הסגולות של שמן זית

אש''י_ר*
הודעות: 143
הצטרפות: 28 מאי 2004, 10:37
דף אישי: הדף האישי של אש''י_ר*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי אש''י_ר* »

ההמלצות של מועצת הזית ונעמי לבנון- קשת
מאת: נסים זמיר
הכי טוב לבריאות :- כל הסגולות שבשמן הזית
(ע"פ מחקר שנערך בטכניון בחיפה)
כל בוקר ולפני שתעיזו להכניס משהו אחר לפה, יש לבלוע כפית שמן זית.
כל הסגולות שאפרט בהמשך יתקיימו רק אם תשכילו לדעת כיצד לרכוש שמן זית (השוק הישראלי מוצף בכאלף טון שמן מזויף בשנה
ושמן ללא פיקוח של מועצת הזית)
כיצד לרכוש ונכון: יש לבדוק!
א. את התווית - לוודא שיש על הבקבוק תווית של מועצת הזית "כתית מעולה" בלבד! התווית מצביעה על אחוז החמיצות (התקן המחייב עד 1% אחוז, זהו השמן המעולה (אקסטרה ורג'ין) כלומר האיכות הגבוהה ביותר של השמן.
ב. תוקף שמן הזית- מועצת הזית ממליצה על תוקף של שנתיים ממועד היצור – לשים לב! למועד פקיעת התוקף רצוי לרכוש שמן קרוב למועד היצור ולא לקראת סיום תוקפו.
ג. שיטות הכבישה ואזורי הגידול- בכבישה חמה השמן מאבד את הסגולות שבו, יש הבדל רב בין עצי זית הגדלים בטבע לבין עצים המוזנים בחומרי דישון חומרי הדברה ומים בהשקיה. האקלים בגליל העליון שונה מהאקלים במקומות אחרים בגליל העליון אין תוספות של מים דישון וריסוס. העצים אורגניים, זה משפיע על איכות השמן. מומלץ להשתמש בשמן שפרותיו אורגניים.
סגולותיו של שמן הזית :
מאזן את רמת לחץ הדם, הקולסטרול ומונע התקפי לב! מונע מחלות רבות כגון סרטן המעי- הגס, השחלות ועוד ועוד..
מועשר בויטמין E ובשל כך מצעיר את הגוף ובריא לעור הפנים והגוף
הכל מתקיים אם נשכיל לרכוש נכון כפי שפרטתי קודם לכן – ידוע ששמן זית עם אחוז חמיצות גבוהה, ישן ושיוצר בכבישה חמה מאבד את סגולותיו.
המחירים: מחיר של ליטר שמן זית בתנאים הנ"ל בישראל הם בין 35 ₪ ל-60 ₪ והכל בהתאם לאיכות, לאזור,שיטת יצור וכ'... מצאת בפחות תחשוש בדוק!!!
  • 2-
הכי טוב לעור: זה לבלוע מדי יום כפית שמן זית. אבל בואו נהייה הגיוניים. מספיק שתעשו משהו מהטיפולים הבאים, שמבוססים על שמן זית מכבישה קרה – וכבר העור שלכם, השיער שלכם והציפורניים יודו לכם מאוד.
טיפול הזנה וריכוך לעור הפנים :
מורחים את הפנים בשמן זית (חשוב מאוד להשתמש בשמן זית בכבישה קרה בלבד. חשוב שהשמן יהיה בתנאים שפרטתי קודם ושבו יש את תכונת הפלא) מהול במעט כוהל או שמן שקדים, מעסים לתוך העור, ממתינים שעה ושוטפים במים וסבון, לעור יבש, יש לחזור על הפעולה שלוש פעמים בשבוע. עור רגיל, מעורב ושמן – פעם בשבוע.
מסכת הזנה לשפתיים יבשות :
מרוקנים תכולה של כמוסה ויטמין "E” לתוך כף שמן זית גדושה ומעסים לתוך העור. ממתינים חצי שעה עד שעה ( אפשר גם לישון עם זה בלילה) ושוטפים.
מסכת פלא לכל סוגי העור:
מערבבים היטב כף שמרי בירה, חצי כף יוגורט, כפית מיץ לימון, כפית מיץ תפוזים, כפית מיץ גזר וכפית שמן זית. מערבבים הכל לעיסה אחידה, ממתינים עשר דקות ומורחים על הפנים. ממתינים עוד עשר דקות ושוטפים במים.העור מקבל חיות וזוהר.
מסכת הזנה לשיער :
טורפים בקערה 2 חלמוני ביצה, חצי כפית חומץ בן יין וכפית אחת מיץ לימון, ומוסיפים בהדרגה כוס שמן זית. מערבבים היטב עד לקבלה מעין מיונית סמיכה, מורחים בנדיבות על השיער ומעסים היטב את הקרקפת. ממתינים עשר דקות, שוטפים היטב וחופפים בשמפו. השיער הופך למשיי, חלק ומבריק.
מסכה לחיזוק שורשי השיער :
ממלאים צנצנת בעלי רוזמרין ומכסים אותם בשמן זית. מחכים בסבלנות שבועיים – שלושה, כשמדיי יום מנערים פעמיים את הצנצנת. בתום ההמתנה, מסננים את השמן וסוחטים את העלים. את החומר שנשאר מורחים על השיער ומעסים לתוך הקרקפת. ממתינים שעה וחופפים כרגיל. חוזרים על הטיפול פעם- פעמיים מדי שבוע.
טיפול למניעת נשירה : מחממים מעט שמן, מורחים על הקרקפת בעזרת כריות האצבעות ולא שוטפים. מומלץ לחזור על הטיפול כל לילה.
מסכה לעיצוב השיער (מומלצת במיוחד לשיער דק, דליל וחסר חיים):
מערבבים ביצה אחת עם כפית דבש ו-2 כפות שמן זית. מורחים את העיסה שנוצרה על הקרקפת, עוטפים את הראש בניילון, ממתינים עשר דקות, שוטפים וחופפים כרגיל.

  • 3-
טיפול למניעת קשקשים : מערבבים יחד שמן זית וכוהל עשרים אחוז ביחס שווה, מורחים את הקרקפת ומעסים לתוך העור. הולכים לישון ככה בלילה והתוצאה: שורשי השיער מתחזקים, וסוף לקשקשים.
אמבטיה מרגיעה ומשחררת אנרגיות :
מוסיפים למי האמבטיה כף אצות ים, 2 כפות שמן זית ו-2 טיפות שמן לבנדר, ויושבים במי התערובת במשך 20 דקות. אחר-כך מרוקנים את האמבטיה, ממלאים אותה במים נקיים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, יושבים במים עוד 10 דקות ונשטפים.
טיפול להברקת השיניים וסילוק כתמי ניקוטין :
מערבבים היטב 3 כפות אבקת סודה לשתייה, 2 כפות מלח שולחני רגיל ו-2 כפות שמן זית , טובלים את מברשת השיניים בתערובת ומצחצחים ( את התערובת שנותרה ניתן לשמור במקרר לשימוש חוזר).
טיפול להארכת וחיזוק הריסים :
מדי לילה לפני השינה מורחים את הריסים בעזרת קיסם עטוף בצמר גפן, בטיפ טיפה וזלין מעורב בשמן זית. כל מי שניסתה טוענת שרואים תוצאות ומהר!
טיפול להסרת העור היבש מסביב לציפורניים :
משרים את אצבעות הידיים בקערית עם שמן זית פושר, למשך 4-5 דקות. אחר-כך עוטפים את האצבעות במגבת לחה וחמימה. עור הציפורניים מקבל גמישות ורכות נעימה, והציפורן עצמה מקבלת ברק רך. ניתן לחזור על הפעולה פעם –פעמיים בשבוע, בהתאם למצב העור.
מסכת הגנה למרפקים ולכפות הרגליים :
מערבבים חלמון ביצה עם שתי כפות שמן זית וכף שמן שקדים, מורחים על האזורים היבשים ממתינים 10 דקות ושוטפים.
טיפול להזנה ולחיזוק הציפורניים :
מערבבים היטב שתי כפות משחת אזולין (או לחלופין כדוריות ליצטין באותה כמות) ושתי כפות שמן זית. מורחים בשולי הציפורניים, ממתינים 15 דקות ומסירים. טיפול נוסף: מחממים מעט שמן זית, טובלים את אצבעות הידיים בשמן החמים למשך 20-15 דקות.
טיפול להרגעת נפיחות וקמטוטים מתחת לעיניים :
מערבבים שתי כפות שמן זית, שתי כפות דבש וכמה טיפות מים פושרים, מורחים מסביב לעיניים וממתינים עשר דקות. או: מניחים על העיניים פרוסות מלפפון טבולות בתערובת של שמן זית ודבש, כל הצלליות השחורות והשקיות נעלמות!

המידע לכתבה התקבל מד"ר פאני בורודוסקי, מומחית לרפואת עור, הנטורופת יוסי שבח, סטיבן פולדר, מומחה לצמחי מרפא ב"מכבי טבעי" , הקוסמטיקאית הטבעית יפית פרחי ומעצב השיער דוד לחיאני.
תודה לנעמי לבנון-קשת שהביאה לידיעת הציבור בכתבה גזורה שמצאתי ללא ציון שם העיתון.
יוחנן_בצק*
הודעות: 341
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

ועוד משו,

מסתובבים בשוק בקבוקים עם לוגו שמאד דומה ללוגו של מועצת הזייתים.
מקומם, מטעה, ומי שמביא כזה הבייתה זוכה לנזיפה מ-יוכבד בצק .
טל_טיבי*
הודעות: 483
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי טל_טיבי* »

אשי"ר -
מה בנוגע לשמן שנרכש ישירות מערביי הסביבה?
כזה שאין עליו שום תוויות?
האם ידוע לך על תהליכי ההפקה שלהם?
השמן "שחור" יותר, ו"כבד" יותר מזה שקונים במקומות ה"מסודרים".....
פלוני_פונפוני*
הודעות: 8
הצטרפות: 16 אוגוסט 2005, 18:20

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_פונפוני* »

אם תוכלו לענות לי: יש לנו שמן זית של סופר קלאס. יש לו תו תקן של מועצת הזיתים, רמת החומציות שלו 0.8% (פחות מ1% כאמור.) אך מחירו 30 ש"ח. יש מה לחשוש?
די חשוב לי לדעת אז אם תגיבו אני נורא אודה לכם!
פאולה_גיב*
הודעות: 45
הצטרפות: 01 מאי 2006, 16:29
דף אישי: הדף האישי של פאולה_גיב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פאולה_גיב* »

נותרה בידיי כמות לא מבוטלת של שמן זית שאינו מה שהיה, לדעתי כבר כשנתיים בביתי וטעמו אינו מוצלח.
האם יש משהו מועיל לעשות איתו במקום סתם לזרוק בקומפוסטר?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לשמן צירים חורקים?;-)

בכל מקרה, זה לא לאכילה בשום אופן. אם עברו שנתיים והטעם לא טוב, הוא מחומצן ומזיק לבריאות. גם לא הייתי משתמשת בו לטיפוח העור, מאותה סיבה.

לעתיד - העצה שגיא בן צבי נותן בקניית כמויות שמן גדולות, למשל בפחי אלומיניום, היא לשפוך פנימה בקבוק שלם של ויטמין E של חיים שלוס, ואז השמן מחזיק מעמד יותר זמן בלי להתחמצן.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי בשמת_א* »

סתם לזרוק בקומפוסטר?
איפה, איפה עוד אפשר למצוא שאלה כזאת.
כל כך מובן מאליו, "סתם לזרוק בקומפוסטר".
עשית לי את היום (טוב, הלילה) (-:

חבל, אבל בכל זאת - זה יהפוך לאדמה טובה, זה לא מתבזבז (-:
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני שמנתי עם שמן זית ישן את הדק שלי ומתכוונת לשמן מבנה מבוץ שיש לי בחצר.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי במבי_ק* »

לשמן מבנה מבוץ שיש לי בחצר.

זה גם מה שאח שלי עשה.
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

בקשר לשמן זית- אני שמעתי שהחומצות הבלתי רוויות בשמן זית מתפרקות בחום גבוה יותר מאלו בשאר השמנים, וגם יש בו יותר חומצות כאלו... כך שטיגון בשמן זית עדיף על שמנים אחרים.
אז אולי מישהי יודעת מה נכון? עדיף לטגן עם שמן זית או עם שמן אחר?

מה עם דף שמן זית ? יש הצדקה?

אני מפשירה פיתות בטוסטר אובן קטן, לפעמים אם יש משהו אחר לחמם אז אני שמה את הפיתה עליו, בכלל הוא תענוג גדול הקטן הזה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי בשמת_א* »

דליתוש ב צודקת לגבי שמן הזית.
יש על זה מחקרים שנעשו גם במכון ויצמן ועוד.
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

ואני קראתי ששמן זית טוב צריך להיות בדרגת חומציות קטנה מ %0.8והיו עוד כמה טיפים לשמן זית איכותי (סוג הכבישה, ההגדרות השונות וכו')
אבל הכי מבאס.. קראתי ששמן זית טוב לא יכול לעלות בסביבות 30/40 שח.. כי אחרת תהליך ההפקה שלו לא היה איכותי. מישהו מכיר שמן זית מעלף שלא צריך להחליף זלמן אחד תמורתו...
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי במבי_ק* »

ששמן זית טוב צריך להיות בדרגת חומציות קטנה מ8 % והיו עוד כמה טיפים לשמן זית איכותי

פחות מאחוז אחד של חומציות - זה מה שנקרא כתית מעולה. כלומר כל מה שעד אחוז חומציות.

כבישה - קרה.
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

יש מחמירים אצלם כתית מעולה זה עד 0.8% חומצות שומן רוויות, בד"כ מקובל שכתית מעולה זה כל מה שעד אחוז_ , כאלו אחוזים אפשר להשיג רק ב _כבישה - קרה או ברמאות :-)
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי במבי_ק* »

יש מחמירים אצלם כתית מעולה זה עד 0.8% חומצות שומן רוויות

כן. כשאח שלי היה בעסקי השמן, יצא להם בבדיקות בין 0.2 ל 0.5 אם אני זוכרת נכון, וזה היה שמן מעולה! (כבישה קרה, אבן ריחיים)
ציפ_ציף*
הודעות: 1700
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

שמן שלא ראוי לאכילה יכול להיות נהדר להדלקה,אמנם חנוכה חלף ,אבל הוא יחזור עוד 12 חודשים...
אפשר גם לנרות שבת\נשמה.
שמים בכוס שקופה עם פתיל צף ומדליקים.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

עדיף לטגן עם שמן זית או עם שמן אחר?
ציטוט מתוך הספר "מדריך מפה לטיולי אוכל", פרק על שמן זית מאת ד"ר שאול אגר:

ובקשר למבחן המחבת, שמן זית הוא השמן היחיד שראוי לטגן בו. הוא היחיד שלא מתפרק בטיגון ולא יוצר רדיקלים חופשיים, שהם חומרים מחמצנים ובתור שכאלה - מחוללי סרטן יעילים. יותר מזה - הוא דוחק מהמזון את השמנים הרב-בלתי-רוויים והרוויים ומצמצם את כמותם

מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק רב-בלתי-רוויים ורוויים?
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

ואסור לחשוף אותו לאור.
מודי_תאני*
הודעות: 350
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי מודי_תאני* »

למיטב ידיעתי, השמנים היחידים שראוי לטגן בהם הם שמנים מהחי ושמן קוקוס מכבישה קרה. שמן זית דווקא נשרף מהר - יותר מסויה או חמניות.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי במבי_ק* »

ואסור לחשוף אותו לאור

וגם - כדאי לאפות לחם טרי, ולטבול אותו בשמן זית ראשון המסיק (כלומר, השמן שנמסק השנה ממש לא מזמן, כשיש לו עוד טעם עוקץ וחצוף)... :-)
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק רב-בלתי-רוויים ורוויים?

מויקיפידיה חומצות שומן
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מויקיפידיה
סינית...
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מה חשוב לך להבין בזה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

למיטב ידיעתי, השמנים היחידים שראוי לטגן בהם הם שמנים מהחי ושמן קוקוס מכבישה קרה. שמן זית דווקא נשרף מהר - יותר מסויה או חמניות.
פשוט לא להאמין כמה רעיונות מכאן ומכאן שמעתי על איזה שמנים טובים לחימום ואיזה לא. חלק שטוענים שדוקא שומן רווי עדיף, וחלק שטוענים להפך. חלק שאומרים קוקוס, וחלק שאומרים רק שמן זית.

הגישה שלי בנושא מאוד ברורה, אם כי לא ממש טעימה לכל מני אנשים: שמן ושומן לא מחממים
לפעמים אני אוכל נא, לפעמים אני אוכל מבושל, אבל שמן ושומן אני לא מחמם.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי ריש_גלית* »

תופסת טרמפ: יש לי במקרר שמן שומשום שפג תוקפו לפני שנה. הוא עדיין מריח כמו שמן שומשום, ריח טוב ומגרה. מה דעתכם? לאכול או לשמן את הגלגלים החורקים של הרדיאטור?
מבנה מבוץ בחצר אין לי. גם לא חצר. גם לא דק. (דק?!)
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

כמה רעיונות מכאן ומכאן שמעתי על איזה שמנים טובים לחימום ואיזה לא
הרעיון להשוות מה קורה לכל שמן שהוא מתחמם לטמפ' מסוימת ולשער מה ההשפעות של זה על האוכל והגוף. זה בהחלט ברור שלחמם שמן מזיק לאיכות שלו באופן כללי, אבל גם בתוך מזיק לאיכות, יכולה להיות חשיבות לכל מיני פרמטרים כאלו ואחרים.
ואם כבר בכל זאת מחממים שמן, זה מעניין אם יש שמן יותר ופחות טוב לחימום .
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מה חשוב לך להבין בזה?
מה התפקידים של השמנים השונים או חומצות השמנים (מה זה?) בגוף, מה ההבדלים ביניהם מבחינת השימוש שהגוף עושה בהם וההשפעה על הגוף (לטובה ורעה) ודברים כאלה. לא הכימיה של זה.
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

עודד, אני מנסה לענות... זה הכי בקצרה שאני מרשה לעצמי... :-)

מה זה

שמן – בהקשר לשמנים צמחיים, מדובר על נוזלים שאינם מסיסים במים. בהקשר לזית, שמן זית, הוא נוזל בלתי מסיס במים שמופק מפרי עץ זית.
בהקשר לגוף האדם ולשמן זית, מדובר על תהליך בו הגוף אוכל שמנים צמחיים שהופקו, אוחסנו ונאכלו במגוון דרכים, בהם הוא משתמש לצרכים תפקודיים ומבניים ברקמות אנושיות.

חומצות שומן- שמן זה סוג של מרק שמסתובבים בו כל מיני סוגים של דברים, אחד מהדברים מכונה בכימית "חומצת שומן". קוראים לזה חומצה בגלל הגדרות כימיות והרבה פעמים ההגיון בהגדרות ה"עממיות" של חומצה אינן עולות בקנה אחד עם ההגיון בהגדרות הכימיות מדעיות. מבחינת ההסבר רלוונטי רק שזה מרכיב בשמן. אם כי חשוב (בעיני) לזכור שבסה"כ מדובר במולקולה...

התפקידים בגוף
הדיון קודם נסב על חומצות שומן אז אני אפרט עליהן, כזכור הן מרכיב אחד, אם כי דומיננטי, בשמן.
יש כמה תפקידים-
  • חומצות שומן (מגוון שלהן, בדומיננטיות משתנה, מגוף לגוף, מזמן לזמן מרקמה לרקמה) מהוות מרכיב עיקרי בממברנת התא. כל ממברנה, של כל תא. אצל כל (סטטיסטית)האורניזמים.
  • יש הורמונים רבים שהמבנה הבסיסי הכימי שלהן הוא של חומצת שומן, עם כל מיני תוספות או שינויים קלים.
  • פירוק חומצות שומן הוא תהליך שמספק אנרגיה לתהליכים בגוף, אגב ביעילות אנרגטית גבוהה מזו שמתקבלת מתהליך פירוק סוכרים.
  • יש ויטמינים שמסיסים רק בשמן וזמינים לספיגה לגוף רק בנוכחות שמן.
וחשוב גם להוסיף. גוף האדם יודע גם לייצר (לסנטז בכימית) מגוון חומצות שומן מסוימות בעצמו וגם לפרק (לסנטז בכימית) חומצות שומן מגוונות.

ההבדלים בין חומצות שומן, הן הבדלים כימיים, שמובילים להבדלים חשמליים, שמובילים לשינוי תפקוד.
מבחינים בכמה קבוצות עיקריות של חומצות שומן שיש בכל מיני מזונות, שרלוונטיות מבחינת ההבדל שמערכות הגוף יכולות לעשות בשימוש בהן: חומצות שומן בלתי רוויות, רב בלתי רוויות, רוויות ורב רוויות.
בכללי, יש חומצות שומן רב בלתי רוויות שהגוף של הרבה מאוד אנשים מתקשה עד מאוד לייצר בעצמו, אבל הן חיוניות לרקמות רבות. המוכרת שבהן היא החברה "אומגה 3". (באופן אישי שמעתי שהן מעדיפות "תקווה" אבל), לפי ויקיפידיה, "תפקידן העיקרי של חומצות אומגה-3 הוא לשמור על גמישות נכונה של קרומי התאים (מוזאיקה נוזלית) כך שכל הקולטנים של התא יוכלו לפעול בקליטה והעברה של מסרים בצורה תקינה."
מכאן ניתן להסיק שמחסור בחומצה כזו, הוא בעל השפעה רעה...
צריכת כמות גדולה של חומצת שומן רוויות מוכרת כתורמת לסתימת עורקים.

בשמן זית, האיכות בהקשר של חומצות שומן, נמסרת על-פי העדר נוכחות דומיננטית של קבוצת החומצות הרוויות ולא ע"פ נוכחות של חומצות רב-בלתי רוויות ובלתי רוויות.
זה על הכיוון "כמה שפחות רע, יותר טוב" ולא "כמה שיותר טוב, פחות רע". (במקרה הזה, את הרע קל לזהות ולבודד).

שמן זית כמרכיב בתזונת האדם נכון להיום, זה נושא מגוון ומורכב, באופן די דומה לעולם היין. יש בלי סוף מה לדבר עליו ולהתעמק בזה גם מבלי להכנס לשמנים אחרים ולהשוואות בין שמנים... ולמקום של שמן באופן כללי בתזונה..

מבחינה צרכנית, אני בינתיים קונה שמן זית תוצרת הארץ, שכתוב על הבקבוק שהוא כתישה קרה, כתית מעולה, או מבתי בד שיש לי הכרות אישית כלשהי איתם.
אני מכירה גם אופציה של קניית שמן זית אורגני בכמויות גדולות ודי בזול
עכשיו זו עונת מעבר, יכול להיות שיש עדיין שמן משנה שעברה שינסו למכור, אמור להיות קל להוריד במחיר, אבל כדאי לדעת אם רוצים שמן מהשנה או שנה שעברה.
בעיני זה לא נורא בכלל, גם כי בעצם אני לא יודעת ממתי ואיפה ומה עבר על השמן בבקבוק שבחנות...

ומעוד בחינה צרכנית, יש הבדל תזונתי משמעותי בין תזונת שמן מחומם לבין שמן שלא עבר חימום. אותו שמן, עם חימום ובלי חימום, זה כבר משהו אחר מבחינה תזונתית (כלומר, מבחינת השימוש של הגוף בו). ויש גם הבדלים מסוג חימום אחד לאחר.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

דליתוש, תודה רבה!
מתוך סקרנות: המילה "רווי" קשורה למשמעות הרגילה שלה או שזה מונח כימי אחר?

יש הבדל תזונתי משמעותי בין תזונת שמן מחומם לבין שמן שלא עבר חימום
אני מניח שאת מדברת על חימום כחלק מתהליך ההפקה/אריזה וכו' ?
היה כאן דיון מסויים על טיגון בשמן זית. מה את יכולה להגיד על זה?
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

עודד, בכיף @}
רווי, זה קיצור ל"רווי במימן, במקומות אליהם יכול להקשר מימן" לפעמים יכול באותו מקום להקשר לפחמן אחד, מימן אחד ואז זה רווי, ולפעמים שניי מימנים לפחמן אחד ואז זה רב-רווי.
מה המשמעות הרגילה של "רווי" :-) ?

חימום זה גם בהקשר להפקה, וגם בהקשר לשימוש.

אני מטגנת בבית בשמן זית. האמת יותר טעים לי חמאה, ואני לא בטוחה מה פחות מזיק. אני חושבת שלא היתה לי מי יודע מה התנגדות לטגן גם בשמן קנולה, או אחרים, אבל נוח לי לקנות סוג אחד ולהשתמש לתיבול ולטיגון בבקבוק אחד. עם עץ הזית יש לי הכרות אישית קרובה ואני אוהבת אותו, אולי אם הייתי מכירה יותר טוב את הקנולה, הייתי מעדיפה אותה.
בכל מקרה אם מישהו שואל- אני מטגן הרבה מהאוכל שלי, באיזה שמן כדי לי להשתמש? עדיף שאני אשתוק, כי בעיני עדיף לטגן חלק קטן ונבחר מהאוכל (לחם מטוגן ומלווח לדוגמה) ואז, לפחות בארץ, בעיני די לא משנה אם מטגנים בשמן זית, קנולה, אוגני, ארוז בתעשייה או מה, חשוב שיהיה טעים 9-:
מודי_תאני*
הודעות: 350
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי מודי_תאני* »

שמנים מהחי לא נהרסים בחימום, ושמנים מהצומח כן. אם אתה לא צמחוני, קח שומן. אם כן, קח גי. לטבעונים, אני מכיר אנשים שנשבעים בשמן-קוקוס מכבישה קרה, אבל המידע שיש לי עליו נגוע באינטרסנטים, אז אני לא בטוח.

"רווי" בהקשר לשומן משמו שהשרשרת הפחממנית של חומצת השומן רוויה באטומי מימן, כלומר אין בה קשרים כפולים. מרגרינה (שומן טראנס) היא שומן לא-רווי שהוסיפו לו מימן בהליך כימי כדי למצק אותו. גורם לטרשת עורקים. שומן מהחי גם הוא רווי, ולכן חשבו פעם (כשחילקו הכל ל"רווי" ו "לא רווי") שהוא מזיק, בייחוד כי הוא מכיל כולסטרול, אבל אז גילו שזה דווקא כולסטרול טוב, ובסופו של דבר כנראה ששומן מהחי הוא דווקא כן בריא. כנ"ל שמן קוקוס שגם הוא ברובו רווי.
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

ובסופו של דבר כנראה ששומן מהחי הוא דווקא כן בריא
כולל חמאה? והשומן בחלמוני ביצים?
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אם אתה לא צמחוני, קח שומן. אם כן, קח גי
מה זה קח שומן? מאיפה? חוץ מחמאה, מאיפה אפשר לקחת שומן מהחי? (אלא אם אתה מפרק שומן מסטייקים ואז מטגן איתו בצל...)
ולגבי גי- חשבתי שזה עשוי מחמאה, לא?
מודי_תאני*
הודעות: 350
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי מודי_תאני* »

כולל חמאה? והשומן בחלמוני ביצים?
למטיב ידיעתי - כן.

שומן מהחי? לא יודע. אני צמחוני.
גי הוא חמאה מזוקקת, כלומר כמעט רק שומן, ובגלל זה נשרף פחות
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מאיפה אפשר לקחת שומן מהחי? (אלא אם אתה מפרק שומן מסטייקים ואז מטגן איתו בצל...)
בהחלט יש מתכונים של גויים :-P שכוללים טיגון בשומן חזיר (אחד הלא בריאים שיש).

לגבי מידת הבריאות בשומן מהחי - גם צירופי המזון חשובים. לא סתם הצרפתים אוכלים סטייק עם סלט חסה וכוס יין ליד (ולא סובלים מבעיות כולסטרול גבוה).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי בשמת_א* »

_ובסופו של דבר כנראה ששומן מהחי הוא דווקא כן בריא
כולל חמאה? והשומן בחלמוני ביצים?_
ועוד איך. ראי תזונה ללידת תינוק בריא.

_מאיפה אפשר לקחת שומן מהחי? (אלא אם אתה מפרק שומן מסטייקים ואז מטגן איתו בצל...)
בהחלט יש מתכונים של גויים_
למה מתכונים של גויים?
במתכונים של יהודים משתמשים בשומן אווזים או בשומן עוף. שומן עוף זה המגעיל הזה שאני מורידה מהעוף לפני הבישול P-: ולחשוב שיש אנשים שאוהבים לאכול במיוחד את זה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בהחלט יש מתכונים של גויים
התכוונתי כמובן שהגויים משתמשים בשומן חזיר (וגם נהגו למרוח אותו על הלחם כמו חמאה). ליהודים יש תחליפים כשרים.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

הצרפתים אוכלים סטייק עם סלט חסה וכוס יין ליד (ולא סובלים מבעיות כולסטרול גבוה).
אבל כנראה כן מבעיות בכבד.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי בשמת_א* »

ליהודים יש תחליפים כשרים
שומן אווזים לא היה "תחליף" לשומן חזיר.
כמו שלחם שיפון לא היה "תחליף" ללחם חיטה.
כמו שמרק עדשים לא היה "תחליף" למרק אפונים.
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

למי יש את הטלפון של אבי מסחר הוגן,כדי לקנות שמן זית?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לפלוני המחפש שמן זית שלא במיכל פלסטיק -
אפשר לקנות כדי זכוכית של 5 (25+מעמ) או 10 ליטר ולהעביר אליהם.
אפשר גם לקנות מיכל נירוסטה של 25 ל' (300 ומשהו +מעמ) או 50 ל' יעודי עם ברז.
אנחנו קנינו ב instance]י.ש.ר id[/po]=302&actions=show&id=197

לגבי השמן עצמו - לא יודעת.
השוטה_על_הגבעה*
הודעות: 78
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 03:26
דף אישי: הדף האישי של השוטה_על_הגבעה*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי השוטה_על_הגבעה* »

משרדי סחר הוגן: 03-5270477
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אז על מה נפלה ההחלטה? עם איזה שמן כדאי לטגן? ולהשתמש בתנור, למשל לעשיית ירקות קלויים למיניהם?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אז על מה נפלה ההחלטה? עם איזה שמן כדאי לטגן?

לא כדאי לטגן כלל
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

אכן לא כדאי לטגן בכלל - אין ספק שזה הכי בריא.
אם בכל זאת מטגנים - אז עדיף טיגון עם טיפה שמן (כמו שמטגנים חביתה - למי שלא טבעוני), ולא טיגון בשמן עמוק.
לגבי איזה שמן - יש כל מיני דעות שמופיעות ברשת, חלקן מן הסתם גם קשורות באינטרסטים מסחריים.
אישית אני מעדיף לטגן בשמן זית (מלבד קינוחים, כמו פנקייק) מבחינת הטעם וכנראה הבריאות. מה שחשוב זה לוודא שלא יעבור את ה smoke point, הנקודה בה מתחיל לצאת עשן והוא נשרף. לרוב השמנים, כולל שמן זית זה בסביבות ה 200+ מעלות.
מקורות אפשריים (יש עוד המון): "http://www.oliveoilsource.com/page/heating-olive-oil
ובעברית
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

כתבתי גם ב-ככר השוק:
מי ראה אתמול כלבוטק על שמן זית מזעזע !

מתברר שהרוב המוחץ של 'שמני הזית' שנמכרים לנו אינם באמת שמן זית, גם אלה שנחשבים למותגים מוכרים וטובים.
הם מעורבבים עם משהו שנקרא 'שמן גפת' שאותו מפיקים בעזרת המון חומרים כימיים רעילים ומסוכנים.
(ובמסעדות, בכלל, עוד מערבבים עם זה שמן סויה וקנולה, ואין כמעט בכלל שמן זית ב'שמן זית').
המון מותגים נפסלו - 'אדמה', 'קדמת הגליל', 'שופרא', 'מסחה' ועוד ועוד. חלק גדול מהם מיוצר ע"י חברת 'איבו' ו'גאיה'.

מה שכן, שעה שלמה בזבזתי על לראות את הכתבה הזאת, ולא הצלחתי להבין מהכתבה אילו שמנים כן טובים...???
נדמה לי שאמרו שמה שכן היה בסדר היה 'ארץ הגליל', ו'שמן זית כתית מעולה ראש הנקרה'. אך בעיקר אמרו - לחפש את התו של ענף הזית במועצת הצמחים. (כאן למטה אפשר לראות איך התו הזה נראה. צורה של עלה עם טביעת אצבע. זה לא 'תו תקן ישראלי', זה משהו אחר... )
על 'זיתא' ו'יד מרדכי' למשל אמרו שלקחו אותם לבדיקה, אך לא אמרו את תוצאות בדיקות המעבדה, רק שתוצאות הטועמים היו מזעזעות. ואני לא יודעת אם הם טובים. (יש לי יד מרדכי ואין עליו התו הנ"ל).

בקיצור, מספרת גם כדי ליידע אתכם, וגם כדי לשאול מי הבין איזה שמן זית הוא כן טוב? או מי יודע איזה שמן זית הוא בעל התו הנ"ל? (אם בכלל יש כאלה. כי הם לא ציינו שמות משום מה. זה נדיר? יש למצוא משהו נורמלי באיזור המרכז?)
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

? יש למצוא משהו נורמלי באיזור המרכז?)
אנחנו קונים מדודו מרטון במושב "צפריה" (בין מחלף שפירים ליהוד).
יש לו בית בד קטן.
הוא סיפר לנו כבר לפני כמה שנים, שבכל שנה בתקופת המסיק, עולות בטירוף המכירות של השמן הרגיל... :-\ (כי קונים בשביל למהול)
המחירים שלו די טובים (צריך לזכור שהשנה היה יבול מועט - זה שנה ככה ושנה להיפך), ואולי יש לו עדיין משנה שעברה, ואז זה יותר בזול.
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

? יש למצוא משהו נורמלי באיזור המרכז?)
אנחנו קונים מדודו מרטון במושב "צפריה" (בין מחלף שפירים ליהוד).
יש לו בית בד קטן.
הוא סיפר לנו כבר לפני כמה שנים, שבכל שנה בתקופת המסיק, עולות בטירוף המכירות של השמן הרגיל... :-\ (כי קונים בשביל למהול)
המחירים שלו די טובים (צריך לזכור שהשנה היה יבול מועט - זה שנה ככה ושנה להיפך), ואולי יש לו עדיין משנה שעברה, ואז זה יותר בזול.
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

או מי יודע איזה שמן זית הוא בעל התו הנ"ל
ריש לקיש כמובן. אני קונה כבר שנים את השמן זית שלהם. אני פשוט סומכת עליהם. אפשר ללכת לציפורי ולראות איך הם עובדים. מי שיוצר איתם קשר מבין איזה אנשים אלה. עובדים עם הלב. השמן זית גם אורגני, גם הם עושים משלוחים עד הבית. מכיון ששמן זית מחזיק שנה, הכי פשוט והגיוני לקנות מיד אחרי המסיק את כל הכמות שאת צריכה לשנה. ואז הם יביאו הביתה. חוץ מזה שהשמן ממש טעים (לא חושבת שהוא יכול להיות מהול - הוא מאוד מאוד "זיתי"), המחיר גם סביר ביותר, בטח יחסית לאורגני, אבל אני חושבת שבכלל הוא סביר. בשנתיים האחרונות המחיר היה 165 ש"ח לג'ריקן של 3.5 ליטר (יש מצב שזה היה המחיר אם קונים 4 ג'ריקנים. לי זה לא שינה כי קניתי לכל השנה וגם לכל המשפחה). זו גם בד"כ המתנת פסח שאני נותנת לקרובי משפחתי. אז אני קונה הרבה.

זה מה שצריך להיות. נקנה ממשקים קטנים ולא מתאגידים נצלניים, מזהמים וגם (לא ממש חדש) שקרניים.
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

או מי יודע איזה שמן זית הוא בעל התו הנ"ל
ריש לקיש כמובן. אני קונה כבר שנים את השמן זית שלהם. אני פשוט סומכת עליהם. אפשר ללכת לציפורי ולראות איך הם עובדים. מי שיוצר איתם קשר מבין איזה אנשים אלה. עובדים עם הלב. השמן זית גם אורגני, גם הם עושים משלוחים עד הבית. מכיון ששמן זית מחזיק שנה, הכי פשוט והגיוני לקנות מיד אחרי המסיק את כל הכמות שאת צריכה לשנה. ואז הם יביאו הביתה. חוץ מזה שהשמן ממש טעים (לא חושבת שהוא יכול להיות מהול - הוא מאוד מאוד "זיתי"), המחיר גם סביר ביותר, בטח יחסית לאורגני, אבל אני חושבת שבכלל הוא סביר. בשנתיים האחרונות המחיר היה 165 ש"ח לג'ריקן של 3.5 ליטר (יש מצב שזה היה המחיר אם קונים 4 ג'ריקנים. לי זה לא שינה כי קניתי לכל השנה וגם לכל המשפחה). זו גם בד"כ המתנת פסח שאני נותנת לקרובי משפחתי. אז אני קונה הרבה.

זה מה שצריך להיות. נקנה ממשקים קטנים ולא מתאגידים נצלניים, מזהמים וגם (לא ממש חדש) שקרניים.
מרינה_מאוהבת_בים*
הודעות: 255
הצטרפות: 19 מרץ 2010, 16:31
דף אישי: הדף האישי של מרינה_מאוהבת_בים*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי מרינה_מאוהבת_בים* »

אצלי של אדמה :(
גם אשמח להבין מה כן?
יעל_ש*
הודעות: 728
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי יעל_ש* »

איזה שמן זית הוא כן טוב?
לא ראיתי כלבוטק אבל השמן זית של משק יובל נהדר. ממליצה עליו בחום (אין לי אחוזים או שותפות...אבל מכירה את הייצרנים המקסימים מאחוריו.)
http://shemen-yovel.com/docs/about.html#
יעל_ש*
הודעות: 728
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי יעל_ש* »

איזה שמן זית הוא כן טוב?
לא ראיתי כלבוטק אבל השמן זית של משק יובל נהדר. ממליצה עליו בחום (אין לי אחוזים או שותפות...אבל מכירה את הייצרנים המקסימים מאחוריו.)
http://shemen-yovel.com/docs/about.html#
אורית*
הודעות: 599
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי אורית* »

יש את שמן זית צורי מכפר מרדכי. קיבלתי מחבר שמאוד אוהב את השמן הזה ויש עליו תו כמו שתיארת.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מועדון שמן הזית הישראלי
מיזם של אתר "על השולחן" שנועד לחבר בין יצרני שמן הזית הקטנים לבין הלקוח הסופי.
אגב, אתר "על השולחן" הכין כתבה ב-4 פרקים על זיופי שמן הזית כבר לפני חצי שנה. מוזמנים לקרוא
<רוזמרין>
טנא_מלא_כוכבים*
הודעות: 621
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

ממליצה במיוחד, מהיכרות מבפנים וצריכה של שנים על שמני הזית של ריש לקיש (אורגני) ושל קיבוץ מגל (אורגני ולא-אורגני).
שניהם לדעתי נושאים את התו של ענף הזית.
מצוינים!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שמן זית מומלץ לבדוק זיופים.
לקנות רק מפירמות עם תו תקן
כמו קיבוצים או מושבים או זיתא.
קר_שינדו*
הודעות: 220
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי קר_שינדו* »

שלום,

בנוגע לשמן זית מומלץ - את יכולה לשמוע Haolam]כאן Haboker[/po]/videomarklist,211824/ ולקרוא כאן
על התו של מועצת הצמחים ולמי הוא ניתן את יכולה לקרוא כאן
קר_שינדו*
הודעות: 220
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי קר_שינדו* »

שלום,

בנוגע לשמן זית מומלץ - את יכולה לשמוע Haolam]כאן Haboker[/po]/videomarklist,211824/ ולקרוא כאן
על התו של מועצת הצמחים ולמי הוא ניתן את יכולה לקרוא כאן
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כמו קיבוצים או מושבים או זיתא
תקראי את הלינק לכתבת הזיופים מעלייך. זיתא מזייפים וגם יד מרדכי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תקראי את הלינק לכתבת הזיופים מעלייך. זיתא מזייפים וגם יד מרדכי

מעניין מאוד.
לא ידעתי ותמיד בטיפשותי קניתי זיתא
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי מצ'רה* »

צריך לזכור שהשנה היה יבול מועט - זה שנה ככה ושנה להיפך), טליה, לפי מה שאני יודעת זבה בדיוק ההיפך: השנה היתה "השנה כן" מתוך "שנה כן שנה אין", וגם ביחס לשנה טובה היא היתה מאד מאד ברוכת שמן.
ואולי יש לו עדיין משנה שעברה, ואז זה יותר בזול. לא בטוח שזה רעיון כזה טוב, בגלל ההתחמצנות.
מפעל של סבונים טבעיים שהכרתי היה קונה מחקלאים שמן זית משנה קודמת בזול בשביל הסבונים, כי לאכילה השמן כבר לא מומלץ.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

האם מישהו מכיר את השמן של משק אחיה?

במייל שקיבלתי מפורט:
שמן זית מובחר - משק אחיה כבישה קרה חומציות מרבית 0.5%, עבודה עברית, בהכשר חתם סופר פתח תקוה:
5 ליטר - 190 ש"ח
חגית מוסרי*
הודעות: 1
הצטרפות: 16 יולי 2017, 19:47

הסגולות של שמן זית

שליחה על ידי חגית מוסרי* »

אני גרה בזיכרון וקונה "שמן זית" www.be-outlet.co.il/מוצרים/שמן-זית רק מקהילת בית אל.
הם כותבים על התווית את כל הנתונים כולל רמת חומציות, טמפרטורת הכבישה וכו'.
ממליצה בחום.
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”