טרשת נפוצה

חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

חגית יקרה ((-)) נכנסתי לדף וראיתי שאת אינך כאן לאחרונה. מקווה שאת בטוב. חושבת עליך @}
ירדן*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 14:12

טרשת נפוצה

שליחה על ידי ירדן* »

אני רוצה לשתף אתכם בלבטיי.
הגיע אליי לטיפול אישה כבת 48 הנראית כבת 30..
ברצונה לשפר את יכולותיה ולחזק את ביטחונה העצמי .ללמוד על עצמה ולהתחבר לפוטנציאל המולד שלה.לעשות עם עצמה שנויים שניתן לשפר.
הבעיה שלה בנוסף לקשיים הרגשיים והרגישויות החושיות היא. שהאישה סובלת מטרשת נפוצה בשלב התחלתי +.
היא סובלת לפעמים מאיבוד הזיכרון . מחפשת תעסוקה כיון שעד עכשיו לא עבדה ונתמכה ע"י המשפחה והמוסד לביטוח לאומי.
האישה גרושה מזה שנתיים. היא אם ל-3 ילדים. 2 מהם גרים עם האב .הבן הבכור גר איתה ועוזר לה מאוד.
שאלתי:, מה ביכולתי לעזור לאישה זו? אני מודעת שעיסויים אסורים במצב זה. לגבי רגישויות אני בספק אם מותר לטפל בדרכים שלמדנו.עדיין לא איבחנתי אותה . אני מתלבטת לגבי האיבחון ,מהו הגבול והמידה שאני יכולה ויש טעם לשתף אותה.
אודה מאוד להתייחסותכם.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ירדן ברוכה הבאה.
בנושא האישה עם הטרשת הנפוצה. כמה זמן שהיא סובלת מהמחלה? האם תוכלי לתאר קצת יותר את הסימפטומים שלה.

לדעתי מה שנכון ומאוד מומלץ הוא לבצע תנועה של כל התירגולים, כולל קורדינציה וקורדינציה מורכבת. כמובן שחייבים להתאים את העבודה אליה, כי היכולות האישיות שלה ברורות רק לה.

כל המחקרים מראים חד משמעית שתנועה בונה תאים חדשים במוח, אני ממליץ לך לבדוק את האפשרות של שיחה עם הנוירולוג שלה ולהסביר לו את הכוונה בהפעלתה דרך תנועה כמה שיותר. אני מאמין שבמחלות מוח למיניהן, חשוב לתרגל תנועה כמה שיותר על מנת ליצור תשתיות נוירולוגיות חדשות שיוכלו לתמוך או להחליף במידת הניתן את המערכות המתקלקלות.

אמנם זוהי יריה למרחוק, אך אני מאמין בכך וכל המחקרים כיום מראים שזוהי הגישה הנכונה. בכל מקרה לא הייתי מתחיל לעשות דבר בנושא הרגש כל זמן שאינה מתחילה להתחזק גופנית.

האם באפשרותך להפעילה "אירובית" מעל לעשרים וחמש דקות לפגישה בקצב שלה אך ללא הפסקה? חשוב ביותר (לאחר קלירנס מהנוירולוג).

בהצלחה
ירדן*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 14:12

טרשת נפוצה

שליחה על ידי ירדן* »

תודה משה על תשובתך המעודדת.
כשאפגש איתה אנסה לבדוק את יכולותיה המוטוריות.
מצד שני אני חוששת לטפל בקשיים שאינם מוכרים וידועים לי.
קראתי באינטרנט על המחלה .ישנם הממליצים על טיפול במים , באומנות ויצירה.מלבד הטיפול התרופתי.
כפי שטליה ציינה :
אני מזדהה עם דבריה :

"לפעמים נכון לקחת טיפול ולהתנסות בו גם ללא יידע וניסיון מספקים . במקרה שכזה נדרש להעמיק את היידע , ללמוד , לשתף ולהתייעץ עם אחרים, לפעמים יש להפנות את המטופל למי שמנוסה ממנו."
אלה הם בדיוק הלבטים שלי....
אחותי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2007, 09:35

טרשת נפוצה

שליחה על ידי אחותי* »

יש לי אח החולה בטרשת נפוצה זו תרצת ,פשוט לא יאומן איך הגוף קורס אבל הנפש נשארת חזקה ואף מתחזקת יותר. בן 52 גרוש ואב ל 4 גדולים
חי בחו"ל ומבקר בתדירות גבוהה יחסית. שמתי לי ליעד למצוא לו בת זוג ,אשמח לתגובות .
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

טרשת נפוצה

שליחה על ידי א* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום. אני א ואני בן 29.
ב5 שנים האחרונות אני מתגורר בארצות הברית ובקרוב חוזר לארץ.

וזה בערך הפרופיל הרפואי שלי.
בכללי אני בן אדם בריא אני לא היתה לי שפעת או מחלות רגילות כבר כמה שנים טובות.
לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מאבני מרה.
ולפני כחמש שנים היתה לי פגיעת ראש באזור אוזן ימין ומאחורה שבכללי לא גרם לי לכל שינוי
חוץ מסחרחורת כששוכבים במצב מאוזן ללא כרית ובכללי לא רציני.

לפני כ3 וחצי שנים היתה לי דלקת בעין בגלל נוגדים, iritis העין היתה אדומה והייתי מטופל בטיפות סטרואידים למשך כמה חודשים. דבר שגרם לירידה בראיה ועכשיו אני צריך משקפיים.

לפני כחודש הרגשתי זרם באזור הקרסול ימין. זרם כואב מאוד שבא ל3 שניות והלך.
היו לי עוד ארבעה פעמים את הכאב הזה באופן רנדומלי ובתוך 3 ימים התלווה לזה עקיצות בכל הגוף בפנים ידיים רגלים בטן הכל שבמיוחד בצד הימני של הגוף.
ואז התחלתי לחשוש. חיפשתי באינטרנט. וחשבתי שזה סכרת שגורמת לכאב עצבי מכיוון שיש את זה לאבא שלי ולאחרונה אכלתי הרבה סוכריות. הלכתי לרופא ושללו לי סכרת. הרופא שאל אם הייתי בלחץ לאחרונה. והאמת שהייתי מעט בלחץ מלעבור דירה אבל לא משהו כל כך רציני. הוא עשה לי בדיקות רפלקסים ואמר שאם זה לא יעבור להתקשר שוב.
התחלתי לקחת ויטמין בי12 וזה ירד מעט ולא הרגשתי עיקצוצים יותר, לא בטוח אם זה בגלל הוויטמינים יכול ליהיות בגלל שנרגעתי קצת.
ואז אחרי שבוע הזרמים חזרו. בערך 4 פעמים והפסיק ואז בא שוב ההרגשה של רדימות ועיקצוצים רק שבנוסף היה לי כאב בראש זרוע ורגל ימין שהוא כמו כאב בעצם ויש לי סחרחורות שאני עומד להקיא. לא יכול לעבוד ולתפקד כרגיל בגלל הסחרחורות. שורפות לי העיניים יש לי כאבי ראש חדים לכמה שניות והרגשה של לחץ בתוך הראש וציפצוף באוזן ימין (כמו שנוסעים באזור הררי). הלכתי למיון ואמרו לי שלא ניתן לבדוק שם אבל היא חושבת שזה יכול ליהיות או חוסר בוויטמינים או שזה טרשת נפוצה או מחלה אוטואמיונית שבמיון לא ניתן לבדוק וצריך להמשיך עם רופא.
במצב הנוכחי הידיים והרגליים שלי פועלות רגיל (למעט שטיפה יותר קשה לי לעשות פעולות כמו לכתוב בטלפון עם האצבעות אני חושב שאולי אני רואה טיפה פחות טוב. והסחרחורות כבר לא הפסיקו יותר מ שבועיים).
מאז אני חוקר באינטרנט ובוכה כמעט כל יום מדוכדך וממש חושב על מוות.
התחתנתי לפני כמה חודשים וכרגע כל החלומות מתנפצים לי.
האם יש סיכויי שזה משהו אחר מטרשת נפוצה או משו שיכול לעבור?
בבקשה תנסו לתת לי תשובה גם אם טובה או רעה.
וגם אין לי כרגע ביטוח רפואי ואני לא יודע מה לעשות.
גילגמש*
הצטרפות: 18 דצמבר 2004, 21:33

טרשת נפוצה

שליחה על ידי גילגמש* »

א' אני לא מומחית לנושא, אבל אני חושבת שאתה צריך ללכת לקליניקה שמתמחה בטרשת נפוצה ורק הם יוכלו להחליט. למיטב ידיעתי כדי לאבחן משהו כזה צריך גם לעשות בדיקת MRI. הכי טוב שתקבע תור למומחה.
.*
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 18:25
דף אישי: הדף האישי של .*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי .* »

יש המון מידע על ריפוי טרשת נפוצה באמצעות תזונה.
קראו על
Swank diet
Terry Wahl
Rick Simpson oil
McDougall diet
בהצלחה
הטיבעי*
הצטרפות: 29 יולי 2014, 03:40

טרשת נפוצה

שליחה על ידי הטיבעי* »

קודם כל א׳ בארה״ב:
עלייךלפנות לניורולוג ולבצע MRI
זו תהיה התחלה בלקבל דיאגנוזה.אבל משהוא חשוב :
חייתי באה״ב כשהטרשת תקפה אותי לפני כ 8 שנים.
לפני שנתיים החלה התדרדרות בשיאה ראייתי נפגמה, שטחים מתים, טשטוש חלקי, פלאשים של אור, שרירי ירך תפוסים, אזורים חסרי תחושה בגוף וברגליים, סחרחורת, אובדן באלאנס, צליעה, הליכה מוגבלת למרחק של 1000 מטר טרם תחושת עלפון, בעיות זכרון, בריין פוג ועוד ועוד. כל העת קופקסון ואז רביף..ואז עם אבטלה ואחרי 3 מערכות יחסים כושלות, אובדן בית ורצון עז למות אמרתי די. הפסקתי את התרופות ושיניתי ה כ ל !
דיאטת ווילס מוקפדת, מדיטציה יוגה להעיר את הצאקרות המחוסלות מהתרופות,ומנטרות חיים חיוביות, הפגזת ויטמינים טבעיים omega 3-6-9, b12, ocq10, אנטי קנדידה, שמש לויטמין D ועוד ועוד..התוצאה ? תוך 6 חודשים רברסל כמעט מלא של הנזקים כאשר כל שבוע ישנו שיפור וכעת אני בקושי חש במחלה. מזונותינו בריאותינו. אני הוכחה חיה. בלי מקל בלי כיסא בלי תרופות. שימעו הפנימו וגבו במעשה. בהצלחה !
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי הטבעי, כמה זמן יש ליישם את דיאטת ווילס? כל החיים?
תוך 6 חודשים הפסקת לחוש את כל הסימפטומים? מה לא עבר ומה כן עבר?
תודה מראש.
שואלת_שאלה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 20:33
דף אישי: הדף האישי של שואלת_שאלה*

טרשת נפוצה

שליחה על ידי שואלת_שאלה* »

שלום, אני בת 45, אמא לארבעה. חוששת שהסימפטומים המוזרים שחוויתי לאחרונה עלולים להיות קשורים לטרשת נפוצה. לפני כשלושה חודשים חויתי תחושת נימול באצבע השלישית ביד ימין, היא נראתה כאילו נתקעה בצורה ישרה מעט נמוך משאר האצבעות ולא יכולתי לכופף אותה או לישר במשך כארבעה חמישה ימים, אח"כ חל שיפור הדרגתי, כאשר לאחר שבועיים היד שבה למצבה התקין הקודם. בעקבות זאת הלכתי למומחה לכף יד והוא אמר שהבעיה נובעת כנראה מבלט בעמוד שדרה צווארי. בנוסף, נוירולוגית שראיתי בשל טנטון בלתי פוסק בשלוש השנים האחרונות באוזן שמאל - הפנתה אותי לסי. טי. אנגיו.
שאלתי היא: האם ניתן לראות בסי טי אנגיו את אותם הכתמים שמעידים על טרשת, כפי שמדגים אותם מכשיר ה- MRI ? אני אמורה לעבור את הבדיקה הזו בסוף מאי, ועוד בדיקה של מוליכות עצבית בשתי הידיים שלי. מודה לכם מראש. אני מאד מודאגת.
פלוניתית*
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלוניתית* »

הדאגה מובנת. מה דעתך לשאול גם בפורום רופאים מומחים בנושא ?
פלוני_אלמונית*

טרשת נפוצה

מישהו יודע את הטלפון של אברהם רון דרעין? תודה, אריק עמית
[email protected]
יואב*
הצטרפות: 21 מרץ 2004, 22:28

טרשת נפוצה

שליחה על ידי יואב* »

הטבעי אפשר ליצור קשר איתך ?
0545409500
פלוני_אלמו*
הצטרפות: 10 ספטמבר 2015, 23:03

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלוני_אלמו* »

היי אני בת 46,
פלוני_אלמו*
הצטרפות: 10 ספטמבר 2015, 23:03

טרשת נפוצה

שליחה על ידי פלוני_אלמו* »

האם למשהוא יש טלפון של הומואפאט טוב המתמחה בטרשת נפוצה?
אני בת 46 עברתי התקף שאובחן כחדש לטרשת מפוצה. אשמח גם להמלצות על רופא טוב?
פלוני_אלמונית*

טרשת נפוצה

מבקש לדעת האם ישנם כאלה עם בעיית הליכה כדוגמת הסרטון הבא. באם כן אשמח לתגובה במייל [email protected]
https://www.youtube.com/watch?v=P8UPPsQvCDU
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

טרשת נפוצה

שליחה על ידי דנה* »

שלום ,
מעוניינת לדעת אם מישהו חווה התפרצויות הולכות וחולפות שנמשכות פחות מ-24 שעות.
חוויתי בחודש האחרון כבדות ותחושת הרדמות של הגפיים השמאליות, מלווה בעייפות כבדה. נאמר לי כי מאחר והתופעות לא ארכו יותר מ-24 שעות אז זה ככל הנראה לא סימפטום של טרשת.
אודה אם תוכלו לשתף בצשך הסימפטומים שחוויתם בתחילת הדרך.
תודה רבה!
רועי*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 14:44

טרשת נפוצה

שליחה על ידי רועי* »

היי חגית מאוד אהבתי את הגישה שלך למחלה... גם אני חולה בטרשת נפוצה ואנחנו די דומים בגישה שלנו... אשמח אם ייצא לנו לדבר...
רועי*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 14:44

טרשת נפוצה

שליחה על ידי רועי* »

דרך אגב לכל השואלים פה אני מכיר תרופה ממש ממש טובה למחלה הזאת... לכל המועוניינים ניתן לפנות אליי למייל [email protected]
בננה_עם_פצפוצים*
הצטרפות: 20 ינואר 2020, 20:12

טרשת נפוצה

שליחה על ידי בננה_עם_פצפוצים* »

מאוד ממליץ לכל מי שקשור לנושא הזה להקשיב לשיחה עם הבחור הפינלנדי פה שמתאר איך הוא אובחן במחלה, בקושי יכל לזוז (היה טניסאי די מקצועי), ואחרי שהיה אצל מלא רופאים שלא עזרו יצא למסע של גילוי וניסוי, על מנת לרפא את עצמו...
הוא חזר לשחק טניס ואומר שהוא טוב יותר משהיה, שיחה ממש מעניינת: https://blog.biohackingsecrets.com/ep147/ על ריפוי מטרשת נפוצה באופן טבעי :)
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”