טוב, אז ראשית כל, אני מודה לכל מי שכתב ושיתף מניסיונו האישי והמגרד...
היום גיליתי שלביתי הקטנה יש תולעים (בת שנתיים). לצערי, בכמות כזאת שאי אפשר לפספס.. ודי למבין..
מיד נכנסתי לקרוא מה שיש להציע באופן טבעי.
עשינו אסיפה משפחתית, הסברתי לשאר בנות הבית (בת 6 ובת 4) איפה התולעים חיות, מה הן אוהבות, איפה הן מטילות ביצים ומתי, איך נדבקים ועוד מיני ומיני עובדות מעניינות על תולעים...
הן היו מרותקות. ולפני שהסברתי מה צריך לעשות, שאלתי אותן האם לפי מה שהן שמעו על התולעים יש להן הצעות איך לטפל בהן, וכן... היו להן הצעות...
אז אני רוצה לשתף את כולם בתכנית שהחלטנו עליה, ואני מבטיחה לתת דיווחים עד לסוף יישומה..
קודם כל הבנות החליטו שהן שוטפות ידיים בסבון כל פעם לפני שהן אוכלות. משתדלות לא לגעת בטוסיק, אבל אם כבר נגעו אז לשטוף ידיים מיד אחר כך.
הן גם יצאו בהצהרה שהן יאכלו מתוק רק פעם בשנה (על משקל "מתוק אחד ביום" שנהוג עכשיו אצלנו בבית), אבל אני ריככתי את זה לפעם בשבוע לתקופת הטיפול, כדי שגם אני יוכל לעמוד בזה...
הן אמרו שהן ישתדלו לאכול שום, אבל לא מבטיחות שהן יצליחו. מלבד זה הן מבטיחות לאכול גרעיני דלעת (כמה שצריך..) ולאכול גזר ומיץ גזר כמה שאני אתן להן.
החלטנו ביחד שמבחינת הגיינה, נשטוף ידיים גם אחרי כל ביקור בשירותים. ולא נאכל בידיים (זה נראה לי הולך להיות הכי קשה...) או נסתובב ערומות (אולי זה...)
מבחינת הטיפול - כל ערב לפני השינה, אחרי המקלחת, נשים קצת שמן עץ התה על צמר גפן ונמרח ואזלין, נישן עם תחתונים ומכנסיים (עד עכשיו זה היה רק מכנסיים..).
בבוקר נתקלח ונשטוף היטב עם מים חמים וסבון את איזור הטוסיק, ונחליף תחתונים.
נשתדל להחליף מצעים כמה שיותר, וגם מגבות. נתלה מה שאפשר בשמש למשך היום.
מבחינת תזונה - נאכל גרעיני דלעת על הבוקר, ועוד פעמיים במשך היום. שום כבר אמרתי... ננסה... גזר נאכל קבוע, ומיץ נשתה מידי פעם כשיזדמן.
נוריד סוכר מיומיום לפעם בשבוע. ניקח תוסף אסידופילוס. ניקח טיפות GSE באופן קבוע במיץ תפוזים. אם לא נצליח עם השום אז נבדוק אפשרות לקחת בצורתו הלא מקורית (כמוסות או תמצית).
ואת כל זה ננסה ליישם במשך שלושה שבועות...
נראה מה נצליח... מה שכן, אם כן נצליח, לא יהיה לנו מושג מה בדיוק עבד, או אולי השילוב?!
בכל מקרה, שוב המון תודה לכל מי ששיתף מנסיונו וידעותיו. התכנית שלנו בנויה בעצם על הנסיונות של כולכם. כמו שאומר השיר: "זהו כפר גלובאלי, הקשר וירטואלי..." אז תודה רבה לכולם. מכולנו. וכל טוב.