פתיחת עסק עצמאי
פתיחת עסק עצמאי
ענן, את לא צריכה מנהל חשבונות. חבל על הכסף. האם את עוסק מורשה או עוסק פטור (ממע"מ). אם את עוסק מורשה אז את בסה"כ צריכה להגיש פעם בחודש או חודשיים (תלוי במחזור ההכנסות שלך) דו"ח מע"מ ופעם בשנה דו"ח למס הכנסה. את יכולה ללמוד מפקיד מע"מ איך מגישים את הדו"חות. זה מאד פשוט.
אם את עוסק פטור את רק צריכה להגיש פעם בשנה דו"ח שנתי.
אגב, 4 חשבוניות בחודש זה רק ההכנסות או גם הוצאות? כמה יש לך בסה"כ?
אם את עוסק פטור את רק צריכה להגיש פעם בשנה דו"ח שנתי.
אגב, 4 חשבוניות בחודש זה רק ההכנסות או גם הוצאות? כמה יש לך בסה"כ?
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
פתיחת עסק עצמאי
את יכולה ללמוד מפקיד מע"מ איך מגישים את הדו"חות. זה מאד פשוט.
זה פשוט רק לאנשים שהדברים האלה פשוטים עבורם
לא לאנשים כמוני, שכל חשבונית חמישית בערך יש להם טעות (וצריך לתקן, לחתום ליד, או לפסול את החשבונית).
תודה לאל שאני לא צריכה לדאוג לדו"ח השנתי - טעויות בו היו עולות לי הרבה יותר מאשר התשלום החודשי לרו"ח. אבל זו רק אני.
לא לאנשים כמוני, שכל חשבונית חמישית בערך יש להם טעות (וצריך לתקן, לחתום ליד, או לפסול את החשבונית).
תודה לאל שאני לא צריכה לדאוג לדו"ח השנתי - טעויות בו היו עולות לי הרבה יותר מאשר התשלום החודשי לרו"ח. אבל זו רק אני.
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
פתיחת עסק עצמאי
אני עסק מורשה ושייכת לזן של קרוטונית כנראה:-S
כי היתה תקופה שניסיתי לנהל את חשבונותי בעצמי וזה היה ממש קטסטרופה
אבל אני יודעת שיש אנשים שבשבילים הגשת הדוחות זה לא סיפור גדול ועושים את זה לבד ובהצלחה
א מ תודה
כי היתה תקופה שניסיתי לנהל את חשבונותי בעצמי וזה היה ממש קטסטרופה
אבל אני יודעת שיש אנשים שבשבילים הגשת הדוחות זה לא סיפור גדול ועושים את זה לבד ובהצלחה
א מ תודה
פתיחת עסק עצמאי
יש בזה משהו... אני מנה"ח במקצועי הקודם.
אבל זה כמו אלו שמפחדים כ"כ ממתמטיקה עד שזה באמת לא מצליח להם.
אם העסק לא מעורבב עם הבית-זה פשוט ואני יכולה אפילו לתת כמה מילים פה.אם זה כן מעורבב אז זה כאב ראש.
הכוונה היא שאם העסק בבית אז גם צריך לשייך חלק מההוצ' הביתיות על העסק ואז עדיף באמת הנה"ח.
אני משלמת בסביבות 4000 ש"ח לשנה כולל רו"ח למאזן. (הסנדלר יחף כי אין לו כוח להסתכל יותר על מספרים).
יש בזה משהו... אני מנה"ח במקצועי הקודם.
אבל זה כמו אלו שמפחדים כ"כ ממתמטיקה עד שזה באמת לא מצליח להם.
אם העסק לא מעורבב עם הבית-זה פשוט ואני יכולה אפילו לתת כמה מילים פה.אם זה כן מעורבב אז זה כאב ראש.
הכוונה היא שאם העסק בבית אז גם צריך לשייך חלק מההוצ' הביתיות על העסק ואז עדיף באמת הנה"ח.
אני משלמת בסביבות 4000 ש"ח לשנה כולל רו"ח למאזן. (הסנדלר יחף כי אין לו כוח להסתכל יותר על מספרים).
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
- דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*
פתיחת עסק עצמאי
ממש לא צריך אבל מאוד מאוד כדאי.
ממש לא צריך אבל מאוד מאוד כדאי.
-
פתיחת עסק עצמאי
יש בזה משהו... אני מנה"ח במקצועי הקודם
נו, זה מסביר הרבה
_הכוונה היא שאם העסק בבית אז גם צריך לשייך חלק מההוצ' הביתיות על העסק ואז עדיף באמת הנה"ח.
ממש לא צריך אבל מאוד מאוד כדאי_
בהחלט כדאי - רוב הוצאות התקשורת (טלפון, סלולר, אינטרנט), מכשירים כמו מחשב/טלפון/פקס ודומיהם, וגם כל רכישה של ספרים, ציוד משרדי וכדומה. גם נסיעות בתחבורה ציבורית או מוניות, וגם דלק והוצאות נלוות לבעלי רכב.
לעוסקים מסוג מסוים יש אישור גם לקבל הוצאה מוכרת על "כיבוד" (מיני אוכל מסוימים שכביכול משמשים להגשה למי שבא אליהם לפגישות), ארוחות עסקיות וכדומה.
יש גם אפשרות לקבל הוצאה מוכרת על ארנונה, אם הדירה בבעלותכם. אבל רו"ח הסביר לי שזה לא משתלם, כי אז כשרוצים למכור את הדירה היא נחשבת לנכס עסקי וצריך לשלם מס שבח רצחני.
נו, זה מסביר הרבה
_הכוונה היא שאם העסק בבית אז גם צריך לשייך חלק מההוצ' הביתיות על העסק ואז עדיף באמת הנה"ח.
ממש לא צריך אבל מאוד מאוד כדאי_
בהחלט כדאי - רוב הוצאות התקשורת (טלפון, סלולר, אינטרנט), מכשירים כמו מחשב/טלפון/פקס ודומיהם, וגם כל רכישה של ספרים, ציוד משרדי וכדומה. גם נסיעות בתחבורה ציבורית או מוניות, וגם דלק והוצאות נלוות לבעלי רכב.
לעוסקים מסוג מסוים יש אישור גם לקבל הוצאה מוכרת על "כיבוד" (מיני אוכל מסוימים שכביכול משמשים להגשה למי שבא אליהם לפגישות), ארוחות עסקיות וכדומה.
יש גם אפשרות לקבל הוצאה מוכרת על ארנונה, אם הדירה בבעלותכם. אבל רו"ח הסביר לי שזה לא משתלם, כי אז כשרוצים למכור את הדירה היא נחשבת לנכס עסקי וצריך לשלם מס שבח רצחני.
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
פתיחת עסק עצמאי
השאלה היא איזה אחוז מהדברים שציינתם כאן אפשר לקזז. למשל כשניסיתי לעשות זאת לעצמי, לא ידעתי שרק אחוז מסויים מהוצאות הרכב מוכר וכד' - וכאמור עשיתי סלט שלם (שבמע"מ ממש לא אהבו את הטעם שלו.... (-:
ובאמת מנהל חשבונות שיודע ואכפת לו יכול לעשות זאת. מנהלת החשבונות עמה עבדתי מספר שניפ היתה נחמדה, אבל לדעתי לא עשתה את המקסימום עבורי - ואפילו לא את האופטימום, ולפיכך אני מחפשת מנהל חשבונות אחר.
האם אתם מכירים מנהל/ת חשבונות באזור באר-שבע שיכולים להמליץ עליו/ה?
או לחילופין, האם יש עסק שעובד באופן מקוון שבשרותיו אני יכולה להעזר?
ובאמת מנהל חשבונות שיודע ואכפת לו יכול לעשות זאת. מנהלת החשבונות עמה עבדתי מספר שניפ היתה נחמדה, אבל לדעתי לא עשתה את המקסימום עבורי - ואפילו לא את האופטימום, ולפיכך אני מחפשת מנהל חשבונות אחר.
האם אתם מכירים מנהל/ת חשבונות באזור באר-שבע שיכולים להמליץ עליו/ה?
או לחילופין, האם יש עסק שעובד באופן מקוון שבשרותיו אני יכולה להעזר?
פתיחת עסק עצמאי
או לחילופין, האם יש עסק שעובד באופן מקוון שבשרותיו אני יכולה להעזר
ענן, בהחלט יש. תגגלי הנה"ח ותמצאי. אני בזמנו בדקתי את האפשרות וזה הרבה יותר זול מהנה"ח רגילה אבל יש שני דברים שחשוב לדעת בקשר לזה:
1) את צריכה להקליד את כל החשבוניות (הכנסות והוצאות) ולשלוח אליהם כקובץ. הם כבר יודעים איזה אחוז מכל הוצאה מותר לנכות (גם למע"מ וגם למס הכנסה- זה לא היינו הך).
2)אם את צריכה יותר מזה, כמו שכתבת לדעתי לא עשתה את המקסימום עבורי אז כדאי יועץ מס שיש לו קשרים במס הכנסה (למשל, מישהו שעבד שם לפני שפתח משרד עצמאי). ליועצי מס יש בדרך כלל משרד גם להנה"ח וגם ליעוץ ואני מבינה מדברייך שאת זקוקה ליעוץ כי רישום הנה"ח הוא פשוט ויש לו כללים ידועים ותקנות קבועות.
אני בחרתי אחד כזה (אני בצפון, לא יכולה לעזור לך בדרום) ובאמת עזר לנו בקטע של פיצויי המלחמה ובמקרים שפתאם רשות מס שולחת לך מכתב מפחיד.
ענן, בהחלט יש. תגגלי הנה"ח ותמצאי. אני בזמנו בדקתי את האפשרות וזה הרבה יותר זול מהנה"ח רגילה אבל יש שני דברים שחשוב לדעת בקשר לזה:
1) את צריכה להקליד את כל החשבוניות (הכנסות והוצאות) ולשלוח אליהם כקובץ. הם כבר יודעים איזה אחוז מכל הוצאה מותר לנכות (גם למע"מ וגם למס הכנסה- זה לא היינו הך).
2)אם את צריכה יותר מזה, כמו שכתבת לדעתי לא עשתה את המקסימום עבורי אז כדאי יועץ מס שיש לו קשרים במס הכנסה (למשל, מישהו שעבד שם לפני שפתח משרד עצמאי). ליועצי מס יש בדרך כלל משרד גם להנה"ח וגם ליעוץ ואני מבינה מדברייך שאת זקוקה ליעוץ כי רישום הנה"ח הוא פשוט ויש לו כללים ידועים ותקנות קבועות.
אני בחרתי אחד כזה (אני בצפון, לא יכולה לעזור לך בדרום) ובאמת עזר לנו בקטע של פיצויי המלחמה ובמקרים שפתאם רשות מס שולחת לך מכתב מפחיד.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
פתיחת עסק עצמאי
רציתי לכתוב על אפשרויות הפרסום בגוגל, למי שלא מכיר.
יש בגוגל דבר שנקרא en]אד וורדס US[/po]
אלה הקישורים הממומנים שמופיעים לצד רשימת תוצאות החיפוש.
הרעיון הוא כזה:
נניח שיש לי עסק של עוגות ביתיות.
אני בונה אתר, ואז אני עושה מסע פרסום באד וורדס בגוגל.
אני יוצרת מודעה שתופיע ברשימת הקישורים הממומנים בכל פעם שמישהו יחפש מילות מפתח מסוימות.
את מילות המפתח אני בוחרת (למשל: עוגה, עוגות, ימי הולדת, אפייה...).
מהמודעה יש קישור לאתר שלי. בכל פעם שמישהו נכנס מהמודעה בגוגל לאתר- אני משלמת סכום מסוים עבור הכניסה הזאת. כלומר התשלום הוא אך ורק עבור כניסות לאתר. לא נכנסו- לא שילמתי.
אפשר לבחור את הסכום המקסימלי שרוצים לשלם כל חודש- הם ממליצים להשקיע לפחות 200 ש'- ואפשר גם להחליט על הסכום המקסימלי שרוצים לשלם על כל קליק (קליק יכול לעלות בין כמה אגורות לכמה שקלים- זה תלוי בכל מיני גורמים).
ככל שהסכום החודשי שתשקיעו יהיו יותר גבוה, המודעה תופיע ביותר חיפושים של מילות המפתח שבחרתם, ויהיו יותר כניסות לאתר.
אפשר לעשות מעקב ולראות בדיוק כמה קליקים (קליק=כניסה לאתר) יש, כמה שלמתם על כל קליק, איזה מילות מפתח יותר אפקטיביות, ואפשר לעשות שינויים כל הזמן בהתאם לתוצאות. אפשר גם להפסיק את הקמפיין מתי שרוצים.
אני שילשתי את ההכנסות מהעסק אחרי שהתחלתי לפרסם בגוגל אדס בתקציב המינימלי של 200 ש' לחודש (אבל חשוב לציין שהדירוג של האתר שלי בגוגל מאד נמוך וזו היתה הדרך היחידה שלי לעמוד הראשון). לכן אני ממליצה בחום לעסקים חדשים לתת לזה צ'אנס- אם לא רואים תוצאות אפשר תמיד לצאת, אבל מדובר בסיכון כספי לא גדול ובחשיפה מובטחת.
לעסקים גדולים יותר עם יותר הון שאפשר להשקיע אפשר לקחת איש מקצוע שינהל את מסע הפרסום בגוגל- זה עולה הרבה כסף אבל יכול להגדיל מאד את האפקטיביות.
כל זה על קצה המזלג- אפשר לקרוא הרבה יותר באתר של גוגל, יש שם הסברים מאד מפורטים וברורים.
בהצלחה!
יש בגוגל דבר שנקרא en]אד וורדס US[/po]
אלה הקישורים הממומנים שמופיעים לצד רשימת תוצאות החיפוש.
הרעיון הוא כזה:
נניח שיש לי עסק של עוגות ביתיות.
אני בונה אתר, ואז אני עושה מסע פרסום באד וורדס בגוגל.
אני יוצרת מודעה שתופיע ברשימת הקישורים הממומנים בכל פעם שמישהו יחפש מילות מפתח מסוימות.
את מילות המפתח אני בוחרת (למשל: עוגה, עוגות, ימי הולדת, אפייה...).
מהמודעה יש קישור לאתר שלי. בכל פעם שמישהו נכנס מהמודעה בגוגל לאתר- אני משלמת סכום מסוים עבור הכניסה הזאת. כלומר התשלום הוא אך ורק עבור כניסות לאתר. לא נכנסו- לא שילמתי.
אפשר לבחור את הסכום המקסימלי שרוצים לשלם כל חודש- הם ממליצים להשקיע לפחות 200 ש'- ואפשר גם להחליט על הסכום המקסימלי שרוצים לשלם על כל קליק (קליק יכול לעלות בין כמה אגורות לכמה שקלים- זה תלוי בכל מיני גורמים).
ככל שהסכום החודשי שתשקיעו יהיו יותר גבוה, המודעה תופיע ביותר חיפושים של מילות המפתח שבחרתם, ויהיו יותר כניסות לאתר.
אפשר לעשות מעקב ולראות בדיוק כמה קליקים (קליק=כניסה לאתר) יש, כמה שלמתם על כל קליק, איזה מילות מפתח יותר אפקטיביות, ואפשר לעשות שינויים כל הזמן בהתאם לתוצאות. אפשר גם להפסיק את הקמפיין מתי שרוצים.
אני שילשתי את ההכנסות מהעסק אחרי שהתחלתי לפרסם בגוגל אדס בתקציב המינימלי של 200 ש' לחודש (אבל חשוב לציין שהדירוג של האתר שלי בגוגל מאד נמוך וזו היתה הדרך היחידה שלי לעמוד הראשון). לכן אני ממליצה בחום לעסקים חדשים לתת לזה צ'אנס- אם לא רואים תוצאות אפשר תמיד לצאת, אבל מדובר בסיכון כספי לא גדול ובחשיפה מובטחת.
לעסקים גדולים יותר עם יותר הון שאפשר להשקיע אפשר לקחת איש מקצוע שינהל את מסע הפרסום בגוגל- זה עולה הרבה כסף אבל יכול להגדיל מאד את האפקטיביות.
כל זה על קצה המזלג- אפשר לקרוא הרבה יותר באתר של גוגל, יש שם הסברים מאד מפורטים וברורים.
בהצלחה!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פתיחת עסק עצמאי
ממש לא צריך אבל מאוד מאוד כדאי._
לא תמיד כדאי, יש את ענין מכירת הדירה מול מס שבח
ממש לא צריך אבל מאוד מאוד כדאי._
לא תמיד כדאי, יש את ענין מכירת הדירה מול מס שבח
פתיחת עסק עצמאי
לא תמיד כדאי, יש את ענין מכירת הדירה מול מס שבח.
למה, זה קשור, פלונית? בטח לא לדברים שאני התייחסתי אליהם. תקראי שוב.
למה, זה קשור, פלונית? בטח לא לדברים שאני התייחסתי אליהם. תקראי שוב.
פתיחת עסק עצמאי
אה, הבנתי. זה בקשר למה שכתבה קרוטונית. אני כמעט בטוחה שאם העסק הוא חדר מהבית ולא כל הבית אז לא יתייחסו אליו כנכס עסקי במכירה. במיוחד אם זה בית המגורים היחיד שלך.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
פתיחת עסק עצמאי
אני שילשתי את ההכנסות מהעסק אחרי שהתחלתי לפרסם בגוגל אדס בתקציב המינימלי של 200 ש' לחודש
וואו, זה מדהים.
ז"א אנשים לא סתם נכנסו לאתר שלך, אלא גם קנו. (און-ליין?)
האם את יודעת להסביר על נושא של קנית מילים בגוגל. כמה עולה, או איך מחושב? אני מבינה שזה חלק מהעניין של גוגל אדס, זה נכון ?
וואו, זה מדהים.
האם את יודעת להסביר על נושא של קנית מילים בגוגל. כמה עולה, או איך מחושב? אני מבינה שזה חלק מהעניין של גוגל אדס, זה נכון ?
-
פתיחת עסק עצמאי
לא תמיד כדאי, יש את ענין מכירת הדירה מול מס שבח.
כמו שכתבתי, רק הגשת בקשה להוצאה מוכרת על ארנונה גורמת לכך שבעתיד, אם תמכרי את הדירה, יבקשו ממך לשלם מס שבח. כל שאר ההוצאות לא קשורות לזה.
כמו שכתבתי, רק הגשת בקשה להוצאה מוכרת על ארנונה גורמת לכך שבעתיד, אם תמכרי את הדירה, יבקשו ממך לשלם מס שבח. כל שאר ההוצאות לא קשורות לזה.
-
פתיחת עסק עצמאי
לא אונליין.
לא יודעת לגבי קניית מילים. טרם פענחתי את כל הסודות של הפרסום בגוגל...
לא אונליין.
לא יודעת לגבי קניית מילים. טרם פענחתי את כל הסודות של הפרסום בגוגל...
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
פתיחת עסק עצמאי
קראתי את כל הדף, ולא הצלחתי להבין מה צריך להיות כתוב על הקבלה שאני נותנת כעוסק פטור. האם צריכה להיות כתובת? ת. ז שלי?
-
פתיחת עסק עצמאי
האם צריכה להיות כתובת? ת. ז שלי?
כן, גם וגם. משהו כזה:
גברת פלפלת- הפלפלת שתמיד חפשת
רחוב ישראל ישראלי 1, רמת ישראל
050-5555555
ת.ז. 12345678
כן, גם וגם. משהו כזה:
גברת פלפלת- הפלפלת שתמיד חפשת
רחוב ישראל ישראלי 1, רמת ישראל
050-5555555
ת.ז. 12345678
-
פתיחת עסק עצמאי
חזק המוטו שלך. או שמא זה שם העסק? אני יכולה לאמץ אותו? D-:
גם טלפון? חתיכת חותמת אני צריכה להוציא! ולמה כל לקוח צריך לדעת ת.ז שלי? זה לא קצת פרטי?
גם טלפון? חתיכת חותמת אני צריכה להוציא! ולמה כל לקוח צריך לדעת ת.ז שלי? זה לא קצת פרטי?
פתיחת עסק עצמאי
פלפלת, אם יש לך עוסק פטור זה אומר שיש מספר לעסק שלך והוא תמיד מספר ת.ז. שלך. האם באמת פתחת עסק ברשויות המתאימות? זה דומה לפתיחת עסק מורשה. לא משהו שאת מודיעה לעצמך ולחברים...
על הקבלה שלך צריך להיות שם העסק ומספר העסק.
על הקבלה שלך צריך להיות שם העסק ומספר העסק.
-
פתיחת עסק עצמאי
ולמה כל לקוח צריך לדעת ת.ז שלי? זה לא קצת פרטי?
לא. את עסק, וזכות הלקוח לדעת את פרטי העסק. רוצה פרטיות? תהיי שכירה
לא. את עסק, וזכות הלקוח לדעת את פרטי העסק. רוצה פרטיות? תהיי שכירה
-
פתיחת עסק עצמאי
הפלפלת שתמיד חפשת
זה כמובן שם העסק הפרט הכי חשוב שיופיע על החשבונית...
זה כמובן שם העסק הפרט הכי חשוב שיופיע על החשבונית...
-
פתיחת עסק עצמאי
ולמה כל לקוח צריך לדעת ת.ז שלי?
כדי שהמדינה תוכל לפקח
כדי שהמדינה תוכל לפקח
-
פתיחת עסק עצמאי
מספר תעודת הזהות שלך הוא מספר העסק הרשום , כך שאין צורך להוסיף את המספר .
-
פתיחת עסק עצמאי
מספר תעודת הזהות שלך הוא מספר העסק הרשום
לכל כלל יש יוצא מן הכלל, כגון בשותפות
לכל כלל יש יוצא מן הכלל, כגון בשותפות
-
פתיחת עסק עצמאי
האם באמת פתחת עסק ברשויות המתאימות?
לא, בכאילו (-: ברור שפתחתי, אחרת מה מעניינות אותי כל החפירות האלה?
תודה לכל המסייעים..
לא, בכאילו (-: ברור שפתחתי, אחרת מה מעניינות אותי כל החפירות האלה?
תודה לכל המסייעים..
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
פתיחת עסק עצמאי
שאלה: איך אתם יודעים כיצד לתמחר שירותים שאתם מספקים? למשל - אני מטפלת ואני נמצאת בדילמה: מצד אחד אני רוצה שהטיפולים יהיו נגישים לאנשים, במיוחד לאור המצב הכלכלי הלא קל היום, מצד שני צריך גם להרוויח כסף ולהתפרנס וגם כשמתמחרים נמוך מדי לעתים דווקא אז מפסידים לקוחות מכיוון שנראה שהמטפל לא רציני או לא מקצועי.
האם אתם מכירים אתר שעוזר לקבוע תמחור של טיפולים לפי אזורי מגורים סטייל האתרים שעוזרים לקבוע כמה כסף נותנים בארוע?
האם אתם מכירים אתר שעוזר לקבוע תמחור של טיפולים לפי אזורי מגורים סטייל האתרים שעוזרים לקבוע כמה כסף נותנים בארוע?
-
פתיחת עסק עצמאי
בודקים מה הן העלויות שיש בהפעלת העסק, שכירות, חשמל, עזרים לטיפול וכדו' . מחשבים כמה טיפולים ניתן לערוך בחודש. 1 חלקי השני יוצא עלות לטיפול. מוספים כ 20-30 אחוז ומתחילים לטפל.
פתיחת עסק עצמאי
וגם כשמתמחרים נמוך מדי לעתים דווקא אז מפסידים לקוחות מכיוון שנראה שהמטפל לא רציני או לא מקצועי.
יש בזה משהו, לצערי הרב. הרבה מאד אנשים נופלים למלכודת יקר=איכותי. יתרה מזאת, יתכן שהאוכלוסיה שתבחר בשירותייך הזולים לא תמצא חן בעינייך ויוציא לך את החשק. אולי את יכולה להכין פלייר שמתאר את השיקול האידיאולוגי שלך ואז יתייחסו לזה אחרת.
לגבי התמחור- יש כל מיני אפשרויות לבחירה. אחד מהם כתב/ה הפלוני מעליי. אפשרות נוספת היא לצאת מנקודת הסכום היומי או החודשי שאת רוצה להגיע אליו או "הקו האדום" שממנו את לא יכולה לרדת.
למשל, אם את רוצה להגיע להכנסה נטו יומית של 200 ש"ח אז את צריכה (בערך, זו רק דוגמא) 2 לקוחות ליום במחיר של 130 ש"ח כ"א או 3 לקוחות במחיר של 90 ש"ח. את צריכה לבדוק האם ביכולתך לטפל בשלושה או עדיף רק בשניים (האם את צריכה בייבי סיטר בגלל כמות הלקוחות?זה יגדיל את ההוצאות) ואם בכלל תהיה לך כמות הגיונית של לקוחות. ואם יש לך רק פעם בכמה ימים אז צריך לקחת את זה גם בחשבון.
יש בזה משהו, לצערי הרב. הרבה מאד אנשים נופלים למלכודת יקר=איכותי. יתרה מזאת, יתכן שהאוכלוסיה שתבחר בשירותייך הזולים לא תמצא חן בעינייך ויוציא לך את החשק. אולי את יכולה להכין פלייר שמתאר את השיקול האידיאולוגי שלך ואז יתייחסו לזה אחרת.
לגבי התמחור- יש כל מיני אפשרויות לבחירה. אחד מהם כתב/ה הפלוני מעליי. אפשרות נוספת היא לצאת מנקודת הסכום היומי או החודשי שאת רוצה להגיע אליו או "הקו האדום" שממנו את לא יכולה לרדת.
למשל, אם את רוצה להגיע להכנסה נטו יומית של 200 ש"ח אז את צריכה (בערך, זו רק דוגמא) 2 לקוחות ליום במחיר של 130 ש"ח כ"א או 3 לקוחות במחיר של 90 ש"ח. את צריכה לבדוק האם ביכולתך לטפל בשלושה או עדיף רק בשניים (האם את צריכה בייבי סיטר בגלל כמות הלקוחות?זה יגדיל את ההוצאות) ואם בכלל תהיה לך כמות הגיונית של לקוחות. ואם יש לך רק פעם בכמה ימים אז צריך לקחת את זה גם בחשבון.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
פתיחת עסק עצמאי
תודה למשיבות קצת עזר לסדר את הבלאגן.
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2010, 19:55
פתיחת עסק עצמאי
"מאמר יפה"www.xn----8hcbb8bqf6bmk.net
תוכלו לקבל עוד טיפים בנושא עוסק מורשה באתר זה
תוכלו לקבל עוד טיפים בנושא עוסק מורשה באתר זה
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
פתיחת עסק עצמאי
שלום!
ב"ה פתחתי עסק (פטור כמובן) של עוגות ועוגיות 'אפיה בייתית מחומרים טבעיים'
אני מנסה להוריד עלויות כי אני משתמשת בחומרים יקרים ואיכותיים, יש לכן רעיונות מאיפה קונים בסיטונאות-
למשל:
ביצים אורגניות, ריבה ללא סוכר, שוקולד מריר, ממרח תמרים. ועוד??
תודה ושבוע טוב!
ב"ה פתחתי עסק (פטור כמובן) של עוגות ועוגיות 'אפיה בייתית מחומרים טבעיים'
אני מנסה להוריד עלויות כי אני משתמשת בחומרים יקרים ואיכותיים, יש לכן רעיונות מאיפה קונים בסיטונאות-
למשל:
ביצים אורגניות, ריבה ללא סוכר, שוקולד מריר, ממרח תמרים. ועוד??
תודה ושבוע טוב!
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
פתיחת עסק עצמאי
תבדקי בשיווק השקמה שברח' השקמה שבשוק- החנות הראשונה של רמי לוי
כמדומני שם מוכרים רק לסיטונאים, אין לי מושג אם יהיה מה שאת מחפשת אבל אולי.
כמדומני שם מוכרים רק לסיטונאים, אין לי מושג אם יהיה מה שאת מחפשת אבל אולי.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
פתיחת עסק עצמאי
לבנה במילואה, בדקי בדפי זהב, מי הם סיטונאי המזון שקרובים לאזור מגוריך. כל מוצר שהיית רוצה לרכוש בסיטונאות - הציצי באריזה, תמיד רשום את שם היצרן/היבואן, לעתים כולל כתובת או מספר טלפון. פני אליהם, ובררי מי מוכר את המוצרים שלהם בסיטונאות באזורך.
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
פתיחת עסק עצמאי
תודה!
פתיחת עסק עצמאי
שאלה על מתן קבלה:
אני עוסקת פטורה חדשה . עשיתי עבודה עבור מישהו, והוא אמור לשלם לי בהמחאה. האם אני יכולה לתת לו קבלה לפני ששלם לי (בצ'ק)?
אשמח אם מישהי יכולה לעשות לי סדר.
תודה!
אני עוסקת פטורה חדשה . עשיתי עבודה עבור מישהו, והוא אמור לשלם לי בהמחאה. האם אני יכולה לתת לו קבלה לפני ששלם לי (בצ'ק)?
אשמח אם מישהי יכולה לעשות לי סדר.
תודה!
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
פתיחת עסק עצמאי
כן, רוב המקומות לא מוציאים צ'ק לפני שהם מקבלים חשבונית, שבמקרה שלנו היא קבלה.
אז אפשר להוציא לפני, אבל על הקבלה צריכה להופיע (גם) המילה חשבונית. אחרת זה מסמך שמעיד שכבר קיבלת תשלום.
כל עוד לא מצוין שזו חשבונית מס, זה בסדר.
יש לך פנקס שלך מבית דפוס או שזה הסטנדרטי הקטן הזה (עם ההעתקים הריקים)?
לי יש את הסטנדרטי, ואני פשוט מוסיפה בכתב יד, למעלה, מימין לאיפה שכתוב "קבלה מס. _", את המילה "חשבונית" ואחריה קו נטוי כזה / .
אז אפשר להוציא לפני, אבל על הקבלה צריכה להופיע (גם) המילה חשבונית. אחרת זה מסמך שמעיד שכבר קיבלת תשלום.
כל עוד לא מצוין שזו חשבונית מס, זה בסדר.
יש לך פנקס שלך מבית דפוס או שזה הסטנדרטי הקטן הזה (עם ההעתקים הריקים)?
לי יש את הסטנדרטי, ואני פשוט מוסיפה בכתב יד, למעלה, מימין לאיפה שכתוב "קבלה מס. _", את המילה "חשבונית" ואחריה קו נטוי כזה / .
-
- הצטרפות: 05 פברואר 2009, 14:25
- דף אישי: הדף האישי של דנוש_ל*
פתיחת עסק עצמאי
ל עוסקת
אני לא נוהגת לתת קבלות לפני שקיבלתי תשלום. "קבלה"משמעה שקיבלת, אלא אם כן את מוסיפה למעלה "חוב על סך" "טרם שולם"או משהו כזה. לא יודעת מה אומר החוק.
אם את מקבלת צ'ק את גם אמורה לכתוב את פרטי הצ'ק בקבלה.
בהצלחה!
אני לא נוהגת לתת קבלות לפני שקיבלתי תשלום. "קבלה"משמעה שקיבלת, אלא אם כן את מוסיפה למעלה "חוב על סך" "טרם שולם"או משהו כזה. לא יודעת מה אומר החוק.
אם את מקבלת צ'ק את גם אמורה לכתוב את פרטי הצ'ק בקבלה.
בהצלחה!
פתיחת עסק עצמאי
בשום פנים ואופן לא לתת קבלה לפני התשלום.
אם הלקוח מעוניין לדחות את התשלום, הוא יכול לתת צ'ק דחוי לתאריך התשלום ואז את כן מוציאה קבלה עם הפרטים של הצ'ק הדחוי (כולל תאריך פרעון הצ'ק).
אם הלקוח מעוניין לדחות את התשלום, הוא יכול לתת צ'ק דחוי לתאריך התשלום ואז את כן מוציאה קבלה עם הפרטים של הצ'ק הדחוי (כולל תאריך פרעון הצ'ק).
-
פתיחת עסק עצמאי
רוב הגופים שאני עובדת אתם (שעובדים בשיטת "שוטף +") לא מוציאים צ'ק בלי לקבל "דרישת תשלום" בדמות חשבונית מס או במקרה שלנו קבלה.
לא תמיד יש ברירה. אם כתוב על זה גם "חשבונית" ופרטי הצ'ק לא מופיעים, זה לא מעיד שקיבלת תשלום.
לא תמיד יש ברירה. אם כתוב על זה גם "חשבונית" ופרטי הצ'ק לא מופיעים, זה לא מעיד שקיבלת תשלום.
-
פתיחת עסק עצמאי
לא מוציאים צ'ק בלי לקבל "דרישת תשלום" בדמות חשבונית מס או במקרה שלנו קבלה.
אין דמיון בין חשבונית מס לקבלה. לקוח שהוא עוסק מורשה יעדיף לקבל חשבונית כי אז יוכל להזדכות על המע"מ. לאחר שישלם- הספק יעביר אליו קבלה המעידה שהוא קיבל את התשלום. במקרה של עוסק פטור- אין לו חשבונית מס והסכום אינו ניתן לקיזוז מע"מ. אם לעוסקת יש פנקס שכתוב חשבונית/קבלה, היא יכולה למחוק את המילה קבלה ולרשום את זה כחשבונית (אבל לא חשבונית מס, רק חשבונית) וכשתקבל את התשלום- להוציא מסמך נוסף ולמחוק את המילה חשבונית.
אבל בשביל מה כל הבלגן הזה? שבי עם הלקוח. הוא יוציא צ'ק דחוי ואת תוציאי קבלה ונגמר הסיפור.
אין דמיון בין חשבונית מס לקבלה. לקוח שהוא עוסק מורשה יעדיף לקבל חשבונית כי אז יוכל להזדכות על המע"מ. לאחר שישלם- הספק יעביר אליו קבלה המעידה שהוא קיבל את התשלום. במקרה של עוסק פטור- אין לו חשבונית מס והסכום אינו ניתן לקיזוז מע"מ. אם לעוסקת יש פנקס שכתוב חשבונית/קבלה, היא יכולה למחוק את המילה קבלה ולרשום את זה כחשבונית (אבל לא חשבונית מס, רק חשבונית) וכשתקבל את התשלום- להוציא מסמך נוסף ולמחוק את המילה חשבונית.
אבל בשביל מה כל הבלגן הזה? שבי עם הלקוח. הוא יוציא צ'ק דחוי ואת תוציאי קבלה ונגמר הסיפור.
-
פתיחת עסק עצמאי
אבל בשביל מה כל הבלגן הזה? שבי עם הלקוח. הוא יוציא צ'ק דחוי ואת תוציאי קבלה ונגמר הסיפור
ברור שאם אפשר זה עדיף.
אבל לא כל הלקוחות הם אנשים פרטיים. עם חברות זה לא תמיד הולך ככה.
ברור שאם אפשר זה עדיף.
אבל לא כל הלקוחות הם אנשים פרטיים. עם חברות זה לא תמיד הולך ככה.
פתיחת עסק עצמאי
שלום לכן שוב,
שאלה נוספת - כעת מי שאמורה לשלם לי (בעבור עבודה חד פעמית שעשיתי עבורה) שואלת האם עליה לנכות לי מס במקור או לא.
אשמח להסבר (מצאתי את ההסבר הזה באינטרנט, ועדיין לא הבנתי מה עלי לעשות ואיך להשיב לה).
תודה רבה על תשובותכן.
שאלה נוספת - כעת מי שאמורה לשלם לי (בעבור עבודה חד פעמית שעשיתי עבורה) שואלת האם עליה לנכות לי מס במקור או לא.
אשמח להסבר (מצאתי את ההסבר הזה באינטרנט, ועדיין לא הבנתי מה עלי לעשות ואיך להשיב לה).
תודה רבה על תשובותכן.
-
פתיחת עסק עצמאי
עזרת לי בעבר ואשמח לתשובה מבארת נוספת בדף פתיחת עסק עצמאי.
האם עליה לנכות לי מס במקור או לא
מצטערת, אני לא יודעת מה התשובה. יש איזה קטע עם טופס פטור מניכוי מס במקור, שמקבלים ממס הכנסה. אבל אני לא זוכרת מה העניין עם זה.
האם עליה לנכות לי מס במקור או לא
מצטערת, אני לא יודעת מה התשובה. יש איזה קטע עם טופס פטור מניכוי מס במקור, שמקבלים ממס הכנסה. אבל אני לא זוכרת מה העניין עם זה.
פתיחת עסק עצמאי
בתחילת אוקטובר פתחתי תיק במס הכנסה ומע"מ של עוסק פטור.
אמרו לי אז במע"מ שחייבים לדווח עד סוף דצמבר. האם הם צריכים לשלוח לי משהו בדואר? (לא שלחו לי כלום)
האם הדיווח צריך להעשות לפני סוף דצמבר, או שבינואר ושיכלול את דצמבר כולו?
אמרו לי אז במע"מ שחייבים לדווח עד סוף דצמבר. האם הם צריכים לשלוח לי משהו בדואר? (לא שלחו לי כלום)
-
- הצטרפות: 25 יוני 2010, 13:45
- דף אישי: הדף האישי של גילי_חן*
פתיחת עסק עצמאי
פתחתי תיק במס הכנסה ומע"מ של עוסק פטור
תתקשרי אליי. בעלי הוא רואה חשבון והוא בשמחה יעזור ויענה לך על הכל
גילי 054-4424222
תתקשרי אליי. בעלי הוא רואה חשבון והוא בשמחה יעזור ויענה לך על הכל
גילי 054-4424222
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
פתיחת עסק עצמאי
רציתי רק לציין שיש פורום בתפוז בשם עבודה ועסקים מהבית , מספרו 762. נראה כמו מקום טוב לשאול שאלה של מתחילים. שימו לב שכל הטוב שבפורום שוחה גם בקצת רפש (למשל פרסומות לעבודות מהבית בעסקי פרמידה מפוקפקים).
-
פתיחת עסק עצמאי
את אמורה לקבל מע"מ טופס על מנת שתוכלי לדווח על המחזור השנתי, אם לא קיבלת מהם, תפני אליהם והם ישלחו לך.
הדיווח יכול להעשות רק בחודש ינואר [כלומר לאחר שאת יודעת את כל המחזור של 2010] איני זוכר עד איזה תאריך ניתן לשלוח את הדיווח.
את אמורה לקבל מע"מ טופס על מנת שתוכלי לדווח על המחזור השנתי, אם לא קיבלת מהם, תפני אליהם והם ישלחו לך.
הדיווח יכול להעשות רק בחודש ינואר [כלומר לאחר שאת יודעת את כל המחזור של 2010] איני זוכר עד איזה תאריך ניתן לשלוח את הדיווח.
-
פתיחת עסק עצמאי
שואלת האם עליה לנכות לי מס במקור או לא.
חובת הניכוי במקור חלה על המשלם, תלוי מה ההגדרה שלה [גודל עיסוק, סוג עיסוק]
אם לך יש פטור מניכוי במקור, אז אין בעיה והיא לא צריכה לנכות לך.
בשאר המקרים צריך לבדוק את המשלם.
חובת הניכוי במקור חלה על המשלם, תלוי מה ההגדרה שלה [גודל עיסוק, סוג עיסוק]
אם לך יש פטור מניכוי במקור, אז אין בעיה והיא לא צריכה לנכות לך.
בשאר המקרים צריך לבדוק את המשלם.
פתיחת עסק עצמאי
עוסקת, יש לי שאלה אחת אלייך.
האם ללקוחה שלך (זאת ששאלה על ניכוי מס במקור) יש הכנסות של (שימי לב) מעל 4,900,000 ש"ח בשנה?
אם לא- היא לא מנכה לך שום סכום.
אם כן- זה תלוי ב"אישור ניהול הספרים" השנתי שלך, שם מצויין אחוז הניכוי.
הנה הסבר קצר
האם ללקוחה שלך (זאת ששאלה על ניכוי מס במקור) יש הכנסות של (שימי לב) מעל 4,900,000 ש"ח בשנה?
אם לא- היא לא מנכה לך שום סכום.
אם כן- זה תלוי ב"אישור ניהול הספרים" השנתי שלך, שם מצויין אחוז הניכוי.
הנה הסבר קצר
פתיחת עסק עצמאי
לא מצאתי איפה לשאל אז אני עושה את זה כאן
יש לי עסקון חמוד וזעיר פטור כמובן. אני קונה סחורה ומוכרת אין הוצאות נוספות (דלק, פלאפון, ארנונה וכו') אני גם שכירה.
הסתימה שנה עכשו מה?!
יש דרך להגיש את הדוח השנתי לבד (יש איזה אתר מומלץ ללימוד הנושא) או שחייבים רו"ח?
מה אני צריכה לצורכת הגשת הדו"ח?
יש לי עסקון חמוד וזעיר פטור כמובן. אני קונה סחורה ומוכרת אין הוצאות נוספות (דלק, פלאפון, ארנונה וכו') אני גם שכירה.
הסתימה שנה עכשו מה?!
יש דרך להגיש את הדוח השנתי לבד (יש איזה אתר מומלץ ללימוד הנושא) או שחייבים רו"ח?
מה אני צריכה לצורכת הגשת הדו"ח?
פתיחת עסק עצמאי
על פי חוק לא חייבים רואה חשבון. מס הכנסה אמור לשלוח לך בדואר טופס למילוי. הטופס הזה הוא למעשה הדו"ח השנתי. זה מגיע נדמה לי בסביבות מרץ או משהו כזה. אם לא ישלחו לך בטעות (כמו שקרה לי באחת השנים), את יכולה לצלצל ולבקש שישלחו. הטופס די מסביר את עצמו ואת אופן מילויו. ואז פשוט שולחים להם את זה בדואר. בנוסף צריך לצרף להם באותה מעטפה דף נוסף שאת מכינה לבד, שהוא רשימה של ההוצאות שאת מבקשת שיכירו לך בהן. לא כל הוצאה לבד, אלא לפי קבוצות. (נניח, לא לפרט כל עט שקנית, אלא לכתוב הכל יחד תחת "ציוד משרדי"). בנוסף הבנתי שהחל מ-2009 צריך, בנוסף לטופס שתשלחי בדואר, גם למלא דו"ח מקביל דרך האינטרנט. ב-2009 ויתרו לי על זה, כך שאני לא מתמצאת, ואולי זה לא נדרש מעוסק פטור. אני לא יודעת. את יכולה להרים אליהם טלפון ולברר באיזה אתר מוצאים את הטופס הזה. בכל מקרה, כל עניין הדו"ח הוא בסך הכל מאד פשוט כשמדובר בעסק קטן, וחבל בעיניי לשלם לרו"ח.
-
- הצטרפות: 01 מרץ 2006, 21:03
- דף אישי: הדף האישי של גליה_והבנות*
פתיחת עסק עצמאי
בדרך כלל גם יש במס הכנסה הדרכות אישיות למילוי הדוח. אחר הצהריים. מהניסיון שלי (בחדרה) מאוד ידידותיים ועוזרים כך שזה די פשוט להגיש לבד. כשמקבלים את הדוח למילוי נדמה לי שכתוב גם מתי ההדרכות
בדרך כלל גם יש במס הכנסה הדרכות אישיות למילוי הדוח. אחר הצהריים. מהניסיון שלי (בחדרה) מאוד ידידותיים ועוזרים כך שזה די פשוט להגיש לבד. כשמקבלים את הדוח למילוי נדמה לי שכתוב גם מתי ההדרכות
-
פתיחת עסק עצמאי
אם את גם שכירה את צריכה לעשות תיאום מס.
הכי טוב לגשת למשרדי מס הכנסה ולבקש שיעזרו לך.
הכי טוב לגשת למשרדי מס הכנסה ולבקש שיעזרו לך.
-
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
פתיחת עסק עצמאי
האם למישהו מקוראי הדף יש ניסיון עם חברות מסוגה של איזי ביז המאפשרות לעצמאים לקבל משכורת כשכירים תמורת עמלה מסוימת? (באופן חוקי לחלוטין. כל המסים מנוכים כחוק). לקראת רישום כעוסק פטור עם צפי לעבודה בהיקף קטן (1000-1500 ש"ח בחודש) אני תוהה האם זו עסקה כדאית עבורי, בהנחה שאני מסוגלת להתמודד בכוחות עצמי עם ביורוקרטיה ומספרים, אבל לא נהנית מזה במיוחד.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
פתיחת עסק עצמאי
יש על זה המון דיונים ברשת, אם תחפשי. בגדול, עד כמה שאני זוכר, הבעיה היא שהעמלה שאת משלמת היא על ההכנסה ברוטו ולא על הרווח נטו. זאת אומרת שכדאי לקחת כשיקול - כמה הוצאות יש לך?
-
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
פתיחת עסק עצמאי
תודה אורי. בדרך כלל אני טובה באיתור מידע ברשת, אבל כאן דווקא לא מצאתי.
תוכל להפנות אותי לדיון כזה?
תוכל להפנות אותי לדיון כזה?
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
פתיחת עסק עצמאי
הי, יש לי שאלה בנוגע לדווח למעמ
תמיד הייתי עוסק מורשה ודוחתי כל חודשיים באינטרנט.
מספטמבר הפכתי לעוסק פטור וכמובן הפסקתי לדווח.
מה עכשיו? אני מניחה שצריך להגיש למעמ דוח על החודשים שאני עוסק פטור, רק שאין לי מושג איך ומה. באינטרנט, במקום בו הגשתי בעבר את הדוחות, כתוב לי שאיני חייבת בדוח לתקופה זו.
תמיד הייתי עוסק מורשה ודוחתי כל חודשיים באינטרנט.
מספטמבר הפכתי לעוסק פטור וכמובן הפסקתי לדווח.
מה עכשיו? אני מניחה שצריך להגיש למעמ דוח על החודשים שאני עוסק פטור, רק שאין לי מושג איך ומה. באינטרנט, במקום בו הגשתי בעבר את הדוחות, כתוב לי שאיני חייבת בדוח לתקופה זו.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
- דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*
פתיחת עסק עצמאי
כל העניין של העוסק פטור זה שאין לו עניינים עם מע"מ , לא?
-
פתיחת עסק עצמאי
נראה לי שעוסק פטור צריך להגיש דוח פעם בשנה.
-
פתיחת עסק עצמאי
עוסק פטור צריך לדווח פעם בשנה על מחזור עסקאותיו השנתי
פתיחת עסק עצמאי
מעוניינת לפתוח עסק קטן בבית שקשור למקצועות היופי (אציין שסביבי יש עוד כמה עסקים כאלה)שעוות,עיצוב גבות ואיפור מקצועי איך מתחילים?..
פתיחת עסק עצמאי
איך מתחילים?..
כתוב בתחילת הדף. אם יש משהו ספציפי יותר שאת רוצה לדעת, ולא כתוב שם, אז תפרטי בבקשה.
כתוב בתחילת הדף. אם יש משהו ספציפי יותר שאת רוצה לדעת, ולא כתוב שם, אז תפרטי בבקשה.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
פתיחת עסק עצמאי
איך מתחילים?..
גם אני אשתדל לענות. אולי תפרטי מה כבר עשית?
גם אני אשתדל לענות. אולי תפרטי מה כבר עשית?
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
- דף אישי: הדף האישי של או_רורה*
פתיחת עסק עצמאי
לכי לקורס מקימים עסק במט"י: יש בכל הארץ.
אחרי שתסיימי אותו תראי איפה החוזקות שלך ואיפה היכולות שלך.
יש אפשרות להסתייע בהם בכתיבת תוכנית עסקית, בשיווק לעסק, ויש שם יועצים בכלל לא רעים.
לי הם עוזרים המון!
אחרי שתסיימי אותו תראי איפה החוזקות שלך ואיפה היכולות שלך.
יש אפשרות להסתייע בהם בכתיבת תוכנית עסקית, בשיווק לעסק, ויש שם יועצים בכלל לא רעים.
לי הם עוזרים המון!
-
פתיחת עסק עצמאי
אם למישהו מקוראי הדף יש ניסיון עם חברות מסוגה של איזי ביז
אין לי נסיון, שקלתי את זה לפני כמה זמן. נראה לי רציני ואמין ושירות טוב, רק כדי לשים לב שיש חיוב מינימום לחודש של 100 ש"ח
אם העמלה היא 5% אז רק אם את מרוויחה מינימים 2000 ש"ח זה באמת יהיה 5% אחרת זה יוצא יותר.
עדיין זה אולי משתלם רק כדי להיות מודעת.
אם את עובדת איתם, אני אשמח אם תחזרי הנה לשתף בנסיונך
אין לי נסיון, שקלתי את זה לפני כמה זמן. נראה לי רציני ואמין ושירות טוב, רק כדי לשים לב שיש חיוב מינימום לחודש של 100 ש"ח
אם העמלה היא 5% אז רק אם את מרוויחה מינימים 2000 ש"ח זה באמת יהיה 5% אחרת זה יוצא יותר.
עדיין זה אולי משתלם רק כדי להיות מודעת.
אם את עובדת איתם, אני אשמח אם תחזרי הנה לשתף בנסיונך
פתיחת עסק עצמאי
מתכננת להרשם בקרוב מאוד כעוסק פטור. מתכננת גם לעבור דירה (מהצפון לשפלה)
תוהה האם זה משנה באיזו לשכת מע"מ אני פותחת את התיק עוסק פטור
אשמח לתשובות, גם עוד עצות בנושא יתקבלו בברכה
תוהה האם זה משנה באיזו לשכת מע"מ אני פותחת את התיק עוסק פטור
אשמח לתשובות, גם עוד עצות בנושא יתקבלו בברכה
פתיחת עסק עצמאי
מציעה לך לפתוח במקום החדש. לפעמים צריך כל מיני דברים קטנים או לשנות סטטוס לעוסק מורשה. בקיצור עדיף ליד הבית
-
- הצטרפות: 25 יוני 2010, 13:45
- דף אישי: הדף האישי של גילי_חן*
פתיחת עסק עצמאי
עוסקת, מנסיון, אני ממליצה לך לקחת מייצג פורמלי (יועץ מס או רו"ח) שיטפל בכל העניינים מול רשויות המס. מייצ גטוב יטפל מול כל רשות בכל אזור גיאוגרפי.
יש המון דברים שאנשים מן השורה אינם מודעים להם ולכן צריך איש מקצוע. זה יעלה לך כמה מאות ש"ח בשנה אך יחסוך לך הרבה עוגמת נפש וגם הרבה כסף והתעסקות מיותרת ומתסכלת עם הבירוקרטיה הישראלית.
יש המון דברים שאנשים מן השורה אינם מודעים להם ולכן צריך איש מקצוע. זה יעלה לך כמה מאות ש"ח בשנה אך יחסוך לך הרבה עוגמת נפש וגם הרבה כסף והתעסקות מיותרת ומתסכלת עם הבירוקרטיה הישראלית.
-
- הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
- דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*
פתיחת עסק עצמאי
מה לדעתכם היתרונות והחסרונות בהלבנת עיסוק כמטפלת בילדים?
כיום האישה עובדת בשחור, מטפלת בשלושה פעוטות בביתה.
כיום האישה עובדת בשחור, מטפלת בשלושה פעוטות בביתה.
-
פתיחת עסק עצמאי
היתרון העיקרי - תהיה מבוטחת בבט"ל נגד תאונות. חסרון - תשלם בט"ל. עוד יתרון שאם לא תעשה זאת, ורשויות המס ידעו עליה היא תשלם סכומים אסטרונומיים.
בכל מקרה להתייעץ עם רו"ח קודם כל והוא יתן תשובות יותר מדויקות עם מספרים ספציפיים.
בכל מקרה להתייעץ עם רו"ח קודם כל והוא יתן תשובות יותר מדויקות עם מספרים ספציפיים.
פתיחת עסק עצמאי
שלום,
אני מעצבת תכשיטים שרוצה ומעוניינת לפנות לחנויות ולמכור להם את התכשיטים שלי.
היות וחנויות לא נחשבות ל"פרטיים" אז אני אצטרך לפתוח עוסק מורשה? או שאני עדיין אוכל להיות עוסק פטור כמובן בהנחה שאני לא עוברת את המחזור שהוגדר בחוק לעוסק פטור..
דבר נוסף, עוסק פטור לא מוציא חשבוניות לפי הכתבה, אם כך חנויות יוכלו לעבוד איתי אם אני לא מוציאה להם חשבונית?
אשמח לקבל על כך תשובה
אוששש
אני מעצבת תכשיטים שרוצה ומעוניינת לפנות לחנויות ולמכור להם את התכשיטים שלי.
היות וחנויות לא נחשבות ל"פרטיים" אז אני אצטרך לפתוח עוסק מורשה? או שאני עדיין אוכל להיות עוסק פטור כמובן בהנחה שאני לא עוברת את המחזור שהוגדר בחוק לעוסק פטור..
דבר נוסף, עוסק פטור לא מוציא חשבוניות לפי הכתבה, אם כך חנויות יוכלו לעבוד איתי אם אני לא מוציאה להם חשבונית?
אשמח לקבל על כך תשובה
אוששש
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
פתיחת עסק עצמאי
עוסק פטור לא מוציא חשבוניות אבל כן מוציא קבלות. לא רואה סיבה למה חנויות לא יוכלו לעבוד איתך. חשבוניות הן צריכות בשביל לקבל זיכוי מע"מ. מכיוון שאת לא גובה מע"מ - זאת לא בעיה.
(לא יצא לי להיות ע"פ שמוכרת לע"מ אז יכול להיות שיש פה עוד שיקולים).
(לא יצא לי להיות ע"פ שמוכרת לע"מ אז יכול להיות שיש פה עוד שיקולים).
-
פתיחת עסק עצמאי
בשעה טובה...אני רוצה לפתוח עסק עצמאי. כבר פתחתי תיק במע"מ, והתמהמתי עם מס הכנסה... . יש דבר מיוחד אני צריכה לעשות לגבי זה ?? חוץ מזה רציתי לשאול לגבי טופס ההצהרה. בן זוגי ואני לא נשואים. אני אמורה לרשום את כל הנכסים וההכנסות של בן זוגי ושלי ?? אשמח לכל הבהרה בנושא ההצהרה בכלל ובהקשר של זוגיות ללא נשואין בפרט. תודה !
פתיחת עסק עצמאי
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום! אני מעוניינת לדעת, האם כעסק עצמאי, עוסק מורשה, האם מקבלים החזר, החזר חלקי על הציוד שנקנה למטרת תפעול העסק? אני לא מדבר על מע"מ.
האם יש דבר כזה?
אודה לתשובתכם.
שלום! אני מעוניינת לדעת, האם כעסק עצמאי, עוסק מורשה, האם מקבלים החזר, החזר חלקי על הציוד שנקנה למטרת תפעול העסק? אני לא מדבר על מע"מ.
האם יש דבר כזה?
אודה לתשובתכם.
-
פתיחת עסק עצמאי
האם מקבלים החזר, החזר חלקי על הציוד שנקנה למטרת תפעול העסק?
מה שמקבלים הוא ניכוי ממס (נדמה לי שכך זה נקרא). כלומר, תשלמי מס על ההכנסות שלך פחות ההוצאות על תפעול העסק. זה רלוונטי רק כאשר את מגיעה למדרגות המס. אם את לא משלמת מיסים - בעצם לא תקבלי שום החזר.
בהצלחה @}
מה שמקבלים הוא ניכוי ממס (נדמה לי שכך זה נקרא). כלומר, תשלמי מס על ההכנסות שלך פחות ההוצאות על תפעול העסק. זה רלוונטי רק כאשר את מגיעה למדרגות המס. אם את לא משלמת מיסים - בעצם לא תקבלי שום החזר.
בהצלחה @}
פתיחת עסק עצמאי
האם מקבלים החזר, החזר חלקי על הציוד שנקנה למטרת תפעול העסק?
א) ציוד שנקנה לעסק, נחשב כ"השקעה" ולא כ"הוצאה". מבחינת ניהול חשבונות זה נרשם כרכוש שיש לו אורך חיים מסויים, הנקבע ע"י רשויות המס.
לדוגמא, מחשב-3 שנים, רכב-5 שנים וכך הלאה. (רואה החשבון שלך יודע). אם קנית מחשב ב-3000 ש"ח ואורך חייו 3 שנים, אז כל שנה מותר לך לרשום הוצאות פחת של 1000 ש"ח
וזה מוריד ממס ההכנסה שאת צריכה לשלם. מצד שני, את לא יכולה לרשום את המחשב גם כהוצאה.
ב) יש מצבים שבהם המדינה מחליטה לעזור בהקמת עסק ע"י החזר חלקי. למשל, היו שנים שבהן משרד התיירות נתן החזר של רבע מההשקעה של בניית צימר באזורים
שהוא רצה לעודד הגדלת תיירות. איני יודעת מהו העסק שלך, אבל את בהחלט יכולה להתקשר למט"י באזור מגורייך ולברר.
א) ציוד שנקנה לעסק, נחשב כ"השקעה" ולא כ"הוצאה". מבחינת ניהול חשבונות זה נרשם כרכוש שיש לו אורך חיים מסויים, הנקבע ע"י רשויות המס.
לדוגמא, מחשב-3 שנים, רכב-5 שנים וכך הלאה. (רואה החשבון שלך יודע). אם קנית מחשב ב-3000 ש"ח ואורך חייו 3 שנים, אז כל שנה מותר לך לרשום הוצאות פחת של 1000 ש"ח
וזה מוריד ממס ההכנסה שאת צריכה לשלם. מצד שני, את לא יכולה לרשום את המחשב גם כהוצאה.
ב) יש מצבים שבהם המדינה מחליטה לעזור בהקמת עסק ע"י החזר חלקי. למשל, היו שנים שבהן משרד התיירות נתן החזר של רבע מההשקעה של בניית צימר באזורים
שהוא רצה לעודד הגדלת תיירות. איני יודעת מהו העסק שלך, אבל את בהחלט יכולה להתקשר למט"י באזור מגורייך ולברר.
-
פתיחת עסק עצמאי
שלום
אני עוסק פטור. עברתי כחוק וכדין בכל הרשויות הנצרכות.
לא הבנתי בשורה התחתונה מה חייב להיות כתוב על פנקס הקבלות שאדפיס?
גם מספר העסק וגם מספר הת.ז. שלי? גם מספר הנייד שלי וגם הכתובת? אני מתענין לדעת מהו המינימום המחוייב ע"פ החוק.
תודה
שלום
אני עוסק פטור. עברתי כחוק וכדין בכל הרשויות הנצרכות.
לא הבנתי בשורה התחתונה מה חייב להיות כתוב על פנקס הקבלות שאדפיס?
גם מספר העסק וגם מספר הת.ז. שלי? גם מספר הנייד שלי וגם הכתובת? אני מתענין לדעת מהו המינימום המחוייב ע"פ החוק.
תודה
פתיחת עסק עצמאי
גם מספר העסק וגם מספר הת.ז. שלי? גם מספר הנייד שלי וגם הכתובת?
מספר העוסק שלך הוא מספר ת.ז. שלך. לא כך?
אתה צריך לכתוב את שם העסק ומספר העוסק הפטור . אתה יכול גם להוסיף טלפון כדי להקל על לקוחות לחזור אליך.
אגב, אתה לא צריך להדפיס במיוחד. אפשר לקנות פנקס קבלות " אנונימי" ולקנות לך חותמת עם שם ומספר העסק ופשוט לחתום כך על כל קבלה. יותר זול.
מספר העוסק שלך הוא מספר ת.ז. שלך. לא כך?
אתה צריך לכתוב את שם העסק ומספר העוסק הפטור . אתה יכול גם להוסיף טלפון כדי להקל על לקוחות לחזור אליך.
אגב, אתה לא צריך להדפיס במיוחד. אפשר לקנות פנקס קבלות " אנונימי" ולקנות לך חותמת עם שם ומספר העסק ופשוט לחתום כך על כל קבלה. יותר זול.
-
פתיחת עסק עצמאי
הרו"ח שלי אמר שאי אפשר לעשות את זה. זה צריך להיות מודפס על הקבלה.
אגב יש ברשת הזמנת פנקסים, יש להם template שבו אתה ממלא את הפרטים שלך. אני קניתי כבר בכמה מקומות, פעם ב"אופק" ופעם אחרונה www.pinkasim.co.il, פעם ישירות אצל בית דפוס. בינתיים הכי זול היה הכתובת שנתתי לך. בניגוד לאתרים אחרים אפשר שם גם להעלות תמונה של הלוגו שלך, אם יש לך. אתה יכול להציץ שם ולראות מה הפרטים שצריך לכתוב.
בהצלחה @}
הרו"ח שלי אמר שאי אפשר לעשות את זה. זה צריך להיות מודפס על הקבלה.
אגב יש ברשת הזמנת פנקסים, יש להם template שבו אתה ממלא את הפרטים שלך. אני קניתי כבר בכמה מקומות, פעם ב"אופק" ופעם אחרונה www.pinkasim.co.il, פעם ישירות אצל בית דפוס. בינתיים הכי זול היה הכתובת שנתתי לך. בניגוד לאתרים אחרים אפשר שם גם להעלות תמונה של הלוגו שלך, אם יש לך. אתה יכול להציץ שם ולראות מה הפרטים שצריך לכתוב.
בהצלחה @}
-
פתיחת עסק עצמאי
אני רוצה לפתוח עסק של עוגות מעוצבות בבצק סוכר ואני יודעת שבהתחלה העסק לא ייתן לי רמת הכנסה גבוהה ולכן אני רוצה לקנות מכונת שתיה שתתן לי הכנסה נוספת האם אני צריכה לפתוח שני עסקים
אני רוצה לפתוח עסק של עוגות מעוצבות בבצק סוכר ואני יודעת שבהתחלה העסק לא ייתן לי רמת הכנסה גבוהה ולכן אני רוצה לקנות מכונת שתיה שתתן לי הכנסה נוספת האם אני צריכה לפתוח שני עסקים
-
פתיחת עסק עצמאי
לא.
-
פתיחת עסק עצמאי
פתחתי תיק עוסק פטור במעמ לפני שנה וקצת, ולא פתחתי תיק במס הכנסה. לא עבדתי כעצמאית בתקופה הזו. מעודכן במשרדי מעמ כי גובה ההכנסות הוא אפס. לפני כשבוע נגשתי למס הכנסה לפתוח תיק כי אני כבר כן רוצה לעבוד. פקידה אחת טענה שניתן היה לקנוס אותי כי לא פתחתי תיק במס הכנסה . זה נכון ???
פתחתי תיק עוסק פטור במעמ לפני שנה וקצת, ולא פתחתי תיק במס הכנסה. לא עבדתי כעצמאית בתקופה הזו. מעודכן במשרדי מעמ כי גובה ההכנסות הוא אפס. לפני כשבוע נגשתי למס הכנסה לפתוח תיק כי אני כבר כן רוצה לעבוד. פקידה אחת טענה שניתן היה לקנוס אותי כי לא פתחתי תיק במס הכנסה . זה נכון ???
-
פתיחת עסק עצמאי
נראה לי שכן.
פתיחת עסק עצמאי
איך ממלאים את המאזן השנתי? לא היתה לי הרבה פעילות ואין לי רואה חשבון - אני צריכה קצת הדרכה בעניין.
-
פתיחת עסק עצמאי
יערה, לא ציינת אם את עוסק פטור, מורשה או חברה בע"מ.
בכל מקרה, כאן מצאתי הסבר לא רע כולל לינקים לטפסים רלוונטים
בכל מקרה, כאן מצאתי הסבר לא רע כולל לינקים לטפסים רלוונטים
פתיחת עסק עצמאי
תודה על הלינק, אני עוסקת פטורה
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2011, 21:12
פתיחת עסק עצמאי
פקידה אחת טענה שניתן היה לקנוס אותי כי לא פתחתי תיק במס הכנסה . זה נכון ???
נכון, על פי ההוראות יש לפתוח תיק במס הכנסה מייד לאחר פתיחת התיק במע"מ.
לפעמים יש פטור ממע"מ אבל אין הכוונה שיש פטור גם ממס הכנסה.
רוב ההכנסות חייבות במס הכנסה, יש לשים לב שלמרות שההכנסה חייבת, לא תמיד משלמים מס כיוון שהזיכויים גבוהים יותר.
נכון, על פי ההוראות יש לפתוח תיק במס הכנסה מייד לאחר פתיחת התיק במע"מ.
לפעמים יש פטור ממע"מ אבל אין הכוונה שיש פטור גם ממס הכנסה.
רוב ההכנסות חייבות במס הכנסה, יש לשים לב שלמרות שההכנסה חייבת, לא תמיד משלמים מס כיוון שהזיכויים גבוהים יותר.