חפיפה נעימה

אנונימי

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם : שמפו טבעי
פורד_פרפקט*
הצטרפות: 31 ינואר 2002, 23:52

חפיפה נעימה

שליחה על ידי פורד_פרפקט* »

דו"ח בריאותי

"בדקו את המרכיבים הרשומים על בקבוקי השמפו שלכם, וראו אם הם מכילים מרכיב הנקרא Sodium Laureth Sulfate, (נתרן לאורת סולפט) או Sodium Lauryl Sulfate (נתרן לאוריל סולפט), או בקיצור SLS.
מרכיב זה נמצא במרבית בקבוקי השמפו, והיצרנים משתמשים בו מכיוון שהוא מייצר הרבה קצף ומחירו זול.
אבל, העובדה היא ש – SLS משמש לקרצוף רצפות במוסכים. הוכח שמוצר זה עלול לגרום לסרטן במרוצת הזמן, וזו איננה בדיחה. כאשר נודע לי הדבר חזרתי לביתי ובדקתי את בקבוקי השמפו שלי ושל ילדי – בכולם נמצא מרכיב ה - SLS.
המרכיב הראשון הרשום בין המרכיבים (דבר המעיד על כך שהוא המרכיב הנפוץ ביותר באותו מוצר) במוצרים של "קלירול" (Clairol’s Herbal Essences) הוא Sodium Laureth Sulfate. התקשרתי לחברה היצרנית ואמרתי להם שהמוצרים שלהם מכילים חומר אשר יגרום לאנשים לחלות במחלת הסרטן. הם ענו לי: "כן, אנחנו יודעים על כך, אבל איננו יכולים לעשות דבר בקשר לכך מכיוון שאנחנו צריכים מרכיב זה בכדי לייצר קצף. דרך אגב, גם משחת השיניים של קולגייט מכילה SLS בכדי לייצר את בועות הקצף", הם אמרו והבטיחו לשלוח לי חומר על כך.
מחקרים הראו שבשנות ה – 80, הסיכוי לחלות בסרטן היה 1 מתוך 8,000, ואילו כעת בשנות ה- 90, הסיכוי לחלות הוא 1 מתוך 3, ודבר זה חמור ביותר.
לכן, אני מקווה שתיקחו מכתב זה ברצינות ותעבירו אותו לכל האנשים שהנכם מכירים, בתקווה שנפסיק "לספק" לעצמנו את וירוס הסרטן."

SLS הוא דטרגנט גס מאד, וכאשר הוא בא במגע עם העור הוא עלול לגרום לדלקות עור, לאובדן שיער, לעצירת שתן, ונזק אפשרי להתפתחות העיניים אצל ילדים קטנים.

מהו SLS ?
בתעשייה משמש חומר זה למטרות הבאות:
  1. כמנקה רצפות במוסכים.
  2. כמסיר שומן ממנועים.
  3. דטרגנט לרחיצת מכוניות.
הדאגה הגדולה ביותר של מדענים רבים מתרכזת ב – SLS. דטרגנט שנמצא בערך ב – 90% ממוצרי השמפו המסחריים, כולל שמפו לתינוקות "אל-דמע".
מחקרים שנעשו מראים כי תכשירי שמפו המכילים חומר זה עלולים לעכב ריפוי, ואף מונעים התפתחות נאותה של עיני ילדים. ילדים מתחת לגיל 6 פגיעים במיוחד למגע עם חומר זה וחשופים להתפתחות בלתי תקינה של העיניים (מתוך תמצית דו"ח מחקר למניעת עיוורון).
SLS- עלול לגרום לקטרקט אצל מבוגרים ולעכב ריפוי פצעים על-פני השטח של קרנית העין.
SLS- מצטבר בלב, בכבד, בריאות ובמוח ועלול לגרום לתפקוד לקוי של איברים אלה.
SLS - עלול לגרום להיפרדות שכבות העור ולחספוס גס שלו.
SLS - גורם להפרעות בתפקוד של המערכות הביולוגיות של העור.
SLS - חומר ניקוי צורב אשר למעשה מאכל את זקיקי השיער (הגומות בעור שמתוכן צומחות השערות) ופוגע ביכולתם להצמיח שיער.
SLS - משמש דרך שיגרה במחקרים רפואיים כדי לגרות בכוונה את העור במגמה לבחון את השפעתם של חומרים אחרים. המחקר החדיש מוכיח שוב ושוב שמרכיבים רבים המשמשים כחלק מתכשירי היופי לטיפוח אישי אינם טובים לגוף, לעור או לשיער.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

חפיפה נעימה

שליחה על ידי גילה* »

משיהו יודע אם זה רציני או מהדברים האלה שמופצים ולך תדע מה מקורם?
מישהו יכול להצביע על מקור רשמי או על מאמר מדעי שמדבר על SLS?

תודה (לא רוצה להכנס ללחץ בלי סיבה).
אנונימי

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אנונימי »

גילה-אפשר להכנס לאתר של סולגאר ולחפש את העלון what doctors dont tell you המידע שם מהימן ועוסק בנושאים אלה ובאחרים.
מאוד מעניין!
ויויאן_מיוחס*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 14:36
דף אישי: הדף האישי של ויויאן_מיוחס*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי ויויאן_מיוחס* »

הסתקרנתי מאוד בעקבות ההודעה שלמעלה ולכן כבר היום נכנסתי לחנות טבע כדי לבדוק האם SLS נמצא גם בשפמפואים ובסבונים של יצרנים טבעיים. ואכן כמו בכל שמפו וסבון רגילים כך גם בכל המוצרים של החברות הטבעיות (כמו חברת ולדה Weleda) יש SLS.
אז מה עושים עכשיו?!
האם יש אלטרנטיבות ? אני זוכרת במעומעם שדיברו פעם באתר על סבון שעשוי מחומרים טבעיים - הסבון של סבתא ג'מילה? תקנו אותי בבקשה!
האם אפשר לחפוף שיער ארוך בסבון הזה? איך הריח?
ושאלה נוספת היא, מהיכן צץ הדיון על SLS?
אני זוכרת דיון דומה במרכיב האנטי פרספרנט בדיאודורנט!
אנונימי

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אנונימי »

ויויאן-חפפתי לילדים את הראש עם הסבון של סבתא ג'מילה וזה היה מצוין (זה שורף בעיניים-להזהר)
על עצמי עוד לא ניסיתי..
בדאודורנט החומר המסוכן הוא אלומיניום,אנחנו משתמשים בדאודורנט של ציפורי.
אלונה_רוטר*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אלונה_רוטר* »

אני מכירה נושא של SLS עוד מלפני שנתיים.מאז אנו משתמשים בשמפואים של סאנריידר וסבון של דוב.
מרב_אמא*
הצטרפות: 16 נובמבר 2001, 20:14
דף אישי: הדף האישי של מרב_אמא*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי מרב_אמא* »

במוצרים של bubchen אין את החומר הזה. (קיבלנו דוגמית כשדולב נולד).
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אנחנו חיפשנו עד זרא באינטרנט הצלבות למידע הזה לפני כשנה,ונתקלנו באינפורמציה סותרת,כי מסתבר שיש שני חומרים דומים מאד בשמם,שהאחד מסוכן והאחר לא,רק לך תדע איזה מהשניים.יש את lauryl solphat,ואת laureth solphat.כחוקרים הגרועים שהננו,לא הגענו לשום מסקנות,נגעלנו משמפו וממשחות שיניים רגילות במשך כמה זמן (כי החומרים הבעייתיים הם החומרים המייצרים את הקצף בתכשיר ומצויים בד"כ בכל מה שיש בו קצף,גם משחות שיניים) ואז לאט נתנו לשכחה המתוקה לגאול אותנו מהדילמה.דרך אגב-למשחת השיניים כן מצאנו חלופה טעימה-משחות השיניים של טומ'ס אוף מיין.
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

לפני כמספר שבועות היתה תוכנית של כלבוטק ( עם רפי גינת) בעניין הזה . הם טענו שם כי כל הנושא הזה שהופץ באינטרנט וזרה מורא כה גדול בעולם אינו אלא תרמית.
חברות המיצרות מוצרים ללא אותם חומרים החליטו לפרסם ולהפיץ את העניין.
אין שום חשש להשתמש באותם מוצרים בעלי חומרים מקציפים.
אז שתהיה לכולנו חפיפה נעימה...
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

ואז עלתה בי תהיה:
אם החומרים האלו באמת אינם מזיקים, והם יוצרים קצף ותחושה של נקיון, וגם ידועים (לא סוד) - אז למה בעצם יש חברות שלא משתמשות בהם? אולי מהסיבה שגרמה להן להפיץ את המידע?
וסליחה על הסקפטיות, אבל הודעות הרגעה של משרד הבריאות לא ממש מרגיעות אותי... (אם כי אני ממשיכה להשתמש בתכשירים המכילים SLS...)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסכימה עם כרמית.
הרי כולם אוהבים את הקצף, והוא גם יותר נוח משמפו שלא מקציף.
לא יכול להיות שמישהו לא משתמש במרכיב כל כך מושך - סתם.
לאה_מ*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 15:06
דף אישי: הדף האישי של לאה_מ*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי לאה_מ* »

אני חושבת, שמאחורי כל הפצות המידע האלה באינטרנט עומדים המון שיקולים מסחריים וכלכליים, שאנחנו לא תמיד מודעים להם.
יש אתר מצויין (בעיני) בשם urbanlegends.com שעוסק בכל האגדות האורבניות האלה. כשאני מקבלת אי מייל שמודיע לי שבדגני הבוקר שלי יש חומר מסרטן, או שהשמפו שאני חופפת איתו את הראש יהרוג אותי, או שמסתובב וירוס מחשבים קטלני שימחק לי את כל הדיסק הקשיח, אני נכנסת לשם (טוב, לגבי וירוסי מחשבים עדיף symantec) ובודקת. בדרך כלל אפשר למצוא מידע סותר ולנסות לקבל תמונה יותר שלמה ומלאה.
ואגב - לגבי ה-SLS - גם לטענת המקורות שלהם זו תרמית מסחרית.
חגית_ו*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי חגית_ו* »

אולי SLS זה מרכיב יקר?
מתנחלת_אלמונית*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 20:28
דף אישי: הדף האישי של מתנחלת_אלמונית*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי מתנחלת_אלמונית* »

ומה עם שאר החומרים הרעילים והמסרטנים של בחומרי הקוסמטיקה? ואיפה אפשר למצוא חומרי קומטיקה בלי הרעלים האלה?
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

חפיפה נעימה

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

http://urbanlegends.about.com/library/w ... 090998.htm
מוטב מאוחר מאשר אפפם.
איילת_כבר_אמא*
הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 01:27

חפיפה נעימה

שליחה על ידי איילת_כבר_אמא* »

א גרויסע מויש, תודה רבה על הקישור. מאוד הרגיע ... .
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

ולו בשביל הספק לגבי פעולת הSLSהייתי ממליצה להשתמש בשמפו טבעי על בסיס חרובים או סלק סוכר (אני משתמשת בזה ממזמן ויותר רגועה מאשר המוצרים הסינתטיים הרגילים
בדיוק מאותה סיבה שאנו משתמשים בסבון טבעי שיש בו פחות דטרגנטים חזקים כמו בסבון לכלים וכו'
אגב, השמפו כן מקציף בדיוק כמו אחרים אבל יש בו רק סודיום סולפאט בלי הL
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

אגב, אני מחזירה אתכם לדף אחר שבו דובר על לא לחפוף בכלל... (אבל לא זוכרת איזה שם היה לדף)
ועוד אגב, אבי עושה זאת מזה כמה שנים, הוא פשוט לא חופף אלא רק שוטף.... לכל אלה שיש להם שיער קצר,דליל, מקריח וכו' ובכל מקרה לא צריכים את כל סיפור השמפו... זה אפשרי... צריך רק לשנות את התפישה.
פלוני_פונפוני*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2005, 18:20

חפיפה נעימה

שליחה על ידי פלוני_פונפוני* »

למי שיודעת- שתענה.
אחרי שאני חופפת אני נוהגת למרוח את המרכך רק על קצוות השיער (כדי להימנע משימון הקרקפת) ולאחרונה שמעתי על שימוש בחומץ תפוחים כמרכך- השאלה היא האם עליי לשפוך את החומץ המדולל במים גם על הקרקפת?
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

חפיפה נעימה

שליחה על ידי רוני* »

אפשר לשפוך חומץ מדולל על הקרקפת זו תרופה מצויינת נגד קשקשים (מניסיון)
גל*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 17:11

חפיפה נעימה

שליחה על ידי גל* »

אין ויכוח כמעט לגבי SLS - אם הוא מזיק או לא. הוא מזיק!!! השאלה היא עד כמה? במיוחד אצל ילדים ותינוקות לא מומלץ להשתמש במוצרים עם מרכיב זה. הסיבה שחברות הקוסמטיקה משתמשות בו הוא עלותו הזולה וכן ההקצפה שהוא גורם.
למי שרוצה לקרוא עוד על המרכיבים המזיקים בקוסמטיקה ועל חברה שמייצרת מוצרים נקיים מכל המרכיבים הללו מוזמן להכנס לקישורים הבאים:
http://www.4neway.com/default.aspx?Prod ... nuID=[po]8 1[/po]

http://www.4neway.com/default.aspx?Prod ... x&MenuID=7

יכולים לפנות אליי לגבי שאלות באימייל למי שרוצה
גל
[email protected]
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

כתבת בעיתון לאישה התקשרה לאגודה למלחמה לסרטן ושאלה האם ידוע להם שהמרכיב SLS מסוכן (או מסרטן כמו שכתבתם פה)
ענו לה בפירוש שלא!
קשת_בענן*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2005, 18:26
דף אישי: הדף האישי של קשת_בענן*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי קשת_בענן* »

ומה יענו? כל זמן שלא חקרו את העניין והוכיחו שאכן יש קשר בין החומר ובין סרטן, אין קשר.
האם אין קשר רק בגלל שעדיין לא נמצא מי שיממן מחקר כזה?
והאם אני מוכנה להקריב את עצמי ולהיות שפן נסיונות של מחסור במחקרים?
וזה נכון לגבי כל דבר...
אז אני משתמשת בשמפו של חיים שלוס, שמבוסס על סבון מתוק, חוואר, ועוד כל מיני תמציות צמחים( לא יודעת את ההרכב המדויק).
הוא פשוט מעולה! ואפילו מקציף, מחזק את השיער, מרכך אותו וריחני.
טבע_שלי*
הצטרפות: 01 פברואר 2006, 10:24

חפיפה נעימה

שליחה על ידי טבע_שלי* »

לפני שבוע החלטתי לנסות להפסיק לחפוף בכלל ואני שואלת , אם מישהו ניסה ויודע, כמה זמן לוקח עד שהשומניות בשיער מתחילה להתאזן ואפשר להתחיל להנות מהסיוט הלא אסטטי הזה.
ירון*
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 12:28

חפיפה נעימה

שליחה על ידי ירון* »

אפשר לחפוף עם גוש סבון גולמי. זאת קוביה של סבון בצבע שקוף עכור, בגודל 10 סמ"ק לא מקציף וללא ריח כמעט.
שירין*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

חפיפה נעימה

שליחה על ידי שירין* »

קשת, איפה משיגים את השמפו של חיים שלוס?
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

חפיפה נעימה

שליחה על ידי רוני* »

לפי מה שכתוב באחד הפורומים שמצאתי לוקח לשיער 22 שבועות להגיע לאיזון אחרי שמפסיקים לחפוף אותו. בזמן הזה צריך לסרק את השיער 100 פעמים בבוקר ובערב.
ניסן*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 00:45

חפיפה נעימה

שליחה על ידי ניסן* »

יש חברה אמריקהית בשםNUTRE GATE כל המוצרים שלהם ( לפחות שמונה סוגי שמפו ומרכך ) ללא SLS וזה באחריות.
אני משתמש במוצרים שלהם כבר כמה חודשים - מצוינים.
אני יודה שהם נימצאים רק בחנויות טבע.
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

יש אתר באינטרנט שנקרא "כל מה שרופאים אינם מספרים לך" www.wddty.co.il
צריך להכנס לתת נושא "כתבות" ושם יש כתבה על המרכיבים הרעילים בחומרי הקוסמטיקה, שנקראת "תמרוקים רעילים".
לשמפו מאד קשה למצוא תחליפים טבעיים, אבל במקום משחת שיניים אפשר פשוט לטפטף טיפה אחת של שמן ציפורן ארומטי לתוך כוס מים, ולצחצח שיניים עם המים האלו. זה עובד נפלא והורג את כל החיידקים.
לגבי מוצרי הקוסמטיקה האחרים - כדאי להכין אותם לבד בבית משמנים צמחיים. אני הכנתי לעצמי מוצרים קוסמטיים שעבדו נפלא (אך ורק משמנים צמחים בלבד!), ובעקבות התגובות הפכתי את זה לעסק. עכשו אני מוכרת אותם תחת המותג "שקד" בחנויות בגליל, וכל מי שרוצה הפנייה לחנויות, או רוצה להזמין חומרי גלם ולהכין לבד, מוזמן להתקשר אלי ל - 052-3726861.
קשת_בענן*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2005, 18:26
דף אישי: הדף האישי של קשת_בענן*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי קשת_בענן* »

שירין, או כל מי שמתעניין, מתנצלת שלא נכנסתי לפה כמה חדשים.
בכל אופן, את השמפו של חיים שלוס אפשר לקנות אצלו במרכז למטפלים שנמצא בתחנה המרכזית החדשה בת"א,(אבל הם מוכרים רק למטפלים). ונדמה לי שבחנויות של "שדות" או "אורגניק אינדיה" גם מוכרים את זה. בהצלחה!
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לגבי URBANLEGENDS: אני מכירה את האתר. הוא אכן משעשע אבל לא הייתי מקבלת כתורה מסיני את כל מה שהוא אומר. גם אם מישהו שלח מכתב שרשרת בלתי מבוסס ובו טענה, זה עדיין לא אומר שהטענה שבמכתב אינה נכונה...

הצצה קצרה באתר כרגע, למשל, הניבה הרגעה דומה לגבי הסכנה שבאספרטם. הסיבה: זה חייב להיות בסדר כי ה-FDA אישר. נו באמת. באירופה נאסר השימוש כי אספרטם נקשר למקרי שבץ. המוסדות האירופים כנראה לא ראו את המחקרים המרגיעים שה-FDA מסתמך עליהם. ולהזכירכם, ה-FDA אישר גם את וויוקס, צבעי מאכל שעשויים מזפת, ו-MSG באוכל ובחיסונים, כשעל MSG ממש לא חסרים מחקרים והנוירוטוקסיסיטי שלו ידועה ומבוססת.
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי מי_מה* »

מוצרים של שלוס אפשר לקנות גם דרך סוכנים של חיים שלוס שעובדים ברחבי הארץ (אין לי כרגע מספר טלפון אבל מחר יכולה להשיג).
SLS לא אמור להיות מסרטן במגע קצר - אבל גם המחשבה שצריך לשטוף מהר מהר כדי לשמור על הבריאות היא לא משהו שהייתי לוקחת איתי לאמבט קצף מרגיע...
אפשר למצוא דרך ביניים בין המנעות לשימוש תכוף. אני למשל, עברתי לחפיפה פעם בשבוע ולסבן רק מה שמתלכלך (בעיקר ידיים). מרגישה עם זה מצוין, לא מסריחה לא שמנונית ולא פוחדת מסרטן @}
אנונימי

חפיפה נעימה

שליחה על ידי אנונימי »

אחרי החפיפה(לא לחפף!--לשטוף טוף טוף את השמפו מהקלבסה),מייבשים במגבת ,לוקחים ליד קצת מיץ לימון(מוסיף המון),ןמשפשפים (את השיער מוישה,את השיער)-יוצא משו משו
מבריק שחפל על הזמן

לחזור על הפעולה כל פעם שחופפים,בהנאה..
לנה*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 00:38

חפיפה נעימה

שליחה על ידי לנה* »

שלום רב לכולכם!
מקווה שהאתר הזה עדיין חי ובועט :-)
יש לי שאלה...עד כמה מהימן האתר שהומלץ מקודם - כל מה שרופאים לא מספרים לך? קראתי בו קצת, ואכן יש הרבה מידע, אך פתאום נתקלתי בניסוי שהובא כדוגמא (בכתבה על מיקרוגל) בו קבוצת המדגם הייתה....8 (!!!) אנשים....ברור שהמסקנות שהוסקו ממחקר שכזה אינן מהימנות כלל, והדבר גרם לי לפקפק בכל המידע שמובא באתר...מה אתם אומרים?
ניסן_אוחנה*
הצטרפות: 12 מרץ 2007, 09:31

חפיפה נעימה

שליחה על ידי ניסן_אוחנה* »

רציתי להמליץ על שמפו של חברת ניטשר-גיטס חברה אמריקאנית טובה שכל מוצריה נקיים ממרכיבים בעיתיים. ללא S.L.S , ללא אלומניום או פראבנים.
שושיק*
הצטרפות: 27 דצמבר 2007, 20:47

חפיפה נעימה

שליחה על ידי שושיק* »

עברתי לחפיפה פעם בשבוע כנ"ל וזה סבבה במיוחד עם כיסוי ראש-: )
ראיתי אצלי שאפילו בשמפו שכתוב עליו שהוא אורגני (ששורץ קוסמטיקה טבעית) יש את החומר הזה. אותי תמיד הלחיץ רשימת הרכיבים העלומה באנגלית. באינסטינקט אני לא חופפת לקטנים בכלל לפחות עד גיל שנה ממילא הם די קרחים, בקושי מתלכלך. הבעיה כשמתחילים לשחק בחול ולמרוח אוכל בשער.
לבכורה מאז שהיא בגן חופפת כל יומים, כינים... :-( אבל בעקבות זאת הכנתי לבד תחליף לשמפו טבעי לגמרי (אני המצאתי). קוטפים רוזמרין דוחסים לצנצנת זכוכית קטנה ומכסים בשמן זית שמים מספר שעות על פלטה של שבת (כך אמרה לי חברה שלמדה ארמוטרפיה). יעיל נגד כינים בעיקר באותו יום. אבל משתמשת גם אחרי עושה שער מבריק וחלק. לא בטחוה עד כמה מנקה.
יש עוד רעיונות להכנת שמפו ביתי?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חפיפה נעימה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחקרים הראו כי שימוש במוצרים המכילים סודיום לאוריל סולפט ("SLS "), שהוא מרכיב מקציף ברוב משחות השיניים ובשטיפות הפה יכול לגרום לעליה בשכיחות או בהישנות האפטות בפה. זה קורה ככל הנראה כתוצאה מאפקט הייבוש הנוצר בהשפעת החומר על רקמות הפה, אשר גורם לירידת חסינות הרקמה ולחשיפת השכבות התחתונות יותר לחומרי גירוי, כדוגמת מזון חומצי. עוד הודגם כי מלבד ירידה בכמות האפטות ובהישנותם, הכאב הנוצר בעקבות הכיב בהיעדר שימוש בחומר הנ"ל היה נמוך יותר.

החומר לא רק מסכן את בריאות ילדכם, אלא גם אחראי על האפטות (העיגולים הלבנים) שבחלל הפה. קחו לתשומת לבכם.
פלוני_אלמונית*

חפיפה נעימה

מצרפת מאמר מעניין על חומרים מסוכנים בקוסמטיקה:

http://orlytagar.blogspot.co.il/2013/05/blog-[po]post 28[/po].html "חומרים מסוכנים בקוסמטיקה"
פלוני_אלמונית*

חפיפה נעימה

השימוש בסבונים משמנים טבעיים משאיר משקעים קשי ממס בראקציה של הסבון עם הסידן והמגנזיום שיש במים הקשים בארץ.
באירופה אגב אין להם את התופעה הזאת והסבון נשטף יפה.
מי ששם לב, יכול לראות את המעטה הלבן על העור או על שולי הכיור/האמבט לאחר השימוש בסבונים משמנים טבעיים, המשקעים הללו סותמים את הנקבוביות ואינם בריאים לטווח הארוך.
השימוש בחומר sls נועד לפרק את המשקעים ושאריות הסבון וממילא נשטף מהעור.
הצורך בשימוש בחומרים שאינם טבעיים אינו נשמע טוב באופן כללי, אבל בסבונים הטבעיים אין תחליף לחומר הזה ונשאלת השאלה,
האם הנזק לא עולה על התועלת?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”