(מהטמה גנדי)_
|#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#||#|
שלום
אני עִירִית, סוג של פרח בר (שהיה הכינוי האינטרנטי שלי פה, אי-שם בין השנים 2004 ל-2006).
אני מטפלת ומאמנת רגשית. עוסקת בזה מאז 2001 ואוהבת את העבודה שלי בכל ליבי. הרעיון שעומד בבסיס השיטה שלי הוא חמלה עצמית כדרך חיים וכמנוף רב עוצמה ליצירת שינוי. פיתחתי אותה מתוך שנים של לימודים, אקדמיים ואחרים, ניסיון החיים שלי והתהליכים הרבים שליוויתי, והיא הפכה עם השנים לחדה, מדויקת ויעילה.
המומחיות שלי היא בבניית עוגן פנימי יציב של אהבה והערכה עצמית, עוגן שאינו תלוי בדבר, לא בהישגים ובהצלחות, לא בכישלונות, לא בדפוסים ובנקודות התורפה, ולא בדעות של אנשים אחרים. אני מאמינה שמרכז פנימי יציב שכזה הוא התשתית למימוש של כל חלום, לחיים שמחים וחופשיים ולמערכות יחסים בריאות ומיטיבות.
יש לי יכולת לעזור לאנשים להביט בבהירות על המבנה הנפשי שלהם, על הדפוסים והמנגנונים שאימצו במהלך השנים, להציע להם נתיב פשוט ונגיש לשינוי ושחרור, וללוות אותם ביצירת השינוי הזה. בכל הנוגע לשיטה – אני מומחית ביצירת מרחב של חמלה וקבלה עצמית שמאפשר צמיחה ויצירת שינויים מהירים. כמו כן, יצרתי כלים ייחודיים כדי ללמד את מטופלי ליצור לעצמם את החוויה הפנימית הזאת, ולקחת אותה איתם אל תוך החיים שלהם. בדף ביד רכה אפשר לקרוא שיחות שממחישות כיצד ליישם את הרעיון, וגם לשתף, להתנסות, ולהיעזר באופן אישי. מוזמנים
אני מלווה תהליכים בתחום ההורות, היחסים במשפחה, ובאימון ליצירת זוגיות, וגם מלווה תהליכי אימון הנוגעים בשאר תחומי החיים – יחסים עם אנשים ביומיום, לימודים, כסף, קריירה, עבודה, מימוש עצמי ועוד. מה שמתברר בדרך כלל זה שהבסיס לכל זה הוא מערכת יחסים מיטיבה של האדם עם עצמו, ועליה שמים את הפוקוס.
המאמרים שכתבתי פורשים לרוחב ולעומק את התפיסה הטיפולית שלי ואת האני מאמין שלי ביחס להתפתחות אישית ולתהליכים יעילים של שינוי, ונותנים כלים ונקודות למחשבה:
בור עם תחתית - מתאר את מה עושים, כלומר את העוגן הפנימי העצמאי ואת התשתית הפנימית הייחודית אותה כל אדם יוצר עבור עצמו במהלך התהליך.
ביד רכה - מתאר את איך עושים את זה, כלומר את מהות השילוב בין נחישות לבין רכות, ואת היעילות של הגישה הזאת.
והרשות נתונה
שזה יבוא ממנו
מה אתה לא רוצה שידעו עליך
אהבה שלמה
לבלוע כל יום מנה קטנה של רעל
לוותר על עמדת הקורבן
לוותר על עמדת האשמה
למה זה טוב שיש לנו דפוסים?
הבטחנו שהשמש תשקע בערב
זהירות, סכנת התחפרות
כואב אבל פחות
הַפִּרְצָה בַּגָּדֵר
אפשר ליצור איתי קשר "בדוא"ל" [email protected] או בפייסבוק או בטלפון: 054-4804444.
האתר שלי: www.irit-levy.com
אני מלווה תהליכים בפגישות פנים אל פנים, אצלי בעמק חפר, וכן בפגישות וידאו.
...
דפים למעקב ב-מה חדש:
ככר השוק
לתת יותר מידי במערכת יחסים
רוצה להשתנות
נטע ק
לא הייקו
העבודה של ביירון קייטי
בלוג יומן מעברים
you can't say you can't play
כל היאכנעס והוויבערס
אני והדחיינות יוצאות למסע
אמונות לא מודעות
לעזוב את העבודה או לא
אמא רכושנית מדי
ביד רכה
יום עיון באופן טבעי 2014
אמא מאוזנת או אמא מרגישה
איך מגלים מה באמת רוצים
תקשורת טובה עם אמא
The Cure
איך יודעים מה ההבדל בין תלות לאהבה
מי גאון של מימה
בדרכי שלי
להתחזק באסרטיביות דף זמני
אף פעם לא היה לי קשר רציני
מהי סבלנות
מה לעשות עם ילד שמרביץ ומקלל
ילדה מפלרטטת ומציקה
תמיכה בילדי בית הספר
החיים עם 3 ילדים עידן חדש
מודעות והכנה לתקופת הפוסט פרטום
לשחרר את ה''אהבה'' הזו
מה אני רוצה
הצילו חרדות זקוקה לעזרה ותמיכה
דמעות גן
האם לשכנע פעוט לסדר אחריו
לא מצליחה להתמודד עם הילד שלי
רוצה להיות אמא שלמה
בלוג אמא בלמידה מתמדת
המלצות מטפלים אלטרנטיביים
בלוג קהילת גן קטן
מנסה לסלוח להוריי
הלכתי לאיבוד מבקשת עזרה
לחיות סינרגיה
הזוגיות השבורה שלי
לא יהיו לי עוד ילדים
היי שקטה
לשמור על האהבה הזאת
חברה מרעילה
האם כל דבר הוא שיעור
אחריות ההורה מול אחריות הילד
אחריות מול אשמה
התייחסות מעצימה לילדים
להטיל ספק בפרדיגמות
החיים עם 3 ילדים בלוג
להשלים עם הבחירות שלי
איך לוותר על ההתנגדות
עוברת אורח מהגגת
אלכוהול ורגשות
בן זוג מתעלל מילולית
קצרים בתקשורת
חרטה ואשמה מעיקה
מבקשת עצה בהתמודדות עם רגשות
חוסר בטחון עצמי
תמיכה דיאטה
איך מתחילים לזוז
עינת המשך המסע
מציאות חדשה פרידה
בלוג גמד קרוב
אני בסדר כולכם אשמים
עירית לוי
הנה אני מתחילה
בלוג כל סוף והתחלה בשמחה
אלימות מילולית
החידה הגדולה של גידול ילדים
.
כמה מילים על אימון בתחום ההורות והמשפחה
יחסים בתוך המשפחה בכלל, ויחסים עם הילדים בפרט מציבים בפני כולנו אתגרים יומיומיים. משום שהיחסים האלה כל כך אינטימיים וטוטאליים, הם נוגעים בנקודות הכי רגישות שלנו ומוציאים מאיתנו את "המיטב".
אמנם שם אנחנו חווים את האהבה הכי עמוקה, ורגעים מרגשים עד דמעות, אבל שם אנחנו גם חווים את הרגעים הכי מכאיבים, מערבולות רגשיות, התפרצויות זעם ותסכול, ושלל פעולות, פליטות פה והתנהגויות שברגעים של שפיות אנחנו לא מבינים איך מישהו מצליח להוציא אותן מאיתנו.
בדיוק מהסיבה הזאת, היחסים עם בני המשפחה יכולים להיות נתיב ישיר, אמיתי ובלתי מתפשר אל עצמינו פנימה, אל כל המקומות שזקוקים לתשומת לב, להקלה, לשינוי ולשחרור. ביחסים האלה טמון פוטנציאל עצום לצמיחה אישית, צמיחה שיכולה להוביל לשלווה פנימית שאינה תלויה בסערות החיצוניות, ושבאופן טבעי מאפשרת לעצב מציאות משפחתית שפויה, אוהבת ושמחה יותר.
כמה מילים על אימון ליצירת זוגיות
אנשים שמגיעים לתהליך של אימון ליצירת זוגיות מגלים שעל מנת למצוא את האיש או האישה שאיתם ייבנו מערכת יחסים - עליהם קודם כל לקחת אחריות מלאה על השמחה הפנימית שלהם ולשחרר את הציפייה שמישהו יבוא ו'יציל' אותם מעצמם.
לעיתים, במהלך העבודה, הם מגלים שיצירת קשר זוגי איננה המטרה היחידה שלהם. הם מגלים שלא מימוש או אי-מימוש של קשר כזה יגרום להם לשלווה, סיפוק ושמחה ושבמקביל לשינוי במציאות החיצונית שלהם הם כמהים ליצור שינוי גם במציאות הפנימית. הם רוצים להיות מלאים ומסופקים גם ללא תלות בקשר הזוגי, ואז - מתוך המקום המשוחרר הזה - ליצור מערכת יחסים.
הם מפנים את הזרקור פנימה. הזרקור שעד כה היה מכוון החוצה על מנת למצוא את האיש או האישה שיעשו אותם מאושרים. ההבדל בין לבוא לתוך מערכת יחסים עם ציפייה שהקשר הזה יהפוך אותם למאושרים, לעומת שחרור מהציפייה שקשר זוגי, או כסף, או ילד, או קריירה יהפכו אותם לכאלה - הוא הבדל מהותי, והוא גם זה שיקבע בסופו של דבר את מידת ההצלחה במימוש מערכות יחסים, ואת איכותן של מערכות היחסים.
תהליך מציאת בן או בת זוג, וכן תהליך התהוות מערכת היחסים הזו הם פלטפורמה מאתגרת ואינטנסיבית לצמיחה ולהתפתחות. המפגש עם בני ובנות זוג פוטנציאליים מציף בכל אדם את כל מה שחסר ואת כל מה שנדרש ממנו לשחרר על מנת לחוות ולממש אהבה.
תכנית כזו מיועדת לכל איש או אישה ששואפים ליצור קשר זוגי, ורוצים לעשות זאת בתוך ההֶקשר הרחב יותר של מסע לשחרור פנימי. היא מיועדת למי שלא מסתפק בלסמן "וי" על המטרה של מציאת בן זוג, למי ששואף לשנות קודם כל את המציאות הפנימית שלו, ובאמצעות כך גם את המציאות החיצונית שלו.
{ ... }
.
- "...ולעשות שלום ביני לבין עצמי
עיניים לעצום,
וליפול אל זרועותיו המושטות של אב הרחמן"*
אביתר בנאי, מתוך השיר אב הרחמן
.
"...כל התורות הרוחניות חסרות ערך אם איננו מסוגלים לאהוב. גם מצבי התודעה הנעלים ביותר וההישגים הרוחניים היחודיים ביותר מאבדים מחשיבותם אם איננו מצליחים להיות מאושרים בצורות הבסיסיות והרגילות ביותר, אם איננו מסוגלים לגעת בלבנו זה בזה ובחיים שניתנו לנו. מה שקובע הוא איך אנחנו חיים. משום כך קשה כל כך וחשוב כל כך שנשאל את עצמנו: "האם אני חי את הדרך שבחרתי באופן מלא? האם אני חי ללא חרטה?" כדי שנוכל לומר, בכל עת, כשיגיע היום האחרון לחיינו, "כן, חייתי את דרכי בדרך הלב."..."
ג'ק קורנפילד מתוך 'דרך הלב'
.
דף בית אישי
.