ! נראה לי שכל זה אינו אלא תעלול ביחסי ציבור כדי לקבל מימון ולברוח עם הכסף של המשקיעים. כ"כ זה מצריך כמויות אדירות של מים ושל חול. אין לנו גם את המזקקות המתאימות לסוג שמן כל כך גס למיטב ידיעתי. אין שום הגיון בזה.
אני מאחל מוות לכל מי שמעודד את זה ביודעין.
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה ורופאים”