אתמול פגשתי סיב תזונתי
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
- דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
אתמול פגשתי סיב תזונתי.
כן, גם אני כמו כולם מדבר על סיבים תזונתיים ומהלל את יתרונותיהם בלי לדעת עליהם כלום.
נדמה לי שפגשתי אתמול אישית איזה סיב אחד כזה, תזונתי מאד, אבל לא זיהיתי אותו, כי אני לא יודע מה זה סיב תזונתי.
אז אולי יש כאן מישהי שתוכל לענות לי על כמה שאלות:
מה סדר הגודל של סיב תזונתי – מיקרון? מילימטר? האפשר לראות אותו בעין בלתי... מחומשת?
איך מזהים סיב כזה כשרואים אותו? האם הוא קשה (קליפה של תפוח)?
איך יודעים שיש סיבים תזונתיים במשהו שאני עומד לנעוץ בו את שיני: איך אני יכול לדעת, ואיך יודעים המומחים ?
ממה הוא מורכב? האם מתאית? האם כל הסיבים התזונתיים עשויים מתאית? האם כל מה שאנו אוכלים ועשוי מתאית זה סיב תזונתי? היש סיבים תזונתיים שאינם עשויים מתאית, והאם יש מזונות המכילים תאית שאיננה נחשבת לסיבים תזונתיים?
אנחנו איננו מסוגלים לעכל ולהטמיע תאית. האמנם עיקר התועלת בסיבים היא בכך שאינם נעכלים, היינו שאנחנו זוללים 2 קילו מזון שחציו סיבים, אבל זה תורם לנו מזון נעכל רק בכמות של קילו אחד, והרי זו דיאטה מצויינת?
האם יש לסיבים השפעה על המעי שאין כמוה לחומרים בלתי נעכלים אחרים, ומהי השפעה זו?
האם יש לסיבים השפעה על יתר הדיסה המתקדמת במעי, ומהי?
איך? למה? כמה? מתי? לאן? עד מתי?
כן, גם אני כמו כולם מדבר על סיבים תזונתיים ומהלל את יתרונותיהם בלי לדעת עליהם כלום.
נדמה לי שפגשתי אתמול אישית איזה סיב אחד כזה, תזונתי מאד, אבל לא זיהיתי אותו, כי אני לא יודע מה זה סיב תזונתי.
אז אולי יש כאן מישהי שתוכל לענות לי על כמה שאלות:
מה סדר הגודל של סיב תזונתי – מיקרון? מילימטר? האפשר לראות אותו בעין בלתי... מחומשת?
איך מזהים סיב כזה כשרואים אותו? האם הוא קשה (קליפה של תפוח)?
איך יודעים שיש סיבים תזונתיים במשהו שאני עומד לנעוץ בו את שיני: איך אני יכול לדעת, ואיך יודעים המומחים ?
ממה הוא מורכב? האם מתאית? האם כל הסיבים התזונתיים עשויים מתאית? האם כל מה שאנו אוכלים ועשוי מתאית זה סיב תזונתי? היש סיבים תזונתיים שאינם עשויים מתאית, והאם יש מזונות המכילים תאית שאיננה נחשבת לסיבים תזונתיים?
אנחנו איננו מסוגלים לעכל ולהטמיע תאית. האמנם עיקר התועלת בסיבים היא בכך שאינם נעכלים, היינו שאנחנו זוללים 2 קילו מזון שחציו סיבים, אבל זה תורם לנו מזון נעכל רק בכמות של קילו אחד, והרי זו דיאטה מצויינת?
האם יש לסיבים השפעה על המעי שאין כמוה לחומרים בלתי נעכלים אחרים, ומהי השפעה זו?
האם יש לסיבים השפעה על יתר הדיסה המתקדמת במעי, ומהי?
איך? למה? כמה? מתי? לאן? עד מתי?
-
- הצטרפות: 30 אפריל 2005, 21:13
- דף אישי: הדף האישי של אור_השמש*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
אנסה לענות קצת.
סיבים תזונתיים הם בעיקר פחמימתיים (פולימרים של רבי סוכרים) ונחלקים לשלוש קבוצות עיקריות, על פי המבנה שלהם: תאית (צלולוז), כאלו שאינם תאית (המיצלולוז, פקטין וגומי) וליגנין (הסיב התזונתי היחיד שאינו פחמימתי, הוא כהלי).
ניתן לחלק את הסיבים לשתי קבוצות בלבד: מסיסים במים ושאינם מסיסים במים (תאית, המיצלולוז וליגנין).
כעיקרון הבלתי מסיסים בונים את דופן התא הצמחי כמו סובין חיטה, קליפות של פירות וירקות וכד'. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, ירקות, קטיניות וכדומה.
הסיבים התזונתיים משפרים את תהליכי העיכול על ידי הגדלת נפח הצואה (הם אינם מתעכלים ויוצאים כמו שהם נכנסים, תוך ספיחה של נוזלים, מולקולות שונות ורעלים) ובכך עוזרים במקרי עצירות (בעיקר הסיבים הבלתי מסיסים). הם גם מקצרים את שהיית המזון במעי הגס ובכך מזרזים סילוק חומרים שעשויים להספג בגוף ממערכת העיכול.
סיבים תזונתיים מפורקים מעט על ידי חיידקים החיים במעיים ותוצרי הפירוק הם חומצות שומן החיוניות לגוף וגזים.
מחקרים הראו כי סיבים תזונתיים, בעיקר המסיסים במים, עשויים להוריד את רמות הכולסטרול בדם היות והם קושרים את חומצות המרה ומסלקים אותן מהגוף. סוברים כי הם גם מורידים את רמות הגלוקוז בדם על ידי עיכוב ספיגתו במעי, וכי הם מונעים סוגי סרטן שונים, בעיקר סרטן המעי הגס. הם גם מסייעים במניעת השמנה.
ישנם גם חסרונות בצריכה רבה של סיבים תזונתיים. הם סופחים בין יתר החומרים המזיקים לגוף גם חומרים חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים, לכן יש להקפיד, כאשר צורכים הרבה סיבים תזונתיים, לצרוך גם כמות נכבדת של ויטמינים ומינרלים.
יש להקפיד לשתות הרבה נוזלים כאשר צורכים סיבים תזונתיים היות והם סופחים נוזלים במערכת העיכול.
כיום ממליצים על כמות של כ- 20-35 ג' סיבים ליום לאדם בריא. מומלץ להפחית צריכת סיבים תזונתיים במקרים של דלקות במערכת העיכול או חסימת מעי.
מקווה שעזרתי קצת.
סיבים תזונתיים הם בעיקר פחמימתיים (פולימרים של רבי סוכרים) ונחלקים לשלוש קבוצות עיקריות, על פי המבנה שלהם: תאית (צלולוז), כאלו שאינם תאית (המיצלולוז, פקטין וגומי) וליגנין (הסיב התזונתי היחיד שאינו פחמימתי, הוא כהלי).
ניתן לחלק את הסיבים לשתי קבוצות בלבד: מסיסים במים ושאינם מסיסים במים (תאית, המיצלולוז וליגנין).
כעיקרון הבלתי מסיסים בונים את דופן התא הצמחי כמו סובין חיטה, קליפות של פירות וירקות וכד'. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, ירקות, קטיניות וכדומה.
הסיבים התזונתיים משפרים את תהליכי העיכול על ידי הגדלת נפח הצואה (הם אינם מתעכלים ויוצאים כמו שהם נכנסים, תוך ספיחה של נוזלים, מולקולות שונות ורעלים) ובכך עוזרים במקרי עצירות (בעיקר הסיבים הבלתי מסיסים). הם גם מקצרים את שהיית המזון במעי הגס ובכך מזרזים סילוק חומרים שעשויים להספג בגוף ממערכת העיכול.
סיבים תזונתיים מפורקים מעט על ידי חיידקים החיים במעיים ותוצרי הפירוק הם חומצות שומן החיוניות לגוף וגזים.
מחקרים הראו כי סיבים תזונתיים, בעיקר המסיסים במים, עשויים להוריד את רמות הכולסטרול בדם היות והם קושרים את חומצות המרה ומסלקים אותן מהגוף. סוברים כי הם גם מורידים את רמות הגלוקוז בדם על ידי עיכוב ספיגתו במעי, וכי הם מונעים סוגי סרטן שונים, בעיקר סרטן המעי הגס. הם גם מסייעים במניעת השמנה.
ישנם גם חסרונות בצריכה רבה של סיבים תזונתיים. הם סופחים בין יתר החומרים המזיקים לגוף גם חומרים חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים, לכן יש להקפיד, כאשר צורכים הרבה סיבים תזונתיים, לצרוך גם כמות נכבדת של ויטמינים ומינרלים.
יש להקפיד לשתות הרבה נוזלים כאשר צורכים סיבים תזונתיים היות והם סופחים נוזלים במערכת העיכול.
כיום ממליצים על כמות של כ- 20-35 ג' סיבים ליום לאדם בריא. מומלץ להפחית צריכת סיבים תזונתיים במקרים של דלקות במערכת העיכול או חסימת מעי.
מקווה שעזרתי קצת.
-
- הצטרפות: 06 מאי 2005, 00:18
אתמול פגשתי סיב תזונתי
אולי גם אני אנסה לענות קצת, ולשפוך אור על המקומות שקודמתי לא הספיקה להגיע אליהם.
אז ככה. ממלכת הקיים, החי, הצומח, הדומם והארץ-עיר-אישיות-מקצוע מתחלקת לשלושה חלקים:
סיפים, סיגים וסיבים.
(אנחנו, דרך אגב, משתייכים לתת-ממלכת הסיפים. אל תשאל אותי. לא מבין בזה.)
ובכן, תת-ממלכת הסיבים מתחלקת אף היא לשלושה חלקים:
סיבים תזונתיים, סיבים אופטיים וסתם סיבים.
הסיב התזונתי הוא עשיר מאוד, ומאוד תזונתי.
הסיב האופטי הוא עשיר מאוד, ומאוד אופטי.
הסתם סיב הוא עשיר מאוד, ומאוד סתמי.
יש להיזהר מסיבים כאשר אלה הם סיבים של פיברגלס. זה מתחבא בנדנדות, עשיר מאוד, ויכול מאוד להזיק.
יש מקום שקוראים לו "רמת סיב" בפתח תקווה, שבאמת, עם כל הכבוד, קשה כבר להתפלא על דבר כזה, במיוחד כשזה מגיע מעירייה שבתחום שיפוטה המוניציפלית קיימת שכונה אמיתית בשם "נווה גרניום". נו, טוב. מה רצית.
זהו, בערך.
מקווה שעזרתי המון.
אז ככה. ממלכת הקיים, החי, הצומח, הדומם והארץ-עיר-אישיות-מקצוע מתחלקת לשלושה חלקים:
סיפים, סיגים וסיבים.
(אנחנו, דרך אגב, משתייכים לתת-ממלכת הסיפים. אל תשאל אותי. לא מבין בזה.)
סיבים תזונתיים, סיבים אופטיים וסתם סיבים.
הסיב התזונתי הוא עשיר מאוד, ומאוד תזונתי.
הסיב האופטי הוא עשיר מאוד, ומאוד אופטי.
הסתם סיב הוא עשיר מאוד, ומאוד סתמי.
יש להיזהר מסיבים כאשר אלה הם סיבים של פיברגלס. זה מתחבא בנדנדות, עשיר מאוד, ויכול מאוד להזיק.
יש מקום שקוראים לו "רמת סיב" בפתח תקווה, שבאמת, עם כל הכבוד, קשה כבר להתפלא על דבר כזה, במיוחד כשזה מגיע מעירייה שבתחום שיפוטה המוניציפלית קיימת שכונה אמיתית בשם "נווה גרניום". נו, טוב. מה רצית.
זהו, בערך.
מקווה שעזרתי המון.
אתמול פגשתי סיב תזונתי
מה שארתור שכח להוסיב הוא שתמיד מדכאים אותנו, הסיבים הסתמיים.
אומרים לנו "אתם סתם, סתם אומרים את זה"
אבל אני יודע שאנחנו לא.
<מחכים לכם בסיב וב>
אומרים לנו "אתם סתם, סתם אומרים את זה"
אבל אני יודע שאנחנו לא.
<מחכים לכם בסיב וב>
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
ויש גם סיבים של מכוניות, למשל הונדה סיביק.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
- דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
תודה לאורה ש', למדתי. בפעם הבאה אדע איך לארח כל אחד מסוגי הסיבים שיבוא אלי הביתה, ברוך הבא. תיכנסו לפעמים.
ומחילה לכל היתר, שמחתי לראות גם אתכם הזויים בציון ברינה מתנבאים בדפי, מבליחים אחרי חצות. תנותקו עם כל אבלי ציון וירושלים.
ומחילה לכל היתר, שמחתי לראות גם אתכם הזויים בציון ברינה מתנבאים בדפי, מבליחים אחרי חצות. תנותקו עם כל אבלי ציון וירושלים.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
לכן יש להקפיד, כאשר צורכים הרבה סיבים תזונתיים, לצרוך גם כמות נכבדת של ויטמינים ומינרלים.
חשוב לציין שהעצה הזאת אינה נוגעת לאכילת "סיבים תזונתיים" באופן טבעי , בתוך המזון שהם קיימים בתוכו (תפוח אורגני על קליפתו, למשל), אלא לאלה שבעקבות גילוי התועלת שבסיבים התזונתיים הלא-מסיסים במים התחילו להוסיף סיבים מנותקים ממקורם למזון שלהם (סובין, למשל, שעד כמה שידוע לי לא היה עד אז מזון לאדם). אז התברר שיש סכנות באכילת יותר מדי "סיבים" "מזוקקים".
חשוב לציין שהעצה הזאת אינה נוגעת לאכילת "סיבים תזונתיים" באופן טבעי , בתוך המזון שהם קיימים בתוכו (תפוח אורגני על קליפתו, למשל), אלא לאלה שבעקבות גילוי התועלת שבסיבים התזונתיים הלא-מסיסים במים התחילו להוסיף סיבים מנותקים ממקורם למזון שלהם (סובין, למשל, שעד כמה שידוע לי לא היה עד אז מזון לאדם). אז התברר שיש סכנות באכילת יותר מדי "סיבים" "מזוקקים".
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
(סובין, למשל, שעד כמה שידוע לי לא היה עד אז מזון לאדם).
כן, אף פעם לא הבנתי למה אנשים אוכלים אוכל של בהמות מרצונם הטוב ועוד מנסים לשכנע אותי שזה טעים.
כן, אף פעם לא הבנתי למה אנשים אוכלים אוכל של בהמות מרצונם הטוב ועוד מנסים לשכנע אותי שזה טעים.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
וזה מזכיר לי שכשהייתי ביפן, נכנסתי לחנות עוגיות בעיירה נארה.
העוגיות שם מתוקות ומקושטות ונראות כמו ציורים מופלאים אך בלתי אכילים מרוב מתיקות.
פתאם ראיתי קרייקרים. פשוט קרייקרים. נורא שמחתי ותיכף קניתי.
כשהתחלתי לאכול, היה לי ממש מוזר. זה היה כמו קש כזה.
האנשים ברחוב שראו אותי אוכלת די הזדעזעו.
אחרי כמה רגעים הבנתי שקניתי מזון לאיילות, המסתובבות חופשי ברחובות נארה...
העוגיות שם מתוקות ומקושטות ונראות כמו ציורים מופלאים אך בלתי אכילים מרוב מתיקות.
פתאם ראיתי קרייקרים. פשוט קרייקרים. נורא שמחתי ותיכף קניתי.
כשהתחלתי לאכול, היה לי ממש מוזר. זה היה כמו קש כזה.
האנשים ברחוב שראו אותי אוכלת די הזדעזעו.
אחרי כמה רגעים הבנתי שקניתי מזון לאיילות, המסתובבות חופשי ברחובות נארה...
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
אחרי כמה רגעים הבנתי שקניתי מזון לאיילות, המסתובבות חופשי ברחובות נארה 
גדול! לא קשור לדף, אבל גדול.

גדול! לא קשור לדף, אבל גדול.
אתמול פגשתי סיב תזונתי
החשש הגדול שלי ושל חברותי לעדר הוא שחבורת אנשים תפשוט לנו על שדה התלתן ותכלה לנו את מזוננו.
יש גם סיבי Cb שזה בכלל שם חיבה לענן - קומולונימבוס - ענן סדן הגורם לסופות רעמים, ברד, פרצי רוח, סופות טורנדו וגשם חזק.
החשש הגדול שלי ושל חברותי לעדר הוא שחבורת אנשים תפשוט לנו על שדה התלתן ותכלה לנו את מזוננו.
יש גם סיבי Cb שזה בכלל שם חיבה לענן - קומולונימבוס - ענן סדן הגורם לסופות רעמים, ברד, פרצי רוח, סופות טורנדו וגשם חזק.
-
- הצטרפות: 07 מאי 2005, 22:26
אתמול פגשתי סיב תזונתי
ענן סדן הגורם לסופות רעמים, ברד, פרצי רוח
ופרצי צחוק.
ופרצי צחוק.
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2012, 11:10
אתמול פגשתי סיב תזונתי
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היה לי כיף לקרוא את כל מה שהלך כאן. תודה
היה לי כיף לקרוא את כל מה שהלך כאן. תודה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום,
לאחר ניתוח בטן נוצרו הידבקויות שגרמו להצרת המעי. היו לי מסםר התקפות של חסימת מעיים. כששאלתי את הרופא לגבי תזונה שתמנע חסימה, אמר להימנע ממוצרים עשירים בתאית. אשמח לקבל קצת פירוט לגבי מזונות כאלה. תודה רבה
-
שלום,
לאחר ניתוח בטן נוצרו הידבקויות שגרמו להצרת המעי. היו לי מסםר התקפות של חסימת מעיים. כששאלתי את הרופא לגבי תזונה שתמנע חסימה, אמר להימנע ממוצרים עשירים בתאית. אשמח לקבל קצת פירוט לגבי מזונות כאלה. תודה רבה
-
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אתמול פגשתי סיב תזונתי
מרק בבישול ארוך.