גישה להיסטוריה של עריכות

אנונימי

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי אנונימי »

בכל פעם שמישהו עורך דף, צ'יק צ'ק שומר עותק של הדף לפני העריכה, והעותקים האלה נשמרים למשך שבועיים ואחר כך נמחקים. ככה שאם מישהו בטעות (או שלא) ערך דף באופן בעייתי אפשר לחזור אחורה לאחת הגרסאות ולשחזר ממנה את התוכן. כדי לראות גירסאות ישנות של דף, צריך:
  1. ללחוץ על הקישור "עריכת כל הדף" בתחתית הדף.
  2. בדף העריכה, לסמן את התיבה "הצג גרסאות" שמופיעה למטה משמאל.
  3. מתוך הרשימה של הגרסאות לבחור את התאריך של הגרסה שרוצים לראות. הדף יטען מחדש עם הגרסה שבחרתם.

עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי עין_הסערה* »

רועי, אני נגד האפשרות לתת לאנשים גישה להיסטוריה של העריכות.
אנשים שמוחקים את דברי עצמם מדף כלשהו לא רוצים שאחרים יוכלו לראות מה בדיוק נמחק.
אני מבינה את התועלת - אבל אנא שקלו מחדש.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי רועי_שרון* »

הממ. למעשה זוהי שאלה עקרונית. צ'יק צ'ק -- או היישום שלו במסגרת אתר באופן טבעי -- הוא אתר חופשי. חלק מהרעיון של החופש באתר כאן זה לתת לכל האנשים את אותן היכולות. לכן לכולם מותר לערוך כל דף באתר -- והעובדה היא שכמעט חצי מהמשתמשים באתר ערכו בו דף בזמן זה או אחר (אם כי רוב העריכות מבוצעות על ידי קבוצה קטנה בהרבה של כמה עשרות אנשים).

אני חושב שלהחליט לא לתת לאנשים את המידע על גרסאות קודמות של דף פוגע ביכולת שלהם לערוך (כי אין להם את כל המידע הנחוץ), פוגע ביכולת שלהם לקחת חלק בתחזוקת האתר (לדוגמא, התאוששות מתקלות שגורמות למחיקת חלק מהתוכן של הדפים (ראי המקרה האחרון של החלפת השרת), תיקון מחיקות זדוניות), ומעבר לכך משמר פער יכולות בין חלק מהאנשים לבין השאר.

ובאופן קונקרטי יותר, נניח שכתבתי משהו בדף כלשהו, ואחרי דקה התחרטתי ומחקתי את הדברים. אז כעת עומדים שני כוחות זה מול זה: הרצון שלי לתקן טעויות שלי עצמי, לעומת הרצון של שאר האנשים להיות מסוגלים לראות גרסאות עבר. עכשיו תני לי להציע נקודת ראות: מבחינתי, באותה מידה יכולתי לחכוך בדעתי במשך דקה לפני שלחצתי על הכפתור "הוסף לדף", ואם אני מתחרט במשך הדקה הזו אז לא ללחוץ עליו. כלומר, היתה לי את האפשרות למנוע את ההתחרטות, ולא ניצלתי אותה. כלומר שהרצון שלי לתקן טעויות שלי עצמי הוא בעצם רצון לתקן טעויות שיכולתי בקלות למנוע, והוא עומד מול הרצון של השאר אשר לא יכולים בקלות לממש את רצונם.

אגב, מה עם מישהו שמתחרט אחרי חמש דקות? או אחרי שעה? או יום? ומה אם המישהו הזה מתחרט כעבור חמש דקות, אבל בינתיים חמישה אנשים הספיקו כבר לראות את דבריו? או הספיקו להוסיף גריין מתוך דבריו? או הספיקו להגיב עליהם?

ברור לי שקיים חשש מחופש; חופש זה דבר מפחיד. אבל בינתיים החופש כאן באתר מוכיח את עצמו בכל מקום שבו איפשרנו אותו.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי גילה* »

אני מעריכה שחלק די גדול מהמקרים של כתב-וערך-את-עצמו-החוצה, הוא בהפרש זמן קצר מאוד (כמו עריכות-התיקון). אולי לאלה אפשר להתיחס כאילו זו היתה פעולה אחת, ולמנוע שחזור של כאלה.
האם ההערכה שלי נכונה, בכלל?

לגבי עריכות-החוצה כעבור כמה ימים - השיקול של חופשי-שקוף וכו' לוקח. (ולו רק משום שממילא, אם מישהו מאוד רוצה להתעלק על גולש, הוא יכול לשמור את זה ולשחזר אח"כ. אוי איזה מוח קרימינלי יש לי.)
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לגבי הרעיון של גילה לאחד שינויים שבוצעו בהפרש זמן קצר: זה מה שרציתי לעשות במקור, אבל בשביל זה לא מספיק סתם גיבוי כמו שקורה היום, אלא צריך לחשב את הדלתא בין גירסה לגירסה. במלים אחרות - זה ברשימה. :-)
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רציתי לדעת אם יש אפשרות לראות את רשימת העורכים/כותבים גם אחרי שהדף לא מופיע ב מה חדש ?
יונת_שרון*

גישה להיסטוריה של עריכות

כן, ב-מידע סטטיסטי. אבל אז זה מסודר בצורה שונה מאשר ב-מה חדש.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גישה להיסטוריה של עריכות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ביטלתם את אפשרות העריכה !
מה שווה כל המדיניות שלכם .
תמנו מנהלי פורומים וזהו.
יונת_שרון*

גישה להיסטוריה של עריכות

כנראה נמחקה לך העוגיה. היא תחזור אחרי שתכתוב הודעה עם כינוי כלשהו.
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”