איך עוברים את הטיסה?
· ההמראה (עד שמגיעים לגובה שיוט) והנחיתה הן הקשות ביותר, בגלל הפרשי הלחצים. אנחנו חיברנו לציצי וזה עזר מאוד להרגיע.· לחבק הרבה, לשיר שירים, ולהאמין שזה יעבור בקלות.
· אם לתינוק כבר יש "לילה", עדיף לתכנן על טיסת לילה. כמה שיותר שיעבור בשינה, כך יהיה יותר קל. הג'ט לג עלול להיות לא פחות קשה
· להגיע מוקדם / בכרטוס מוקדם כדי שלא "יתפסו" לכם את המקום ליד העריסה. נסו להזמין מראש - לפני ההגעה לשדה התעופה - את המושבים עם המקום לעריסה. לא שהעריסה מוצלחת, אבל יהיה לכם יותר מקום לרגליים. חיזרו ובידקו את הנושא עם סוכן/ת הנסיעות שלכם. כנ"ל לגבי הטיסה חזור.
· כשטסנו (כולה לאילת...) עם בן 11 ח', לקחנו גם בקבוק מים, וטוב שכך, כי הוא לא רצה לינוק דווקא בזמני ההמראה והנחיתה, והבקבוק עזר לו נגד לחץ באזניים.
· בעניין ההמלצה להניק בהמראה ובנחיתה - בטיסה בה טס לידי תינוק קטן, לא הרשו להורים להחזיק אותו על הידיים בהמראה ובנחיתה מטעמי בטיחות (דרשו מהם לחגור אותו בכסא מיוחד). אולי הפתרון הוא באמת בקבוק (אפשר עם חלב שאוב, לא חייבים מים).
· שההורים יישנו טוב - אפשר במשמרות - לפני הטיסה, למקרה שיחזיק אתכם ערים זמן ארוך. מעבר לזה נראה לי שעם בן חודשיים יכול להיות דווקא קל - תלוי איך הוא בבית. ואם הוא סובל מגאזים ויש לכם משהו טוב נגד זה - קחו איתכם.
· החליפו חיתול ממש לפני העלייה למטוס. אם צריך להחליף בזמן הטיסה, לכו בכ"ז לשירותים הקטנים והצרים המעצבנים האלה - לא כל הנוסעים חושבים שזה ממש בסדר להחליף לתינוק יונק על המושב לצדם.
· צפו לכך שיהיו אנשים נחמדים ולא נחמדים מסביב. גם כאלו שיגידו :"שששששששש" שהתינוק יבכה.
· אנחנו טסנו בשתי טיסות לילה והמסקנה שלנו דווקא שעדיף טיסת יום, שכן לא ישנו כלל ולמחרת היינו הרוסים שנינו. נעזרנו מאד בשדה התעופה ובדרכים בכסא בטיחות שהופך לעגלה (sit 'n' stroll)אם כי בתור עגלה על מדרכות משובשות זה לא מציאה גדולה.
כדאי להביא:
· הרבה בגדים להחלפה כי המצב הלא רגיל עלול לגרום לתופעות חריגות שעלולות ללכלך את הבגדים...· צעצועים אהובים, שמיכה אהובה, דובי וכיוב'. כמו כן להביא גם אטרקציות חדשות.
· לבקש כוסות פלסטיק ולשים בתוכן מגבונים לחים חמימים ולעשות קומפרסים לאוזניים- טוב בעיקר נגד רעש ולאיזון לחצים.
· להביא מהבית סדין (או שניים) של התינוק (לא מהכביסה אלא עם הריח שלו) כדי לפרוש על העריסה (אם נשתמש בה). כך לתינוק יותר קל כי לפחות הריח מוכר.
· מנשא עשוי להיות נוח להסתובבות במטוס.
ואחרי ששרדנו את הטיסה
עצות לטיול עצמו
· לא הייתי מתכננת טיול שכולל לא פחות מכמה שעות נסיעה ביום עם פעוט בן שנה ושלושה חודשים.· מקסימום טיולי שמש: להתמקם במקום אחד מרובה אפשרויות, וממנו לצאת כל יום לטיול בכיוון אחר. ברגל, באופניים, וקצת באוטו - לא רחוק מידי.
· לבנות מראש על טיול רגוע יותר עם עצירות של כמה ימים באותו המקום...לצמצמם קילומטראז' מלכתחילה ולהשאיר הרבה זמן לא מתוכנן...הימים הכי כיפים שלנו היו העצירות של כמה ימים במקומות נידחים בחיק הטבע ובשלווה...
· אם אתם שוכרים קרוואן כדאי מראש לברר על נקודות החזרה אחרות ולא מדי רחוקות וכך גם לא תצטרכו לעשות מסלול לולאה...
· אפשרי טיול גם בעיר. או במקום שהוא יותר רביצתי (איים ביוון או תאילנד....)אפשר לנסוע בשעות שהוא נוהג לישון בהן. כמו כן לעצור הרבה בדרך.
תרמו: עודד המחפש, אם פי 3, ב דרך, עדי יותם, מונו נוקי, עמבר, שולמית ש, תבשיל קדרה, סיון ג, אורית אוקו ערוסי
עריכה: דקל נור, יוני 2005