דף זה נוטה להיות ארוך וכבד. נא לשמור מקרים מעצבנים רק 3 חודשים אחורה
למי שמוחק את הישן: נא לשים לב אם יש דיונים חשובים, ולהעבירם לדף רלוונטי קיים (או חדש).אזהרה: לא לאנשים עם לב חלש ונשים הרות!
למי שתוהה למי לדווח על התעללות, הזנחה או טיפול לא הולם בילדים ותינוקות:
המועצה הלאומית לשלום הילד
רח' פייר קניג 38, ירושלים 93469
קצת לפני שמתעצבנים:
זה היה בסוף הקיץ... האוויר היה חמים....
ישבנו, אני וקים-ז'ונג-איל והעוזר שלו לעניני שיער מוזר, בבונקר סודי מתחת למוצב מרכזי ושתינו לחיים:
בדיוק סיימנו דיון ארוך בשאלה של באי-קאי-מון והקשר המשפחתי לקים.
"הרבה שואלים אותי", אמר קים, "אם יש קירבה לפטריק, אבל חוץ מסיקוס מה באצבעות אין ביסוס. חוץ מסיקוס אין ביסוס! הא! הא הא!" צחק הרודן והעביר יד שמנמנה בבלורית הבלתי אפשרית.
צחקתי גם - עדיף לרצות מנהיגים נערצים מאשר להסתיים לפתע.
"בקשר לבאי", המשיך ז'ונג, "הוא דודן מדרגה 37 הצידה, כלומר אני קרוב יותר לסמנתה פוקס מאשר אליו, אם כי חוש ההומור שלו משובח יותר."
לרגע השתתק כשניראו על מסכי הבקרה ראשי חץ גרעיניים וראשי אופוזיציה מעונים. חיוך קל עלה על פניו והוא הורה באצבע על מסך בו הוכה באותו רגע אחד שניסה לשחות נגד הזרם:
"ראית? 42 אינץ'. HD מלא ועוד היה בכפל מבצע בגלל החגים."
"מי זה שם בתמונה?" התעניינתי. "מה? מאיפה אני אדע?" השיב, "איש רע, כניראה. תיראה איך מכניסים לו. יופי של אלות קיבלו השירות החשאי. חדש חדש."
זו היתה המשימה הראשונה שלי והמדור המיוחד היה כמרקחה מאז ששידרתי על יצירת הקשר עם המעגל הפנימי של קים. אומרים שהייתי הסוכן המבטיח ביותר שקם לסוכנות בכלל ולמדור בפרט.
לפתע נכנסה קים-יונג-סאק. "נכנסתי לפייסבוק". אמרה בטון מבשר אלות.
"אל תגידי לי שעשית לייק לבאופן, מה?" עקץ אותה ז'ונג, "אתה יודע, היא התחילה עם הפישפושים וכל זה."
"תצחק תצחק" כך סאק, "זה עובד יפה עם און הקטן."
"מה עובד מה", התעצבן הרודן, "הוא בן 29, תפסיקי לצקצק לו, הוא יעשה בסוף במכנסיים בכנס מפלגה ויהיו בושות!"
אשתו עברה להביט בי. בחודשים האחרונים התקרבנו ונהגנו לצאת לסיורים במחנות כפיה. פעם אחת פגשנו בבלם הקדמי של הנבחרת. הפעם היה עצב נסוך על פניה.
"אבל נכנסתי אליו לדף", הורתה עלי בסנטרה. "בסטטוס שלו כתוב שהוא מדרום קורע. עיסוק: סוכן חשאי!"
המצלמה התמקדה בפני המחווירות. קים. סאק. אני. זום אין.
כך נחשפתי.
צוויל