מה רע במרגרינה

אנונימי

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי אנונימי »

ראה גם: מדור תזונה טבעית

זה זמן רב שלא מצאתי פה כלום על מה שאני מכירה כאחד המזונות הגרועים ביותר! לכן אני פותחת דף עבור זה...

{אז בעצם מה רע במרגרינה
לפי מה שאמרו לי:
  • מורידה את ה- LDL (הכולסטרול הטוב).
  • מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן.
  • פוגעת באיכות חלב אם.
  • מורידה את תנגודת המערכת החיסונית.
  • מורידה את תגובת האינסולין.
(ליאת המאמינה)
איך יוצרים אותה, ומה רע בזה
מרגרינה היא בעצם תוצר של תהליך כימי כשם שתרופה היא תוצר של תהליך כימי.
מרגרינה הינה פריט הידרוגני (שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר)
מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורם ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL .

ליאת טאוב
לוקחים שומן נוזלי וכדי להקשות אותו עושים תהליך כימי שנקרא הידרוגנציה (פירוק קשרים כפולים בין פחמנים על ידי הוספת מימן). בתהליך הזה נוצרות חומצות שומן טרנס, שהן חומצות שלא קיימות כמעט באופן טבעי. זהו שומן אתרוגני, כלומר שומן שנוטה לשקוע בעורקים ומתחמצן בקלות. כך הוא מרבה ליצור רדיקלים חופשיים, שהם גורמים מסרטנים ומחלישים מאוד את מע' החיסון בגוף.
התגובה באתר "לא רלוונטי" למה שמסתובב באינטרנט
שמן זית במקום חמאה ומרגרינה
התחליף הכי טוב שאני מכירה לחמאה הוא שמן זית. נסו לטבול לחם טרי בשמן זית איכותי ותראו בעצמכם. (תזמורת הים)

ירוק ה
לטבול לחם טרי בשמן זית איכותי
המממ נשמע טוב! אבל על טוסט זה לא ילך משהו... אני היחידה שאוכלת לחם מלא אצלנו, גם בבית וגם בעבודה, ולוקח לי שבועיים שלושה לפחות לחסל כיכר אז לצערי אני מקפיאה:-P ומטסטסת לרוב. אבל אני מיד הולכת לבדוק את ענין הטבילה עם לחם טרי!
ובעצם זה בכלל הרבה יותר חשוב לי בהקשר של אפיה ו'פירה' וכאלה, התבלבלתי לרגע...

דווקא בעניין הפירה -- שמן זית עדיף עשרת מונים ממרגרינה פשוט בגלל הטעם. (סמדר נ)

אצלנו לרוב הדברים משתמשים בשמן זית. אגב, גם עם טוסט זה הולך טוב, לא רק לחם טרי. אמנם אי אפשר לטבול, אבל אפשר להזליף על הטוסט.
וגם בחמאה, כשצריך. זה טעים ובריא. (עודד המחפש)

לגבי טוסט עם שמן זית- כמובן שהולך! אפשר לעשות ברוסקטה (טוסט איטלקי)- לוקחים פרוסת לחם- אם היא קפואה אפילו יותר טוב- מזליפים שמן זית, משפשפים אותה בשן שום ומפזרים קצת מלח. מכניסים לטוסטר אובן לכמה דקות ו-מממ...
אפשר להוסיף אחר כך פרוסות עגבניה או כל מה שמתחשק. (תזמורת הים)
טיפ לגבי פירה: מוצרלה במקום מרגרינה
גבינת מוצרלה כשהתפו"א עדיין מאד חמים- הגבינה נמסה לתוך התפו"א ובעצם מחליפה את המרגרינה בעבודת ה"הדבקה".
לצרכי אפייה התחליף הכי טוב למרגרינה הוא חמאה
ובכלל עוגות על בסיס מרגרינה הן לא משהו...
אם יש בעיה עם חמאה בגלל רגישות לחלב, יש מתכונים של עוגות בחושות או עוגיות שאפשר להכין עם שמן קנולה למשל, אבל אי אפשר לעשות עוגות ממש ברמה.
אם רוצים להמנע גם מחמאה וגם ממרגרינה מטעמי בריאות, השאלה היא למה בכלל לאכול עוגות? :-)
תזמורת הים

אמא נמרה
אם רוצים להמנע גם מחמאה וגם ממרגרינה מטעמי בריאות, השאלה היא למה בכלל לאכול עוגות?
חוזרת על דברים חכמים שאמרו לפני.
שמן קנולה, שמן זית ושמנים בכלל
עד כמה הוא פחות מזיק ממרגרינה אם בכלל?
(אני באמת מכינה עוגות בחושות עם שמן קנולה, עוגת בננות, גזר, קוקוס, ואפילו עוגת השוקולד המועדפת שלנו היא עם שמן). מיכל מ

בשמת א
שמן קנולה אם הוא אורגני מכבישה קרה אז הוא בסדר.

אחרת, זה סתם שמן מכונות כמו כל שאר השמנים התעשייתיים.

מיכל מ
את מוסיפה אותו לעוגות? יש לו טעם די חזק, לא?

בשמת א
לעוגות - אך ורק חמאה.
אבל לנו אין מגבלות כשרות.
בעלי עשה לנו גם עוגת שוקולד מדהימה עם שמן קנולה אורגני מכבישה קרה (-: כשהינוקא ואני היינו על תפריט של אפס אוכל כמעט...
הינוקא היה אז אלרגי לכל לכל שמן חוץ מהשמן הזה.

מיצי החתולה
ובעניין שמן הקנולה, בשמת א או כל מי שמבינה בזה, נטען בפניי בעבר שהשמן היחיד שניתן לחמם אותו (קרי לטגן, לבשל, לאפות) מבלי להזיק לו ולהפוך אותו ללא-בריא, הוא שמן זית, ושכל שמן אחר, גם אם הוא מכבישה קרה, נהרס בחימום ומזיק כמו כל שמן אחר.
מדברייך, בשמת, אני מבינה שכנראה שזה לא נכון.
האם בכל סוגי השמן מכבישה קרה ניתן להשתמש בבישול ללא חשש?

בשמת א
האם בכל סוגי השמן מכבישה קרה ניתן להשתמש בבישול ללא חשש
אז ככה:
מתוך כל השמנים ה"אמיתיים" (ופה מדובר אך ורק בשמנים מכבישה קרה), לכל שמן יש טמפרטורה אחרת שבה הוא מתחמצן (בקיצור, הופך למזיק).
מתוך כל השמנים, שמן הזית מתחמצן בטמפרטורה הכי גבוהה. זה אומר, שאם את מטגנת בו בלהבה נמוכה מאוד מאוד, מה שפיליס גלזר קוראת "לבשל" כדי להבהיר שלא מתרחש טיגון בטמפרטורות גבוהות, את יכולה אפילו למנוע התחמצנות שלו.
ככל ששמן מתחמצן בטמפרטורה יותר נמוכה, זה אומר שהוא נעשה מהר יותר ובטמפרטורת שמן נמוכה יותר למזיק.
המסקנה היא, להמעיט באופן כללי בטיגון...
עוד מסקנה היא, שבבישול ובאפייה עדיף להוסיף את השמן בסוף. ויש עוד טריקים, נדמה לי ש ורד לב פירטה כמה מהם.
מרגרינה שעשויה משמן זית או תירס, כמו מזולה
ירוק ה
זה לא פלסטיק כמו מרגרינה גולד בנד, נכון?
כי יש אנשים טובים שנמנעים מחמאה בגלל שזה חלבי, ואז אלה מהווים תחליפים טובים. אלא אם כן מישהו יספר לי אחרת ואז אני אשקול להוריד גם את אלה מהתפריט:-/

תזמורת הים
אני לא מבינה גדולה, אבל לדעתי כל המרגרינות סובלות מאותה בעיה שליאת תארה- כלומר תהליך ההידרוגנציה של השומנים שגורם להן להיות לא בריאות, לא משנה מאיזה שומן הן עשויות.
מרגרינה היא פרווה. מחליפה חמאה, לענייני כשרות.
קרוטונית מהמרק הגדול
נראה לי שפרט למי ששומר כשרות אין שום סיבה בעולם להשתמש במרגרינה
נכון, אבל מתכונים לכדורי שוקולד למשל, שכרוכים בהמסה והתקשות-מחדש, עושים שימוש במרגרינה דווקא.

מיצי החתולה
אבל קומה ג', גם חמאה נמסה ומתקשה מחדש. אני לא מומחית, אבל מימיי לא נתקלתי במאכל שבו יכולתי לחשוב שעדיף לשים מרגרינה במקום חמאה. אני תמיד מחליפה מרגרינה בחמאה במתכונים שבהם מצויין שימוש במרגרינה, וזה עושה רק טוב לטעם, שלא לדבר על הבריאות.
סיגל ב
סליחה על השאלה - מתי בדיוק מרגרינה עדיפה על חמאה?
ומה רע בחמאה בפירה?

סמדר נ
אני מניחה שזו בעיקר בעיה של שומרי כשרות. חמאה בפירה זה מצוין.

מיצי החתולה
בעצם במקור המרגרינה היתה תחליף לחמאה, ולא להיפך, לא? נראה לי שפרט למי ששומר כשרות אין שום סיבה בעולם להשתמש במרגרינה. זה לא בריא וזה גם ממש לא טעים.
שמושים נוספים למרגרינה...
לפעמים אנחנו גם משתמשים במרגרינה. בתור קרם ידיים שעובד. (עודד המחפש)

קרוטונית מהמרק הגדול (2005-08-05T11:26:36):
או במקום שמן לשימון צירים חורקים (עובד מצוין גם עם וזלין).
זיקוק חמאה עקב רגישות לחלב
אני משתמשת בחמאה כתחליף באפיה. לאחרונה גילינו רגישות לחלב אצל בננו, והפתרון לילד שמאוד אוהב חמאה היה לזקק אותה כמנהג ההודים (גי). מרתיחים ואז נוצרת שכבה לבנה - מוצקי החלב, מוציאים עם כף, עד שנשאר השומן הנקי. זה נקרש חזרה אם כי למרקם אחר, ניתן להמיס להוסיף לעוגות, וזה יותר טעים משמן, אם כי טיפה פחות טעים מהחמאה המקורית ( מתנהלל ויכוח על זה בבית. העיקר שהוא אוהב את זה) וכמובן למרוח וכו'. מה שנשאר מ100 גר, חמאה = חצי כוס שמן. (מיכל)
מרגרינה: האם עושה נזק בלתי הפיך?
בעקבות הקטע שמסתובב באינטרנט אישי ואנוכי דיברנו ונוכחנו שגדלנו על מרגרינה, אך כבר יותר מעשר שנים עברנו לשמן זית וחמאה, הבדיקות שלנו מצויינות- טפו טפו טפו, אז כנראה שלא מאוחר להתחיל והגוף מתנקה איכשהוא. (מיכל)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

על קופסת מרגרינה "מזולה" שיש לי כתוב "ללא שמנים מוקשים".
יכול להיות?
ד''ר_גדעון_לבב_נטורופת*
הודעות: 2
הצטרפות: 29 אפריל 2005, 23:08

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי ד''ר_גדעון_לבב_נטורופת* »

אין לאכול מרגרינה. השמנים שם הם מסוג "טרנס" שעברו הקשיה. לעבור לטחינה, אבוקדו, שמן קוקוס - שמן בריא, "שקדיה" - טחינה משקדים.
ניתן להקפיא שמן זית ואז יש לנו משהו דומה לממרח, כל זמן שהוא קר.
בעלת_קולסטרול_גבוה*
הודעות: 1
הצטרפות: 25 אוגוסט 2005, 10:18

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי בעלת_קולסטרול_גבוה* »

אולי מישהו יוכל לפזר את הערפל בנוגע ל שמן קוקוס?
יש שאומרים שהוא טוב, שומן רווי ממקור צמחי שאינו משתנה בחימום, ויש שאומרים שרע, מאחר והוא שומן רווי, וככזה הוא רע מייסודו.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

תלמה חידשה את המרגרינה כך שכמות השומן טרנס קטנה בהרבה (בהתחלה אמנם כתוב "ללא" אבל בהמשך כתוב שיש פחות מ1%).

מישהו יודע אם זה באמת הבדל משמעותי?

<עודד אוהב מאפים שעשויים עם מרגרינה, למשל ג'חנון, ולא רוצה לוותר עליהם>
והילד_הזה_הוא_אני*
הודעות: 59
הצטרפות: 16 מאי 2005, 10:49
דף אישי: הדף האישי של והילד_הזה_הוא_אני*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי והילד_הזה_הוא_אני* »

כמה טיפים לרכיבים שמחליפים מרגרינה שלמדתי שיוכלו בוודאי לעזור לאחרים:
במקום מרגרינה - שמן (כמו שהוזכר לעיל). אבל מה על כל כוס מרגריה חצי כוס שמן. וכנ"ל לכל כמות אחרת.
לעוגות, שמן זה לא כל כך טוב לדיאטה. אפשר להמיר חלק ממנו ברסק תפוחים (או כל פרי ניטראלי אחר - אגס, בננה, שילוב וכו') - זה טוב גם כי מחזיר למאפה את הרכות של המרגרינה. הציל לי את העוגיות שוקולד צ'יפס הרכות שאחרת היו יוצאות קשה אם הייתי שמה רק שמן. ולעוגות עם המון שמן (כמו עוגת גזר - בין כוס ורבע לשתי כוסות!!!) זה מציל את הגזרה...
בלי קשר תמיד אפשר לשים תרכיז תפוחים (טבעי) במקום סוכר, זה גם מוריד את הערך הקלורי של המאפה.
לגבי מאכלים מלוחים, לא יודעת, כי לא יצא לי עדיין. אפשר באמת כמו כתבו קודם לעבור לטחינה, אבוקדו, שמן קוקוס - שמן בריא, "שקדיה" - טחינה משקדים
בתיאבון!י
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי אילה_א* »

מישהו סיפר לי שאת המרגרינה פיתחו לפיטום אווזים אבל הם לא רצו לאכול אותה אז נתנו אותה לבני אדם
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אתר מוצלח לגבי שמנים (יש להמיר את המידת מפרנהייט לצלסיוס): http://www.spectrumorganics.com/ (חברה איכותית לייצור שמנים).

גיא בן צבי, המומחה הכי הכי לחומצות שומן שאני מכירה, ממליץ על שמן קוקוס, חמאה ושמן דקלים אורגני (כמו המוצר של ספקטרום, שאנחנו משתמשים בו) לטיגון, בישול ואפייה, ואחריהם - שמן זית.

הוא לא ממליץ על שמן חמניות, תירס, חריע ושמני אגוזים בשל התכולה הגבוהה של אומגה 6 שיש בהם.

באופן כללי, אם כבר מטגנים, עדיף לא לטגן עד שהאוכל משחים, כי זה אומר שהשמן התחמצן.

שמן זה לא כל כך טוב לדיאטה.
תלוי לדייאטה של מי... אבל זה כבר נושא לדף אחר. באופן כללי, הגישה המקובלת ששומן זה רע ועדיף להחליפו בפחמימות היא מיתוס שמשרת את חברות המזון (ובעקיפין - את חברות התרופות). פירמידת המזון של ה-FDA (גם זו המשופרת, שהתפרסמה בשנה שעברה) היא הונאה בקנה מידה ענק.

(האם ידעת, למשל, שדייאטה עשירה בפחמימות ודלת שומנים ניתנת בבתי חולים כבר עשרות שנים כדי לגרום ל השמנה מהירה? כן, אותה דייאטה שמשווקים כדייאטת הרזיה!)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי with_passion* »

חמאת-זית

בבלנדר לערבב היטב שמן זית עם מלח (עד שהמלח מתמוסס) ואם רוצים - עשבי-תיבול חיים (זעתר למשל), לשפוך לתבנית של קוביות קרח ולהקפיא. כשזה מוכן אפשר להוציא כל פעם שצריך קובייה אחת - המרקם וה-LOOK הוא חמאתי - אבל זה נמס מהר יותר.

שומנים רוויים מהצומח

לקרוא http://www.coconut-connections.com/res2.htm
וזה רק מאמר אחד - יש רבים שמספרים את אותו סיפור.

לאפייה, במקום חמאה - אני ממליץ על שמן קוקוס או שמן דקלים (בתוליים בכבישה קרה) - זה גם יוצא אחלה מרקם וגם טעים.
אנונימי

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי אנונימי »

אופק,
יש מצב שתתן תקציר?
זה לא שיש לי בעיה עם האנגלית, אבל - יש לי בעיה כשזה הרבה אנגלית...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי with_passion* »

זה לא כל-כך הרבה... תראי מכיוון ששמן קוקוס ודקלים זה לא מוצר מקומי במיוחד וגם זה לא מזון מלא (WHOLEFOOD), אני לא מקדם אותם בלב שלם - בכל זאת יש לנו כאן אבוקדו וזיתים ואגוזים ושומשום (ב"שטחים"). בדרום מקסיקו לעומת זאת... קוקוס עם לימון וצ'ילי ומלח - משומשו..
דוד_הלל*
הודעות: 2
הצטרפות: 31 מרץ 2003, 17:55

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי דוד_הלל* »

האם נכונה השמועה שבמדינות סקנדינביות מסוימות אסורה המרגרינה כליל בשימוש, ושכתוצאה מכך ירד שיעור התמותה ממחלות לב תוך זמן קצר?
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

לאחרונה היתה ב"הארץ" כתבה על הנזקים של מרגרינה.
בעקבות הכתבה, נחשפה עובדה מרעישה: איגוד הקרדיולוגים הישראלי נתן לתאגיד "יוניליוור" אישור להמליץ בשמו על המרגרינה "מזולה", תמורת תשלום.
כך, על אריזת ה"מזולה" הזבלית, נרשמו ססמאות שמטעות את הציבור וגורמות לחשוב שמדובר במוצר מומלץ ובריא ללב!!
הסתדרות הרופאים הישראלית, בעקבות פניית "הארץ", הזדרזה להגיב בכעס ולדרוש מאיגוד הקרדיולוגים לבטל העיסקה עם יוניליוור.
זוהי עיתונות לוחמת רצינית! כל הכבוד לעיתונאיות, יולי חרמנצ'קו ותמרה טאובמן.
<כתבתי מכתב תגובה ל"הארץ", מקווה שיפרסמו>.
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי פ_רח* »

על שמן דקלים: http://www.nrg.co.il/online/35/ART1/561/396.html
"בעקבות הביקוש הגובר במערב לשמן דקלים הולכים ומתחסלים יערות הגשם בדרום מזרח אסיה, ביתם של הקופים. לפי ההערכות, עד שנת 2012 עלולים להיכחד כולם"
תומר_123*
הודעות: 3
הצטרפות: 17 מרץ 2007, 22:55

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי תומר_123* »

שלום פ רח, אני תומר בת 12,
ורציתי לדעת אם יש דרך לאצור את כריתת העצים?
מה שהיה רשום הוא שמעבירים את הקופיםליערות מוגנים אבל לא אמרו אם העמותה מטפלת ביערות עצמם???
אם תאמרי לי מה ניתן לעשות, אשמח לעזור ולתרום...!!!
שימו_שמן*
הודעות: 2
הצטרפות: 29 יוני 2011, 10:27

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי שימו_שמן* »

שלום

אני רוצה לחסוך לנו קצת כסף ולהתחיל להכין עוגיות בריאות במקום לקנות אותן.
אז מה השורההתחתונה - שמן קוקוס אכן יותר בריא? אם כן, מה המינון? אם במתכון המקורי כתוב 200 גרם חמאה\מרגרינה, כמה שמן קוקוס זה יוצא?
תודה.
מי_יהיה_נחמד_ויענה_לי*
הודעות: 2
הצטרפות: 29 יוני 2011, 13:08

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי מי_יהיה_נחמד_ויענה_לי* »

^^^^
(על השאלה למעלה בקשר לשמן קוקוס)
שקדי_ה*
הודעות: 223
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי שקדי_ה* »

שמן קוקוס אכן יותר בריא?
יותר בריא ממה?
אפיה נעשית בחום גבוה ולא מומלץ לחמם שמן. אני לא יודעת בוודאות אבל מניחה שגם סגולותיו של שמן הקוקוס יהרסו בחימום, אם כי לפי הדף שמן קוקוס לתזונה ולגוף הוא שנשרף לאט ולכן מתאים לטיגון.
מכיוון שהוא לא זול אני חושבת שחבל להשקיע אותו באפיה שדורשת כמויות שמן גדולות יחסית, במיוחד אם המטרה היא לחסוך כסף בהכנת עוגיות ביתיות. הייתי מעדיפה לאכול שמן קוקוס לא מחומם או להכין ממנו מתוקים חיים ובריאים ולהנות מסגולותיו, ובאפיית עוגיות, שהן גם ככה לא שיא הבריאות, לאפות עם שמן רגיל במקום חמאה או מרגרינה.

בהמרה ממרגרינה וחמאה לשמן רגיל מקובל להמיר 200 גרם בכוס שמן אז זה מפתח שאפשר לנסות עם שמן הקוקוס. אפשר גם להמיר חלק ברסק תפוחים, אבל ככל שהולכים רחוק יותר עם התחליפים הטעם רחוק יותר מהמקור. במילם אחרות, כשאופים עם שמן ורסק תפוחים אין לצפות לטעם של עוגיות חמאה (למרבה הצער). לא בכל מתכון ההמרה מצליחה, ולכן כדאי לנסות מתכונים שכבר נוסו, ויש לא מעט כאלה ברשת.

אם בסוף את אופה עם שמן קוקוס אז אולי תרצי לחזור ולספר איך יצא.
מי_יהיה_נחמד_ויענה_לי*
הודעות: 2
הצטרפות: 29 יוני 2011, 13:08

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי מי_יהיה_נחמד_ויענה_לי* »

תודה! נחמד שענית :-)
ראיתי שכתוב שבגלל שבשמן קוקוס יש הרבה יותר שומן (או משהו כזה) זה דורש כמות פחותה בהרבה מחמאה\מרגרינה(בחמאה אני מעדיפה לא להשתמש, שלא יהיה חלבי), אבל לא הצלחתי להבין את ההמרה.
שימו_שמן*
הודעות: 2
הצטרפות: 29 יוני 2011, 10:27

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי שימו_שמן* »

אבל קראתי את הדף שקישרת, תודה, זה נותן מידע נוסף.
מלכת_שבא*
הודעות: 83
הצטרפות: 19 יוני 2011, 18:35

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי מלכת_שבא* »

ראיתי שכתבו למעלה על שמן דקלים שהוא טוב. דוקא שמעתי להיפך שהוא גורם להיווצרות חסימה בעורקים. משהו פה יודע מה נכון?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הHDL הבריא הLDL המסוכן מרגרינה מולקולה אחת מפלסטיק
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

נראה לי שפרט למי ששומר כשרות אין שום סיבה בעולם להשתמש במרגרינה.
ומי שמנסה להימנע ממוצרי חלב ככל הניתן, מטעמים מוסריים (במקרה שלי) או אחרים.
נכון, בצק עלים חמאה למשל זה פי אלף יותר טעים. אבל אני ממש מעדיפה לא לצרוך אותו.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה רע במרגרינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היכן ניתן להשיג מרגרינה משמן דקלים לפסח?
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”