חגית שלום!
שמי נורית, אמא לשתי ילדים מקסימים, בחינוך ביתי.
קראתי היום את מה שכתבת לגבי טיפול שיניים בהרדמה מלאה.
אז ככה הקטנה שלי בת שנה ו-10 חודשים, 4 שיניים קידמיות צריך לעשות כתרים ו-2 שיניים טוחנות צריך סתימות. כמובן שאמרו לי שאני צריכה להפסיק להניק.. לקחת חצי שנה להגיע להחלטה שאכן אין ברירה לפחות להפסיק הנקת לילה (ממה שקראתי אצלך הרופאים בכלל לא דיברו איתך על הפסקת הנקה, אני צודקת??) ואכן הפסקתי להניק אותה שבוע וחצי לפני הטיפול, הרופאה (שאני סומכת עליה והיא מטפלת גם בבננו הבכור) אמרה שאפשר לטפל גם לא בהרדמה מלאה ואכן עשינו כעצתה.. בטיפול אחד היא עשתה לה סתימה ושתי כתרים עם גז צחוק וזריקה קטנה. בהתחלה היא שיתפה פעולה אבל אחר כך לאורך כל הטיפול (שארך כ-20 דקות) היא לא הפסיקה לבכות...

בסיום הטיפול קבענו טיפול נוסף שכמובן החלטנו לבטל. אחרי הטיפול עברנו ימים גיהינום ולקח לי זמן להבין שהטיפול היה טראומטי מדיי.. (הרופאה טוענת שעד גיל שנתיים הם לא זוכרים כלום ושאין להם טראומות מבחינתה גם ברית זה לא טראומה כי הם לא זוכרים...) חזרתי להניק אותה גם בלילה, הרגשתי שהנזק הנפשי רגשי שאני עושה לה יותר גדול מהנזק שבטיפולי שיניים.. לאחרונה היינו אצל הרופאה (כי חשבנו שנפל כתר) והיא אמרה לי להפסיק מייד להניק כי אחרת אין ערך לטיפול וביקשה שנבוא לטיפול נוסף. טיפול נוסף לא בא בחשבון כרגע. ועכשיו אחרי שקראתי את מה שכתבת אני מרגישה שטעיתי בגדול וברגע שהבנתי שייש לי עדיפות לטפל בה ללא הרדמה לא היססתי לרגע, ו"קפצתי" על ההזדמנות..
אה, וגם מאז הטיפול היא לא מוכנה לצחצח שיניים דבר שעד אז נעשה בשיתוף פעולה ובהסכמה..
ואחרי הנאום שלי, רציתי לדעת אם יש דרך שבה אוכל לדבר איתך יותר באריכות ולשמוע פרטים נוספים. אם נראה לך שההודעה הזו לא שייכת לדף הבית שלך (לא מכירה את כל החוקים כאן..) אז חופשי תעבירי אותה לאן שצריך.
תודה מראש, נורית