מה לעשות עם שקדיה

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש לי קילו שקדיה (טחינת שקדים) וזה מתוק מדי לאכול כממרח על לחם.
כיוון שאסור לי עכשיו:
כל מוצרי החלב (פרות, כבשים, עיזים, נמרים, כולל חמאה)
כל מוצרי הסויה
קפאין (קפה, תה, שוקולד)
כל הפירות חוץ מתפוחים, אגסים, ופירות יבשים (צימוקים, תמרים, דבלים) וזה כנראה כולל עכשיו ריבות ומעדני פרי
כל הסולניים חוץ מתפו"א (עגבניות, פלפלים, חצילים)

אז אולי יש למישהו רעיון איך אוכל לעשות שימוש בשקדיה למשהו משביע וטעים? וקל להכנה לאמא מיניקה שמאבדת קלוריות במהירות הבזק וקשה לה לבשל עם תינוק שצמוד אליה כל היממה?
משימה כבדה מזו לא יכולתי למצוא, מה?
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אולי לערבב עם צימוקים, תמרים, דבלים, עד שיוצאת עיסה סמיכה, לשטח בתבנית, ולחתוך לריבועים? פצצת אנרגיה משביעה.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי ורד_לב* »

את יכולה להכין ממרח דמוי טחינה, אפילו שזה מתוק יותר (רק קצת יותר), זה עדיין טעים. אני לפעמים מערבבת טחינה ושקדיה ביחד (זה יעזור לך "לבזבז" את הקילו ;-) )
אפשר לדלל יותר במים ולהוסיף לרטבים לפסטה וכיוצ' עם ירקות שלמים, או טחונים. למשל לבשל דלעת / בטטה/ דלורית/ ברוקולי וכו' ולטחון בבלנדר עם שקדיה ומים לפי כמות הדלילות שאת רוצה. לתבל במלח, פלפל, שום, בצל קצוץ או מטוגן ואם בא לך עוד אז כמובן...
אפשר להכין מראש כמה כאלה, בטעמים שונים (פתאום עולה לי סלק, זה בטח טעים וגם נראה מעולה) שיהיה במקרר ולחמם לפי רצונך.
אני הרבה פעמים, במסגרת הארוחות המהירות והמזינות, פשוט מוסיפה כף שקדיה לדייסת הקוואקר של הבוקר, מעולה!
נזכרתי בעוד אפשרות, להוסיף כף למרק, כמו שעושים עם טחינה. זה ימתיק אותו קצת, אבל בטח לא יותר מדיי, כי זה ידולל במיי המרק.
אוי, עולים לי עוד ועוד רעיונות, איזו יצירתיות בסוף היום- פסטו!!! על בסיס שקדיה, במקום הצנוברים. בטח טעים לאללה, מודה שלא ניסיתי. אגב, אפשר גם ממרחי עלים אחרים, כמו פטרוזיליה, כוסברה וכו', לפי אהבתך.
ואם מדללים בקצת מים היא הרבה פחות מתוקה ואפשר למרוח אותה יותר בקלות על הלחם!
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מה עם חלב שקדים, פשוט?
בשמת_א*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסעדה, לערבב עם מים ולשתות?
לא בא לי. טעמתי את זה פעם (בימים שניסיתי לתת מזון מוצק ליונקת האלרגית שלי, שלא רצתה מזון מוצק, וקניתי עבורה שקדיה), ולא מתתי על זה. אני מעדיפה לשתות רק מים. או קצת תה שומר.
פצצת האנרגיה של שגית - שגית, ניסית פעם? זה ייצא במרקם מוצק? אבל האמת, נראה לי ששוב, זה ייצא מתוק מדי.
ורד - לא יודעת בעניין רטבים לפסטה. צריך לחשוב על זה. אני כמעט לא אוכלת פסטה, ולא אוהבת רטבים לפסטה (חוץ מרוטב העגבניות המהמם שלנו, שאוכל לאכול עוד ארבע שנים... או גבינה בולגרית על הפסטה, גם עוד ארבע שנים...)
דייסת קוואקר אני לא אוכלת. אבל הרעיון להגניב ממנה לטחינה יכול להיות משהו! אחותי ואני כבר שנים מתמחות ב"איך להחביא מזונות עתירי קלוריות באוכל בצורה שלא נשים לב שאנחנו אוכלות אותם ונרוויח עוד כמה קלוריות". (אתם שמים לב שאנחנו לא סובלות מהשמנה, כן?).
המממ... לבשל דלעת, נגיד, ולטחון עם קצת שקדיה, ואולי לאכול את זה עם אורז? דווקא נשמע לי.
וואו, תודה!
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי ורד_לב* »

זה לא חייב להיות רוטב רק לפסטה. זה בהחלט יכול להיות רוטב לדגנים אחרים, קטניות או ירקות מבושלים ומאודים. אפשר בהחלט לפתוח ת'ראש. אגב, מבחינת קלוריות אין כ"כ הבדל בין טחינת שומשום לאחותה מהשקדים, כך שלא זה מה שיעזור לך לעלות במשקל.
לא הבנתי מה הבעיה שלך עם המתוקים! אני מבינה שלשי יש אלרגיה לחלב וסויה וכו'. האם את קנדידאית? אגב, יש פסטות לא מחיטה אלא מאורז, תירס, שיפון, קינואה וכו'. אמנם קצת יותר יקר, אבל שווה לנסות, אם יש בעיה של מה לאכול! ורוטב כזה יכול גם בהחלט להיות ממרח מעניין ללחם!
בהצלחה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ניסיתי דברים אחרים עתירי קלוריות (בדיאטה שלי מותר לי חטיף אנרג'י בר או קורני ועשיתי בעצמי כמה פעמים) וזה נשמע לי דומה.
בשמת_א*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הבעיה שלי עם המתוקים היא רק הטעם. זה מתוק לי מדי...
חבצלת*
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי חבצלת* »

זה נכנס מצוין לטחינה- מנסיון...
אבל חבל שאת באה עם דעה קדומה נגד קואקר. זה מהיר הכנה ומדהים מהבחינה תזונתית ומעורר על הבוקר והכל. אני מוסיפה שקדיה וקינמון, כי אסור לי מתוק יותר מזה (נראה לי שאם נעשה שילוב של הדיאטות שלנו נקבל אנורקסית אחת :-)) אבל את יכולה גם פירות יבשים בפנים! יאמי!
אדמה*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2002, 02:13

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי אדמה* »

זהירות!
יש לי תאומים שבגיל 8 חודשים ניסיתי להוסיף להם שקדיה לתפריט (עד אז הנקתי מלא) לבני אלעד לא היתה כל בעיה עם זה ביתי אורן הגיבה תגובה קשה ביותר של הקאות ועויתות. לא מזמן קראתי בעיתון של מכבי שאלרגיה לשקדים ובוטנים עלולה להיות מסוכנת ביותר ובמקרים קצוניים אף לגרום למות (במבה (בוטנים) למשל לא השפיעה עליה לרעה כלל) זהו דבר שאני מניחה שרבים (כמוני) אינם מודעים אליו
בשמת_א*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי בשמת_א* »

הינוקא לא אלרגי לשקדים (אנחת רווחה עד הגליל...)
אבל לתבשיל של מחית דלעת מבושלת עם תבלינים ושקדיה הגיב רע מאוד.
לא היתה בעיה עם הדלעת או התבלינים בשום תבשיל אחר. אוף.
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי עידית* »

לא נשאר הרבה מה לאכול עם כל האיסורים האלו...
אפשר להכין רוטב טעים- להוסיף לשקדיה תבלינים, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה עלים של אזוב מצוי וכל מה שתמצאי כמו קורנית, מיץ לימון מלח שמן זית ולהוסיף כרוטב מעל סלט או תבשיל של קיטניות.
בהצלחה.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי חגית_ל* »

כשבתי היתה קטנה יותר, אולי בגיל שנתיים, הייתי מכינה לכולנו שייק בבלנדר מבננה, שקדייה, נבטי אלפלפה, מים שהושרו בהם תמרים/תאנים - וריאציה על איזה שהוא משקה מספרו של יצחק בן-אורי 'בריאות בדרך הטבע', אני חושבת. היה מה זה טעים!!! כל יום שתינו את זה עם קש ואני מתחילה להתגעגע לזה שוב.
רועי_כשר*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי רועי_כשר* »

לערבב עם דבש יוצה טעים................
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי שרון* »

אני נותנת לילדים מאז גיל שנה וחצי שתייה של חלב שקדים והם מאוד אוהבים. אני מכינה תרכיז - מערבבת בבלנדר עם מים ביחס של 1:5 (כמובן שהחלק הגדול הוא מים) ומוסיפה 2 כפיות מולסה. כאשר אני שמה בכוס או בבקבוק - אני מוסיפה מים, לפי הטעם. ככה יש כמות שמספיקה ליומיים-שלושה. הילדים מאוד אוהבים את זה. חוץ מזה - נראה לי בהחלט שאפשר להוסיף לעוגות, פשטידות וסלטים כדי לעבות ולהוסיף טעם.
דֹבי*
הצטרפות: 16 נובמבר 2004, 14:51

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי דֹבי* »

עוגיות...
http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,[po]almond cookies[/po],FF.html
תפוח_ירוק*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2004, 19:28

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי תפוח_ירוק* »

מה צריך להיות היחס בין השקדיה למים ב'חלב שקדים'?
שרון (שתי הודעות מעלי) כתבה יחס של אחד לחמש, ואח"כ עוד מדללת את זה. זה לא דליל מידי? למישהו יש תובנות בנושא?
אדמה_טובה*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

מרק כתומים עם שקדיה:

מבשלים גזר, דלעת ובטטה (בחתיכות גדולות, ממילא טוחנים בסוף) עם בצל, ואפשר גם עדשים כתומים. כמות המים - לפי הסמיכות שרוצים למרק בסוף. בסיום הבישול מוסיפים על כל חצי ליטר מרק - כף שקדיה. ממליחים ומפלפלים. טוחנים בבלנדר ומתקנים תיבול.
מרק טעים, עתיר קלוריות ליונקים שצריכים לגדול ולאמהות גם. ולכולם.

ואריאציה על הנושא:
גזר, קישואים, בצל ובמקום שקדיה - חמאת בוטנים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום, אני חדשה באתר, קראתי נושאים שמעניינים אותי, וראיתי שהתגובות רציניות ומבוססות. גם לי יש שאלה ואשמח מאוד אם תוכלו לענות לי (אני מקווה שאני נמצאת בדף הנכון). יש לי ילדה בת שנתיים וחצי, ומכיוון שאני מכירה את סגולותיה של השקדיה והטחינה הגולמית (ומכיוון שלא הצלחתי להניק), מאז שהיא קטנה, שמתי לה בכל יום בדייסה טחינה גולמית ושקדיה והיא עדיין אוהבת את זה. ככה אני גם בטוחה שהיא מקבלת תזונה טובה, כי אני לא יכולה לסמוך על מה וכמה היא אוכלת בגן (מזון מעובד וכו'). הבעיה היא, מנה כזאת של דייסה היא עתירת קלוריות, וכל הזמן אמרו לי שכמות תאי השומן בגוף נקבעת בגיל צעיר ולכן תזונה עתירה בקלוריות תביא לכך שהילד יהיה ילד שמן ומבוגר שמן, גם אם בגיל ההתבגרות תאי השומן יתרוקנו, עדיין כמותם גדולה. הילדה שלי תמיד היתה קצת שמנמונת והיא שוקלת קילו יותר מהממוצע (היא גם יחסית גבוהה) הנחה זו גורמת לי רגשות אשם שבגללי הילדה תגדל להיות ילדה, נערה ואשה שמנה. הרופא ילדים תמיד התנגד שאני אתן לה טחינה גולמית ושקדיה והוא היה נוהג להגיד לי שאני מגדלת ילדה שמנה. האם גרמתי נזק?
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי גלי* »

שקדיה וטחינה הם בריאות נטו. זה שומן שמתעכל ונספג טוב. זה מזון חיוני. יכול להיות שלתינוק זה מזון מרוכז מידי. עדיף לתת לתינוק חלב שקדים או חלב שומשום. כלומר לערבב בבלנדר שתי כפיות שקדיה עם כוס מים או שתי כפות שומשום מושרה עם כוס מים. אח"כ אפשר לסנן ולהגיש לתינוק. אפשר להוסיף שלושה-ארבעה תמרים מושרים או פחות.
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי טובי_י* »

אני כמעט לא אוכלת פסטה, ולא אוהבת רטבים לפסטה (חוץ מרוטב העגבניות המהמם שלנו, שאוכל לאכול עוד ארבע שנים... או גבינה בולגרית על הפסטה, גם עוד ארבע שנים...)

בשמת, אם את קוראת פה. אני מכורה לפסטה (5 ימים מתוך שבוע - ארוחת הצהריים אצלי היא פסטה) . כתבת על רוטב עגבניות מהמם ומשהו עם גבינה.תוכלי לפרט? מתכון?
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

הרופא ילדים תמיד התנגד שאני אתן לה טחינה גולמית ושקדיה והוא היה נוהג להגיד לי שאני מגדלת ילדה שמנה. האם גרמתי נזק?
שמעתי על סקר שנעשה בשנים האחרונות ומצא שרופאי ילדים הבינו הכי מעט בתזונת תינוקות/ילדים. הכי הרבה הבינו כמובן האימהות, נראה שהרופא הזה נכנס טוב לסקר. נכון שבטחינה ושקדיה יש הרבה קלוריות, אבל זה מזין מאד ותורם לבניית הגוף, זה לא שאת נותנת לה עוגות כל יום או מרגרינה על הלחם, שזה נזק בריאותי בפני עצמו, את נותנת לה דברים טובים ומזינים, תרגישי טוב עם עצמך.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

וכל הזמן אמרו לי שכמות תאי השומן בגוף נקבעת בגיל צעיר
ממה שאני יודעת, בגיל הינקות שומנים (ממקורות בריאים) חיוניים להתפתחות המוח.
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

ל"גלי", "רוקדת לאור ירח" ו- "קומה ג' על עמודים", שהגיבו לשאלתי על "טחינה גולמית ושקדיה" אני מודה לכן מקרב לב על תגובותיכן הכנות ואני שמחה שהכרתי את האתר הזה. חשוב לי מאוד ללכת עם הלב שלי, אבל התגובות של הסביבה/רופא הילדים/חמותי וכו' לפעמים קצת גורמות לספקות, ואני שמחה שחיזקתן אותי. אני מאמינה ומקווה שגם לילד/ה הבא שלי אני ייתן טחינה ושקדיה.
שקדיה_מתחילה*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 13:37

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי שקדיה_מתחילה* »

האם צריך לשים את השקדיה במקרר לאחר הפתיחה?
תודה מראש.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי חגית_ל* »

האם צריך לשים את השקדיה במקרר לאחר הפתיחה?
בוודאי!!!!!

מתכון טעים: שקדיה מומסת במים, קצת מעדן משמש אורגני.
חצרנית*
הצטרפות: 27 יוני 2008, 07:55

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי חצרנית* »

_האם צריך לשים את השקדיה במקרר לאחר הפתיחה?
בוודאי!!!!!_

אנחנו ממש לא שמים במקרר - כמו גם את הטחינה לאחר שנפתחה.

ואצלינו שקדיה הולכת מצויין עם הדייסת קוואקר.
דניה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2008, 09:49

מה לעשות עם שקדיה

שליחה על ידי דניה* »

רק תיזהרו משקדיה גולמית.היא מאד סמיכה ודביקה. חשוב לדלל.
בני אהב טחינה מאד בצעירותו (8 חד - שנה וחצי) ,
לקראת שנתיים נסענו לחו"ל וחשבתי שזה רעיון מצוין שיתחיל לאכול שקדיה, כי בחו"ל האפשרויות היו מוגבלות.
בטימטומי הרב, הטעימה הראשונה שנתתי לו מהשקדיה הייתה לפני הדילול וזה כמובן נתקע בגרון ונדבק לחיך. המסכן ירק והשתעל, ואני נותרתי שעות ארוכות אחר כך המומה מחוסר הזהירות שלי . למותר הוא לציין שהילד מסרב עד היום להתקרב לשקדייה, והמיר את הוחינה בחומוס (אוי...)
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

שלום לכולם!
האם מישהו יודע אם אפשר וטוב לתת חלב שקדים העשוי משקדיה לתינוק בן חצי שנה שעד עכשיו ינק בלבד?
תודה.
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

האם מישהו יודע האפ אפשק להשתמש בקליפת השקד ובפרחיה לעשיית תה
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

האם אפשר להשתמש בקליפה או בפריחה של השקדיה לעשיית תה
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך אפשר מהדבר הנורא הזה שקדיה לעשות ממרח שאפשר למרוח על לחם ללא תוספת סוכר או מה אפשרי לעשות איתו בכלל שיהיה רק אכיל אודה לכם
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

מישהו יודע/ת מאיזה גיל אפשר לתת שקדיה כחלב, לתינוק?
פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם שקדיה

איך עושים עוגיות ללא סוכר
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”