ארוחת צהריים
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
מדובר בדף שאני מקווה שימשוך את המשתתפים באתר לתרום משיטות התארגנות, דרך תפריטים, (אולי עם ציון של ערך תזונתי.)
אפשר כמובן לגלוש מארוחת צהריים, גם לארוחות אחרות וגם לארוחות ביניים.
כך החלטתי לפתוח את הדיון,
_נדמה לי שהילדים שלי לא אוכלים מספיק.
ביום ששי הם היו אצל אמא שלי וזה ממש דבר נדיר מידיי. בכל אופן הם אכלו שם שניצל ופירה ותפוחי עץ מבושלים לקינוח.
אנחנו נורא מקפידים, בעיקר בחורף, על תזונה בריאה. מחלות חורף והתזונה בגן ?
אני פותחת דף שעוסק בכל ההתארגנות הגדולה של המטבח במשפחה.
ארוחת צהריים?_
אפשר כמובן לגלוש מארוחת צהריים, גם לארוחות אחרות וגם לארוחות ביניים.
כך החלטתי לפתוח את הדיון,
_נדמה לי שהילדים שלי לא אוכלים מספיק.
ביום ששי הם היו אצל אמא שלי וזה ממש דבר נדיר מידיי. בכל אופן הם אכלו שם שניצל ופירה ותפוחי עץ מבושלים לקינוח.
אנחנו נורא מקפידים, בעיקר בחורף, על תזונה בריאה. מחלות חורף והתזונה בגן ?
אני פותחת דף שעוסק בכל ההתארגנות הגדולה של המטבח במשפחה.
ארוחת צהריים?_
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
כולי תקווה שהנושא מספיק אטרקטיבי.
-
- הודעות: 34
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:43
ארוחת צהריים
היי אליאן, לשאלתך - מאוד אטרקטיבי, לפחות לעניות דעתי, גם אני כל יום (או יותר נכון כל בוקר (-; ) חושבת: מה נכין היום
לארוחת צהרים/ערב שלנו....שיהיה גם טעים וגם בריא.....<לאחר קריאה של הכל נראה שלא כל כך הולך לי בזה.....>
אצלנו בד"כ בבוקר כל אחד אוכל מה שמתאים לו (בד"כ נס+עוגיות חוץ מהקטנטונת שלוגמת את התמ"ל שלה ברעבתנות)
צהרים - מיכוון שגם בצהרים אנחנו לא יחד אז כל אחד אוכל משהו אחר ובשעה 16:00 שאני חוזרת עם הקטנטונת אני
מכינה לנו משהו קל שיחזיק עד ארוחת הערב (לרוב זה סנדוויץ שגם הקטנה יכולה לאכול עם חומוס/אבוקדו)..או.......ועכשיו ארוחת הערב היא הכי כפית אצלנו בייחוד בגלל שאז כולנו יחד (אני אישי והציפציף הקטנה שלנו) ואז תלוי במצב רוח, בכוח שנותר לנו להשקיע בהכנת הארוחה ובמה אכלנו קודם בד"כ זה נע ממג'דרה, דרך פסטה עם שניצל טבעול ועד לארוחת גבינות/טוסט/סלט טונה....זהו....לא נראה משהו שכדאי לקחת ממנו רעיונות (-;
לארוחת צהרים/ערב שלנו....שיהיה גם טעים וגם בריא.....<לאחר קריאה של הכל נראה שלא כל כך הולך לי בזה.....>
אצלנו בד"כ בבוקר כל אחד אוכל מה שמתאים לו (בד"כ נס+עוגיות חוץ מהקטנטונת שלוגמת את התמ"ל שלה ברעבתנות)
צהרים - מיכוון שגם בצהרים אנחנו לא יחד אז כל אחד אוכל משהו אחר ובשעה 16:00 שאני חוזרת עם הקטנטונת אני
מכינה לנו משהו קל שיחזיק עד ארוחת הערב (לרוב זה סנדוויץ שגם הקטנה יכולה לאכול עם חומוס/אבוקדו)..או.......ועכשיו ארוחת הערב היא הכי כפית אצלנו בייחוד בגלל שאז כולנו יחד (אני אישי והציפציף הקטנה שלנו) ואז תלוי במצב רוח, בכוח שנותר לנו להשקיע בהכנת הארוחה ובמה אכלנו קודם בד"כ זה נע ממג'דרה, דרך פסטה עם שניצל טבעול ועד לארוחת גבינות/טוסט/סלט טונה....זהו....לא נראה משהו שכדאי לקחת ממנו רעיונות (-;
ארוחת צהריים
אנחנו אוכלים הכל. לפעמים מרק מסוגים שונים, בעיקר מרק ירקות אבל לא רק, לפעמים כרוב אדום על אורז או פתיתים, עם או בלי נקניקיות חתוכות,לפעמים טבעולים שונים, לפעמים שניצלים מוכנים, צ'יפס אפוי בתנור וטבעות בצל, לפעמים "פולקה", לפעמים חזה - עוף, לפעמים נזידי - שורשים על מצע פתיתים או אורז. האחרון הוא הלהיט אצלנו כרגע, אבל הכל הולך, מכל המינים ומכל הסוגים.
(והכי טעים זה הקינוחים שמתווספים לעיתים, כמו גלידה או ג'לי עם פירות חתוכים.)
(והכי טעים זה הקינוחים שמתווספים לעיתים, כמו גלידה או ג'לי עם פירות חתוכים.)
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
_נדמה לי שהילדים שלי לא אוכלים מספיק.
זו תכונה בסיסית של אמא יהודיה, לדעתי...
תפוחי עץ מבושלים זה הרע במיעוטו. מוטב זה מאשר ארגז קרמבו_
אימהות שנותנות ב5 אחה"צ במבה, מרגיעות את הרעב אצל הילד. לא שאני חושבת שזה מזין, אבל זה משביע אצלינו חוץ מ- בייגלה אין, בייחוד בחורף, עזרה בהזנת הילדים מדודה אוסם.
כשהילדים חזרו מאמא שלי, הם הביאו איתם בכלי את מה שנשאר שיהיה להורים, או ליום המחרת. הבת שלי האמצעית רצתה, בתוקף, שניצל לארוחת הבוקר, התפשרנו על פירה בבוקר. את השניצל הם אכלו בשתיים בצהריים, ואנחנו, ההורים, אכלנו רק ב5 דגים.
מה היה קורה אם לא היו לי את השניצלים האלו ב2 .
זו תכונה בסיסית של אמא יהודיה, לדעתי...
תפוחי עץ מבושלים זה הרע במיעוטו. מוטב זה מאשר ארגז קרמבו_
אימהות שנותנות ב5 אחה"צ במבה, מרגיעות את הרעב אצל הילד. לא שאני חושבת שזה מזין, אבל זה משביע אצלינו חוץ מ- בייגלה אין, בייחוד בחורף, עזרה בהזנת הילדים מדודה אוסם.
כשהילדים חזרו מאמא שלי, הם הביאו איתם בכלי את מה שנשאר שיהיה להורים, או ליום המחרת. הבת שלי האמצעית רצתה, בתוקף, שניצל לארוחת הבוקר, התפשרנו על פירה בבוקר. את השניצל הם אכלו בשתיים בצהריים, ואנחנו, ההורים, אכלנו רק ב5 דגים.
מה היה קורה אם לא היו לי את השניצלים האלו ב2 .
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
ואתמול הבן שלי צעק, כשהוא ראה את העוף שהוצאתי מהפריזר, בשביל מרק עוף, הוא צעק-
אני רוצה בשר.
חשבתי להכין פעם בשבוע סיר של כדורי עוף ברוטב עגבניות, ולהקפיא ואז אני יכולה להוציא במהלך השבוע מנת עוף לחובב הבשרים הקטן. הבנות יגידו לי על זה איכס. אז מבעוד מועד אני אתן רק לו.
חוץ מזה גם השיריתי עדשים חומים שאני אכין היום. חלק לפריזר להמשך השבוע, חלק למקרר.
למשל, מה אפשר לאכול בבוקר, שהוא גם מזין ממש, נותן תוכן, וגם מהיר לפני שיוצאים מהבית.
אני רוצה בשר.
חשבתי להכין פעם בשבוע סיר של כדורי עוף ברוטב עגבניות, ולהקפיא ואז אני יכולה להוציא במהלך השבוע מנת עוף לחובב הבשרים הקטן. הבנות יגידו לי על זה איכס. אז מבעוד מועד אני אתן רק לו.
חוץ מזה גם השיריתי עדשים חומים שאני אכין היום. חלק לפריזר להמשך השבוע, חלק למקרר.
למשל, מה אפשר לאכול בבוקר, שהוא גם מזין ממש, נותן תוכן, וגם מהיר לפני שיוצאים מהבית.
ארוחת צהריים
אגב עדשים - אורז ועדשים חומים (מג'דרה) זה גם טעים, גם בריא וגם משביע.
ולגבי ארוחת הבוקר, אולי אפשר למרוח פרוסות לחם לבן או שחור בממרחים כמו אבוקדו, גבינה לבנה, חמאה, ריבה וכו', או להניח פרוסת גבינה צהובה מעל. זה לא לוקח המון זמן, וזה בריא, בייחוד לחם שחור.
ולגבי ארוחת הבוקר, אולי אפשר למרוח פרוסות לחם לבן או שחור בממרחים כמו אבוקדו, גבינה לבנה, חמאה, ריבה וכו', או להניח פרוסת גבינה צהובה מעל. זה לא לוקח המון זמן, וזה בריא, בייחוד לחם שחור.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
ארוחת צהריים
אם לא כריך, שזה באמת מהיר ומזין, מה עם דייסות? לוקח 5 דקות להכין, ואם ממש אין כוח, אפשר להכין לילה קודם ולחמם בבוקר. אצלנו אוהבים דייסות קוואקר וגם אורז.
-
- הודעות: 1182
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
ארוחת צהריים
חבר'ה יש את משבר במטבח וגם דיונים לצד משבר במטבח
אולי כדאי לחבר לשם?
ואולי לא. מה שבא לכם. לדעתי יש בדף ההוא מקום גם לשיחות ולא רק לרעיונות בני שורה אחת, רק תקפידו להדגיש את שם המאכל (עם כוכבית צמודה מכל צד) שמי שמחפש רעיונות לארוחת צהריים יוכל לרפרף ולמצוא. (ואם לא מצאתם אותו סימן ששם הדף שם לא כל כך מעיד על תכנו...למרות שקולע להלך הנפש של הטבח המיואש)
אולי כדאי לחבר לשם?
ואולי לא. מה שבא לכם. לדעתי יש בדף ההוא מקום גם לשיחות ולא רק לרעיונות בני שורה אחת, רק תקפידו להדגיש את שם המאכל (עם כוכבית צמודה מכל צד) שמי שמחפש רעיונות לארוחת צהריים יוכל לרפרף ולמצוא. (ואם לא מצאתם אותו סימן ששם הדף שם לא כל כך מעיד על תכנו...למרות שקולע להלך הנפש של הטבח המיואש)
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
ארוחת צהריים
הבת שלי מבקשת שניצל לארוחת בוקר. בגלל שאני רק חצי פולניה פנאטית אני נותנת לה. בכלל לפי הרפואה הסינית צריך בבוקר לאכול אוכל חם ובצהריים משהו קר וקליל ובערב שוב חם ומשביע. ואז שניצל לא. בוקר הגיוני מאוד, וגם לא. ערב איזה מרק ירקות, ובצהריים משהו רענן כמו סלט חי.
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
יש לי הרבה מה לספר, אבל עכשיו יותר מידיי מאוחר בשביל לכתוב על אוכל.
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
מדובר בהתנהלות שמרכזה אוכל.
זאת אומרת המשפט- איזהו חכם הרואה את הנולד, או- מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת. הם משפטי מפתח בהתנהלות.
זאת אומרת- מה למדתי-
להכין מנה כפולה של כל מה שניתן להקפיא.
למשל- עדשים. סיר אחד לעכשיו. כלי פלאסטיק לעוד חמישה ימים.
באותו היום אני צריכה להוסיף רק תוספת של אורז או של תפוחי אדמה. וירקות חיים
דבר כזה כבר מעודד אותי ממש.
קציצות - (הפעם לא הקפאתי- לא נורא.) אבל בדרך כלל חצי כמות בפריזר חצי כמות לאותו יום ולזה שאחריו.
עכשיו למשל- אני הולכת לשים על הגז ביצים קשות שיהיו לי מוכנות כבר לארוחת הערב.
זאת אומרת המשפט- איזהו חכם הרואה את הנולד, או- מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת. הם משפטי מפתח בהתנהלות.
זאת אומרת- מה למדתי-
להכין מנה כפולה של כל מה שניתן להקפיא.
למשל- עדשים. סיר אחד לעכשיו. כלי פלאסטיק לעוד חמישה ימים.
באותו היום אני צריכה להוסיף רק תוספת של אורז או של תפוחי אדמה. וירקות חיים
דבר כזה כבר מעודד אותי ממש.
קציצות - (הפעם לא הקפאתי- לא נורא.) אבל בדרך כלל חצי כמות בפריזר חצי כמות לאותו יום ולזה שאחריו.
עכשיו למשל- אני הולכת לשים על הגז ביצים קשות שיהיו לי מוכנות כבר לארוחת הערב.
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
מישהי יודעת אולי מה ההשלכות של: לרחוץ מראש ולייבש(אם יודעת איך הכי טוב לייבש- הצעה תתקבל בברכה.)
עגבניות- לרחוץ איך שהן מגיעות מהשוק.
תפוחים
מלפפונים
פלפל אדום
לרחוץ אותם מראש יכול להפוך אותן ליותר זמינות.
???
עגבניות- לרחוץ איך שהן מגיעות מהשוק.
תפוחים
מלפפונים
פלפל אדום
לרחוץ אותם מראש יכול להפוך אותן ליותר זמינות.
???
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
עוגיות בריאות
דברים מעניינים יש כאן
דברים מעניינים יש כאן
ארוחת צהריים
נדמה לי שרחיצה מקצרת את "זמן המדף" שלהם. לא בטוחה. אני רוחצת חלק והשאר לא שטוף למקרר. בטוח יש משהו כיפי ומזמין כשהם רחוצים ומונחים בסלסילה על השיש, ואז הילדים חוטפים מהם כמו ממתקים. מהמקרר בחיים לא יוציאו ירק ויאכלו.
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
זה בעצם מה שאני עושה בסופו של דבר גם. וזה ממש מעודד. פתאום כולם יושבים עם תפוח שלם ביד ואוכלים. כיף.
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
הרבה זמן חיפשתי מן מאפה שנעים לאכול אותו מלוח. או לפחות לא מתוק.
_מצאתי.
אני מכינה משהו שבטח כבר כולן מכינות אותו כבר שנים.
לחם, עדיף כמובן מלא עליו זעתר, שמן זית כמה דקות בתנור ויוצא מעדן.
פעם נשארו שניים, שמרתי בשקית לארוחת הבוקר וגם טעים קר._
_מצאתי.
אני מכינה משהו שבטח כבר כולן מכינות אותו כבר שנים.
לחם, עדיף כמובן מלא עליו זעתר, שמן זית כמה דקות בתנור ויוצא מעדן.
פעם נשארו שניים, שמרתי בשקית לארוחת הבוקר וגם טעים קר._
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
אני הולכת להכין סלט כרוב, וסלט גזר.
וקוסקוס.
וקוסקוס.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ארוחת צהריים
אני מחפשת רעיונות לתפריטים לכול השבוע כמו ש fly lady מציעה.אוכל נורמאלי זול ומשביע רצוי שיהיה גם בריא למישהו יש רעיון? דבר נוסף- גם גבר רעב צריך לאכול את זה. ומרקים בקיץ לא עושים לו את זה...
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
אוכל נורמאלי זול ומשביע רצוי שיהיה גם בריא.
למשל, עכשיו שבת.
מוכנים : סלט גזר, ארמה ריטה (ריטה המסכנה) = לחם מטוגן.
סלט טונה עם מלפפונים ופסטה מעורבבים בשמן זית.
ואני רגועה, עד 4.00 לא נהיה רעבים. כל אחד יכול לאכול מה שבא לו.
למשל, עכשיו שבת.
מוכנים : סלט גזר, ארמה ריטה (ריטה המסכנה) = לחם מטוגן.
סלט טונה עם מלפפונים ופסטה מעורבבים בשמן זית.
ואני רגועה, עד 4.00 לא נהיה רעבים. כל אחד יכול לאכול מה שבא לו.
-
- הודעות: 896
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
ארוחת צהריים
אם אתם מאלה שאוהבים קטניות אז שעועית לבנה ברוטב עגבניות עם בצל וגזר על האש, עונה על הדרישה.
נזיד עדשים חומים.
אני (כבר ציינתי למעלה) מכינה כמות כפולה ומקפיאה. ככה יש לי "הפתעה" באמצע השבוע.
נזיד עדשים חומים.
אני (כבר ציינתי למעלה) מכינה כמות כפולה ומקפיאה. ככה יש לי "הפתעה" באמצע השבוע.
ארוחת צהריים
שיטת שנשמעת טובה בעיני היא להכין תבשיל כלשהו (קטניות, פחמימה, ירק) לדוגמה: שעועית, אורז, גזר, דלעת, רוטב עגבניות. התבשיל יכול להישמר במקרר מס' ימים לדעתי, וכך ניתן להוציא מנה בריאה וממלאת שכזו בכל פעם וזה חוסך הרבה זמן, באלאגן...
עוד טיפ זה לדאוג שתמיד יהיה ירק כלשהו בצד. לא חייב סלט, אפשר אפילו עגבניה, פלפל או מלפפון חתוכים. זה כבר מהווה איזה חלק (שהוא גם ככה נחוץ וחשוב) בארוחה.
ובכלל, אני ממליצה ללכת על קטניות. יש להן ערך תזונתי גבוה.
עוד טיפ זה לדאוג שתמיד יהיה ירק כלשהו בצד. לא חייב סלט, אפשר אפילו עגבניה, פלפל או מלפפון חתוכים. זה כבר מהווה איזה חלק (שהוא גם ככה נחוץ וחשוב) בארוחה.
ובכלל, אני ממליצה ללכת על קטניות. יש להן ערך תזונתי גבוה.
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 07 פברואר 2016, 18:54
ארוחת צהריים
אני זו שקראה לעצמה קוראת. מאחר והתוודע לי שישנה משתתפת וותיקה עם ניק כזה, (קור את) אני מבקשת לא להתייחס.
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2020, 21:17
ארוחת צהריים
שלום אשמח אם יש למישהו לנדב לי כמה מתכונים לילדים לכל מיני ארוחות; בוקר, צהרים וערב. כמו שמבינים משמי הילדים בררנים ולכן לא אטריח אתכם לכתוב מתכונים עם דברים שבמילא לא אעשה.
הילדים לא אוהבים:
בטטה, קישואים, חומוס, חציל, אפונה, סלק, טונה, בצל, טחינה, גמבה, איטריות, שעועית ירוקה, דג מסוגים: מושט, נסיכה ועוד כמה, בקר, עוף, ועוד הרבה שלא אפרט. את הדגים לא אוהביםכלל מהסוגים שציינתי והבקר והעוף רק לפי מתכונים שניסיתי וניסית 5 או6... ממש מקווה שתעזרו. ואם יש אז מתכונים כמה שיותר קלים כי אני חושבת שהבעיה בי ולא בהם.... ממש גרועה במטבח...
הילדים לא אוהבים:
בטטה, קישואים, חומוס, חציל, אפונה, סלק, טונה, בצל, טחינה, גמבה, איטריות, שעועית ירוקה, דג מסוגים: מושט, נסיכה ועוד כמה, בקר, עוף, ועוד הרבה שלא אפרט. את הדגים לא אוהביםכלל מהסוגים שציינתי והבקר והעוף רק לפי מתכונים שניסיתי וניסית 5 או6... ממש מקווה שתעזרו. ואם יש אז מתכונים כמה שיותר קלים כי אני חושבת שהבעיה בי ולא בהם.... ממש גרועה במטבח...
ארוחת צהריים
יש לך מחבת פסים?
ואולי תגידי איזה מרכיבים הם כן אוהבים כדי שיקל עלינו לחשוב מה כן יכול להתאים. למשל גזר כן?
ואולי תגידי איזה מרכיבים הם כן אוהבים כדי שיקל עלינו לחשוב מה כן יכול להתאים. למשל גזר כן?
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2020, 21:17
ארוחת צהריים
מחבת פסים - יש. גזר - לא ממש אוהבים אבל אוכלים כשאין משהו אחר.
אוהבים: מלפפון, עגבניה, קולורבי, תפו"א, זיתים, ביצים, חסה בלבד ולא עלים אחרים למינהם (כוסברה וכד), לחם לבן, פירות הדר מכל הסוגים, גבינות, עוגות, עוגיות וכמובן כל הממתקים החטיפים והשוקולדים למינהם.
כמעט כל יום אנחנו אוכלים פסטה, קוסקוס (נזכרתי! חייבת מתכון לפתיתים תמיד נדבקים לי).
אוהבים: מלפפון, עגבניה, קולורבי, תפו"א, זיתים, ביצים, חסה בלבד ולא עלים אחרים למינהם (כוסברה וכד), לחם לבן, פירות הדר מכל הסוגים, גבינות, עוגות, עוגיות וכמובן כל הממתקים החטיפים והשוקולדים למינהם.
כמעט כל יום אנחנו אוכלים פסטה, קוסקוס (נזכרתי! חייבת מתכון לפתיתים תמיד נדבקים לי).
ארוחת צהריים
פשטידת מעקודה מכירה?
הם אוהבים פשטידות? או כאלה קטנות אישיות ניסית?
בפשטידההזו אי אפשר ליפול ויקל עלייך להכין כמות ולהגיש בכל פעם משהו שונה. על בסיס זיתים ותירס גם אפשר עם גבינות ותפוחי אדמה.
בכל מקרה תחפשי מעקודה בגוגל - זו פשטידה שעשויה מהמרכיבים שאמרת שהם אוהבים אולי רק להוריד את האפונה.
הם אוהבים פשטידות? או כאלה קטנות אישיות ניסית?
בפשטידההזו אי אפשר ליפול ויקל עלייך להכין כמות ולהגיש בכל פעם משהו שונה. על בסיס זיתים ותירס גם אפשר עם גבינות ותפוחי אדמה.
בכל מקרה תחפשי מעקודה בגוגל - זו פשטידה שעשויה מהמרכיבים שאמרת שהם אוהבים אולי רק להוריד את האפונה.
ארוחת צהריים
אפשר להכין חזה עוף חתוך לקוביות במרינדה של טיפה שמן שומשום, שמן זית, פפריקה, לימון ורוטב סויה. או תיבול אחר לפי הטעם. אחרי שזה ישב בקערה עם הרוטב לפחות חצי שעה (עדיף יותר), פשוט זורקים את זה למחבת פסים חמה. לא צריך שמן כי יש כבר במרינדה. מוכן תוך כמה דקות. אני מוסיפה לזה בצל אבל אמרת שהם לא אוהבים.
אפשר להכין אטריות אורז מוקפצות עם ירקות שכן אוהבים (גזר וברוקולי למשל, לא ציינת אם ברוקולי כן) ועם עוף. לגוון קצת מהחיטה למיניה.
סליחה, אחרי שכבר כתבתי ראיתי שהם לא אוהבים איטריות אבל אולי כשהן מוגשות בצורה שונה כן יאהבו? לא יודעת איזה איטריות ניסית להכין ולא אהבו.
מה שגם הולך טוב אצלנו זה אורז מוקפץ, כלומר לוקחים אורז שכבר בושל (הכי טוב אורז מלפני יום או יומיים), מחממים קצת שמן רגיל + טיפה שמן שומשום, ומטגנים בתוכו כמה ביצים טרופות. את החביתה שנוצרה מוציאים מהמחבת וחותכים לחתיכות קטנות יחסית. אחר כך מטגנים קוביות גזר, בדרך כלל יש בזה אפונה אבל הם לא אוהבים אז אפשר במקום זה גרגרי תירס, אולי קצת ברוקולי. לא לטגן יותר מדי, רק להזהיב קצת את הכל. אחר כך מוסיפים את האורז והחביתה החתוכה ושמים רוטב סויה, רוטב דגים או טריאקי, אפשר גם קצת מירין (רוטב אסייתי מתקתק) וקצת ליים או חומץ אורז יפני. אבל גם רק עם הסויה והטריאקי זה טעים, בעיקר אם הוספת קצת שמן שומשום. הילדים שלי טורפים את זה.
הם אוהבים שורש פטרוזיליה?
אפשר להכין אטריות אורז מוקפצות עם ירקות שכן אוהבים (גזר וברוקולי למשל, לא ציינת אם ברוקולי כן) ועם עוף. לגוון קצת מהחיטה למיניה.
סליחה, אחרי שכבר כתבתי ראיתי שהם לא אוהבים איטריות אבל אולי כשהן מוגשות בצורה שונה כן יאהבו? לא יודעת איזה איטריות ניסית להכין ולא אהבו.
מה שגם הולך טוב אצלנו זה אורז מוקפץ, כלומר לוקחים אורז שכבר בושל (הכי טוב אורז מלפני יום או יומיים), מחממים קצת שמן רגיל + טיפה שמן שומשום, ומטגנים בתוכו כמה ביצים טרופות. את החביתה שנוצרה מוציאים מהמחבת וחותכים לחתיכות קטנות יחסית. אחר כך מטגנים קוביות גזר, בדרך כלל יש בזה אפונה אבל הם לא אוהבים אז אפשר במקום זה גרגרי תירס, אולי קצת ברוקולי. לא לטגן יותר מדי, רק להזהיב קצת את הכל. אחר כך מוסיפים את האורז והחביתה החתוכה ושמים רוטב סויה, רוטב דגים או טריאקי, אפשר גם קצת מירין (רוטב אסייתי מתקתק) וקצת ליים או חומץ אורז יפני. אבל גם רק עם הסויה והטריאקי זה טעים, בעיקר אם הוספת קצת שמן שומשום. הילדים שלי טורפים את זה.
הם אוהבים שורש פטרוזיליה?
ארוחת צהריים
שקטה מה את עושה לילדים עם המחבת פסים?
והאם קל לנקות אותה?
אני יודעת שצולים בעיקר חסה עוף סטייקים ודגים, אבל ילדים אוהבים את זה ככה?
אמא לשישה -
תשמעי משהו נוסף שחשבתי עליו.
שישה ילדים שיהיו בריאים סו לא משפחה ממוצעת ובטח הגילאים והבררנות שונה.
זה ממש לא פשוט לדאוג שכולם יאכלו תמיד כל מה שתגישי.
זה יכול לקרות רק אם יהיה יותר מגוון. ומגוון זו הרבה עבודה.
את כותבת על כולם שכולם לא אוהבים רשימה של מזונות.
זה לא הגיוני שכולם לחלוטין לא אוהבים את אותם הדברים. המחשבה הזו באמת מצמצמת אפשרויות ובייחוד כשאת אומרת שאת לא בשלנית.
אז רעיון שעלה לי - אני מציעה להכין את מה שבטוח הרוב אוהבים ולצד זה בכל ארוחה משהו חדש נוסף מאותו תהליך בישול אבל עם טעמים אחרים. זה יכול להרחיב את מגוון האפשרויות לאורך זמן.
לא חייבים להתאמץ בייחוד כשיש לך בטח ידיים עמוסות עם שישה
למשל - בשר טחון. הכי קל בעולם מתכונים עם בשר טחון.
קודם כל המבורגרים שזה הכי פשוט. קצת שמן, מלח, ליצור צורה דקה (כדי שייצרב מהר) ולמחבת.
באותה הזדמנות את חותכת בצל, שום מטגנת. מוסיפה רסק עגבניות ואחכ בשר טחון עם תבלינים (למרות שגם בלי שום תבלין אלא רק קצת מלח וכפית סוכר יספיקו) - ויש לך רוטב בולונז שיילך טוב עם פסטה או ככה.
יש ילדים שאוהבים לאכול אותו ככה.
וכמובן קציצות - מבושלות או מטוגנות רק שקציצות זו עבודה.
ובכל מקרה גם שתי אפשרויות שתגישי יגדילו סיכוי שהרבה יאכלו מזה.
אפשרות נוספת זה סיר שהוא ארוחה שלמה - ואז אפשר שני סירים דומים לגמרי אבל עם מגוון גדול יותר.
מתכון לעוף שילדים אוהבים - בצל או שנים חתוכים גס לטיגון אח''כ מוסיפים כרעיים על הבצל לטיגון קל, ואז מוסיפים מים לשעה בערך. בסוף את יכולה לפזר פתיתים או קוסקוס מעל למעלה במים שנותרים (או להוסיף עם) ולהשאיר בבישול נוסף עשר דקות.
אצלי לא אוהבים צבעים באוכל של תבלינים אז אני אפילו לא מוסיפה תבלינים כמעט מלבד מלח.
בסיר אחר את יכולה לעשות אותו דבר עם שום במקום בצל ועם ירקות או אורז במקום פתיתים ועם תבלינים כמו כורכום למי שכן אוכל עם צבע
עוד דבר, ירקות סנפרוסט אם קונים במבצע המחיר סביר. גזר גמדי ילדים אוהבים מבושל, גם שעועית ירוקה ובכלל כל הירקות האלה אפשר את כולם להקפיץ עם בצל או שום ותבלינים לטעמכם. או לזרוק למים רותחים לעשר דקות ולהגיש עם מלח.
והאם קל לנקות אותה?
אני יודעת שצולים בעיקר חסה עוף סטייקים ודגים, אבל ילדים אוהבים את זה ככה?
אמא לשישה -
תשמעי משהו נוסף שחשבתי עליו.
שישה ילדים שיהיו בריאים סו לא משפחה ממוצעת ובטח הגילאים והבררנות שונה.
זה ממש לא פשוט לדאוג שכולם יאכלו תמיד כל מה שתגישי.
זה יכול לקרות רק אם יהיה יותר מגוון. ומגוון זו הרבה עבודה.
את כותבת על כולם שכולם לא אוהבים רשימה של מזונות.
זה לא הגיוני שכולם לחלוטין לא אוהבים את אותם הדברים. המחשבה הזו באמת מצמצמת אפשרויות ובייחוד כשאת אומרת שאת לא בשלנית.
אז רעיון שעלה לי - אני מציעה להכין את מה שבטוח הרוב אוהבים ולצד זה בכל ארוחה משהו חדש נוסף מאותו תהליך בישול אבל עם טעמים אחרים. זה יכול להרחיב את מגוון האפשרויות לאורך זמן.
לא חייבים להתאמץ בייחוד כשיש לך בטח ידיים עמוסות עם שישה
למשל - בשר טחון. הכי קל בעולם מתכונים עם בשר טחון.
קודם כל המבורגרים שזה הכי פשוט. קצת שמן, מלח, ליצור צורה דקה (כדי שייצרב מהר) ולמחבת.
באותה הזדמנות את חותכת בצל, שום מטגנת. מוסיפה רסק עגבניות ואחכ בשר טחון עם תבלינים (למרות שגם בלי שום תבלין אלא רק קצת מלח וכפית סוכר יספיקו) - ויש לך רוטב בולונז שיילך טוב עם פסטה או ככה.
יש ילדים שאוהבים לאכול אותו ככה.
וכמובן קציצות - מבושלות או מטוגנות רק שקציצות זו עבודה.
ובכל מקרה גם שתי אפשרויות שתגישי יגדילו סיכוי שהרבה יאכלו מזה.
אפשרות נוספת זה סיר שהוא ארוחה שלמה - ואז אפשר שני סירים דומים לגמרי אבל עם מגוון גדול יותר.
מתכון לעוף שילדים אוהבים - בצל או שנים חתוכים גס לטיגון אח''כ מוסיפים כרעיים על הבצל לטיגון קל, ואז מוסיפים מים לשעה בערך. בסוף את יכולה לפזר פתיתים או קוסקוס מעל למעלה במים שנותרים (או להוסיף עם) ולהשאיר בבישול נוסף עשר דקות.
אצלי לא אוהבים צבעים באוכל של תבלינים אז אני אפילו לא מוסיפה תבלינים כמעט מלבד מלח.
בסיר אחר את יכולה לעשות אותו דבר עם שום במקום בצל ועם ירקות או אורז במקום פתיתים ועם תבלינים כמו כורכום למי שכן אוכל עם צבע
עוד דבר, ירקות סנפרוסט אם קונים במבצע המחיר סביר. גזר גמדי ילדים אוהבים מבושל, גם שעועית ירוקה ובכלל כל הירקות האלה אפשר את כולם להקפיץ עם בצל או שום ותבלינים לטעמכם. או לזרוק למים רותחים לעשר דקות ולהגיש עם מלח.
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2020, 21:17
ארוחת צהריים
תודה על המתכונים!!
בלבוסטה
אחפש את המתכון
שקטה
שורש פטרוזיליה - כמו הגזר, לא אוהבים, כשאין משהו אחר ולא אכלו הרבה זמן - אוכלים, אבל לא שהם לא יכולים לסבול את הטעם.
בלבוסטה (מגיבה כעת לתגובה השניה שלך)
_את כותבת על כולם שכולם לא אוהבים רשימה של מזונות.
זה לא הגיוני שכולם לחלוטין לא אוהבים את אותם הדברים. המחשבה הזו באמת מצמצמת אפשרויות ובייחוד כשאת אומרת שאת לא בשלנית._
הגילאים בין 13 ל2, כמובן שהגדול לא אוכל כמו הקטנה.
כשכתבתי מה הם לא אוהבים לא התכוונתי שכולם, מהגדול לקטנה לא אוהבים. אם ילד אחד לא אוהב משהו מסויים לא כתבתי ברשימה אבל אם שניים שלושה זה יותר בולט ששלושה לא אוכלים מאשר 1 ואת המאכלים האלו כתבתי.
ושוב תודה לכן על המתכונים!!!
בלבוסטה
אחפש את המתכון
שקטה
שורש פטרוזיליה - כמו הגזר, לא אוהבים, כשאין משהו אחר ולא אכלו הרבה זמן - אוכלים, אבל לא שהם לא יכולים לסבול את הטעם.
בלבוסטה (מגיבה כעת לתגובה השניה שלך)
_את כותבת על כולם שכולם לא אוהבים רשימה של מזונות.
זה לא הגיוני שכולם לחלוטין לא אוהבים את אותם הדברים. המחשבה הזו באמת מצמצמת אפשרויות ובייחוד כשאת אומרת שאת לא בשלנית._
הגילאים בין 13 ל2, כמובן שהגדול לא אוכל כמו הקטנה.
כשכתבתי מה הם לא אוהבים לא התכוונתי שכולם, מהגדול לקטנה לא אוהבים. אם ילד אחד לא אוהב משהו מסויים לא כתבתי ברשימה אבל אם שניים שלושה זה יותר בולט ששלושה לא אוכלים מאשר 1 ואת המאכלים האלו כתבתי.
ושוב תודה לכן על המתכונים!!!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ארוחת צהריים
היום הכנתי עוף עם אורז בסיר בהשראת בלבוסטה היקרה. הוספתי גם ירקות (קישוא, גזר, דלעת), היה קלי קלות ויצא מהמם (נראה לי, אני צמחונית... אבל התינוק שמח!!!).
ארוחת צהריים
איזה כיף.
זה באמת יותר טעים ככה כשהכל מתבשל יחד.
זה באמת יותר טעים ככה כשהכל מתבשל יחד.