ליווי לידות
054-4544135
פרטים אישיים
ליאת אטלס
אמא של דך]הדר להדר[/po] (בן), שנולד באוגוסט 2001
ושל שוּני (בן) (סיפור]סיפור הלידה של שוני הלידה של שוני[/po]), שנולד בפברואר 2004 (בבית ובכיף גדול, עם מיכל בונשטיין הנפלאה, אלעד והדר, וחברותיי קרן ו מי כל, שהיוו את הצוות המושלם עבורי)
ושל אופיר ( אופיר ג סיפור לידה ), שנולד באפריל 2008
אחרי 7 שנים בקרית אונו, גרה במושב נס הרים (ממרץ 2008).
מגיעה למפגשים באזור גזר.
כבר לא מביאה לארץ מנשאי מאיה ווראפ
- אבל אפשר להתייעץ איתי בנושא.
maya wrap, מאיה ראפ
{מועתק מ בעדינות בעדינות (2006-10-10T19:09:06):
הרגעות
ציטוטים מהאתר
- יש לנו חבר (בן חמישים) שנולד פחות או יותר בשלג בסיביר. אמו הזקנה נהגה לומר: 'החיים הם מה שאתה אומר, אז תגיד משהו טוב'. (ב דחילו האם כל דבר הוא שיעור)
- על פני השיפוט העצמי, הדין, ראוי לנו לעשות עם עצמנו חסד, לפחות לפעמים. - צפריר שפרון ב מה]מה לעשות עם הכעס הזה לעשות עם הכעס הזה[/po]
- הדרך הכי טובה שמצאתי לתאר את "הדרך האחרת" היא: התמסרות. התמסרות לחיים, לרגע, ליומיום - אורנה שפרון מתוך האדם]האדם מחפש משמעות מחפש משמעות[/po]
משיחה ממש קצרצרה עם האמא התברר שהילדה בחינוך ביתי.
בדרך הביתה, באוטו, אמרתי לאלה "את יודעת ששי, הילדה ששיחקת איתה עכשיו, היא בת 4 והיא לא הולכת לגן ?!".
- "באמת? אז לאן היא הולכת?".
- "היא נמצאת עם אמא שלה ואחיה בבית".
- "כעס הוא ויתור על ראיה מרחבית" - תמצות מופלא ומדויק מאין כמותו שגם סייע לי לא אחת לצאת ממחילות חשוכות
- "היום אני יודעת שכאשר יש לו את שלוות הנפש לשכב ולהסתכל על התיקרה, זוהי ההצלחה האמיתית של החינוך הביתי
"הכנתי לצאצאיות דייסת סולת-קוואקר מתוקה וטעימה למילוי הבטן בבוקר. הן נורא אוהבות את הדייסה הזו, זכר למורשת הרוסית שלהן. שלגיה מיד שידרגה את הדייסה שלה על ידי פלאצ' נדיב ביותר של קטשופ. נשמתי נשימה עמוקה ושאלתי האם היא יצקה קטשופ גם על הדייסה של אחותה. "בוודאי!" אמרה שלגיה בגאווה." - אמא אינקובטור מצחיקה אותי עד דמעות בדף של שמיכת טלאים
משהו שלמדתי:
לא לצפות מילד וממבוגר, שאחרי שהסברתי משהו פעם אחת, הוא יבין ויפנים.
ציפיה שכזו עושה עוול. היא לא מציאותית, היא מקטינה את האדם ממנו אני מצפה, כשלא יעמוד בה, ואני אביט בו מלמעלה, עם תחושת כעס ואכזבה על שלא עמד בציפיה.
skippy קשור ל- כדורת דשא
20Burgess]תמונה 0069[/po].jpg (לא שלי)
דפים שהשתתפתי בהם לאחרונה:
[<-stats.pl?table=TITLE=list=$title&time=7&sort=-T]
{
אליס מילר
סדרת ספרי אנסטסיה
מנשאים ואורתופדיה
דף תמיכה למי שער בלילה
מידע ירושלמי
קישורים
מי גאון של מימה
דלית ב בלוג
לאן הולכת האנרגיה המשפחתית
הזוגיות הכואבת שלי
בנים בחינוך ביתי
פרמקלצ'ר יומן מסע
המלצות רופאי נשים
מתחברים לשורשים ולעלים ולגבעולים שלנו
גידול חתולים באופן טבעי
איך עושים בנות
נשים לבושות באופן טבעי
תזכורות למפגשי ללל
הקהילה שלי
בעלי חושב שאני אמא שלו אני מתפטרת
שאלה של אמונה
http://www.sodmaya.co.il/
יחסים עם אבא שלי
חמוטל בת חוה
עקרון הרצף באמנות של ילדים
ככר השוק
תהליך החלמה משפחתי
בוגרי חינוך ביתי
לידה ללא מיילדת
למה בחרתי בחינוך ביתי
בלוג החיים בבית
הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף
http://www.westonaprice.org/children/childviolence.html
ניקוד
רושמים את הניקוד אחרי האות.
הCAPS LOCK צריך להיות לחוץ.
לוחצים על הSHIFT ומקישים תוך כדי כך על המספרים.
שיפט + כל שורת המספרים, כולל המקש משמאל ל-1 ושלושת המקשים מימין ל-0, יוצרים ניקוד:
אְ ~ | אֱ 1 | אֲ 2 | אֳ 3 | אִ 4 | אֵ 5 | אֶ 6 | אַ 7 | אָ 8 | וׂ 9 | וּ + | שׁ 0 | אֹ - | בּ
| אֻ \===שיעור חקלאות
הנה הלינק לשיעור בחקלאות:http://www.memeem.com/
פ רח (06.06.2007 09:24):
תנסי להוריד מכאן: http://www.memeem.com/[po]Agriculture lesson[/po].DOC
אולי אני יכולה להביא כמה זרעים של רוקט (לא הרבה), בנתיים, אם את גרה באיזור ת"א, את יכולה להזמין רןקט ועוד המון ירקות (ומלון ואבטיח) מדני החקלאי (salatorgani.co.il)
{+
קרן יודעת כנס תנועת המעגל.
בלגעת אישה:
http://www.elaisha.com/cgi-bin/chiq.pl?[po]קרן יודעת[/po]
דברים שכתבתי ומחקתי בדף איך להתמודד עם אלימות במפגשים
נועה,
לדעתי האישית והלא אובייקטיבית בעליל, כל עוד לא דיברת באופן אישי עם ההורים של הילד, כדאי שתמחקי את הדיון הזה מפה.
אמנם ורדי ורורי כתבו דברים שמחממים את הלב, ובכל זאת, כשאני הייתי במקום של ההורים עליהם אתן מדברות - נפגעתי מאד מכך שהדיון הזה עלה לאינטרנט.
קחי עקרונות בסיסים של תקשרות מקרבת (או הורה אחר מהקבוצה כמו רורי למשל), ודברו עם ההורים.
ספרי מה את רואה (למשל, את לא רואה אלימות, כי אי אפשר לראות אלימות. את כן רואה שהילד X מרביץ / דוחף / צועק / לוקח משהו שמישהו אחר משתמש בו וכו'), מה את מרגישה (אני נפגעת, אני פוחדת, אני חרדה, אני דואגת. בלשון יחיד), מה את צריכה (אני צריכה תחושת בטחון עבורי ועבור בתי, שיתוף, אחוה בין האמהות בקבוצה וכו') ומה הבקשה שלך (אני מבקשת שתעזרי לי למצוא פתרון, אני מבקשת שכשילדך מתנהג כך - תעצרי אותו, אני מבקשת ליצור איתך דיאלוג, כדי שנוכל לפתור את הבעיה (שלי) ביחד. למשל)
אני לא יודעת מה "הסיפור" של ההורים האלה. לא יודעת מי הם בכלל, ויחד עם זאת, אני בטוחה שהם לא מעוניינים במצב הזה, ושהם לא מודעים ל"חומרה" שלו.
יכול להיות שהם כמו רורי (וכנראה שגם כמוני) לא חושבים שזה כל כך חמור.
יכול להיות שהם חושבים שזה מצב טבעי ונורמלי. יכול להיות, שאפילו שהם חושבים שזה נורמלי, עדין לא נעים להם והם היו רוצים שזה יסתדר לטובת כל הצדדים.
יכול להיות שהם לא יודעים מה לעשות.
יכול להיות שאין מה לעשות ושזה יעבור מעצמו, שזה רק שלב שהילד נמצא בו.
יכול להיות שאם הילד יקבל ליווי צמוד מאד של אחד ההורים שלו במשך 4 מפגשים, עם הדרכה חמה ואוהבת של מה כן, ועצירה פיזית של התנהגות לא מתאימה, כשהיא רק מתחילה, תפסיק את המקרים האלה.
אני לא יודעת. אם לא תדברו עם ההורים - גם אתם לא תדעו.
אלימות היא מילה גדולה ובעייתית.
תקשורת - גם. אם לא תפתרו ביניכן את הבעיה על ידי תקשורת אישית, מה תשיגו בעצם? איזה דוגמא אתן נותנות לילדים שלכן?
שיהיה בהצלחה.
ליאת Skippy (13.07.2006 10:48):
בתגובה לפתיחת הדף האם ללדת בבית :
במילכוד,
המרגיעון שקיבלתי, בדיוק תואם את מה שרציתי להגיד: מילים יוצרות מציאות. וזה מתחיל בניק שלך.
מבינה את התחושה הזו, של כל האפשרויות לא עונות על הציפיות והצרכים שלי.
הכי כיף היה אם היינו יכולות לעשות את כל הדברים ההכרחיים, ואת כל הדברים הרצויים, בלי שיהיו לזה היבטים כואבים.
מזל שלא חייבים ללדת. לפחות ככה אני חשתי לפני שהתחתנתי ונכנסתי להריון. בקלי קלות אני חוסכת מעצמי את הכאב של הלידה, את הקושי של גידול הילדים ואת העול של לפרנס אותם.
רק שמאז, למזלי באמת, השתנו דברים רבים.
החיים המודרניים מזמנים לנו פתרונות מידיים להקלה על כאבים, חום, רעב ודברים אחרים.
ותוך כדי זה, הם יוצרים לנו פגעים אחרים.
אז כן, הבחירה מה לקחת מכאן ומה לקחת משם, מהתרבות המודרנית, המהירה, המיידית, לעומת האיטיות של "השבטיים" - בידינו.
לנו לפחות יש בחירה.
לי לפחות יש בחירה. איזה כיף לי
~
לא נכתב שם, כי נראה לי שזה עול להיקרא כשיפוטי או פוגע בצורה אחרת, וזו לא הכוונה. כתבתי אצלי, כדי להזכיר לי שוב, שהבחירה שבידי, הבחירות שבוחרת במציאות, מחזקות אותי, מעצימות אותי, עושות לי טוב
דיאטה להפחתת גזים אצל יונקים
עבור מ י,
הדיטה מיועדת לאמהות מניקות להפחתת גזים אצל התינוק.
יכול להיות שיעזור גם לחמוד שלך, למרות שכבר לא ממש תינוק.
להימנע מ...
- קמח לבן, התחליף קמח תירס או מוצרים ללא גלוטן.
- כל סוגי הסוכר, כולל סוכר חום ומולסה.
- חלב ומוצריו. ניתן לאכול יוגורט עיזים.
- פירות הדר, ענבים, שזיפים ותפוזים.
- כרוב, כרובית, קולורבי ושום.
- חריף: תבלינים חזקים פלפל וחוויג'.
- בצל ירוק או לבן כאשר אינם מבושלים.
- טחינה, התחליף שקדיה.
- קטניות למינהם
- אלכוהול.
עוגת מייפל נפלאה מפורום תפוז
מאת: effybaו 20/02/03 | 16:26
לא בדיוק אכלנו ....טרפנו!!
מתכון: עוגת מייפל
רכיבים:
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
- 25 כוס קמח תופח
- 25 כוס סוכר
רוטב מייפל
אופן הכנה:
לשפוך התערובת לשתי תבניות אנגליש קייק משומנות, לפזר מעל קנמון ואגוזי פקאן קצוצים - לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות (או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ סבה יוצא יבש).
בעודה רותחת לשפוך מעל בנדיבות סירופ מייפל עד שנספג.
הערות שלי: אני הכנתי עם 2 ביצים בלבד והורדתי מעט בכמות הסוכר, כוס אחת בלבד.
נלקח מ:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=69473694
מתכון עוגה לשבועות
עוגת גבינה הכי טעימה והכי פשוטה
מרסקים חצי חבילת פתי-בר או בישקוטים. בכמות שמספירה "לרפד" תחתית של תבנית בגובה חצי ס"מ בערך.
מערבבים בקערה:
3 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
3 ביצים
כוס סוכר
את הבלילה שופכים על התבנית עם הפירורים. חצי שעה בחום של 150 מעלות. מוציאים. העוגה עדיין רוטטת, זה בסדר. לתת לה לנוח 5-10 דקות בחוץ. לא לכבות את התנור.
לערבב שני שמנת חמוצה עם שתי כפיות סוכר וניל (או רגיל), למרוח בעדינות על העוגה ולהכניס לתנור לחמש דקות נוספות.
להוציא. לצנן. להניח במקרר לכמה שעות. זה בסדר שהעוגה נראית לא מוכנה. אחרי כמה שעות במקרר (מינימום שעתיים, ועדיף יותר) היא יציבה ובעיקר טעימה טעימה טעימה.
מתכונים ללחמים בלי גלוטן
עד כמה שאני יודעת (ויתכן שאני טועה) תחליפי הקמח הם בעצם קורנפלור+כימיקלים. אז אם אין לך אנ נגד קורנפלר את יכולה להשתמש בו במקום.
והנה:
מתכון לחם תירס לחולי צליאק
חומרים
1 כוס ק.תירס
1/2 כוס ק.תפוחי אדמה
3 כפיות א.אפיה
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
2 ביצים
100 גר'' חמאה
1 כוס חלב סויה/רגיל
אופן ההכנה
לערבב את התירס, ק.תפוחי האדמה, א.אפיה, סוכר ומלח בקערה.
להוסיף חמאה וחלב לבחוש היטב עד שכל החומרים מתמזגים,
לשמן תבנית מלבנית ולהעביר אליה את כל התבליל,
לחם כוסמת, פשתן ועשבי תיבול
זה מתכון שחברה שלי מכינה הרבה. אני לא אוכלת כוסבת , אבל אם את כן - אז מקווה שתהני!@
1/2 כוס כוסמת מונבטת
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום מעוכה
2/3 כוס גזר, מרוסק במעבד מזון
2/3 כוס זרעי פשתן מושרים במים
1 כפית רוטב סויה
מעט מלח ים טחון
עשבי תיבול: בזיליקום, קורנית (טימין), עירית, רוזמרין ? לפי הטעם
1 כפית סילאן
לערבב את המרכיבים. לשטוח על תבנית משומנת לריבוע בעובי 1 ס"מ. לאפות בחום 50 מעלות בלבד, 7-8 שעות עד שיבש מאוד.
ועכשיו- הגארנד פינאל: עוגת גזר\
כוס סוכר חום
2 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
3 כפות דבש
כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפיה
4\3 כוס גזר קלוף ומגורר
3\1 כוס קמח תירס טחון דק וכוס קמח תירס או קורנפלור (אפשר להשתמש רק בתירס טחון דק )
כף אבקת אפיה
כפית קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
לזיגוג כ 2 כפות דבש
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבנית. שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים והשמן ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים, תוך עירבול, את הדבש, הג'ינג'ר והגזר. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה, קינמון ואגוז מוסקט ומערבלים עוד קצת לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את האגוזים ומערבלים ידנית. יוצקים לתבנית ואופים 40 דקות עד שהקיסם שמחדירים לעוגה יוצא יבש. מברישים במעט דבש את פני העוגה ודפנותיה ומגישים.
LINUX
Hi Liat,
Before I list the Linux links, there is another thing I thought of after we spoke?if you don't want to use Windows, why not buy an Apple? They are much easier to use and set up than a Linux computer, and everything just works. In Israel, you can buy Apple laptops from http://www.yeda.co.il.
Anyway, here are the Linux links:
Linux for beginners?http://www.justlinux.com
Linux laptop support:
- http://tuxmobil.org/[po]laptop manufacturer[/po].html
- http://www.linux-laptop.net
- http://www.linux.org/hardware/laptop.html
Running Linux in Windows:
- VMWare Player?http://www.vmware.com/products/player
- Linux virtual appliances?http://www.vmware.com/vmtn/appliances/directory/cat/45
Good luck, and if you have any questions, ask on:
מנג בין
100 אחוז אחריות
אני מעניקה לעצמי רשות להיות כל אשר אני יכולה להיות, ואני ראויה לטוב ביותר בחיים. אני אוהבת ומעריכה את עצמי ואת האחרים.
אין סכנה בפגיעות.
אני מקרינה עוצמה וחוזק.
יסמין (29.09.2006 17:34):
שלום ליאת,
שימח אותי לראות אותך בדף שאני הכי אוהבת באתר (100 אחוז אחריות).
יכולה לספר לך רק מה אני עושה :
כל פעם שיש מצב, מישהו, או משהו ש מרגיש לי צורך לנקות, אני אומרת:
i'm sorry, please forgive me for what ever
את ההרגשה או המצב שזקוק לניקוי. is going in me,that created
זהו.
ליאת Skippy (29.09.2006 21:50):
תודה יסמין flower
ליאת Skippy (29.09.2006 21:52):
יסמין,
למי את מפנה את בקשת הסליחה? לעצמך?
אני מנסה לתרגם לעברית:
אני מצטערת, אנא סלחי לי על מה שקורה בי, שיצר את ---
נראה לך? זה זה?
ליאת Skippy (29.09.2006 22:41):
Ho'oponopono
'אמרתי כל הזמן, אני מצטער ואני אוהב אותך שוב ושוב'
עירית לוי (25.08.2006 00:31):
שמעת על ביירון קייטי והעבודה שלה? האם יש סתירה או שבעצם זה אותו דבר?
אני בדיוק לומדת את השיטה של ביירון קייטי, אז אנסה לענות.
למיטב הבנתי אמנם אין בינהם סתירה - אבל מדובר בשני רעיונות שונים זה מזה.
ביירון קייטי מדברת על כך שהחיבור וההזדהות המוחלטת שלנו עם האמונות שלנו הם המקור לסבל שלנו.
כלומר, הסבל שלנו לא נגרם כתוצאה ממה שמתרחש במציאות, בעולם מסביבנו, אלא כתוצאה מהדרך שבה אנחנו מפרשים את המציאות, ומהעובדה שאנחנו מתייחסים לפרשנות שלנו כאל וודאות.
מעבר לכך, היא פיתחה כלי מאוד מאוד יעיל למיסמוס הפרדגימות האלה (וכשמדברים על מיסמוס פרדגימות אני מיד מתייצבת להקשיב happy )
הקוסמת מארץ עוץ (26.08.2006 22:14):
...
ישבתי ברחבת הכותל על הרצפה, עצמתי עיניים , פניתי אל החלק התלותי שלי, החלק שלא רוצה להיות לבד, החלק שקשה לו ואמרתי "אני אוהבת אותך, אני סולחת לך על הכל"
...
< שולחת, לפני שסיימתי...>
יסמין (30.09.2006 06:46):
למי את מפנה את בקשת הסליחה? לעצמך?
זהו, שאני לא יודעת blush
אולי זה לי, אולי זה לאיזה כח חיצוני (אלוהים? כח הטבע? מה שמזיז את העולם? - לא בדיוק יודעת)
אני אומרת את זה שוב ושוב עד שמופיעה אצלי הרגשת ניקיון.
זה במקום לשטוף עם אקונומיקה (או אקובר happy) מבפנים ומבחוץ.
דף בית אישי שמתנקה מדי פעם
רשימת מה להביא לקמפינג של שמונה ימים בפארק הירדן:
ליאת skippy (2004-08-01T18:28:15):
אוהל. פנס (אחד לכל ילד שיכול להחזיק פנס, ואחד להורים). ספר (או שניים כמובן. גם לילדים).
שק"ש / שמיכות דקות. מזרון. מחצלת. אולי כסאות ים קטנים. ערסל +חבלים לקשור אותו.
מגבות. גוף וכלים.
כלי צחצוח לנו (סבון, שמפו, מברשת ומשחת שיניים, מגבות יעודיות). משהו לכביסה ביד / ניקוי כתמים (ספטיל?).
בגדים: סט ליום לאדם מבוגר (או קצת פחות). בגדי ים. כובע. אולטראסול למיניו של נגד-שמש
פלאפון + מטען (למצוא איך לטעון...)
מצלמה + סוללות ( +מטען לסוללות? )
נגד יתושים
נייר טואלט. מגבונים. טיטולים.
אוכל:
פירות. ירקות ליומיים ראשנים בערך. (תפו"א. בטטות. גזר. בצל. שום. לימונים.)
שמן זית, שמן לבישול.
קטניות ודגנים (אורז, גריסים, חומוס, עדשים, קוואקר). פסטה. קמח (כמה?)
פירות יבשים, אגוזים וממרחי אגוזים.
טחינה גולמית.
דבש
תבלינים (מלח, פלפל. אבקת שום. מה עוד?). תה, קפה. סוכר. עוגיות / ביסקוויטים. (חלב עמיד?)
כלי אוכל: סכו"ם. צלחות. קערות (לסלט למשל). כלי בישול - מחבת, כף, סיר, סיר לקפה / תה.
< פויקה וסאג' ל"מהדרין" >
שקיות זבל
כלי ניקוי לכלי אוכל. רצוי ידידותיים לסביבה. סבון כלים וסקוצ').
רשימת מה]מה להביא לקחתי איתי לפארק הירדן[/po] של בעלי נסיון
{ליאת Skippy (2008-07-28T16:06:06): סימני דרך בסיסיים אופיר ג סיפור לידה
איך ומה לגבי חיתולים רב פעמיים בפארק הירדן
נכתב בדף של פארק הירדן:
ליאת skippy (2008-09-03T20:23:22):
אולי כבר שאלו - סילחו לי על שישר פונה לעזרתכם ולא מחפשת - ובכלל לא בטוח שהמידע ישמש אותנו, ובכל זאת:
איך מתנהלים 4-10 ימים עם תינוק חיתולים רב פעמיים במהלך קמפינג בפארק הירדן?
~אם נבוא, התוכנית כרגע היא לעבור לחד"פים. רחמנא ליצלן...
רעיונות אחרים יקראו בשקיקה. רצוי בדף בית שלי, או לפחות לכתוב לי שם שמחכה לי תגובה... תודה ~
סוסת פרא (2008-09-03T22:44:55):
אני מציעה כן לענות לליאת כאן ובדף הבית שלה רק ליידע אותה על התשובה (ואפילו את מה שכבר כתבו לה בדף הבית להעביר או להעתיק לכאן), כי בוודאי יש עוד המעוניינים לדעת את התשובה לשאלתה.
אם תהיה הצטברות של הרבה תשובות, אפשר להכניס את הכול לטקסט נפרש. העיקר שהמידע יהיה זמין לכל מי שבא לפארק הירדן.
חבל שאנשים יבחרו באופציה של חיתולים חד פעמיים מתוך חוסר במידע זמין.
הקוסמת מארץ עוץ (2008-09-03T22:55:05):
הי ליאת
נראה לי שבמקום כזה הוא יוכל להיות עירום רוב הזמן, לא?
עוזר קצת?
ענת גיגר (2008-09-03T23:13:26):
דלי לחיתולי פיפי. חיתולי קקי לשטוף מיד ולשים בשמש. ובתכלס, עירום רוב הזמן. מקסימום קקי על המחצלת, שוטפים וזהו. לא?
תבשיל קדירה (2008-09-04T00:02:01):
ערמה של חיתולי פיפי. זה לא מסריח (יחסית) כשזה לא בתוך חלל סגור.
אפשר לשטוף אותם בנחל בפעם הבאה שיורדים, ולפרוש/לתלות לייבוש מהיר בשמש.
קקי שמים בצד (מקופל), ובפעם הבאה שהולכים לשירותים מנקים כמו בבית (קקי לאסלה, מכבסים בכיור). אח"ר תולים כמו את הפיפים...
למה בעצם נראה לך שזה מורכב יותר מבבית?
פלוני אלמונית (2008-09-04T18:20:18):
למה בעצם נראה לך שזה מורכב יותר מבבית?
כי:
בבית, ערימת החיתולי פיפי נמצאת רחוק ממני והיא כן מסריחה מאד.
את חיתולי הקקי אני לא צריכה לרחוץ מיד. ביום רגיל יש לפחות שלושה כאלה. לא מאד מפתה אותי לרחוץ שלושה כאלה ויותר, כל יום.
בבית יש לי גם מייבש כביסה וגם קצת חבלי תליה. בפארק הירדן אין לי חבלי כביסה ואפילו לא מייבש.
קקי על המחצלת, הוא בעל פוטנציאל גבוה ביותר שיהיה לא רק על המחצלת אלא גם על מי שמחזיק את הגור. אדייק: מי שמחזיקה את הגור.
וזה, כשמדובר במחצלת שלי. מחצלת של אחרים לא תמיד בעליה יהיו כה מכילים ומפרגנים כלפי קקי ופיפי של גור. מנסיון.
ולא כל הזמן אהיה על מחצלת.
בנוסף לטיפול בגור, יהיו איתי עוד שני גורים. נכון, אלה גורים שיודעים מצוין להפעיל הורים אחרים, ובכל זאת, נדי פעם יצטרכו את תשומת ליבי.
אז כדאי שאהיה במצב צבירה שמאפשר לי להיות קשובה גם אליהם.
תיזוזים סביב שטיפת חיתולים יומיומית ואפילו 3 פעמים ביום לחיתולי קקי - לא יקלו עלי במיוחד.
כל אלה נשמעים לי קצת (?) כמו תירוצים.
אולי בעצם אני פשוט לא רוצה להקשיב לעצות והצעות?
אולי...
אבל, אם יהיו רעיונות אחרים שיקלו עלי משמעותית, זה בכל זאת ישמח אותי.
ואם לא יעזרו לי - אולי יעזרו לאחרות. [אולי אפילו לאחרים? ]
??????? (2008-09-04T19:09:25):
אני מציעה להשתמש בבגד ים (מהסוג שמחזיק קקי ומשחרר פיפי)או בתחתונים (שיושבים טוב ומחזיקים קקי) או בכל פתרון אחר ששומר על הקקי צמוד לגור.
כי פיפי זה לא בעיה.
וקקי בתחתונים שוטפים מיד ובסוף יום מכבסים את התחתונים ותולים והם מתיבשים צ'יקצ'ק.
לילה טוב (2008-09-04T22:35:57):
אין לי חבלי כביסה
בטח שיש. פשוט קושרים חבלים בין העצים.
עדי יותם (2008-09-05T16:07:44):
ל-4 ימים, הייתי מביאה המון חיתולי טטרה וסיכות ביטחון וכיסויי פלסטיק, אם יש לך, לא מכבסת ולא כלום, רק מאחסנת בשקיות סגורות ובבית סותמת את האף וזורקת את הכל ישר למכונה.
ל-10 ימים, הייתי לוקחת ח"פ. או משתמשת שישה ימים בח"פ ואז בארבעת הימים האחרונים בר"פ
ליאת skippy (2008-09-06T05:05:19):
תודות לכל המשיבות
ועדי - תודה מיוחדת. אוהבת את הכיוון הזה.
רק שלא יודעת מראש לכמה זמן באים. מה שמביא אותי לכיוון של ח"פ עד היום בו מחליטים שזהו, מחר (או עוד מעט) הביתה. באותו רגע אפשר לעבור לר"פ
פלונית (2008-09-06T10:51:45):
ה שמביא אותי לכיוון של ח"פ
ליאת, לא יודעת אם את מכירה אבל יש ח"פ אקולוגיים.
ליאת skippy (2008-09-06T13:59:04):
מכירה, אבל לא יודעת אם אהיה בסביבה בה מוכרים כאלה. מה שמעלה את הרעיון של לבקש עודפים בככר השוק! תודה על הרעיון.
נכתב בדף הבית שלי:
עדינה ניפו (2008-09-03T20:58:36):
היי מותק,
אני בזמנו הגעתי עם אחיה וגם עם אלישע ברב פעמי + חד פעמי.
אז קודם כל מכיוון שאנחנו הרי בחוץ כל היום אז רב היום הם היו ללא חיתולים בכלל ואז בלילה היו עם חד פעמי ובמשך מידי פעם שמתי רב פעמי.
הבאתי איתי דלי ונוזל כביסה ופשוט כיבסתי ביד ומכיוון שרב היום הם היו ערומים בקושי היה מה לכבס.
האמת, מאד פשוט!
מיצי החתולה (2008-09-03T21:17:56):
כשהיינו בסיני עם בן חצי שנה, השתמשתי בטטרות עם סיכת סנאפי. אחרי כל פיפי או קקי שטפתי במים ותליתי לייבוש. ללילה הבאתי ר"פ.
מיכל שץ (2008-09-03T21:20:56):
היי ליאת
יערה היתה עם ר"פ בפארק בגיל 3 חודשים
שילבנו 2 דברים: 1 רוב היום היא היתה פשוט ערומה, לא ממש פישפשנו אותה, אבל איכשהו זה קרה מעצמו. 2. בלילה אכן, רמחנא-ליצלן השתמשנו בח"פ.
ראיתי אז לא מעט אמהות שפשוט כיבסו כל יום חיתולים בברז, ייבשו בשמש וכו'. בכל מקרה יש נטיה להערים את התינוק ולהשתמש בפחות, אז לכבס 2-3 חיתולים ביום נראה לי סביר...
תהנו!
ליאת skippy (2008-09-05T15:10:16):
תודה לכל המשיבות.
המחשבה על לכבס ביד בפארק הירדן ממש לא נראית לי סבירה עבורי...
אם נגיע, סביר שנגיע בהתחלה. ואין לדעת עד מתי נישאר...
ליאת skippy (2008-09-06T05:04:57):
אם נבוא, אז כנראה ש:
ח"פ בלילה בהחלט יהיו חובה מבחינתי.
ביום אנסה "להערים" אם כי עם הסטריית השמש במשפחה שלנו זה לא מובן מאליו.
בימים בהם ארגיש חיונית, ר"פ עם שטיפת פיפי במים סתם וכביסה של קקי, וייבוש על החבל ש לילה טוב תספק.
בימים אחרים, בהם עדין לא אדע כמה זמן נשארים, ולא יהיה לי מרץ לכביסות - ח"פ.
ביום בו יודעים שהביתה בקרוב - ר"פ שיכובסו בבית.
- להוסיף לרשימת "מה להביא":
קצה הקרחון (2008-09-06T22:54:43):
יש לי בדיוק 3/4 חבילה של חיתולים ח"פ שנדמה לי שהם אפילו אקולוגיים באיזושהיא צורה (bamboo משהו כזה). מתאימים ל 9 ק"ג
אשמח להיפטר ממנה.
רק שאני גרה בירושלים..
בעלי נוסע לפעמים לרחובות, אם זה עוזר
דברי איתי במייל (בדפבית) או בטלפון 0526608442
ורדי תיק (2008-09-07T00:09:48):
בואי נו, אל תהיי כזאת
אני מתנדבת לכבס לך פעם ביום חיתולים.
בואו, יהיה כיף
סיכום של מה היה:
בלילה - חד"פ אקולוגיים. תודה לקצה הקרחון.
רוב משך היום היה עם ישבן חשוף, על הידיים. לבשתי קצר, וכשעשה פיפי אפילו לא מיהרתי לשטוף. קקי - הלכתי לשטוף בברזיה. אלא אם הייתי במים.
כשהוכנס למנשא - קצת חששתי אבל לא עשה בו בכלל. וגם לא שהה בו זמן רב.
הוצעה לו תנוחת פשפוש בתדירות גבוהה, ולעיתים גם שיתף עמה פעולה.
חלק מהזמן היה על מחצלת - שלי או של חברים קרובים, וגם עליהן נעשה קקי ונשטף אחר כבוד.
כשסבתא באה לביקור - עוד חד"פ אחד, שתוכל להחזיקו על הידיים.
עבר בקלות
תוהה - האם להעביר את כל החלק הזה לדף אחר, לטובת מפגשים בשנים הבאות ובכלל?