שאלות ותשובות בנושא תזונה

רוצה_הריון*
הודעות: 10
הצטרפות: 26 אפריל 2007, 00:43
דף אישי: הדף האישי של רוצה_הריון*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רוצה_הריון* »

מבקשת התיחסות שוב ממי שיכול
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הי ורד ,
הבנתי שיש ירקות שפחות מומלצים בתור ירק בארוחה לפעוט כמו תפו"א או תירס ושאלתי היא אילו כן מומלצים?
מה לגבי בטטה , כרובית , ברוקולי, שעועית צהובה או ירוקה וואפונה?
עינת
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי סאלוש* »

שלום פלונית,

תפו"א ותירס הבעיה איתם שהם מכילים בעיקר עמילן - לא הכי מזינים. בתור שכאלה אין בעיה איתם, זה יותר כמו לחם. כלומר, אפשר לתת אותם לפעוט, אבל לא לחשוב שממש נתת משהו מעבר לעמילן. אם את נותנת לחם לבן אז בכל מקרה זה גם לא נותן הרבה, תפוח אדמה לא גרוע יותר מלחם לבן.

כל שאר הירקות שכתבת הרבה יותר מזינים. לא כתבת את הגיל, אבל מעל שנה עקרונית כולם אמורים להיות טובים.
הכי טוב זה המגוון. לחשוף לכמה שיותר מגוון. אפשר גם אבוקדו ועוד הרבה דברים טובים.

בתיאבון (-:
שמחת_ציון*
הודעות: 331
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שמחת_ציון* »

מה הרע במיעוטו ירקות מקופסאת שימורים או ירקות קפואים?

ושאלה נוספת - מהי כמות נתרן נורמלית איך יודעים שהמזון לא עמוס במלח?

אשמח לתשובה עם הסבר
פרח_הלימון*
הודעות: 879
הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פרח_הלימון* »

האם לפטרוזיליה שהיתה במקרר כמה ימים ונראת די מעולפת(הצבע עדיין כהה) יש ערך תזונתי בכלל? ומה קורה לגבי פירות וירקות שנשמרו במקרר?
אני נוהגת להשאיר פירות וירקות בחוץ,אבל בימים חמים הם נרקבים מהר.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אילה_א* »

ירקות קפואים שומרים כמעט באופן מוחלט על ערכם התזונתי
להבדיל מריקות משומרים
לכן עדיף בהרבה לאכול ירקות שהופשרו מהקפאה על פני ירקות שנאטמו בוואקום של קופסת שימורים
שמש_בחורף*
הודעות: 646
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

לפטרוזיליה שהיתה במקרר כמה ימים ונראת די מעולפת(הצבע עדיין כהה) יש ערך תזונתי בכלל?
בפטרוזיליה יש מלא מינרלים, שלא נהרסים כ"כ בקלות בחום, קור, בישול וכו'.
לגבי הויטמינים קשה לדעת. הכי רגישים ופריקים ככל הידוע לי הם C B E (ויטמין C בטח יש בפטרוזיליה, לגבי B, E אני בספק)
פרח_הלימון*
הודעות: 879
הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פרח_הלימון* »

ירקות קפואים שומרים כמעט באופן מוחלט על ערכם התזונתי.
זה מעניין..רק סנפרוסט או גם החברות הקטנות האחרות טובות? אצלנו בסופר יש גם וגם,ואני תוהה לגבי איכות הירק והאם יש עוד משהו בפנים מלבד ירק קפוא,למשל חומר משמר?
אז בעצם,אם נשאר לי כרובית למשל עדיף להקפיא אותה מלשמור במקרר כמה ימים?
תודה
אמא*
הודעות: 1115
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא* »

ככל הידוע לי בירקות הקפואים של סנפרוסט ושל פרי גליל אין כלום חוץ מירקות טריים מוקפאים.
אמ-מה,
הרבה פעמים כשאני פותחת את האריזה אני מוצאת בפנים המון קרח - וזה סימן שזה הוקפא, הופשר והוקפא.
בקיצור הרגו את הירקות.

עדיין זה יותר טוב ממשומר.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אילה_א* »

נשאר לי כרובית למשל עדיף להקפיא אותה מלשמור במקרר כמה ימים?
אם נשארה כרובית אז עדיף לאכול אותה אבל אם אין רצון כזה והאופציות הן שהיא תזרק או תוקפא אז אני הייתי מקפיאה (למרות שבמעשי אני זורקת כי אני לא מתוכננת נכון )
הקפאה והפשרה חוזרת של דברים לא הורגת אותם היא פשוט לא מומלצת כי היא מגדילה את כמות החיידקים (זה נכון בעיקר לגבי בשר) כל הפשרה גורמת ליותר חיידקים לבוא .
בכל מקרה אין מה להשוות בין ירק שישב כמה ימים במקרר ואז הוקפא לבין ירק שברגע קטיפתו הועבר להקפאה
ככל שהירק חיכה יותר להקפאה הערכים התזונתיים שלו יפחתו .
אמא*
הודעות: 1115
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא* »

הקפאה והפשרה חוזרת של דברים לא הורגת אותם היא פשוט לא מומלצת כי היא מגדילה את כמות החיידקים (זה נכון בעיקר לגבי בשר)

זה נכון לגבי בשר (שהחלבון, המינרלים וחלק מהויטמינים שבו לא מושפעים מחימום וקירור, והוא נוטה לפתח חיידקים) ולא נכון לגבי ירקות ופירות (שרוב הויטמינים שיש בהם מושפעים מאוד מחימום וקירור, והם לא נוטים לפתח חיידקים).
מרים*
הודעות: 108
הצטרפות: 19 אוקטובר 2002, 02:34

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מרים* »

האם גבינת עיזים עדיפה על גבינת בקר?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טלי_מא* »

כן
ועדיף אורגנית
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

ירקות קפואים שומרים כמעט באופן מוחלט על ערכם התזונתי.
קשה לי להאמין מסיבה אחת פשוטה: הטעם שונה לחלוטין.
ברוקולי אורגני קפוא של הרדוף - אין שום קשר בינו לבין ברוקולי טרי.
גזר? מישהו מצא את הקשר בין טעם של גזר טרי מבושל לבין גזר מהקפאה?
וכן הלאה.
אם הטעם כל כך השתנה, אני די בטוחה שעוד דברים בפנים השתנו. סתם ככה. אינטואיטיבית. לא מבוסס על שום ידע או הבנה בנושא.
שוות_נפש*
הודעות: 384
הצטרפות: 25 ינואר 2009, 00:00
דף אישי: הדף האישי של שוות_נפש*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שוות_נפש* »

לגבי ממרח המרמייט. אני מכורה. באנגליה הוא יושב בכל שולחן. זה ממרח שמרים ורובו ככולו זה שמרים ומלא בוויטמין B (לדברי היצרן).. ..... מורחת אותו על טוסט של לחם מלא , מעל החמאה... אני חושבת שהסוד שלו זה במליחות המיוחדת.. לא מכירה כזה טעם. אגב ,המחיר שלו בארץ יקר מאד ל צ ע ר י.. חסר פרופורציה.
שמחת_ציון*
הודעות: 331
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שמחת_ציון* »

עוד שאלה על ירקות

האם אפונה קפואה עדיפה על אפונה יבשה? (הבנתי כבר ששימורים הס מלהזכיר)
אמונה_בה'*
הודעות: 117
הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמונה_בה'* »

יש לי שאלה.
הגעתי ללידה עם המוגלובין 9 בלידה איבדתי דם רב והגעתי ל7 ואפילו פחות. נתנו לי 2 מנות דם שאוששו אותי אבל אני עכשיו כשלושה חודשים אחרי הלידה, לא מצליחה לבלוע כדורים ולכן לא לוקחת ברזל זמין. ניסיתי סירופ ברזל של של תינוקות של בית מרקחת אבל מהר מאד חטפתי עצירות. הבנתי שבכבד יש כמות גדולה של ברזל אבל גם עדיף לא לצרוך אותו בכמויות. (שומנים בדם? טריליצרידים?) זה נכון? יש דברים אחרים שאני יכולה לעשות? צריכה עזרה כי אני מרגישה איך כוחותי אוזלים להם...
ניסיתי לעבור על הדף , מודה שלא עברתי על הכל כי לא תמיד התשובות מופיעות פה. גם בדפ]ים בנושא די הסתבכתי...
א*
הודעות: 742
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי א* »

שאלה:

לדעתכם עדיף לאכול פירות רגילים, כלומר מרוססים בחומרים כימיים, או לא לאכול פירות בכלל?
(האורגניים מאוד יקרים).

וגם:

אגוזים למיניהם (קשיו, מלך..) כשהם קלויים, זה אומר רק שהערכים התזונתיים שלהם ירדו ,

או שהתחמצנות חומצות השומן בקלייה הופכת אותם ממש למזיקים?
בהריון_שני*
הודעות: 44
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:16

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בהריון_שני* »

_לדעתכם עדיף לאכול פירות רגילים, כלומר מרוססים בחומרים כימיים, או לא לאכול פירות בכלל?
(האורגניים מאוד יקרים)._

לדעתי האישית הסובייקטיבית והלא מקצועית בעליל - עדיף לאכול גם ויטמינים וגם רעל מאשר לא ויטמינים ולא רעל (במילא אנחנו מופצצים ברעל מכל הכיוונים. אז עדיף לקבל גם ויטמינים).


_אגוזים למיניהם (קשיו, מלך..) כשהם קלויים, זה אומר רק שהערכים התזונתיים שלהם ירדו ,
או שהתחמצנות חומצות השומן בקלייה הופכת אותם ממש למזיקים?_

גם וגם.
א*
הודעות: 742
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי א* »

אם כך, עדיף לא לצרוך אגוזים קלויים כלל (כולל שקדים, פיסטוקים, קשיו...)
דוחן*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 יולי 2009, 20:51

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דוחן* »

למישהו יש מושג אם צריכת דוחן על בסיס יומיומי עשויה לגרום לעצירות?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא אמורה.
באפריקה זה נחשב למזון בסיסי כבר אלפי שנים.
עצירות יכולה גם להגרם ממחסור של נוזלים בתפריט באופן קבוע וגם מעניינים רגשיים.
מה עוצר או מעכב אותך ביומיום שלך?
דוחן*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 יולי 2009, 20:51

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דוחן* »

איזו תשובה מדהימה!

ורד, את מדהימה, תודה.
דוחן*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 יולי 2009, 20:51

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דוחן* »

בימים שעברו עלתה לי תובנה נוספת.

מנקודת ראות איורוודית, הדוחן הוא דגן חם, קל ו יבש.

לכן, צריכה בלעדית שלו למשך תקופה, עשוייה אולי לגרום לעצירות, בשל איכות ה יובש.

(מעלה את ה"דושה" "וואטה" <אוויר> שעשוייה, בתורה, לגרום לעצירות).
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

<ורד מודה שאינה מבינה באיורוודית<
גי_יורא*
הודעות: 2
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 15:07

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי גי_יורא* »

מישהו יודע אם גי (חמאה מזוקקת) שנשרף ראוי למאכל, או שיש לזרוק אותו?
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי סלט_פירות* »

אם נשרף לי, אני זורקת.
אבל כבר לא נשרף לי כי אני מכינה את זה בסיר בתוך סיר עם מים. טריק מצוין.
גי_יורא*
הודעות: 2
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 15:07

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי גי_יורא* »

אכן טריק מוצלח. תודה על התשובה.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

בישלתי כמות גדולה מדי של אורז מלא, שלא יהיה לי זמן למצוא לו תבשיל נוסף. (חצי בישול בינתיים). האם אפשר להקפיא?
מרים_ס*
הודעות: 21
הצטרפות: 07 יוני 2009, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מרים_ס*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מרים_ס* »

מולסה זה בריא?
מה עדיף- מולסה או סילאן?
יעל_כרם*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 מרץ 2010, 08:26

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעל_כרם* »

אחת לשבוע אני אוכלת כבד דג שיבוט משומר, 115 גרם. האם זה בריא? ממש לא? יותר מדי? פחות מדי?
האם בהריון מומלץ להימנע?
אודה על כל תשובה.
חג שמח!
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

יעל, אני לא הייתי אוכלת ובטח לא בהריון. הרעלת כספית
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נטע* »

אחי בעל רמת טריגליצרידים גבוהה מאד (קרוב ל 1000) אוהב מאד מתוקים, לא אוכל בריא במיוחד ולהערכתי, לא יתאמץ או יצליח להתמיד בשינוי גדול מדי
אשמח למידע על מה מומלץ, ממה להתרחק במיוחד ואילו מזונות עשויים להיטיב את המצב.
תודה
בתנועה_מתמדת*
הודעות: 674
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

נטע- לגבי הטריגליצרידים-
ממליצה לך לגגל בנושא ותמצאי בקלות את כל המומלץ והבלתי מומלץ לסובלים מטריגליצרידים גבוהים
בגדול הרעיון העיקרי הוא מינימום פחממות מכל הסוגים ובטח בלי מתוקים וכו'+פעילות גופנית ועוד

את כותבת שהוא לא יתאמץ לשנות הרגלים.....חייבת לומר לך שלמיטב ידיעתי רמות כאלו זה מצב חמור מאד - מעבר להגברה משמעותית של הסיכון למחלות לב זה מגביר סיכון לדלקת בלבלב שזה ממש לא צחוק
אני משערת שרופא משפחה יאמר לו דברים דומים

אם חייו חשובים לו (אני לא מגזימה) והוא באיזור המרכז ממליצה לו לקבוע כבר מחר תור ל מרפאת הליפידים במרפאות החוץ של בי"ח תל-השומר. זה במחיר ממש סביר (הרבה פחות מביקור אצל רופא פרטי) ויש שם רופאים מומחים לתחום וגם דיאטניות שיתנו לו את כל המידע הדרוש לו.
רק בריאות@}
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נטע* »

בתנועה מתמדת- תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נטע,
כמובן ששינוי תזונתי הוא הכרחי במצב כזה, אבל למי שקשה להיכנס לתהליך(מה גם שלוקח זמן עד שיש שינוי בבדיקות הדם )מומלץ לקחת אומגה 3, עדיף ממקור צמחי ולא מדגים, אשמח לתת לך פרטים נוספים במייל [email protected] , אני נטורופטית ועובדת עם תוספי מזון איכותיים וייחודיים,חגית
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

שואלת עבור האיש
הוא נוהג להתאמן 4-5 פעמים בשבוע בשעות הערב (ריצה, טאקוואנדו או אימון בחדר כושר). המאמן שלו המליץ לו על ארוחה עשירה בחלבונים לאחר האימון. הבעיה שלרוב מדובר בשעות הערב המאוחרות (22 וצפונה).
בצהריים הוא אוכל בד"כ ארוחה חמה בשרית, אני מניחה שלא סביר לאכול ארוחה בשרית נוספת ועוד ב 22 בערב?
חשבתי על אגוזים, ביצים, יוגורט. שקדים הוא לא אוהב.
נשמח לרעיונות נוספים של ארוחות ערב קלות אך עשירות בחלבונים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הכי טוב שאני מכיר (מנסיון סובייקטיבי על עצמי) לאחרי אימון, זה ארוחה בבלנדר.
אם מדובר על אימון ממש כבד, אפשר לשים 100 גרם שקדים ואגוזים עם X תמרים (לפי הטעם) ובערך חצי ליטר של מים וקרח, רצוי בתוספת עלים ירוקים אבל לא חובה,
ברררררררררררר בבלנדר, ובתאבון.
אין צורך לסנן, עדיף עם הסיבים.

הייתרון של ארוחות בלנדר זה הספיגה המהירה של הרכיבים, שרצויה מאוד אחרי ספורט לפי דעתי
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

תודה! נסינו הערב (אגוזי מלך וברזיל עם סילאן- הבלנדר שלנו לא מסוגל להתמודד עם תמרים, מים וקרח). יצא נחמד מאד.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

כמה עינינים בנושא:
  1. קראתי היום איזו כתבה על כך שאכילת חלבונים גורמת לעירנות ואף עצבנות.לעומת זאת פחממות מרגיעות.
  2. לוקח זמן להרגע אחרי החוג והאדרנלין.
  3. לפי מה שהבנתי ,הגוף זקוק לנת חלבון לאחר פעילות גופנית . אם רוצים לעזור לו להבנות.
לפי דעתי אימון בשעות הערב טוב בעיקר למי שמתכנן לעבוד בלילה.או לפחות לשבת איזה שעתיים אחר כך באיזו פעילות ,נגיד שיחה עם הבת זוג ,הילדים כבר בטוח ישנים..

עוד משהו כיפי: טחינה +דבש +פשתן טחון ולחם ממש טעים.
גרנולה ביתית קוואקר דבש וקינמון שיש בה גרעינים לא קלויים של דלעת,שומשום פשתן-שניהם טחונים במקום,חמניה ,אגוזי בראזיל ופקאן.
חני*
הודעות: 35
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 20:38

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חני* »

אמרו לי שאסור לאכול יותר משני אגוזי ברזיל ביום, שיותר משניים זה כבר רעיל...
מישהו יודע?
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

2 אגוזי ברזיל מספקים את כמות הסלניום היומית המומלצת. אולי מכאן ההגדרה של שניים ליום. מעולם לא שמעתי טענה כי הם רעילים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני שמעתי את הטענה הזאת לגבי 4 אגוזי ברזיל ביום, מתוך ההבנה שסלניום נדיר באזורנו ולכן אנחנו לא אמורים לצרוך ממנו הרבה (או משהו כזה).
לדעתי, כמו לגבי הקליפות של השקדים, כנראה שזאת טענה שהיא בעיקר תאורטית. מן הסתם לא הייתי מתחיל לאכול 30 אגוזי ברזיל כל יום במשך חודש,
אבל חלב אגוזים מ 10-15 אגוזי ברזיל לא נראה לי כזה מזיק (ומרגיש לי טוב)
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

תגידו, פצפוצי אורז מלא, זה שווה משהו?
לאחרונה אני מכינה לילדים ממתקים כך: ממיסה שוקולד מריר, מוסיפה סילאן, ופצפוצי אורז (מלא - תפוחים ורכים, או לבן - שטוחים וקראנצ'יים). לפעמים מוסיפה פצפוצי קשיו, צימוקים שהושרו במים וכדומה.
תלוליות בתבנית, ולמקרר, להתקשות. אחר כך לצנצנת.
יש לפצפוצי האורז ערך תזונתי?
(האמת שגם אם לא, אני אמשיך להכין... זה ממתק ביתי משביע, עדיף מהממתקים התעשייתיים שמפתים אותם מידי יום).
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

היי! :)

יש לי שאלה לגבי שימור של דברים שטוחנים עד למצב של אבקה.

טחנתי לפני כחודשיים פשתן וגם גריסי פנינה. אני שומרת אותם (בנפרד!) בכלי זכוכית על המדף במטבח, ולא במקרר. כל פעם משתמשת בכמות קטנה.

האם זה בסדר לא לשמור אותם במקרר? האם עדיין ניתן להשתמש?

נראה לי שקראתי פעם שמצב זה יכול להוביל להתפתחות פטריות וזה לא בריא ולא לעניין...אבל אני לא בטוחה.

אשמח לעצתכם :)
פלמונית*
הודעות: 212
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 14:46

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלמונית* »

אם אני לא אוכלת מוצרי חלב, ממה אני יכולה לקבל סידן?
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

כוכב,
למיטב זכרוני פשתן כדאי לטחון בכמות קטנה ובסמוך לשימוש. מוזמנת להרחיב את הדעת ב הכול על פשתן
אמירה*
הודעות: 28
הצטרפות: 13 פברואר 2005, 17:33

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמירה* »

אם אני לא אוכלת מוצרי חלב, ממה אני יכולה לקבל סידן?
הנה התשובה של ורד לב - http://www.ima-adama.co.il/[po]healling methods[/po]/naturopathy/nutrition/naturopathy vered lev28 calcium.htm
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

מוזמנת להרחיב את הדעת ב הכול על פשתן.
וקחי בחשבון שזה יוציא לך את החשק לטחון פשתן...
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי סלט_פירות* »

איך אפשר לעזור לכבד שלי?
כנראה שיש לי שם משהו. גם הנטורופתית שלי (שמאבחנת בשיטה אוריקולרית) וגם המדקר החדש (סיני חכם ומקסים) אמרו שיש חום בכבד. זה משפיע על המון דברים.
חוץ מהדיקור שעשיתי (בחיי אני מרגישה כמו אחרי טיפול עשרת אלפים), אני רוצה לדעת איך לטפל, למנוע, לוודא שאני לא מתעללת בו. בכבד.
זארו_סובה*
הודעות: 124
הצטרפות: 09 דצמבר 2008, 18:28
דף אישי: הדף האישי של זארו_סובה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי זארו_סובה* »

סלט פירות.
תלוי באיזו גישה תזונתית את בוחרת.
  • כל הגישות שהתנסיתי בהן ממליצות להפחית למינימום את צריכת השומנים בתזונה - כולל שומנים מהצומח (שומנים מהחי עדיף לא לצרוך בכלל, תלוי בחומרת המצב..
  • כולן גם ממליצות על צריכה של הרבה עלים ירוקים (עדיף טריים) למיניהם (כולל נבטים, (מיץ) עשב חיטה).
  • האינסטינקט שלי גם אמר לי להפחית עד להוציא לחלוטין מהתפריט כל מזון מעובד... ולצרוך רק מזונות בצורתם הגולמית. אבל לא זוכרת אם מצאתי לזה סימוכין מקצועיים...
  • קראתי מספר מחקרים די עדכניים שמצאו שויטמין D חשוב ביותר לתפקודי הכבד - אז תהני לך מחצי שעה-שעה של שיזוף ביום, עם מינימום בגדים ובלי קרם מגן....
  • יש גם צמחים שאמורים לתת תמיכה בכבד וניקוי - אולי הנטורופתית שלך מכירה את הנושא.
שיהיה לבריאות
שחרזדה*
הודעות: 1
הצטרפות: 05 אוגוסט 2010, 21:40

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שחרזדה* »

לאחרונה יש לי דחף לאכול בצל טרי בכמויות (??) , ולא , אני לא בהריון. נודף ממני ריח נורא, אבל ממש בא לי (?) בלי הסבר. מישהו אולי מכיר את התופעה המשונה??? אני תוהה אולי יש בבצל מינרל או משהו שחסר לי?
רוניתה_פיתה*
הודעות: 599
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רוניתה_פיתה* »

לא מכירה את התופעה, אבל יודעת שבבצל יש בין השאר הרבה גופרית (טוב לעור, שיער, עצמות...)
אולי את פשוט נבנית מחדש?! (-:
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

שחרזדה, גם אני חוויתי לאחרונה בולמוסים מטורפים לבצל ואכן היה פה כל יום סלט עם בצל, ותוספות של פרוסות דקות בכל ארוחה.
ללא שום מומחיות, יש לי התחושה שאכן כשבא לנו מאוד משהו, יש צורך בגוף לחומרים הספציפיים.
פנינה*
הודעות: 40
הצטרפות: 11 נובמבר 2003, 09:37

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פנינה* »

לאחרונה יש לי דחף לאכול בצל טרי בכמויות
גם לי!! למישהו יש משהו לספר על זה??
רוניתה_פיתה*
הודעות: 599
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רוניתה_פיתה* »

כתבה ב-Ynet על יתרונות הבצל (סתם גיגלתי, לא משהו מעמיק..)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3578130,00.html
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גם לי!! למישהו יש משהו לספר על זה??
נראה לי שזה גורם לנו להזיע, לדמוע, ובקיצור להוציא לעצמנו את המיץ - ושזה מאוד נעים לנו אם היו שם דברים תקועים כל החורף והאביב
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יער_ה* »

לאחרונה יש לי דחף לאכול בצל טרי בכמויות
לי יש ימים שהבצל ממש טעים לי ואין לי בעיה לאכול, ויש ימים שהוא ממש חריף וישר עולות לי דמעות בעיניים. נראה לי לגמרי עניין של צורך בגוף לחומרים הספציפיים
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הילה* »

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי
תמיד כשאני מנסה לאכול לחם מקמח מלא או לחם עינן למשל.. (אני לא מבינה גדולה בסוגי לחמים) אז אני חוטפת כאבי בטן.
אני לא יודעת למה חשבתי אולי אני צריכה להתרגל (אני אוכלת לחם לבן) או שאולי לא מתאים לי הלחם הזה. איך אפשר לדעת איזה סוג לחם מתאים לי? אני רוצה להפסיק עם הקמח הלבן.
היום למשל אכלתי עוגיות מחיטה מלאה וזה עשה לי בחילות..
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

מה שנראה לי זה שהלחם הלבן שמכיל 'פחממות ריקות ' עובר אצלך בלי שזה יעשה לך כאב בטן, אבל גם בלי שום דבר חיובי לתגוף- סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינראלים.אם זה לחם שמכיל חוץ מקמח עוד כל מני תוספים- יש מצב שאת רגישה לתוספים.לקרוא אותיות קטנות.

אולי תגלי שאת יכולה לארגן לעצמך דברים לאכול ולבסס את התזונה שלך פחות על לחמים- מכל סוג ,ויותר על פירות וירקות .
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

הילה,
אני לא מבינה גדןלה בתזונה אבל אני יודעת שיש תאוריה שמתאימה תזונה לפי סוג הדם. מי שיש לו סוג דם 0 , לא טוב לו לאכול לחם מלא. חבל, עברה אצלי מצגת שלמה לגבי סוגי הלחם והסגולות השונות. אם אמצא אותה אנסה לקשר לפה.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני רוצה לשאול מביני דבר:
מה לגבי בירה שחורה?
עד כמה הגזים בריאים/לא בריאים ועד כמה בריאים/ לא בריאים מרכיבי הבירה השחורה?

על העטיפה כתוב: מים, סוכר, לתת שעורה (מכיל גלוטן), לתת שעורה קלוי, co, תמצית לתת, כשות.
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אפרת* »

שלום נקודות,
בירה שחורה כמו כל שתייה ממותקת תזיק לשיניים, בעלת ערך גליקמי גבוה ולכן לא מומלצת לסכרתיים, מעלה את רמת החומציות בדם.
ובכללי היא אינה נחשבת למשהו בריא אלא לשתייה מעובדת.
אבל.......יחסית לשתייה מוגזת מסוג קולה/קינלי וכד', היא באמת עדיפה.
יש טענות שהיא עוזרת להגביר חלב אם, ואני נעזרתי בה בהריונות להרגעת בחילות.
הגזים יכולים ליצור הפרעות בעיכול ותחושה של חוסר תיאבון.
את מנסה לברר לגבי בעייה רפואית ספציפית או סתם באופן כללי?
אפרת - נטורופתית
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

תודה רבה אפרת.
ראיתי מישהו קונה בירה שחורה ופתאום נזכרתי במוצר הזה. אני זוכרת אמירות חיוביות מן העבר על הבירה השחורה, אבל כל תפיסת התזונה השתנתה בשנים האחרונות.
אז תהיתי, מעבר לסוכר, עד כמה המשקה הזה בריא/אינו בריא והאם ממש לא כדאי לגעת בו או שמא זה עדיף כמשקה ממותק.
אנחנו לרוב שותים בבית מיצים סחוטים כשרוצים לשתות מתוק או תרכיז תפוחים טבעי (שבטח גם לא נותר בו הרבה..)
בכל אופן תודה על התשובה @}
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הילה* »

אני לא מבינה גדןלה בתזונה אבל אני יודעת שיש תאוריה שמתאימה תזונה לפי סוג הדם. מי שיש לו סוג דם 0 , לא טוב לו לאכול לחם מלא
קלעת בול! בדיוק השבוע דיברתי עם מדריכה מליגת ללהצה שמבינה בתזונה לפי סוג דם והיא אמרה לי שלפי סוג הדם שלי 0 אסור לי חיטה בכלל. מדהים גם איך שמאז שהתחלתי לייחס חשיבות לתזונה שלי, התחלתי להרגיש מה עושה לי לא טוב.
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

יש כל מיני תאוריות שמתאימות את האוכל לבן אדם לפי חלוקה מסויימת.
כמו שנאמר כאן יש חלוקה לפי סוג דם. יש גם את החלוקה האיורוודית ל 3 סוגי אופי בסיסיים (Vata, pitta, kapha) ולמספר צירופים ביניהם.
יש חלוקה לפי מחמצנים מהירים ואיטיים.
וקיימות עוד חלוקות (למשל לפי המערכת האוטונומית - סימפטתית, פרה סימפטתית, לפי מערכת אנדוקרינית ועוד)
לכל אחת מהחלוקות האלו יש יתרונות, ואנשים שזה מתלבש עליהם בצורה מדהימה, מבחינת אופי, התנהגות, וכמובן מזון מומלץ.
המסקנה האישית שלי (ולא רק שלי) הינו שכל אחד מאיתנו שונה, וכדאי לחקור ולהקשיב לגוף שלנו בכדי למצוא את המזון שהיכ מתאים לנו אישית (ברגע הספציפי הזה בחיינו).
ברור שיעוץ ממישהו שמבין מערכות אלו לעומק יכול לעזור.
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הילה* »

רציתי לשאול לגבי שמן קנולה, הבנתי שאם כתוב עליו "מזוכך" זה לא טוב.
לצערי לא מצאתי שמן קנולה שלא כתוב עליו " מזוכך", האם יש דבר כזה בכלל שמן קנולה לא מזוכך??
ב_עילום*
הודעות: 558
הצטרפות: 25 יוני 2005, 16:36

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ב_עילום* »

האם יש דבר כזה בכלל שמן קנולה לא מזוכך??

כן יש "שמן קנולה בכבישה קרה"
אני מצאתי בחנות טבע "אורגניק מרקט"

רק מה.. הטעם שלו מאד חזק ולא ערב לחיכו של כל אחד...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

שמן קנולה בכבישה קרה זה מזעזע! טעם של שמן דגים, משהו ממש מגעיל.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

_מה לגבי בירה שחורה?
עד כמה הגזים בריאים/לא בריאים ועד כמה בריאים/ לא בריאים מרכיבי הבירה השחורה?_

לנקודות,
אני מאד אהבתי לשתות בירה שחורה, ומשום מה זה נראה לי הרע במיעוטו. מאז שאני נמנעת מגלוטן הפסקתי לשתות גם בירה שחורה (בעבר גם ככה לא שתיתי הרבה, אבל זה היה המשקה הממותק היחיד שכן שתיתי, חוץ ממיתץ ענבים של קידוש). כשהתפתיתי בכל זאת לשתות קצת גיליתי שזה לא טעים. פשוט לא טעים.
ציפ_ור*
הודעות: 28
הצטרפות: 30 דצמבר 2010, 21:12
דף אישי: הדף האישי של ציפ_ור*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ציפ_ור* »

שאלות בנושא תזונה וגם אפיה:
אם יש מישהו שעוד מסתובב/ת פה..??

האם שבבי קוקוס עוברים תהליך כימי כלשהו? נחשב בריא?
אני רוצה להכין פשטידה עם כמה שפחות ביצים ובלי גבינה, לשם כך כדאי שהיא תתפח קצת
אז אני רוצה להוסיף סודה לשתיה בנסיונות האחרונים היא השתטחה לי בסוף, וגם היה טיפה טעם לוואי של הסודה לשתיה
חשבתי שאולי אני לא שמה ביחסים נכונים בין הקמח לסודה לשתיה או שיש טריק אחר? לימון אולי? ומתי מוסיפים?
בהנחה שהמתכון מבוסס על: קמח כוסמין מלא, סודה לשתיה, ביצה אחת, ירקות (ותבלינים) - מה צריכים להיות היחסים ביניהם??
ושאלה אחרונה, האם יש משמעות לזמן שהפשטידה מחכה מחוץ לתנור?
תודה גדולה מראש!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני מחפשת מה נכון לתת לילד לארוחה בערב (18:30) שיהיה : לא כבד מדי לשהייה בגוף במשך הלילה (בשרים, ירקות?), לא 'מעורר' מדי שמתפרק עם אנרגיה זמינה לשריר (פסטה) מעורר תיאבון וטעים. אשמח לתובנות, מידע ורעיונות. נורית
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

בן כמה הוא?
אם הוא תינוק/ פעוט קטן, ואת עוד מיניקה- הכי טוב להיניק לפני השינה, ושעתיים לפני לתת לו משהו קל כמו דייסת קוואקר (או קינואה, אמרנט) על בסיס מים עם קצת שקדיה/ על בסיס חלב אורז.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

שלום,
אנחנו רוצים להכין עוגיות מתוך ספר לא ככ באופני... בכל אופן, צריך בצק ורוד. מה יכול להחליף צבע מאכל או האם יש לקנות צבע מאכל טבעי?
אנונאימא*
הודעות: 197
הצטרפות: 16 אוקטובר 2007, 22:14

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אנונאימא* »

קצת מים שסלק בושל בהם עושים אחלה צבע מאכל ורוד טבעי.
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיקי* »

אשמח לענות ולהבהיר כל שאלה בנושא של אומגה 3 ותזונה בכלל ובנושא תזונת האם בהריון בפרט.
גיא, תודה על הצעתך הנדיבה. אשמח לשמוע דעתך:

בשבועיים האחרונים התחלנו במשפחה שינוי תזונתי לטיפול בבעיית מעיים של שאר המשפחה, אנחנו בדרך לדיאטת הפחמימות הספציפיות. הפחתנו באופן דרסטי דגנים, קטניות, סוכר, חלב. אוכלים בשר (בעיקר עוף) כל יום (זה הרבה יותר מקודם), ביצים, פירות וירקות, אגוזים (הרבה יותר מקודם), פירות יבשים. ובנוסף, התחלתי לקחת לפעמים אינזימים לפני הארוחה. אני לוקחת גם תוספים שונים (יש פירוט בהמשך), אבל בהם לא עשיתי שינוי לאחרונה (בעצם התחלתי לקחת ויטמין C - אני מניחה שזאת לא בעיה). יש לי נטייה לדלקתיות בגוף ובימים האחרונים הדלקת התגברה (דלקת גידים), וגם הייתי חלשה, עייפה ומדוכדכת. האם זה נכון שבשר מעודד דלקת ושעדיף לי להמנע? אתמול התפרצה אצלי דלקת חניכיים קשה שלא היתה לי כמוה. זה קשור לבשר? אולי לאנזימים?

ועוד שאלה, לגבי תוספים. קח נא בחשבון שאני מתכננת לנסות להכנס להריון בקרוב:
חסר לי ברזל (פריטין 13, ברזל 60, המוגלובין 11.9), האם זה חסר גדול? תכננתי להתחיל לקחת פלורויטל.
החומצה פולית שלי היתה לפני כשנה 8. לפני כחודש התחלתי לקחת 800 מק"ג חומצה פולית. מה דעתך?
חוצמזה אני לוקחת:
אומגה שלוש (בחודשיים שלושה האחרונים) 4-5 כמוסות ביום (גליל :-)).
לקחתי 200 ויטמין E והגברתי לאחרונה ל 400.
5000 ויטמין D (יש לי 30 NG/ML)
אבץ 30 מקג (חסר לי).
התחלתי ויטמין C 1000 מג.

אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה רבה!
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני ממש לא מומחית, שתדעי! רק אמא עם נטיות מחקר, ביקורתיות, ניסיון והיגיון בריא :-) .

האם זה נכון שבשר מעודד דלקת ושעדיף לי להמנע?
לא.

לגבי אומגה 3, כל מה שאני יודעת זה מגיא, אז אתן לו לענות.

אנחנו בדרך לדיאטת הפחמימות הספציפיות.
אני ממליצה מאוד ליצור קשר עם אגודת עזרה ומזור הישראלית - נתתי קישור אליהם במאמר שלי על SCD. יש להם הרבה ניסיון והמון המלצות טובות. למשל, מהם למדתי שעדיף לדחות את הכנסת האגוזים לתפריט.

דלקתיות יכולה להיות קשורה להרבה מאוד גורמים. אני לא יכולה לענות לך לגבי הגורם כי אני לא מכירה אותך, וגם גיא לא (אם את רוצה כתבי לי אימייל עם עוד פרטים ואנסה לעזור מניסיוני). מה שיכול לעזור להפחתת דלקתיות הוא הרבה אומגה 3 וצמצום האומגה 6 שבתפריט.

התוספים כולם נראים לי טובים. אני יודעת שגיא נגד נטילתה של חומצה פולית אם לא הוכח צורך, אבל אצלך הוכח. מה שכן, אם את לוקחת, כדאי להשלים במקביל ויטמיני B אחרים.

חסר לי ברזל (פריטין 13, ברזל 60, המוגלובין 11.9), האם זה חסר גדול? תכננתי להתחיל לקחת פלורויטל.
נסי גם בשר אדום ואברים פנימייים, למשל כבד.

איזה סוג אבץ את לוקחת?

יש לי נטייה לדלקתיות בגוף ובימים האחרונים הדלקת התגברה (דלקת גידים), וגם הייתי חלשה, עייפה ומדוכדכת. האם זה נכון שבשר מעודד דלקת ושעדיף לי להמנע? אתמול התפרצה אצלי דלקת חניכיים קשה שלא היתה לי כמוה. זה קשור לבשר? אולי לאנזימים?
יש תופעה שנקראת DIE OFF - הטפילים, כמו קנדידה, מתים ובמותם משחררים רעלנים. אם זו הבעיה אצלך, זה אמור להיגמר בתוך שבועיים לכל היותר על הדיאטה ובבת אחת תרגישי הרבה יותר טוב. זה בהחלט יכול להיות קשור גם לנטילת אנזימים שבעצם עושים עבודה דומה לדיאטה ומרעיבים את הטפילים. חכי קצת בסבלנות ותראי מה קורה. בינתיים, את יכולה לקחת פחם פעיל לספיגת הרעלנים (אך במרחק זמן מספיק מיתר התוספים, כדי שלא יספוג אותם); פרוביוטיקה איכותית בכמויות גדולות, כמו VSL3 (שניתן להשיג במרשם בבית מרקחת) או פרוביוטיקה של קירקמן שמוכר יעקב סקיר; COQ10 בכמויות גדולות (חשוב ליצירת גלוטתיון שמסלק רעלים מהגוף) ו-ויטמין A. אני מציעה גם לעשות אמבט מלח אפסום כדי לסייע במטבוליזם וסילוק רעלים.

מילה אחרונה - מאוד מאוד חשוב לעשות רק שינוי אחד בכל פעם, בהפרש של כמה ימים משינוי אחר (כולל שינויי מינונים בתיסוף) ומאוד מאוד כדאי לתעד את התגובות בכתב.
תרגישי טוב!
עוד_שאלה*
הודעות: 4
הצטרפות: 16 פברואר 2009, 12:39

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי עוד_שאלה* »

האם מותר
COQ10
בהריון?
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

תמי למה לדחות אגוזים? עד מתי? כל הסוגים?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_האם מותר
COQ10

בהריון_
אני לקחתי. תמיד יש הזהרת כסת"ח על תוספים להתייעץ ברופא - ובהריון זה רעיון טוב בכלל, שרופאים יידעו מה את לוקחת. הרופאים שראיתי ידעו על זה (לכל ביקור באתי עם רשימת תוספים ומינונים) ולא התנגדו.

תמי למה לדחות אגוזים? עד מתי? כל הסוגים?
זו המלצה של אנשי עזרה ומזור למי שמתחיל בדיאטת SCD = הפחמימות הספציפיות. לא לכל אחד.
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיקי* »

תודה תמי.
רק אמא עם נטיות מחקר, ביקורתיות, ניסיון והיגיון בריא.
את ה"רק" הזה חיפשתי :-)

אם את רוצה כתבי לי אימייל עם עוד פרטים ואנסה לעזור מניסיוני.
תודה רבה, אעשה זאת בקרוב

מה שיכול לעזור להפחתת דלקתיות הוא הרבה אומגה 3 וצמצום האומגה 6 שבתפריט.
בדיאטה הזו יהיה לי קשה להמנע מהרבה אגוזים, זאת בעיה מבחינת האומגה 6, נכון?

כדאי להשלים במקביל ויטמיני B אחרים.
את מתכוונת ל B קומפלקס?

איזה סוג אבץ את לוקחת?
או פיקולינט או אופטיזינק

יש תופעה שנקראת DIE OFF
לא חשבתי על זה, הלוואי שזה העניין. התחלנו את הדיאטה לפני שבועיים, אבל באופן מאד הדרגתי. אתן לזה עוד שבוע.

פרוביוטיקה איכותית בכמויות גדולות, כמו VSL3
קניתי, תודה

COQ10,_ _ויטמין A,_ _אמבט מלח אפסום.
האם התכוונת רק לתקופת ה die off או באופן כללי לדלקת?
לגבי ויטמין A, איזה מינון כדאי לקחת? 10K? 25K? שמעתי שמסוכן לקחת בזמן הריון (לעובר) ולכן לא כדאי לקחת כשמנסים להרות. נכון?
COQ10 - איזה מינון?

מילה אחרונה - מאוד מאוד חשוב לעשות רק שינוי אחד בכל פעם.
למדתי...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בדיאטה הזו יהיה לי קשה להמנע מהרבה אגוזים, זאת בעיה מבחינת האומגה 6, נכון?
כן.

את מתכוונת ל B קומפלקס?
כן.

האם התכוונת רק לתקופת ה die off או באופן כללי לדלקת?
באופן כללי.

לגבי ויטמין A, איזה מינון כדאי לקחת? 10K? 25K? שמעתי שמסוכן לקחת בזמן הריון (לעובר) ולכן לא כדאי לקחת כשמנסים להרות. נכון?
תלוי את מי שואלים :-) .

COQ10 - איזה מינון?
מה שעובד ושאת יכולה להרשות לעצמך, זה יקר. אני מצאתי לשמחתי סוג יחסית זול שגם עובד, ולקחתי 500 מג ביום.
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיקי* »

אני מצאתי לשמחתי סוג יחסית זול שגם עובד, ולקחתי 500 מג ביום.
איזה? יש לי הזדמנות להזמין מארה"ב.
לגבי ויטמין A, איזה מינון כדאי לקחת?
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”