תגובות אישיות פוגעניות באתר מפי אלמונים
-
אורי_יורמן*
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
רק אני חושב שזה ממש הפך לסוג של תרבות באתר הזה?
-
במבי_ק*
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
בדיוק רציתי לכתוב לך שאל תיקח ללב. זה קורה כאן הרבה. אני מתקשה לא לקחת ללב לפעמים. זה גם מכה אותי בהלם בכל פעם מחדש. מקווה שתצליח. זה באמת לא שווה התייחסות כל זמן שזה אנונימי ומגעיל.
אתה ממש בסדר ואתה לא צריך להסביר את עצמך מול אנונימיים, ובפעם הבאה שאני נופלת לבור הזה - תזכיר לי
אתה ממש בסדר ואתה לא צריך להסביר את עצמך מול אנונימיים, ובפעם הבאה שאני נופלת לבור הזה - תזכיר לי
-
רוצה_להיות_אני*
- הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58
אורי זה תמיד היה,
ב"באופן" ניתן למצוא את שלל ההתנהגויות מכל רחבי הקשת הנימוסית רק לבושות פשתן אורגני
מה הפליאה?
היית מעדיף את הפוגענות עם שם "אמיתי" מאחוריה?
ב"באופן" ניתן למצוא את שלל ההתנהגויות מכל רחבי הקשת הנימוסית רק לבושות פשתן אורגני
-
שמש_בחורף*
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
אתה ממש בסדר ואתה לא צריך להסביר את עצמך מול אנונימיים,
בדיוק
בדיוק
-
שמש_בחורף*
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
חוזרת על אחד מהעקרונות שלי: לא להעלב מדברים שכתובים באינטרנט.
זה לא שווה את זה.
זה לא שווה את זה.
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
זה ממש לא נכון שזה תמיד היה. בזמן האחרון (חצי שנה? שנה?) התופעה הזאת הפכה ממש נפוצה. לפעמים אני לא כותבת מה שאני רוצה, כי לא בא לי שתבוא איזו מרשעת ותכתוב לי משהו מגעיל. הרוע והארס שנוטף מההודעות הללו, מדהימים. האלמוניות לא מקרית. לא רבים מוכנים לחשוף ברבים את הצד הגועלי שבאשיותם.
-
אורי_יורמן*
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
לא להעלב מדברים שכתובים באינטרנט.
לא נעלב אבל כן לוקח באופן אישי. (כן, מבחינתי יש הבדל)
ובכל זאת תודה לך על התזכורת.
כן, מכיוון ש -
האלמוניות לא מקרית. לא רבים מוכנים לחשוף ברבים את הצד הגועלי שבאשיותם.
אגב, לא הייתי בוחר במילה גועלי. זה צד באישיות. אנשים נוטים לכתוב פוגע באופן אישי ולשהשתלח, וזה לא נחמד מצידם.
אבל מצד שני, הם עושים את זה אחרי שהם נפגעו או נעלבו בעצמם, ולא סתם מתוך רשעות או גועליות.
לא נעלב אבל כן לוקח באופן אישי. (כן, מבחינתי יש הבדל)
ובכל זאת תודה לך על התזכורת.
כן, מכיוון ש -
האלמוניות לא מקרית. לא רבים מוכנים לחשוף ברבים את הצד הגועלי שבאשיותם.
אגב, לא הייתי בוחר במילה גועלי. זה צד באישיות. אנשים נוטים לכתוב פוגע באופן אישי ולשהשתלח, וזה לא נחמד מצידם.
אבל מצד שני, הם עושים את זה אחרי שהם נפגעו או נעלבו בעצמם, ולא סתם מתוך רשעות או גועליות.
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
אני חושבת שצריך למחוק תגובות כאלה (בוער לי המחק בידיים
).
מחמאות אפשר לתת בעילום שם, אם יש לך משהו רע להגיד - עמוד מאחורי זה.
מחמאות אפשר לתת בעילום שם, אם יש לך משהו רע להגיד - עמוד מאחורי זה.
-
במבי_ק*
אני נפגעתי מספר פעמים, ולא מצאתי את עצמי רושמת הודעות נוטפות ארס באנונימיות. כל מה שכתבתי - גם אם נניח היה חריף - היה לגמרי בשמי.
אם יש לך משהו רע להגיד - עמוד מאחורי זה. לגמרי. אתה תראה שגם ביקורת וגם דברים "רעים" וגם עלבונות נראים אחרת כשהם נכתבים לא באנונימיות. הם יכולים להכאיב ולפגוע, אבל זה לגמרי לגמרי אחרת.
מסכימה עם עוגיה - פשוט למחוק. אני לא אחת שמוחקת או עורכת בד"כ, אבל עם לעוגיה בוער - אז יקדימה, אללה, העם מאחורייך
אני נפגעתי מספר פעמים, ולא מצאתי את עצמי רושמת הודעות נוטפות ארס באנונימיות. כל מה שכתבתי - גם אם נניח היה חריף - היה לגמרי בשמי.
אם יש לך משהו רע להגיד - עמוד מאחורי זה. לגמרי. אתה תראה שגם ביקורת וגם דברים "רעים" וגם עלבונות נראים אחרת כשהם נכתבים לא באנונימיות. הם יכולים להכאיב ולפגוע, אבל זה לגמרי לגמרי אחרת.
מסכימה עם עוגיה - פשוט למחוק. אני לא אחת שמוחקת או עורכת בד"כ, אבל עם לעוגיה בוער - אז יקדימה, אללה, העם מאחורייך
-
רונ_צ'ה*
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
אורי, לא יודעת מה קרה אבל אני מצטרפת בחום למי שאומר שלא ראוי להקדיש לאלמונימים את תשומת הלב שכרוכה בהעלבות:-). זה לא שווה את זה:-)
-
טרה_רוסה*
_אני חושבת שצריך למחוק תגובות כאלה (בוער לי המחק בידיים ).
מחמאות אפשר לתת בעילום שם, אם יש לך משהו רע להגיד - עמוד מאחורי זה._
גם אני.
אני חושבת, כדוגמה, שכל מי שכתב לאורי דברים מגעילים בדף של התקשורת, יכול היה להביע את אותה נקודה בצורה יותר מכובדת, אם רק היה רוצה. העניין הוא שזה דורש קצת מאמץ ניסוח, וכנראה לא מספק את אותו צורך שיש לכותבים האלה לשחרר את הלשון.
לא מסכימה. לדעתי זה בדרך כלל כן מתוך רשעות ומגעילות. למשל מי שכתבו לאמא נמש על המודעה שלה להשכרת הבית. לא נראה לי שהם נעלבו או נפגעו מהמודעה.
גם אני.
אני חושבת, כדוגמה, שכל מי שכתב לאורי דברים מגעילים בדף של התקשורת, יכול היה להביע את אותה נקודה בצורה יותר מכובדת, אם רק היה רוצה. העניין הוא שזה דורש קצת מאמץ ניסוח, וכנראה לא מספק את אותו צורך שיש לכותבים האלה לשחרר את הלשון.
לא מסכימה. לדעתי זה בדרך כלל כן מתוך רשעות ומגעילות. למשל מי שכתבו לאמא נמש על המודעה שלה להשכרת הבית. לא נראה לי שהם נעלבו או נפגעו מהמודעה.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אנחנו רק במאי, ואפילו לא מאי חם במיוחד. חכו חכו ליוני, אז תראו איך האווירה מתלהטת באמת. כדאי שכולנו נתאזר בקור רוח עכשיו, כשעוד יש.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
אל_דנטה*
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
במקום למחוק, אפשר להעביר את כל ההודעות הללו לדף הליכלוכים הגדול ולראות, מי יודע, אולי יצא מזה איזהשהוא טקסט מגניב 
ועל הדרך, אף אחד לא יטען שמשתיקים אותו!
ועל הדרך, אף אחד לא יטען שמשתיקים אותו!
אורי, אם אתה מתייחס לדף באופן טבעי בתקשורת אז אני חושבת שאנשים קודם כל נעלבו ממך ואחר-כך העליבו
אותך. אתה פותח פה דף בלי לציין מה הסיבות לזה שכתבו לך ככה ואני חושבת שאתה לא הוגן.
נכון, לא חסרה רשעות באתר אבל לפעמים זה באמת נובע מההעלבות ואולי אנשים לא רוצים שידעו שהם (עם הניק שלהם) הנעלבים ולכן האנונימיות.
אותך. אתה פותח פה דף בלי לציין מה הסיבות לזה שכתבו לך ככה ואני חושבת שאתה לא הוגן.
נכון, לא חסרה רשעות באתר אבל לפעמים זה באמת נובע מההעלבות ואולי אנשים לא רוצים שידעו שהם (עם הניק שלהם) הנעלבים ולכן האנונימיות.
-
במבי_ק*
לפעמים זה באמת נובע מההעלבות ואולי אנשים לא רוצים שידעו שהם (עם הניק שלהם) הנעלבים ולכן האנונימיות.
אם הם נעלבו ולא רוצים שידעו שהם נעלבו - הם יכולים לא להגיב. הם גם יכולים להגיב בעילום שם, אבל בענייניות, גם אם הדברים חריפים. אבל הדבריםש נכתבו לאורי (הפעם זה אורי, בכל פעם מישהו אחר) הם מגעילים ונוטפי ארס ובוז. אני לא מסכימה איתך בכ-לל. בדברים שאורי אמר אין שום דבר אישי, אלא טענה כללית. יכול להיות שהטענה לא נכונה, ואפשר לדון בזה (בטח שעם אורי, שעד כמה שאני התרשמתי תמיד עם סבלנות לענות ולהשיב, וזה לא ש-לי אין ביקורת על חלק מהדברים שאורי כותב). תלכי להודעות ושימי לב כמה אלה שהן באנונימיות מלאות בארס ובוז, לעומת הביקורת הלגיטימית והעניינית של אלה שכתבו בשמם או בניק השבוע שלהם.
חכו חכו ליוני, אז תראו איך האווירה מתלהטת באמת
אני זוכרת את התיאוריה הזאת... קטעים.
אם הם נעלבו ולא רוצים שידעו שהם נעלבו - הם יכולים לא להגיב. הם גם יכולים להגיב בעילום שם, אבל בענייניות, גם אם הדברים חריפים. אבל הדבריםש נכתבו לאורי (הפעם זה אורי, בכל פעם מישהו אחר) הם מגעילים ונוטפי ארס ובוז. אני לא מסכימה איתך בכ-לל. בדברים שאורי אמר אין שום דבר אישי, אלא טענה כללית. יכול להיות שהטענה לא נכונה, ואפשר לדון בזה (בטח שעם אורי, שעד כמה שאני התרשמתי תמיד עם סבלנות לענות ולהשיב, וזה לא ש-לי אין ביקורת על חלק מהדברים שאורי כותב). תלכי להודעות ושימי לב כמה אלה שהן באנונימיות מלאות בארס ובוז, לעומת הביקורת הלגיטימית והעניינית של אלה שכתבו בשמם או בניק השבוע שלהם.
חכו חכו ליוני, אז תראו איך האווירה מתלהטת באמת
אני זוכרת את התיאוריה הזאת... קטעים.
-
טליה_טקאוקה*
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
_אני חושבת שצריך למחוק תגובות כאלה
גם אני חושבת כך.
ולאורי
@}@}@}
ולאורי
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
במקום למחוק, אפשר להעביר את כל ההודעות הללו לדף הליכלוכים הגדול ולראות, מי יודע, אולי יצא מזה איזהשהוא טקסט מגניב
אם את מוכן ללכת לפזר שם בין הלכלוכים הנוטפים קצת חומר יבש כדי שהסרחון לא יתפשט מסביב לדפים אחרים - סבבה. אולי הזמן יעשה מזה קומפוסט.
אני לא בעניין של להעביר קקה מפה לשם. אני עם המוחק הלוהט...
אם את מוכן ללכת לפזר שם בין הלכלוכים הנוטפים קצת חומר יבש כדי שהסרחון לא יתפשט מסביב לדפים אחרים - סבבה. אולי הזמן יעשה מזה קומפוסט.
אני לא בעניין של להעביר קקה מפה לשם. אני עם המוחק הלוהט...
-
תזמורת_הים*
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
לא מסכימה.
מי שכותב דברים רעים ומגעילים בעילום שם ומלבין פניו של אדם אחר ברבים- אין הצדקה להתנהגות כזאת. ושימו לב שמדובר תמיד בניקים אלמוניים.
מבחינתי כל תגובה אנונימית ומרושעת זה טרול, נקודה. אני די בטוחה שיש טרול או כמה טרולים קבועים שפשוט כותבים בניקים שונים ומציפים את האתר בארס.
אני עם עוגיה- למחוק, למחוק, למחוק.
לא מסכימה.
מי שכותב דברים רעים ומגעילים בעילום שם ומלבין פניו של אדם אחר ברבים- אין הצדקה להתנהגות כזאת. ושימו לב שמדובר תמיד בניקים אלמוניים.
מבחינתי כל תגובה אנונימית ומרושעת זה טרול, נקודה. אני די בטוחה שיש טרול או כמה טרולים קבועים שפשוט כותבים בניקים שונים ומציפים את האתר בארס.
אני עם עוגיה- למחוק, למחוק, למחוק.
-
רונית_נשר*
- הצטרפות: 27 דצמבר 2006, 13:23
- דף אישי: הדף האישי של רונית_נשר*
אם הם נעלבו
אז אם אכן נעלבו - במקום לכתוב הערות פוגעניות, אפשר לכתוב לאורי- נעלבתי / נפגעתי ולפתוח את זה לדיאלוג.
אני חושבת שמי שכותב הערות פוגעניות הוא לא בהכרח מי שנפגע.
יש משהו מאד כוחני בהקלדת מילים באנונימיות, ויש כאלו שמנצלים את זה.
חבל...זה לנצל את האתר בעיניי.
בכל זאת אני מאמינה שאם המסה הקריטית תישאר שיחה אנושית , דיאלוג אנושי,
אז המתלהמים פשוט ייעלמו להם וימצאו להם מקום אחר להשליך מילים...
אז אם אכן נעלבו - במקום לכתוב הערות פוגעניות, אפשר לכתוב לאורי- נעלבתי / נפגעתי ולפתוח את זה לדיאלוג.
אני חושבת שמי שכותב הערות פוגעניות הוא לא בהכרח מי שנפגע.
יש משהו מאד כוחני בהקלדת מילים באנונימיות, ויש כאלו שמנצלים את זה.
חבל...זה לנצל את האתר בעיניי.
בכל זאת אני מאמינה שאם המסה הקריטית תישאר שיחה אנושית , דיאלוג אנושי,
אז המתלהמים פשוט ייעלמו להם וימצאו להם מקום אחר להשליך מילים...
-
ניצן_אמ*
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
ממליצה לחכות עם המחיקות. כלומר למחוק בהחלט, אבל להתחיל בלא להגיב. או להגיב בצורה עניינית כמו שאתה עושה.
כבר היו פה שלל התקלויות עם טרולים שלקחו מחיקות קשה והתחילו מלחמות עריכה מלוכלכות במיוחד.
אגב, לעניין עצמו, אני מסכימה עם רוזמרין. כשמשחקים בגפרורים, לפעמים נדלקת אש. צריך לקחת את זה כחלק מהעניין.
ולעניין דף הליכלוכים, אני חושבת שזה מבריק
כבר היו פה שלל התקלויות עם טרולים שלקחו מחיקות קשה והתחילו מלחמות עריכה מלוכלכות במיוחד.
אגב, לעניין עצמו, אני מסכימה עם רוזמרין. כשמשחקים בגפרורים, לפעמים נדלקת אש. צריך לקחת את זה כחלק מהעניין.
ולעניין דף הליכלוכים, אני חושבת שזה מבריק
-
ניצן_אמ*
טעות הייחוס הבסיסית, אגב.
למרות שהשם לא מעיד על מה שמתפתח שם..
למרות שהשם לא מעיד על מה שמתפתח שם..
-
תמי_גלילי*
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
וגם הבלוג של דלית ב . (אולי כדאי לאמץ את הרעיון של אוניברסיטת פרינסטון על "קיר האהבה"...)
-
אל_דנטה*
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
עוגיה, קודם כל זה יסתום לכל המלכלכים את הפה אם במקום למחוק פשוט תאמרי "ההערה שלך (שהייתה לעניין) הועברה לדף רלוונטי יותר, שבו תתרום יותר ותגיע ליעדה בצורה טובה (וחזקה!) יותר"
וחוץ מזה, אני באמת חושב שדף כזה יכול להיות מצחיק לגמרי. אוסף השמצות פרועות ללא חוט מחבר ביניהם (ואני אשמח לתרום בעזרת ניק אחר, ללכלך על עצמי!).
>אם אמשיך את המחשבה הזו, אז יכול להיות ששווה חלק מהדפים להעביר למצב סיכום, וחלק אחר למצב "רנדום" שבו הדפים מתערבבים זה בזה ויוצרים שיחה חדשה ומרתקת<
וחוץ מזה, אני באמת חושב שדף כזה יכול להיות מצחיק לגמרי. אוסף השמצות פרועות ללא חוט מחבר ביניהם (ואני אשמח לתרום בעזרת ניק אחר, ללכלך על עצמי!).
>אם אמשיך את המחשבה הזו, אז יכול להיות ששווה חלק מהדפים להעביר למצב סיכום, וחלק אחר למצב "רנדום" שבו הדפים מתערבבים זה בזה ויוצרים שיחה חדשה ומרתקת<
-
במבי_ק*
וחוץ מזה, אני באמת חושב שדף כזה יכול להיות מצחיק לגמרי.
גם לדעתי...
גם לדעתי...
-
תמי_גלילי*
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
ואני אשמח לתרום בעזרת ניק אחר, ללכלך על עצמי!
D-:
D-:
-
גברת_פלפלת*
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
כן, כי כשהפוגענות עם שם אמיתי מאחוריה, סימן שהאדם לא מתכוון לפגוע, או לא מודע שיש בעייתיות בדבריו.
כשזה בעילום שם, זה כאילו לבוא ולומר- אני יודע שאני הולך לומר משהו נבזי במיוחד, אני ממש מתכוון לזה, אבל למה שהתדמית שלי תינזק..
כן, כי כשהפוגענות עם שם אמיתי מאחוריה, סימן שהאדם לא מתכוון לפגוע, או לא מודע שיש בעייתיות בדבריו.
כשזה בעילום שם, זה כאילו לבוא ולומר- אני יודע שאני הולך לומר משהו נבזי במיוחד, אני ממש מתכוון לזה, אבל למה שהתדמית שלי תינזק..
חושבת הפוך. מניסיון, ברגע שמתחילים עם המחיקות, אז זה מתחיל לצאת מפרופורציות ולהיות ממש אבל ממש נורא. זה מוציא צדדים עוד יותר מגעילים מאותם פלונים, וגורם לניקים אלמוניים וזמניים להתרבות באופן בלתי מבוקר.
_לא בא לי שתבוא איזו מרשעת ותכתוב לי משהו מגעיל
ממש נופת צופים, איזו התחסדות ..._

הו, שלום פלוני אלמונית, בדיוק דיברו עליך.
חושבת הפוך. מניסיון, ברגע שמתחילים עם המחיקות, אז זה מתחיל לצאת מפרופורציות ולהיות ממש אבל ממש נורא. זה מוציא צדדים עוד יותר מגעילים מאותם פלונים, וגורם לניקים אלמוניים וזמניים להתרבות באופן בלתי מבוקר.
_לא בא לי שתבוא איזו מרשעת ותכתוב לי משהו מגעיל
ממש נופת צופים, איזו התחסדות ..._
הו, שלום פלוני אלמונית, בדיוק דיברו עליך.
-
טליה_טקאוקה*
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
לדעתי צריך לא לאפשר את זה. כלומר , למחוק!!!
אולי אפשר לשאול את יונת.
לדעתי צריך לא לאפשר את זה. כלומר , למחוק!!!
אולי אפשר לשאול את יונת.
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אולי אפשר לשאול את יונת
יונת כתבה את דעתה, קראי למעלה... (-:
אני מסכימה עם אלה שכותבים, שמחיקה מיידית של טרולים למיניהם (כל מיני אלמונים שכותבים דברים מכוערים) דווקא גורמת בדרך כלל להסלמה קשה.
הנוהל היעיל יותר:
יונת כתבה את דעתה, קראי למעלה... (-:
אני מסכימה עם אלה שכותבים, שמחיקה מיידית של טרולים למיניהם (כל מיני אלמונים שכותבים דברים מכוערים) דווקא גורמת בדרך כלל להסלמה קשה.
הנוהל היעיל יותר:
- להתעלם
- לא להגיב
- לשתוק
- לחכות בסבלנות
- למחוק אחרי כמה ימים.
מצאתי תגובה ישנה של רועי שרון בהקשר של להכניס את הכתיבה הפוגענית לפרופורציה:
רועי שרון (27.10.2004 16:44):
אגב, יש כאן תופעה מעניינת שכבר התרחשה בעבר: לפעמים בא מישהו ופותח דף שדורך למישהו על היבלות – לדוגמא, לסתור איזשהו אתוס מרכזי של הקהילה (הנקה, חינוך ביתי, חופש) ואז מתפתחים דיונים עתירי רגשות, שכוללים גם התקפות אישיות והשמצות. בא מישהו ועורך את הדף – לפעמים מיד ולפעמים אחרי שהדיון נרגע – מוריד את כל ההתקפות האישיות ומשאיר רק את התגובות הענייניות. מגיעים כל מיני אנשים חדשים שלא ביקרו באתר, ורואים דף שלפי הנושאים שעולים בו היה אמור להפוך להיות מלחמת סכינים. אבל הם קוראים דיון שקט וענייני, ואומרים לעצמם: "איזה אתר מגניב, תרבות שיחה וסובלנות כמו שאין בשום מקום אחר באינטרנט ובחברה הישראלית בכלל". אז הם מרגישים נוח להעלות נושאים כאלה בעצמם, ומופתעים מהתגובות הקשות.
רועי שרון (27.10.2004 16:44):
אגב, יש כאן תופעה מעניינת שכבר התרחשה בעבר: לפעמים בא מישהו ופותח דף שדורך למישהו על היבלות – לדוגמא, לסתור איזשהו אתוס מרכזי של הקהילה (הנקה, חינוך ביתי, חופש) ואז מתפתחים דיונים עתירי רגשות, שכוללים גם התקפות אישיות והשמצות. בא מישהו ועורך את הדף – לפעמים מיד ולפעמים אחרי שהדיון נרגע – מוריד את כל ההתקפות האישיות ומשאיר רק את התגובות הענייניות. מגיעים כל מיני אנשים חדשים שלא ביקרו באתר, ורואים דף שלפי הנושאים שעולים בו היה אמור להפוך להיות מלחמת סכינים. אבל הם קוראים דיון שקט וענייני, ואומרים לעצמם: "איזה אתר מגניב, תרבות שיחה וסובלנות כמו שאין בשום מקום אחר באינטרנט ובחברה הישראלית בכלל". אז הם מרגישים נוח להעלות נושאים כאלה בעצמם, ומופתעים מהתגובות הקשות.
-
יונת_שרון*
ניצן (ואחרים) לגבי הכינוי פלוני אלמונית: בזמן האחרון, בכל דף שאני מצליחה לקרוא אני מקפידה לסמן לי בראש איזה מין דברים נכתבים בידי אלמונים. והסטטיסטיקה שלי היא שכמעט כל מה שהאלמונים כותבים זה דברי ערך שנכתבים בנימוס ודרך ארץ. כמעט הכל. תבדקו בעצמכם. אני לא אומרת שאין אלמונים שכותבים לפעמים דברים פוגעים, אבל הרי יש גם מספיק בעלי ניק שכותבים דברים פוגעים. לכן אני חושבת שלא כדאי להציק לאנשים בגלל אלמוניות.
-
יונת_שרון*
(וזה שאלמונים לא יכולים לערוך זה בעיקר נגד רובוטים, וקצת כדי להקל על המעקב אחרי העריכות באתר.)
-
טרה_רוסה*
והסטטיסטיקה שלי היא שכמעט כל מה שהאלמונים כותבים זה דברי ערך שנכתבים בנימוס ודרך ארץ.
זה אולי נכון, אבל אם תסתכלי מי כותב דברים פוגעים, תראי שהרוב זה אלמונים.
זה אולי נכון, אבל אם תסתכלי מי כותב דברים פוגעים, תראי שהרוב זה אלמונים.
-
יונת_שרון*
-
ניצן_אמ*
בקשר ל אנונימוס וגו, אני חושבת שזה משעשע ואפילו חמוד אם לא כותבים מפחד, מעודד לבחור ניק אם מתכוונים לכתוב באופן לגיטימי (מה רע?) ומזכיר לפחדנים שמסתתרים שהם יכולים להיות או יותר אמיצים או לוותר לגמרי. (אני, אגב, בחרתי לי ניק ופתחתי דפבית יחד עם לשלם דמי שימוש. אולי צריך להבהיר שזו טעות בהבנה?)
חוץ מזה, יש בעיה. הבעיה היא שאנשים בוחרים להיות אלמונים לרגע ולהשתלח. זו בעיה שנתנו עליה כבר את הדעת באתרי ויקי אחרים, אולי אפשר לבדוק אם זה עזר להם?
(ר"ל שהבעיה איננה אלה שמשתלחים בשמם, ולא אלה שכותבים יפה באנונימיות... זה לא מנסה לפתור את זה.)
חוץ מזה, יש בעיה. הבעיה היא שאנשים בוחרים להיות אלמונים לרגע ולהשתלח. זו בעיה שנתנו עליה כבר את הדעת באתרי ויקי אחרים, אולי אפשר לבדוק אם זה עזר להם?
(ר"ל שהבעיה איננה אלה שמשתלחים בשמם, ולא אלה שכותבים יפה באנונימיות... זה לא מנסה לפתור את זה.)
-
יונת_שרון*
אלמונית, את צודקת. פשוט יש לי בעיה עם ההכללה, ואני עדיין לא מצליחה לשים עליה את האצבע.
וחוץ מזה תודה שאת עוזרת להדגים את הטענה שלי שרוב ההערות האלמוניות הן חיוביות ותורמות.
וחוץ מזה תודה שאת עוזרת להדגים את הטענה שלי שרוב ההערות האלמוניות הן חיוביות ותורמות.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שרוב ההערות האלמוניות הן חיוביות ותורמות.
וגם האלמוניות עצמן חיוביות ותורמות, כן
?
וגם האלמוניות עצמן חיוביות ותורמות, כן