גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
לזה דווקא יש הרבה יותר מתכונים.
וזה עסק די פשוט, הגם אם דורש התעסקות...
חפשי בצק עלים ביתי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3467563,00.html
http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=12&featid=1518
וזה עסק די פשוט, הגם אם דורש התעסקות...
חפשי בצק עלים ביתי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3467563,00.html
http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=12&featid=1518
-
- הודעות: 331
- הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
- דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
סליחה שאני נודניקית <הבת שלי לא מוכנה לותר על המלוואח שלה>
אבל המתכונים האלו עם חמאה...
אבל המתכונים האלו עם חמאה...
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
נו? אז החליפי אותם בשמן. חוצמיזה, חמאה עדיף ממרגרינה. (את טבעונית?)
-
- הודעות: 331
- הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
- דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
ממש לא
משתדלת לאכול מה שטוב לגוף, לא תמיד מצליחה...
תודה על הסבלנות והתשובות
משתדלת לאכול מה שטוב לגוף, לא תמיד מצליחה...
תודה על הסבלנות והתשובות
-
- הודעות: 1340
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
שקדי מרק
בשמת, זה יצא להיט!
פה הקמח כנראה כבד ומלא יותר (השתמשתי ב stone ground whole wheat), ודרש הרבה יותר מים. השקדים יצאו בשלל צורות וגדלים והעיקר - טעימים טעימים.
בפעם הבאה (אחרי שתגמר הכמות המכובדת שהכנתי) - מקמח כוסמין מלא. (ניסית?)
בשמת, זה יצא להיט!
פה הקמח כנראה כבד ומלא יותר (השתמשתי ב stone ground whole wheat), ודרש הרבה יותר מים. השקדים יצאו בשלל צורות וגדלים והעיקר - טעימים טעימים.
בפעם הבאה (אחרי שתגמר הכמות המכובדת שהכנתי) - מקמח כוסמין מלא. (ניסית?)
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
וואו , רק עכשיו גיליתי את הדף הזה. נראה לי אני הולכת להוריד אותו אלי, לערוך ו....להתחיל בעבודה!!
כל הכבוד לפותחת הדף. נוסעת סמויה תודה על הקישור לאתר של יערה שרי, עוד אוצר (הספקתי לקרוא את המתכון הטבעי שלה לשוקולד אגוזים טבעי ולצחוק- בטח טבעי וללא סוכר - היא שמה בו שוקולד מוכן מטבלאות D-: אבל בלי קשר אחלה אתר יש לה).
תודה לכולן @}
כל הכבוד לפותחת הדף. נוסעת סמויה תודה על הקישור לאתר של יערה שרי, עוד אוצר (הספקתי לקרוא את המתכון הטבעי שלה לשוקולד אגוזים טבעי ולצחוק- בטח טבעי וללא סוכר - היא שמה בו שוקולד מוכן מטבלאות D-: אבל בלי קשר אחלה אתר יש לה).
תודה לכולן @}
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
נדמה לי שניסיתי קמח כוסמין. בכל מקרה, הם יוצאים טעימים בכל קמח...
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
בת הארבע וחצי שלי השתוקקה אתמול לקחת ממרח שוקולד לגן. בהשראת יערה שרי ערבבתי כף טחינה גולמית מלאה עם שתי כפות חלב וכף גדושה שוקולית, וזה יצא ממש טעים. ברור שטחינה גולמית עם סילאן בריאה יותר, ברור שאלף דברים בריאים יותר, אבל הפעם הייתה משאלה מפורשת לטעם ולצבע של שוקולד, ואני חייבת לציין שהיכולת להגשים אותה מילאה אותי סיפוק עמוק .
-
- הודעות: 1539
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
ברור שטחינה גולמית עם סילאן בריאה יותר, ברור שאלף דברים בריאים יותר אבל מליון דברים בריאים פחות, למשל: כל ממרח שוקולד אחר.
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
מישהו יודע כיצד להכין גבינת שמנת?
אצלנו בבית היא מבוקשת רבות, והייתי רוצה להכין אותה בעצמי ולחסוך את החומר המשמר.
אצלנו בבית היא מבוקשת רבות, והייתי רוצה להכין אותה בעצמי ולחסוך את החומר המשמר.
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
קונים שמנת חמוצה , ועם בד חיתול תולים על מסננת להגיר את כל הנוזלים ויש לך גבינת שמנת לתפארת , לא יודעת אבל עם חומר משמר או לא , תלוי אם יש בשמנת החמוצה .
-
- הודעות: 4
- הצטרפות: 20 פברואר 2009, 13:36
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
לדעתי גבינה מכינים מיוגורט לא משמנת חמוצה.
מסננים 3 ימים ומוסיפים קצת מלח /זיתים/שום וכו' יצא לי להכין ביפן מיוגורט שקונים בבקבוק של ליטר.
מסננים 3 ימים ומוסיפים קצת מלח /זיתים/שום וכו' יצא לי להכין ביפן מיוגורט שקונים בבקבוק של ליטר.
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
משמנת חמוצה יוצאת גבינת שמנת. מיוגורט מכינים באותה שיטה לַבַנֶה.
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
תולים על מסננת להגיר את כל הנוזלים
למשך לילה.
למשך לילה.
-
- הודעות: 572
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
אני מכינה ג.שמנת כל שבוע. בתוך חיתול שמים 2 שמנת חמוצה(הכי טעים 15 אחוז אבל אני עושה 9 אחוז)+2 אשל או גיל+כפית שטוחה של מלח. משאירים תלוי מעל קערה לכמה שיותר זמן (לפעמים אני משאירה 12-15 שעות, תלוי במקלחת) ואז מוסיפים זיתים או, הפייבוריט שלי, שמיר ושום. אחרי כמה שעות במקרר זה מתייצב. יוצא ממש מעדן.
-
- הודעות: 1539
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
פעם קנינו בחנות "שלנו" גלידה "מחומרים טבעיים אבל לא אורגנית" בטעם פקאן-בננה. היא היתה טעימה מאד, אבל לא רציתי לקנות אותה שוב. היום עשיתי לנו גלידת בננה ואגוזים שהזכירה מאד בטעמה את הגלידה ההיא, פשוט מחופן גדוש של אגוזי מלך מרוסקים, ושתי בננות שהקפאתי כי הן עמדו להתקלקל, ותוספת מים כמה שצריך. בסוף הוספתי תמצית וניל וקינמון לערבוב קצר נוסף, אה וואלה. גם הילדה אכלה בהנאה.
-
- הודעות: 1539
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
שכחתי לתת זכויות יוצרים לניצן.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
לאיש, לאיש. אבל תודה בכל זאת.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
פשוט מחופן גדוש של אגוזי מלך מרוסקים
עוד שאלה לגבי ריסוק אגוזים: משום מה לא יוצא לי חלק לגמרי אלא עם חתיכות קטנות של אגוזים. יש טיפים לעניין הזה או שפשוט הבלנדר שלי לא חזק מספיק?
עוד שאלה לגבי ריסוק אגוזים: משום מה לא יוצא לי חלק לגמרי אלא עם חתיכות קטנות של אגוזים. יש טיפים לעניין הזה או שפשוט הבלנדר שלי לא חזק מספיק?
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
אני מכינה בורקסים מבצק שק"ם בגרסה אישית: 2.5 כוסות קמח (חצי מלא חצי לבן), שקית אבקת אפיה, 200 ג' חמאה וגביע יוגורט או שמנת. יוצרים כדור בצק במעבד מזון, מקררים שעה, מרדדים לעלה ויוצרים בורקסים.
אפשר, כמובן, להכין בצק עלים אמיתי, מי שיש לה יום לשרוף וסבלנות של פיל. אני טרחתי בערך פעמיים בכל חיי להכין בצק עלים צרפתי from scratch.
אגב, יש עכשיו בשווקים בצק עלים של מעדנות שעשוי מחמאה בלבד (ללא שומנים מוקשים).
אפשר, כמובן, להכין בצק עלים אמיתי, מי שיש לה יום לשרוף וסבלנות של פיל. אני טרחתי בערך פעמיים בכל חיי להכין בצק עלים צרפתי from scratch.
אגב, יש עכשיו בשווקים בצק עלים של מעדנות שעשוי מחמאה בלבד (ללא שומנים מוקשים).
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
יש טיפים לעניין הזה או שפשוט הבלנדר שלי לא חזק מספיק?
מטחנה (קטנה, שמיועדת לתבלינים) עושה את זה מצוין.
מטחנה (קטנה, שמיועדת לתבלינים) עושה את זה מצוין.
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
מיצי, החמאה של הבצק לבורקסים, זו חמאה קרה, או מומסת ?
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
קרה, חתוכה לקוביות.
-
- הודעות: 2051
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
בכורתי כבר לא אוהבת שניצלים אבל מאוד אוהבת סטייק עוף. אני לוקחת או פרגיות או חתיכות שניצל (שהכנתי מבעוד מועד וצריך לשטוף מהן את כל הפרורים והביצה) ומורחת בשמן זית, מוסיפה פפריקה לא חריפה, קצת כמון, קצת כורכום, וקצת קארי מסאלה וטיפה מלח. מערבבת היטב וצולה במחבת על אש נמוכה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
אני מכינה ג.שמנת כל שבוע. בתוך חיתול שמים 2 שמנת חמוצה(הכי טעים 15 אחוז אבל אני עושה 9 אחוז)+2 אשל או גיל+כפית שטוחה של מלח.
מיד ניגשתי למלאכה אבל מה גיליתי ברשימת המרכיבים : שבאשל ובגיל, מלבד חלב יש חלבוני חלב... מה זה אומר? זה טוב או רע ליהודים?
מיד ניגשתי למלאכה אבל מה גיליתי ברשימת המרכיבים : שבאשל ובגיל, מלבד חלב יש חלבוני חלב... מה זה אומר? זה טוב או רע ליהודים?
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
לא זוכרת אם ציינתי כאן בעבר: אצלי מתים על נשיקות. צריך מיקסר רציני בשביל זה.
היום הכנתי ממתקי שוקולד חביבים: המסתי שוקולד מריר, הוספתי סילאן, חלמון (ניצלתי את ההזדמנות), ופצפוצי אורז.
תלוליות תלוליות בתבנית עם נייר אפייה, ולמקרר.
היום הכנתי ממתקי שוקולד חביבים: המסתי שוקולד מריר, הוספתי סילאן, חלמון (ניצלתי את ההזדמנות), ופצפוצי אורז.
תלוליות תלוליות בתבנית עם נייר אפייה, ולמקרר.
-
- הודעות: 552
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
פסטרמה ביתית שנראת קנויה
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר
הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.
זמן הכנה-שעה
דרגת קושי- קלה.
חמרים
1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")
1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)
כפית מלח
כפית סויה
כפית דבש
תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).
אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית
הכנה:
מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.
את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.
עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.
מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים ל אש קטנה כחצי שעה.
מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.
פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)
מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר
(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה).
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר
הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.
זמן הכנה-שעה
דרגת קושי- קלה.
חמרים
1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")
1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)
כפית מלח
כפית סויה
כפית דבש
תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).
אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית
הכנה:
מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.
את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.
עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.
מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים ל אש קטנה כחצי שעה.
מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.
פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)
מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר
(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה).
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
תחליף ביתי לסילאן שלוקח צ'יק צ'ק להכין:
מגלענים כמה תמרים לתוך ספל, כזה עם תחתית עגלגלה מבפנים. מוזגים כמות קטנה של מים לתוך הספל (בנפח כמו התמרים בערך), לוקחים כף ומתחילים להרביץ לזה עד שתוכן הספל הופך לבעל מרקם אחיד. לוקח פחות מדקה.
לחלופין אפשר לטחון כמות שווה של תמרים מגולענים ומים בבלנדר-מוט אם רוצים כמות גדולה יותר. היופי כאן הוא שהממרח המתקבל נשמר בפריזר בלי להתקשות (כנראה בגלל המתיקות הגבוהה), אז אפשר למרוח כמו כל ממרח.
הייתרון על פני סילאן הוא שזה מזון שלם (כלומר ביחד עם הסיבים וכו') ולא מבושל. לדעתי לסילאן יש טעם קצת שרוף, כנראה בגלל הבישול, ולממרח יש טעם יותר טבעי.
הגירסה המבלונדרת (מלשון בלנדר) מתאימה כממתיק להמון מאכלים.
מגלענים כמה תמרים לתוך ספל, כזה עם תחתית עגלגלה מבפנים. מוזגים כמות קטנה של מים לתוך הספל (בנפח כמו התמרים בערך), לוקחים כף ומתחילים להרביץ לזה עד שתוכן הספל הופך לבעל מרקם אחיד. לוקח פחות מדקה.
לחלופין אפשר לטחון כמות שווה של תמרים מגולענים ומים בבלנדר-מוט אם רוצים כמות גדולה יותר. היופי כאן הוא שהממרח המתקבל נשמר בפריזר בלי להתקשות (כנראה בגלל המתיקות הגבוהה), אז אפשר למרוח כמו כל ממרח.
הייתרון על פני סילאן הוא שזה מזון שלם (כלומר ביחד עם הסיבים וכו') ולא מבושל. לדעתי לסילאן יש טעם קצת שרוף, כנראה בגלל הבישול, ולממרח יש טעם יותר טבעי.
הגירסה המבלונדרת (מלשון בלנדר) מתאימה כממתיק להמון מאכלים.
-
- הודעות: 2010
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
הגירסה המבלונדרת (מלשון בלנדר) מתאימה כממתיק להמון מאכלים.
אנחנו ממתיקים עם תמרים מבלונדרים. אפילו לימונדה. יוצא טעים
אנחנו ממתיקים עם תמרים מבלונדרים. אפילו לימונדה. יוצא טעים
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
תחליף ביתי לסילאן שלוקח צ'יק צ'ק להכין
ינוסה. אהבתי, תודה.
ינוסה. אהבתי, תודה.
-
- הודעות: 898
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
אורי, זה נשמע מצוין. והכי חשוב: קל לביצוע!
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
פסטרמה ביתית שנראת קנויה
עשיתי. יצא מצויין! לדעתי גם פסטה קנויה עושים מבשר טחון, רק ששם הבשר לא ממש משובח.
עשיתי. יצא מצויין! לדעתי גם פסטה קנויה עושים מבשר טחון, רק ששם הבשר לא ממש משובח.
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
ממרח שוקולד מריר-מערבבים שקדיה עם קקאו. אפשר להמתיק עם סירופ אגבה אפשר גם לא (אצלנו גרסת הלא הולכת ממש טוב כי הילדים מטורפים על שוקולד מריר מאוד).
ולגלידריה:
סירופ שוקולד להזליף על גלידה ביתית-מים חמימים, קקאו, שקדיה (או חמאת קשיו) וסירופ אגבה.
גלידה ביתית שוקולד בננה-בננות קפואות, מוציאים זמן מה לפני כדי שיתרכחו מעט, מועכים בחברת קקאו לעיסה אחידה כמה שיותר מהר כדי שלא יהיה רך מידי, רצוי עם מזלג חזק. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לחובבי הג'אנר.
ולילדות שמאוד אוהבות קישוטים צבעוניים על סירופ השוקולד של הגלידה: אבקת פיות ורודה-קוקוס טחון פיסה פצפונה של סלק, מערבבים יחד במעבד מזון הכל יוצא ורוד ושמח (אפשר לעשות כמות ולהקפיא לשימושים חוזרים נגיד על כדורי תמרים וכו').
ולגלידריה:
סירופ שוקולד להזליף על גלידה ביתית-מים חמימים, קקאו, שקדיה (או חמאת קשיו) וסירופ אגבה.
גלידה ביתית שוקולד בננה-בננות קפואות, מוציאים זמן מה לפני כדי שיתרכחו מעט, מועכים בחברת קקאו לעיסה אחידה כמה שיותר מהר כדי שלא יהיה רך מידי, רצוי עם מזלג חזק. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לחובבי הג'אנר.
ולילדות שמאוד אוהבות קישוטים צבעוניים על סירופ השוקולד של הגלידה: אבקת פיות ורודה-קוקוס טחון פיסה פצפונה של סלק, מערבבים יחד במעבד מזון הכל יוצא ורוד ושמח (אפשר לעשות כמות ולהקפיא לשימושים חוזרים נגיד על כדורי תמרים וכו').
-
- הודעות: 1231
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
קטשופ ב-5 דקות של יערה שרי
-
- הודעות: 2
- הצטרפות: 22 אפריל 2011, 08:13
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
הכנתי את בצק הפיצה שכתבה מיצי החתולה ויצא מעולה!
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
עשיתי. יצא מצויין! לדעתי גם פסטה קנויה עושים מבשר טחון, רק ששם הבשר לא ממש משובח.
וואו עשיתן לי חשק. אני אנסה.
בטח שאת התעשייתי עושים מבשר טחון. אבל זה רק חלק קטן מהמרכיבים לצערנו...
וואו עשיתן לי חשק. אני אנסה.
בטח שאת התעשייתי עושים מבשר טחון. אבל זה רק חלק קטן מהמרכיבים לצערנו...
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
למי שאוהב מלפפונים מוחמצים בחומץ (לא במלח) אז זה ממש קל לעשות.
עבור קילו מלפפונים, רצוי קטנים ומוצקים מכינים 2 כוסות חומץ + 4 כוסות מים וכף מלח. מוסיפים תבלינים כמו פלפל שחור, פלפל אנגלי בגרגרים שלמים. גרגרי כוסברה. אני הוספתי פלפל צ'ילי אחד שלם. מוסיפים גם קמצוץ סוכר. את הנוזלים המתובלים מרתיחים. כשרותח מוסיפים את המלפפונים השטופים (ואת פלפל הצ'ילי למי שרוצה). ומביאים להרתחה שוב. מכבים אש ומשאירים בסיר עד שקצת מצטנן. שמים בצנצנת זכוכית שטופה ונקיה עם הנוזלים. שומרים במקרר. זה מוכן כבר באותו יום, אחרי שמתקרר.
עבור קילו מלפפונים, רצוי קטנים ומוצקים מכינים 2 כוסות חומץ + 4 כוסות מים וכף מלח. מוסיפים תבלינים כמו פלפל שחור, פלפל אנגלי בגרגרים שלמים. גרגרי כוסברה. אני הוספתי פלפל צ'ילי אחד שלם. מוסיפים גם קמצוץ סוכר. את הנוזלים המתובלים מרתיחים. כשרותח מוסיפים את המלפפונים השטופים (ואת פלפל הצ'ילי למי שרוצה). ומביאים להרתחה שוב. מכבים אש ומשאירים בסיר עד שקצת מצטנן. שמים בצנצנת זכוכית שטופה ונקיה עם הנוזלים. שומרים במקרר. זה מוכן כבר באותו יום, אחרי שמתקרר.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
הכנתי את בצק הפיצה שכתבה מיצי החתולה ויצא מעולה! איזה כיף!
תובנות על חומוס ביתי
גילינו, שכדי שחומוס ביתי ידמה יותר לקנוי, במרקם ובטעם, מומלץ לבשל את הגרגרים בסיר לחץ (שמספק נימוחות שלא מגיעים אליה גם בבישול של לילה שלם, ושאני אישית פחות אוהבת, אבל זה עדיין טעים), ולהיות מאוד נדיבים בשמן הזית ובטחינה. ואני מתכוונת מאוד נדיבים.
תובנות על חומוס ביתי
גילינו, שכדי שחומוס ביתי ידמה יותר לקנוי, במרקם ובטעם, מומלץ לבשל את הגרגרים בסיר לחץ (שמספק נימוחות שלא מגיעים אליה גם בבישול של לילה שלם, ושאני אישית פחות אוהבת, אבל זה עדיין טעים), ולהיות מאוד נדיבים בשמן הזית ובטחינה. ואני מתכוונת מאוד נדיבים.
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה