יתרון האור

יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

יתרון האור

שליחה על ידי יתרון_האור* »

בסיעתא דשמיא

דף בית אישי
הייתי קודם הילה א אבל זה היה רק ליום אחד ;-)

נשואה באושר ואמא לשניים - בן 3.5 (ל' ניסן תשס"ג) ובן 8 חודשים (כ"ג שבט תשס"ו)

מזמינה לדף בלוג-תמיכה שלי בלוג יתרון האור (יש שם גם סיפורי לידה)

המלצות דפים:
מדור לידת בית
תזונה ללידת תינוק בריא (לא לבעלי לב חלש)
הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף (כנ"ל)
התייחסות מעצימה לילדים
ארגז כלים ללידה
חוכמות של ילדים וגם מילים שילדים ממציאים
מתכונים מזינים ומהירים
חינוך ביתי במשפחה דתית
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

יתרון האור

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

ברוכה הבאה @}
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

יתרון האור

שליחה על ידי אילה_א* »

:-)
יתרון_האור*

יתרון האור

תודה לכל המברכות @}
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

יתרון האור

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

ברוכה הבאה ! @}
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

חודש טוב - חודש של גאולה.
אמן!
תנסי את החלברב שכוסמת מציעה, או את הכדורים של סולגאר, או תמצית שנקראת "חלב-אם" (בד"צ ירושלים) - אלה מחזירים חלב ממש מיד! באמת, תנסי!!
לגבי הכיסויים- דווקא נראה לי שכאן זה לא שייך לדיאלוג/מונולוג שלך!! אבל לבלוג כן- כי זה ממש לא משתלט- זה בנושא.....
אבל אם את רוצה (את מוזמנת למחוק!! או לבקש שאעביר לבלוג.) -
תראי- זה לא נוזל, כי זה עם כיסוי ניילון, אבל כשהתינוק שוכב, זה יכול להגיע לחולצה/מיטה אם זה כמות גדולה. בסופו של דבר זה לא חד-פעמי שיש בו שכבות של מלח כימי שסופג נוזלים מיד ובאופן מושלם (ומזיק לבריאותו, לפי מה ששמעתי!), אלא כיסויים של ניילון לחיתולי בד.
הם לא באים במידה אחידה לגמרי, כי זה תפירה ידנית, ויהיו כאלה שאולי יהיו יותר רופפים במותניים, יותר רופפים בירכיים, יותר גבוהים אל הגב, ולהיפך. צריך לבדוק.
בעקרון- זה לא נוזל.... אבל קטנים- שניים שלושה, וצריך להחליף. מה שכן- אם באמת, את מחליפה מיד מיד- ממש כדאי לך, גם מבחינה כספית להשקיע בחיתולים שישארו לך גם הלאה... שזה נראה לי השקעה של משהו כמו 3 חבילות טיטולים וזה נשאר להרבה זמן.
קטנים אפשר לכבס ביד- במים בברז, בלי סבון- זה נשטף, ולייבש.
גדולים- בשמש ישירה (גם של חורף) פשוט נעלמים (אחרי שטיפה עם סבון...) ולא נשאר כתם (אין אף חיתול צהוב....) או בהרתחה במכ' כביסה, אבל זה קצת משנה את הטקסטורה של הבד (לא פוגם בספיגה, אבל -לא יודעת, משהו שמפריע לי...)... לא משהו משמעותי.
נראה לי , שאם תסדרי איזו קונסטרוקציה מעל רדיאטור, או להעמיד רדיאטור מתחת לתליה של החיתולים זה מייבש מהר גם בחורף.....
לגבי הטטרא- כדאי לך לברר איפה יש מקום שמוכר אותם בזול, כי צריך כמות לא מבוטלת (15 לפחות), במיוחד לשבת (אי אפשר לכבס/להשרות בלי לגעת!!בררתי עם הרב טברדוביץ' [כפ"ח] ). כיסוי עולה 35, ואולי היא תהיה מוכנה לתת לך הנחה על כמות.... תבדקי את הגודל שאת צריכה- אולי 3? עם הפשוש אני משתמשת ב2. (הוא רזה וארוך. אבל מתחיל להתעגל סופסופ......)
@}
יתרון_האור*

יתרון האור

חן יקרה, תודה על המידע השימושי, בינתיים מצאתי פתרון זמני עד שיהיו לי כיסויים (איפה קונים את זה?) - חיתול טטרא ומעליו את הטיטול - לא נוגע לו בעור, בעצם בכלל לא נרטב כי ברגע שהוא עושה אני מחליפה לו. חייבת לגשת לקנות עוד חיתולי טטרא, אין לי הרבה. לגבי כביסה בשבת, ידוע, ידוע.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

לואיזה: 050-8851401 09-7728380
רק- מראש דעי לך- יש כאלה עם חיות לא כשרות- יש כאלה שרואים יותר, יש שרואים פחות כי הן קטנות/מטושטשות- אצלי בגלל שפשושי עדיין קטן, ולא מסתכל אני מחפפת- אבל אני רוצה לעבור עם קיסם-אזניים ואקונומיקה למחוק.... וגם כי אצלך יש ילד גדול יותר, אז זה בטח יותר להקפיד על זה......
אבל היא חמודה, תתקשרי אליה ותגידי לה שדיברת איתי- היא כבר מכירה את ה"משיגענע" הזה שלי, ותהיה סבלנית.... ועוד כמה זמן היא מקבלת משלוח נוסף- דברי איתה על זה, אולי יוכלו מראש להשיג לך בלי חיות.....
האמת יש גם כיסויי קושיז- אבל הם רק מפלסטיק- ונראים לי קצת לא נעימים ולא גמישים- אבל אני מניחה שזה ענין של טעם.....
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

יתרון האור

שליחה על ידי יעלי_לה »

:-]
@} |עץ| |#| |H|
:-)
מחפשת_אמונה*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2006, 22:48

יתרון האור

שליחה על ידי מחפשת_אמונה* »

היי
תודה על הצעת העזרה ויתכן שאשתמש בה.
את מאזור המרכז?
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

יתרון האור

שליחה על ידי עירית_לוי »

תודה :-)
ונראה לי שעוד לא מאוחר מדי ל-ברוכה הבאה {@
יתרון_האור*

יתרון האור

מחפשת אמונה -
אני מאזור ירושלים אבל מכירה כל מיני מקומות בארץ (-:
אם בא לך תכתבי מה מעניין אותך ונראה אם יש משהו שאני יכולה להציע
אפשר גם במייל אם את רוצה
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

הי יתרון... איזה דף יפה!
את מתמצאת ברזי העריכה, כפי שאני רואה.... ממליצה על דף מילים נפלאות שנעלמו לנו מהלקסיקון....
וגם- שינית את שם הבלוג, נכון?
בכלמקרה- רציתי לאמר ששיניתי את דעתי על הכיסוי של קושיז- הוא מאוד נוח- יש סקוטש, כך שהוא "גדל" עם הילד, ויש קיפול של הניילון לכיוון הירכיים אז הוא יותר סוגר- מה שכן- אין רשת שתחזיק את הטטרא במקומו- אז זה שני דברים, ולא חיתול שבא כאילו "בחתיכה אחת" -כי אין רשת. אבל- זה רק ניילון, אז (לא שהתנסיתי ) אני מניחה שגדולים לא צריך לכבס, אלא רק לנגב עם מגבון או טישו רטוב, או לשטוף ולנגב- כי זה לא סופג. כדאי לך אולי בתור התחלה לקנות אחד של קושיז ( חיתולים רב פעמיים יד שניה ) ואחד של לואיזה- לראות מה יותר נוח לך- האמת שיומיים הייתי עם הקושיז- והוא נראה לי במידה מסויימת פרקטי יותר מהכסויים של לואיזה כי צריך רק נגיד 2- כי לא צריך לכבס את הרשת שיכולה להתלכלך מגדולים (קטנים זה שטויות....) - תבדקי.אה- ואולי זה גם יותר פרקטי בשביל שאבס קוידש....... ותודיעי לי. סתם-מסקרנות.
איך את מרגישה? איך החלב? איך הילדים? איך בעלך אחרי הרבי? (טוב זה אולי למייל- שלא יוצא לי- כי אני רוצה לשבת כמו שצריך, ולא לקום כל 5 דקות....)
איך בכלל את מסתדרת עם הר"פ (רב פעמיים)?
מחפשת_אמונה*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2006, 22:48

יתרון האור

שליחה על ידי מחפשת_אמונה* »

אני מאזור ירושלים
ירושלים זה טוב. אם זה לא חוצפה אשמח אם תשלחי לי במייל את הטלפון שלך (רוצה לדבר לא רוצה לרשום את הטלפון של באתר)
המייל שלי זה [email protected]
תודה
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

היה אמור- אבל ב"ה -ה' סידר עוד התפרצות של הקילע- והלכנו הפעם לשניידר (פ"ת) ושם היתה רופאה מקסימה- שהסבירה לי ממה בא הקילע- מאשך אחד שלא ירד למקומו בהריון, ולכן נשארה התעלה פתוחה (במקור האשכים נמצאים איפה שהשחלות, ובזמן ההריון המעבר נסגר. בדרך כלל.....) , ולכן יש יציאה של המעי.... מציעה לא לעבור ניתוח, אלא להמתין עד גיל שנה לפחות, לפעמים זה מסתדר, הסבירה לי איך להכניס את המעי חזרה למקומו, וכך גם לדעת אם יש מקרה שהוא מסתבך ואז- חייבים לנתח במקום. והסבירה לי למה יש לו מים באשך השני- כי גם שם התעלה עדיין לא נסגרה, למרות שהאשך שם כן במקומו, ולכן יכול להיות שדווקא שם יצטרכו לנתח, אולי..
נו, שוין- ב"ה אני מצליחה למנוע הסתבכות, וב"ה הכל ((כמעט)) תקין, ועוש חצי שנה אני אלך שוב לבדוק את המצב.
ב"ה על הרופאה הזו- שהרגיעה אותנו, והסבירה, ולא כמו מאיר- אנטיפאת, שלא הסביר, ולא הבנתי כלום.
אני פותחת דף חדש, עוד לא סגורה על שמו... אודיע לך. נראה לי שהוא יעניין אותך, ואת תביני כשתראי.......
נפגש בביהמ"ק.
גוט סאבעס.
נ.ב- לגיטימי שאין כוח לר"פ -זה יכול להיות תובעני ומעייף. צריך הרבה טטרא.......
אולי במוצ"ש יזדמן לי לכתוב לך מייל...... בע"ה!
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

כן, והאמת לפני שהוא נולד עשיתי את עקרון הרצף ודת
מה דעתך על זה?
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

אגב תובעני ומעייף- מר בחור, עם הפשפושים הרטיב לי 20 חיתולים משישי אחה"צ עד היום בבוקר...................................
ואין לי עןד חיתולים. פשוטו.
ויורד גשם, אבל לא קר מספיק בשביל רדיאטור- וזה היה החשש שלי.
צ'מעי- אני נוסעת היום לקנות לי עוד ר"פ -חבילה של 6 ב18 ש"ח. את רוצה שאקנה לך, ואשלח (תוך יום אצלך) ותשלחי לי צ'ק?
אין כזה דבר עוד קטן- אני מכינה ורוצה להעמיק לקראת חינוך ביתי- לא רוצה בכלל שילכו לגן אם אפשר. חשבתי על זה, ובגלל יראת שמיים- צריך שגבר ילמד א'ב', אז אולי בגיל 3, פשוט נצטרף לגן בשעות המלמד. וזהו. עד אז, בע"ה ית', הם יהיו שניים (או שלושה???) ואני לא רוצה גן! ממש כך! ואם אפשר לדלג על כמה כיתות, ושיהיה בבית- מה טוב ומה נעים! אז כן- צריך להכין כבר עכשיו! מבחינתי. וזה שאנחנו רחוקות- אפשר לשלב את זה- שנגיד -פעם בשבוע אלייך, פעם בשבוע אליי, ויש כבר חברים בחינוך ביתי....... מה את אומרת?
ראי בלוגך, וגם מילים שילדים ממציאים .
ואני רוצה גם לדון איתך על חינוך ללא כפיה- אולי נפתח דף שהוא משהו בשבילנו וכל המשתתף הרי זה משובח?- ז"א משהו שמערבב את הנושאים הנ"ל אבל מראותנו. מה את אומרת? (במקום- חן-יתרון-חן-יתרון כו כו...)
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

המכתב שלא נשלח זה הדף..... אני עוד עובדת על המכתב שלי..... נראה, אם יש תגובות.....
יתרון_האור*

יתרון האור

מחפשת אמונה -
שלחתי לך מייל (נראה לי שהראשון לא הגיע) - תני אות חיים!
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

יתרון האור

שליחה על ידי תמר_ס* »

קודם עניתי לך ב חינוך ביתי במשפחה דתית ורק אח"כ ראיתי שהזמנת אותי. תודה @}
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

ממש אהבתי לקרוא אותך

:-]
הוספתי שוב.....
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

יתרון האור

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כתבת:
אח"כ קיבל מתנה טייפ של פישר פרייס ומאז גם למד לשים לעצמו דיסקים

תוכלי לומר לי איפה קניתם כזה? בדיוק מה שאני מחפשת (אבל עם דיסקים...) :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

יתרון האור

תודה על המידע (אני דווקא מחפשת משהו שיעזור לו להסתדר עם דיסקים. אולי אקנה בכלל נגן דיסקים זול "של מבוגרים"? נראה).

לגבי הוצאה מוכרת - המחשב רלוונטי לעבודה שלי, לכן הוא הוצאה מוכרת. כך גם דברים כמו נסיעה במוניות (אבל לא ארוחות במסעדות ;-) ). זה תלוי פשוט באופי וטיב העבודה. כדאי לך להתייעץ עם רו"ח שיאמר לך מה יכול להיות הוצאה מוכרת עבורך ומה לא, כי מדובר במאות ולפעמים אלפי שקלים בחודש.
נדמה לי שאני עוסק מורשה (מוציאה קבלות וחשבוניות וכל הסיפור הזה). @}
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

יתרון האור

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

קראתי בדף אחר שסיפרת שבעלך היה בקורס אבות - ורציתי לשאול אותך על זה. אני מקיימת מפגשים לאבות - עם תכנים דומים מאד למה שהזכרת, ולא ידעתי שיש עוד שעושים זאת (?). אשמח אם תוכלי לספר לי על כך עוד. תודה !
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

יתרון האור

הבנתי - נהדר, אם כך בכ"ז אחפש אותו :-) תודה.
מיכל_צמות*

יתרון האור

אם המידע עדיין מעניין אותך אני אפרט
מעניין, מעניין... תודה @}. (אז הדויסים משיגים אותנו בתחום...(-; ).
מיכל_צמות*

יתרון האור

אם יש לך עוד שאלות - תשאלי אני מבינה מתיאורך שמדובר בהרצאות, שבסופן יש דיון ואפשרות לשאילת שאלות לגבי הנושאים הללו. האם יש דיונים אישיים - העלאת נושאים ודילמות שנתקלים בהם יום יום וחקירה / דיון עומק בהם?
אני חייבת להגיד לך שאני נפעמת. ושמחה. במגזר החילוני (עד כמה שאני מכירה) יש מפגשים לגברים וכו', אבל מפגשי אבות יש כרגע רק את מה שאנחנו בנינו. אני מנסה להרחיב את זה ובאוקטובר שנה הבאה הכוונה שתצא לדרך סדנא למדריכים מפגשי אבות - כדי להרחיב את המעגלים...
אני בנתיים לומדת ומסדנא לסדנא מרחיבה / משנה / מוסיפה ליריעה (אצלנו זה עשרה מפגשים בני שעתיים, והסדנא חוויתית - כמובן שאני מביאה את הצד התיאורטי והניסיון בכל נושא לעומקו).
התינוקת מושכת אותי. צריכה ללכת... אשמח לתשובה !!!
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

הי, מה שלומך? איך את מרגישה?
רציתי לומר לך- שאני לא ממש מוצאת זמן למייל, כי זה יותר מאשר להגיב כאן, או לקרוא (אני קוראת מהר.) משהו. זה לשבת לכתוב, לעומק, ברצינות, בכובד ראש, והפשוש לא נותן לי לשבת יותר מכמה דקות רצוף, ומתעורר..... אז נקטע לי חוט המחשבה.
>אולי, תכתבי לי את, ואני אנסה למצוא זמן לענות? אולי גם ההתחלתיות היא מניעה בנושא? <
בשו"ט
יחי המה"מ!
@}
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

אויש, נורא רציתי להגיד לך ושכחתי באותו מאורע-
אגב כב שבט- רצית בטח מושקא, נכון? ;-)
נולדתי בכ"ה אדר.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

וברגעים אלה ממש אני חוטפת כמה דקות באופן עם הינוקא (הלא כל כך מרוצה) על הגב תוך כדי הכנת ארוחת ערב
קטעים איתך.... לא חשבתי שאת "מנשאית" בכלל......
שלחתי לך 2 מיילים- כמה שהספקתי לכתוב.....
חוצמזה- רוצה לדבר בטלפון? וגם- אני כנראה כנראה עולה ירושלימה ביום רביעי הזה (עוד יומיים) אגיע בצהריים, ואחזור בערב. אפשר אולי להפגש.....?
איפה את גרה?
תוכלי לענות לי במייל על כל אלה- אם לא נוח לך בדפבית שלי.
עוד סיבה למה אני נשארת ולא הולכת-
הכנסי ל בלוג ניסים ונפלאות
חזרי אליי אח"כ.....
יחי.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

א.- אני מאד משתדלת לא להיות פולניה.
ב.- הונגרים הם פולנים בדיוק כמו המרוקאים.......
ג.- אמא שלי במקור בת של פולניה מפולין, אבל את יודעת שהיהדות ע"פ האמא אבל השבט ע"פ האבא.......
ד.- אבא שלי יותר פולניה מאמא......
ה.- פפריקה הונגרית בעלת ניחוח משכר, מוסיפה טעם מהמם לכל דבר כמעט. המתוקה נהדרת, והחריפה כל-כך חריפה- שיש להוסיף ממש מעט. (זה המקוריות מהונגריה.....)
ואני לרוב במצברוח מתוק, אבל לפעמים במצב רוח חריף שורף- שכדאי להזהר! חוצמזה- שזה (כמו שכתבתי לקומ"ג) שם בעל ניחוח מרק-גולאשי כזה- חורפי וחם........
מסביר?
בעלת ניחוח משכר, מוסיפה טעם מהמם לכל דבר כמעט -זה לא שאני חושבת שאני מהממת ומשביחה כל דף בבאופן, נכון שאת מבינה את זה? ;-)
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

יסרוין- קראת את המייל המגילתי שכתבתי?
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

הי... מגילת הסתר פנים 2. פשוט אני מדפיסה מהר. יותר ממה שאת יכולה לדמיין. בגלל זה זה ארוך. חוצמזה- הוא ישן עכשיו עליי, אז הוא התעורר, והיה לי זמן.
לילה טוב/בוקר טוב.
יחי.
יעלי_לה

יתרון האור

שליחה על ידי יעלי_לה »

קצת נעלמת... המחשב חולה?
|#|
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

בס"ד
תודה על המענה, ייקח לי קצת זמן- אני מנסה לעכל כמה דברים בבת אחת- לא מזניחה, ולא מתעלמת.
חוצמזה- תקראי את חוכמות של הבנזוג שלי.... סתם, לקבל מושג אחר קצת......
נשיקות, גוטשבעס.
יחי.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

קיבלתי, קראתי, תמשיכי לכתוב! אני רוצה לקרוא, אני מכילה, אבל לא מגיבה...
(())
אני קצת עוברת כאן כמה דברים בעת ובעונה אחת, אבל אני קוראת.....
עוד מעט אגיב, דבר דבר.
בשו"ט
יחי המה"מ.
נ.ב- ראית את התוספת ב בלוג ניסים ונפלאות ?
מיכל_צמות*

יתרון האור

ורציתי גם לשאול אותך - לגבי החלק החוויתי בסדנאות שלכם - מאוד מעניין אותי איזו פעילות את עושה. אולי תוכלי לפרט לי (בדפבית שלי). תודה
עברתי על הדף - ופתאם ראיתי שלא עניתי לך על זה... קודם כל - סליחה.
ולעניין - החלק החוויתי כולל עבודה עם קלפים טיפוליים (לא טארוט, אלא קלפים השלכתיים), יצירה בחומרים, דמיון מודרך ותרגילי קינסיולוגיה.
(שאגב, גם בתרגול הקינסיולוגיה יש תרגילים שמותאמים לדתיים - למשל, יש תרגיל מאד בסיסי שנקרא קוק שטוענים שכשעושים אותו יוצא צלב - אני אומרת "טוענים" - כי אני באופן אישי לא מצליחה להבין איך רואים שם צלב - בכל מקרה יש דרך אחרת לעשות את אותו תרגיל עם אנשים דתיים שלא כוללת את אותה תנועה ואם מתרגלת עם דתיים מתרגלת בדרך האלטרנטיבית).
יצא לי משפט קצת מסובך. מקווה שהבנת.
ובעניין החוויתי - כמובן שגם השיחה והשיתוף ועבודת העומק על הנושאים שמעלים האבות עצמם בכל אחד מהמפגשים.
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

יתרון האור

שליחה על ידי אילת* »

בדף עוף אורגני כתבת על העוף של עוף פלוס. לפי מה שאת כותבת העוף ממש מצוין. מה עם הורמונים? העופות מקבלים? והאם המידע שבידייך אמין? ולמה העוף לא נחשב אורגני? אני מתחילה לעניין את החבדניקים אצלנו (אנחנו כחמש משפחות) לעבור מעוף אנ"ש למני מהדרין. תודה רבה לך על המידע, וגם נעים לגלות עוד חבדניקיות באתר.
אילת*

יתרון האור

שליחה על ידי אילת* »

מחכה לתשובה..... וגם.... האם יש הכשר חב"די יותר מוכר? אולי הרב אשכנזי? אני מתחילה לשכנע אצלנו לעבור לעוף הזה אבל זה טעון הכשר.
חוץ מזה, מאיפה את? למה? כי אנחנו כרגע מתכננים לעבור ליישוב חדש ואם אתם עוד לא השתקעתם, היינו שמחים לעוד חבדניקים שיבואו איתנו. כתבתי על כך גם לפפריקה הונגרית.
אז עכשיו תעני? בדף הזה כי לי אין דף. ביי.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

אילת, הי- כנראה יתרון עסוקה מאוד, אל תפגעי. יש לה שני ילדים, וזה דורש הרבה משאבים.
בכל מקרה, כתבתי לך מייל. אשמח אם תפרטי יותר, ותרחיבי/תשאלי בכל נושא שבא לך.
אולי תרצי למסור לי גם פרטים לגבי התיישבות, איפה וכו'? כי שאלתי במייל, ולא ענית :-)
אשמח לשמוע ממך.....
בשו"ט
יחי המה"מ.
יתרון_האור*

יתרון האור

הי אילת
באמת לא הייתי פה כל כך, מדי פעם מגיחה לכמה דקות...
בכל אופן נעים מאוד @}
ברוכה הבאה

לגבי העוף -
לא מקבל הורמונים ולא אנטיביוטיקה. כנראה שלא נקרא אורגני כי כדי לקבל אישור של אורגני צריך להאכיל את התרנגולות במזון אורגני? אולי. לא בטוחה, בכל אופן זה עוף טעים מאוד, טעם שונה מהעוף הרגיל. המידע נמסר לי במני מהדרין, ויש גם איזה פלייר שאפשר לקבל בפקס (עוד לא שלחו לי אבל ברגע שאקבל אני יכולה להעביר לך את זה במייל).
אגב,
מה רע בהכשר של הרב הנדל ממגדל העמק??? שחיטת ליובאויטש, רב חב"די ותיק וידוע לא פחות מהרב אשכנזי.

איפה אנחנו גרים? אשמח לענות לך במייל, בא לי מאוד לעזוב את העיר אבל יש לנו כמה מחוייבויות פה. בכל אופן תציעי, ואשמח לשמוע (לא נראה לי שנעבור כל כך מהר, למרות שגבעה ליד אלקנה נשמע לי אחלה... )

שבוע טוב בשורות טובות
אילת*

יתרון האור

שליחה על ידי אילת* »

אהלן,
אני שמחה שענית. לגבי העוף, אנחנו קונים מעוף אנ"ש וכששאלתי אותם על העוף שלהם ענו לי שהכל מאותה משחטה ולא מזריקים אנטיביוטיקה אלא נותנים במים. אנסה לדבר עם הבוס שם כי הוא יודע הכי טוב. אעדכן אותך בע"ה.
ולגבי מקום מגורים, זה לא כאן אלא במקום אחר לגמרי. באמת הכי טוב באי מייל: [email protected] - זו הכתובת שלי. להשתמע בקרוב. אילת
יתרון_האור*

יתרון האור

אילת שלחתי לך מייל, תבדקי @}
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

אילת , גמני שלחתי לך מייל.....
מה.. את לא אוהבת אותי? :-(
יעלי_לה

יתרון האור

שליחה על ידי יעלי_לה »

מה העניינים, קצת נעלמת מפה, לא? (חשתי בחסרונך)
אני עורכת מגיהה ומנקדת, "תשלחי לי מייל בכיף" yaelil le@walla.com
יעלי_לה

יתרון האור

שליחה על ידי יעלי_לה »

הי,
שלחת לי מייל?
לא הגיע אלי שום דבר.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

ב"ה, ממש אין לי זמן לשבת במייל, ואת יודעת שאני רוצה לשבת נורמאלי, ולא לאיזה כמה דקות כשאני מדפדפת בין הדפים וכאלה.
מה שלומך?
מוזמנת לבלוגינו בלוג פשושי כו', וגם לחינוך ביתי במש' הדתית.
ואם את במרכז, את מוזמנת אליי לביקור.
יום ו' יש לפשושי שלי החמוד יומולדת....
כל הלידה המזעזעת (היא יותר ויותר מזעזעת ככל שאני יותר משחזרת!) חוזרת לי, וכולי מטולטלת רגשית ממנה, ומהזכרונות, במיוחד איך שלקחו לי אותו, ולא הנקתי אותו, ואפילו לא אמרו לי אם זה בן או בת, עד ששאלתי, ולא ראיתי אותו לכמה שעות "טובות".....
ובכל זאת, אני מתרגשת.
אני.. אמא..... למ"מ!!! והוא בן שנה!
שוק. פשוט שוק.
מזל שהמומולדת ביום ו'. זה קצת עושה את זה למיוחד, לא?
מקווה מחר לשבת יותר נורמאלי במייל!
שמחה ששלחת לי הודעה בדפבית! תכתבי לי, קצת, אם את רוצה, ואת לא חייבת לחכות למייל ממני, כדי לכתוב לי. אני קוראת (כי אני קוראת מהר), רק אין לי זמן לשבת נורמאלי לענות, כי אני רוצה לכתוב בראש שקט, את יודעת...
נשיקות, נתראה בביהמ"ק.
יחי.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

יחי המלך...
את כאן... ;-)
בואי לבלוג שלי.... (יש תה צמחים, ועוגה מקמח מלא+צימוקים וירטואליים+תפוחים מדומיינים -הכל כשר למהדרין כמובן...)
(בלוג פשושי)
ותכתבי לי...
לא עניתי לך על המייל, אבל תכתבי לי, טוב?
חוצמזה, העליתי בעיה ב תזונה ללידת תינוק בריא ולא עונים לי, וחשבתי אולי תוכלי להציע משהו.... או לפחות להראות תמיכה |-:
>פפרי מרגישה נטושה, היא על קוצים ולא עונים לה שמה....<
הולכת לישון עם פשושי
@} @} @} @} @}
|*|
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

יסרוין
כתבתי קצת ב רק שלא יכאב
אם בא לך
אם את מסוגלת
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

יתרון האור

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

את מוזמנת לפרט פה או בדף ההוא, או אצלי, מה שבא לך
לא ברור לי על מה בדיוק לפרט, אז פשוט תשאלי כל מה שעולה לך בראש.

בגדול, הקטנצ'יק נולד אמנם גדול פיסית אבל עם התנהגות של פג ובילירובין בעליה (כלומר, התחיל לפתח צהבת ילודים).
לא עניין אותו שום דבר, רק לישון ולישון ולישון, מקופל ומכונס בתוך עצמו בתנוחת עובר.
אחרי כמה ימים של הנקה במקביל לבקבוקים שאובים, הבנתי שההנקה אינה אפקטיבית ואין לו כנראה כח פיסי מספיק לפעולת היניקה.
(אגב, הבנתי את זה כשבגיל ששה ימים הוא היה על סף התייבשות.)
מאותו רגע, במשך שבועיים, שאבתי סביב השעון והאכלתי אותו בבקבוק.
גם הארוחות האלו היו סוג של אונס :-( שהיה לי מאוד קשה איתו, אבל עשיתי אותו בלית ברירה.
הוא התעורר לחיים שבועיים אחרי שנולד, ועדיין, העברתי אליו אחריות לאט לאט תוך החלפת בקבוקים שאובים בהנקות באופן הדרגתי.
תציצי בסוף דף סיפורי הלידה שלי, זה כתוב שם בצורה מפורטת יותר.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

יתרון האור

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

ועוד משהו שאולי אינו משתמע בבירור מדברי : בכל התהליך המתואר שעברתי בשבועיים הראשונים לחייו ליוותה אותי יועצת הנקה.
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

לא עונה במייל, כי זה מתוסבך, ועדיין כבד לי לכתוב ולחשוב ולעבד, אז קבלי בהבנה?
לגבי פפריקה, יש חלב עזים וכבשים אורגני כשר למהדרין, יש לפחות שני מקומות שאני מכירה שמייצרים בהם. מתזונה ללידת כו', מה פרטי המקום, ומה המחיר? כי ברחובות, ובכפ"ח יש יוגורט עזים (או כבשים??) י-ם מהדרין שעולה 7.50 ש"ח לגביע ומה לעשות, את מחשבת שעולה לך 1/3 גביע רגיל של שטראוס, ונכון שעם ה1/3 מחיר מצטרפים לחגיגה עוד אלמנטים מלבבים כמו הורמונים, חומרים שכאלה, ואוכל נורא בריא לפרות, את יודעת... ובכלל חלב פרה זה חגיגה לאדם... ובכל מקרה, כשאת אוכלת גביע ביום, או אפילו שניים עם מענדל, זה יוצא מה זה יקר!!!!
אז אם זה יותר ריאלי, אשמח לדעת.... אולי באותה הזדמנות גם אבקש מסבתא ללמד איך חובצים חמאה (רוצה לבוא ל"סדנא"? זה בצפון, אפשר לעשות מזה יום כיף... למרות שלא נראה לי מציאותי...) ומגבנים גבינה....

בכל מקרה
אמורה ללדת "ע"פ הספר" בליל הסדר, מה שנקרא יציאת מצרים....
עם בעלי- סיפור ארוך ארוך ארוך ארוך-
בקיצור- התנצל מאוד מאוד על המון דברים- כמו ההתעלמויות, ההזנחה, ההעלמויות, העניינים שכתבתי לך שעשה, ביקש לשקם, ביקש שאשאר, רוצה אותנו מאוד, ואני מנסה כל פעם מחדש לסמוך עליו ולתת צ'אנס.
בטיפול עם הרב ערד (רחובות) ועם יועצת נישואין מוסמכת, גרים בנפרד, מדברים, ויש עוד המון דברים שרציתי לספר אבל אני לא מסוגלת.
אז תשמרי על קשר, לפחות כאן, מייל זה קצת קשה לי ופרטי כרגע וטלפון זה לא נוח (אני אצל ההורים)... טוב?@} @} @}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

יתרון האור

בורקס ביתי, מבצק חמאה שהכנו יחד
מתכון יש לך? (כבר שנים אני מחפשת בורקס פחות-מזיק).
פפריקה_הונגרית*

יתרון האור

אבל האמת שעדיף לא לצרוך מוצרי חלב, תאכלי הרבה עדשים, אגוזים (בכל 100 גר' של כל סוגי האגוזים יש בסביבות 20-23 גר' חלבון מלא וטוב, ממש כמו בבשר) ביצים (עוף את לא אוכלת?)
זהו, אני כבר כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב. לצערי אני צורכת מוצרי סויה בהיסטריה, ביתים- אני אלרגית לחלמון (הצהוב), ואין לי למי לתת 2-3 חלמונים.... ולהשאיר זה מטופש, כי אסור, וזה בזבוז...
בשר- לא, משום חיה. למה? כי התינוק כנראה לא רוצה... (גם אח שלו צמחוני, זה משהו.... ) גם בההריון הקודם לא אכלתי בשר בשליש האחרון, ואם הייתי אוכלת (שבת, או פעם ב...) זה עוד היה מתקבל. עכשיו... עכשיו, זה עושה לי רע. לא בחילה, פשוט נותן הרגשה שאכלתי 3 צלחות יותר מדי..... ממש רע. גם בכמות קטנה.
טוב, מענדל בוכה, אכתוב בערב או מחר.
אגב, יש לי מומולדת (כה אדר) אז בשו"ט, שפע בגו"ר, ברכה והצלחה בכל, ושהרבי שליט"א מלך המשיח יתגלה, וממילא הכל מסתדר.
נתראה בביהמ"ק.
@}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

יתרון האור

נפלא! המון תודה על המתכון :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

יתרון האור

שוב המון תודה על המתכון - ניסיתי אותו ויצא נהדר, גם האורחים זללו. רק שנשאר המון מילוי לפעם הבאה (ואני עוד הכנתי רק 2/3 מהכמות שכתבת).
לבנה_במילואה*
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

יתרון האור

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

תודה על התגובה! את צודקת מי שלא רוצה לעזור לעצמו לא יעזור שום דבר חיצוני.. ב"ה היא כן מדברת עם הרבנית ואפילו ראיתי אותה לא מזמן והיא נראית הרבה יותר טוב (למרות שאי אפשר לדעת)
צריך להתפלל.. וגם, היא נשואה קצת זמן, זה ידוע ששנה ראשונה היא לא תמיד פשוטה (מנסיון..) אני מקווה שכולנו נצמח מהמשברים (אני גם באמצע אחד כזה, משבר עם הזוגיות ועם עצמי -ת'אמת, בעיקר עם עצמי כנראה..)
בכל מקרה שוב תודה, מזל שהכירו לי את האתר הזה הוא מעשיר לי את המחשבות והחיים@} נחמד פה.. ב"ה!
להתראות
לבנה_במילואה*

יתרון האור

ידעתי שאקרא אותך ואחזור.. למה את לא כותבת כבר שנתיים??
הסיפור לידה שלך כ"כ מרגש!!! מחזק!! (אנחנו בחודש רביעי בעז"ה נלד בבית..) אפשר לשאול מי זאת יעל המיילדת?? היא נשמעת מדהימה.. אנחנו מחפשים מיילדת
תודה!
לבנה_במילואה*

יתרון האור

מותר לשאול איפה אתם גרים? נפגשנו עם מיילדת ודיברתי עם עוד אחת שבעז"ה נפגש איתה אחרי פסח. אני לא יודעת אם יש חיבור לגמרי למרות ששמעתי עליה דברים מאוד טובים, האמת שאני מרגישה מאוד תמימה בתחום הזה, אני קוראת הרבה, יודעת שזה מה שאני רוצה רק שאני לא יודעת מה צריך חוץ ממקצועיות וחיבור כדי לבחור מיילדת.. זה פשוט הרגשה? אולי סתם אני 'מתפדחת' להתקשר, זה נראה לי הזוי מידי שאני הולכת ללדת ואולי אני לא מאמינה בעצמי מספיק ואני מחפשת אישורים ???? (חפירות, מחילה..)
אנחנו גרים בבנימין, אפשר להגיע מאצלנו תוך 20 דק' ברכב בלי פקקים, בנסיעה מהירה אפילו בפחות לבי"ח, ראיתי שענת גרה למכבים-רעות, זה לא רחוק מידי?
אתקשר אליה בלי נדר מחר..
לבנה_במילואה*

יתרון האור

זה מאוד נכון, תמיד הרגשתי את הצורך במודעות ובהריון הצורך התגבר.
אני מרגישה צורך חזק יותר לעשות דברים שאני אוהבת, בעז"ה אחרי פסח אתחיל טיפול הומאופטי (קלאסי..), יוגה וקרמיקה ואני בשלבים למציאת קורס טוב למודעות, בסיעתא דשמיא.. (מקווה שיהיה לנו כסף להכל.. ועם כל הרצונות יתגשמו@})
עצם הרצון ללידת בית מגיע ממקום פנימי של מודעות לעצמי ליכולות ולכוחות שלי בתור אשה. ככה אני מרגישה..
לבנה_במילואה*

יתרון האור

וענת לא מגיעה עד אלינו.. זה רחוק מידי. (חבל היא הראשונה שדיברתי איתה והרגשתי שיכול להיות חיבור..) לא נורא. הכל לטובה@}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

יתרון האור

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה.
מעניין.. אכנס לבדוק..
על דבש מסלע שמעתי, כשיגיע הזמן נברר בעז"ה
בהצלחה במעבר ובהכנות לפסח...
לבנה_במילואה*

יתרון האור

זאת הייתי אני..
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

יתרון האור

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מצטערת! עברנו דירה, רק עכשיו נכנסתי לבאופן אחרי הפסקה, וראיתי את ההודעה שלך.
יש רופא חדש בארץ שמטפל בגישת DAN! ושמו רפאל קלמן. ניתן להשיג את פרטיו מחיה לוטנר שנתתי את פרטיה בדף על הכספית. היא עצמה עובדת עם אנשים - אינה רופאה אבל היא יסודית ואחראית מאוד לדעתי. היא בבית שמש, הוא כנראה באיזור ירושליים. אותו אני לא מכירה - רק החלפתי איתו כמה מסרים בדוא"ל - אבל אם חיה לוטנר ממליצה עליו הוא כנראה בסדר :-) . מקווה שעזרתי!
איל_גיא_חיים*
הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*

יתרון האור

שליחה על ידי איל_גיא_חיים* »

http://www.youtube.com/watch?v=xPYYVXPW6cc
הטלפון שלי 0775570049
אס אם אס 0524558877
נ_ע_מ_ה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

יתרון האור

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

תודה על ההמלצה
הגמד_חיוכון*
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

יתרון האור

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

היי לך..
קראתי מתכון שהמלצת פעם לקרוטונית, הכנו ויצא ממש ממש (ממש) טעים!
והיה גם ממש כיף להכין...
חן חן..
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”