מתכננים לחזור לארץ

אמא_בסקוטלנד*
הצטרפות: 26 מרץ 2007, 18:55

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי אמא_בסקוטלנד* »

עזבתי לפני כ 7 שנים, כשהייתי בת 22.
הכרתי את בן זוגי לפני כשנתיים וחצי ויש לנו בת בת כ 7 חודשים.
הוא לא יהודי (לפחות לא לפי ההלכה). אירופאי.
אנחנו מחפשים בקדחתנות מידע לגבי החיים בארץ וחשבתי אולי למצוא פה קצת עזרה בעניין.

מצאתי קצת מידע לגבי אישורי עבודה, ביטוח בריאות וכד'.
עדיין חסר לי אבל פחות מציק לי כרגע.

מה שמציק לי כרגע ואיתו הייתי רוצה להתחיל זה:
מס הכנסה וביטוח לאומי.
כמה יורד לבנאדם שמרוויח נגיד 15,000 ברוטו, אשתו לא עובדת ויש לו ילדה קטנה?
מעניין אותי גם לגבי מס ההכנסה וגם לגבי הביטוח הלאומי, שהבנתי שאלה הדברים היחידים שחייבים לרדת מהמשכורת.

ואולי מישהו/י יודע/ת כמה מרוויח כתב טכני בחברת אלקטרוניקה?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי פלונית* »

"סקוטית" יקרה,
מידע מוסמך לגבי מס הכנסה תוכלי למצוא פשוט באתר של מס הכנסה.
יש גם איזורים בארץ שבהם אחוזי המס נמוכים יותר מהאחוזים הרשמיים, ואולי יש הקלות לתושבים חוזרים, עולים חדשים, וכו'.... הכל ניתן לברר באתרים הרשמיים.
ביטוח לאומי - כנ"ל. יש אתר באינטרנט ואפשר לפחות להתחיל את הבירור שם.

לגבי משכורת של כתב טכני - אפשר לשאול בחברות כוח אדם, וכמובן שזה תלוי בגורמים שונים כמו השכלה, ניסיון, שפות, תחום ידע ספציפי, ועוד.

בהצלחה !
אמא_בסקוטלנד*

מתכננים לחזור לארץ

פלונית, תודה על התגובה.
ניסיתי כמובן לשוטט באתר של מס הכנסה ובזה של ביטוח לאומי וכל המידע שמצאתי הוא מאוד גבולי ולא נכון למצב שלנו.
בכל זאת אנחנו לא הזוג הכי מצוי בארץ...
לכן קיוויתי למצוא פה מישהו/י שבאותו מצב שיכול/ה לעזור לי בעניין.
אמא_בסקוטלנד*

מתכננים לחזור לארץ

יש פה זוגות "מעורבים" שיכולים לעזור לי?
רוזה_לי*
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי רוזה_לי* »

כן יש, אבל במצב קצת שונה משלך. אני הוצאתי רק לא מזמן ת.ז. ישראלית (למרות שתאורטית, יש לי אזרחות ישראלית כבר 20 שנה...) ובן הזוג שלי הוא דיפלומט, כך שמצבו שונה.

כל עוד את שילמת (או מישהו שילם בשבילך) מס הכנסה, אז יש לך ולביתך ביטוח לאומי, עם כל ההטבות שנלוות לכך. לבעלך יכולים להיות בעיות ועיכובים כי הוא לא יהודי (בחיי שאני מדברת ברצינות).
לגבי הקלות לתושבים חוזרים: זה תקף רק למי ששה בחו"ל יותר מ-5 שנים (או אולי 7? לא זוכרת. שווה לברר). יש פטור מכל מני מסים, בעיקר לגבי מוצרי חשמל.
לגבי בן הזוג: תדאגי שמדינת ישראל תכיר בכם כנשואים כבר בסקוטלנד, כך שבעלך יוכל לקבל תעודת עולה, עם כל ההטבות הכרוכות בכך: רכב, פטור מכל מני מיסים... וזה גם יחסוך הרבה בעיות בירוקטיות.

לגבי אישורי עבודה, אני מייעצת לך לדבר עם השגרירות בלונדון (אפשר במייל) כדי לקבל מידע. האנשים שם (בזמני) היו ממש נחמדים.

אם את רוצה, אני מוכנה לתת לך מייל.
אמא_בסקוטלנד*

מתכננים לחזור לארץ

היי רוזה.
זהו, שאין לי את ההטבות של ביטוח לאומי. אנחנו נאלץ לחכות חודשיים על כל שנה ששהיתי בחו"ל, כלומר 14 חודש, על מנת להיות זכאים לביטוח לאומי וביטוח בריאות לא פרטי. כך התברר לי.
במהלך ה 7 שנים שלא הייתי בארץ לא שלמתי ביטוח לאומי, ואני נחשבת אצלם ללא-תושבת ולכן תקופת ההמתנה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי פלונית* »

במהלך ה 7 שנים שלא הייתי בארץ לא שלמתי ביטוח לאומי, ואני נחשבת אצלם ללא-תושבת ולכן תקופת ההמתנה.
שווה לך לבדוק מה "החוב" ואז לשלם וכך אין בעיות- לא צריך לחכות. זה מה שעשו חברים שטיילו בעולם במשך שנתיים פלוס.
אמא_בסקוטלנד*

מתכננים לחזור לארץ

פלונית, החוב הוא כ 86 ש"ח לחודש למשך 7 שנים. בחישוב שלי זה יוצא משהו כמו 7000 ש"ח. לא בטוחה שמשתלם.. אבדוק ביטוחים פרטיים ואחליט. תודה על המידע.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי אילה_א* »

מצד שני אני חושבת שמגיעות לך זכויות של תושב חוזר
ויש אנשים שמוכנים לקנות אותם ממך יכול להיות שזה יתקזז
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

בעבר ,בן זוג לא יהודי היה זכאי לזכויות עולה חדש אבל היום כבר לא. בן זוגי לא יהודי וחי בארץ 9 שנים.( עכשיו אנחנו ביפן.)
אם יש לכם תעודת נישואים לא תהיה לו בעיה לקבל ויזה. בהתחלה נדמה לי לחצי שנה ואחר כך כל פעם לשנה במשך 4 שנים. תעודת זהות של תושב ארעי. כל שנה צריך ללכת למשרד הפנים ולהכין המון נירת ..וכמובן לשלם כסף. אחרי בערך 4.5 שנים הוא מקבל תעודת זהות של תושב קבע. אפשר גם להגיש בקשה לאזרחות. בסך הכל זה לא נורא אבל לי באופן אישי היה די קשה עם הבירוקרטיה ועם הפקידות במשרד הפנים..
אני מקוה שעזרתי ואם יש לך שאלות תשאלי. בהצלחה @}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לגבי ביטוח לאומי
אנחנו חזרנו לפני שנה אחרי 13 שנים בחוץ, תקופת ההמתנה היא חודשיים על כל שנה אבל רק משנת 2000 או 2001 אז השתנה החוק. אנחנו המתנו 10 חודשים. לא מספיק לשלם את החוב כדי לבטל את זה, זה כרוך בסכום שבדרך כלל לא משתלם, לנו היה ביטוח בריאות פרטי לתקופה הזו.
הגמד_חיוכון*
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

היי סקוטית,
הנה על שאלותייך בתחילת הדף:
זוגות מעורבים וגם קצת מידע ב חוזרים לארץ
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכננים לחזור לארץ

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני בת 56 תושבת חוזרת האחרי 25 שנים, גרושה ,זרקו אותי ממישרד קליטה. כעת חודשים אני נלחמת עם ממשל לבד , ללא כל עזרה ללא כספית גם כן. אז מה? איזה בית ?
שליחת תגובה

חזור אל “הגירה”