לא מצאתי איפה כתוב לגבי הגבלה בסכום הקניה.
אז יש הגבלה או לא?
להגיע לחירות כלכלית 2
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
להגיע לחירות כלכלית 2
סיפורי פוגית אני מצטטת מהמאמר הנ"ל:
הבדל נוסף הוא הסחירות: פק"מ נסגר לתקופה מסויימת (יומי, שבועי, חודשי) ואילו מק"מ הינו מכשיר סחיר - כל יום ניתן לקנות מק"מ וכל יום ניתן למכור. נקודה נוספת - לא ניתן לרכוש מק"מ ב-100 ש"ח וישנו סכום מינימום (30,000 ש"ח).
רק מה- היות והמאמר הוא משנת 2005 אז אולי סכום המינימום השתנה.
אפשר לצלצל לבנק/ברוקר/בנק ישראל ולברר אם זה רלוונטי לגבייך.
הבדל נוסף הוא הסחירות: פק"מ נסגר לתקופה מסויימת (יומי, שבועי, חודשי) ואילו מק"מ הינו מכשיר סחיר - כל יום ניתן לקנות מק"מ וכל יום ניתן למכור. נקודה נוספת - לא ניתן לרכוש מק"מ ב-100 ש"ח וישנו סכום מינימום (30,000 ש"ח).
רק מה- היות והמאמר הוא משנת 2005 אז אולי סכום המינימום השתנה.
אפשר לצלצל לבנק/ברוקר/בנק ישראל ולברר אם זה רלוונטי לגבייך.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
להגיע לחירות כלכלית 2
היי
אני מחפשת את הדף הקודם- שהיה לפני הדף הזה ואני לא זוכרת את השם..
אולי כדאי לכתוב גם את שמו במעלה הדף הזה?
אני מחפשת את הדף הקודם- שהיה לפני הדף הזה ואני לא זוכרת את השם..
אולי כדאי לכתוב גם את שמו במעלה הדף הזה?
-
-
להגיע לחירות כלכלית 2
ותודה לגבולית
להגיע לחירות כלכלית 2
נגה, תודה על ההערות.
באמת התכוונתי שלפעמים עדיף להשקיע לפני שסוגרים חוב מסוים.
כמובן שצריך לשקול טוב את הנושא כי ברוב המקרים זה לא כדאי.
תובנה נוספת שהיתה לי היום היתה כשחישבתי במספרים מוחלטים (ולא באחוזים) את הריבית שאני משלמת על המשכנתא שלי כל שנה. זה נעשה בעקבות התלבטות מסוימת בנושא. היתי בהלם לגלות את אלפי ואלפי הש"ח שהולכים לנושא הזה. (קל מאוד לחשב, נניח אם המשכנתא היא בריבית של 5% לשנה והסכום שחייבים הוא 100,000 ש"ח, אז מכפילים את שני המספרים ויוצא שהשנה משלמים 5000 ש"ח ריבית על זה). לפעמים אם עובדים בחברה גדולה אפשר לקבל הלוואה שהיא זולה יותר מהמשכנתא (דרך מקום העבודה או באיזו עסקה קבוצתית אחרת כמו "חבר). ואז אפשר לסגור חלק מהמשכנתא בריבית טובה יותר. צריך לשים לב שעל משכנתא יש ביטוח, כלומר אם קורה משהו אז לא צריך לכסות את המשכנתא, ובהלוואה רגילה אין ביטוח (אלא אם כן קונים ביטוח).
בהצלחה (-:
באמת התכוונתי שלפעמים עדיף להשקיע לפני שסוגרים חוב מסוים.
כמובן שצריך לשקול טוב את הנושא כי ברוב המקרים זה לא כדאי.
תובנה נוספת שהיתה לי היום היתה כשחישבתי במספרים מוחלטים (ולא באחוזים) את הריבית שאני משלמת על המשכנתא שלי כל שנה. זה נעשה בעקבות התלבטות מסוימת בנושא. היתי בהלם לגלות את אלפי ואלפי הש"ח שהולכים לנושא הזה. (קל מאוד לחשב, נניח אם המשכנתא היא בריבית של 5% לשנה והסכום שחייבים הוא 100,000 ש"ח, אז מכפילים את שני המספרים ויוצא שהשנה משלמים 5000 ש"ח ריבית על זה). לפעמים אם עובדים בחברה גדולה אפשר לקבל הלוואה שהיא זולה יותר מהמשכנתא (דרך מקום העבודה או באיזו עסקה קבוצתית אחרת כמו "חבר). ואז אפשר לסגור חלק מהמשכנתא בריבית טובה יותר. צריך לשים לב שעל משכנתא יש ביטוח, כלומר אם קורה משהו אז לא צריך לכסות את המשכנתא, ובהלוואה רגילה אין ביטוח (אלא אם כן קונים ביטוח).
בהצלחה (-: