על ידי אנונימי » 27 יולי 2005, 17:56
ראי גם
אסור לשקשק חלב אם שאוב,
שאיבת חלב,
משאבות חלב,
מדור הנקה
משך האחסון וצורת האחסון
ההנחיות המעודכנות לגבי משך האחסון המותר לחלב שאוב, נכון לינואר 2005:
במקרר - עד 8 ימים.
בפריזר - עד שלושה חודשים.
בפריזר נפרד מהמקרר (דיפ פריז) - עד חצי שנה.
הנחיות קצרות מאתר ללל הבינלאומית ל-
אחסון חלב שאוב
יש ל-ללל ישראל עלון מידע (לקנייה בקבוצות או הזמנה בדואר) על אחסון חלב, קצת יותר מפורט (2 שקלים). כמו כן, אפשר למצוא בפורום הנקה בתפוז המלצות מפורטות מה-Breastfeeding Answer Book, אם בא לחפש שם.
מידע נוסף בפורום אמנות הלידה
במה לאחסן ולהקפיא את החלב השאוב?
- שקיות מיוחדות המיועדות למטרה זו - חסרון: חד-פעמיות, יקרות.
- כלי פלסטיק עם מכסים טובים - רב פעמיים. לא מומלץ למי שאינו אוהב לאחסן מזון בכלי פלסטיק. לא את כל כלי הפלסטיק אפשר להרתיח - לבדוק.
- בקבוקים - אפשר לקנות כמות של בקבוקים פשוטים ולהקפיא בהם. חסרון - יקר, לא כולם מיועדים להקפאה. לבדוק בעת הקנייה את טווח הטמפרטורות בו הם עמידים.
- צנצנות זכוכית - רב פעמיות. אפשר להרתיח ולהקפיא ללא חשש מחומרים שונים. בדרך כלל אפשר להשיג בחינם.
- יש מתקן לאחסון בקבוקים למקרר/מקפיא בשיטת ראשון נכנס - ראשון יוצא. פרטים במ.מ.ש.
היכן קונים שקיות חלב להקפאה, ואיך נראית האריזה שלהן?
קופסאות בערך בגודל של קופסאות סיגריות (יותר רחבות ונמוכות), עשויות קרטון. באגף התינוקות בסופר פארם ודומיו, באגף הבקבוקים ושאר הפיצ'פקס לתינוק.
לשים לב שיש לבקבוקים קטנים (4 OZ) וגדולים (8) - ועדיף לקנות את הגדולים, כי ממילא צריך להשאיר הרבה מקום.
בארץ מוצאים בעיקר מתוצרת פלייטקס ואוונט. עם משאבת אוונט אפשר לשאוב לתוך שקיות אוונט בבקבוק המיועד.
שקיות קשיחות של פלייטקס נוחות מאד לחלב טרי/מקורר אבל לא מתאימות להקפאה, כי אין איך לסגור אותן (אם למישהי יש פטנט, אשמח לשמוע).
שקיות ההקפאה של אמדה, הן מצויינות, באות עם סוגרים מתאימים, ועולות הרבה הרבה פחות מאלו של מדלה.
איך סוגרים אותן?
שקיות רכות של פלייטקס: לצורך הקפאה, אפשר לקפל את החלק העליון, לסגור עם שני אטבים, או סוגר פלסטיק של שקיות, להניח בתוך כוס (שיעמוד) ולשים במקפיא. לאחר שקפא אפשר להסיר את האטבים ולהוציא מהכוס. (אח"כ אפשר פשוט לשים בשקית גדולה, לסגור עם גומיה או כמה סיבובים של סלוטייפ, או לניילן סגורות עם ניילון נצמד.
לפלייטקס יש גם שקיות קשיחות, שבאות בקופסאות גדולות יותר, בסטים של 50 - והן, כאמור, יותר נוחות לשימוש שוטף, אבל לא ידוע אם ואיך אפשר לסגור אותן בשביל הקפאה.
ריח או טעם לוואי לחלב שאוחסן בשקיות
ה עוגיה:
כמה זמן חלב שאוב מחזיק בפריזר?
התחלתי לתת את החלב מהסטוקים העצומים שיש לי בפריזר. הפשרתי במקרר.
כל מה שיצא משקית פלייטקס הגיע עם ריח לוואי מזעזע של פלסטיק (אני חושבת שהן פשוט לא מתאימות להקפאה)
אלה של אוונט לא נתנו לחלב ריח פלסטיקי אבל הוא לא מריח נעים. טעמתי אותו ויש לו טעם של קיא....מכיוון שהפורמולה שלה היא גםכן סוג של קיא אז אין התנגדות מצידה לקיא החדש.
אבל מעניין אותי אם החלב מקולקל או סתם זה הטעם שלו אחרי חודשיים וחצי בפריזר והוא מגעיל אך בר שימוש?
ובכלל, יש איזו תועלת בחלב ששכב חודשיים וחצי בפריזר?
תבשיל קדרה:
לפעמים, בעיקר כשהחלב מאוד שומני, ההקפאה משאירה לו טעם לוואי די מגעיל.
ההמלצה, כפתרון, היא - לחמם כמעט-עד-הרתחה לפני ההקפאה.
הפשרה וחימום של חלב קפוא
רצוי להפשיר במקרר, אבל אפשר גם מחוץ למקרר, או במים .
אסור לחמם במיקרוגל! זה הורס מרכיבים חיוניים בחלב אם, וגם מחמם באופן לא שווה את הנוזל.
מחממים במים בחום של עד שישים מעלות.
לא במים רותחים
חלב שחומם ושתו ממנו, ניתן לשמור כארבע שעות- עדיף במקרר.
אין לחמם חלב יותר מפעמיים.
אפשר לתת חלב בטמפרטורת החדר.
תרמו:
ה עוגיה,
אם פי 3,
בשמת א,
תבשיל קדרה,
עדי יותם,
מיכל שץ, אמא,
תמר מתחילה
ערכה:
טרה רוסה, 1.2005
{ }
ראי גם [po]אסור לשקשק חלב אם שאוב[/po], [po]שאיבת חלב[/po], [po]משאבות חלב[/po], [po]מדור הנקה[/po]
[h=3]משך האחסון וצורת האחסון[/h]
ההנחיות המעודכנות לגבי משך האחסון המותר לחלב שאוב, נכון לינואר 2005:
במקרר - עד 8 ימים.
בפריזר - עד שלושה חודשים.
בפריזר נפרד מהמקרר (דיפ פריז) - עד חצי שנה.
[url=http://www.lalecheleague.org/FAQ/milkstorage.html]הנחיות קצרות[/url] מאתר ללל הבינלאומית ל-[po]אחסון חלב שאוב[/po]
יש ל-ללל ישראל עלון מידע (לקנייה בקבוצות או הזמנה בדואר) על אחסון חלב, קצת יותר מפורט (2 שקלים). כמו כן, אפשר למצוא בפורום הנקה בתפוז המלצות מפורטות מה-Breastfeeding Answer Book, אם בא לחפש שם.
[url=http://www.leida.co.il/page.asp?id=26003]מידע נוסף בפורום אמנות הלידה[/url]
[h=3]במה לאחסן ולהקפיא את החלב השאוב?[/h]
[list]
[*] שקיות מיוחדות המיועדות למטרה זו - חסרון: חד-פעמיות, יקרות.
[*] כלי פלסטיק עם מכסים טובים - רב פעמיים. לא מומלץ למי שאינו אוהב לאחסן מזון בכלי פלסטיק. לא את כל כלי הפלסטיק אפשר להרתיח - לבדוק.
[*] בקבוקים - אפשר לקנות כמות של בקבוקים פשוטים ולהקפיא בהם. חסרון - יקר, לא כולם מיועדים להקפאה. לבדוק בעת הקנייה את טווח הטמפרטורות בו הם עמידים.
[*] צנצנות זכוכית - רב פעמיות. אפשר להרתיח ולהקפיא ללא חשש מחומרים שונים. בדרך כלל אפשר להשיג בחינם.
[/list]
[list]
[*] יש מתקן לאחסון בקבוקים למקרר/מקפיא בשיטת ראשון נכנס - ראשון יוצא. פרטים במ.מ.ש.
[/list]
[b]היכן קונים שקיות חלב להקפאה, ואיך נראית האריזה שלהן?[/b]
קופסאות בערך בגודל של קופסאות סיגריות (יותר רחבות ונמוכות), עשויות קרטון. באגף התינוקות בסופר פארם ודומיו, באגף הבקבוקים ושאר הפיצ'פקס לתינוק.
לשים לב שיש לבקבוקים קטנים (4 OZ) וגדולים (8) - ועדיף לקנות את הגדולים, כי ממילא צריך להשאיר הרבה מקום.
בארץ מוצאים בעיקר מתוצרת פלייטקס ואוונט. עם משאבת אוונט אפשר לשאוב לתוך שקיות אוונט בבקבוק המיועד.
שקיות קשיחות של פלייטקס נוחות מאד לחלב טרי/מקורר אבל לא מתאימות להקפאה, כי אין איך לסגור אותן (אם למישהי יש פטנט, אשמח לשמוע).
שקיות ההקפאה של אמדה, הן מצויינות, באות עם סוגרים מתאימים, ועולות הרבה הרבה פחות מאלו של מדלה.
[b]איך סוגרים אותן?[/b]
שקיות רכות של פלייטקס: לצורך הקפאה, אפשר לקפל את החלק העליון, לסגור עם שני אטבים, או סוגר פלסטיק של שקיות, להניח בתוך כוס (שיעמוד) ולשים במקפיא. לאחר שקפא אפשר להסיר את האטבים ולהוציא מהכוס. (אח"כ אפשר פשוט לשים בשקית גדולה, לסגור עם גומיה או כמה סיבובים של סלוטייפ, או לניילן סגורות עם ניילון נצמד.
לפלייטקס יש גם שקיות קשיחות, שבאות בקופסאות גדולות יותר, בסטים של 50 - והן, כאמור, יותר נוחות לשימוש שוטף, אבל לא ידוע אם ואיך אפשר לסגור אותן בשביל הקפאה.
[b]ריח או טעם לוואי לחלב שאוחסן בשקיות[/b]
[po]ה עוגיה[/po]: [b]כמה זמן חלב שאוב מחזיק בפריזר?[/b]
התחלתי לתת את החלב מהסטוקים העצומים שיש לי בפריזר. הפשרתי במקרר.
כל מה שיצא משקית פלייטקס הגיע עם ריח לוואי מזעזע של פלסטיק (אני חושבת שהן פשוט לא מתאימות להקפאה)
אלה של אוונט לא נתנו לחלב ריח פלסטיקי אבל הוא לא מריח נעים. טעמתי אותו ויש לו טעם של קיא....מכיוון שהפורמולה שלה היא גםכן סוג של קיא אז אין התנגדות מצידה לקיא החדש.
אבל מעניין אותי אם החלב מקולקל או סתם זה הטעם שלו אחרי חודשיים וחצי בפריזר והוא מגעיל אך בר שימוש?
ובכלל, יש איזו תועלת בחלב ששכב חודשיים וחצי בפריזר?
[po]תבשיל קדרה[/po]:
לפעמים, בעיקר כשהחלב מאוד שומני, ההקפאה משאירה לו טעם לוואי די מגעיל.
ההמלצה, כפתרון, היא - לחמם כמעט-עד-הרתחה לפני ההקפאה.
[b]הפשרה וחימום של חלב קפוא[/b]
רצוי להפשיר במקרר, אבל אפשר גם מחוץ למקרר, או במים .
אסור לחמם במיקרוגל! זה הורס מרכיבים חיוניים בחלב אם, וגם מחמם באופן לא שווה את הנוזל.
מחממים במים בחום של עד שישים מעלות. [b]לא במים רותחים[/b]
חלב שחומם ושתו ממנו, ניתן לשמור כארבע שעות- עדיף במקרר.
אין לחמם חלב יותר מפעמיים.
אפשר לתת חלב בטמפרטורת החדר.
תרמו: [po]ה עוגיה[/po], [po]אם פי 3[/po], [po]בשמת א[/po], [po]תבשיל קדרה[/po], [po]עדי יותם[/po], [po]מיכל שץ[/po], אמא, [po]תמר מתחילה[/po]
ערכה: [po]טרה רוסה[/po], 1.2005
{ }