אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

יו_יו_בקנדה*
הודעות: 242
הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 08:12
דף אישי: הדף האישי של יו_יו_בקנדה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי יו_יו_בקנדה* »

הבעיה עלולה להיות גם בדבק וגם בלקה שמגינה על הכלי.
בתיה*
הודעות: 44
הצטרפות: 04 מאי 2004, 16:48

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בתיה* »

מוקדם יותר בדף שאלו כאן על בקבוקי זכוכית לתינוקות. רציתי לבשר שלהפתעתי מצאתי השבוע בקבוקי זכוכית של אוונפלו בחנות של דר' בייבי בתלפיות בירושלים. יש שם מכירת חיסול ועל בקבוקים קטנים 160 מ"ל לערך, שילמתי 13 שקלים ועל גדולים עם מעטפת סיליקון שניתן להלביש על הבקבוק להגנה נגד שבירה שילמתי 26 ש"ח. עוד לא ניסיתי שכן עוד לא התחלתי לשאוב אבל קראתי המלצות חמות באתר epinions האמריקאי. נראה לי שווה ביותר.
גרגורית*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 יולי 2010, 07:35

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גרגורית* »

בעלי לא מאמין שהמחבת הקרמי הוא לא בריא בדיוק כמו הטפלון.
מי יודע מה בדיוק זה מחבת קרמי? איזה חברה כדאי לקנות כמה עולה וכו
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בעלי לא מאמין שהמחבת הקרמי הוא לא בריא בדיוק כמו הטפלון.
בעלך צודק - על הטפלון יש כבר הרבה מידע שהוא רעיל. על המחבת הקרמית אין מספיק מידע. הייתי מהמרת שאם היא רעילה, היא פחות רעילה מטפלון. השאלה אם "פחות רעיל" זה מספק את בעלך, כשמדובר בבריאות שלכם...? או "המידע היחיד הוא מהיצרנים אז לך תדע"? כי אני מעדיפה "פשוט לא רעיל", מידע מלא על כל הרכיבים, והיסטוריה של בדיקות ובטיחות.
היו כמה דיונים במעלה הדף על הנושא.
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

טוב, חברים!
אני רוצה לנסות לערוך את הדף, הוא פשוט משווע לעריכה טובה

נכנסתי לדף העריכה אבל אני חשבתי על משהו אחר,
חשבתי על הקדמה קצרה, ואז מניפות נפתחות לפי נושאי דיונים. לדוגמה,

חומרים
  • נירוסטה
  • פלסטיק
  • זכוכית
  • קרמי
  • סיליקון
  • אלומיניום
  • טפלון
מוצרים
  • תבניות אפיה
  • סירים ומחבתות
  • סכו"ם וכלי אוכל
  • כלי אכסון
  • כלי ניקוי
  • רדידים למיניהם
דיונים על טיגונים

המלצות לחנויות

וכו' וכו'...

רק מוסיפה כמה הערות:
ליפה היא מין צמח ופירותיו דומים לספוג, ואני אישית מאוד מרוצה ממנה. אפשר לקנות בכל חנות טמבור שכונתית, ואפשר לקטוף ממי שיש לו עץ. עוד יתרון של הליפה הוא, שכשהיא מתבלה, היא יכולה להתווסף לקומפוסט..
הערה שניה: יש לי סירי סולתם. אחד ישן מאוד וכמה חדשים. הישן אכן יותר טוב כפי שנכתב, אבל שמתי לב למשהו מוזר- המכסה לא מתמגנט ואילו הסיר עצמו כן.
מעניין מה הקטע..
ועוד הערה:
אם נדבק האוכל לסיר, ואפילו אם לפעמים נשרף, אני מרססת על זה מסיר שומנים אקולוגי של אקופרינד, וזה עובד כמו קסם. ועוד עם הליפה!
יש לי ניאופלם ואני ממש לא שקטה איתו, בלי קשר למה שנכתב כאן. הוא כן נשרט וגם כן נדבקים אליו דברים (ואנחנו טבעונים, ככה שחביתות זה לא הקטע שלנו).
ועוד משהו קטן לגבי כרית ניקוי כסופה (או זהובה),
אני הפסקתי להשתמש כשיום אחד ניקיתי את המשטח של כסא האוכל של בעז. זה היה במרפסת, עם תאורה טבעית חזקה,
ובאור השמש המנצנץ הבחנתי בהמון גרגירים קטנטנים כסופים על כל המשטח, וזה אחרי שניגבתי ושטפתי במים.
לא אכפת לי אם זה אלומניום או פלסטיק צבוע כסף (שזה לא יותר טוב, הצבעים האלה הם רעילים ביותר, יש לי את הספר "לסלק את הקוץ", אני אצטט בהזדמנות),
מה שברור לי, זה שאני לא רוצה את זה בבית!
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

וואלה, תודה עינת. אז את שוטפת כלים עם ליפה וזה עובד טוב? מצליח לנקות ולשפשף?

אני מציעה שתחכי שתמי גלילי תיכנס לדף ותתין את דעתה על העריכה כי היא ממש עמוד התווך של הדף.
וזה כבר מופנה לתמי:
היי תמי.
רוצה לברר איתך בנוגע לזכוכית. דיברת על עופרת בזכוכית, האם זה משהו בדוק?
האם זה רק תוצרת סין?
את מקפידה לקנות זכוכית שלא מתוצרת סין? אם קניתי היום כד תוצרת ברזיל, אז זה בסדר?
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

האמת שצללתי עמוק לתוך העריכה ומיינתי לפי נושאים את רבע מהדף (!) שזה המון המון המון..וזה רק המיון הראשוני, בלי העריכה האמיתית.
אינדקס הנושאים כרגע הוא:

חומרים (לכל אחד מניפה נפרדת)
נירוסטה
פלסטיק
קלקר
זכוכית
ציפוי קרמי
סיליקון
אמייל
אלומיניום
טפלון
קרמיקה
חרס
ברזל

מוצרים (לכל אחד מניפה נפרדת)
תבניות אפייה
נייר אפייה
סירים ומחבתות
קומקום
סכו"ם וכלי אוכל
כלי אכסון
כלי ניקוי
רדידים ודומיהם
נייר טואלט ונייר סופג
בקבוקים לשתיה ובקבוקי תינוקות (אם יהיה הרבה חומר אז אפריד בינם)

דיון על טיגון

המלצות לחנויות

קישורים למאמרים

טיפים כלליים

ואולי גם שאלות ותשובות.

אני אשמח לשלוח לתמי שלד של העריכה בקובץ וורד, או לפתוח דף זמני נוסף לעריכה כדי שתראו ואז למחוק אותו.
ועכשיו לישון כי נורא מאוחר :-)
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

והליפה עובדת אצלנו מצויין, ואנחנו לפעמים שוכחים כלים ללילה ויותר (לא עבד לי עם הפליי ליידי). אם היא מתרככת מדי, אפשר להחליף. אני קונה ב10 ש"ח וגוזרת אותה עם מספרי בד גדולות ל5 חלקים. ותכף יבשילו הליפות של בעל הבית (יש לו עץ) ואני אקטוף לי כמה. קניתי שתיל של ליפה לאחרונה, כהשקעה לטווח רחוק...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

עינת, תבורכי על העריכה!אשמח לעזור בהינתן |יד1| . נראה לי כיוון טוב.
_היי תמי.
רוצה לברר איתך בנוגע לזכוכית. דיברת על עופרת בזכוכית, האם זה משהו בדוק?_
בזכוכית קריסטל כן.
האם זה רק תוצרת סין?
שם פשוט הסיכון יותר גבוה עח כבר היו דברים מעולם (והרבה) וכי הפיקוח שם לא קיים, מעשית (אם מדובר בחברה שעורכת בדיקות עצמאיות לא בסין בנוסף לאלה הנעשות בסין, ייתכן שזה בסדר)
את מקפידה לקנות זכוכית שלא מתוצרת סין? אם קניתי היום כד תוצרת ברזיל, אז זה בסדר?
לא יודעת. תלוי ביצרן, ולרוב אין מנוס מיצירת קשר אשאלה מפורשת.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

ביצרן, ולרוב אין מנוס מיצירת קשר אשאלה מפורשת.
התכוונת ליצור קשר עם היצרן ולשאול? אני יכולה לסמוך על מה שיצרן שמעוניין למכור יענה לי?
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

אמא שלי קנתה לי ליום הולדתי (שיחול בעוד יומיים) סט צלחות וכוסות קורנינג.
אני רוצה להזהיר אתכם שהכוסות התואמות של רוב הסטים, עשויות בכלל מפורצלן ומיוצרות בסין, ונמכרות בסכום המופקע של 25 ש"ח לכוס!!
לצערי, גיליתי רק בבית, כשרחצתי את הכוסות והצלחות, והתקשרתי מיד לחנות,
אמרתי להם שזו ממש הטעיה של הצרכן לשים את הכוסות עם הצלחות ככה בתצוגה כחלק מסט, שהכוסות בכלל לא מפיירוסראם.
האשה ענתה לי (וגם מנהל החנות שהוא זה שמכר לי צעק ברקע) שזו לא הטעיה כי זה של חברת קורנינג.
אמרתי לה, שמה אכפת לי השם, אני קונה קורנינג בגלל החומר, אחרת למה לי לבזבז 25 ש"ח לכוס שנשברת??
המנהל אמר שקורנינג סגרו את מפעל הכוסות, ושיש רק כוסות פורצלן מסין, או כוסות פיירוסראם מקולקציות ישנות ומעודפים, בכמויות לא אחידות.
כמובן שאני הולכת להחליף ..

דרך אגב אצלי מאוד חשוב שהכלים לא יישברו. יש לנו מזל רע עם זה, ותמיד נשארות זכוכיות, לא משנה כמה ניקינו, שאבנו ושטפנו.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני יכולה לסמוך על מה שיצרן שמעוניין למכור יענה לי?
את צריכה לבקש תשובה בכתב וכדאי לציין במפורש שמדובר באדם רגיש במיוחד. אם טוענים שיש בדיקות של גורם עצמאי, אז לבקש העתקים. בקיצור, אל תסתפקי בהרגעות בעל פה, דרשי הוכחות או משהו שאפשר אחר כך (בפוטנציאל, לפחות) לתבוע על פיו, ותני להם להבין שזה חשוב לבריאותו של מישהו.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

וואלה תודה תמי.
אני לא יודעת עדיין כמה זה ישים וכמה אנרגיה צריך להשקיע בזה.
אני קונה אחת ל, משהו מזכוכית מן הסתם כל הזמן דברים נשברים את יודעת... לך תחפש.
אשמח לשמוע אם למישהו יש כבר התנסות ואיך זה קרה.
ענבל_מזכרון_יעקב*
הודעות: 222
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 12:46
דף אישי: הדף האישי של ענבל_מזכרון_יעקב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ענבל_מזכרון_יעקב* »

אני מבקשת להחליף את מחבת הטפלון השרוטה.
מכל האפשרויות שבחנתי נראה שמחבת קרמית היא המוצלחת ביותר.
האם למישהו יש נסיון בשימוש במחבת קרמית? האם היא אכן לא נשרטת? (כי הרי יש מתחתיה אלומינים, שאינו ידידותי לבריאות) והאם יש המלצות על מחבת של יצרן מסויים על פני אחר?
אשמח למידע בדף הבית.
סנופקין*
הודעות: 31
הצטרפות: 24 ינואר 2010, 16:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סנופקין* »

מחבת קרמי של נאופלאם מעולה. חויה אחרת לגמרי.
אבל הוא נשרט אם שורטים אותו, וצריך לטפל בו בזהירות.
משתמשת בו כבר מספר חודשים ומאד מרוצה.
מצד שני, קראתי פה באתר שמישהי קנתה מחבת קרמי (של חברה אחרת), ואחרי שנה הכל התחיל להדבק אליו.
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אום_שלום* »

לנו יש מחבתות טפלון מעולות של bialeti, כבר שלוש שנים בערך ואין אפילו שריטה קטנה, כלום לא נדבק, כמעט אין צורך בשמן, הניקוי קל, מתנקות היטב במדיח ובגלל שיש להן ידיות סיליקון אפשר גם להכניס לתנור.
הן יקרות, אבל שוות כל גרוש.
לעומת זאת פגשתי מחבתות קרמיות כביכול איכותיות שאחרי שבועות ספורים הכל נדבק בהן.
אלה_חורי*
הודעות: 105
הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 21:14
דף אישי: הדף האישי של אלה_חורי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אלה_חורי* »

אני קניתי של נאו פלאם, קרמית, אחרי שראיתי כמה סוגים אחרי לאחר מספר שימושים. ממה שראיתי זו הפירמה שנראתה הכי עמידה.
מצד שני, לא ידוע לי על החומר הזה יותר מידי.
אינטואיטיבית- אני נמנעת מלהשתמש בחום גבוה מאוד.
ולריה_י*
הודעות: 192
הצטרפות: 24 מאי 2009, 11:08
דף אישי: הדף האישי של ולריה_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ולריה_י* »

גם אני קניתי של נאו פלאם, ובינתיים מאוד מרוצה, לא נשרט אם כי צריך יותר שמן ממה שרגילים עם טפלון (לפני שהוא נשרט...).
זארו_סובה*
הודעות: 124
הצטרפות: 09 דצמבר 2008, 18:28
דף אישי: הדף האישי של זארו_סובה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי זארו_סובה* »

אנחנו מחפשים כוס שתיה לגן לילדה בת 2 +. הדרישה היא לכוס לא מטפטפת/נוזלת. מאוד לא רוצים לקנות פלסטיק שישרט מהר ויהפך לכוס תרעלת... יש לנו בקבוקי שתיה של SIGG, אבל בגן קצת הסתבכו עם הפתיחה וכן אני לא מעוניינת שירחצו את הבקבוק עצמו עם סבון...
נשמח לכל רעיון. אפילו כוסות ללא B ספינול...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

כוסות ללא בי ספינול עם מכסה ניתן למצוא בפארמים כמדומני. וזה גם מחיר לא בשמיים כך שניתן אחת לכמה זמן להחליף אם רוצים.
זארו_סובה*
הודעות: 124
הצטרפות: 09 דצמבר 2008, 18:28
דף אישי: הדף האישי של זארו_סובה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי זארו_סובה* »

אתר קנדי מומלץ, שמתאר את הבטיחות של כלי בישול מחומרים שונים ונותן טיפים לשימוש נכון: http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/iyh-vsv/pr ... er-eng.php
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

שלום לבאי הדף, העריכה מתקדמת מאוד, הכל ממוין לנושאים שונים ועכשיו צריך לערוך ממש.
חשבתי פשוט לסכם הכל, ובסוף הדף לעשות רשימה של כל מי שהשתתפה, ואולי להשאיר דף היסטוריה עם כל ההתכתבויות המלאות. או שמויותר? פשוט לערוך וזהו?
ולעדכונים:
קניתי בחנות האורגנית השכונתית נייר אפיה לא מולבן טבעי וכו' וכו', של חברת IF YOU CARE תמורת 25 ש"ח ל24 יחידות, שמתאימות בול למגש האפיה של התנור.
וקערת קורנינג שנקנתה ב-40 שקלים, התנפצה לרסיסים בנפילה סטנדרטית לגמרי.. נראה לי שזה היה סתם מזל רע, כי מאז הצלחות נפלו מלא ולא נשברו בכלל.
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

חשבתי פשוט לסכם הכל, ובסוף הדף לעשות רשימה של כל מי שהשתתפה, ואולי להשאיר דף היסטוריה עם כל ההתכתבויות המלאות. או שמיוותר? פשוט לערוך וזהו?
מישהו פה? אף פעם לא ערכתי דף, זקוקה לחוות דעתכם...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

עינת, אני מציעה שתעשי מה שבא לך מבין האפשרויות האלה, ואז תשאלי את השאלה שוב. אני חושבת שיהיה קל יותר אז לדעת מה עובד ומה לא. מה דעתך?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

עינת. היי
מצטערת על ההתעוררות המאוחרת, אני מאוד עמוסה בימים אלה ולכן פוקדת את האתר מעט.
רציתי לשאול אותך מה זה אומר לסכם? אם למשל מישהי מביעה את דעתה על משהו ואין לזה ביסוס מחקרי איך את מסכמת את זה? או איך את מסכמת מישהי שמספרת שקנתה דבר זה או אחר והיא מרוצה או לא מרוצה ?
אני הייתי משאירה התכתבויות כפי שהן ורק ממיינת לפי נושאים. מה את אומרת?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שאלתי גם בדף הכנת מחמצים ולא קיבלתי תשובה -
מישהי יודעת איפה אפשר לקנות צנצנות טובות להחמצה?
כאלה שכשקונים אותם לא נובע מהן ריח של פלסטיק סיני זול, שמיוצרים בתנאים סבירים, רמת גימור טובה וכו'.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

וגם - חשבתי להכין מנבטה טובה (מנבטה - מכשיר להנבטה של זרעים),
ולצורך כך להשתמש ברשת מהסוג שמשמש נגד כניסת חרקים הביתה דרך החלון. בחנויות לחומרי בניין מוכרים רשתות כאלה למכביר, אבל בד"כ יש להם ריח עז של תעשייה זולה. האם מישהי יודעת מאיזה חומרים מייצרים רשתות כאלה ואיזה חומר עדיף?
הבהרה - הנבטה היא תהליך רטוב, ולכן חשוב לי גם שהחומר יהיה עמיד במים, לא מחליד וכו'.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אורי, עוד כוון לבדיקה, לגבי הרשת: ממה עשויה הרשת של המסננת למטבח.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אורי - צנצנות לכבישת ירקות עשויות לרוב מזכוכית, לא? ממה הריח של הפלסטיק, מהגומי שיוצר את הוואקום?
במקרה כזה, נראה לי שהדרך היחידה להיות בטוח, היא לקנות צנצנת (או רק את החלק הפלסטי) תוצרת אירופה, מה שאומר שהיא עומדת בתקנים אירופיים, ולא בתקנים סיניים. לא יודעת אם תוכל להשיג כאלה בארץ.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

במקרה כזה, נראה לי שהדרך היחידה להיות בטוח, היא לקנות צנצנת (או רק את החלק הפלסטי) תוצרת אירופה, מה שאומר שהיא עומדת בתקנים אירופיים, ולא בתקנים סיניים. לא יודעת אם תוכל להשיג כאלה בארץ.
נראה לי שנעמן מוכרים כאלה. אבל אתר האינטרנט שלהם משום מה נעלם מעל פני האדמה.

נקודות, תודה על הרעיון
אורי*
הודעות: 1184
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אורי* »

  1. רשת היתושים לחלונות הנפוצה ביותר כיום, נראת ומרגישה כמו פלסטיק, אך למעשה עשויה מסיב-זכוכית (אך אולי בנוסף רכיבים אחרים).
  2. הרשת הותיקה והמעט עמידה יותר עשויה ממתכת, כמדומני ברזל מגולוון.
  3. רשת פחות שכיחה, לרוב בשימוש באזורים מאוד קרובים לים, עשויה מפלסטיק (גוון אופייני ירוק).
ברשתות מטבח כל האפשרויות קיימות להוסיף נירוסטה בדרגות שונות של איכות.
עינת_ש*
הודעות: 201
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עינת_ש* »

אני הייתי משאירה התכתבויות כפי שהן ורק ממיינת לפי נושאים. מה את אומרת?
זה כמובן הכי קל ונוח,
יש כמה הודעות מיותרות שאני אמחק ואם משהו נראה בכל זאת מיותר לכם, תמחקו..
חלק מההודעות נגעו לשני נושאים או יותר אז שכפלתי.
בכל זאת נראה לי שצריך סיכול כללי של מסקנות מהדף, כי הוא מאוד ארוך..
עוד מעט אעלה את זה בדף זמני נפרד.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

עדכון בקשר למחבת הטיטניום: לפני שנה וקצת, כתבתי במעלה הדף על מחבת הטיטניום של WOLL שרכשתי בדי הרבה כסף, והייתי מרוצה ממנה עד אין קץ. לצערי הרב, היא לא עמדה במבחן הזמן. הכל נדבק, גם עם שמן, ויש עליה גוון חום עכור שגורם לי להימנע מלהשתמש בה בכלל. כל זאת למרות שהקפדתי על הוראות השימוש הלא-מורכבות.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

מיצי,
אין כמו נירוסטה. עובדת רק איתו ולא נדבק לי. לעבוד כשהמחבת חמה ועם שמן הכל בסדר. התרגלנו כל כך לטפלון, שקשה לנו להפנים שפעם היה רק נירוסטה ודומיו.
טוב, כמובן שהכי טוב להימנע מטיגון, אבל אני עוד רחוקה מההימנעות הזו - הלוואי ביום מן הימים
נעה_זני*
הודעות: 111
הצטרפות: 30 אוקטובר 2009, 19:44
דף אישי: הדף האישי של נעה_זני*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נעה_זני* »

יש לי סירי נירוסטה בני 40 שאמא שלי קיבלה לחתונה ..של סולתם כמובן ,הידיות הסירים במצב מעולה אין אף סיר שעומד ברמה שלהם
לגבי הדבקות -להקפיד על חימום נאות של הסיר ואז נדבק פחות
לגבי גרין פאן -חמותי שתחיה קנתה לנו היתה אכזבה ממש מהשימוש בראשון -נדבק ואז אסור לקרצף רק לנשוף על הכלים וכל מה שנדבק בשימוש הראשון נשאר ונשרף ונדבק עוד יותר בהמשך כיום כבר קירצפתי ועוד איך וגם עם מלא שמן זה נדבק -על הפנים של מוצר.
אח"כ קיבלנו ניאופלם - יותר טוב אם כי אני כבר לא ממש סומכת שאין אלומיניום נראה לי זה אותו דרעק כמו טפלון ..
מסקנתי הסופית - סולתם של פעם מה שטוב לטנקים טוב לחביתות .
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

נקודות - הנסיון שלנו בנירוסטה שונה. אם אני מטגנת חביתה, היא לא נדבקת, השחמה ארוכה של בצל וכד' - נדבק.
נעה - למיטב ידיעתי, המחבתות של ניאופלם עשויות יציקת אלומיניום, אז ברור שיש בהן אלומיניום. הציפוי אמור להיות קרמי, ולכן גם אם הוא מתחמם/נסדק/מתקלקל, הוא אמור לא להזיק בריאותית כמו הטפלון.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

סולתם מייצרים כעת סדרה של סירים hard anodized (אלומיניום שעבר תהליך מיוחד שהפך אותה לקשה מאוד) בציפוי קרמי. יש להם עוד שלל מוצרים עם ציפויים בריאים.
אפשר לקנות פה
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

  • ערכתי מכאן את כל התכתובת בנושא נייר אפייה.
העברתי לדף חדש נייר אפייה פרגמנט.*

הוספתי לו את הסיכום (שעשתה בעבר ש חף?) מתחילת הדף אלומיניום וצרות דף עריכה זמני. (ומחקתי את זה משם).

בבקשה מעתה כל מה שקשור בנושא הנייר אפייה - להמשיך שם.
זה ידלל טיפה את הבלגן בדף הנוכחי.
שאלות_שאין_לי_למי_להפנות_מלבדכם*
הודעות: 2
הצטרפות: 08 דצמבר 2010, 00:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שאלות_שאין_לי_למי_להפנות_מלבדכם* »

הי, גיליתי את האתר וכולי התלהבות. אני מתנצלת אם אחזור על שאלות מסוימות אבל הדף ממש ארוך ולא קראתי אותו במלואו. אולי תוכו לעזור לי:
יש חטיף שנקרא . משום מה הפסיקו לייבא אותו, מישהי יודעת למה. האם היתה איתו בעיה בריאותית? (זה חטיף תמרים עם אגוזים/שקדים וכו).
שאלה נוספת לגבי החטיף, בתי הפעוטה נהגה לאכול די הרבה ממנו והתעקשה על כך שיהיה בתוך עטיפתו/אריזתו בעת האכילה. איני יודעת מאיזה חומר עשויה העטיפה בחלקה הפנימי, היא בצבע כסף ופתאום חשבתי על כמות הפעמים שהיא ליקקה אותה ונשכה אותה תוך כדי אכילה ונחרדתי. יש לכן ידע בנושא,מעודד או לא? :)כמה זה חמור?
בנוסף אשמח לעצה היכן לקנות שולחן עץ קטן לפעוטות. תודה תודה תודה
שאלות_שאין_לי_למי_להפנות_מלבדכם*
הודעות: 2
הצטרפות: 08 דצמבר 2010, 00:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שאלות_שאין_לי_למי_להפנות_מלבדכם* »

נעלמה לי משום מה מילה. אולי כי כתבתי אותה באנגלית? בכל אופן הכוונה לשם החטיף שהתפספס, הוא נקרא לרה בר, אם אני לא טועה שמו כתוב כמילה אחת באנגלית על העטיפה.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

לשואלת שאלות. אני ממש לא כימאית גם לא תזונאית , בהחלט שמעתי שכל עטיפות הכסף מהן אנו אוכלים בכמויות לא כל כך בריאות...יש בהן חומרים המופרשים למזון.
לא נראה לי שניתן להתחמק מזה, אלא אם כן את מפסיקה לאכול מזון קנוי באופן גורף.
אולי יודעים יותר יענו יותר.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

ואם כבר בענייני עטיפות:
ראיתן פעם את הממתקים שארוזים בעטיפות (פסק זמן, טעמי וכולי) - בצד של הדבק , יש דבק גם על הממתק...
תמר*
הודעות: 548
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמר* »

לעיל מישהו שם קישור לאתר הזה:
http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/iyh-vsv/pr ... er-eng.php
ושם נאמר בטיפים בסוף כי:
•Do not store foods that are highly acidic, such as stewed rhubarb or stewed tomatoes, in stainless steel containers

מישהו יכול להסביר מדוע? ממש לא הבנתי. מקריאה מדוקדקת בדף הארוך שלנו הבנתי שפלדת אל חלד (=נירוסטה) זה אחלה ושהבעיה עם חומציות היא במגע של עגבניות למשל עם אלומיניום. אז עכשיו אם יש לי סיר נירוסטה, לא להשאיר בו רוטב עגבניות?
תמר*
הודעות: 548
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמר* »

טוב, אז עכשיו איך מתחילים לזהות מה יש לי בבית. על שני סירים כתוב "סטיינלססטיל" 18/10 כלומר פלדת אל חלד, כמדומני. והנה המגנט לא נדבק אליהם. מה זה אומר? לא אמרנו שדווקא נירוסטה מתמגנטת? ויש סיר אחר שמתמגנט, אבל הוא מצופה בחומר שחור - האם זה אומר שהוא מנירוסטה ולא מאלומיניום? והציפוי השחור - בהכרח טפלון? כוונו אותי בבקשה. תודה.
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל* »

אשמח למידע על מחבתות קרמיים- האם הם באמת בריאים יותר? האם חברת ניאופלם מספקת את הסחורה מבחינה בריאותית? ברשת מצאתי רק מידע שיווקי הרבה תודה.
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אלמונית* »

מיכל, אני לא יודעת האם המחבתות של ניאופלם אכן בריאים כפי שמשווקים אותם, אבל אצלנו, בשימושים הראשונים הפלא ופלא, הביצה החליקה על המחבת... אבל לאחר שבוע שימוש היא נהרסה ואפילו אם שמים חמאה/שמן הביצה נדבקת... מאכזב. כך גם קרה לכמה מחבריי. טוענים שזאת בשל שימוש באש גבוהה מדיי... מה שיש מצב... אז לשיקולך...
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

הניאופלם אכן נהרסת בחום גבוה מדי. אם מקפידים להקטין את האש אחרי שהמחבת מתחממת, שגם ככה זה יותר טוב תזונתית, המחבת נשארת חלקה להדהים הרבה זמן.אצלי מעל שנה עם המחבת החדשה (הרסתי אחת). אני מתה על זה. מנקה עם סקוצ' רך כמו של טפלון. אין לי מושג עם זה בריא :-) }
תמר*
הודעות: 548
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמר* »

מנסה להקפיץ את הדף בתקווה שמישהו יענה לי. תודה.
גילה*
הודעות: 870
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גילה* »

מישהו יודע אם סירים ומחבתות מפלדת אל חלד (של איקאה למשל) בטוחים לשימוש?
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אחת* »

מישהו מכיר את חברת אולסן שמייצרת מחבתות יצוקות?
רב_תודות*
הודעות: 1
הצטרפות: 23 ספטמבר 2011, 06:54

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רב_תודות* »

היי. פורום מעניין יש לכם ברכות.
רציתי לשאול, גילית משהו מוזר על המגשי עץ שמשמשים אצלנו לחיתוך ירקות.. יש להם כל מיני חלקיקים כסופים עליהם. אני חושב שזה מהספוגי כלים.. אני ממש מצליח לגרד את זה עם קצה הציפורן בקלות. כך שאני לא יכול לחשוב שאולי כמו שאני מגרד את זה בקלות כך גם הסכין שחותכת את הירקות ומשם לקיבה שלי. האם החתיכות האלה שמתפוררות ככל הנראה מהספוג כלים ונדבקות למגש של הסלט מזיקות לבריאות?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

לרוב תודות. יש לי התחושה שזה לא מי יודע בריא... כנ"ל סבון כלים שבחלקו בבוודאי חודר לגופנו, כנ"ל סבון כביסה שבוודאי חודר בחלקו לגופנו, כנ"ל כל החומרים המלאכותיים בבית (שטיחים וכד') שפולטים גזים וחלקיקים הנכנסים לראות, כנ"ל....

אתה יכול לעבור לליפה טבעית
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחבת - הוא זכר. הת' היא חלק מהשורש ולא סימן לנקבה. (זו צרה רצינית מאוד בכלי אוכל)
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ייתכן שקנית ספוג כלים לא איכותי. נסה לקנות ספוג אחר.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מחבת היא לשון נקבה. אמנם כשהתוו שורשית השם עשוי להיות זכר (צומת, בית),אבל מחבת אינה בכלל זה.
מילון
והנה גם כאן
(זו צרה רצינית מאוד בכלי אוכל)
:-D
שולה*
הודעות: 68
הצטרפות: 03 מאי 2004, 10:32

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שולה* »

אני כל כך רוצה לקנות מחבת חדשה! כל כך!
אני לא יודעת מה לקנות!
זה כל כך מתסכל!
יש כל כך הרבה דיונים בדף, ואני לא יודעת מה מסוכן ומה לא, אם יש כזה דבר...
הטלפון מסוכן... הקרמי מסוכן... הנירוסטה נדבק... הטיטניום עשוי עם חומצה...
מה עושים? במה אתם משתמשים?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ברזל (אבל לא מסין).
שולה*
הודעות: 68
הצטרפות: 03 מאי 2004, 10:32

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שולה* »

יציקת ברזל?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

הנירוסטה נדבק
אבל לא מסוכן.
גם לא נדבק אם החום בדרגה הנכונה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נכון. אני משתמשת גם בנירוסטה. אז מה אם נדבק? לא נראה לי כ'כ נורא.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני גם מסתדרת מצויין עם הנירוסטה.
גם הניקוי של הנירוסטה הרבה יותר כיף. נכון, לפעמים צריך לשפשף, אבל התחושה נקיה בעוד בטפלון תמיד הייתה לי הרגשה שזה נשאר מלוכלך.
שולה*
הודעות: 68
הצטרפות: 03 מאי 2004, 10:32

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שולה* »

תודה על התשובות.
בנירוסטה אין שום סיכון? חוץ מהידבקות שהיא בעצם לא ממש סיכון...?
יש חברות מומלצות? המלצות היכן לקנות?
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני משתמשת גם בנירוסטה. אז מה אם נדבק? לא נראה לי כ'כ נורא.
כלומר, התרגלתי. אחרי שהשתכנעתי (כאן - תודה תמי!) להפסיק להשתמש בטפלון.
הגמילה היתה קצת קשה - היה כ"כ נוח - אבל היא נגמרה. אין מחבת טפלון בבית, וזהו.זה אומר שיש דברים שאנחנו לא מצליחים לעשות (קרפים למשל). אני מתיחסת לזה כאל נתון, כמו חוקי כשרות נגיד.
עכשיו קיבלנו מחבת קרמית אבל אני לא משתמשת בה בינתיים. לא סומכת על האמינות הבריאותית שלה.
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל* »

נכון. אני משתמשת גם בנירוסטה. אז מה אם נדבק? לא נראה לי כ'כ נורא.
אצלי אחרי השריה (נניח כל הלילה) הנירוסטה מתנקה בקלות, בדרך כלל.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה אומר שיש דברים שאנחנו לא מצליחים לעשות (קרפים למשל
אני עושה חביתיות על מחבת הנירוסטה. אני חושבת שזה כמו קרפ.
באחד הדפים כאן תיארתי את הטריקים שלי לזה. רק לא זוכרת באיזה דף... P-:
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני עושה פנקייק על נירוסטה (מורחת קצת שמן) - יוצא יופי.
נאוה*
הודעות: 141
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נאוה* »

הנירוסטה האהובה עלי - פרפקטו
ניקוי כשממש לא מצליחים: אבקת כביסה והרתחה, רק שיש ריח של אבקה באוויר. (שמה פה יותר אבקה מבכביסה שם אני ממש ממעטת).

עכשו קנינו קרמיים של ארקוסטיל, (משהו עם ציפוי סטון) טרם ניסיתי, מתחילים גמילה מטפלון.
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מצ'רה* »

אבקת כביסה והרתחה,
סודה לשתיה עושה את אותה עבודה עם הרתחה, בלי הריח.
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

אני קוראת בדף כל מיני התייחסויות לסיכונים שבקרמי אבל לא מוצאת מה בדיוק...?!
מישהו יכול לפרט מה לא בסדר במחבתות הקרמיות? מבחינה בריאותית של החומר, לא מבחינת נוחות השימוש כי הבנתי שהן מותאמות רק לטמפרטורות מסויימות
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

גם השאלה של תמר מעניינת- האם כל סיר נירוסטה צריך להתמגנט?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הודעות על מחבתות קרמיות:
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2009-06-22T19:56:48)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2009-12-11T23:53:24)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2009-12-12T00:04:47)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2010-07-02T21:04:28)
הסיכון הוא שאין מידע שקוף ושאת צריכה לסמוך על הבטחות של היצרן.
גם אני משתמשת בנירוסטה. לא בטוחה כמה נכון העניין הזה של המיגנוט או דליפת הניקל.
באופן כללי, הרבה פעמים כשעוברים להשתמש בחומרים טבעיים מחליפים כוח כימי בכוח מכני. אז צריך לקרצף יותר. אפשר לחיות עם זה...
ענבלולי*
הודעות: 97
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 00:58

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ענבלולי* »

האם אפשר למצוא ווק טוב מנירוסטה?
אבי*
הודעות: 43
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אבי* »

שלום לכולם
שמי אבי ואני שואל בנוגע למוצרים תוצרת יפן כמו מצלמו ומוצרי אלקטרוניקה האם העיקבות מה שקרה ביפן זה מסוכן (אפילו במעט) ומדוע כאילו אף אחד לא מתייחס לזה?
דניאלה*
הודעות: 1197
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי דניאלה* »

יש למישהו מה לספר על אמייל? בריא? מסוכן?
במקרה הספציפי- קומקום שורק.

יש לציין שזה אחד הדפים הכי מתסכלים שקראתי בחיי!!
דניאל*
הודעות: 106
הצטרפות: 25 פברואר 2002, 12:43

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי דניאל* »

ממש אשמח לדעת מה דין האמייל...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

ומדוע כאילו אף אחד לא מתייחס לזה?
שאלת מליון הדולר, היה כלא היה - לא מדברים על זה יותר.
מוזר ביותר...
יש לציין שזה אחד הדפים הכי מתסכלים שקראתי בחיי!!
אני מכירה עוד כמה (-:
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אם למישהו יש מושג:
אם אני משתמשת בקומקום חשמלי שהמכסה שלו פלסטיק? לא טוב?
כשפותחים את הקומקום אחרי הרתחה יש ריח של פלסטיק...
במה אתן מרתיחות מים?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לי יש קומקום נירוסטה ומחממים על הגז.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

תודה טרה,
אני שוקלת לחזור לקומקום על גז שוב. היה לי בעבר (כזה שורק)- כשמתרגלים למהירות ההרתחה בקומקום חשמלי, קשה לעבור לגז. כל קפה/תה מרגיש לי פרוייקט...
איילת_חן*
הודעות: 194
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי איילת_חן* »

אני עברתי לקומקום שורק ונהנית מכל רגע. החשמלי רק עשה צרות עם תחושה של לכלוך ונמלים שמשכו אליו וכו' וההרתחה זריזה למדי
תמרי*
הודעות: 390
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמרי* »

הי, אני מצרפת פוסט מעניין על אלומיניום ואלצהיימר.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה* »

.ביום שני הקרוב בשעה 2100 בערוץ 2 בתכנית כלבוטק תהיה כתבה על הכלים הקרמיים ועל הרעלים שבהם

אם למישהו יש מידע על הכלים האלו אשמח לשמוע
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה* »

ראיתי את הכתבה.
הם בדקו במעבדה ברמת חובב (לא זוכרת את שמה) כמה חברות שמייצרות כלי בישול קרמיים.
מהבדיקות של כלבוטק הכלים של חברת נאופלם מלאים במתכות רעילות בכמויות גדולות מאד.
ההמתכות שנבדקו הן עופרת וקדיום. המתכת השניה קיימת גם בסוללות ובעוד דברים בתעשיה.

נבדקו כלים של עוד חברות. הנקיים ממתכות לחלוטין הם ארקוסטיל ועוד חברה שאני לא זוכרת את שמה :-(

תגובת חברת נאופלם היתה, שהכלים שלהם נקיים ממתכות רעילות.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נועה* »

סליחה זה לא קדיום, כי אם קדמיום
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

נו, לכל החשדנים שלא מיהרו לקנות מחבתות קרמיים ולכל אלה שדווקא כן, הנה קישור לפרומו לתוכנית כלבוטק של שתי דקות, בו אפשר להבין את רוח התחקיר:
http://reshet.ynet.co.il/Shows/[po]Kolbotek video[/po]/

ולמי שרוצה קישור ממש לתוכנית עצמה, תכף אחפש גם.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

עוד לא ניכנסתי לתוכנית של כלבוטק, אולי הערב..
עניין אחר:
אם קלקר הוא חומר מאוד מסרטן,איך זה מתיישב עם כוסות קלקר או גלידות איכותיות במשקל שאורזים באריזת קלקר?
מישהו יודע?
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”