*חלומות 2006 (2006-11-01T02:40:52):
בתקופה האחרונה אני חולמת ים חלומות, הינה כמה פרושים מענינים...
אבא- חלום שבו דיבר האב אל החולם מעיד על כך שאת החולם יפקדו בקרוב אירועים משמחים. אם האב רק נראה בחלום- ציפויות דאגות ובעיות.
בריחה- אם האדם החולם בורח בחלום- סימן כי חבר קרוב שלו חורש נגדו מזימות. אם בחלום בורח אדם קרוב- סימן כי משפחתו של האדם החולם עומדת להתרחב בקרוב. נסיון בריחה כושל- סימן כי בעיות מסוימות לא באו על פתרונן.
גן- גן פורח בחלום מסמל התרחבות בעסקים, שגשוג כלכלי ושקט נפשי. חלום על גן ירוק- מעיד על צורך לנקוט אמצאי זהירות.
דיכאון- חלימה על מצב של דיכאון מבשרת את ההפך- לחולם תגיע הזדמנות פז שתעזור לו לצאת ממצבו ולשפרו ללא הכר.
מתוך הספר איך לפתור חלום?
של ורד זינגר
משה אלבאום (2006-11-01T07:37:22):
היי שרית, תודה על השיתוף בחלקים מהספר.
למרות שהחומרים כתובים בספר, ואיני מכיר את הספר, הרי שאיני מסכים עם הפירושים בכלל.
לכל אדם הפירוש הנכון והמתאים לו עבור חלומותיו. "מאוד לא נכון" לנסות להכליל בדרך כלשהיא פירוש של מישהו אחר לחלום שלך, אלה במידה ואת מרגישה שהפירוש נכון ביותר ומדויק לגמרה עבורך.
מכיוון שהחלימה מתקיימת בשלשה רבדים, הרי צריך קודם כל לדעת מאיזה רובד החלום הגיע. הפירוש יכול להשתנות ביותר מרובד לרובד.
שלבי החלום מתחלקים ל: 1. שלב פירוק המתחים הגופניים 2. שלב פירוק המתחים הרגשיים 3. תנועת הגוף האנרגטי במכלול האנרגטי (הפרדות הגוף האנרגטי מהגוף הפיזי ותפקודו במודעות האנרגטית של היקום).
בשלב הראשון, החומרים העולים למודעות תפקידם לעזור לאדם לשחרר את המתח הגופני. בשלב הזה אם אני מוצא עצמי בורח, יכול להיות שאין לזה קשר כלשהו לתפקודים רגשיים או מנטאליים אלה הפירוש יכול להיות הצורך שלי לשחרר את הגוף בריצה או כל תנועה אחרת. יכול להיות משולב לנושאים נוספים מהרמות האחרות, אבל אינו חייב (דוגמא פשטנית בלבד).
בשלב השני, אם אני בורח, יכול להיות שאני מפוחד מדבר כלשהו, או יכול להיות למשל, שאני מתרגל התחזקות ועמידה על זכויותיי, ומנסה ללמוד איך לא לעשות דברים שאיני אוהב. יכול להיות המון פירושים נוספים.
בשלב השלישי, לרוב הוא שלב בו אין חוקיות פיזית תקפה לגבי העשייה וההשתנות. זהו שלב בו המודעות של האינטליגנציה האנרגטית פועלת במיטבה, וכל מה שהדמיון יכול לייצר אפשרי. התפקיד המרכזי של השלב השלישי הינו לטעון את האדם באנרגיה, על מנת שיוכל לתפקד במשך היום.
הפירושים למה שחווים במצב השלישי שונים ורבים ביותר לכל חוויה וחוויה. יהיה מאוד לא נכון לנסות להשליך מאדם לאדם על אותה החוויה עצמה. זה כאילו להגיד שלכל מי שכואבת הבטן כואב כי שרירי הבטן תפוסים??? מה הקשר.
רק במידה ועבורך ועבורי שדה הפרחים מסמל את אותו הדבר בדיוק (רק לאחר בירור יסודי בינינו) ניתן לפרש את אותו הפירוש לשנינו. אחרת סביר מאוד להניח שאנחנו מנסים למכור ספרים (עם הכוונות הטובות ביותר).
במידה ומטפל רוצה לעזור למטופל לפתור חלום, מתוך ניסיון להבין בעצמו מה עובר על החולם, הרי שהדרך אמורה להיות בערך כך:
על המטפל להכניס עצמו למודעות של האינטליגנציה האנרגטית, לאחר שברור לו שהוא נמצא בה, עליו לבקש מהמטופל לחזור ולשחזר את חלומו. בזמן השחזור, המטפל נע במודעותו האנרגטית (שהיא אותה המודעות המייצרת את השלב השלישי של החלימה) ניכנס לחלומו של המטופל מתבונן בתמונת מציאות החלום, ומדרך אותו בתוך החלום תוך כדי הסתכלות פעילה על החלום. כשנכנסים לחלומו של האחר, ניתן להדריכו מתוך צפייה בהמון נושאים שלא עלו לפני כן, תוך כדי התבוננות על מצבו הגופני, רגשי, חשיבתי ואנרגטי של המטופל. המטופל חווה במצב הזה חזרה לחלומו, עם מדריך טיולים. ניתן לחזור אל החלום, וניתן גם להמיכו מהמקום בו הסתיים עם הכוונה לשינוי החומרים הקשים.
במידה והמטפל אינו יודע איך לנוע במודעות האנרגטית, מה שעליו לבצע הוא תשאול מדויק ורחב ביותר על כל נושא ונושא שעולה בסיפור החלום ובניסיון לשים לב לפרטים רבים ככל הניתן. המטרה הינה לגרום למטופל לבדוק האם הוא מזדהה עם הנושאים השונים בדרך מסוימת או אחרת. כל זמן שהמטופל (או סתם חבר) לא מרגיש לעומק שהפירוש המוצע על ידו או על ידי המטפל נכון ומדויק, הפירוש אינו נכון.
חלימה נעימה.
משה אלבאום (2006-11-01T07:52:05):
החומרים שכתבתי בנושא החלומות נכתבו מתוך התנסותי והתבוננותי על נושא החלומות לאורך השנים בהם אני מתעסק בתחום האנרגטי. בשנים האחרונות יצא לי להדריך אנשים שונים בחזרה לחלום עם מדריך הטיולים. תמיד הפתיע אותי, תמיד ריגש במיוחד, תמיד הרחיב את אופקיי בדרך שונה.
בפעם הראשונה בה הפעלתי את הטכניקה הזו היה כשמטופל הוטרד מחלום חוזר במשך שנתיים. שאלתי אותו האם הוא מסוגל לחזור לחלום. תשובתו הייתה חיובית (נראה לי שניתן לבצע זאת בקלות רק במידה והמטופל יכול לחזור אל חלומו). לכשניכנס לחלום, יכולתי לראות את מה שעובר עליו בסיפורו (באותה הדרך בה המטפל והמורה אמור לראות מה עובר על המטופל בזמן תרגול מדיטציה, תרגול תהליך הסליחה או סתם כשמדבר על נושא כזה או אחר). תוך כדי כך שאלתיו האם הוא רואה את הדבר המסוים שראיתי, להפתעתי העצומה הוא ענה שכן, מאותו הרגע ברור היה שאני בתוך החלום שלו, ושהוא ממשיך את החלימה לנגד עיניי. הצלחנו להתבונן בנושאים רבים שלא ראה בחלומו, המשכנו את החלימה עד שהוא הצליח לשנות את הסיום הטורדני שהיה בלילותיו.
טכניקה מאוד מומלצת לכל מי שהאינטליגנציה האנרגטית נגישה עבורו.
לאלו שעדיין לא רכשו את הרמה הזו, אל לכם להתייאש. תרגול של מדיטציות שונות, בעיקר שורשים שלב ב' וג' ומדיטציית הבועה הוורודה, בשילוב למודעות הנולדת בתנועה אנרגטית, מוביל בסופו של דבר ליכולות הללו. זוהי הסיבה בגללה הכנסתי נושאים אלו לתוך תהליך הלמידה של השיטה.
בהצלחה.
טליה (2006-11-01T11:28:56):
על כל מה שנכתב בנושא החלומות ופתרונם .אני מרגישה איזו דרך ארוכהעדיין לפני.
באופן אישי.החלומות שלי מאוד ברורים. אני חולמת הרבה. זוכרת חלק גדול מהם. לפעמים מצטערת שאינני מתעוררת באמצע החלום ורושמת....
באמצעות החלום אני מקבלת מסרים ברורים. כמו: בתקופה שהייתי ממש מוטרדת מהצורך וההזדמנויות לאבד שליטה. כל כך רציתי להרגיש ולהבין
היכן מצוי המקום אשר בו אני "תקועה" עדיין. החלומות הופיעו: בצורות הבאות :1. ב-ט'ל הנייד שלי נמחקו כל מספרי הטלפון. היומן האישי שלי , "נעלם".
בחדר הטיפולים שלי. לא הצלחתי למצוא את הידיים והרגליים. הכל היה מבולגן. ללא תיקי המטופלים. ללא אכיזרים שונים......
- היה עלי לנסוע למקום בצפת שאינני מכירה . (בחיים לא נסעתי למקום זה בגפי) יצאתי עם מפת דרכים. אלא, שכל השלטים "נעלמו"...בדרך.
- היה עלי לעשות תצפית על כ-100 ילדים בעת פעילות. הפעילות נערכה בחצר ענקית של גן ילדים...
תוך שינה צרחתי. כולם אלי..".אין קול ואין עונה." צעקתי נבלעה אי שם.....
ה"הארה" שקבלתי בחלום היתה: האירי להם באור את הדרך והם ישובו......כך היה .והם שבו למקומם......
ישנם עוד רבים אחרים...אך לא אעייף אתכם. אל תרדמו לי.....
בחלונית מופיע המשפט: "זה גם אישי וגם אנושי".....
משה אלבאום (2006-11-01T16:11:54):
את מוזמנת לשתף בעוד רבים כאלה, מאוד מרתק.
נראה שגם זוהי תכונה של הזרת הארוכה, לכשהיא מתחילה להפתח מודעות לפנימיות הרחבה שלה. יכולת לזכור חלימה ברמה ברורה ביותר ולקבל דרכה מסרים חדים.
טליה (2006-11-01T21:21:48):
עוד חלומות בנושא "איבוד שליטה"
- אני נוסעת במכונית ליעד מסויים. בכביש בינעירוני ,התנועה זורמת עם עומס על הכביש.
לא היתה אפשרות לרדת לשוליים ולא לעצור.הפעם,במקום להתעורר בבהלה , מתוך החלום.
המשכתי בנהיגה תוך הקשבה מירבית למרחב סביבי. ולתנועה......הכל עבר בשלום....
- עלי להתקבל למקום עבודת מיוחד במינו העוסק בחקר ההתנהגות בני אדם . קבל אותי צוות של כ-10 אנשים. גברים/נשים. כולם לבושים לבן מכף רגל עד ראש. על מנת להתקבל למקום,היה עלי לחשוף את גופי לעירום מלא. בתחילה התנגדתי נמרצות. התווכחתי ,ניסיתי "להבין" מה הקשר בין כישורי יכולותי לבין התערטלות. ניסיתי לשכנע ,לדבר אל ליבם ,להתחנן.בקשתי להתפשט "רק "מול הנשים , דרשתי הוכחה שבקשתם "חוקית"
בתיקרת החדר. היה תלוי שעון חול. נאמר לי. שניתנת לי הזדמנות חד פעמית לעשות את הנדרש ממני.
עד שהחול ירד כלפי מטה. אמרתי לעצמי:" על החיים ועל המוות ".. תוך כדי חשיפה ,חשתי כעין שלמות עם החלקים החשופים
שבי והמוצנעים....
משה אלבאום (2006-11-02T14:38:56):
טליה
כמה ברור את חולמת, ממש מסרים חד משמעיים. כנראה שעבודתך מתקבלת בברכה ייתרה.