על ידי אנונימי » 09 יוני 2010, 12:50
הציצו גם ב
מדור מתכונים |
קציצות ולביבות נאות
הדף
קציצות ולביבות הופרד לשני דפים:
קציצות ולביבות צמחוניות
קציצות בשריות
נערך ע"י:
עגור לבן
הפרדת הדפים והמשך עריכה:
טול טול
3 קישואים
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
בצל
2 שיני שום
מלח, פלפל וקמצוץ סוכר
2 ביצים
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
כפית פפריקה
שמן זית לטיגון
לרוטב העגבניות
בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 עגבניות קלופות קצוצות
מלח ופלפל
להכנת הרוטב
מזהיבים בסיר קטן את הבצל מערבבים מדי פעם מוסיפים שום מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה ומבבלים. מכסים, מבשלים על אש נמוכה חצי שעה. (אפשר להכין מראש ולהקפיא)
הכנת הלטקס
מגררים את כל הירקות. מערבבים הכל פרט לקמח ולפפריקה. מוסיפים את הקמח עד שנהיה בלילה סמיכה. (אפשר להוסיף עוד קמח אם צריך) ומערבבים פנימה את הפפריקה
מטגנים והופכים לצד השני
כוס ורבע קמח
ביצה אחת
בצל מטוגן
שום כתוש
כוס מים
350 גרם גרעיני תירס מבושלים
תבלינים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, בצל ירוק, קצת בזיליקום, אורגנו)
פלפל, מלח, פפריקה מתוקה
מזהיבים את הבצל במחבת ומסירים מהאש
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים את הבצל.
יוצקים קציצות קטנות (כף רגילה) למחבת ומטגנים בחום בינוני.
אפשר כמובן להחליף את התירס בכל מיני ירקות: כרובית, ברוקולי, תרד (הולך מצוין אם מוסיפים גרעינים לתערובת) וכולי וכולי.
בתיאבון
לקציצות:
½ ק"ג תרד חלוט קצוץ סחוט
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 ביצים
3-4 כפות קמח או קמח מצה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
קופסה קטנה של רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
שמיר קצוץ
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות ומטגנים
- מכינים את הרוטב: מדללים את רסק העגבניות במעט מים (כ- 3 כפות), מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5-10 דקות.
- מבשלים את הקציצות ברוטב במשך 10 דקות.
הערה: אפשר גם בלי הרוטב. בעיני זה יותר טעים.
- שני גבעולים שמנמנים שפרסתי בישלתי קלות עם פרוסות תפוחי אדמה (לפעמים אני רק מאדה) את המים של הירקות שמרתי ועשיתי מזה מרק ירקות טעים.
- מיש מש מהכרישה ותפוח האדמה הוספתי 1-2 ביצים, מלח, פלפל, כורכום.
- טיגנתי במחבת ואכלתי חם ושורף.
למחרת זה טעים בפיתה עם חומוס ועגבניה.
אז ככה, החלטתי שהילדים "בשלים" לקציצות ירק לארוחת ערב, לאחרונה הם מוכנים להתנסות בדברים חדשים...
זה מה שהיה לי בבית:
דלעת - חתיכה קטנה
תפוחי אדמה (הכנסתי שניים)
כרובית - בערך חצי ראש קטן
שני גזרים
בצל קטן
שתי שיניי שום.
את הכול בישלתי במים עד שיתרכך, הכנסתי לפוד פרוססור וריסקתי . הוספתי שתי ביצים, תבלינים, פירורי לחם וקצת פטרוזיליה קצוצה. יצרנו (ביחד כמובן) קציצות שציפינו בעוד קצת פירורי לחם. ומטגנים במעט שמן.
הילדים טרפו...
דומה לגרסא של
אמא נוגי.
ההרכב יכלול תמיד גזר ותפוח אדמה. השאר - לפי מה שיש בבית (כרובית, ברוקולי, קשואים, בטטה)
לא מבשלת שום דבר לפני הטיגון. מרסקת בפומפייה של הפוד פרוססור, מוסיפה קמח או קורנפלור ו/או קמח פולנטה (נמנעים מקמח חיטה), מוסיפה תבלינים ומטגנת. יוצא טעים מאד.
במחשבה שנייה, אפשר לזרז את הטיגון אם מכניסים את הירקות המרוסקים למיקרו ל-2 דקות, לפני שמוסיפים את הביצים והתבלינים.
לוקחים חבילה (1/2 ק"ג) חיטה, משרים כמה שעות טובות במים רגילים, מחליפים מים באמצע ההשריה. מבשלים כמו אורז. על כל כוס חיטה יבשה-2 כוסות מים.
טוחנים את החיטה היטב במעבד מזון.
טוחנים חתיכה יפה של דלעת בקוביות במעבד המזון.
מרסקים 2 גזרים.
מערבבים הכל. כדאי לתבל בכוסברה.
מטגנים במעט שמן קנולה-משהו כמו 1 ס'מ גובה במחבת.
בתאבון!
לביבת ענק ללא ביצים. לביבת תפוחי-אדמה שוויצרית.
הכמות: 8 תפוחי אדמה בינוניים
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים גס.
ממיסים חמאה במחבת גדולה.
מניחים את מחית תפוחי-האדמה במחבת, מהדקים היטב בעזרת גב הכף, מתבלים קצת במלח, פלפל,פפריקה מתוקה.
מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של הלביבה מזהיב.
מוסיפים עוד קצת מהחמאה וממתינים שתחלחל לתוך תפוחי האדמה.
מסירים מהלהבה ומכסים במכסה גדול או בצלחת. ממתינים דקה או שתיים, הופכים את הלביבה על המכסה ומחליקים חזרה למחבת להשחמת החלק התחתון.
אני אישית מעדיפה שהלביבה לא רק תזהיב אלא תשחים.
מרתיחים כרובית עד שרך ומסננים.
מועכים ומוסיפים מלח פלפל פרורי לחם 3 כפות (אם צריך יותר אפשר להוסיף)
מוסיפים 3 ביצים מערבבים היטב ומועכים שלא יהיו גושים ומטגנים יאמי.
כוס כוסמת יבשה
גזר
קישוא
תרד/עלי חוביזה
בצל לבן
פטרוזיליה
4-5 ביצים (תלוי בגודל)
נבט חיטה/שיבולת שועל
מלח, פלפל
מבשלים את הכוסמת עם שתי כוסות מים עד שהכוסמת נפתחת והמים מתאדים.
קוצצים את הבצל גס ומטגנים בשמן עד שמזהיב. קוצצים עד דק עם סכין או מעבד מזון.
מגררים בפומפייה קישוא וגזר (בערך 4 מכל אחד)
קוצצים דק את התרד/ח'וביזה
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומניחים בתבנית המצופה נייר אפיה עם שתי כפות. אפשר לפזר מלמעלה שומשום. אופים ב180 מעלות צלזיוס עד שהן מתייצבות.
מחכים שיצטנן טיפה ומקלפים מנייר האפייה.
מצוין פושר או חם וטבול בטחינה.
הועבר מ
הכנת כוסמת
שני סירים. בסיר 1 מבשלים כוס כוסמת על שתי כוסות מים, מטגנים קלות את הכוסמת ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. בישול של כ20 דקות עד שזה מוכן. מורידים מהאש.
סיר 2 מבשלים ירקות-גזר, קישואים,בצל (מטגנים קצת ואז מוסיפים את שאר הירקות כשהם חתוכים קטן-קטן) ומוסיפים מעט מים. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור- משך זמן הבישול עד שהגזר מתרכך- כ20 דקות.
מועכים קצת עם ממחה. מערבבים את הירקות הרכים עם הכוסמת, היחס צריך להיות 2 כפות כוסמת לכל כף ירקות-צרים קציצות גדולות ונאות ומטגנים במחבת עם שמן זית רדוד.
בתיאבון!
הועבר מ
הכנת כוסמת
לבשל את הכוסמת כמו אורז (יחס של 1:2) .
למעוך לעיסה ולערבב עם ביצה וטונות תבלינים (מלח פלפל שום כמון כורכום ), פטרוזיליה , רוטב סויה , גזר חתוך דק , ולטגן קציצות שטוחות .
מבשלים את עלי התרד במים עד הריכוך, מסננים , קוצצים דק דק , מוסיפים 1-2 ביצים , מלח , פלפל .פטרוזיליה, (אפשר מעט שמיר ובצל קצוץ דק מאוד),מעט קמח רגיל או מצות, ומערבבים היטב. מחממים שמן במחבת ובכמות של .כף רגילה יוצקים את העיסה אל תוך השמן ומשטחים מעט.
חייב טיגון עד להשחמה הופכים ושוב עד להשחמה. הטעם נהדר אפילו לשאינם אוהבי תרד.
גבינה לבנה / שמנת חמוצה או לערבב איזה גבינה שאת רוצה
יחד עם ביצה וקמח תופח
אפשר להוסיף סוכר לרמת המתיקות הנדרשת....
ולטגן.
הבסיסי: שמנת, ביצה, שתי כפות קמח תופח, כף סוכר.
קופסת שימורי תירס או אותה כמות- קפוא.
כף גדושה קמח מלא
ביצה אחת
(אם התירס קפוא- להוסיף מלח)
לערבב ולטגן.
הילדים שלי טורפים אותן.
כוס דוחן
כוס בורגול
בטטה גדולה
2 גזר
כרישה גדולה
תבלינים (קארי/ חוויאג' למרק/ כמון/כורכום.......)
אפשר גם שום
1/2 כוס עדשים כתומים
מבשלים הכול עם די הרבה מים (אפשר קצת לטגן את הכרישה לפני שמכניסים את שאר המצרכים לסיר)
כשהכול מאוד רך מורידים מהאש, אם נשארו הרבה מים - אפשר להוציא
אפשר לטחון ולהוסיף פטרוזיליה/ ח'וביזה בעונה / בצל חי קצוץ וכל מה שבא ליד
להוסיף:
3 כפות טחינה
3 כפות קמח מלא
לערבב עד שמרגישים שאפשר לעשות כדורים
אפשר לטגן, אפשר לאפות כפשטידה (זה לוקח הרבה זמן אבל זה משובח...) ואפשר גם לעשות קציצות ולאפות על נייר אפיה בתנור
שיהיה בתאבון
נ.ב. - הכמויות הן בערך , לא עשיתי את זה מאז החורף האחרון, אבל תמיד אפשר להוסיף קצת קמח, או קצת נוזלים, אפשר להמליח עם רוטב סויה.
זה מתכון מעולה למי שלא אוכל ביצים ומוצרי חלב + הקטניה עם הדגן נותנים תחליף לבשר...
ודבר אחרון - אפשר להחליף את הדגנים והקטניות בכל מיני, למשל אפונה מיובשת נותנת טעם מאוד מיוחד לקציצות
זהו - לבריאות
הנה מתכון ללביבות בטטה שמככב לאחרונה בארוחות הערב שלנו:
לביבות בטטה
לביבות ללא ביצים, טעימות וקלות מאוד להכנה. במתכון נכתב שאלה הן הלביבות הנודעות של 'אורנה ואלה'. אולי.
חומרים ללביבות:
קילו בטטות
3/4 כוס קמח
כף סויה של קיקומן
מלח ופלפל
מעט חמאה לטיגון
לרוטב: גביע שמנת חמוצה, כף גדושה מיונז, עירית קצוצה, מלח ופלפל.
(אנחנו מחליפים את השמנת ביוגורט, משתמשים בתחליף מיונז ובבצל ירוק במקום עירית, וזה עדיין טעים).
1) מכינים פירה מהבטטות (כלומר: מקלפים, חותכים לחתיכות גדולות, מבשלים במים ומועכים)
2) מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה.
3) צרים לביבות ומטגנים משני הצדדים עם מעט חמאה על אש קטנה, עד שהן משחימות קלות.
4) מערבבים את חומרי הרוטב.
לביבות בורגול דק וירקות
לוקחים את הבורגול הדק שנשאר מארוחת הצהרים של אתמול (אני מכינה אותו כמו קוסקוס, בלי בישול)
מוסיפים שתי ביצים, מגררים לתוכו קישואים, גזר, בצל, שום ומוסיפים פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.
מתבלים במלח/פלפל/בהרט/כמון - מה שבא.
התערובת לא נהיית אחידה ופלסטלינית כמו בשר טחון, לכן מורידים למחבת עם כף/כפית כמו לביבות.
טעים מאוד.
קציצות קינואה אפויות (מבוסס על מתכון של אהרוני)
טעימות מאוד, מזינות ודי בריאות
לפעמים אני מבשלת קינואה בכמות גדולה ונשאר (בישול קינואה: מטגנת בצל, גזר מגורד, קישוא דלעת וכו' לפי מה שיש, מוסיפה חצי קילו קינואה, מכסה במים + עוד קצת, מביאה לרתיחה, מחלישה אש ומבשלת כ-20 דקות עד שהמים נספגים).
ממה שנשאר אני עושה לביבות קינואה אפויות:
2 כוסות קינואה מבושלת (עם הירקות בפנים או לא)
בצל בינוני קצוץ קטן מטוגן/מאודה בשמן עד שזהוב
1 כוס נבט חיטה או פירורי לחם
100 גר' פרמזן מגורד
100 גר' פטה מגורד
חצי כוס אגוזי מלך טחונים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח/פלפל לפי הטעם (לטעמי לא צריך הרבה)
מערבבים את הכול לעיסה. אופים קציצות קטנות/בינוניות על נייר אפיה כ-30 דקות עד ששחום.
אפשר לאכול חם או קר (אני לוקחת לעבודה ואוכלת קר)
הכנתי קציצות ממש טעימות שהמצאתי כי הבנות הצמחוניות שלי נורא ביקשו-
חצי חבילה טבעול טחון (כמו בשר טחון)
1תפוא מגורד גס
1 גזר מגורד כנ"ל
1 קישוא כנ"ל
פטרוזיליה
חצי בצל חתוך דק
פרוסה וחצי לחם עינן רטוב
2 ביצים
קצת פירורי פצפוצי אורז טחונים
תבלינים-מלח פלפל וכמון
ערבבתי הכול עשיתי קציצות קטנות טבלתי בפירורי פצפוצי אורז טחונים וטיגנתי בשמן זית בעומק של חצי ס"מ בערך.
יאמי! זה התחסל מיד (ואת זה לצערי אני לא יכולה להגיד על הרבה מאכלים שאני מכינה...S-:
אצלנו יש להיט חדש, שמבוסס על לביבות התירס של דורעם גונט. אצלנו זה נקרא
קציצות תירס.
המתכון (יש להכפיל ולשלש): ביצה, רבע כוס גבינה (אני שמה גבינה לבנה כלשהי, הכי טוב גבינת שמנת עבודת יד. במתכון המקורי זה פרמזן), רבע כוס קמח תירס, שלושת רבעי כוס גרגירי תירס.
לטרוף בכל שלב שמוסיפים משהו.
לטגן קציצות (אותן מניחים במחבת בעזרת כף) או לביבה אחת גדולה.
לטרוף מייד.
(תוספות אפשריות למבוגרים: בצל ירוק, פטרוזיליה).
כמובן, גם
מלח!
{
שו"ת
ש: למה צריך ביצה ? אומרים שבשביל להדביק אבל ניסיתי בלי ויצא טוב, אז למה ? (אבירם)
ת: שמת שמן? אולי הוא היה הגורם המדביק. (
חגית פ)
ש:
יש אפשרות לעשות לביבות או קציצות בלי ביצים ?
ת: כן, אני משתמשת בנבט חיטה עם מעט טחינה גולמית וקוואקר טחון, ומצפה את הקציצות גם בשכבת פירורי לחם או קמח. הכל ביחד עובד (הכמויות - לפי העין והנסיון). (תמי)
ש: תחליף לקמח חיטה בלביבות - קמח תירס (פולנטה), קמח תפו"א או שיבולת שועל טחונה ? (
אביטל צ)
ת: אני מחליפה בקורנפלור או פולנטה.(
אמא של יונת)
ש: מחפשת מתכון להכנת קציצות טעימות מפתיתי סויה . (נעמה)
ת: עם פתיתי סויה את יכולה להשתמש כמו עם בשר טחון , ז"א להשרות לסחוט להוסיף תבלינים ביצים וכל מה שאת אוהבת בצל, שום קישואים ..ולטגן או לבשל ברוטב עגבניות. (
עידית ק)
נערך ע"י
עגור לבן
קיזי הילדה הצוענייה (2008-12-01T22:24:07):
היום נזכרתי בקציצות בשר ברוטב עגבניות שאמא שלי מכינה לפעמים ותהיתי אם אפשר להכין את אותו דבר עם ירקות. לא יודעת אם מבחינת מרקם זה אפשרי כי הבשר קצת מתקשה ברוטב ונשאר "מחובר" כקציצה, לא נראה לי שזה יצליח עם ירקות שבטח יתפוררו לתוך הרוטב... מה דעתכן? למישהי יש רעיון?
אילה א (2008-12-02T13:01:30):
אם את רוצה להחזיק את הירקות עם ביצה ואולי פירורי לחם (או פירורי כרובית או תפוח אדמה ) אז יש לך סיכוי אם את ממש טיבעונאית או טיבעונית אז לא הייתי בונה על זה
בכל מקרה את יכולה להכין משהו שיותר דומה ללביבות ואז לבשל אותן ברוטב עגבניות ואז הן לא יתפרקו לך
קיזי הילדה הצוענייה (2008-12-02T20:59:51):
תודה אילה, אני לא טבעונאית אז כנראה שיש לי סיכוי: )
אני אנסה עם כמות קטנה ואדווח אם ייצא טוב.
ירח לבן (2008-12-03T11:07:50):
אפשר להכין לביבות בתנור?
אלטר אגו (2008-12-03T11:43:02):
אני הכנתי לביבות תירס בתנור, אני משערת שזה יעבוד גם לסוגים אחרים.
שמש בחורף (2008-12-03T13:45:46):
אפשר להכין לביבות בתנור?
חברה שלי מכינה לביבות קינואה, וגם לביבות תפ"א-קישוא, בתנור, ויוצא לה נורא טעים. (היא עושה את הלביבות קטנות יחסית כי זה לילדות)
אילה א (2008-12-03T14:39:35):
אפשר להכין לביבות בתנור?
בטח
פרח (2006-04-22T11:09:11):
מחפשת מתכון לקציצות כרישה אפויות (ובכלל מתכונים של קציצות אפויות)
ליאורה אורה (2006-04-22T16:40:28):
פרח, אני פעם לקחתי את אותה תערובת שאיתה עושים קציצות כרישה מטוגנות (ראי למעלה) ועשיתי בתנור ויצא לי מצוין. רק צריך למצוא בדיוק את זמן האפייה שבו זה כבר מתבשל ועוד לא נשרף (אני לא זוכרת כמה זמן שמתי וגם בכל תנור זה זמן אחר). בהצלחה.
השוטה על הגבעה (2009-04-07T16:06:31):
ניסיתי להכין קציצות טבעוניות מאזוקי מבושל, טופו ותבלינים
העיסה יצאה ממש ממש טעימה - אבל משהו במרקם לא בסדר, והיא מסרבת להיטגן לכדי קציצות, ומתפרקת לגמרי למן פירה לא ברור
אם למישהו יש רעיון מה להוסיף כדי לפתור את הבעיה - אשמח
(ביצים? אני לא טבעונית)
רוזה לי (2009-04-07T17:06:09):
השוטה על,
אולי השמן לא מספיק חם? (אם השמן לא מספיק חם - אז כל קציצה תתפרק...)
אולי להכין ציפוי לקציצות? כמו לשניצל - קמח-ביצה-פירורי-לחם?
אולי להוסיף לעיסה כף רסק עגבניות?
הוספת ביצה לעיסה עצמה גם היא פיתרון.
ואפשר גם לשים את העיסה במסננת, להגרת נוזלים. גם זה יכול לעזור.
<אילו רעיונות שעולים במיידי... מקווה שעזרתי>
פלוני אלמונית (2009-04-08T13:39:35):
ביצה + שמן חם יותר הניבו קציצות טעימות
תודה!
(וחג שמח, אם אנחנו כבר כאן)
הציצו גם ב [po]מדור מתכונים[/po] | [po]קציצות ולביבות נאות[/po]
הדף [po]קציצות ולביבות[/po] הופרד לשני דפים:
[po]קציצות ולביבות צמחוניות[/po]
[po]קציצות בשריות[/po]
נערך ע"י: [po]עגור לבן[/po]
הפרדת הדפים והמשך עריכה: [po]טול טול[/po]
[spoiler=לטקס ירקות צבעוני עם רוטב עגבניות (שרה ק)]
3 קישואים
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
בצל
2 שיני שום
מלח, פלפל וקמצוץ סוכר
2 ביצים
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
כפית פפריקה
שמן זית לטיגון
[b]לרוטב העגבניות[/b]
בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 עגבניות קלופות קצוצות
מלח ופלפל
[b]להכנת הרוטב[/b]
מזהיבים בסיר קטן את הבצל מערבבים מדי פעם מוסיפים שום מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה ומבבלים. מכסים, מבשלים על אש נמוכה חצי שעה. (אפשר להכין מראש ולהקפיא)
[b]הכנת הלטקס[/b]
מגררים את כל הירקות. מערבבים הכל פרט לקמח ולפפריקה. מוסיפים את הקמח עד שנהיה בלילה סמיכה. (אפשר להוסיף עוד קמח אם צריך) ומערבבים פנימה את הפפריקה
מטגנים והופכים לצד השני
[/spoiler]
[spoiler=לביבות תירס (אוריה)]
כוס ורבע קמח
ביצה אחת
בצל מטוגן
שום כתוש
כוס מים
350 גרם גרעיני תירס מבושלים
תבלינים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, בצל ירוק, קצת בזיליקום, אורגנו)
פלפל, מלח, פפריקה מתוקה
מזהיבים את הבצל במחבת ומסירים מהאש
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים את הבצל.
יוצקים קציצות קטנות (כף רגילה) למחבת ומטגנים בחום בינוני.
אפשר כמובן להחליף את התירס בכל מיני ירקות: כרובית, ברוקולי, תרד (הולך מצוין אם מוסיפים גרעינים לתערובת) וכולי וכולי.
בתיאבון
[/spoiler]
[spoiler=קציצות תרד של סבתא אסתר (ה עוגיה)]
[b]לקציצות:[/b]
½ ק"ג תרד חלוט קצוץ סחוט
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 ביצים
3-4 כפות קמח או קמח מצה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
[b]לרוטב:[/b]
קופסה קטנה של רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
שמיר קצוץ
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה חריפה
[b]אופן ההכנה:[/b]
[list]
[*] מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות ומטגנים
[*] מכינים את הרוטב: מדללים את רסק העגבניות במעט מים (כ- 3 כפות), מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5-10 דקות.
[*] מבשלים את הקציצות ברוטב במשך 10 דקות.
[/list]
הערה: אפשר גם בלי הרוטב. בעיני זה יותר טעים.
[/spoiler]
[spoiler=לביבות פרסה/כרישה/פורי (עידית ק)]
[list=1]
[*] שני גבעולים שמנמנים שפרסתי בישלתי קלות עם פרוסות תפוחי אדמה (לפעמים אני רק מאדה) את המים של הירקות שמרתי ועשיתי מזה מרק ירקות טעים.
[*] מיש מש מהכרישה ותפוח האדמה הוספתי 1-2 ביצים, מלח, פלפל, כורכום.
[*] טיגנתי במחבת ואכלתי חם ושורף.
[/list]
למחרת זה טעים בפיתה עם חומוס ועגבניה.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות ירק (אמא נוגי)]
אז ככה, החלטתי שהילדים "בשלים" לקציצות ירק לארוחת ערב, לאחרונה הם מוכנים להתנסות בדברים חדשים...
זה מה שהיה לי בבית:
דלעת - חתיכה קטנה
תפוחי אדמה (הכנסתי שניים)
כרובית - בערך חצי ראש קטן
שני גזרים
בצל קטן
שתי שיניי שום.
את הכול בישלתי במים עד שיתרכך, הכנסתי לפוד פרוססור וריסקתי . הוספתי שתי ביצים, תבלינים, פירורי לחם וקצת פטרוזיליה קצוצה. יצרנו (ביחד כמובן) קציצות שציפינו בעוד קצת פירורי לחם. ומטגנים במעט שמן.
הילדים טרפו...
[/spoiler]
[spoiler=קציצות ירק (אמא של יונת)]
דומה לגרסא של [po]אמא נוגי[/po].
ההרכב יכלול תמיד גזר ותפוח אדמה. השאר - לפי מה שיש בבית (כרובית, ברוקולי, קשואים, בטטה)
לא מבשלת שום דבר לפני הטיגון. מרסקת בפומפייה של הפוד פרוססור, מוסיפה קמח או קורנפלור ו/או קמח פולנטה (נמנעים מקמח חיטה), מוסיפה תבלינים ומטגנת. יוצא טעים מאד.
במחשבה שנייה, אפשר לזרז את הטיגון אם מכניסים את הירקות המרוסקים למיקרו ל-2 דקות, לפני שמוסיפים את הביצים והתבלינים.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות חיטה, דלעת וגזר ללא ביצים (בת ההרים)]
לוקחים חבילה (1/2 ק"ג) חיטה, משרים כמה שעות טובות במים רגילים, מחליפים מים באמצע ההשריה. מבשלים כמו אורז. על כל כוס חיטה [b]יבשה[/b]-2 כוסות מים.
טוחנים את החיטה היטב במעבד מזון.
טוחנים חתיכה יפה של דלעת בקוביות במעבד המזון.
מרסקים 2 גזרים.
מערבבים הכל. כדאי לתבל בכוסברה.
מטגנים במעט שמן קנולה-משהו כמו 1 ס'מ גובה במחבת.
בתאבון!
[/spoiler]
[spoiler=רושטי – לביבת תפוחי אדמה ענקית ללא ביצים (אמא של יונת)]
לביבת ענק [b]ללא ביצים[/b]. לביבת תפוחי-אדמה שוויצרית.
הכמות: 8 תפוחי אדמה בינוניים
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים גס.
ממיסים חמאה במחבת גדולה.
מניחים את מחית תפוחי-האדמה במחבת, מהדקים היטב בעזרת גב הכף, מתבלים קצת במלח, פלפל,פפריקה מתוקה.
מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של הלביבה מזהיב.
מוסיפים עוד קצת מהחמאה וממתינים שתחלחל לתוך תפוחי האדמה.
מסירים מהלהבה ומכסים במכסה גדול או בצלחת. ממתינים דקה או שתיים, הופכים את הלביבה על המכסה ומחליקים חזרה למחבת להשחמת החלק התחתון.
אני אישית מעדיפה שהלביבה לא רק תזהיב אלא תשחים.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות כרובית (ריח מנטה)]
מרתיחים כרובית עד שרך ומסננים.
מועכים ומוסיפים מלח פלפל פרורי לחם 3 כפות (אם צריך יותר אפשר להוסיף)
מוסיפים 3 ביצים מערבבים היטב ומועכים שלא יהיו גושים ומטגנים יאמי.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות כוסמת (אפויות מבית ניר-שליידר - המתכון הוסף ע"י אביב חדש)]
כוס כוסמת יבשה
גזר
קישוא
תרד/עלי חוביזה
בצל לבן
פטרוזיליה
4-5 ביצים (תלוי בגודל)
נבט חיטה/שיבולת שועל
מלח, פלפל
מבשלים את הכוסמת עם שתי כוסות מים עד שהכוסמת נפתחת והמים מתאדים.
קוצצים את הבצל גס ומטגנים בשמן עד שמזהיב. קוצצים עד דק עם סכין או מעבד מזון.
מגררים בפומפייה קישוא וגזר (בערך 4 מכל אחד)
קוצצים דק את התרד/ח'וביזה
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומניחים בתבנית המצופה נייר אפיה עם שתי כפות. אפשר לפזר מלמעלה שומשום. אופים ב180 מעלות צלזיוס עד שהן מתייצבות.
מחכים שיצטנן טיפה ומקלפים מנייר האפייה.
מצוין פושר או חם וטבול בטחינה.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות כוסמת וירקות (לוטם מרווני)]
הועבר מ [po]הכנת כוסמת[/po]
שני סירים. בסיר 1 מבשלים כוס כוסמת על שתי כוסות מים, מטגנים קלות את הכוסמת ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. בישול של כ20 דקות עד שזה מוכן. מורידים מהאש.
סיר 2 מבשלים ירקות-גזר, קישואים,בצל (מטגנים קצת ואז מוסיפים את שאר הירקות כשהם חתוכים קטן-קטן) ומוסיפים מעט מים. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור- משך זמן הבישול עד שהגזר מתרכך- כ20 דקות.
מועכים קצת עם ממחה. מערבבים את הירקות הרכים עם הכוסמת, היחס צריך להיות 2 כפות כוסמת לכל כף ירקות-צרים קציצות גדולות ונאות ומטגנים במחבת עם שמן זית רדוד.
בתיאבון!
[/spoiler]
[spoiler=קציצות כוסמת (ענת גביש)]
הועבר מ [po]הכנת כוסמת[/po]
לבשל את הכוסמת כמו אורז (יחס של 1:2) .
למעוך לעיסה ולערבב עם ביצה וטונות תבלינים (מלח פלפל שום כמון כורכום ), פטרוזיליה , רוטב סויה , גזר חתוך דק , ולטגן קציצות שטוחות .
[/spoiler]
[spoiler=קציצות תרד (דולי)]
מבשלים את עלי התרד במים עד הריכוך, מסננים , קוצצים דק דק , מוסיפים 1-2 ביצים , מלח , פלפל .פטרוזיליה, (אפשר מעט שמיר ובצל קצוץ דק מאוד),מעט קמח רגיל או מצות, ומערבבים היטב. מחממים שמן במחבת ובכמות של .כף רגילה יוצקים את העיסה אל תוך השמן ומשטחים מעט.
חייב טיגון עד להשחמה הופכים ושוב עד להשחמה. הטעם נהדר אפילו לשאינם אוהבי תרד.
[/spoiler]
[spoiler=לביבות גבינה מתוקות (אמא לביאה נענית לבקשתה של ריח מנטה)]
גבינה לבנה / שמנת חמוצה או לערבב איזה גבינה שאת רוצה
יחד עם ביצה וקמח תופח
אפשר להוסיף סוכר לרמת המתיקות הנדרשת....
ולטגן.
הבסיסי: שמנת, ביצה, שתי כפות קמח תופח, כף סוכר.
[/spoiler]
[spoiler=לביבות תירס (נורית של תום וניבי)]
קופסת שימורי תירס או אותה כמות- קפוא.
כף גדושה קמח מלא
ביצה אחת
(אם התירס קפוא- להוסיף מלח)
לערבב ולטגן.
הילדים שלי טורפים אותן.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות דוחן /בורגול/ עדשים כתומים/ ירקות כתומים וכרישה (מיכל)]
כוס דוחן
כוס בורגול
בטטה גדולה
2 גזר
כרישה גדולה
תבלינים (קארי/ חוויאג' למרק/ כמון/כורכום.......)
אפשר גם שום
1/2 כוס עדשים כתומים
מבשלים הכול עם די הרבה מים (אפשר קצת לטגן את הכרישה לפני שמכניסים את שאר המצרכים לסיר)
כשהכול מאוד רך מורידים מהאש, אם נשארו הרבה מים - אפשר להוציא
אפשר לטחון ולהוסיף פטרוזיליה/ ח'וביזה בעונה / בצל חי קצוץ וכל מה שבא ליד
להוסיף:
3 כפות טחינה
3 כפות קמח מלא
לערבב עד שמרגישים שאפשר לעשות כדורים
אפשר לטגן, אפשר לאפות כפשטידה (זה לוקח הרבה זמן אבל זה משובח...) ואפשר גם לעשות קציצות ולאפות על נייר אפיה בתנור
שיהיה בתאבון
נ.ב. - הכמויות הן בערך , לא עשיתי את זה מאז החורף האחרון, אבל תמיד אפשר להוסיף קצת קמח, או קצת נוזלים, אפשר להמליח עם רוטב סויה.
זה מתכון מעולה למי שלא אוכל ביצים ומוצרי חלב + הקטניה עם הדגן נותנים תחליף לבשר...
ודבר אחרון - אפשר להחליף את הדגנים והקטניות בכל מיני, למשל אפונה מיובשת נותנת טעם מאוד מיוחד לקציצות
זהו - לבריאות
[/spoiler]
[spoiler=לביבות בטטה ללא ביצים (נוסעת סמויה)]
הנה מתכון ללביבות בטטה שמככב לאחרונה בארוחות הערב שלנו:
[b]לביבות בטטה[/b]
[sub]לביבות ללא ביצים, טעימות וקלות מאוד להכנה. במתכון נכתב שאלה הן הלביבות הנודעות של 'אורנה ואלה'. אולי.[/sub]
חומרים ללביבות:
קילו בטטות
3/4 כוס קמח
כף סויה של קיקומן
מלח ופלפל
מעט חמאה לטיגון
לרוטב: גביע שמנת חמוצה, כף גדושה מיונז, עירית קצוצה, מלח ופלפל.
(אנחנו מחליפים את השמנת ביוגורט, משתמשים בתחליף מיונז ובבצל ירוק במקום עירית, וזה עדיין טעים).
1) מכינים פירה מהבטטות (כלומר: מקלפים, חותכים לחתיכות גדולות, מבשלים במים ומועכים)
2) מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה.
3) צרים לביבות ומטגנים משני הצדדים עם מעט חמאה על אש קטנה, עד שהן משחימות קלות.
4) מערבבים את חומרי הרוטב.
[/spoiler]
[spoiler=לביבות בורגול וירקות (ברונית ב)]
[b]לביבות בורגול דק וירקות[/b]
לוקחים את הבורגול הדק שנשאר מארוחת הצהרים של אתמול (אני מכינה אותו כמו קוסקוס, בלי בישול)
מוסיפים שתי ביצים, מגררים לתוכו קישואים, גזר, בצל, שום ומוסיפים פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.
מתבלים במלח/פלפל/בהרט/כמון - מה שבא.
התערובת לא נהיית אחידה ופלסטלינית כמו בשר טחון, לכן מורידים למחבת עם כף/כפית כמו לביבות.
טעים מאוד.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות קינואה אפויות (הראל)]
[b]קציצות קינואה אפויות[/b] (מבוסס על מתכון של אהרוני)
טעימות מאוד, מזינות ודי בריאות
לפעמים אני מבשלת קינואה בכמות גדולה ונשאר (בישול קינואה: מטגנת בצל, גזר מגורד, קישוא דלעת וכו' לפי מה שיש, מוסיפה חצי קילו קינואה, מכסה במים + עוד קצת, מביאה לרתיחה, מחלישה אש ומבשלת כ-20 דקות עד שהמים נספגים).
ממה שנשאר אני עושה לביבות קינואה אפויות:
2 כוסות קינואה מבושלת (עם הירקות בפנים או לא)
בצל בינוני קצוץ קטן מטוגן/מאודה בשמן עד שזהוב
1 כוס נבט חיטה או פירורי לחם
100 גר' פרמזן מגורד
100 גר' פטה מגורד
חצי כוס אגוזי מלך טחונים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח/פלפל לפי הטעם (לטעמי לא צריך הרבה)
מערבבים את הכול לעיסה. אופים קציצות קטנות/בינוניות על נייר אפיה כ-30 דקות עד ששחום.
אפשר לאכול חם או קר (אני לוקחת לעבודה ואוכלת קר)
[/spoiler]
[spoiler=קציצות טבעול טחון וירקות (גבעה ירוקה)]
הכנתי קציצות ממש טעימות שהמצאתי כי הבנות הצמחוניות שלי נורא ביקשו-
חצי חבילה טבעול טחון (כמו בשר טחון)
1תפוא מגורד גס
1 גזר מגורד כנ"ל
1 קישוא כנ"ל
פטרוזיליה
חצי בצל חתוך דק
פרוסה וחצי לחם עינן רטוב
2 ביצים
קצת פירורי פצפוצי אורז טחונים
תבלינים-מלח פלפל וכמון
ערבבתי הכול עשיתי קציצות קטנות טבלתי בפירורי פצפוצי אורז טחונים וטיגנתי בשמן זית בעומק של חצי ס"מ בערך.
יאמי! זה התחסל מיד (ואת זה לצערי אני לא יכולה להגיד על הרבה מאכלים שאני מכינה...S-:
[/spoiler]
[spoiler=קציצות תירס (מיכל בר) (הועבר מהדף: שאלות בישול ומתכונים)]
אצלנו יש להיט חדש, שמבוסס על לביבות התירס של דורעם גונט. אצלנו זה נקרא [b]קציצות תירס[/b].
המתכון (יש להכפיל ולשלש): ביצה, רבע כוס גבינה (אני שמה גבינה לבנה כלשהי, הכי טוב גבינת שמנת עבודת יד. במתכון המקורי זה פרמזן), רבע כוס קמח תירס, שלושת רבעי כוס גרגירי תירס.
לטרוף בכל שלב שמוסיפים משהו.
לטגן קציצות (אותן מניחים במחבת בעזרת כף) או לביבה אחת גדולה.
לטרוף מייד.
(תוספות אפשריות למבוגרים: בצל ירוק, פטרוזיליה).
כמובן, גם [b]מלח[/b]!
[hr]
{[b]שו"ת[/b]
ש: למה צריך ביצה ? אומרים שבשביל להדביק אבל ניסיתי בלי ויצא טוב, אז למה ? (אבירם)
ת: שמת שמן? אולי הוא היה הגורם המדביק. ([po]חגית פ[/po])
ש: [u]יש אפשרות לעשות לביבות או קציצות בלי ביצים ?[/u]
ת: כן, אני משתמשת בנבט חיטה עם מעט טחינה גולמית וקוואקר טחון, ומצפה את הקציצות גם בשכבת פירורי לחם או קמח. הכל ביחד עובד (הכמויות - לפי העין והנסיון). (תמי)
ש: תחליף לקמח חיטה בלביבות - קמח תירס (פולנטה), קמח תפו"א או שיבולת שועל טחונה ? ([po]אביטל צ[/po])
ת: אני מחליפה בקורנפלור או פולנטה.([po]אמא של יונת[/po])
ש: מחפשת מתכון להכנת קציצות טעימות מפתיתי סויה . (נעמה)
ת: עם פתיתי סויה את יכולה להשתמש כמו עם בשר טחון , ז"א להשרות לסחוט להוסיף תבלינים ביצים וכל מה שאת אוהבת בצל, שום קישואים ..ולטגן או לבשל ברוטב עגבניות. ([po]עידית ק[/po])
נערך ע"י [po]עגור לבן[/po]
[/spoiler]
[spoiler=איך ממירים מתכון קציצות בשרי לצמחוני? הועבר מהדף: שאלות בישול ומתכונים]
[b][po]קיזי הילדה הצוענייה[/po][/b] (2008-12-01T22:24:07):
היום נזכרתי בקציצות בשר ברוטב עגבניות שאמא שלי מכינה לפעמים ותהיתי אם אפשר להכין את אותו דבר עם ירקות. לא יודעת אם מבחינת מרקם זה אפשרי כי הבשר קצת מתקשה ברוטב ונשאר "מחובר" כקציצה, לא נראה לי שזה יצליח עם ירקות שבטח יתפוררו לתוך הרוטב... מה דעתכן? למישהי יש רעיון?
[b][po]אילה א[/po][/b] (2008-12-02T13:01:30):
אם את רוצה להחזיק את הירקות עם ביצה ואולי פירורי לחם (או פירורי כרובית או תפוח אדמה ) אז יש לך סיכוי אם את ממש טיבעונאית או טיבעונית אז לא הייתי בונה על זה
בכל מקרה את יכולה להכין משהו שיותר דומה ללביבות ואז לבשל אותן ברוטב עגבניות ואז הן לא יתפרקו לך
[b][po]קיזי הילדה הצוענייה[/po][/b] (2008-12-02T20:59:51):
תודה אילה, אני לא טבעונאית אז כנראה שיש לי סיכוי: )
אני אנסה עם כמות קטנה ואדווח אם ייצא טוב.
[/spoiler]
[spoiler=האם אפשר להכין לביבות בתנור? הועבר מהדף: שאלות בישול ומתכונים]
[b][po]ירח לבן[/po][/b] (2008-12-03T11:07:50):
אפשר להכין לביבות בתנור?
[b][po]אלטר אגו[/po][/b] (2008-12-03T11:43:02):
אני הכנתי לביבות תירס בתנור, אני משערת שזה יעבוד גם לסוגים אחרים.
[b][po]שמש בחורף[/po][/b] (2008-12-03T13:45:46):
[u]אפשר להכין לביבות בתנור?[/u]
חברה שלי מכינה לביבות קינואה, וגם לביבות תפ"א-קישוא, בתנור, ויוצא לה נורא טעים. (היא עושה את הלביבות קטנות יחסית כי זה לילדות)
[b][po]אילה א[/po][/b] (2008-12-03T14:39:35):
[u]אפשר להכין לביבות בתנור?[/u]
בטח
[b]פרח[/b] (2006-04-22T11:09:11):
מחפשת מתכון לקציצות כרישה אפויות (ובכלל מתכונים של קציצות אפויות)
[b][po]ליאורה אורה[/po][/b] (2006-04-22T16:40:28):
[b]פרח[/b], אני פעם לקחתי את אותה תערובת שאיתה עושים קציצות כרישה מטוגנות (ראי למעלה) ועשיתי בתנור ויצא לי מצוין. רק צריך למצוא בדיוק את זמן האפייה שבו זה כבר מתבשל ועוד לא נשרף (אני לא זוכרת כמה זמן שמתי וגם בכל תנור זה זמן אחר). בהצלחה.
[/spoiler]
[spoiler=קציצות אזוקי שמתפרקות איך לתקן? הועבר מהדף: שאלות בישול ומתכונים]
[b][po]השוטה על הגבעה[/po][/b] (2009-04-07T16:06:31):
ניסיתי להכין קציצות טבעוניות מאזוקי מבושל, טופו ותבלינים
העיסה יצאה ממש ממש טעימה - אבל משהו במרקם לא בסדר, והיא מסרבת להיטגן לכדי קציצות, ומתפרקת לגמרי למן פירה לא ברור
אם למישהו יש רעיון מה להוסיף כדי לפתור את הבעיה - אשמח
(ביצים? אני לא טבעונית)
[b][po]רוזה לי[/po][/b] (2009-04-07T17:06:09):
השוטה על,
אולי השמן לא מספיק חם? (אם השמן לא מספיק חם - אז כל קציצה תתפרק...)
אולי להכין ציפוי לקציצות? כמו לשניצל - קמח-ביצה-פירורי-לחם?
אולי להוסיף לעיסה כף רסק עגבניות?
הוספת ביצה לעיסה עצמה גם היא פיתרון.
ואפשר גם לשים את העיסה במסננת, להגרת נוזלים. גם זה יכול לעזור.
<אילו רעיונות שעולים במיידי... מקווה שעזרתי>
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2009-04-08T13:39:35):
ביצה + שמן חם יותר הניבו קציצות טעימות
תודה!
(וחג שמח, אם אנחנו כבר כאן)
[/spoiler]