עלים ירוקים

שליחת תגובה

עוצמה היא לא להשתמש בכוח העומד לרשותך
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: עלים ירוקים

עלים ירוקים

על ידי נמוש* » 15 דצמבר 2019, 13:26

שלום רב למומחים
האם ניתן לשלב קייל מר בשוקולד מר וטעים?..
האם יש מתכון שוקולדי ו או בנני ו או קיילי (ועדיף כולם) למשקה סמיך וחמים לחורף?... סמודים רשק וכד קרים זה קל...

בתודה רבה וחורף נעים

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 דצמבר 2017, 16:12

אני זרעתי ברוקולי צמח לי רק ירק בלי הפרחים הקבעולים והעלים צמחו לגובה כ 30 40 ס"מ בלי ברוקלי

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2012, 00:06

שאלה לי אליכם למנוסים בתחום העלים הירוקים.
לפני מספר שבועות היה לי יום ניסיוני: מהבוקר ועד אחה"צ אכלתי כמות די גדולה של שייקים ירוקים, שחלקם גם הכילו הרבה פירות.
אני טבעונית ואוכלת מבושל אבל באותו יום עשיתי נסיונות רואו-פוד של המון דברים, ואכלתי די הרבה מהם.
בקיצור, בשעות אחה"צ הרגשתי ממש מן "היי", תחושה של ריחוף וכו'... אבל ממש! כמו אחרי שאכטה מג'וינט (ויש לציין שזה משהו שלא נגעתי בו כבר שנים).
מישהו יודע אם קיים קשר לעלים הירוקים? או שזה פשוט הסוכר שבפירות? (מה שלא נראה לי מכיוון שאז זה היה "היי" יותר זמני והיה מתרחש קרוב יותר לזמן האכילה)...
אשמח להסבר, מדעי או רוחני :)
תודה

עלים ירוקים

על ידי טנא_מלא_כוכבים* » 10 אוגוסט 2010, 14:48

שלום,
מתוך ויקיפדיה: עלי הגזר גם הם טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות לא נהוג להשתמש בהם.
מה לעשות עם עלי גזר: כאן

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 אוגוסט 2010, 13:27

מדוע לא אוכלים את העלים הירוקים של הגזר - תרבותי ובר?
האם מזיק?

עלים ירוקים

על ידי ביתית* » 20 יוני 2010, 15:29

ברוקולי וכרובית בטוח אכיל.

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 יוני 2010, 10:10

מה עושים עם העלים של הקישואים או ירקות אחרים שאוכלים בהם רק את הפרי?
מי יודע מה אכיל?

עלים ירוקים

על ידי סירופ_מייפל* » 16 מאי 2010, 13:18

מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים? כן (-: במרק בטוח.

עלים ירוקים

על ידי אור_של_כוכבים* » 27 פברואר 2009, 01:22

טוב. נראה לי שהעלים שכתבתי למעלה הם של חזרת הגינה.
עלים ירוקים גדולים חריפים מאוד.
מישהו נתקל בכאלו עלים?

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 ינואר 2009, 13:52

מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים?

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמוני* » 01 ינואר 2009, 18:17

_מניסיוני האישי ועל-פי דעתי- כמות החומצה האוקסלית משתנה בכל צמח- על פי טיב התפתחותו ותנאי גידולו.
כשצורכים ממנה בכמויות גדולות- יש מין תחושת צריבה בגרון שאי אפשר להתעלם ממנה- ופשוט מפסיקים לאכול.
חוויתי זאת מספר פעמים עם עלי סלק נהדרים- ואפילו עם תרד, ובאותו אופן גם עם כף-אווז.
הצרכים של הגוף משתנים ומסיבה זו יש ימים שבהם צריכה גדולה יותר מצמח מסוים אפשרית- וביום אחר הגוף צריך פחות.
אך מעבר לצרכיו של הגוף- אפשר לזהות הבדלים משמעותיים ביותר בצמחים דומים הגדלים בעונות שונות.
לדוגמא כך האווז- שבשיא החורף- אחרי לילות קרים במיוחד- נהניתי לאכול ממנו כמויות אדירות שהיוו בשבילי את הארוחה העיקרית של היום- ללא תחושת צריבה כלל- לעומת זאת- אם אנסה לטעום מאותו צמח שהתחיל לנבוט אצלי בגינה כבר לפני מספר שבועות- כבר אחרי מספר עלים ארגיש תחושת צריבה לא נעימה בגרון._

אתמול אכלתי כ-8-10 עלי חוביזה(כולל הגבעול) ועוד 2עלים כולל גבעול מסוג אחר שאינני מכיר.
הסוג השני היה לו טעם לא משהו אבל לא הרגשתי צורך לירוק ולא היתה איזשהי צריבה בזמן הלעיסה
או לאחר הבליעה(לפחות לא הרגשתי)

לאחר כ-10 דק' התחילה לי צריבה די חזקה בגרון, שהתפוגגה רק אחרי כ3-4 שעות.

השאלה היא אם הסיבה לצריבה מתקשרת לכמות גדולה של עלי חוביזה או לרעילות של הצמח שאני לא מכיר?
מה נשמע יותר סביר?

תודה.

עלים ירוקים

על ידי אור_של_כוכבים* » 01 דצמבר 2008, 19:51

בבקשה עזרו לי לזהות:
עלים בינוניים של ירוק. שבלולי השדה (הקטנים) כבר היו שם לפני..
הטעם- חריף נורא.
ובכן?

עלים ירוקים

על ידי מונו_נוקי* » 27 אוקטובר 2008, 20:14

קיבלנו עלים ירוקים עם שורש שכשמקלפים אותו הוא צהוב סעל טעם דומה לשל קולורבי אבל עשיר יותר. אולי אתה מכיר במקרה?
תודה

עלים ירוקים

על ידי ניצן_אמ* » 13 ספטמבר 2008, 17:58

רוטבגה זה כרוב נפוס
הו! :-D
נפלא!

עלים ירוקים

על ידי טרה_רוסה* » 13 ספטמבר 2008, 17:55

ומסתבר שרוטבגה זה כרוב נפוס.

עלים ירוקים

על ידי טרה_רוסה* » 13 ספטמבר 2008, 16:41

לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".
את צודקת.

עלים ירוקים

על ידי ניצן_אמ* » 13 ספטמבר 2008, 14:55

האם "כרול" היא מילה בעברית? לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".

עלים ירוקים

על ידי כוכבית* » 15 אוגוסט 2008, 18:00

שלום לכולם
בחופשה האחרונה שלי בתורכיה טעמתי סלט מעלים עגולים בשרניים ירוקים, חלקים ובעלי טעם חזק מאוד בגודל של כ 2 ס"מ אורך ו 1.5 ס"מ רוחב פחות או יותר , שהיו המרכיב העיקרי בסלט בנוסף ליוגורט עיזים, את הסלט הזה הכינה אשתו של קרוב משפחה שבבעלותה גינת ירק לתפארת, את שמם של העלים לא קלטתי אבל את הטעם קשה לשכוח, אשמח מאוד אם למישהו זה נשמע מוכר ויוכל לומר לי היכן משיגים, איך מגדלים, מה השם בעברית וכל מידע אחר ,תודה רבה

עלים ירוקים

על ידי אמא_אדמה* » 04 אוגוסט 2008, 13:34

רגע, אפשר גם לאכול את העלים של הסברס הרגיל? רק בלי הקוצים?

וזה גם חמצמץ כזה?

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 04 אוגוסט 2008, 09:56

יעל שלום -
קודם כל - יש סוג של צבר שהוא במיוחד לעלים.. דל מאד בקוצים (אני שם את העלים כמו שהם) - וקל מאד לגידול - אם את עוברת באזורי את מוזמנת לקפוץ ואתן לך כמה עלים בשביל לשתול אצלך (זה לא כזה נדיר כך שאם תצאי לטיולים באזורך סביר שתמצאי..).
לגבי עלים עם קוצים - יש סכינים מיוחדים בשביל זה.. אבל באמת אין צורך. פשוט לשבור עלה בזהירות בין הקוצים - ואם מברשת יבשה להעיף כמה שיותר מהקוצים. אחרי זה עם סכין חדה, לעבור על העלה, לנקודות של הקוצים יש קצת גובה - כך שהן פשוט יורדות ובסוף זה נראה כך

עלים ירוקים

על ידי יעל* » 27 יולי 2008, 21:53

אופק או מישהו אמיץ אחר, יש טיפים לגבי קילוף של עלי הצבר?
במחוזותינו, לצערי, זה בין העלים הבודדים שניתן למצוא בעונה זו. חשבתי להכין עם זה רסק ירוק.
ועוד שאלה, האם כדאי לשים ברסק רק עלים כאלה? או שזה יצא מין ג'לי כזה?
והאם זה באמת משלשל, כמו שקראתי בכמה מקורות ברשת?

עלים ירוקים

על ידי טרה_רוסה* » 15 יולי 2008, 21:20

תודה על האינפורמציה.
לנו יש עכשיו עלים של כרוב אדום, שצמחו אחרי שהורדנו את הראש של הכרוב בחורף. לעלים יש צורה אחרת, והם גדלים אחרת, והם ממש טעימים. אנחנו מוסיפים אותם לסלט. הסלרי שיש לי עכשיו הוא צמחים מהחורף שעבר, ועדיין לא נבטו חדשים ורעננים.
באמת, אין דבר כיפי יותר מירקות שצמחו בעצמם בגינה :-)

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 יולי 2008, 20:24

האם יש צורך להפוך את האדמה או פשוט לזרוע ולהשקות?

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 15 יולי 2008, 19:55

הטעם של הקייל וגם של העלים של הברוקולי (כן, דומה, לכל עלי הכרוביים - אבל הקייל, בשיאו, מעודן ומשובח יותר ואם יש לך זנים שונים אז גם צבעוני יותר) משתנה מעונה לעונה ותלוי כנראה בעוד גורמים. לאורך השנה יש כמה פעמים שהעלים של הקייל הם ממש לא מרים (לי) - אפילו מתוקים.. אני הכי אוהב את העלים אחרי כמה בוקרים של כפור לפחות.
בשאר השנה אני הולך על העלים הכי רעננים שאני יכול למצוא - גם אם הם מרים קל לי יותר להפוך אותם למאוד טעימים.. מומו תמיד מעדיפה קייל על חסה - אפילו חסה לא מרירה. לפני כמה שבועות כל העלים נפלו והיו מלא כנימות וחשבתי שזהו.. אבל לא בשבועות האחרונים עלי חדשים יצאו ולפני שבועיים אפילו הייתה תקופה קצרה שהעלים היו ממש מעולים. עכשיו יש לא מעט עלים (קטנים יותר מאשר בחורף) - ובסלט מאד קל לשבח אותם על ידי תבלון בלימון, שום מעוך, מלח, ושמן זית - את זה לשים עם היד טוב טוב ונותנים לזה לעמוד קצת.. מוסיפים חצאי עגבניות שרי ויוצא מעולה (תנסי עם עלי ברוקולי - זה חבל"ז).
כן יש לי הרבה סלרי - הכול נזרע לבד - דווקא שנה שעברה הם היו על הפנים, כלומר בסדר, אבל מרים.. עכשיו, הילדים שלהם.. צמחו במין שטיחים צפופים שלא דיללתי - ככה שיש המון גבעולים קטנים יותר, אבל ממש מתוקים וממש טעימים. העלים של סלרי פחות טעימים ואני משתמש בהם רק ברסק ירוק.

ברסק ירוק אני כמעט אף פעם לא שם קייל, לא בגלל שלא טעים, אלא בגלל שאנחנו אוכלים מספיק קייל בסלטים ואני מעדיף לגוון דווקא עם עלים שקשה יותר לאכול בסלט, כמו חסת המצפן או גדילן. כפי שאורי הזכיר - את המרירות של עלים אפשר לנטרל בקלות עם מתיקות ב{{}}רסק ירוק - למעשה זו הטכנולוגיה הכי טובה שאני מכיר לתצרוכת עלים - ובזכותה אפילו עם הגינה הלא מושקעת שלי - אני יכול לספק לי מגוון רחב של עלים כל יום.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 15 יולי 2008, 19:09

העלים של הברוקולי טעימים מאוד (עבורי לפחות) בעונה ספציפית, שאני לא זוכר בדיוק איזו.

קייל טעים, הוא צמח קרוב יחסית למקורות (עבר מעט מאוד השבחות והכלאות), וזאת כנראה גם הסיבה שהוא עשיר מאוד בערכים תזונתיים... עד כמה ששמתי לב, כמעט כל ערך תזונתי חדש שהמדע "מגלה", אז מגלים שיש אותו גם בקייל.
שמתי לב שדוקא העלים הכרוביים המרים האלה (כמו קייל, אבל גם כמו עלי ברוקולי שהם מרים יותר) יוצאים מדהים ברסק הירוק.

עלים ירוקים

על ידי טרה_רוסה* » 15 יולי 2008, 19:01

האם זה לא דומה בעצם לעלים של הברוקולי? (שבעיניי הם לא טעימים). טוב, אני צריכה פשוט לטעום.
בשבילי הפריה זו בעיה, כי אני כן מנסה להגיע למצב שכל הזרעים שלי מאיסוף עצמי, וחשוב לי שיהיה ברוקולי וכרוב.
מקריאה לא מאוד מעמיקה הבנתי שאחד היתרונות החשובים הוא שהוא עמיד בקור, וכאן כל הגינה שלי שרדה יפה את השלג שהיה השנה.
עכשיו יש אצלך קייל בגינה? הוא אכיל? לי למשל יש סלרי, אבל הוא מר מאוד-מאוד.

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 15 יולי 2008, 17:31

הוא בעיקר טעים! (בעיקר בחורף) כמו כן קראתי שהוא נחשב לאחד העלים הירוקים המתורבתים הכי מזינים שיש (מוזמנת לקרוא למעלה את הקישור לויקיפדיה). מלבד זאת אני מגלה יתרונות נוספים - שהוא פורח לאט - מה שנותן תקופת עלים ארוכה - ושהוא רב שנתי וצומח לגובה מה שמאפשר גינה רב-שכבתית יותר. בניגוד לחסה או הרבה צמחים אחרים, כאן לא קוטפים את הראשים, אלא קוטפים את העלים הגדולים שנראים טוב ועוד ועוד עלים צומחים מהאמצע.
בהחלט הפריה אפשרית עם מצליבים אחרים.. - אבל בשבילי זה לא חשש, כלומר אני לא מנסה לשלוט עד כדי כך - ולפעמים יוצאות בני כלאיים מוצלחים ומיוחדים!
מה שמגניב בגינה (כרגע חזרתי) זה שבגלל המסע לsiwa ועוד אי אילו תירוצים - לא השקעתי בה מי יודע מה - ועדיין, בגלל שאני נותן לכול להגיע לזרעים.. כמעט על הגינה היא צמחים מזריעה טבעית ולא מכוונת.. ויש סלרי, קייל, עגבניות, טומטיו, אבטיח, דלעת, מנגולד..

עלים ירוקים

על ידי טרה_רוסה* » 15 יולי 2008, 16:15

הי, גם אני אשמח לזרעים מעניינים. (האם יש חשש להפריה עם צמחים אחרים?)
אבל מה שלא הבנתי עד היום, הוא מה כל כך טוב בקייל. למה אתם משתמשים בו?

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 15 יולי 2008, 14:53

מעוניין בזרעיי? הממ.. יש בשפע! יש המון בגינה בתרמילים ואתה מוזמן לבוא ללקט (ככה יצא קייל יותר טעים) - תזכיר לי לפני פעם הבאה שניפגש ואביא לך (או שאם זה לא יוצא אז אשלח אלייך את המצלמה בדואר עם הזרעים..)

עלים ירוקים

על ידי ניב_רפאל* » 15 יולי 2008, 14:32

תודה אופק! האם יש אפשרות לרכוש ממך זרעים של הסוגים שהזכרתה?

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 15 יולי 2008, 13:35

אצלנו "שולט" הקייל האדום הרוסי והאיטלקי\לסינטו\דינו - מה שאני אוהב זה שהם רצים כבר שנה שלישית עם הפוגות קצרות - ושהם לא חופפים - כלומר הם נעשים טעימים יותר ופחות במהלך השנה ובתורות.
אם יש לך רק מעט זרעים - תעשה מה שאמא אדמה אמרה.
אם יש לך הרבה זרעים - תפזר חופשי - ותן לגדול דווקא בצפיפות, ככה זה בטבע (ראה את הקרוב החרדל), הצמחים תומכים אחד בשני, יהיה לך הרבה יותר אוכל בשלב מוקדם יותר - כי אתה למעשה תדלל לתוך הסלט את הכרולים החלשים יותר ותשאיר לצמיחה את אלה עם הכי הרבה און. (ותן להם לצמוח לזרעים ואז בכלל לא תצטרך לשתול יותר..

עלים ירוקים

על ידי ניב_רפאל* » 15 יולי 2008, 13:21

המון תודה אמא אדמה {@
בנתיים יש לי (Dwarf Green Curled)אשמח לקנות או להחליף עוד סוגים,איזה כדי לגדל?

עלים ירוקים

על ידי אמא_אדמה* » 15 יולי 2008, 13:03

הכי טוב בסתיו, אבל אם אתה חייב עכשיו -
אפשר להנביט במקום מואר בבית ואחר כך לגדל במקום מוצל בחוץ. הקייל חובב מים , בטח בתחילת דרכו..
אפשר להשקות בטפטפות או במשפך...
מרחק בין שתילים? מכיוון שהוא יכול לגדול לצמח די גבוה וגדול , הייתי מאפשרת אפילו חצי מטר בין השתילים, אם יש לך מקום..
בהצלחה! (איזה סוג קייל יש לך?)

עלים ירוקים

על ידי ניב_רפאל* » 15 יולי 2008, 12:56

kale באנגלית

(ויקיפדיה
מבקש טיפים לגידול קייל.
האם כדי להפוך את האדמה.להנביט בבית או ישר באדמה?איך להשקות ?מרחק בין שתילים? וכו'

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 20 מאי 2008, 12:41

היום השתמשתי בשייק הירוק בעלי כרוב (העלים החיצוניים של הצמח, שהרוב זורקים לפח) שקיבלתי חינם מחנות הטבע זנבר
יצא טעים מאוד, קצת כרובי (האמת מזכיר קצת טעם של קייל וקולארדס)

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 08 מאי 2008, 22:39

מה שחשוב עם המלוכיה ברסק ירוק זה לשים גם מהגבעול, כי אחרת זה יוצא רירי מדי
(העלים משאירים ברסק מרקם רירי, והגבעולים פחות)

בא לי ריג'ילה

עלים ירוקים

על ידי מירב_ב* » 08 מאי 2008, 01:25

נ.ב1 את חייבת לנסות מלוכיה
טעמתי היום פעם ראשונה מלוכיה 9-: והיא הייתה כל כך טעימה. באמת מזכירה מעט חוביזה, אבל הרבה יותר עדינה. איך מכינים ממנה כמאכל רק מרק???

נראה לי שסוף סוף מצאתי עלים טעימים לתקופה הקרובה. חסות לא מספקות בעיניי ברסק, התרד, כבר לא כל כך טעים לי בשבועיים האחרונים, ועכשיו הלהיט יהיה מלוכיה. אגב טעמתי היום גם מעט ריג'לה נהדרת, אבל המלוכיה, השאירה חותם עמוק.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 30 אפריל 2008, 19:58

בדיוק עכשיו מתחילה עונת הריג'ילה (רגילת הגינה)
בנוסף,
אם את גרה קרוב לנחל (אפילו 20 דקות הליכה), יש סיכוי שתמצאי שם דברים שונים, כמו כרפס הביצות וגרגיר הנחלים.

ממליץ לקנות שתילים של ריחן (בזיליקום) - קניתי לא מזמן והם כבר גדולים ויפים ואני אוכל מהם כל יום (וממש ברגעים אלו אוכל סלט עם הרבה ריחן מכמה זנים)
כנ"ל נענע, מליסה וכו'.

עלים ירוקים

על ידי לקטית_ירוקה* » 30 אפריל 2008, 11:33

איזה עלים אפשר ללקט בתקופה הזאת שמעכשיו ועד הקיץ??
בחצר שלנו וסביבותיה הכול יבש, החוביזות, הברקן והגדילן- לא נשאר מהם כלום אכיל. מחפשת עלים לסלט. למישהו יש רעיונות או הפניות לתמונות?

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 26 אפריל 2008, 14:38

עלים ירוקים לנצח

אנג'לה סטוקס מככבת שוב בשיר מחווה לירוקים...
http://uk.youtube.com/watch?v=[po]gz1Uu r5ROA[/po]

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 13 אפריל 2008, 21:49

רק תמהרי, כי כבר מלא זמן לא ירד גשם והם הולכים ומתים...
(מצד שני, את יכולה לקחת דלי מים ולהתחיל להשקות כמה גדילנים וברקנים, ואז הם יהיו ממש בסדר, נראה לי)

עלים ירוקים

על ידי צעדים_ראשונים* » 13 אפריל 2008, 08:41

הי אורי, תודה על התשובות!
אדווח ברגע שיהיה לי אומץ להוסיף ברקן למיץ. כמובן שאנסה על עצמי לפני שאנסה עליו ועדיין. צעדים ראשונים מהוססים, כאמור...

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 10 אפריל 2008, 22:06

ליד הבית כבר לא נותרו עלים ירוקים בכלל. גם אצלי. זה לא שאין, פשוט האיכות ירודה... כבר מזמן משקיעים את האנרגיה שלהם בפרחים ובזרעים ומזניחים את העלים.
רוב העלים הירוקים שלי לאחרונה זה סלרי מהערוגה הפרטית

עלים ירוקים

על ידי מירב_ב* » 10 אפריל 2008, 21:56

_איפה את קונה תרד?
נ.ב1 את חייבת לנסות מלוכיה_
אני מזמינה תרד אורגני משוק צרעה או מ"הגינה האורגנית" בבית יצחק.
קראתי היכן אתה קונה את המלוכיה, מעניין אם אוכל להשיג גם במקומות אחרים. ליד הבית כבר לא נותרו עלים ירוקים בכלל )-:
ממש מייאש. חסה לבד לא טעימה לי ברסק...

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 10 אפריל 2008, 19:13

עלי חוביזה הם מבין העלים העדינים יותר, חסרי חומציות, טעם נעים. עדין יותר מכל המתורבתים, כולל חסה למשל.

עלי ברקן הם מדהימים מבחינה תזונתית, רק מהטעם שלהם אפשר להרגיש את זה.. שם בכיס הקטן את עשב החיטה.
(לפי תחושה שלי, לא באמת מדדתי והשוואתי).
עלי גדילן הם ממש קרובי משפחה, אבל יותר נפוצים וטיפ טיפה פחות עשירים (אם כי עדיין מאוד עשירים). קל מאוד להתבלבל ביניהם.

לדעתי הם מאוד בטוחים אם את מרסקת היטב בבלנדר.
מעבר לכך שהקוצים נטחנים דק דק, הם גם מתרככים. מתוך איזה 200 פעמים השנה שהכנתי שייק עם גדילן, קרה לי פעם אחת שהרגשתי בפנים את הקוץ. היה בזה משהו מדהים - הוא היה רך ממש כמו סיב עדין ולא היה כמו קוץ. כנראה שהערבול עם כל הנוזלים ממש ריכך אותו.
אם את רוצה לוודא שלא יהיו לך חלקים בשייק שלא נטחנו (כי נתקעו מתחת לסכינים או מכל סיבה אחרת) - אפשר להוסיף 2/3 כוס מים לבלנדר.

מדהים ששייק עם כרוב היה לו טעים.. כנראה שיש לך טאץ'!

עלים ירוקים

על ידי צעדים_ראשונים* » 10 אפריל 2008, 11:21

שלום, רציתי לשתף אתכם בכך שהתחלתי לרסק ירוקים לי ולמשפחתי בזכות המידע המפורט שמופיע בעמוד הזה ובשאר עמודי הטבעונאות...
רסק די "הארדקור" שכלל עלי סלרי, כוסברה, תפוח בננה וקצת כרוב אפילו זכה לאהדה מדהימה אצל בני הקטן (בן שמונה חודשים) שעד עכשיו הראה יחס די אדיש למזון שאיננו ציצי. הסלרי היה מאד דומיננטי והוא עדיין טרף אותו.
רציתי לשאול לגבי עלי ברקן - יש לי המון בסביבת מגוריי אבל הקוצים מבהילים, האם זה בטוח לתת לילד בן 8 חודשים (מרוסקים למשעי כמובן, ובתוספת פירות / עלים נוספים)?
ולגבי חוביזות, רק להיות בטוחה - הכוונה היא לאכילה של עלים, כן? נשנשתי כמה עלי חוביזות אתמול ויש להם טעם נעים שמזכיר תרד ושוב, נזהרתי מלהוסיף לרסק בגלל הדאגה לבטנו הרגישה של העולל...
תודה !

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 06 אפריל 2008, 21:08

ועוד משהו קיצוני למדי - בד "יוטה" הוא מסיבי הגבעול של המלוכיה!

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 06 אפריל 2008, 21:00

איפה את קונה תרד?

נ.ב1 את חייבת לנסות מלוכיה
נ.ב2 לפי ויקיפדיה מלוכיה זה ממשפחת החלמיתיים, מדהים שגם הטעם מזכיר חוביזה (רק יותר עדין), למרות שהצמח ממש לא דומה

עלים ירוקים

על ידי מירב_ב* » 06 אפריל 2008, 20:40

קניתי תרד והתחלתי ממש לאהוב את זה. אני רק מקווה שזה לא מרוסס מדי.
גם אני בענייני רסק ירוק וסלט עם תרד, ומאוד טעים לי.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 06 אפריל 2008, 13:55

בנווה שאנן, המדרחוב הישן ליד התחנה המרכזית הישנה, יש שוק יפהפה שמאוכלס כמעט לחלוטין במהגרי עבודה.
יש שם כמה חנויות ירקות מצוינות, שאפשר להבין מהם שהסינים אוכלים הרבה ירוק!
באחד הדוכנים יש ערימות ענקיות של תרד, בזיליקום, נענע, מנגולד, חסות, ועוד כל מני, פשוט ערימות בגובה חצי מטר, ומביאים חדש כל יום-יומיים.

קניתי תרד והתחלתי ממש לאהוב את זה. אני רק מקווה שזה לא מרוסס מדי.

אבל ההפתעה הגדולה, שבשבילה אני בכלל כותב פה היום -
קניתי שם מלוכיה !!!
מאוד הופתעתי למצוא שם את זה.
מלוכיה זה צמח בר, שנמכר לפעמים בכפרים הערביים בארץ.

מקווה שמכיוון שהוא צמח בר חזק מאוד ועמיד בפני מזיקים, זה אומר שהוא מרוסס פחות.

עלים ירוקים

על ידי עודד_המחפש* » 26 פברואר 2008, 17:51

משהו יכל להגיד לי איך מכניסים לכאן תמונות??
העלאת תמונות

עלים ירוקים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 21 פברואר 2008, 21:07

שלחתי.

עלים ירוקים

על ידי גברת_פלפלת* » 20 פברואר 2008, 12:57

תודה רבה אורי, אבל אני גרה בגדרה, ועם תינוק קטן קצת קשה לי להגיע לת"א. מה המייל שלך?

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 פברואר 2008, 12:48

אורי יורמן ממחשב אחר
.

עלים ירוקים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 פברואר 2008, 12:40

אבל אני לא מעזה
ענבל, לדעתי חבל שכך, אבל אני בהחלט מבין את מקור הפחד - גם אצלי זה היה כך בהתחלה.

אבל כן, שלחי לי אימייל עם תמונות
או - איפה את גרה? אם קרוב אז אני אקפוץ מתישהו
או - את יכולה לבוא בבוקר לדרום תל אביב להדרכה קצרה בכיף

עלים ירוקים

על ידי גברת_פלפלת* » 20 פברואר 2008, 12:08

אורי, האם אוכל גם אני להשתמש בשירותיך? יש לי מלאנ'תלפים ירוקים בגינה אבל אני לא מעזה לאכול לפני שאקבל אישור ממביני דבר כאן.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 20 פברואר 2008, 10:28

ורדה, את מוזמנת לשלוח לי אותן באימייל ואני אשים

בעיקרון צריך לשים אותם על אתר כלשהו באינטרנט עם כתובת, ואז לרשום פה את הכתובת. מכיוון שיש לי כבר אתר שאני מאחסן בו כמה תמונות, אני יכול לשים שם את התמונות שלך.

עלים ירוקים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 20 פברואר 2008, 05:27

משהו יכל להגיד לי איך מכניסים לכאן תמונות?? (ומה עם ה ... הזה שעובר ומוריד אותן?? )

עלים ירוקים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 15 פברואר 2008, 20:34

יש לי תמונה (אחת ממש טובה ועוד כמה גרועות ) אבל אין לי שמץ איך מכניסים את זה לפה.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 15 פברואר 2008, 12:10

אכלתי עלה אחד. היה טעים מאוד
זה כל מה שצריך. משיכה, טעם טוב. אם זה נהיה לא טעים (אחרי כמה עלים), אז להפסיק. אם זה טעים מאוד, אז לשים חופן בפה וללעוס.

שלחי תמונות בכיף! חסרות לנו תמונות

עלים ירוקים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 15 פברואר 2008, 07:02

התחלתי לעשב גינת ירק קטנה של אחד מגני הילדים שבהם אני עובדת.
פתאום נזכרתי בדף הזה. רצתי מהר לחפש מישהו שמכיר. שיודע. שיוכל להגיד לי מה ראוי למאכל.. ולא מצאתי.
אכלתי עלה אחד. היה טעים מאוד. פחדתי לאכול יותר מזה. איך אפשר להיות בטוחים כשלא מכירים????
והגינה הזו מלאה בירוקים שנראים מזמינים. והמקום נקי. מגודר. עם האוויר הכי נקי בארץ. (פארן. בערבה. )
אנסה מן הסתם היום לטעום עוד קצת.
באמת אין סכנה בלאכול דברים שלא מכירים?? עניין הטעם באמת אמין??
אני יכולה לצלם ולשלוח תמונות (אפשר לקבל איזה מייל שלא אכביד פה על הדף? )כדי לקבל אישור לאכילתם??

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 05 ינואר 2008, 11:34

אחלה אתר - הוספתי קישור ב{{}}מדור לקטים

עלים ירוקים

על ידי אמא_אדמה* » 05 ינואר 2008, 10:27

אתר נחמד עם המון צילומים של צמחים אכילים..

תראו למשל את הכוכבית...

+

עלים ירוקים

על ידי לימור_א* » 14 אוקטובר 2007, 20:38

הרעיונות נחמדים מאד, אבל כדאי להיצמד לעובדות מדעיות: חומצה אוקסלית היא לא אלקלואיד. (אלקלואיד מוגדר כחומר -מולקולה המכילה קבוצת חנקן)

עלים ירוקים

על ידי אלירן_דה_מאיו* » 01 ספטמבר 2007, 21:38

איזה יופי של עמוד- ודיונים.
מניסיוני האישי ועל-פי דעתי- כמות החומצה האוקסלית משתנה בכל צמח- על פי טיב התפתחותו ותנאי גידולו.

כשצורכים ממנה בכמויות גדולות- יש מין תחושת צריבה בגרון שאי אפשר להתעלם ממנה- ופשוט מפסיקים לאכול.
חוויתי זאת מספר פעמים עם עלי סלק נהדרים- ואפילו עם תרד, ובאותו אופן גם עם כף-אווז.

הצרכים של הגוף משתנים ומסיבה זו יש ימים שבהם צריכה גדולה יותר מצמח מסוים אפשרית- וביום אחר הגוף צריך פחות.
אך מעבר לצרכיו של הגוף- אפשר לזהות הבדלים משמעותיים ביותר בצמחים דומים הגדלים בעונות שונות.

לדוגמא כך האווז- שבשיא החורף- אחרי לילות קרים במיוחד- נהניתי לאכול ממנו כמויות אדירות שהיוו בשבילי את הארוחה העיקרית של היום- ללא תחושת צריבה כלל- לעומת זאת- אם אנסה לטעום מאותו צמח שהתחיל לנבוט אצלי בגינה כבר לפני מספר שבועות- כבר אחרי מספר עלים ארגיש תחושת צריבה לא נעימה בגרון.

כל צמח יש לו את תנאי הגידול האופטימאליים בשבילו- וכשיש לו את אותם תנאים- הוא מתפתח באופן שונה לחלוטין מצמח הגדל בתנאים שלא מתאימים לו- ובאופן ישיר מתפתחים בו חומרים ויחסים שונים בין מרכיביו התזונתיים.

שתהיה לכולכם עונה ירוקה
מלאה באור שמש וגשמי ברכה

אלירן

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 06 אוגוסט 2007, 23:58

יש חומצה אוקסאלית בהמון סוגים של מזון... שוקולד, רוב האגוזים והקטניות, פלפל שחור, תה, תמרים, בשר... אני חושב שבמקרה של רסק ירוק האפקטים החיובים מחפים בגדול על עודף אלקלואידי מסוים - ושוב שני ממליץ לגוון - יום אחד כף אווז, יום אחד חוביזה, יום אחד רגילת הגינה, יום אחד עלי צבר, יום אחד עלי גדילן, יום אחד ירבוז, יום אחד קייל, יום אחד חסה עלים, יום אחד סלרי.. וכו. כל אלו זמינים לנו בעונה זו.

הסיבה העיקרית שאנשים פוחדים מחומצה אוקסאלית היא בגלל שטוענים שהיא נקשרת לסידן בגוף ובמזון וגורמת לו לא להיספג בגוף. חקרתי בנושא - ועושה רושם שאין הסכמה על זה - יש הטוענים שבמזון נא - כשהחומצה לא מבושלת, אז היא לא נקשרת לסידן. דר' גבריאל קאזנס בספרו "Conscious Eating" כותב:

"In one extensive study on children put on a high-spinach diet and other high-oxalate foods, no evidence of any alteration of calcium, vitamin D, or phosphorous metabolism was found. It is possible, however, if a person has a low calcium intake or poor calcium metabolism, that a high-oxalate diet could cause a calcium deficiency."

ויקטוריה בוטנקו כותבת באחד מה-newsletters שלה:
... all greens, without exception, [contain] alkaloids. Alkaloid build up is toxic. Wheatgrass also contains a small amount of alkaloids. If you begin to drink it on a regular basis, the alkaloids accumulate and the body rejects it. This is why people get nauseous after drinking wheatgrass regularly for a while. When they take a break and
come back to it, they can tolerate it better. Many people do not consume enough greens, and due to the fact that wheatgrass juice is almost 100% chlorophyll, the benefits of chlorophyll override the drawback of poisoning by alkaloids. That means, that even though people still get the alkaloid poisoning, the presence of chlorophyll in their body still helps to heal cancer, makes the body more alkaline and has other healing effects. That is why the green smoothies are so helpful, because when one begins to use a larger variety of greens in the form of green smoothies, one doesn’t have to constantly drink wheatgrass juice. Just keep rotating and get as many different greens as you can.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 06 אוגוסט 2007, 23:21

אף פעם לא טעמתי כף האווז בכמויות גדולות (כי פשוט אין לי מספיק ממנו בשכונה), אז מה שאני אכתוב עכשיו בא מתוך השערה שלי ולא מתוך ניסיון אישי:

אני שותה כף אווז ברסק ירוק ויכולה ממש להגזים בכמות בלי לשים לב..
אבל אז זה מעורבב עם פירות ושאר מרכיבים עם טעמים אחרים שמאזנים את זה... הרסק הופך להיות מאכל אחד עם אחוז מאוד קטן של חומצה אוקסלית
(אלא אם את שמה איזה 100 עלים של כף האווז, אבל אז בטח הרסק גם לא טעים)

גם בפטרוזיליה יש המון חומצה אוקסלית, ואני לא רואה את כל מומחי התזונה יוצאים נגדה.

עלים ירוקים

על ידי אמא_אדמה* » 06 אוגוסט 2007, 17:00

אני שותה כף אווז ברסק ירוק ויכולה ממש להגזים בכמות בלי לשים לב..

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 06 אוגוסט 2007, 02:11

אהלן - בעלים ירוקים יש אלקלואידים - חומרים שמגנים על הצמח מקטיף-יתר ובאותה נשימה עוזרים לנו לגוון את התזונה שלנו. ג'יין גודאל הבחינה שהשימפנזה צורכת 117 סוגים שונים של עלים ירוקים בשנה. ל-אורי יורמן יש את הספר green for life - אורי מתי כבר תחזיר??? עד אז אם תוכל להביא כאן תקציר של הפרק על אלקלואידים יהיה נחמד.. בכל מקרה בכל עלה יש חומרים שאומרים לנו - בואו תאכלו אני טוב... וגם חומרים שאומרים לנו - רגע רגע אתם מגזימים - הרי אני גם צריך להוציא זרעים ופירות...

אז חומצה אוקסאלית זה סוג של אלקלואיד - קיים בהרבה מאד מזונות.

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 05 אוגוסט 2007, 22:21

מה אתה אומר על מה שהוא אומר על הכף אווז ? מפוצץ בחומצה אוקסאלית...
לי נראה שכאן חוק הטעים לי נכנס ובגדול. לי באופן אישי מאוד טעים לאכול עלה אחד של כף האווז, אבל אם אני אוכל 20 עלים הגוף שלי כבר יתחיל לאותת.
לא הייתי צריך את הסרט של טים בשביל להבין שיש בכף האווז איזשהו רכיב שגורם לו להיות משהו שצורכים בכמות קטנה.

אגב כף האווז -
שלשום, במהלך רכיבה באופניים מתל אביב לרעננה דרך הרצלייה, פתאום ראיתי בצד הדרך כף האווז גדול ובריא, אז עצרתי בצד, אכלתי ממנו כמה עלים, והמשכתי בנסיעה.
(אם אתם תוהים למה אני מספר את זה, אז לא יודע, אבל אותי אישית שעשעה העובדה שהעצירה הראשונה שלי אחרי שעה וחצי של נסיעה רצופה הייתה כי ראיתי כף האווז)

עלים ירוקים

על ידי אמא_אדמה* » 05 אוגוסט 2007, 20:23

ראיתי את טים...
מה אתה אומר על מה שהוא אומר על הכף אווז ? מפוצץ בחומצה אוקסלית...

אגב, איפה אני יכולה לברר פחות או יותר על השפעה של עלים ירוקים על הנקה? אולי יש עלים שלא מתאימים....

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 01 אוגוסט 2007, 01:53

טים ואנרואורדן מראה את גינת הירוקים בחווה של הוריו בוורמונט:
http://www.youtube.com/watch?v=wivh367XEcI

עלים ירוקים

על ידי במבי_ק* » 12 יוני 2007, 23:19

מלבד הקצוות הלבנים

זה היה התחביב שלי בילדות וגם לפעמים היום (החלק הנשלף שלא חשוף לשמש)

עלים ירוקים

על ידי במבי_ק* » 12 יוני 2007, 23:17

עלים ירוקים

על ידי אורי_יורמן* » 12 יוני 2007, 23:10

עלים ירוקים

על ידי יונת_שרון* » 03 יוני 2007, 03:28

אתה צריך להוציא ספר של צמחי בר אכילים
יש ספר כזה של אמוץ דפני. (אם כי ישן ועם ציורים במקום צילומים.)

עלים ירוקים

על ידי ארני_ש* » 02 יוני 2007, 23:01

עוד שאלה , דשא בתפריט שלך ?
יש בזה 20 % חלבון . אבל זה שעיר מדי לטעמי , מלבד הקצוות הלבנים .

עלים ירוקים

על ידי ארני_ש* » 02 יוני 2007, 23:00

אופק אתה הגיבור שלי !
אתה צריך להוציא ספר של צמחי בר אכילים - תמונות של מה שאכיל . לפי עונות . אולי לא יהיה לו שוק , אבל אני אקח אותו איתי לכל מקום .

פתאום אני מגלה פה שרגילה אכילה (אני יודעת שתוכים אוהבים אבל אף פעם לא העזתי לנסות ) וחרצית .

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 09 אפריל 2007, 11:13

תגיד מה עושים בקיץ בלי ירוקים?
קודם כל אני מברך על אכילה לפי עונות השנה.. ומאד הגיוני לאכול יותר פירות עסיסיים בתקופת הקיץ ולכן באופן טבעי מתמלאים יותר מזה ופחות מאבוקדו ואגוזים ושאר מאכלי חורף כבדים יותר..
גם הגיוני שלקטים כמונו יעברו קצת צפונה או להרים בתקופת הקיץ כי פשוט יותר כיף שם.. אני הגעתי לארץ בתחילת יוני - והייתה לי אספקה קבועה של עלים ירוקים מאז ועד היום. כאן בהרי הגליל הראשונים מדרום - כל עוד אני משקה - יש שפע של עלים ירוקים (פחות מהחורף אבל יש גם פחות כנימות בקיץ) - חוביזה וחורפיש (ברקנים) יש לי ללא הפסקה. במקום הכוכבית - בקיץ יש את הירוק אדמדם המדהים בשם ריג'ילה או רגילת הגינה - שצומח בכל מקום.. יש ירבוזים וכף אווז.. ואפשר גם לגדל ברוקולי ועלי כרוב ומנגולד וחסות מתחת לעצים בצל.. כתבתי כל עוד משקים באמת.. אז כשאני מטייל אני פשוט מחפש גינות ושואל אם מרססים ובד"כ אין להם בעיה שאני אעשב להם קצת.. אפשר גם למצוא נזילות בצנרת.. מסביבן בד"כ צומח שפע של אוכל חופשי ומלא אהבה.

עלים ירוקים

על ידי לוונדר_סגול* » 29 ינואר 2007, 12:14

אז אפשר כבר להירשם ולחשוב על יום?
מתי מתאים לך?
יש מצב שתתכנן כזה דבר?
או שנחכה ליום אחד שבו הרכב שתיכנסו אליו לליקוט היומי יגיע לפרדס חנה במקרה?...
ואצלי תהיה רשימת טלפונים ל"הקפצה"? :-)

< קושי אינו בהכרח סבל >

עלים ירוקים

על ידי מיצי_החתולה* » 25 ינואר 2007, 20:19

רעיון החפלק הטבעונאי נראה לי גם לי! גם לי!

עלים ירוקים

על ידי אמא_אדמה* » 25 ינואר 2007, 20:05

וואו, זה בטח היה סלט מדהים..
הפרחים הורודים האלה מוכרים לי, אבל לא יודעת את שם הצמח..

הצהובים- אתה בטוח שזו חרצית? נראה לי יותר כמו סביון...

לצערי גם בתמונה הגדולה יותר אני לא ממש מצליחה לזהות את עלי הבר וגם אני חושבת כמו לוונדר:


_מה היה קורה אם אתה היית פה,
איזו ארוחת גורמה, אם בכלל, הייתה יוצאת לי מהעשבים האלה,_

:-)

עלים ירוקים

על ידי לוונדר_סגול* » 25 ינואר 2007, 12:28

:-)
איזה תהליך סיבובי מצחיק עברת בשתי שורות...
הן התחילו ב... וואלה, פרדס חנה, מקום מגניב... אולי באמת...
והסתיימו ב - המקום כבר שלם ואין בי צורך שם...:-D

אז תרשה לי לחזק את החלק הראשון.
שמבלה זו מסעדה של מזון נא (לא רק) והיא מאוד נעימה וטעימה ואני אוהבת לאכול בה.
טליה שניידר, כוהנת הפרמקלצ'ר הגדולה אכן גרה פה, ואני גם עשיתי את קורס הפרמקלצ'ר שהיא מעבירה (ברטר תמורה האתר שבניתי לה) אבל הוא לא כלל טיול בלאדי כזה כמו שאתה מתאר.
אז, כן. זו הזמנה.
רעיון החפלק הטבעונאי נראה לי
ואתה מוזמן לפתח אותו
ונשמח מאוד לארח את המשתתפים בביתי המתוק, בסוף טיול הליקוט, לארוחת גורמה טבעונאית :-)
{@

עלים ירוקים

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 24 ינואר 2007, 21:01

מאז שקראתי את דף הליקוטים שלך אני מסתכלת על צמחיות בר, באדמתי ובמקומות אחרים
גם אני, אבל אז אני נזכרת באלפי הכלבים שהשקו את אדמת העיר האומללה, ומוותרת :-P

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 24 ינואר 2007, 20:30

תודה על הנשיקה מהעוגיה..

ואיך למען השם אתה יודע מה קורה במקדונלדס...?
ת'אמת קראתי את זה בערך של זה בויקיפדיה ואחרי זה עשיתי גוגל ואישררתי.

התמונה שלך עוררה בי תקוות לזהות משהו, אבל הם קטנים מידי
שימי לב שיש קישור לתמונה ענקית יותר מעל התמונה.

אז..., מתי אתה מגיע לפרדס חנה?...
זוהי הזמנה? אולי לארגן איזה חפלק טבעונאי למעוניינים לאחר טיול של ליקוט כמה שעות? מישהו סיפר לי שיש מסעדה טבעונאית בפרדס חנה וגם טליה שניידר גרה שם.. סביר שיש עוד שאני לא מכיר.. אז כשאני חושב על האזור שלך אם כל החבר'ה הבלאדים שמסתובבים.. מי צריך אותי בכלל בעצם..

עלים ירוקים

על ידי ה_עוגיה* » 24 ינואר 2007, 19:10

אופק, נשיקה ממני.

עלים ירוקים

על ידי לוונדר_סגול* » 24 ינואר 2007, 18:20

במקדונלדס משתמשים בו בסלטים במקום חסה!
ואיך למען השם אתה יודע מה קורה במקדונלדס...?

מאז שקראתי את דף הליקוטים שלך אני מסתכלת על צמחיות בר, באדמתי ובמקומות אחרים,
ותוהה מה היה קורה אם אתה היית פה,
איזו ארוחת גורמה, אם בכלל, הייתה יוצאת לי מהעשבים האלה, שעד לא מזמן כיניתי כ"שוטים"...
התמונה שלך עוררה בי תקוות לזהות משהו, אבל הם קטנים מידי
והתמונות שבראש הדף, אגב, לא נראות.
אז..., מתי אתה מגיע לפרדס חנה?...

עלים ירוקים

על ידי with_passion* » 24 ינואר 2007, 15:47

עלי מנגולד הולך יופי עם כמה בננות ב-רסק ירוק - לעלי סלק טעם קצת יותר חזק ממנגולד - אז אולי לשים קצת פחות. אם מתעקשים לבשל אז רק אידוי מינימאלי.

חזרה למעלה