כמה כסף צריך

אחת_שתיים*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 11:07

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת_שתיים* »

ברוכה הבאה לדיון אחת אחת.
מבלי לפגוע, ואפילו מבלי לסתור את דברייך, הם אכן נשמעים כמו דבריה של מישהי ש לא גרה בארץ כבר הרבה שנים
אמנם יש הרבה מפונקים שסדרי עדיפויות חדשים היו יכולים להועיל להם,
אבל הסיבה שמאות אלפי אנשים שטפו את רחובות הארץ במחאה בקיץ הקודם אינה פינוק,
אלא העובדה שלא משנה כמה תעבוד, אתה תמיד רודף אחרי הזנב של עצמך.
גם אנשים שמנמיכים סטנדרטים מאד, עדיין מוצאים עצמם בלי כסף כבר בתחילת החודש.
שלא לדבר על העניים ההולכים ורבים בישראל.
אחרי שביליתי כמה שנים בחו"ל, ראיתי איך זה נתפס מבחוץ:
בחו"ל אתה עובד

יש לך כסף. עובד מעט

מעט כסף, עובד הרבה = הרבה כסף.
(אני מדברת על אוסטרליה ואירופה, במקומות שאני הייתי בכל אופן).
זה פחות או יותר ככה.
ואז זה בלתי נתפס בעיניך שמישהו עובד כל היום ועדיין לא יהיה לו כסף כי הוא כילה אותו על חשבונות, חינוך, אוכל ודלק.
אז אתה אומר לעצמך - הוא מפונק. היה יכול לחסוך פה והיה יכול לחסוך שם.
זה לא ככה בישראל.

מצד אחד מקטרים על כמה עולה קוטג' ועוד מצד שני אף אחד לא מספיק יצירתי לשאוף ולנסות לחיות אחרת.
אז הנה, יש הרבה משפחות שלא קונות קוטג' גם בימים כתיקונם. הן יעידו שמצבם לא יותר טוב.
זה מקומם כי המצב הוא תוצאה של עיוות מערכתי, ואז להאשים את האזרחים שאין להם כסף כי הם לא מספיק יצירתיים, פירושו לגלגל את האחריות חזרה אליהם.
וזה פשוט לא צודק.
מלבד זאת, מחאת הקוטג' היא רק סמל.
לקחו מוצר מזון בסיסי והפכו אותו לסמל של העיוות המטורף של כמה מרוויחים לעומת כמה מוציאים על מוצרי מזון בסיסיים ועל מוצרים בסיסיים בכלל.
אפשר להתווכח על האם אפשר לחיות עם או בלי קוטג', האם הוא נחשב מוצר בסיסי או לא,
אבל עם מספרים אי אפשר להתווכח - בישראל כמעט כל מוצרי המזון יקרים בעשרות אחוזים מן המקבילות במדינות המערב,
וזאת בזמן שהמשכורות נמוכות משמעותית באופן יחסי.

מי שחי כאן לפני עשרים-שלושים שנה בעיר מסוימת ועבד בעבודה מסוימת היה יכול להרשות לעצמו X דברים (למשל לכלכל משפחה בת 5 נפשות, להחזיק אוטו ולשלם משכנתה סבירה).
היום באותם תנאים בדיוק - אותה עיר, אותה עבודה - זה פשוט בלתי אפשרי.
אחת_אחת*
הצטרפות: 15 מאי 2005, 15:06

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת_אחת* »

אחת שתיים שלום (-: אני בכלל לא מתווכחת עם העובדות. מסכימה לגמרי שישראל הפכה למדינה בלתי אפשרית לחיות בה...עובדה- אני לא חיה בה.
ובכל זאת עולות לי תחושות שיש דיסאוננס בין העובדה שאומנם רב האנשים לא מצליחים לסגור את החודש ובכל זאת נצמדים לאורח חיים מופרך (שכירות גבוהה, קניות של הרבה מותרות).
המחאה החברתית היא מוצדקת אבל היא צורמת כשהחברה בישראל היא כל כך לא שיוויונית- ערבים, עובדים זרים, דתיים.
אחת_אחת*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת_אחת* »

איפה הצדק החברתי שיש בני אנוש במדינה שחיים בתת תנאים ולעולם לא יזכו לתנאים כי הם אינם חלק מהחברה?
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אני* »

ולעולם לא יזכו לתנאים כי הם אינם חלק מהחברה?

המצב הבעייתי נוצר בשל המיסוי שמעביר כספים לישיבות, התנחלויות, מתחזים לצורך הבטחת הכנסה וכו'.
מעדיפה לעבוד, לחיות בכבוד ולדאוג לעניי עירי.
עוד_אחת*
הצטרפות: 15 ינואר 2004, 22:45

כמה כסף צריך

שליחה על ידי עוד_אחת* »

נצמדים לאורח חיים מופרך (שכירות גבוהה, קניות של הרבה מותרות).
יש כאן מחירי שכירות שהם לא מופרכים? אהה כן, אולי בכל מני פריפריות שלמצוא בהם עבודה זה קשה בטירוף וגם אז זה שכר מינימום כך ששוב, מחירי השכירות (ואפילו אם הם נמוכים), קשה לשלם אותם בגלל המחסור בעבודה או שכר המינימום.

וכן, יש איזה מן קטע כזה לבני אדם (לצערי הרב) שכשהם חווים קושי ומצוקה הם נוטים "לפצות" את עצמם וכך נוצר לופ של- אין לי גם ככה, ולכן מה אכפת לי להוציא על איזה שטות שתעשה לי לרגע הרגשה שאני מלך ואשכח מהטרדות...

<לא שאני בעד אבל זו נטייה שקיימת ולשנות אותה זה הרבה מעבר ל פשטות מרצון >
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי בשמת_א* »

בלי אובדן ערך, שימוש ברכב נחשב בד"כ למינימום 1500 ש"ח בחודש
תראי, תלוי איזה ערך...
לנו יש פיאט אונו בת 18 שנה (!) טפו טפו טפו כן יאריכון ימיה, עושה 18 ק"מ לליטר, לא יודעת אם בכלל אפשר לחשב אובדן ערך - לא יודעת מה ערכה בשוק, אבל הוא אפסי. לעומת זאת משרתת אותנו ממש כמו כשהיתה חדשה. שוב, טפו טפו טפו. לדעתי, כשמחזיקים רכב כל כך הרבה שנים (המשפחתית שלנו בת 11), יש חישוב שונה.

אצלנו מאוד, מאוד קר בחורף, אבל שינינו את הראש. אנחנו מתלבשים במקום לחמם. ולאט לאט הגוף מתרגל לזה (חודש בערך) ומרגיש מצוין
כנ"ל.
אגב, זה היה בזכות האתר הזה, כשהשתכנעתי לפני חמש שנים מדברים שאופק כתב כאן. כבר חמש שנים לא חיממנו בחורף. בכלל. והכל כאן פרוץ, הבידוד אפסי, יותר קר בתוך הבית מאשר בחוץ בגלל הבנייה הגרועה. ובכל זאת, אם מחליטים לא לחמם - ככה זה. פשוט לובשים כמה שכבות. והתוצאה: נעלמו מחלות החורף! זה כל כך משמעותי, שאנחנו ממש מרגישים השפעה רעה כשמגיעים למקום עם חימום.

בקיץ אנחנו מדליקים מזגן רק ביולי אוגוסט, למעט שעות בודדות קשות במיוחד פה ושם ביוני או בספטמבר. וגם אז - מינימום.

בדירה השכורה הנוכחית שלנו, אין כמעט חבלי תלייה ואין אפשרות לתלות עליהם דברים גדולים, כך שאני נאלצת להשתמש במייבש באופן מרגיז ביותר. כמו כן, יש כאן דוד שמש, אבל רק אחרי שנכנסנו הסתבר לנו שהוא קטן מאוד ולא ממש יעיל, אז צריך להדליק דוד חשמל רוב השנה )-: זה העלה לנו את הוצאות החשמל ביותר מפי שתיים. אני חוסכת חלקית בזה שאני תולה את המצעים והמגבות באוויר מקופלים, חלקם ל-4, ככה שלפחות צריך להוריד למייבש רק לרבע שעה, עשרים דקות בסוף היום. אבל זה עדיין מרגיז. בדירה שלי (לא השכורה) יש 5 חבלים כפולים כ"א ברוחב 3.40 (אז במקרה הצורך יש 3.40 כפול 10!!!) בצד דרום עם רוח מהמערב - אפשר להסתדר כל השנה בלי מייבש בכלל! (עד שנולדה בתי לא היה לי מייבש. קיבלנו מהוריו מייבש ללידה. השתמשנו בו שם רק במקרי חירום).

לגבי המזגן:
אחת הבעיות היום היא שלכולם יש מזגנים והם מפעילים אותם אם צריך או לא צריך. למשל, חדר השינה שלנו פה מאוורר כל השנה נפלא, לא צריך מזגן בקיץ אף פעם. צפוני ומוקף עצים למרחק קילומטר לפחות לצד הזה. אבל השכן מעלינו, שגר עוד יותר גבוה ועם עוד יותר בריזת צמרות מדהימה - מפעיל מזגן בלילה! אני לא מבינה למה, זה ממרר את חיי )-: אבל זה עושה לנו רעש קשה כי זה בדיוק מעל חלון חדר השינה, וגל של חום מהמזגן שלו נכנס לחדר השינה שלנו )-:
בקיצור: כשאחרים מפעילים מזגנים, הם מעלים את הטמפרטורה ואת הלחות בסביבה לכולם. ואז אתה נאלץ להפעיל מזגן בתנאים שבעבר, כשלשכנים לא היה מזגן, גם אתה היית מחזיק מעמד יפה מאוד בלעדיו.
אחת_אחת*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת_אחת* »

המצב הבעייתי נוצר בשל המיסוי שמעביר כספים לישיבות, התנחלויות, מתחזים לצורך הבטחת הכנסה וכו'.מעדיפה לעבוד, לחיות בכבוד ולדאוג לעניי עירי.
מסכימה עם אחת אחת לגמרי, רק חושבת שיש התעלמות מבני אדם שאומנם אינם יהודים ישראלים (ערבים, פליטים ועוד) שהחברה הישראלית מתנהגת אליהם בפאשיזם (אין מילה אחרת לתאר את המצב). ישראל לא רק שהפכה למדינה קאפיטליסטית כוחנית וחסרת מוסר, אלא שאסור להתעלם מאוולות הכיבוש. אני חושבת שמה שצרם במחאה החברתית היא התעלמות ממגזרים שלמים שאין להם את האפשרויות שלנו יש כישראלים יהודים. אבל זה כבר דיון פוליטי...
קואלה*
הצטרפות: 20 אפריל 2010, 20:58

כמה כסף צריך

שליחה על ידי קואלה* »

אני רוצה להזכיר את הפערים הלא הגיוניים בשכר. מחצית מהאזרחים שעובדים במשרה מלאה מרוויחים פחות מ5000 ש"ח לחודש
משכורת לשעה של ניר גלעד, מנכ"ל חברה ציבורית הוא ,14,743 ש"ח לשעה בעוד ששכר המינימום עומד על 22 ש"ח לשעה
הפערים הכללים העצומים האלו יוצרים חברה אלימה וקשה
כל עוד הפתרונות היצירתיים שלנו ישארו רק במרחב הפרטי ולא הציבורי המצב רק ילך ויחמיר
לכן כל מי שכואב לו צריך לצאת לרחוב ולהביע את עצמו
האינאונות של השמאל גם של המחאה החברתית לערכתי הוא שהוא מנסה להתייחס לשוליים המוחלשים יותר מאשר למרכז
ומי שבאמת יכול כרגע לעשות את השינוי זה המעמד הבינוני
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אבישג_א* »

_אצלנו מאוד, מאוד קר בחורף, אבל שינינו את הראש. אנחנו מתלבשים במקום לחמם. ולאט לאט הגוף מתרגל לזה (חודש בערך) ומרגיש מצוין
כנ"ל.
אגב, זה היה בזכות האתר הזה, כשהשתכנעתי לפני חמש שנים מדברים שאופק כתב כאן. כבר חמש שנים לא חיממנו בחורף. בכלל. והכל כאן פרוץ, הבידוד אפסי, יותר קר בתוך הבית מאשר בחוץ בגלל הבנייה הגרועה. ובכל זאת, אם מחליטים לא לחמם - ככה זה. פשוט לובשים כמה שכבות. והתוצאה: נעלמו מחלות החורף! זה כל כך משמעותי, שאנחנו ממש מרגישים השפעה רעה כשמגיעים למקום עם חימום._
כנ"ל כנ"ל
אצלנו הבעיה היא יותר החורף - החורף כאן קשה למדי, איזור הררי, קרוב ל700 מטר, ועדיין חיממנו ממש מעט יחסית, בחשבון הדו חודשי של שיא החורף קיבלנו פחות משמונה מאות שקל חשמל כשכל מי ששאלתי כמעט קיבלה בין 1600 ל2700, כך שזה מאוד עניין של הרגל
צריך להפנים שחימום קירור הבית זה לא מצב טבעי ולא בריא לגוף, זה סוג של פינוק נצרך אולי, סוג של נוחות אליה התרגלנו, אבל בחלק גדול מהמקרים אין צורך. וגם אצלנו חלו הרבה פחות מחברות שלי שהקפידו על חימום תמידי.
אם כי לפני כשנה עברנו דירה וקנינו לראשונה מזגן וקצת התקלקלנו ביחס לעבר, בימים האחרונים הדלקתי די הרבה מזגן. אני מודה שלי לפחות קשה יותר בחום, בחורף תמיד הסתדרנו עם מינימום חימום אבל בקיץ, למרות שהוא די נסבל כאן (אצל הורי בעכו זה בדיוק הפוך, החורף סביר ובקייץ אי אפשר לנשום), היו ימים שפשוט הלכתי לחברה לחלק מהשעות (כי לה יש מזגן) וגם התקלחתי המון ונשכבתי על הרצפה עם אבטיח ושלוקים, עם חום בלתי נסבל יותר קשה לי להתמודד (ונראה לי שלעוד הרבה מאוד אנשים).
אבישג_א*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אבישג_א* »

קואלה, לגבי המחאה החברתית
אני לא השתתפתי בה שנה שעברה למרות שהנושא קרוב לליבי, כי באמת הרגשתי שזו מחאה של השמאל, כמו שכתבת.
וגם עוד משהו, התחושה שלי הייתה שזו מחאה של המעמד הבינוני, ואני לא ממש מרגישה חלק מהמעמד הזה.
הייתי לא מזמן בכנס מחאה חברתית (באתי לדבר על חינוך ביתי) ורק נהיה לי ברור למה לא השתתפתי במחאה שנה שעברה : קודם כל דיברו מאוד נגד הליכוד (רק להבהיר, אני לא בעד הליכוד וכבר המון שנים מעדיפה שלטון שמאלני, ועדיין הטון צרם לי מאוד) , ועל מושגים רחוקים ממני - כמו הורים שממנים לילדיהם שכר לימוד אוניבסיטאי, דירה באיזור המרכז וכן הלאה.
אולי אם המחאה תפנה גם לימין וגם לשכבות החלשות, יהיו יותר אנשים שיחושו שותפים לה.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת* »

בערב למשל כשהילדים שוכבים לישון, הבית מאד חם כי הוא ספג שמש כל היום.

אהה! נכון שבערב יותר חם מבבוקר ובצהריים? אני מרגישה זאת שנים ולא מבינה למה.

וגם אני לא יכולה בלי מזגן. אני מבינה את הגישות שאומרות שאפשר להרגיל את הגוף אבל אני חושבת שגם זה עד גבול מסויים ותלוי מי.
אם אתה אדם מאוד רגיש לשינויי טמפרטורה, רעשים וכו' - להתרגל לשינויים קיצוניים מדי יוציא אותך מהדעת.

אני לא מפונקת ודי צנועה באורח חיי (רוב הבית שלי כולל הבגדים מיד שנייה ושלישית ורביעית, מזון שמכינים רק בביתת, אין מסעדות, אין סרטים, אין טלויזיה, טלפון נייד שדומה לקופסאות קוטג' של פעם... - לא רק מטעמים כלכליים - זה פשוט לא מעניין אותי להתעסק עם חידושים ואטרקציות חיצוניות! ובבית יותר שווה :-) ) ובכל זאת מזגן בקיץ זה מאסט. מים רותחים בבויילר זה מאסט ותנור חם וצמוד בימים היותר קשים של החורף. בחורף יותר קל לי לדחות את הקץ. בקיץ פחות למרות שאני נאבקת ונראה לי שזה מה שחשוב כשמדברים עלחסכון - לא לוותר מראש, לא לבזבז מראש, לנסותצ אלטרנטיבה או לדחות אתה קץ ורק כשאין ברירה, אצלי האין ברירה מגיע בשעות הערב/לילה (כמו עכשיו, חם בבית וחנוק, החלונות סגורים כי אסור לפתוח, ועוד לא הדלקתי מזגן, בערב אדליק עד אמצע הלילה.. ).
אבישג_א*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אבישג_א* »

עוד על חיסכון בחשמל
אין עניין להתקלח כל יום, בפרט בחורף (אצלנו גם אין לחות כך שקל להימנע), לשטוף כלים אפשר במים פושרים - בקיצור להדליק את הדוד כמה שפחות אפשר.
כביסות - אנשים מכבסים המון והעניין הזה מצריך בדיקה, יש לי חברות שמפעילות שתיים עד חמש מכונות ביום, אנחנו מפעילים בין ארבע לשש בשבוע בדרך כלל, פעם היה לי לא נעים שכולם מכבסים כל היום ומתלוננים על ערימות כביסה, ורק אנחנו לא, ממש חיפשתי מה עוד ניתן לכבס (-: . אחר כך חשבתי שגם פעם לא כיבסו הרבה, אולי כי יש מכונת כביסה אנשים התרגלו לכבס בלי חשבון (ולעיתים גם בלי צורך ממשי).
גר_גיר*
הצטרפות: 06 מרץ 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גר_גיר*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי גר_גיר* »

היי לכולם
ראיתי את הדך הזה ונראה לי קשור לדף שפתחתי דאונשיפטינג משכורת קטנה רווח גדול מזמין לשטף גם שם.
אחת*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת* »

כביסות - אנשים מכבסים המון והעניין הזה מצריך בדיקה, יש לי חברות שמפעילות שתיים עד חמש מכונות ביום, אנחנו מפעילים בין ארבע לשש בשבוע בדרך כלל, פעם היה לי לא נעים שכולם מכבסים כל היום ומתלוננים על ערימות כביסה, ורק אנחנו לא, ממש חיפשתי מה עוד ניתן לכבס happy .

ראשית כל יש חולות כביסה. מין קטע של לאהוב לכבס ושהכל יהיה תמיד מצוחצח, ערימה של כביסה, גם מינורית זה סוג של פח זלב מבחינתן וזו בעיה.

אבל מלבדן רוב האנישם מכבסים בסדר. אולי יש להם יותר ליכלכוך :-) את יודעת, ילד שמרטיב במיטה רק זה זה סרט של שתי כביסות בשבוע...
מי שמגדל נערים - החבר'ה האלה ספקי לכלוך מהלך (הם חמודים ואנחנו אוהבים אותם אבל ובכן..),
מנגד אמהות לנערות נתקלות בערימות מגבות ובגדים שנזרקו על הריצפה באמבטיה, בחדרים, במקרר.. ולא ברור אם הם נקיים או לא (כשמחליפים בגדים בקצב)
וגם מי שעובד בעבודה פיזית, או מי שעובד בעסקי המזון ועוד - הם מגיעים לבית מטונפים ומכונות הכביסה בהתאם
יש גם כאלה שסובלים מהזעת יתר, אומחלות שונות שמגבירות הפרשות (דימומים, בריחת שתן, קרוהן)

לכן אני יכולה להבין למה בכל בית חמישי יש הפעלת מכונות מסיבית.

אני ממליצה לנסות את התוכניות הקצרות - של עד חצי שעה והן יכולות להפתיע.
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

לנו יש פיאט אונו בת 18 שנה (!)
בהחלט דוגמא לאוטו שלא ממש מאבד ערך. בטח לא בשנה אחת.
אם יש אוטו כזה - נפלא.
מכוניות חדשות וחדשות יחסית זה סיפור אחר לגמרי.

גם אני למדתי כאן מהאתר את העניין של לא לחמם :-)

ודווקא זה דוגמא לאיפה אפשר לחסוך כביסה (והרבה כסף):
ולא ברור אם הם נקיים או לא (כשמחליפים בגדים בקצב)
אני בודקת. אם זה נראה נקי ומריח נקי (כלומר לא מסריח) - זה נקי :-)
מבחינתי המבחן זה לא אם לבשנו. אלא אם זה התלכלך.
אבישג_א*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אבישג_א* »

_אני בודקת. אם זה נראה נקי ומריח נקי (כלומר לא מסריח) - זה נקי
מבחינתי המבחן זה לא אם לבשנו. אלא אם זה התלכלך._
גם אני
מייבש גם מיותר לדעתי לחלקנו הגדול, אנחנו משתמשים מעט מאוד (והיו די הרבה שנים שהיינו בלעדיו והסתדרנו), כמובן כשעושים פחות כביסה השימוש והצורך במייבש פוחת אף הוא.

לכן אני יכולה להבין למה בכל בית חמישי יש הפעלת מכונות מסיבית.
אני דווקא התרשמתי שרוב האנשים מפעילים המון כביסה והשוויתי את עצמי לאנשים בסדר גודל וגיל משפחתי כמוני

עוד על חיסכון - סלולארי - די מיותר בהרבה מקרים
אנחנו ניסינו להיות בלי בכלל אבל לפעמים צריך קשר (כשאחד מאיתנו בנסיעות וגם בגלל המצב הביטחוני), אז קנינו אחד, הכי זול שמצאנו ואנחנו משתמשים בו מינימום, מדליקים רק כשנוסעים (כמובן זה נושא משתנה ויש אנשים שזקוקים לו באופן תמידי, רק שלדעתי אנשים נוטים להשתמש בו הרבה מעבר לצורך האמיתי).
וזה מזכיר גם להיות בקשר עם כל החברות ולדאוג שיוזילו מחירים (בזק שוב העלו לי את מחיר השיחות, מזכיר לי שאני צריכה להתקשר אליהם).
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי או_רורה* »

אוי אז מסתבר שאני חולת כביסה.....

בגדים נזרקים לכביסה אחרי לבישה של חצי שעה ומצעים מוחלפים פעמיים בשבוע (להגנתי אומר שהכלבה והחתולים ישנים לפעמים במיטות שלנו ומשירים שיערות בהתאם...)

יש לזה תרופה? :)
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי או_רורה* »

בעלי פשוט לא מבין מה הקטע - אבל זה לא מלוכלך! הוא אומר.
נכון, אני יודעת את זה, אבל אני ...מכורה לכביסה. לבגדים נקיים. לקפל כביסה. אח איזה כיף!
אחת_שתיים*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 11:07

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת_שתיים* »

_עוד על חיסכון בחשמל
אין עניין להתקלח כל יום, בפרט בחורף_
אנחנו בחורף חופשי מדלגים, אבל בקיץ...
מינימום מקלחת ביום כל אחד. לא מסוגלת בלי.
מה שכן, מתקלחת במים קרים כמעט לגמרי בקיץ (וגם יש דוד"ש) - כך שזה יותר לעניין חיסכון במים ולא בחשמל
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

יש לזה תרופה? :)
להבין את המחיר :-)
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

כמה כסף צריך

שליחה על ידי נועה* »

אבל אני ...מכורה לכביסה. לבגדים נקיים. לקפל כביסה. אח איזה כיף!
אם נגמרת לך העבודת קיפול ואת ממש זקוקה לעוד קצת מוזמנת לבוא אלי לקפל, כמעט תמיד יש מה ;-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה כסף צריך:
כמה כסף צריך לזוג עם ילד. כדי שיוכלו לחיות בצורה נוחה. כמה האישה והגבר צריכים להרוויח כדי לשלם את כל ההוצאות (כולל משכנתא)
אחת*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי אחת* »

כמה כסף צריך לזוג עם ילד.
זה תלוי בהרבה גורמים משתנים.

מה זה לחיות נח מבחינתך?
זה כולל ארוחות בחוץ מדי פעם? מייבש? רכב או שניים? דירה למעלה משלושה חדרים? חוגים?

ואיפה אתם גרים?
במרכז?
בישובים מרוחקים?

כמה חשוב לך מראה בית חדש, משופץ, מכשור, ריהוט וביגוד חדש?

כי אפשר לחיות שנים על 90% ריהוט וביגוד יד שנייה שמקבלים או בזול.

האם יש הוצאות רפואיות חריגות? האם יש עזרה בבייביסיטר מהורים אומשפחה?

יש המון גורמים, אם תרשמי יורת פרטים יהיה קל יותר.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כמה כסף צריך

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אתחיל עם שאלה אחרת, בכמה כסף זוג צריך לצרוך אוכל לבית כולל חומרי ניקיון?
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

כמה כסף צריך

שליחה על ידי פלוני* »

זוג עם ילד, עם משכנתא ממוצעת (3000?), עם אוטו ועם תשלום לגן -- לדעתי מוציא 14-15 אלף בחודש מינימום.
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”