יום 365 לאתגר
שנה בדיוק אני חוגגת היום.
זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן בפתחו של היום ולא בסופו.
אני רוצה כבר לסיים אבל לא לסכם את היום.
אין לי כבר צורך להסתכל אחורה על מה נעשה ומה פחות ולתעד, או לאסוף את עצמי דרך הכתיבה, או לעקוב אחרי ההתקדמות.
הצורך הזה פחת משמעותית.
לכן זה היום האחרון שאני מתעדת
ברצף יומיומי את האתגר.
יש הרגלים שנטמעו ויש אחרים שעדיין בדרך.
יש גם הכרה בגבולות שלי.
יותר קל לי בדיאטה מאשר לסדר את הבית באופן שיטתי למשל.
יותר קשה לי להזמין מנקה מלחיות עם בלגן.
עדיין יותר קל לי להיות עם הילדים בבית מאשר בחוץ אבל אני יודעת לעשות את המאמץ ולצאת יותר עבורם.
למשל.
למדתי יופי על ההרגלים שלי ועל מחסומים בשנה הזו, אבל אם לבחור משהו אחד להתמקד בו היום, זה להרגיש בפועל כמה שהרגלים קטנים מובילים לשינויים גדולים.
זו לא קלישאה.
זו התורה.
אבל גם, יש תכונות אופי, יש נטיות מולדות, יש קשיים שמוטב להעזר בבוסטים או בעזרה חיצונית במקום לבזבז עליהם אנרגיות רבות מדי ביחס לתוצאה.
יש התנגדויות.
הצלחתי מאוד מעט לפרק התנגדויות. זו חולשה גדולה.
ויש הרבה הצלחות.
מינוס כ-8 ק''ג ממשקלי.
פלוס כושר שהולך וגדל, כבר לא מתנשפת אחרי חצי שעה של הליכה נמרצת בעליות, שרירים מפתיעים בירכיים ובישבן, מזון בריא בהרבה מסתובב אצלנו בבית ובפה ובגוף.
הבית שהשתדרג בכ- 40 אחוז מתחילת האתגר.
וכך גם מיני אתגרים, משימות קטנות כאלו שהחזיקו תמיד או כאלה שהיו טובים זמנית ופינו מקום לאחרים.
ההישג הכי גדול שלי מול עצמי, הוא הישג שלא ידעתי בשום צורה ובטח לא כיוונתי אליו, הוא דווקא הישג מתגלגל מכח התנועה - זה שהתמדתי באתגר שנה, גם בבית, גם פה בכתיבה וגם ללכת איתו בנשמה.
אבל הכי הכי ייחלתי לזה שמשהו בהשתלטות על המרחב יחזיר אליי את המושכות על החיים שנראו לי כמו כאוס גדול.
לקבל כוח וכלים להתמודד בהורות, שם הקושי והשמחה הכי גדולים שיש.
גם שם יש שינויים, לא הכל העליתי לכאן וגם שם ההצלחות מגיעות לאט ולסירוגין והן נבנות צעד קדימה שניים אחורה ושוב ושוב.
אני לא אמא הרבה יותר טובה ממה שהייתי לפני, אבל אני לא מוותרת על הנסיון. ואני בהחלט יותר שם.
אני אמשיך לכתוב פה, מדי פעם אולי אחת לשבוע או כמה ימים, אבל אני חותכת את חבל הטבור לעמוד הזה ולעיניים הקוראות מדי יום, באהבה גדולה.
אני מקווה, שכמו שאני קיבלתי השראה מהרבה מאוד נשים יקרות וחכמות דרך קריאה שלי את ההתמודדויות שלהן שהן שלנו, כך גם משהו מהאתגר המתועד שלי יעודד אחרות למצוא בתוכן את הכח להתחיל לשנות.
סיימתי את התיעוד היומיומי, אבל לא את האתגר, הוא יימשך וייספר אצלי בראש ובידיים ובחיים. אני אמשיך לכתוב מדי פעם בפעם מחשבות והתקדמויות אבל רנדומלית אחת לכמה ימים או מי יודע.
הכתיבה עוזרת, היא אוספת וממקדת ותומכת ולא פחות מזה התגובות והעצות והעידוד ובשיתוף של החבורה הטובה והאוהבת כאן.
ממליצה מכל הלב למצוא משהו כזה ולעשות אותו בדרך לשינוי, למי שמחפשת איסוף, זה כלי מועיל והוא נגיש וזמין.
זהו בינתיים, לחיי עוד שנה של הצלחות וניסיונות ושמחות ומה שביניהם