לתמרוש רוש ולפלוני אלמונית - אני לא מבין איך אפשר לשלול מעשה שיכול רק להועיל בעתיד ומשמר את האפשרות להיות אימא.
א. אני לא שוללת הקפאת ביציות בעיקרון. אני חושבת שלהציג כך הקפאת ביציות זה מאוד פשטני.
הקפאת ביציות זה לא כמו לדחוף ככר לחם לפריזר, שיהיה. זה הליך רפואי רציני ומתמשך.
"יכול רק להועיל בעתיד" - לא בהכרח. אולי זה דווקא יכניס את האשה למערכת לחצים נוספת, מיותרת, עכשיו או בעתיד, שתכניס אותה לסחרור רגשי, שהיא לא רצתה מלכתחילה?
אז יש מצבים ויש מצבים, והקפאת ביציות יכולה להיות רעיון נפלא ונהדר, או רעיון רע מאוד. תלוי בסיטואציה.
ב. אני כן שוללת היעדר הקשבה מינימלית.
מישהי נכנסת לדף
לא רוצות ילדים בשביל לשתף את מחשבותיה ורגשותיה, אומרת שכבר עשר שנים בוגרות היא לא רוצה ילדים באופן עקבי, וטוב לה עם זה, והדבר הראשון שהיא מקבלת פה זה עצה מה לעשות בניגוד לעמדתה, מתוך הנחת יסוד שהיא עוד תתחרט.
סליחה, אבל לדעתי זה חסר כבוד.
בלי קשר לביציות עצמן, להגיד למישהי "תעשי לעצמך טובה גדולה" ולייעץ לה את הדבר ההפוך ממה שהיא רוצה, בלי להקשיב, בלי לברר אם אכן יש פה דילמה, זה חצוף ופטרוני. בלשון המעטה. איך אתה יודע שזה כזה טוב לה?
אז, אני כן מרשה לעצמי להגיד
שאני לא יודעת מה טוב לה. שאני יודעת שאלה החלטות מעצבות-חיים, כך או אחרת, ושאני סומכת על רגשותיה ושיקוליה כאדם בוגר.
לחברות שלי שלא רוצות ילדים אני תמיד אומרת שהעולם זקוק לדודות טובות, לא רק להורים טובים.