עדכון - נטשתי את האתר לאחרונה עקב תחושת חוסר שייכות, בעיקר בעקבות חזרתו ל "נושאי הליבה" של באופן, בהן יש מקום בעיקר לנשים ולהורים צעירים
דפים למעקב ב-מה חדש:
מארץ ים
בלנדרים ומעבדי מזון
ככר השוק
מפגש בפארק הירדן 2012
קומונה בעיר למשפחות
עמודים בהם השתתפתי לאחרונה:
גם אני חושב ש{{}}אתר באופן טבעי שווה תשלום
בלוג עדכני: אורי יורמן בלוג חדש שם יבחר בקרוב
בלוגים ישנים (שאולי כדאי למחוק חלק):
{+ קצת על עצמי (לחץ/י על ה- + על מנת לקרוא):{{}}
יליד 1982, גדלתי ברעננה, שם פיתחתי סלידה מרדיפה אחרי סמלי סטטוס ויוקרה.
לאחר מכן גרתי מספר שנים בתל אביב. עברתי לגליל לחצי שנה אבל בימים אלו חוזר חזרה לאיזור המרכז מסיבות משפחתיות.
אין לי ילדים (עדיין?) ולפעמים מרגיש קצת נטע זר באתר זה, שמורכב כמעט לחלוטין מאמהות.
מצאתי את האתר לפני כמה שנים בעקבות מידע רב בנושאים הקשורים לתזונה טבעית ומודעות סביבתית, שקיימים בו. למעשה, לעיתים קרובות מאוד, כשחיפשתי בגוגל על נושא כזה או אחר, התוצאה הכי אטרקטיבית שמצאתי היתה זאת מתוך האתר באופן טבעי.
באתי בעקבות נושאים הקשורים בתזונה וחיים אקולוגיים, אבל על הדרך נחשפתי לתפיסת עולם שלמה ומעניינת במיוחד: ממסגרות חינוך והורות טבעית, ועד קהילה ותרבות, בחיים הוירטואליים ומחוצה להם.
אני רואה באתר זה סוג של בית עבורי, ומרגיש חלק מהקהילה, אם כי לא תמיד אני פעיל באתר.
עוסק ב:
הנחיית סדנאות בנושאי תזונה טבעית וטבעונית (פופולארית במיוחד - סדנת הגלידה, אה, וגם סדנת ליקוט צמחי בר למאכל)
אני מגיע גם לישובים מרוחקים, אליכם עד הבית - אל תתביישו להזמין אותי
- מיחזור אופניים - השבה של אופניים שיצאו ממעגל השימוש, והגיעו למגרשי מיחזור מתכות, או סתם שכבו בעיר כמה שנים - למעגל השימוש.
אימייל: [email protected]
טלפון קווי להשארת הודעות: <בוטל זמנית עקב מעברי דירות>
סלולרי - 050-7827729
סדנאות קרובות בהנחייתי
רוצים סדנה באיזור מגוריכם? פנו אלי ואשמח לחשוב יחדיו כיצד נעשה זאת.
{סדנת גלידה טבעית}
בירושלים, יום שני 27.6.2011, בשעה 7 בערב
בזנגביל - המרכז הקהילתי לצמחונות , ברחוב בלפור 8, בשכונת רחביה.
סדנה מעשית להכנת גלידה טבעית משובחה וטעימה באמצעות ציוד מטבח בסיסי וזמין, ומחומרי גלם שקונים בשוק.
בואו ללמוד איך לקצור מחמאות גם מהאורחים וגם מהתזונאית!
אורך הסדנה: כשעתיים, בסוף הסדנה אופציה לשעה נוספת למעוניינים.
התשלום בסיום הסדנה, לפי ראות עיניכם ובהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה. רצוי אך לא חובה - כל סכום בין 80 ל150 ש"ח.
הסדנה נקייה מרכיבי מזון מלאכותיים, מוצרי חלב, משמרים, מייצבים, שמנים מזוקקים, גלוטן ושאר צרות.
מה נלמד להכין?
- גלידות בטעמים ומרקמים שונים
- חמאת שקדים, קשיו ושאר אגוזים (ללא מוצרי חלב)
- ממתיק טבעי על בסיס תמרים
- שמנת צמחית משובחת על בסיס הנ"ל
- שייק בטעם ומרקם חלבי ללא חלב או סויה
[email protected]
050-7827729
תמונות יפהפיות שצילם שי לוי בסדנה בכרמליה
תמונה אהובה עלי מהסדנה בהדר: http://img842.imageshack.us/img842/7097/15293560.jpg]העולם[/img] על פי גלידת מנגו
{+ קצת המלצות של משתתפות בסדנאות גלידה קודמות (לחץ/י על ה- + על מנת לקרוא):{{}}
עינת ש (2010-09-30T07:18:28):
שלום לכל באי הכיכר,
הייתי בסדנת גלידות של אורי יורמן, והיה מעולה!!
אורי פשוט מקצוען אמיתי, והסדנה כיפית, מרתקת ומצחיקה..
הגלידות בסדנה מדהימות, ואח"כ נשארים עם טעם טוב מכל הגלידות שמכינים לבד בבית!
למדנו גם להכין חלב מאגוזים/שקדים, שיוצא פי מליון יותר טעים מכל חלב אחר שטעמתי (לא כולל את שלי (-; ), שזה כשלעצמו חסך לנו כבר מלא מלא כסף. אפילו למדנו איך להכין טחינת שקדים!
בקיצור- אני ממליצה בחום!
"הסדנא של אורי נפלאה, טעימה ומתאימה לכל אדם שאוהב פירות, שייקים, גלידות,בקיצור, כולם! אורי מסביר את כל פרטי ההכנה במקצועיות רבה, נותן המון טיפים מעשיים ומחלק המון טעימות. הסדנא מתאימה במיוחד לטבעוניים ואנשים עם רגישויות לחלב, סויה וביצים ומספקת מאגר קינוחים בריא ובעיקר - מאוד טעים. הסדנא מהנה וטעימה, מומלץ בחום!"
רותם ירון, נטורופתית, ירושלים. (שורשים עמוקים באתר זה)
"טיפסתי כחמישים מדרגות עם עגלת תינוק ביום תל-אביבי רטוב בתחילת אוגוסט עם ציפיות אפס ונחתתי לתוך סדנת גלידה (ושייקים) מיוחדת, משעשעת, קלילה ומלומדת באורך שלוש שעות שהרגישו יותר כמו שעה. אורי תיזמר כמוסיקאי על הבלנדרים ומעבדי המזון, עשרות התבלינים, האגוזים והתמרים, ויצר מעין "יצירות גלידה" משובחות וחד-פעמיות (שליקקנו בתאווה), תוך כדי שהוא נותן לכולם הרגשה שגם הם יכולים, ללא ספק, להגיע לרמת הדיוק והרגישות שלו. כל זה היה מלווה בהסברים מנומקים, בגובה העיניים ובאווירה נעימה."
ברכה, תל אביב
"הגעתי לסדנא מסוקרנת,
אני לא מאלו שמבשלות רק טבעי וגם יש לי ילדים קטנים קצת בררנים....
אני מאוד - מאוד נהניתי!
היה גם מאוד מקצועי, מאוד מסודר, מאוד נחמד ומ-א-ו-ד טעים!
כבר למחרת התחלנו לנסות מתכונים שונים, וכל המשפחה נהנית!
ממש מומלץ!"
מרים, ירושלים