לשטוף כלים בגיגית

ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי ללו* »

כשאני לא בהריון אני אוהבת מאוד לשטוף כלים. שעת הרוגע וסידור המחשבות שלי. אבל בהריון העמידה הממושכת הורגת אותי.
מתחשק לי לנסות לעבור לרצפה. לשטוף בגיגית.
זה גם באופן טבעי - גם חסכוני במים, גם מקרב את משטח העבודה לילדים, שיכולים לראות היטב ולהיות שותפים, גם מתרגל כל מיני סוגי כריעות וישיבות מזרחיות ושות' למיניהן, ובכלל משאיר את האגן בתנועה, וברור לי שזה בריא הרבה יותר מלעמוד שעה במקום.
לכן נראה לי מוצדק לפתוח על זה דף ב{{}}באופן טבעי{{}}. הי, אני לא סתם אגואיסטית שרוצה למשוך יותר תגובות מסתם הודעה מסכנה ב{{}}ככר השוק{{}}, אני תורמת לאתר!
בקיצור, אשמח לקבל עצות פרקטיות. מי התנסתה? איך בדיוק עשיתן? גיגית אחת להכול? אחת למים נקיים ואחת למי סבון? והמייבש מה - גם על הרצפה? אשמח להכוונה.
אני_דולב*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2012, 11:05
דף אישי: הדף האישי של אני_דולב*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי אני_דולב* »

הממ... מעניין. מחכה להגיגים.
ע*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 17:46

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי ע* »

נדמה לי שכתוב על זה לא מעט בדף חיסכון במים, אבל אולי אני לא זוכרת טוב
ללו*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי ללו* »

תודה ע, עשיתי שם חיפוש על המילה כלים ומצאתי די מעט עצות (בעיקר העצה להשתמש במדיח, תודה אבל לא בשבילי), ושום התייחסות לשטיפה בגיגית.
אני זוכרת שבשמת כתבה באחד הדפים שהייתה שוטפת בגיגית, אבל נראה לי שזו לא הייתה ממש הודעה מפורטת, ואני גם לא זוכרת באיזה דף.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני זוכרת שבשמת כתבה באחד הדפים שהייתה שוטפת בגיגית, אבל נראה לי שזו לא הייתה ממש הודעה מפורטת, ואני גם לא זוכרת באיזה דף
לדעתי זה בדף על איך מנקים בחינוך הביתי.
כי כתבתי על זה בהקשר של שילוב הילדים בעבודה, איך לעבוד כשהתינוק וכו' בסביבה, לעבוד בגובה הריצפה עד כמה שאפשר כדי שהילדים יהיו מעורבים וגם פחות עצבניים כי הם רואים מה נעשה, לא רק יכולים להשתתף.
בשמת_א*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא מצאתי שם. המממ. איפה זה יכול להיות?
בשמת_א*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי בשמת_א* »

בגדול, לא זוכרת כמה גיגיות.
לדעתי הפרדתי את העניין.
הבאתי גיגית עם הכלים שכבר היו מושרים בכיור במים. הבאתי ספוגים וסקוטשים וסבון כלים. שמתי את הגיגית באמצע הסלון שלא תהיה קרובה לספה או לארון הספרים ויהיה מרחב (המטבח אצלנו מטבחונצ'יק... למי שיש מטבח זה מצויין להשתמש ברצפת המטבח). מסביב פיזרתי סמרטוטי רצפה יבשים מתוך ידיעה שבקרוב הם יהיו ספוגים מי סבון...
התחלתי לסבן את כל הכלים.
לפעמים הצטרפו אלי ועזרו. בכל מקרה, זה עורר עניין חיובי והתאפשר לי פשוט לרחוץ כלים - בעוד שקודם, כשעמדתי ועסקתי במשהו לא ידוע רחוק בכיור, היה תינוק לא מרוצה ובוכה שתבע בתוקף בדיוק להיות על הידיים או לינוק, וכל זה בצרחות.
אז אחרי שסיבנתי את כל הכלים, לקחתי כל פעם חלק מהם לשטוף בכיור. או לפעמים מזגתי מים לתוך הגיגית על הכלים המסובנים. שיהיה מעניין וכדי לאפשר לילדים "לשטוף" את הכלים המסובנים ולהוציא לגיגית אחרת (שממנה לקחתי לשטיפה במטבח כל פעם כמה כלים).
אחר כך היו כמה סמרטוטים רטובים שאיפשרו לשטוף את הרצפה בסלון בקלות... עוד משהו שהילדים יכלו לראות במו עיניהם.
ללו*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי ללו* »

נשמע ממש חמוד. אנסה ואדווח איך היה (-:
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי אחת* »

ראיתי בגרופון פרסום למוצר שנקרא מדיח ידני ויכול אולי להתאים למטרה. אני לא מכירה אותו ולא שמעתי על אף אחד שהשתמש, כך שזו לא המלצה. http://www.groupon.co.il/deals/national ... CID=[po]IL CRM 1 0 0 346[/po]&a=2022
נזכרת*
הצטרפות: 14 דצמבר 2012, 15:46

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי נזכרת* »

היה בבאופן בלוג של משפחה שיצאה למסע ביאכטה, אני זוכרת במעורפל שהיה שם תיאור של שטיפת כלים בגיגית. לא הצלחתי למצוא את הבלוג.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

היה בבאופן בלוג של משפחה שיצאה למסע ביאכטה, אני זוכרת במעורפל שהיה שם תיאור של שטיפת כלים בגיגית. לא הצלחתי למצוא את הבלוג.

יש !!!
אחרי כמה ימים שהיה לי בראש שאני בטוח יודעת איזה דף זה היה ולא הצלחתי למצוא אותו, הוא נמצא לי היום פתאום במקרה ! :-)
אז זה יוצאות להפליג,
והנה ההודעה המספרת על שטיפת הכלים: יוצאות להפליג (2007-01-02T22:14:09)
ללו*

לשטוף כלים בגיגית

שליחה על ידי ללו* »

זהו, סוף סוף העזתי (לא הייתי מאמינה שצעד כל כך קטן ייראה לי כל כך מצריך התארגנות, ויום מתאים, ותנאים נאותים, ומי-יודע-מה, ושאדחה אותו כל כך הרבה זמן).
המוטיבציה העיקרית שלי הייתה (א) יש ימים בהריון שממש קשה לי לעמוד על הרגליים לפרק זמן ארוך, (ב) חיסכון במים. יתרונות נלווים אחרים שכתבתי למעלה הם פחות משמעותיים לי, ואכן בפועל לא ממש התממשו.
גיליתי ששיטת העבודה הנוחה לי במצבי הכבד היא כזאת: ישיבה מזרחית צמודה-נשענת לקיר, קערת פלסטיק גדולה ורחבה (כרגיל אני משתמשת בה להכנת עוגות בחושות) מוצבת על הרצפה לפניי, צמוד לרגליי המשוכלות, ומלאה במים חמימים. לידי בהישג יד הגיגית הגדולה ובה מונחים כל הכלים, ואני לוקחת אותם אחד אחד, מטבילה בקערה, מקרצפת מעליה, מרימה לשיש (נשארת בישיבה, רק שולחת יד למעלה). כשכל הכלים עומדים מסובנים על השיש, אני נעמדת ושוטפת אותם בברז, כי זמן העמידה בשלב הזה (וגם המים המתבזבזים) זה כסף קטן. מרכז הכובד של שטיפת הכלים אצלי זה הניקוי הראשוני של כל כלי (מורידה לכלוכים גסים) והסיבון.
בסך הכול נהניתי והיה לי נוח מאד. שיעור יוגה זה לא, לא מתרגלת כריעות (ובכלל, מסתבר שכשקשה לי לעמוד על הרגליים קשה לי גם לכרוע), ובאופן כללי נשארת במצב סטטי מההתחלה ועד הסוף (חוץ מכשמגיע ה"אמא, פיפי" האלמותי), אבל מילא, אני מניחה שגם לצבור כמה שעות ישיבה מזרחית זה לא מיותר.
ועכשיו אני הולכת לקרוא את ההפניה של אהבת.
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”