על ידי סבטקסט_כפול* » 26 אוקטובר 2007, 11:01
בלוג מועתק מ:.0ח1גיגה בסנדוויץ''
ורד צח
החורף הוא זמן מצוין להכין שפע של ממרחים שונים לגיוון הכריכים. עמי חולין ודני לבל, השפים של רשת "טל בייגלס" מוכיחים שניתן להכין בקלות רבה מגוון של סוגים למריחה על לחם. שכן ימרחו אתכם
"בבית הספר היסודי", מספר דני לבל, השף של רשת "טל בייגלס", "אהבתי מאוד את כריכי השוקולד שאמי הכינה לי. כשבגרתי, השתנה טעמי, ובתיכון קינאתי בחבריי שאכלו סנדוויץ' מושקע במיוחד. היום אני יודע שאין צורך בעבודה רבה על מנת לשדרג כל כריך. קל מאוד להכין ממרחים מצוינים ולגוון את הכריכים לא רק לילדים.
ממרח טונה לייט
כשר, מהיר, קל, בריאותי, זול, פרווה
החומרים:
1 ק"ג טונה, מסוננת משמן (או טונה במים)
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
3 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות
40 גר' סלרי, חתוך לרצועות דקות
3 כפות עירית, חתוך לרצועות דקות
½ כוס מיונז דל קלוריות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מועכים בקערה את הטונה המסוננת עד שמתקבלת תערובת ללא גושים.
מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל הצהוב, המלפפונים החמוצים, עלי הסלרי והעירית ומערבבים היטב.
מוסיפים את המיונז, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
ממרח פורל
כשר, קל, מהיר, בריאותי, זול, פרווה
החומרים לכ- 1/2 ק"ג ממרח:
400 גר' פילה פורל מעושן
100-150 גר' (1/2-3/4 כוס) מיונז
1/2 לימון טרי
אופן ההכנה:
מנקים את דג הפורל מקוצים ומפוררים אותו.
מוסיפים את המיונז ומערבבים עד לקבלת תערובת ללא גושי הדג.
סוחטים את הלימון על התערובת ומערבבים עד לקבלת ממרח חלק.
טועמים ומתקנים את התיבול.
גבינת שמנת עם רוטב פסטו
כשר, מהיר, קל, בריאותי, זול
החומרים:
צרור עלי בזיליקום
צרור עלי פטרוזיליה
6 - 7 כפות צנוברים
2 שיני שום
3-4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ק"ג גבינת שמנת קשה
אופן ההכנה:
מעבדים בבלנדר את עלי הבזיליקום, הפטרוזיליה, הצנוברים, שיני השום, שמן הזית והמלח ומרסקים במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
חותכים את גבינת השמנת לקוביות ומערבבים עם רוטב הפסטו.
ממרח חציל ספרדי
כשר, בריאותי, זול, פרווה
החומרים:
3-4 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
מעט סוכר
צרור עלי פטרוזיליה, חתוכים גס
3 שיני שום טרי חתוך לפרוסות דקות
100-150 גר' (1/2-3/4 כוסות) מיונז
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
מרתיחים את קוביות החציל במים חמים עם מעט סוכר.
מוציאים את קוביות החציל ומייבשים מעט.
מטגנים את קוביות החציל בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מסננים ומשהים כשעתיים.
מעבירים את קוביות החציל לכלי מתאים ומוסיפים את יתר החומרים: הפטרוזיליה החתוכה גס, פרוסות שיני השום, המיונז, המלח והפלפל הלבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממרח עוף בקארי
כשר, בריאותי, קל
החומרים:
1 ק"ג חזה עוף
2 בצלים, חתוכים לטבעות חצויות לשניים
10 פטריות שמפיניון פרוסות
4 גבעולי תימין
2 כפות שמן זית
1 כף קארי
100-150 גר' (1/2 – 3/4 כוס) מיונז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
אופן ההכנה:
מקפיצים את חזה העוף בשמן במשך זמן קצר. מקררים וחותכים לרצועות נגד כיוון הסיבים.
מערבבים את פרוסות הפטריות, הבצלים, גבעולי התימין, שמן הזית והקארי ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות כ 5-10 דקות עד לייבוש.
מוסיפים את רצועות חזה העוף, המיונז, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
סלט ביצים
קל, כשר, מהיר, זול, פרווה
החומרים ל-1 ק"ג:
15 ביצים קשות
1/2 1 כוסות מיונז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
חותכים את הביצים הקשות במגררת או במכשיר לחיתוך ביצים.
מוסיפים את המיונז ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מוסיפים את העירית הקצוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בלוג מועתק מ:.0ח1גיגה בסנדוויץ''
ורד צח
החורף הוא זמן מצוין להכין שפע של ממרחים שונים לגיוון הכריכים. עמי חולין ודני לבל, השפים של רשת "טל בייגלס" מוכיחים שניתן להכין בקלות רבה מגוון של סוגים למריחה על לחם. שכן ימרחו אתכם
"בבית הספר היסודי", מספר דני לבל, השף של רשת "טל בייגלס", "אהבתי מאוד את כריכי השוקולד שאמי הכינה לי. כשבגרתי, השתנה טעמי, ובתיכון קינאתי בחבריי שאכלו סנדוויץ' מושקע במיוחד. היום אני יודע שאין צורך בעבודה רבה על מנת לשדרג כל כריך. קל מאוד להכין ממרחים מצוינים ולגוון את הכריכים לא רק לילדים.
ממרח טונה לייט
כשר, מהיר, קל, בריאותי, זול, פרווה
החומרים:
1 ק"ג טונה, מסוננת משמן (או טונה במים)
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
3 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות
40 גר' סלרי, חתוך לרצועות דקות
3 כפות עירית, חתוך לרצועות דקות
½ כוס מיונז דל קלוריות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מועכים בקערה את הטונה המסוננת עד שמתקבלת תערובת ללא גושים.
מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל הצהוב, המלפפונים החמוצים, עלי הסלרי והעירית ומערבבים היטב.
מוסיפים את המיונז, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
ממרח פורל
כשר, קל, מהיר, בריאותי, זול, פרווה
החומרים לכ- 1/2 ק"ג ממרח:
400 גר' פילה פורל מעושן
100-150 גר' (1/2-3/4 כוס) מיונז
1/2 לימון טרי
אופן ההכנה:
מנקים את דג הפורל מקוצים ומפוררים אותו.
מוסיפים את המיונז ומערבבים עד לקבלת תערובת ללא גושי הדג.
סוחטים את הלימון על התערובת ומערבבים עד לקבלת ממרח חלק.
טועמים ומתקנים את התיבול.
גבינת שמנת עם רוטב פסטו
כשר, מהיר, קל, בריאותי, זול
החומרים:
צרור עלי בזיליקום
צרור עלי פטרוזיליה
6 - 7 כפות צנוברים
2 שיני שום
3-4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ק"ג גבינת שמנת קשה
אופן ההכנה:
מעבדים בבלנדר את עלי הבזיליקום, הפטרוזיליה, הצנוברים, שיני השום, שמן הזית והמלח ומרסקים במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
חותכים את גבינת השמנת לקוביות ומערבבים עם רוטב הפסטו.
ממרח חציל ספרדי
כשר, בריאותי, זול, פרווה
החומרים:
3-4 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
מעט סוכר
צרור עלי פטרוזיליה, חתוכים גס
3 שיני שום טרי חתוך לפרוסות דקות
100-150 גר' (1/2-3/4 כוסות) מיונז
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
מרתיחים את קוביות החציל במים חמים עם מעט סוכר.
מוציאים את קוביות החציל ומייבשים מעט.
מטגנים את קוביות החציל בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מסננים ומשהים כשעתיים.
מעבירים את קוביות החציל לכלי מתאים ומוסיפים את יתר החומרים: הפטרוזיליה החתוכה גס, פרוסות שיני השום, המיונז, המלח והפלפל הלבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממרח עוף בקארי
כשר, בריאותי, קל
החומרים:
1 ק"ג חזה עוף
2 בצלים, חתוכים לטבעות חצויות לשניים
10 פטריות שמפיניון פרוסות
4 גבעולי תימין
2 כפות שמן זית
1 כף קארי
100-150 גר' (1/2 – 3/4 כוס) מיונז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
אופן ההכנה:
מקפיצים את חזה העוף בשמן במשך זמן קצר. מקררים וחותכים לרצועות נגד כיוון הסיבים.
מערבבים את פרוסות הפטריות, הבצלים, גבעולי התימין, שמן הזית והקארי ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות כ 5-10 דקות עד לייבוש.
מוסיפים את רצועות חזה העוף, המיונז, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
סלט ביצים
קל, כשר, מהיר, זול, פרווה
החומרים ל-1 ק"ג:
15 ביצים קשות
1/2 1 כוסות מיונז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
חותכים את הביצים הקשות במגררת או במכשיר לחיתוך ביצים.
מוסיפים את המיונז ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מוסיפים את העירית הקצוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.