אולי בזכות ההודעה הזאת שלך, אני מתחיל להבין.
תראי, באופן פרדוקסלי, אני דווקא מתרחק מהנושא של דף, על החוק שיציל את העולם.
אני לא לוקח את המשפט הזה כפשוטו, כי אני רואה בו יותר איזשהו דגל שתחתיו מתכנסים לחשיבה על המתרחש בעולם מהזווית האקולוגית, ומה ניתן לעשות. לא בהכרח ישיבת ביצוע, אלא יותר הגיגי סלון (סליחה אופק
השינוי הוא תהליך המורכב ממספר שלבים, שהחוק הוא אחד ממנו. והאכיפה, עוד שלב. כי עצם קיומו של חוק לא מבטיח את אכיפתו. ולפניהם יש את איסוף הנתונים, דיווח, מחקר, הסקת מסקנות, הפצתן, הגשתם לציבור באופן שהוא יוכל לקבלן, המניפולציות החוקיות, הפוליטיות והאדמיניסטרטיביות הנדרשות כדי להעביר חוק וליישמו...
ולטעמי השיח צריך לכלול את כל זה. וזה גם מעבר לאקולוגיה. כי חוקים זו מדיניות, שזה בעצם פוליטיקה. וכלכלה. מכיוון שכל זה הוא בעצם המאבק היומיומי סביב משאבים, אינטרסים, ערכים, אמונות, אורחות חיים...
אוקיי, ברחתי כאן להפשטת יתר ו-Zoom out רחב מדי, אך הכוונה שלי היא להראות את התמונה הכללית, שלפעמים שוכחים מרוב התעסקות בפרטים טכניים ויישום. מבחינתי הדפים האלו צריכים להיות מצע גדילה לרעיונות ותובנות ולא זירת התגוששות על קוצו של 'יוד'. היעד הוא להבין ולשפר. שזו מבחינתי תמצית המפעל האנושי. שיצר גם את הטעויות שצריך לתקן. אך קודם יש צורך להכיר בכך שהן טעויות, הטעונות תיקון. ולכן השיח.