אני מעשנת עם טבק. יוקר המחייה וכו'. ומהניסיון האישי שלי אני אכן חושדת שצריכת ניקוטין פגעה בעוברית, שכאמור נולדה מינימלית, וכיום ממש לא. מבאס לגמרי.
אני ממסכת את עצמי אחרת
אני חושבת ש
מיכל בז לגמרי קולעת לגבי העניין שבאמת מפריע לי. לא החומר או השימוש אלא ה "ג'אנקיות" של ה"מגיע לי" של שעות הערב של האם הלאה. עוד ארחיב על זה
בדירוג שלי הפרטי: יותר ממכר מקפה, פחות קשה לגמילה מסוכר (אני לא צורכת גם הרבה ממנו תודה לאל), ניתן לדחיית סיפוקים הרבה יותר משוקולד.
לטבק אני (כבר) לא מכורה. לפני כמה זמן היה לי התקף/ גל חרדה (קשור לאירוע- חיים שייצר זאת, לא פסיכוזה

) ועישנתי סיגריה עם קפה בבוקר. האפקט היה חזק ביותר ואחרי כמה שאיפות הפסקתי.
אני מכורה לריסט שהסם עושה במוח אחרי יום ארוך. אני מכורה לתחושה המשחררת שלא צריך לעשות כלום לאחר מכן. זה עוזר לי להתנתק מהמשימתיות העודפת שלי. זה מקרב את המצב המנטלי (השוצף בסוף יום) למצב הפיזי.
אבל יש מחירים
ואני מסכימה גם עם הומית:
עישון מריחואנה לא חייב להיות ממסך. זה יכול דווקא לשמש כדי ליצור הפקט הפוך.
כל מיני צדדים לעשב הבאמת מופלא הזה. אגב, יש לנו (לבני האדם) הרבה מסורות עישון. וצריכת סמים בכלל. אגב טבק/ מריחואנה בג'מייקה מגלגלים את המריחואנה בעלה טבק ומעשנים כך.
לעניין הטבק - באמת לא חייבים. הרבה אנשים עם אסתמה משתמשים במריחואנה ללא הטבק.
בעישון . זה משפיע מיידית על הריאות ברמה טובה יותר ממשאף (לחלקם).
לגבי דיכאון, יש הרבה מחקרים הקושרים בין התפרצויות של אפיזודות פסיכוטיות לשימוש בסמים א-בל גדול מאוד- זו ביצה ותרנגולת, כי הרבה אנשים משתמשים בכל מיני חומרים כ- self medication. שלא נדבר על פרויד וקוקאין
אם יש משהו שבאמת לא טוב עם מריחואנה הוא העובדה שהוא לא חוקי
גם זה צד את עיני. ההרגל שלי כעת הוא מציק לעיתים בג'אנקיותו, לא טוב להנקה, אולי מעט מעייף (כשדיברתי על כך עם הבנזוג הגעתי למסקנה שהנקה בלילה מעייפת אותי. כל השאר הוא בונוס)... אבל מזיק בכלליות פחות מקרמבו בלילה. אני חושבת שאיפשהו גם יושבת לה אצבע נו-נו-נו חברתית כזו, שאומרת לי: בגילך?! בנורמטיביותך?!
יש לי השערה שאם הדבר היה חוקי כמו קוקה קולה, הייתי מקטרת קצת ולא עושה סימפוזיון.
אגב, יש מישהו בקהל שהיה צרכן מתמיד (כל ספקטרום בין סטלן מסיבות לעו"ד עילית) שהפסיק?
אני לא מוצאת כאלה.
אני מוצאת אנשים שהפסיקו כי התבגרו, והסמים היו חלק מסצינה כלשהי שעברה מחייהם. אני מוצאת אנשים שהפסיקו כי הפריע להם ברמה חרדתית (כן, יש הרבה כאלה בעיניי, שנכווים קלות מסמים קלים) או שהיו צריכים להתפקס בלימודים וכדומה. אבל מי שבידיו הרגל אולי דביק ומעיק לעיתים, אבל מאולף היטב - למה בעצם להפסיק?
אני ידעתי להעביר את זה לסופשבוע כשהייתי צריכה להיות בפוקוס מסוג מסויים שהסם פחות איפשר. וגם כיום הצריכה היא כשבאמת כבר לא מצופה ממני לעשות כלום, מקסימום לשטוף כלים.
הצהובון: בשביל שיח טוב כל מה שצריך זה מעט מים, מעט אור ומעט רצון טוב. יד?
תאורטית אולי יש קשר בין סמים קלים לאלכוהול אבל החוויה שונה בתכלית. מריחואנה הוא סם חכם, אם יורשה לי. למשל, כשאני חווה כאבי מחזור, אני כמעט לא חווה היי מנטאלי אלא ממש הקלה פיזית בשרירי הגב. אני מבינה את הכיוון של
אישה במסע אבל אני לא חותמת על "מחוץ לספקטרום של המצבים הרגילים" כי המצבים הרגילים הם..עולם ומלואו, תלוי בכל מיני נסיבות. בפשט- הכוונה ברורה. לקחת מוח ונוירונים ולתסף אותם ב-X. אבל זה מורכב מעט יותר. וקשור למסורות רבות שבהן העשב הקדוש שימש לריפוי. בפשטות (ואגב סרטן) התודעה לעיתים מאוד יציבה צלולה ו"דומה לעצמה", למעט הקלה והרפיה פיזית בכיווצים ובתחושות הכאב. לכן אני לא בטוחה בקשר לריפוי במקרי סרטן, אבל משוכנעת שלהגברת תיאבון/ עיכול טוב הרפיה מתחושות הכאב, יכולת לצוף מעל סטרס למצב רפלקטיבי יותר זה עוזר.
- נדמה לי שניתן להשיג את זה כשמן לאידוי במבער, וכפי שזה ניתן לילדים, ללא החומר שגורם להיי. CBD אאל"ט