לואיז ל. היי חיה ופועלת בארה"ב הינה יועצת רוחנית ומן המנהיגות הידועות בעולם של תנועת העידן החדש.
היא מציעה שיטה לריפוי עצמי באמצעות שינוי דפוסי החשיבה, המבוססת על ההנחה שמחשבות יוצרות מציאות, ולכן מוטב לוותר על דפוסי החשיבה שאינם מועלים לנו עוד ולאמץ דפוסי חשיבה חיוביים.
בהמשך מובא תיאור קצר, על קצה המזלג, של שיטתה.
אפשר ליישם את השיטה בעבודה עצמית, לשם כך מומלץ לרכוש לפחות את אחד הספרים:
- "אתה יכול לרפא את גופך" (הוצאת אור-עם) – רשימת מחלות ותסמינים ודפוסי המחשבה היוצרים אותן, לפי סדר הא'-ב'.
- "אתה יכול לרפא את חייך" – כולל בתוכו את הספרון "רפא את חייך" (כלומר רשימת התסמינים), בתרגום מעט שונה – מומלץ להחזיק בבית לשימוש שוטף (אפשר להשיג גם בקלטות וידיאו).
- "אהוב את עצמך,רפא את חייך" (ספר עם דפי עבודה)
- "הרהורים שבלב",
- "אהוב את גופך",
- "הכוח טמון בתוכו"
- "גן של מחשבות".
- "מכתבים ללואיז",
- "נשים בעלות כוח"
האתר הרשמי של לואיז הי
ללואיז הי יש גם הוצאת ספרים הנה adv]רשימת ספריה באתר ההוצאה לאור hayhouse results[/po].php?format=1&author=Louise%2BHay.
אתר מלא באמירות חיוביות
thinkgood]ילקוט ההצהרות החיוביות say[/po].htm
Louise]לואיז היי בוויקיפדיה - באנגלית Hay[/po]
ישנן גם סדנאות המלמדות את השיטה וכן מטפלים בארץ שהוסמכו לעבוד בשיטתה של לואיז היי.
על התפישה הרוחנית והטכניקה
לאחר שהחלימה ממחלת הסרטן באמצעות השינוי הרוחני שהיא מציעה, פרסמה לואיז ל. היי סדרת ספרים בהם היא חולקת עם קוראיה ניסיון ומידע מכלי ראשון לגבי ריפוי, כולל האופן שבו ריפאה את עצמה (לאחר שאובחנה כחולה בסרטן חשוך-מרפא).המפורסם שבהם הוא "רפא את גופך", ספר זה מכיל רשימה של מחלות ובעיות גופניות ואת דפוסי החשיבה שגורמים להם, וכן הצעות לדפוסי חשיבה חדשים (השאות חיוביות)
ההנחה הבסיסית של היי היא "אם נהיה נכונים לבצע את העבודה המחשבתית, ניתן יהיה לרפא כמעט כל דבר"
מתוך נסיונה מציעה לואיז היי צעדים מעשיים לצורך ההתמודדות עם הפחדים הנוגעים למחלות ועם הסיבות הגורמות להן. כיועצת רוחנית, היא מקדישה את חייה לסיוע לאחרים לגלות ולמצות את מלוא הפוטנציאל של הכוחות היצירתים. תלמידיה מסוגלים להתגבר על המכשולים המונעים מהם להנות מבריאות מלאה ומהשגת רצונותיהם בחיים.
לואיז מאמינה שמחשבותינו יוצרות את המציאות שלנו, התפישות שלנו והדעות שלנו מתממשות במציאות.
לדוגמא אם אני מאמינה שרק מי שעובד קשה מרוויח כסף, אחיה את חיי בעבודה קשה, אם אני מאמינה שאיני ראויה לאהבה, או לבריאות טובה, הקוסמוס יוכיח לי את נכונות אמונותיי.
דפוסי המחשבה והאמונות האלה מוטמעים בנו מגיל צעיר, ולרובם אנו אפילו לא מודעים. לואיז עובדת על גילוי ושינוי דפוסים אלה, והטמעת חדשים, חיוביים.
היקום תמיד שואף להוכיח לנו את צדקת אמונותינו, ולכן אם כל שאנו זקוקים לו נמצא ביקום, כל האהבה, הפרנסה, הבריאות ועוד, אם נאמין שאנו ראויים לכל אלה, היקום ישתף איתנו פעולה וייתן לנו אותם. אם נאמין שאיננו ראויים, אם נתפוס את עצמנו כ"קורבן" – כך יהיה, המציאות תוכיח לנו את צדקת אמונותינו (גם אלה הסמויות ביותר).
לפעמים קוראים לזה "נבואה המגשימה את עצמה".
אחד המסרים החשובים ביותר של לואיז ל. היי, הינו שככל שנאהב יותר, תשחרר יותר אהבה לתוך היקום, וכך אנו נקבל ממנו בחזרה עשרות מונים.
"מאמר מאת רחל שמרון - חשיבה חיובית ובריאות עפknow]י גישת לואיז ל. היי yourself[/po]/positive thinking/positive thinking rachel shimron1.htm
תרמו: תבשיל קדרה, אביב חדש, יערת דבש
ערכה: מיכל שץ
ענת שן לוי:
הטכניקה מתבססת על אמירות חיוביות שיכולות לשבור את דפוסי המחשבה והדחקה אלו, לעזור לנו ללמוד לאהוב את עצמנו באמת וכך לעזור לנו לרפא את עצמנו.
לדעתי ומנסיוני ההתכחשות לבעיה האמיתית היא הסיבה למחלה. הרבה פעמים כשמסכימים להודות בבעיה -המחלה או הכאב נעלמים או פוחתים במידה רבה.
למרות שלפי לואיז היי, וגם לפי אורנה שפרון ( באופן טבעי גליון 43 מילים מרפאות וגם ב תגובות לגליון 43 ), אפשר להגיע אל ההרגשה ולפתרונה גם בלי "מודעות" או פגישת פנים אל פנים עם הרגש המוכחש: באמצעות האמירה המתקנת נוצר בתוכנו ההיפוך של ההרגשה המודחקת. (גם בזה התנסתי בהצלחה מרובה).
את ההשאה (האמירה החיובית) אפשר לומר מתוך מצב של שקיעה פנימה = מדיטציה והתכוונות עמוקה, לחזור עליה כמה פעמים רצוף, אפשר כמה פעמים ביום. במצבים מסוימים אפשר להרגיש את ההשפעה ואת השינוי באופן ממש מיידי.
זה לא מספיק ללמוד את הידיעה החדשה. צריך להפנים אותה. לעשות אותה חלק ממך. ולכן היא משתמשת בחזרה רפטטיבית שוב ושוב. אחת ההמלצות שלה היא לומר לעצמנו את המחשבה החדשה מאות פעמים ביום, וכך היא פשוט תתפוס את מקומה של המחשבה הישנה ולבסוף תחליף אותה לגמרי. (שהרי אם אנחנו חושבים לדוגמא ש"אין לי כסף" אנו חוזרים על המחשבה הזאת מאות פעמים ביום).
דוגמה
פעם היתה לי דלקת בשלפוחית השתן. לפי לואיז היי זה מבטא כעס כלפי בן הזוג. להפתעתי גיליתי שאני אכן סוחבת איתי כעס עצום "בלי ידיעתי". ברגע שהייתי מסוגלת להרגיש את הכעס במקום לדחוף אותו מתחת לשטיח - הבראתי.
השאלה היא אם קיימים באדם בשלות/רצון לפתור את הרגש הלא מודע. זה הרבה פעמים לא קל, הרי יש לנו סיבה טובה להדחיק רגשות מסוימים. יש אנשים שמעדיפים ללכת לניתוח במקום לחפש את הרגשות המודחקים שלהם.
אבל כדאי גם לקחת בחשבון את האפשרות שהקשר בין סימפטום פיזי לאמונה - כפי שלואיז היי מציעה - לא תמיד מתאים במדויק למקרה ספציפי - אם יש רצון עז להיות מודע למחשבה ולרגש שמתחת למחלה, ואין תחושה של "בינגו" ואם לא "קורה משהו" כדאי לנסות לחפש רגש אחר, דומה, או להגדיר את הרגש קצת אחרת.
{שאלות ותשובות
השאלות שנשאלו בדף זה והתשובות שהועתקו מהספר נמחקו, על-מנת שלא להפר את זכויות היוצרים.}