בהמשך למסמך של במבי ק, הדף הזה נועד לרכז מתכונים לגרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים. הדגש הוא על מתכונים פשוטים ומהירים.
לאוכל שמכינים בבית יש המון יתרונות בהשוואה לאוכל מוכן (מזון מהיר, תעשייתי, מעובד, ג'אנק פוד). הוא האנטיתיזה לתרבות המזון המהיר. כמו שבמבי כותבת : "מזון שמכינים בבית לא מכיל חומרים משמרים וכימיקלים אחרים. מזון שמכינים בבית הוא טרי, הוא מחומרי גלם שאנחנו בוחרים ויש בו תבלין סודי נוסף – אהבה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
המעבר להכנת מזון בבית הוא דרך פשוטה לשפר מאוד את ערכו התזונתי של האוכל. על הדרך מרוויחים גם את הנאת ההכנה, שיפור ניכר בטעם (בדרך כלל, אם כי ילדים שרגילים לוריאציות התעשיתיות יזדקקו לפעמים לכמה ניסיונות כדי לאהוב את הוריאציה הביתית), ולרוב גם חיסכון במחיר. ואם הכנתם בבית מאכל שעלה לכם יותר מהמקבילה התעשייתית, כנראה שהמוצר התעשייתי מכיל חומרי גלם זולים וירודים (לדוגמה, כדי להוזיל את עלות הייצור של החומוס התעשייתי, מחליפים את שמן הזית וחלק מכמות הטחינה בשמנים צמחיים זולים).
לתשומת לבכם, הדף הזה נועד לקרב אנשים לנושא התזונה הבריאה. הוא נועד לאנשים שהעיסוק בתזונה בריאה חדש להם או לא מרכזי במיוחד בחיים שלהם.
אם לצטט שוב את במבי: "לרוב האנשים לא טוב לגשת בגישה של פטיש-5-קילו. לרוב האנשים יותר נכון לקרוא משהו שמתכתב עם המקום שלהם בחיים, מושך קצת למעלה, וכשהם עולים את המדרגה הראשונה - הם יכולים לאזור כוחות לקראת המדרגה השניה. יש כאלה שזה הולך להם יותר מהר ויש כאלה שזה לוקח להם זמן. אני רק רוצה להראות שיש מדרגות ולהציע דרך ידידותית לעלות בהן."
(נוסעת סמויה)