אפשר!
מהדף
בישול עונתי :
עוד מתכון חצילים, הפעם שלי: סנדוויץ' צבעוני
מרכיבים:
חצילים פרוסים לפרוסות עגולות בעובי של ס"מ - ס"מ וחצי, עם הקליפה
עגבניות בשלות ויפות (עובד הכי טוב עם heirloom tomatoes) בטמפרטורת החדר
גבינת עיזים מסוג chevre (גבינה שמנה שבדרך כלל נמכרת בצורת נקניק)
עלי בזיליקום טריים
מלח גס
שמן זית טוב
חומץ מעניין (תפוחים, בלסמי או חומץ בן יין)
הכנה:
משמנים תבנית בקצת שמן זית ומסדרים את פרוסות החצילים עם קצת שמן זית מרוח עליהם. אופים בחום בינוני עד שזהוב, מוציאים ומצננים.
(אני מתכננת לנסות אותו דבר עם חצילים מיובשים במקום אפויים)
מסדרים את פרוסות החצילים בצלחת הגשה. מפוררים את גבינת העיזים ושמים כמות נדיבה על כל פרוסה.
פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות ומסדרים מעל גבינת העיזים.
מפזרים קצת מלח גס, מטפטפים שמן זית וחומץ, ומקשטים בהרבה עלי בזיליקום. מגישים מייד.
אפשר להוסיף: פלפלים קלויים, זיתים, פלפל שחור גרוס.
עוד מאותו דף - מרק קישואים.
מבשלים את הקישואים עד שהם מתרככים. מערבלים בבלנדר למירקם חלק עם חלק מהנוזלים, עד לסמיכות הרצויה (אני אוהבת סמיך מאוד, כמעט דייסתי). מוסיפים שמיר קצוץ, מלח ופלפל, וקצת חלב קוקוס. אם תשימי טיפה חמאה, זה בכלל יקפיץ את הטעם.
מוסאקה - אני אשתדל לכתוב כמויות אבל אני מבשלת לפי העין, אז אתם מוזמנים לשחק עם הכמויות כאוות נפשכם.
חומרים:
שלושה חצילים
שמן זית
בשר טחון (אני מערבבת הודו ובקר או ביזון) - בערך חצי קילו מכל סוג
בצל ושום - הממ, אני אוהבת הרבה. שני בצלים.
פטרוזיליה
רסק עגבניות - בין קופסה לשתיים, תלוי בטעם.
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, אורגנו, פפריקה, מעט קינמון וכל תבלין אחר שאתם אוהבים
כרובית אחת
כשש ביצים, אולי יותר (תלוי בגודל הביצים ובגודל הכרובית)
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כסנטימטר. משמנים תבנית קלות בשמן זית. מניחים את פרוסות הקישואים ומורחים או מטפטפים מלמעלה עוד שמן זית אם רוצים (לא חובה). קולים עד שהחצילים מקבלים גוון זהוב ומתרככים מעט. מוציאים.
קוצצים את הבצל והשום לדק. מטענים במחבת גדולה במעט שמן זית עד שהם זהובים. מורידים מהאש. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומפוררים לתוכם את הבשר הטחון עד שאין גושים. מחזירים לאש ומבשלים על אש קטנה עד בינונית מתוך עירבוב תכוף עד שזה מבושל לגמרי וטעים. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק (אני אוהבת הרבה פטרוזיליה).
מאדים את הכרובית עד שהיא רכה. מועכים ומוסיפים ביצים, מלח ופלפל. זה צריך להיות כמו תערובת לפשטידה, כי בעצם מה שאני עושה כאן הוא הרכבת פשטידה על פשטידה. אם יש יותר מדיי כרובית זה ייצא נוזלי, ואז אפשר להוסיף מעט שקדים טחונים או עוד ביצים. איך יודעים? אין לי מושג.
עכשיו מרכיבים בתבנית עמוקה (אצלי זה נכנס לשתי תבניות):
שיכבה של חצילים
שיכבה של בשר ברסק עגבניות (אם זה נוזלי, להשאיר את הנוזלים במחבת)
ושוב שיכבה של חצילים
ולבסוף את תערובת הכרובית.
אופים בתנור בחום בינוני-גבוה במשך 30-40 דקות. מוציאים כשהשיכבה העליונה מתחילה להזהיב.
אני תמיד מכינה שתי תבניות, אחת נשארת בשביל היום שאחרי. אם היא מצליחה לשרוד עד אז (ובדרך כלל זה קורה, זו כמות גדולה מאוד), אחרי יום זה אפילו טעים יותר.
אנטיפסטו: פרחי כרובית, ברוקולי, שעועית ירוקה, לבבות ארטישוק, אספרגוס, דלעת או כל ירק אחר, חתוך לחתיכות קטנות ואפוי בתנור במעט שמן זית ומלח ים.
סלט:
עלים
עגבניות פרוסות דק או עגבניות שרי חצויות
מעט בצל ושום למי שאוהב (אנחנו אוהבים)
פטריות פרוסות דק
שני חופנים אגוזי פיסטוק (עוד אופציה: קולים קלות שומשום וגרעיני חמניות במעט מלח)
רוטב:
3/4 מידה שמן זית
1/4 מידה חומץ מעניין
מלח, פלפל, בזיליקום (אני גם אוהבת טרגון)
שום כתוש אם לא שמנו שום בסלט
כפית חרדל
מכניסים לצנצנת ומנערים היטב את הרוטב. מוזגים על הסלט ומערבבים ממש לפני ההגשה.
סלט פירות:
שני תפוחים
שני תפוזים
שלוש בננות
צימוקים לפי הטעם
בערך כוס מיץ תפוזים
אפשר להוסיף:
כל פרי אחר (אני אוהבת להוסיף קיוי בזכות הצבע)
שמנת מתוקה לא מומתקת לאלה שאוהבים
קולפים וחותכים את התפוזים. חותכים את התפוחים (אני פורסת לשניים, ואז כל חלק מניחה על הצד הלבן ופורסת לשלושה חלקים די שווים, ואז חותכת בניצב לחלקים פרוסות דקות). מוסיפים מעט מיץ תפוזים כדי שהם לא ישחירו. קוצצים את יתר הפירות, ואם יש להם נטייה להשחרה, מוסיפים מיד מיץ תפוזים ומערבבים היטב.
ממש לפני ההגשה מוסיפים את הבננות, פרוסות (ומצפים במיץ תפוזים), ואת הצימוקים. אם עושים את זה לפני כן, הבננות פשוט נמסות מהחומציות. לעומת זאת, אלה שאוהבים צימוקים מושרים מוזמנים להוסיף אותם לפני כן (הם תופחים, מבהירים ומתמלאים מיץ תפוזים).
שאלות?