גוגוס, תודה רבה על התגובה המושקעת. אני קצת מאותגרת מולה (-: לא בטוחה שמבינה עד הסוף למה התכוונת. אז אגיב לאט לאט על כל מה שיש לי להגיב אליו. אם יהיה לך כוח לקרוא הכל ולהגיב, מה טוב. ואם לא, אז הרווחתי כבר מעצם הכתיבה (-:
שכל יום את מקבלת החלטות מהותיות שנשענות על חוסר וודאות מוחלט. זה פשוט חוסר וודאות ששקוף לך. שאת לא רואה אותו, או כבר לא רואה אותו.
יש לך דוגמאות? לאיזה סוג של דברים את מתכוונת?
_טלי, אני מזקקת משהו. גם לעצמי, אז סליחה אם כבר הבנת וזה סתם חוזר על עצמו.
מדברת רגע אל עצמי בגוף ראשון.
אני רוצה שהדעה שלי תהיה חשובה. חשובה כמו כל מחקר (שהוא לרוב דעה בתחפושת) וכמו כל דעה של מישהו אחר, שחקר או התנסה, לא משנה באיזה עוצמה וביטחון הקול שלו מדבר אלי.
שהדעה שלי לא תצטרך לעמוד על משהו בשביל להיות חשובה. קודם כל לי, ואחר כך לקרובים אלי.
ועוד אני רוצה שדעתי, מבלי קשר לתוכן שלה, תהיה דעה של ממש ולא פשוט ברירת מחדל._
אני מרגישה שהדעה שלי חשובה, פשוט טרם גיבשתי אותה (-: ואולי העניין הוא כמו שנוודית כתבה, לא לתת לחוסר הוודאות הנוכחי להשתלט על כל חלקה טובה.
איזה מושג תעדיפי על פני אוכל אמיתי? הכי טוב שהגעתי אליו הוא "אוכל רצוי". אבל באמת שהמושג לא ממש משנה לי.
_האם לשאוף לאוכל שהוא רק (או כמעט רק) מזין ובכלל לא מזיק? או שאוכל שמזין יותר משהוא מזיק הוא גם רצוי?
אני חושבת שאפשר לשאוף לאוכל שהוא כמה שיותר מזין. שוב, כאמירה כללית כזו שברורה לך בעיקר_
המממ... מכירה את זה שכשמנסחים איזה מסמך ומתקשים להסכים על נקודה מסוימת, מוצאים איזה ניסוח עמום שמאפשר לעקוף את אי ההסכמה? כזה שמותיר את כולם מרוצים, אבל לא פתר את הבעיה? אז ככה מרגיש לי ה"כמה שיותר מזין" ואת הבעיה הזו דווקא כן הייתי רוצה לפתור (כלומר, לפעמים להותיר משהו לא פתור זה פתרון מעולה. במקרה הזה, אני הייתי רוצה כן לפתור). אני לא בטוחה בכלל שהתחושה הזו אומרת איזה משהו נכון, אבל היא שם. כי בסוף יכול להיות באוכל גם מימד של נזק, והוא יכול לבוא ביחד עם זה שאותו אוכל ממש הוא גם מזין.
_זה בהתחשב כמובן בעובדה שאין לי גישה פשוטה לאוכל שהוא רק מזין בכמויות ובמגוון שהייתי רוצה/צריכה.
טלי, אני חושבת שזו אמירה מחלישה ומיותרת. זה כמו שאנשים אומרים - אין לי כסף לזה, במקום לדבר על סדר העדיפויות שלהם.
יש לך בהחלט גישה לאוכל מזין מאוד בכמות ומגוון בלתי נתפשים. אם הגישה פשוטה ואפשרית - אלו מושגי משמעות שאתה מניחה שם ויכולה לא להניח אותם._
אני יודעת שיש כאן עניין של סדרי עדיפויות, אבל כיוון שאני, כרגע לפחות, לא הולכת לשנות את סדרי העדיפויות האלה, אז אני מדגישה שמה שמעניין אותי הוא לגבש החלטות לגבי האוכל בהתחשב בקיומם של אותם סדרי עדיפויות. לזה הייתה הכוונה המקורית שלי. לכן כתבתי שאין לי גישה "פשוטה", כלומר כזו שמשתלבת עם סדרי העדיפויות הקיימים. לדוגמה – אני לא מתכוונת להתחיל לקנות בשר צייד, גם אם אני מוכנה להניח שזה משהו שהייתי יכולה לעשות אילו סדרי העדיפויות שלי היו שונים. אז בהתחשב בעובדה שאני לא קונה בשר צייד, האם כדאי לי לצרוך בשר אחר או לא? (לא מתכוונת שתעני לי על זה (-: רק מדגימה למה התכוונתי)
יש דוגמה יותר קיצונית - סוכר לבן. גם הוא נותן קלוריות. וגם צמחים רעילים נותנים קלוריות. בעיניי זו לא הזנה. זה לתת קלוריות. ואני אישית יכולה למצוא בזה ערך חיובי רק אם אני עומדת למות במדבר וצריכה עוד קצת אנרגיה כדי לזחול ליישוב אנושי שאני מקווה שהוא קרוב. D-: אבל רגע של רצינות – יצא לי להכיר מקרוב ילדים שאצלם זה כן משמעותי, כי הם באמת אוכלים בצורה מאוד בררנית ולגמרי מסוגלים לא לאכול כמעט כלום למשך לפחות שבוע (תקופות ארוכות יותר לא נבדקו כי הנסיינים נשברו בשלב זה (-: ). אבל זו באמת הייתה רק דוגמה.
_האם מדובר בסוג של פשרה תזונתית - אם אין מספיק צמחים טריים, אז דגנים וקטניות זה אמנם לא משהו, אבל נותן יותר משמזיק? או שזו חלופה שוות ערך?
שאלה טובה. מה דעתך?_
לא יודעת. זו בדיוק הבעיה שלי (-:
מה שנשאר לך, בהינתן שחקרת, זו דעתך הפרטית.
כאן כאמור הבעיה שלי. אין לי דעה (עדיין?) בשאלות האלה ואני מתלבטת בשאלה מה הדרך הכי טובה לגשת לעניין הזה, של גיבוש הדעה.
טוב, אם הגעת עד הלום איתי, אז אחרי הכתיבה קצת נותרתי עם התחושה, שאני קצת נרתעת מהאפשרות להפוך את עניין האוכל לאיזשהו כיוון של חקירה עצמית והתפתחות עצמית רחבות יותר. לא יודעת אם זו סתם התנגדות כי באמת עולים שם דברים או שפשוט באמת לא עולה משהו כרגע ואני סתם רוצה לאכול טוב כדי לאכול טוב. בכל מקרה, באופן מוזר השיחה הזו כבר הובילה לשינויי תזונה מסוימים ולשיפור ההרגשה לגבי התזונה באופן כללי. אז תודה רבה (-: ותודה רבה גם לנוודית
וללב שומע – מאוד אהבתי את מה שכתבתן.