זיכרו את פולארד

בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

לכבוד חג החירות, ברצוני להעלות נק' אחת שכואבת לי. אני רואה איך כל הארץ מתגייסת למען שחרורו של גלעד שליט. אבל למה אותו דבר לא נעשה בזמנו עבור פולארד ולמה עכשיו לא? הוא כבר נמק בכלא שנים רבות - 25 שנה, והעובדה שזוהי מדינה "ידידותית" לא אומרת שזה כיף גדול. הוא פעל למען מדינת ישראל והסתכן סיכון עצום ביודעין. התחושה שלי היא שדווקא במקרה של פולארד לחץ ציבורי היה עוזר מאוד.
בערך_מוחלט*

זיכרו את פולארד

לדעתי כדאי להשאיר כדי שנזכור מדי פעם ורצוי לזכור יותר ממדי פעם. מקוה שבקרוב ישוחרר ונוכל למחוק את הדף. זה המעט שאפשר לעשות אחרי ששנים הוא לא ממש בתודעה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

פולארד הוא בוגד. אזרח אמריקאי שבגד במדינה שלו ומגיע לו לשבת בכלא. גם ישראל הרשמית חושבת כך אחרת לא היתה סוגרת את דלתות השגרירות הישראלית בוושינגטון כשהוא ניסה להימלט אליה. כדאי גם ללמוד מהסיפור הזה שכשמרגלים למען ישראל יש מצב שישראל תזרוק אותך לזבל.
ההשוואה שלו לגלעד שליט היא מקוממת מאוד. גלעד שליט חייל ישראלי שנמצא שבוי בידי החמאס. פולארד הוא אזרח אירקאי בכלא אמריקאי תחת החוק האמריקאי.
בערך_מוחלט*

זיכרו את פולארד

למה זה צריך להיות קשור לפוליטיקה ? הבנאדם נמצא בכלא וצריך לשחרר אותו. הוא נמק שם הרבה מאוד מעבר למה שמקובל. גם אם מישהו חושב שגלעד שליט בעדיפות בגלל שהוא תחת סכנה (וגם אני חושב כך), זה עדין לא אומר שצריך לזנוח את פולארד. פולארד פשוט נעלם מהתודעה. שבוי זה שבוי ויש לפדותו.
אני מקוה שהדברים הבאים לא נאמרו ברצינות:
פולארד הוא בוגד. אזרח אמריקאי שבגד במדינה שלו ומגיע לו לשבת בכלא. גם ישראל הרשמית חושבת כך אחרת לא היתה סוגרת את דלתות השגרירות הישראלית בוושינגטון כשהוא ניסה להימלט אליה
אמונה_בה'*
הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי אמונה_בה'* »

הציטוט הזה הוא באמת זוועה.
הבורות היא אם כל חטאת!
פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

פולארד הוא אמנם אזרח אמריקאי אך גם יהודי חם שידע שארצות הברית לא מעבירה לישראל את כל המידע שהתחייבה להעביר אליה על מדינות ערב והוא העביר את המידע הזה.
כלפי ישראל - הוא מסר את נפשו למעננו ואנו חייבים לו מעבר לעניין של פדיון שבויים, זו פשוט כפיות טובה מה שעשינו לו.
כלפי ארצות הברית - גם אם הוא עבר עבירה, הרי שהעונש המירבי עליה היה עד ארבע שנים ובשנים האחרונות שינו את החוק לעשר שנים (ריגול עבור מדינה ידידותית).
פולארד יושב בכלא כבר עשרים וחמש שנה, בלי שום פרופורציה למה שעשה גם כלפי ארצות הברית.
זה כל-כך כואב ומקומם, אין לי מילים.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

פלוני אלמונית כתבת כל מה שאני חושבת ומרגישה, ולא ידעתי איך לנסח בעדינות בגלל הקריזה @}
פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

פולארד בחר להיות מרגל. יש לזה מחיר. גלעד שליט לא בחר להיות בצבא, הוא היה חייב ועל החובה הזו המדינה חייבת לדאוג לו בחזרה.
בערך_מוחלט*

זיכרו את פולארד

נכתב בלשון זכר כי איני יודע את מין הכותב\ת אליו אני מגיב. פלוני אלמונית. בהנחה שאינך טרול ואינך איזה לוביסט שחושב שהוא עושה טובה לגלעד שליט - אענה לך, אך דע שהחשד קיים. ובכן השימוש שאתה עושה כאן במילה חובה, הוא מטעה, כאילו יש לה פירוש אבסולוטי. אדם רואה חובה במה ש{{}}הוא מחשיב כחובה. לשון אחר, מה שמתחייב מתוך ערכיו הוא. ואילו לאחר, ייתכן שזה בכלל לא יראה חובה. גלעד שליט לא היה מוכרח ללכת לצבא, אבל הוא רצה בכך. אדם אחר לעומת זאת, יראה חובה בהמנעות מלשרת בצבא ולא ילך (לא חסרים כאלה). פולארד כמו רבים וטובים בעיניי, ראה ערך בלתרום, מעבר למה שתורם האדם הממוצע, תוך כדי נטילת סיכונים עצומים ומחיר אישי עצום. עכשיו מה שמתחייב מכך - כל אדם יחליט בעצמו. בעיניי זו חובה לשחרר את פולארד וחובה לשחרר את גלעד שליט. בעיניי המילים שלך הן חסרות הגיון ויותר מכך - כפיות טובה. כאחת הנבלות דיברת. מה הבדל בין החובה של המדינה כלפי מי שהתגייס ליחידות מיוחדות, ובין חובתה של המדינה כלפי מי שקיבלה ממנו חומר ריגול ?

שנית, טליה, אמנם יש המסתייגים מעזרה לפולארד בעוצמה הראויה, מפאת זיהויו עם מחנה הימין אולם זה לא הופך את כל נושא התמיכה בו (וזה למעשה נושא הדף), למלחמה בתופעה המכוערת הזו. זה הופך את העיסוק בפולארד למשהו משני. זה בטח לא עיקר הדף אם בכלל זה יעלה כאן. כל עוד זה לא עולה חבל לתייג כך.
פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

לא, אני לא טרולית.. אפשר לברוח לשאלות פילוסופיות- מוסריות ולבדוק מה היתה מידת המחויבות הפנימית של גלעד שליט ושל ג'ונתן פולארד. גלעד שליט עשה את חובתו האזרחית והמדינה, ככזו ששלחה אותו לגבול עזה, חייבת לדואג לו, בעקבות מה שקרה לו.
פולארד בחר לעשות את מה שעשה מתוך ידיעה שזה נוגד את החוק של המדינה בה הוא חי ויש לזה תוצאות באם יתפס, יש הרבה קודים של התנהלות ב"עולם הריגול" ובטוח שהוא ידע זאת.
אני לא אכנס לפוליטיקה של אם זה דף פוליטי או לא, רק עושה הבחנה ברורה בין חייל חטוף למרגל שנתפס
פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

פולרד קיבל הרבה מאד כסף עבור מה שעשה וידע את הסיכונים.
פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

כל עוד זה לא עולה חבל לתייג כך.
זה כבר עלה :-)
בערך_מוחלט*

זיכרו את פולארד

זה כבר עלה happy
D-:

יש הרבה קודים של התנהלות ב"עולם הריגול" ובטוח שהוא ידע זאת.
אז גם חייל קומנדו שמשרת מעבר לגבולות האויב יודע את הסיכונים. למה להציל אותו ? הוא עשה מעבר למה שהיה חייב אז זו אשמתו.
חוץ מזה בשום קודים של ריגול לא נכתב שהמדינה שהעסיקה אותך וקיבלה ממך חומר צריכה לטוש אותך עד כדי כך שלא מעט אנשים בכלל לא יודעים מי זה פולארד. וגם בעולם הריגול לא מקובל לתת עונשים כל כך כבדים. ובכלל למה ההשואה הזו לגלעד שליט ? צריך לפעול לשחרור של פולארד וזהו.
פולרד קיבל הרבה מאד כסף עבור מה שעשה וידע את הסיכונים.
לא יודע מה היתה משכורתו אבל הוא הסתדר לא רע גם לפני כן.
בערך_מוחלט*

זיכרו את פולארד

יש הרבה קודים של התנהלות ב"עולם הריגול" ובטוח שהוא ידע זאת.
ובטוח שאת יודעת אותם ג'יימס בונד
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי אבישג_א* »

חברים יקרים,

ביום ראשון קיבלה אסתר פולארד שיחה בת שתי דקות. על הקו היה יהונתן,
שעדכן אותה על כך שהוא הוחזר לכלא. לצערנו מצבו הבריאותו של יהונתן רעוע
מאוד. האשפוז הנוכחי הוא הארוך ביותר שידענו, ומהנסיון אנו יודעים שכעת
אנו במירוץ נגד הזמן במטרה להביא לשחרורו לפני המשבר הרפואי הבא, שעלול
חלילה להיות בלתי הפיך.

פנייתו של הנשיא פרס לנשיא אובמה הינה צעד חשוב, אולם הצלחת הפנייה
מחייבת המשך פעילות יום יומי של הנשיא. אנא עזרו לצרף חברים ובני משפחה
לרבבות שכבר חתמו על העצומה לנשיא המדינה. החתימות שלכם מראות לנשיא
שהציבור בישראל מאוחד בציפייה לפעולתו הדחופה למען הצלת חיים. עד כה חתמו
למעלה מ42,000 איש.

כתובת העצומה:
www.atzuma.co.il/medal

אנו נמצאים כעת בעיצומו של חלון הזדמנויות שאסור לנו בשום פנים ואופן
לפספס. הפעילות בימים אלה מתקיימת גם הרחק מאור הזרקורים וקיימות עלויות
משמעותיות. המעוניינים לתרום למימון הפעילות מתבקשים ליצור קשר בטלפון
072-2156215

בברכה,
הוועד להשבת יהונתן פולארד הביתה
www.freepollard.net
אבישג_א*

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי אבישג_א* »

קטע שכתבתי לאחר שצפיתי בהצגה על יונתן פולארד בכנסת, את ההצגה הזמינו חברי הכנסת רונית תירוש מקדימה ואורי אריאל מהאיחוד הלאומי, שניהם מהשדולה למען פולארד.

אני לא יודעת אם היה נכון בשבילי לצפות בהצגה של התיאטרון הקאמרי על פולארד בכנסת. שלא תטעו, ההצגה הייתה מרגשת מאוד, השחקן רמי ברוך חיבר אותנו לדמותו של יונתן פולארד ואני בהחלט ממליצה ללכת אל ההצגה, במיוחד למי שלא מודע לסיפורו של יונתן פולארד, ולמי שיכול להכיל את הכאב והזעם של אחת הפרשות הקשות במדינת ישראל מבלי להתפוצץ מבפנים.

נכון, לא חידשו לי הרבה בהצגה, את רוב הפרטים כבר ידעתי וכאבתי. ובכל זאת ההצגה העצימה את התחושות שהיו בי עוד קודם. תמיד קיוויתי שאולי יש הגזמה, שאולי הוא בכל זאת אשם במשהו, שאולי. לא רציתי להאמין שיש אנשים כאלה, בכירים במדינת ישראל, שמסוגלים לעשות מעשים כה נוראים. אמרתי לעצמי שהימין בטח מנפח מעט את הדברים. לראות את זה בהצגה חיה של התיאטרון הלאומי, שאינו מזוהה עם הימין, גרם לי להבין, שהדברים המתוארים בהצגה אכן קרו.

קם יהודי פשוט, בשם יונתן פולארד, הוא עובד בשירות המודיעין של ארצות הברית, בתחום אחר לגמרי – שאיננו קשור במדינת ישראל. אבל הוא יודע שבמסגרת ההסכם בין ארצות הברית לישראל, רק ישראל מקיימת את ההסכם, ארצות הברית מעבירה חומר "זבל" לעם היהודי, את המידע החיוני לקיומינו היא מעלימה. הוא פונה לבכיר בממשל ושואל למה, מבקש הסברים, מנסה לעזור לעמו באופן חוקי, אבל אף אחד לא מתייחס, משתיקים אותו.

ואז הוא פונה למישהו שהוא הכיר, טייס קרבי בצבא היהודי, מראה לו חומרים שהאמריקאים היו צריכים להעביר למדינת ישראל ולא העבירו והאיש נדלק. במשך שנה וחצי יונתן העביר חומר, הרבה מעבר למה שתכנן, לחצו עליו מישראל להעביר כמה שיותר, הרגיעו אותו שיש תוכנית חילוץ ושלא ידאג, הבטיחו לו כסף שהוא לא ביקש ולא רצה.

מארצות הברית אני לא מצפה להרבה, מבחינתי היא לא ידידה, אז אני גם לא ממש כועסת, למרות שחורה לי על כך, שבמקום לתת לו שנתיים עד ארבע שנים כדין ריגול למדינה ידידותית (אם בכלל לתת עונש, הרי הם אלה שבגדו, אבל נניח לזה), הם מפילים עליו מאסר עולם בלי שום סיבה הגיונית.
אבל איך אנחנו בגדנו בו, זנחנו אותו, זרקנו אותו מחוץ לשגרירות – טרף לאמריקאים, לא הודינו שהוא סוכן שלנו, לא ביקשנו עבורו תנאים הוגנים, משפט צודק, הקלה בעונש, לא אמרנו בפירוש שמי שבגדה זו ארצות הברית ולא יונתן פולארד, הוא רק ביקש לתקן.

עשרים ושש שנה, בתנאים לא תנאים. אבל אשמים אנחנו על אחינו, אשר ראינו צרת נפשו בהתחננו אלינו, ולא שמענו.
איך אפשר לכפר על הבגידה האיומה ?
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי נגה* »

מצד אחד את כותבת:
אבל הוא יודע שבמסגרת ההסכם בין ארצות הברית לישראל, רק ישראל מקיימת את ההסכם,
ומצד שני:

אנחנו בגדנו בו, זנחנו אותו, זרקנו אותו מחוץ לשגרירות – טרף לאמריקאים, לא הודינו שהוא סוכן שלנו

אז מדינת ישראל מקיימת או לא מקיימת הסכמים, לא הבנתי.
פלוני_אלמונית*

זיכרו את פולארד

ואגב היה מדובר בטייס מהצבא הישראלי ולא היהודי. סתם בשביל לדייק...
אבישג_א*

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי אבישג_א* »

למדינת ישראל היה (אולי ישנו עדיין, אני לא מתמצאת מספיק) הסכם חילופי מידע עם ארצות הברית, במסגרתו מתחייבת כל מדינה לספק לחברתה מידע מודיעיני החיוני לקיומה.
בהסכם מול ארצות הברית ישראל קיימה את חלקה, ארצות הברית לא.

יונתן פולארד היה מרגל שפעל בשליחות ישראל, כשיונתן בא לשגרירות ישראל לבקש מקלט כשרדפו אחריו (ואמרו לו להגיע לשם כשיצטרך), אנשי השגרירות קיבלו הוראה לזרוק אותו החוצה, טרף לאמריקאים. לא דאגו לו לייצוג הולם, שכנעו אותו לוותר על משפט ולחתום על עסקת טיעון שבה הוא היה אמור לקבל (אני חושבת) עשר שנות מאסר (למרות שהעונש באותה תקופה על ריגול למדינה ידידותית היה עד ארבע שנות מאסר), יונתן הסכים גם כדי שהיחסים בין המדינות לא יפגעו. בסופו של דבר דנו אותו (ללא משפט כאמור) למאסר עולם, עורך דינו "שכח" להגיש ערעור בתוך עשרה ימים בשמו של יונתן ובכך סתם את הגולל על האפשרות של יונתן לקבל משפט צדק (יונתן הגיש מס' פעמים בקשה למשפט חוזר, בפרט כשנחשפו עוד ראיות לטובתו, ובית המשפט האמריקאי דחה את כל בקשותיו). עד היום, למרות שמדינת ישראל כבר הכירה בו כסוכן שלה, לא מאפשרים ליונתן ולאשתו לקבל תקציב מן המדינה, לא תומכים בו בשום דרך כמעט.
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

זיכרו את פולארד

שליחה על ידי נגה* »

בהסכם מול ארצות הברית ישראל קיימה את חלקה, ארצות הברית לא.
איך את יודעת?
כי המפעילים של פולארד אמרו לו? אותם מפעילים שלאחר מכן זנחו אותו? גם מי זאת מדינת ישראל הזאת.. את יודעת, שלטון אחד מתחייב, השני מוחק, מפעיל אחד מבטיח, השני מתנער.. למדינה אין המשכיות, היא גחמתית ותלויה בשלטון שעומד בראשה ומתחלף לבקרים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”