על ידי אסתר_ש* » 17 יולי 2010, 15:35
עוגת טורט רולדות עם שמנת מתוקה ופודיג איסטנט וניל, זאת עוגה שאני המצאתי כשהילדים היו קטנים.
אופן הכנה:
להקציף 6 חלבונים עם כוס וחצי סוכר בהקצפה קשה.
בקערה נפרדת להוסיף את החלמונים, 2 כפות שמן קנולה, מעט רום, קליפת לימון מגורדת, קליפת תפוז מגורדת,
ולהוסיף בהדרגה לקצף הנוקשה. להוסיף כוס ושלושת רבע קמח אוסם.
לאפות בחום 150 מעלות קצת פחות בערך 50 דקות.
לצקת את הבלילה לתבנית מרובעת.
אחרי זה לבדוק בקיסם - אם הוא יבש, להוציא את התבנית מהתנור ולהניח אותה על מגבת סחוטה.
אחרי שהצטננה העוגה, לחתוך אותה ל- 2 חלקים לרוחב. לקחת רבע כוס מים רותחים, להוסיף 2 כפיות רום ולפזר על העוגה שתהיה רטובה
בינתים להכין במיקסר במערבל 2 שקיות שמנת מתוקה ו- 2 שקיות פודינג איסטנט וניל, ולהקציף עד שהקרם יהיה קשה. להוסיף חצי מכמות הקרם על העלה ולגלגל בזהירות, וכך לגלגל גם את העלה השני בקרם. לקחת סיר קטן, להוסיף לתוכו 3 כפות קקאו, 3 כפות מים, ו- 4 כפות סוכר. לערבב ולהביא לרתיחה, עד שהכול נהפך לעיסה חלקה. להוריד מהאש ולהוסיף רבע חבילת חמאה בלי מלח. לערבב הכל כשהקרם עדיין חם. לצקת את הקרם על הרולדות ולמעלה לפזר סוכריות.
עוגת טורט רולדות עם שמנת מתוקה ופודיג איסטנט וניל, זאת עוגה שאני המצאתי כשהילדים היו קטנים.
אופן הכנה:
להקציף 6 חלבונים עם כוס וחצי סוכר בהקצפה קשה.
בקערה נפרדת להוסיף את החלמונים, 2 כפות שמן קנולה, מעט רום, קליפת לימון מגורדת, קליפת תפוז מגורדת,
ולהוסיף בהדרגה לקצף הנוקשה. להוסיף כוס ושלושת רבע קמח אוסם.
לאפות בחום 150 מעלות קצת פחות בערך 50 דקות.
לצקת את הבלילה לתבנית מרובעת.
אחרי זה לבדוק בקיסם - אם הוא יבש, להוציא את התבנית מהתנור ולהניח אותה על מגבת סחוטה.
אחרי שהצטננה העוגה, לחתוך אותה ל- 2 חלקים לרוחב. לקחת רבע כוס מים רותחים, להוסיף 2 כפיות רום ולפזר על העוגה שתהיה רטובה
בינתים להכין במיקסר במערבל 2 שקיות שמנת מתוקה ו- 2 שקיות פודינג איסטנט וניל, ולהקציף עד שהקרם יהיה קשה. להוסיף חצי מכמות הקרם על העלה ולגלגל בזהירות, וכך לגלגל גם את העלה השני בקרם. לקחת סיר קטן, להוסיף לתוכו 3 כפות קקאו, 3 כפות מים, ו- 4 כפות סוכר. לערבב ולהביא לרתיחה, עד שהכול נהפך לעיסה חלקה. להוריד מהאש ולהוסיף רבע חבילת חמאה בלי מלח. לערבב הכל כשהקרם עדיין חם. לצקת את הקרם על הרולדות ולמעלה לפזר סוכריות.