בלוג גן ירק חדש

במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

וואו!

איזה יופי!
אשה_שמחה*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אשה_שמחה* »

איזה יופי!

לגמרי!!!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

התחלתי בהכנות לגינת הקיץ.
השבוע זרעתי במשתלה עגבניות ממספר סוגים ופלפלים, וכן זרעתי בגינה ישירות באדמה עגבניות ובזיליקום (שורה 1 ו-2 למטה), במקומות שנשארו ריקים בגינת החורף בגלל זרעים שלא הצליחו.
מעניין אותי אם אפשר לדלג על שלב המשתלה ולזרוע ישירות באדמה. מערכת ההשקיה כבר קיימת, ושמתי מספר זרעים בכל נקודת טפטוף. עכשיו רק צריך לזכור לפתוח את ההשקיה כל יום עד שהזרעים יתבססו. למעשה, בגלל שההשקיה היא על שטח דיי גדול, ורוב הצמחים באזור זה של הגינה כבר גדולים, קצת חבל להשקות "סתם" כל יום, והיה עדיף לרכז לשבוע אחד כמה שיותר זריעות, כך שההשקיה האינטנסיבית שנדרשת בהתחלה תהיה מרוכזת לשבוע אחד.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ואולי זאת סיבה מספיק טובה לא לזרוע ישר בגינה?
(סתם תוהה)

מזל טוב!
אגב, גם אני מתחיל גינת ירק (בעציצים על הגג). אפשר להצטרף אליך לבלוג?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ואולי זאת סיבה מספיק טובה לא לזרוע ישר בגינה?
יכול להיות. אבל בגלל שזה בטפטוף, אני חושבת שכמות המים שהזרעים צריכים היא מעטה, ונראה לי שגם לפתוח את ההשקיה לרבע שעה יספק את הדרוש. נראה. העבודה במשתלה גוזלת המון זמן והתעסקות. ומלבד זאת, כל העברה של שתילים מעכבת את צמיחתם בכ-3 שבועות. וגם זה מים. ובכלל, אולי צריך לנסות להשקות את הגינה במים מהבית. אנחנו רק לא יודעים איך אפשר לחבר את המים המושבים למערכת ההשקיה, או איך לפזר את המים בצורה טובה.

אפשר להצטרף אליך לבלוג?
אפשר לנסות. אם זה יעשה בלגן, נפריד. אחת המטרות של הבלוג היא כדי שאני אוכל אחכ לבדוק מתי עשיתי מה, ואם יהיה יותר מדי עמוס זה יפריע. אני למשל די מצטערת שלא התחלתי את הבלוג קודם, ולכן אני לא יודעת מתי בדיוק זה היה ששתלתי את הנגלה האחרונה בחורף, זאת שלא הספיקה לצמוח כמו שצריך.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום בדקתי סוף סוף מה זה הפטריות המוזרות שגדלות לי בגינה, והתברר שקוראים להן גמצוץ.
באנציקלופדיה כתוב:
"מרבית מיני הגמצוץ טובים למאכל, חלקם רעליים.", אבל נראה שבארץ יש רק מין אחד "גמצוץ חרוטי", ומסומן בכותרת שהיא טובה למאכל.

בויקיפדיה כתוב בערך של "גמצוץ חרוטי":
"היא נחשבת לפטרייה נדירה שאופן גידולה עדיין נחקר ומנסים לביית אותה. הפטרייה נמכרת לרוב כשהיא מיובשת, מחירה הוא גבוה."
:-O

ומתוך הכתבה סנוב, גמצוץ חרוטי כבר אכלת?
"מורל היא פטריה מסתורית ובלתי צפויה: היא גדלה ביערות, במטעים ובמקומות הכי פחות צפויים. לעתים היא צומחת בעקבות שריפות ביערות ולעתים לצד
גזעי עצים כרותים שנרקבו. העונה שלה קצרה והיא איננה צומחת באופן קבוע במקום מסוים ואי אפשר לצפות את צמיחתה. היא צומחת רק כאשר תנאי הטמפרטורה, לחות, חומציות האדמה וההבדלים בין יום ולילה מתאימים לה במדויק. קשה לאתרה שכן היא מתמזגת בשטח ונראית מרחוק כאצטרובל. מה הפלא, אם כן שפטריה זו היא היקרה בתבל (אחרי הכמהין) ושחוקרים רבים בעולם מנסים לגלות את סודות גידולה כדי לגדלה באופן מסחרי, ללא הצלחה בינתיים."

נראה לי שמצאתי איך לביית אותה |H|
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי איבי_כ* »

אה, מורל!.... אני באמת מכירה אותה רק מיובשת ויקרה.
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

נראית פטריה פסיכית! (ראיתי תמונה בכתבה של ואיינט בטוקבקים)

נראה לי שמצאתי איך לביית אותה

את מוכרת מניות?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אתן רואות? רק פתחתי בלוג וכבר יש התרחשויות מסעירות בגינה שלי :-D
יצרתי קשר עם מדענית שחוקרת את הגמצוץ החרוטי והיא ביקשה שאשמור לה שתיים עד שתוכל לבוא לקחת את הספסימנים כדי לעשות להן זיהוי מולקולרי |H|

בינתיים כבר הכנתי סיר גדול של ירקות מוקפצים בו ה-כ-ל היה מהגינה: בצל ובצל ירוק, גזר, ברוקולי, כרובית, אפונת גינה, גבעולים לבנים של מנגולד וגבעולים וורודים של סלק, כרוב סגול וגמצוץ. יצא מאוד צבעוני!
הגמצוץ טעים למדי ושונה מפטריות שאני רגילה - הוא יבש כזה ובכלל לא רירי. נראה לי שזה בגלל שהוא באמת סוג אחר לגמרי של פטריה - לא פטריית כובע כמו אורניות, שמפניון, נרתיקניות וכדומה. הגמצוץ שייך למחלקה אחרת לגמרי, אליה שייך גם הכמהין. ובגלל זה בהתחלה לא מצאתי אותה במגדיר, כי הוא כולל רק את פטריות הכובע...
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

הגמצוץ טעים למדי

איזה אמיצה את! אני בחיים לא הייתי אוכלת פטריה מהגינה (שולחת אלייך את הבנזוג שלא יכול לעבור ליד משהו חדש מבלי לטעום)
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל קיבלתי אישור לזיהוי שלי ממומחית גמצוצים!
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

בינתיים כבר הכנתי סיר גדול של ירקות מוקפצים בו ה-כ-ל היה מהגינה: בצל ובצל ירוק, גזר, ברוקולי, כרובית, אפונת גינה, גבעולים לבנים של מנגולד וגבעולים וורודים של סלק, כרוב סגול וגמצוץ. יצא מאוד צבעוני!
ארוחה רק מליקוט וקטיף עצמי :-)
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בעודי מנשנשת את השאריות הקרות של תבשיל הירקות מאתמול, ומנסה לתכנן מה אני רוצה לעשות היום, תוך שאני מנדנדת עם הרגל את העגלה, נתקלתי בקערה בכמה גמצוצים טעימים (הם אפילו יותר טעימים קרים), והחלטתי שלמרות שמזג האוויר לא משהו היום ולא ממש בא לי לצאת, אני צריכה להכין את התשתית בגינה לגידול עוד גמצוצים! מעניין אם זה יעבוד ואני אצליח ממש לגדל אותן. ואם כן, אני צריכה לשמור את השיטה בסוד??
אני גם צריכה להחליט מה הדרך המוצלחת ביותר לאכול את כל הגמצוצים שנשארו...לייבש אותן אולי? ברשת עדיין לא חיפשתי מתכונים, אבל באנציקלופדיה לרוס גסטרונומיק יש מתכון קלאסי של מורל בשמנת ובצילום רואים את הרוטב הזה על פסטה טלייטלה :-9 השאלה אם צריך לקנות פסטה מיוחדת או שהפסטה 4 ב-10 שקל, אותה אני קונה בדרך כלל, מספיק טובה למטרה זו?

אתמול גם זרעתי חסה במקום עם שמש (שורה 3 למטה). נראה אם ייצא מזה משהו או שהיא ישר תפרח.
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

איזה שם מעולה זה גמצוצים.

נראה ליש הפסטה הרגילה תספיק, אבל תמיד כיף למצוא תירוץ לקנות פסטה טריה (או להכין לבד)... ברור שתשמרי בסוד, ואז תלכי לרפי כהן או אייל שני, ותסגרי איתם עסק. אם זה אייל שני, אז הגמצוץ יזכה גם לתיאוריה פילוסופית משלו :-)
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כמה את חושבת שהם ישלמו עבור קילו גמצוצים גליליים באלדיים שגדלו על אדמת טרה רוסה מבושמת? (>:) מחככת את ידי בהנאה)

יין לבן עם הפסטה? (נראה לך שיש לי כוח להכין פסטה אחרי שביליתי כל הבוקר בעבודה בערוגת הגמצוצים שלי :-P)

דף מוצנע, כמובן D-:
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

זרעתי חצילים בספירלה למטה.
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

אני בטוחה
שהפסטה 4 ב-10 שקל, אותה אני קונה בדרך כלל, מספיק טובה למטרה זו?
(ולו בגלל הקונספט: גמצוצים יוקרתיים עם פסטה פושטית)
אם היא טעימה בדרך כלל)
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

כמה את חושבת שהם ישלמו עבור קילו גמצוצים גליליים באלדיים שגדלו על אדמת טרה רוסה מבושמת?

קודם כל, את עובדת יפה על המיתוג, ככה שכבר המחיר עלה...

יין לבן הולך יופי, בטח שביום חם כזה
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

איזה שם מעולה זה גמצוצים.
:-D

דף מעורר השראה, דף מעורר תאבון...
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

את הכתיבה על גן הירק שלי (ירקות בעציצים למען האמת) אני בינתיים כותב בתוך בלוג הבריאות של אורי. אולי אעביר את זה מתישהו

בהצלחה עם החסה!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כל מה שניצן אמרה.
<מיצי החתולה ממחשב אחר.>
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תודה! לא ידעתי איך לתקן את זה...
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

ואוו נראה יפיפה ומפתה.
מותר לשאול מה גודל הגינה שלך? יש לי המון רעיונות למגרש שקנינו השאלה אם ישאר מקום לבית..
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מותר לשאול מה גודל הגינה שלך?
החצר שלנו גדולה יחסית למגרשים שיש היום (דונם וחצי), אבל רק חלק קטן ממנה הוא גן ירק. אני לא יודעת להגיד לך מה גודל הגן ירק, אבל יש לי ערוגות בכל מני מקומות. בחורף הזה כמעט כל החורף אכלנו מ4 ערוגות עיקריות, כי הגינה למטה נשתלה במועד מאוחר יותר ורק עכשיו מה ששם מתחיל להניב. בקיצור, גם בחצר קטנה אפשר לעשות גן ירק. המגבלה היחידה היא שמש. גן ירק צריך שמש, אז תתכנני את המיקום של הבית ככה שישאר לך מקום עם שמש לגינה.

היום לא עבדתי בגינה, הלכתי לקטוף פרחים לתה שלי. כל שבועיים יש פרחים אחרים שאני צריכה לקטוף, ואם אני לא אעשה את זה עכשיו, הם יהיו חסרים בתה. למען האמת, חשבתי שלא אוכל לעשות תה השנה, בגלל להלידה, אבל מסתבר שאם כבר, אז תינוק שרק נולד הוא הכי נוח...קושרים במנשא על הגב, ויאללה. יש כל כך הרבה דברים שצריך להספיק בחודש הזה של האביב, אני מנסה לעשות קצת מזה וקצת מזה, בתקווה שבסוף אני אצליח להתקדם בכל החזיתות.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הפסטה עם הגמצוצים הייתה כמובן טעימה מאוד. הכנו רוטב עם בצל ירוק, ברוקולי סגול וגמצוצים (הכל מהגינה) + שמנת.
למחרת, קטפתי את הכרוב הענק מהגינה (אני מעריכה ששקל כ-5 קילו, אם לא יותר), והכנתי סיר גדול של ממולאים ברוטב עגבניות. הכרוב היה מהזן השטוח, שמתאים במיוחד למטרה זו. קצצתי הרבה בצל ירוק וטיגנתי, ואחכ קצצתי הרבה פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וסלרי מהגינה וערבבתי באורז יחד עם שמן זית, מיץ לימון ושום (שנה הבאה אני חייבת לגדל שום, השנה פספסתי).

היו לי היום כל מני תוכניות, אבל כשסיימתי בהתארגנויות בוקר ובאתי לקשור את תותיק במנשא, מצאתי אותה ישנה במיטה :-) . מיד שיניתי תוכניות והחלטתי לעבוד במשתלה שלי, שנמצאת ממש מחוץ לחלון הבית. היא ישנה לפחות שעתיים וחצי, ואני הספקתי לא מעט. זרעתי קישואים, חצילים, חסה, עגבניות, מלפפונים ואבטיח
למען האמת לא מרגיש לי נכון לזרוע עכשיו מלפפון ואבטיח וקישוא, אבל הצצתי ב-הגן הפורה, ושלמה אילן מסמן שאפשר עכשיו לזרוע אותם. ומהנסיון הקצר בגינה כאן ראיתי שתמיד עדיף להקדים עם הזריעה, מאשר לאחר.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הנה הכרוב הענק. תוכלו לקבל קנה מידה אם תשוו את זה לגודל של עלי התורמוס שרואים למעלה במרכז התצלום, או החסה המסולסלת שליד.
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי איבי_כ* »

איזה כיף לקרוא!! כל הכבוד ואין לי מילים, אני אחוזת קנאה והערצה. וכמה דובים וצפרדעים!! יפהפיים!
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי תמר_ס* »

וואו! כמה שזה עושה חשק אין לך מושג.

<מחכה שתיגמר שנת שמיטה>
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

הנה הכרוב הענק
איזה יופי של חיפוי קרקע יש לך שם! זה במתכוון או סתם באופן טבעי?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום הגיעה החוקרת לאסוף את הפטריות. מזל שזה היה כשהגדולה בבית, כי היא מאוד חיכתה כבר לראות את המדענית שבאה לראות את הפטריות שגדלו לנו בגינה.
עשיתי לה סיור מודרך, ואני חושבת שהיא דיי התלהבה מהכמות וכמובן שצילמה גם את הפטריות הסלבריטאיות שלי :-D
מסתבר שאלה הן ה-ה-פטריות המהוללות. אבל מה - מסתבר שהן גדלות רק בקרקעות מופרעות, ובאמת האדמה שם היא אדמה שהבאנו כדי למלא את המסלעה. היא אמרה שרוב הסיכויים ששנה הבאה הן לא יחזרו, ואם כן, אז היא רוצה לדעת על זה, וגם, ששנה אחרי הן כבר בטוח לא יחזרו. אלה פטריות מאוד שובבות ומתעתעות! היא סיפרה ששנה שעברה קראו לה לכמה מצבורים גדולים והשנה היא חזרה לשם, ואין כלום. זה קצת מבאס לשמוע על זה, כי כבר חשבתי שכל שנה יצמחו לנו פטריות כאלה, זה דיי נחמד. אבל אני מרגישה שהן לא יאכזבו אותי! הן בטוח יחזרו! אולי אני אפזר להן קצת קומפוסט, שיהיה להן נעים.
בינתיים אני משקה שם כדי שלא יתייבשו לי מהחמסין, ובאמת יש מקומות שאני רואה ניצנים קטנים של פטריות שעוד יצמחו.

לפני יומיים כשהלכתי לקטוף פרחים, ראיתי אשה עומדת עם מכשיר מוזר מתחת לקווי מתח גבוה שיש ליד הבית שלנו. אמרתי לה שלום (בכל זאת, שני אנשים שעוברים זה ליד זה באמצע החורש) אבל היא לא ענתה, והתביישתי לדובב אותה. היום במסיבת פורים ביישוב ראיתי את השכנה שגרה שם, והיא אמרה שהיא גם ראתה אותה, ודווקא כן דובבה אותה, ומסתבר שהקרינה שם מאוד נמוכה |יש| זה ממש עשה לי מצב רוח טוב. עכשיו אני יודעת שהברוקולי העצום שצמח אצלינו הוא בזכות כישורי הגינון שלי, ולא בגלל הקרינה :-D (רציתי לשים לכם תמונה של הברוקולי הענק הסגול שלי, אבל אני רואה שבכלל אין לי תצלום שלו, ואכלנו אותו לארוחת ערב - עם חמאה ולימון יאאם).
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי ריש_גלית* »

קוראת. אכולת קנאה. את קוראת תיגר על העירונית שבי.
את יכולה להמליץ מה אפשר לשתול / לזרוע עכשיו בעציץ תל אביבי?
הולכת לבדוק גם ב ירקות בעציץ.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום (שבת), החלטתי לנצל את ההזדמנות שאני יכולה להשאיר את התינוקת עם בנזוגי, ולהתמודד עם כמה קוצים אימתניים ששמתי לב פתאום שגדלו על המסלעה, מעבר לגדר. זה לא היה נראה לי כמו משהו אחראי לעשות עם תינוקת על הגב, יש שם שוליים צרים וגובה של כמה מטר. שתלתי שם מטפסים והם נבלעו בתוך הסבך.
לקחתי מסור עם ידית ארוכה והלכתי מאחורי הגדר. את הקוצים הקטנים עישבתי ביד, אבל אז הגעתי לגדילן אחד גדול שאי אפשר לעקור ביד. דחפתי את המסור לתוך השיח. לא ממש ראיתי מה אני עושה, וקצת נאבקתי עם הקוץ עד שהצלחתי להעיף את כולו תוך שאני מחזיקה ביד השנייה את הגדר. המשימה הוכתרה כהצלחה. התקדמתי והגעתי לעוד אחד כזה גדול. החדרתי את המסור לתוך הקוץ וניסרתי. הפעם הרגשתי שממש הצלחתי להגיע לגזע ולנסר. ופתאום -

שפריץ אדיר של מים!

מה? מה זה? הרי אני רואה איפה הצינור של הטפטפות. והוא גם לא פתוח, אז למה שיהיו מים? שיט! ניסרתי את הצינור שמוביל מים אל הבית :-D
זה מה שנקרא עבודה שמייצרת עבודה. בנזוגי מאוד שמח שמצאתי לו תעסוקה לבוקר הלא מגובש הזה :-P מזל שהיה לו מחבר בגודל המתאים. מה שכן, הייתה קשת מאוד יפה מהשפריץ של המים, שגם השקו את הפול שזרענו מתחת למסלעה...
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

זה מה שקורה שמחליטים לעשב גדילן! תתביישי!
גדילן אוכלים, לא מעשבים!
:-)

מלבד זה שהוא טעים, הוא גם מטייב את האדמה לדעתי (אם כי אין לי ממש ידע באגרונומיה).

<הכל ברוח טובה>
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אורי, עם כמויות הגדילן שאני עוקרת כאן היית יכול לפתוח בתל אביב בר רסק ירוק ;-)
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

את כזותי חרוצה!
ועוד עם תינוקת קטנטנה...
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

זה מה שקורה שמחליטים לעשב גדילן
חחח..
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הבזיליקום והחסה נבטו. יש מעט עגבניות שנבטו בגינה, אבל המשתלה - ממש לא יצא כלום עדין. אני חושבת שאפשר להכתיר את רוב מה שיש שם ככישלון ולהתחיל מהתחלה.
אולי אני אקנה אדמת עציצים, למרות שהיא לא אורגנית. את המשתלה שיש לי כרגע עשיתי עם אדמת קומפוסט אורגנית, ואני לא כל כך מרוצה ממנה. היא כבדה, דחוסה, ותמיד נראית יבשה. שנה שעברה חיפשתי אדמת עציצים, אבל הבנתי שהכל עם תוספות של דשן וחומרים. אני אוהבת אותה בגלל שהיא אוורירית כזאת וקל להוציא את השתילים ולהפריד שתילים אם צריך, והיא גם מחזיקה טוב את המים.

בשבועיים האחרונים צמחו בגינה המון עלקות (לא הצלחתי להגדיר בדיוק איזה מין זה, אולי עלקת ארץ ישראלית או עלקת חרוקה?). כנראה שבאדמה שהבאנו היו זרעים. אלה צמחים טפילים שנצמדים לשורשים של צמח אחר, ושואבים את המזון שלהם מהצמחים הפונדקאים הללו, ובעצם ממש מזיקים. בהתחלה לא עשיתי כלום, כי חיכיתי לראות איזה פרחים יהיו להם, ובכלל, גם לפני שהם פרחו הם נראו מרשימים למדי עכשיו, אחרי שהם פרחו התחלתי לעקור אותם, אבל נראה לי שממילא רוב גוף הצמח מתחת לאדמה, וממשיך לעשות את הנזק. ניסיתי לטעום אותם, כי בכל זאת, הם נראים דיי עסיסיים, אבל הם התבררו כמרים. מה שכן, באגרטל הם די יפים :-)
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

תודה על המידע, מכניס בי אופטימיות. (וגם זה שאורי מגדל על הגג)
הבעיה היא שהכול צריך שמש: הכביסה, הגינה ודרום זה החזית שלנו, שאלה מצוינת איך נשלב את כול החלומות
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כשהתחלתי את הגינה החלטתי לנסות לעשות את זה יותר מסודר, לעקוב, כדי ללמוד ולהשתפר מגינה לגינה. אחד הדברים שעניינו אותי הוא השוואה בין זרעים, ומעקב אחר מקור השתילים, כדי לדעת שנה הבאה במה הכי כדאי להשתמש. עכשין, כשגינת החורף הולכת ונעלמת מיום ליום, אני רוצה לנסות לסכם את מה שהיה.
גזר
זרעתי ארבעה זנים של גזר.
הנגלה הראשונה, שהייתה מוקדמת למדי, כללה שלושה זנים, שנזרעו באותה ערוגה אורגניגן, מקול - chantenay red cored 2, אור חדש (חבל שיצרני הזרעים הישראליים אינם נוהגים לציין זן).
הגזר של אורגניגן טעים למדי, אולי הטעים מביניהם. אבל - הגזרים ארוכיםבמיוחד ודקים, וקשה מאוד להוציא אותם מהאדמה שלנו, שהיא מאוד חרסיתית. כל פעם שהלכתי להוציא גזרים זה לקח לי חצי שעה עבודה, גזרים שנשברים באדמה, ותסכול. כשנעזרתי בקלשון זה היה יותר פשוט.
הגזר של מקול יותר תפל, עבה מאוד למעלה אבל מתדקק מהר, קצר, קל מאוד לשלוף אותו, אבל צריך לדלל במרווחים גדולים יותר בגלל העובי בראש הגזר.
הגזר של אור חדש מתוק, ואחיד יחסית בעובי. לא ניסיתי לשלוף אותו ביד, אז אני לא יודעת אם נשבר או לא.

אחרי הנגלה הזאת זרעתי לקראת סוף הסתיו, במקום אחר בגינה שורה ארוכה מאוד עם חלק מהזנים הללו, וזן אחד אחר של מקול. באופן כללי אפשר לומר שכל השורה לא הצליחה. זאת הייתה ממש אכזבה, כי תכננתי על כמות יפה של גזר. המסקנה שלי היא - לא להסיק לגבי טיב זרעים במהירות, כיוון שזרעים שהצליחו בצורה מצויינת בנגלה השנייה, לא נבטו כלל בנגלה השנייה. אם לא הייתי זורעת אותם כבר בהצלחה, הייתי עלולה להסיק שהזרעים לא טובים. אני חושבת שהסיבה לאי ההצלחה היא אולי השקייה לא מספקת בשבועיים הראשונים וגם התייבשות של האדמה בגלל שלא היה שם חיפוי כמו בערוגה הראשונה. עכשיו, עם ההתחממות, פתאום שתילים זעירים של גזר שכן נבטו, אבל לא צמחו כל החורף, הביאו קפיצת גדילה, ואולי אוכל לדגום גם את הזן הרביעי בקרוב.

עוד דבר שניסיתי - שתילה מחדש של גזר שדולל - הצליח. תמיד חשבתי שאי אפשר לעשות את זה, ובאמת בהתחלה היה נראה שהשתילים לא נקלטו. כרגע הגזרים הללו באמת קטנים, אבל זה בגלל שהם במקום מוצל. יהיה מעניין לראות מתי יהיו מוכנים לאכילה.
אמא_אדמה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

וואו, איזה מחקר מקיף על הגזרים ! כל הכבוד!
שמש_בחורף*

בלוג גן ירק חדש

שתילה מחדש של גזר שדולל - הצליח. תמיד חשבתי שאי אפשר לעשות את זה
גם אני! נחמד לשמוע שאפשרי.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אפונה
אחת החוויות שהכי זכורות לי מהילדות זה הכיף שבלקטוף אפונה בגינה. היום אני לא מבינה איך אבא שלי נתן לנו לקטוף לבד, הרי השתילים כל כך עדינים!

אבא שלי תמיד הסביר לי שיש שני סוגים של אפונה : snap pea ו-snow pea. סוג אחד (snow pea) אוכלים כשהוא עדיין שטוח, ואז אוכלים את התרמיל - מה שקוראים אפונה סינית, ובסוג השני אוכלים את הגרגרים בפנים, אחרי שהאפונים גדלו. הוא טוען שצריך לגדל רק את ה-snow pea שזה הולך יותר טוב באזור שלנו.

השנה היו לי זרעי אפונה משלושה מקורות. הייתה לי קופסה גדולה של אפונים שקניתי באיטליה (snap), שארית של חפיסה מהזרעים שאבא שלי הביא מאוסטרליה (לא מוצאת את האריזה, כנראה היה snow), ואפונה תאילנדית שגם אותה אבא שלי קנה בחו'ל (זרעים קטנים וחומים - אולי כתוב מה זה, אבל אני לא יודעת לקרוא תאילנדית :-D ).

התחלתי עם האפונים מאיטליה. הנגלה הראשונה לא נבטה. בנגלה השנייה שהייתה מאוחרת יותר, זרעתי שורה ארוכה-ארוכה, רובה מאיטליה וטיפה משני הסוגים האחרים. כל האפונים מאיטליה לא נבטו ורק המעט שזרעתי בין לבין הצליח! האכזבה הייתה גדולה. הם לא ממש התפתחו וכבר חשבתי שלא יהיו יותר מדי אפונים. מדי פעם היה איזה פרח ופה ושם כמה תרמילים. פתאום, בשבועיים האחרונים יש לנו כמויות של אפונה! זה ממש כיף (מה הייתי עושה עם כל האפונה, אם כל מה שזרעתי היה גדל?).

התרמילים של האוסטרלית גדולים ושטוחים ונראים מרשימים. התרמילים של התאילנדית קטנטנים, כהים ונראים קשוחים כאלה. אבל - האפונה התאילנדית טעימה!!! מתוקה-מתוקה. הנה תמונת השוואה

הדליה:
יש לי אפונה בשני מקומות. שורה אחת זרעתי לאורך גדר - נוח מאוד לקטוף. את השורה השניה זרעתי במקום שלא היה לה על מה לטפס, אבל תכננתי למתוח חוטים. כיוון שרוב השורה לא הצליחה, כאמור, אז התעצלתי להדלות את האפונה, ואמרתי, ננסה לעשות קצת פרמקלצ'ר, ולא לעבוד קשה מדי אם לא צריך. המסקנה - צריך! אי אפשר לראות את האפונים בתוך השיח השרוע על הרצפה, ואם מרימים את השיח להסתכל מלמטה, זה פוגע בשיח העדין. לא נורא, את התרמילים שנפספס נשמור לזרעים.

איפה קונים זרעים של אפונה?
אני לא ראיתי כמעט בשום מקום (אולי רק ב"בן שחר" וזה אפונה וורודה מורעלת - איכס!). מזל שאבא שלי נסע שוב לאוסטרליה, וביקשתי ממנו זרעים לשנה הבאה. כמובן שגם נאסוף לבד (אם כי קשה לי להחליט מתי צריך להפסיק לאכול ולהתחיל לאסוף, ואני גם לא יודעת אם לא תהיה הפריה הדדית בין שני הזנים שיש בגינה שלי). ליאת טאוב גם סיפרה שבירושלים קונים אפונה תימנית שמיועדת למאכל, והם זרעו וגידלו אותה בהצלחה.
בונבון_ופרח*
הצטרפות: 23 נובמבר 2005, 19:02
דף אישי: הדף האישי של בונבון_ופרח*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי בונבון_ופרח* »

גם אצלי בגינה הגזר של אורגניגן היה דק וקשה מאד להוצאה. הילדה לא ויתרה לו ועל כל אחד שיצא נשברו לה 2-3 אחרים. העיקר שהיתה מרוצה..
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

טרה, בקשי מאביך זרעים לתירס ולדלעת שנקראת באוסטרליה JAP PUMPKIN, ואחרי שתטעמי תודי לי הרבה מאוד. מימי לא טעמתי תירס מתוק וטעים כל-כך כמו באוסטרליה, והדלעת הזו הי די קטנה (נניח כמו מלון), אין לה מרקם חוטי כמו לדלעת הישראלית הממוצעת, היא מתוקה-מתוקה, ויש לה איזה בן-טעם אגוזי.
היא כל-כך טעימה, שרוב מה שעשינו איתה היה לקלות אותה על הגריל ולאכול בלי כלום.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

גם אצלי בגינה הגזר של אורגניגן היה דק וקשה מאד להוצאה. הילדה לא ויתרה לו ועל כל אחד שיצא נשברו לה 2-3 אחרים.
אז "גיליתי", שעם הקלשון זה כל כך קל ונוח להוציא גזר, שעכשיו אני מוציאה רק ככה.

בקשי מאביך זרעים לתירס ולדלעת שנקראת באוסטרליה JAP PUMPKIN,
אבא שלי מאסכולת "אין טעם לזרוע שום דלעת חוץ מדלורית", אבל אני אבקש ממנו. תודה על הטיפ :-)
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

(מה הייתי עושה עם כל האפונה, אם כל מה שזרעתי היה גדל?).

היית קוראת לי, ואני מבטיחה שלא היה נשאר לך אפילו גרגר אחד (וגם לא תרמיל אחד, אני אוכלת גם אותם). אני מכורה לאפונת גינה טריה. והילדה ירשה ממני את הגנים, ואוכלת גם אפונת סנפרוסט קפואה (בלי לדעת שעשיתי את זה שנים)
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

השבוע כש-במבי ק באה לבקר, גילינו על הברוקולי עשרות זחלים לא מוכרים בצבעי שחור-ירקרק-לבן . מעיון באנציקלופדיה גיליתי להפתעתי הרבה שאלה זחלים של לבנין הכרוב! אם אלה זחלים של לבנין הכרוב, מהם הזחלים הירוחים שאנחנו בדרך כלל מוצאים על הכרוב?!?! כשראיתי שהם לא מסתפקים בעלים של הברוקולי, ומכרסמים גם את הפרחים שאנחנו עדיין קוטפים, עשיתי להם רילוקיישן לכרוב שפרח מבלי להוציא ראש. נראה שהם נהנים שם :-) הנה הקטנה שלי עושה להם טובה :-D

ביום חמישי יצאתי סוף-סוף שוב לקטוף פרחים, אחרי שמסיבות טכניות לא התאפשר לי במשך כמעט שבועיים. מה שטוב בעבודה הזאת, שזה ממש מכריח אותי כל אביב לצאת ולהיות בחיק הטבע, להסתכל סביבי ולשהות בין הפרחים. יש המון זמן לחשוב, ועולות לי כל מני מחשבות שביום-יום אין זמן אליהן. לפעמים יש לי רעיונות שנראים כל כך הגיוניים כשאני חושבת אותם לראשונה, ואחר כך במחשבה שניה נראים הזויים.

אני גם רואה המון חרקים מעניינים, עכבישים, חיפושיות, ואני רוצה לדעת מיהם. לפעמים אני מדמיינת שזה מין שלא מוכר עדיין למדע ואני מגלה אותו (כשהייתי ילדה קראתי ספר מסדרת ספרי מרגנית, על בוטנאית שמגלה פרחים לא מוכרים למדע, ומאז זה נתקע לי בראש :-D). בזמן שקטפתי ראיתי זחל אחד ירוק עם פסים כתומים , שטיפסה עליו חיפושית. הזחל עשה מין תנועה מהירה, כמו הצלפת זנב, רק שעם הגוף שלו, והעיף את החיפושית. הוא נורא סיקרן אותי, והחלטתי לגדל אותו ולראות איזה זחל ייצא ממנו. שמתי אותו בשקית הבד שלי, וכשחזרתי הביתה הוצאתי אותו והוא מיד התחיל לזחול במהירות מדהימה. אף פעם לא ראיתי זחל כזה נמרץ! שמתי אותו בקופסת החרקים הקטנה של הבת שלי, עם קחוונים טריים, ועכשיו צריך לחכות ולראות לאיזה פרפר יהפוך..חבל שאין ספר טוב של זחלים. אפילו במגדיר הפרפרים שיש לי, יש תמונות רק של כ-5 זחלים :-( אני אנסה לחפש פורום של חובבי פרפרים ואולי יוכלו לענות לי.

אחר כך המשכתי לטייל, ומעדתי בבור קטן שנוצר מחריש של האדמה. הצמחיה כיסתה את הבור, וכך עיקמתי את הרגל :-( התינוקת היתה קשורה היטב על הגב ב-מנשא מסורתי שתפרתי, ולא קרה לה כלום. צלעתי הביתה ולמזלי רק אחרי שהגעתי הכאב החמיר, עד למצב שלא יכולתי אפילו ללכת שני מטרים. ממש תאונת עבודה :-) עכשיו המצב הרבה יותר טוב, אבל זה יקח כמה ימים עד שאוכל לחזור לקטוף ולעבוד בגינה, ועוד שבוע מתחיל חופש פסח לילדים שהולכים לגן. ויש לי כל כך הרבה עבודה להספיק עכשיו. והכל חייב להיות עכשיו, כי זו העונה. מבאס. במיוחד שחלק גדול ממה שזרעתי לא הצליח, ואני צריכה לחזור על הכל. וזה כבר באיחור. ועכשיו התברר לי (הודות לקישורים מצויינים ש-טלי מא נתנה לי), שגם את הבצל לשנה הבאה הייתי צריכה לזרוע במרץ! אז הכל דחוף-דחוף.

הקישורים מטלי:
זמני זריעה מהאתר של משק בן צבי
לאחרונה, איריס בן צבי פתחה גם בלוג אישי ובו יש פירוט נוסף - מצמיחה מאדמה
ויקיפדיה ישראלית אורגנית
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

ביום חמישי יצאתי סוף-סוף שוב לקטוף פרחים, אחרי שמסיבות טכניות לא התאפשר לי במשך כמעט שבועיים. מה שטוב בעבודה הזאת, שזה ממש מכריח אותי כל אביב לצאת ולהיות בחיק הטבע, להסתכל סביבי ולשהות בין הפרחים
לא הבנתי למה את מתכוונת "בעבודה הזאת". האם זאת עבודתך - פרנסתך? או האם זאת איזושהיא מטלה שאת צריכה לעשות?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מגלישה באינטרנט וקריאה במגדיר הפרפרים, נראה לי שהזחלים הירוקים על הכרוב הם של לבנין הצנון, ולא לבנין הכרוב, כמו שחשבנו בטעות.

האם זאת עבודתך - פרנסתך?
כן, אני אוספת פרחים ומכינה תערובת צמחים ופרחים לתה, שאני מוכרת. העניין הוא שיש רק כמה שבועות בהם פורח כל פרח, ומה שאני לא אספיק עכשיו כבר לא יהיה אחר כך.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אתמול זרעתי ישירות לגינה עגבניות, פלפלים, צנוניות, לוביה, בזיליקום, תירס בטראסה. לוביה וצנוניות בערוגת הנענע.
היום זרעתי שעועית ירוקה וצהובה לאורך הגדר שתלתי בטראסה מלפפונים מהמשתלה שעשיתי לפני שבועיים (?). תירס* ליד הפסיפלורה.
חוץ מהלוביה והשעועית, כל הזרעים אורגניגן.

כל הזחלים של הלבנין זחלו על קיר הבית והתגלמו בגג שלנו :-) אם לא הייתי קוראת על התופעה הזאת במגדיר, אני לא חושבת שהייתי שמה לב לגלמים.

היום כשעבדתי בגינה ראית המון המון חיפושיות משה רבינו, ואת כל שלבי הגלגול שלהן, המונים.
שמש_בחורף*

בלוג גן ירק חדש

מהם הזחלים הירוחים שאנחנו בדרך כלל מוצאים על הכרוב?!?!
אולי פרודניות, לא? רכים, ירוקים בהירים ולא מבריקים
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

מקווה שהחלמת מהנפילה. נשמע מלחיץ...

אתמול גם אני התחלתי עם גינת הקיץ שלנו, סוף סוף. עבדתי כמעט שלוש שעות וזה היה ממש כיף. הערוגות מוכנות והיום אני מקווה לזרוע בהן...
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

במבי, מפרגן.
יש עידכון?
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

זרעתי - דלורית, לוביה (שניהם מ טרה רוסה), מלון ותירס. יש מקום פנוי לעגבניות ומלפפונים. טרה, מתי הופך להיות מאוחר מדי לזריעות קיץ?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טרה, מתי הופך להיות מאוחר מדי לזריעות קיץ?
המממ.. לא יודעת.
שנה שעברה עברנו לבית ביולי, ודבר ראשון עשינו גינה. קנינו שתילים וזה היה מצוין. מלון ואבטיח שצמחו לבד לא הספיקו להבשיל (אבל השתמשתי במלונים הירוקים כמו בקישואים! וזה יצא טעים.) נראה לי שכדאי לסיים זריעות עד מאי. אבא שלי בכלל טוען שהכי חסכוני זה לקנות שתילים ביוני. שבחום הכל גדל כל כך מהר שמה ששתלת חודשיים קודם יהיה בסופו של דבר באותו גודל.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ביום שבת זרעתי מספר זני בצל, מנגולד, סלק, דלורית, ליפא למטה. המנגולד והסלק כבר מראים נביטות, אחרי 4 ימים! שתלתי גם שתילים גדולים של עגבניות שמצאנו בקומפוסט של אבא שלי. החמסין קצת מקשה עליהם, אבל נראה לי שיהיה בסדר.
גם הצנוניות שזרעתי נבטו כבר אחרי כמה ימים. אני לא מבינה למה לא זרעתי עוד צנוניות כבר לפני חודש :-(

בשבוע האחרון יש לנו המון תותים. כבר חשבתי שלא יהיו, ופתאום כולם התחילו לפרוח. אנחנו קוטפים כל יום וגם אם התותים עוד קצת ורודים, אחרת הבולבולים והחשופיות חוגגים עליהם. הנה לקט מהגינה מהיום. זה היה כל כך יפה, שהייתי חייבת לצלם.
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

המנגולד והסלק כבר מראים נביטות, אחרי 4 ימים!

ואני בדיוק רציתי לשאול אותך אם גם אצלך זריעה ישירות באדמה מביאה לנביטה מהירה מאוד יחסית למשתלה. גם אני גיליתי אתמול נביטות אחרי ימים ספורים, וזה ממש הפתיע אותי, כי במשתלה זה לוקח בד"כ כשבועיים. שתילי עגבניות מהקומפוסט - אצלנו תמיד תפסו. זה שיח חזק מאוד מאוד. השנה, מאיזושהי סיבה עלומה, אין לנו נביטות ספונטניות של עגבניות. בכל שנה, עד עכשיו, היו לנו עשרות שתילים כאלה...

והתותים שלך - השיחים ממש מתחילים לשגשג (סוףסוף יש השקיה מסודרת אחרי ההזנחה של סוף החורף). פה ושם יש איזה פרח, אבל נראה לי שכרגע הם עסוקים בלהתחזק ופחות בלהוציא פירות. איזה יופי של תמונה (ועדיין יש לכם אפונה!)
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני חושבת שהנביטות המהירות הן בגלל הטמפרטורות הגבוהות יותר שיש בזמן האחרון.
אני דיי מרוצה מהזריעה ישירות לאדמה. זה חוסך עבודה אחר כך, והאדמה מתייבשת לאט יותר ונראה שלשתילים נעים יותר.
כמעט כל מה שזרעתי לאחרונה, נבט. זה מאוד כיף לראות. הפלטה היחידה זה פלפלים. ניסיתי כמה פעמים, זרעים חדשים של אורגניגן, וכלום לא יצא. גם הבצל של אורגניגן, מחבילה שהייתה פתוחה, לא הצליח מי-יודע-מה. זרעתי אותו ליד זרעי בצל אחרים, חלקם ישנים יותר, שכן נבטו.

בימים האחרונים זרעתי במיה, תירס מקלח משנה שעברה ותרד יפני בגינה למטה.

התותים נהדרים, מניבים שניים-שלושה חופנים מדי יום, וזה ממש כיף. הבצל כמעט נגמר, והגבעול של פרח הבצל מתחיל להיות עצי ופחות כיף לאכול אותו.

השומר שהתחיל לגדול משומר שקטפנו, נראה טוב. שמתי לב לתופעה הזאת אחרי שקראתי בבלוג של נ ע מ ה שלא כדאי לעקור שומר, כי גדל שומר חדש מהשורש שלו. אני גם ככה כמעט לא עוקרת צמחים, ואת השומר קטפתי על ידי סיבוב של הצמח. כשהסתכלתי, ראיתי שבאמת צמחו שם שומרים חדשים. גם בשומר ותיק שנשאר בגינה, והגיע למימדי ענק, צומחים מתוך השומר, שומרים קטנים, חדשים.
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

בימים האחרונים זרעתי במיה, תירס מקלח משנה שעברה ותרד יפני בגינה למטה.

גם אני! היום -במיה, עוד תירס, עגבניות שרי... את יכולה להסביר לגבי השומרים? כשהכנתי את הערוגות עקרתי כמה שומרי ענק כי הייתי בטוחה שהם כבר סיביים ולא ראויים למאכל (מבחינת הטעם והמרקם). מה את עושה? את חותכת אותם עם סכין בגובה האדמה?

אני דיי מרוצה מהזריעה ישירות לאדמה

גם אני. זה עובד מצויין וכמעט הכל נובט.

לגבי התותים - מה המהלך של פרח-פרי? קודם הפרח הלבן משיר את עליו ואח"כ צומח הפרי? יש לנו כמה פרחים, אבל חלקם השירו את העלים ולא ברור לי אם זה חלק מהתהליך או שמשהו השתבש ולא יצאו מהם פירות בסופו של דבר.
אמא_אדמה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

מה את עושה? את חותכת אותם עם סכין בגובה האדמה?
כן..
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

ואז צומחים כמה שומרים קטנים מהגדם? כמו בכרוב (אם אני זוכרת נכון)? איזה באסה שעקרתי...
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

קודם הפרח הלבן משיר את עליו ואח"כ צומח הפרי?
כן.

מה את עושה? את חותכת אותם עם סכין בגובה האדמה?
אני תופסת את השומר, ומסובבת ומסובבת, עד שהוא "נשבר", כנראה בדיוק במקום הנכון. לפעמים זה נעקר בטעות, אבל בדרך כלל מצליח לי.

ואז צומחים כמה שומרים קטנים מהגדם? כמו בכרוב (אם אני זוכרת נכון)?
כן. אבל ראיתי שגם מהענקיים צומחים שומרים קטנים, מתוך הפקעת עצמה. יש לי אחד כזה ואני מחכה לראות מה יקרה, ואולי גם לאסוף זרעים.

השבוע אספתי זרעים של כרוב סיני ושל חסה. רציתי לאסוף מצנוניות, אבל הכל מלא כנימות. ונראה מה עוד יהיה לי כוח. אולי סלרי, פטרוזיליה. השומר והכוסברה לא הוציאו זרעים שאפשר לאסוף.
אמא_אדמה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

היום זה היה הגבול שהצבתי לאפונה הסינית שלי להתייבש.
כבר 3 חודשים מאז שסיימנו לאכול ממנה והיא מה זה לקחה את הזמן עד ההתייבשות...

אחרי החום המטורף של הימים האחרונים נשברתי.
עקרתי את כולה , זרעים שהתייבשו - סבבה, נשמרו. כל אלה שעדיין לחים - לקומפוסט..
לא יצא כמות כמו שציפיתי אבל לפחות פיניתי מקום לאבטיחים..
גידלת פעם אבטיח, טרה?
כמה מים הוא צריך?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עד היום לא הצליח לנו אבטיחים. אני עצמי ניסיתי רק פעם אחת, וזה היה מאוחר מדי בעונה. אבל אני יודעת שגם אבא שלי לא הצליח (נשארו קטנים ובפנים ורוד). נראה לי שזה בגלל שהוא קמצן במים. אני חושבת שהם צריכים הרבה מים. אני חושבת לשתול את השתילים של האבטיחים שיש לי מתחת לניקוז של המרפסת איפה שאני שופכת את הבריכה של הבנות בקיץ. אבל יש תקופות שהן לא עושות בריכה :-~ לא יודעת. מצאתי היום גם זרעים ששמרתי מ"אבטיח אישי מחוות רודד" שמוכרים לפעמים בתחילת העונה, וראינו כמה פעמים שהם הכי טעימים. אנסה גם אותם. יכול להיות שאצלינו לא מספיק חם לאבטיחים.

אני זרעתי שעועית מתחת לשתילים של האפונה שעדיין בחיים. הם כבר נבטו, ולא נראה לי שמפריעים אחד לשני בינתיים.
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי נונה_בי* »

גם כאן הנביטה בגינה מהירה מאוד עכשיו.
עוג הבנזוג אמר לי היום שאבטיח לא צריך השקיה כשמתחילה הפריחה. אם משקים יוצא פחות מתוק ושבכלל אפשר לגדל אבטיח בעל.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אם משקים יוצא פחות מתוק ושבכלל אפשר לגדל אבטיח בעל.
אה-הא! מעניין מאוד. אז אולי אצלינו קר מדי? נראה מה יהיה השנה.
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

אבל יש תקופות שהן לא עושות בריכה

אז אולי תקחי את קערת המים מהכיור ותשפכי לניקוז פעם או פעמיים ביום? היא הרי מתמלאת ממש מהר...
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בנזוגי אומר שזה לא כזה פשוט (העניין של לגדל אבטיח בעל).
שאפשר לגדל בעל, אבל במדבר, איפה שיש המון טל. שהוא אמור לעשות את תחילת הגדילה שלו בסוף החורף, על מי גשמים, ואחכ מממשיך להתקיים מהטל. ושבמשך היום הוא צריך המון חום ויובש.

ועכשיו הסתכלתי בערך אבטיח בויקיפדיה האורגנית, וראיתי שכן צריך הרבה מים. אז מצד אחד אני מבולבלת, ומצד שני, אני שמחה שמקודם, כשכתבתי שצריך הרבה מים, שלא כתבתי שטויות :-D

אמא אדמה, אתמול זרעתי מהזרעים של הפלפל ההונגרי שקיבלתי ממך לפני שלוש שנים במפגש זרעים, במעטפה עם ציורים מושקעים, זוכרת ?
אמא_אדמה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

וואלה? נראה אם ינבטו אחרי כל כך הרבה זמן.

במשתלה בשפרעם, איפה שקניתי השנה הרבה שתילי ירקות אמרו לי שקישוא , מלון, דלעת ופקוס - את כולם הם מגדלים ללא השקייה בכלל! רק קצת עד ההקלטות וזהו.

מדהים , לא?

השנה אני מנסה את זה בעצתם.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שנה שעברה לא יצאו לנו קישואים בכלל מהשתילים שקניתי בשפרעם. הצמחים היו ענקיים, אבל לא הייתה הפריה, כנראה, או משהו. שאלתי אותם, והיא אמרה לי שאולי השקיתי יותר מדי...
אמא_אדמה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אני עושה הפרייה ידנית לכל הדלועים.אם השקית יותר מדיי יכול להיות (אולי) שזה גרם לזה שלא היה תזמון טוב בין הופעת הפרחים הזכריים לנקביים.
נונה_בי*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי נונה_בי* »

אני משקה את האבטיח הרבה עכשיו וכשיצאו פרחים אפסיק. אעדכן מה קורה.
נונה_בי*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי נונה_בי* »

נראה לי שלחלק אפסיק לחלק אמעיט ולכמה אשאיר את ההשקיה.
לא שיש לי כמות שאפשר להסיק ממנה משהו גורף :-P
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני עושה הפרייה ידנית לכל הדלועים.אם השקית יותר מדיי יכול להיות (אולי) שזה גרם לזה שלא היה תזמון טוב בין הופעת הפרחים הזכריים לנקביים.
המממ...אולי. אני צריכה שתראי לי בדיוק מה את עושה. אם תוכלי לבוא לבקר אותי כשיהיו פרחים בקישואים, זה יהיה טוב :-D

אני ממשיכה בזריעות ובשתילות. עושה קצת תיקונים, נניח אתמול זרעתי שעועית במקומות שלא נבט, כנל עם הבצל.
ראיתי שהבמיה והתירס כבר נבטו. שתלתי קישואים מהמשתלה, ושמתי כמה במקום שהוא אמנם צמוד לגינה, אבל לא מחובר לטפטפות של הגן ירק. נראה. במחשבה שניה, זה נורא קרוב, אז בטח האדמה כולה לחה מלמטה. פתאום נזכרתי שבכלל לא זרעתי מלונים. :-P
אתמול זרעתי מנגולד ושתלתי עירית. קניתי עציץ במשתלה, ופרקתי אותו לעשרות עיריות קטנות. אני חושבת שאולי זה יכול להיות תחליף לבצל ירוק שהולך ונגמר.
ביום שישי מצאתי אצל גיסתי צמח של בטטה בצנצנת, ולקחתי ייחורים. הם כבר התחילו להשריש, ובקרוב אשתול אותם.

ביום שבת נסענו לאח של במביק לראות מערכת של מים אפורים. עם כל הגינת קיץ הזאת והבצורת, התחלנו לחשוב על בניית מערכת. כשבנינו את הבית עשינו "הכנה" - הפרדה של הצנרת, אבל עד עכשיו לא היה לנו זמן/רצון/כסף להמשיך עם זה.
ממה שהבנו, בניית מערכת ביולוגית (בריכות עם צמחי מים) שאיתה אפשר להשקות גן ירק היא מורכבת, ולוקח כשנה עד שהמערכת מתייצבת. החלטנו כרגע פשוט להזרים את המים בצורה לא מטופלת לבוסתן שלנו, שמרוחק מהגינה והבית ואין שם ירקות. אני לא יודעת אם העצים צריכים כל כך הרבה מים, אבל זה משהו שאפשר לעשות במיידי, אולי בסופש הקרוב. אני כבר מתחילה לתכנן מה לזרוע שם - דלעות נוי, תירס צבעוני, כותנה.

התחלנו גם לחשוב על השקעה בחצר שתיהיה יותר נעימה לילדות לשחק. כרגע כל האנרגיה הולכת לגן ירק. החלטנו לעשות איזו סוכה זמנית עם ליפות, אז זרעתי ליפות בעציצים גדולים, כדי שכשנדע איפה עושים את הסוכה, כבר יהיו צמחים. גם במרפסת החלטנו להשקיע, לשים קצת גרניומים וכאלה. התחלתי לאסוף עציצים שיש לי ולהכין (כמובן שישר ראיתי את פונטציאל הרחבת הגינה ועשיתי עציצים עם רוקט, מנטה ועירית :-P )
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

בניית מערכת ביולוגית (בריכות עם צמחי מים) שאיתה אפשר להשקות גן ירק היא מורכבת

אז למעשה לא כדאי להשקות ירקות נניח עם מים שנאספים הקערה בכיור? (לפעמים יש שאריות של בצק, קצת סבון כלים אקולוגי, או קפה מהמקינטה, או דברים מהסוג הזה). לעצים זה בסדר מים לא מטופלים? או שאני אשאל ישירות את אחי :-D

גם אני בכיוון של סוכה כזאת, ובדיוק בדיוק גם אני עובדת על עציצים גרניומים. לאמא שלי יש מלא סוגים, ואני הולכת לקחת ממנה ייחורים. אני עושה מין ערוגות ממגירות ישנות, ובהן אשתול את הייחורים. את הערוגות האלה אנחנו משקים בעיקר עם מים שנאספים בקערה בכיור - לא להאמין כמה מים נאספים סתם ככה ביום תמים של שימוש אגבי במטבח. זה קצת מכניס לדכאון לחשוב על כל הפוטנציאל הזה. לפני שבוע הייתי אצל חברה שלי. היא הכניסה כלים למדיח, בזמן שהמים היו פתוחים, וכל כלי גם שטפה וגם עשתה הפסקות כדי לספר לי משהו, והמים זורמים זורמים, ולי כואב הלב, ממש ממש היה לי קשה לראות את זה, ולא העזתי להעיר לה על זה... כשלא מתנסים בקטע הזה עם הקערה, ממש קשה להבין כמה מים מתבזבזים.

צדקת נראה לי לגבי המזג אוויר והנביטות. כל הזרעים שזרעתי לפני כשבוע עדיין לא נבטו (עגבניה, במיה, תירס).
אורי_יורמן*

בלוג גן ירק חדש

רציתי רק לספר שרשת הצל שבניתי לערוגה הגדולה שלי ממש מוכיחה את עצמה
הצמחים שם גודלים יותר מהר, לא מתייבשים וכו'.

כנ"ל ההחלטה לזרוע מלא קטניות. זה מהווה אחלה הצללה וחיפוי קרקע, שומר על הלחות ועוד.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני לא מאמינה שלא זרעתי מלון |אוף| העיקר שיש 30 שתילים של דלורית (שאף אחד בטח לא יאכל חוץ ממני, כמו המנגולד :-P)

התחלתי גם לאסוף מים מכיור המטבח ולהשקות בחוץ. קצת מעיק, אבל חוסך המון מים (כי פתאום כשרואים את הקערה מתמלאת במהירות, מתחילים לשים לב יותר, כדי לא לרוץ החוצה כל פעם - אני ממליצה לכם לנסות, אפילו רק ליומיים, ותראו כמה מים זורמים במטבח כל יום).

ראיתי עכשיו בספר של טליה שניידר שהיא כותבת לא להחזיר לאדמה מים לא מטופלים. אנחנו תכננו להחזיר רק מהמקלחות, בלי כביסה ומטבח, והמים האלה די נקיים, אז אני לא יודעת.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כשלא מתנסים בקטע הזה עם הקערה, ממש קשה להבין כמה מים מתבזבזים.
כתבנו יחד :-D
איזה קטע, עם הקערה והגרניום, והסוכה אנחנו עושות אותם דברים יחד :-O גרייט מיינדס תינק אלייק!

כנ"ל ההחלטה לזרוע מלא קטניות. זה מהווה אחלה הצללה וחיפוי קרקע, שומר על הלחות ועוד.
אני גם שמתי לב שהעשבים ממש שומרים על הלחות. כל פעם שאני מעשבת ורואה את ה"לפני" ו"אחרי" אני תוהה אם צריך בכלל לעשב!
טללים_של_בוקר*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 11:53

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טללים_של_בוקר* »

מחפשת זרעים/שתילים של לופה
אולי במקרה יש לך ספייר למכירה/החלפה
או אם תרצי ספרי לי איפה רכשת אותם
תודה
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

לגבי בצל ירוק- גם ככה כשאוכלים בצל ירוק חותכים את החלק התחתון של השורש וזורקים.. אז החזרתי הרבה פעמים את החלק הזה לאדמה ויצא עוד בצל ירוק מצוין כמו קודמו :-) נדמה לי שזה עובד בדיוק כמו התגלית על השומר שצויינה קודם.
טרה, לגבי התותים - ציינת שיוצאים מלא תותים אבל לא ראיתי את מועד השתילה/הזריעה, או שהם משנה שעברה?
איפה קונים זרעי מלפפונים, הבנתי שאין בכל מקום?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לגבי בצל ירוק- גם ככה כשאוכלים בצל ירוק חותכים את החלק התחתון של השורש וזורקים..
:-O את הלבן של הבצל ? או רק את השורשים? (אמא שלי אמרה לי שהם היו אוכלים גם את השורש של הבצל).

טרה, לגבי התותים - ציינת שיוצאים מלא תותים אבל לא ראיתי את מועד השתילה/הזריעה, או שהם משנה שעברה?
כן, הם משנה שעברה. תותים הם צמחים רב שנתיים. עכשיו יש פרי, ועוד מעט הם יתחילו להוציא שלוחות ולהתרבות (כמו הצמח נוי הנפוץ הזה עם הפסים ירוק/לבן).

איפה קונים זרעי מלפפונים, הבנתי שאין בכל מקום?
איפה שיש זרעים. לאורגניגן יש זרעים של מלפפון, אז כל מקום שמוכר אותם, יהיה לו. אני רואה אותם בכל מקום, משתלות, חנויות טבע, וכו. מכירה באזור הצפון, לא יודעת מאיפה את, אבל בכל משתלה טובה צריכים להיות זרעים. אפילו בהום-סנטר ראיתי זרעים.
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

את הלבן של הבצל

אמא שלי עושה את זה ויוצאים לה בצלים חדשים
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל למה אתם לא אוכלים אותו? זה החלק הכי טעים :-O
ואם אתם לא אוכלים אותו, אז למה אתם לא פשוט קוטפים עלים ירוקים מהצמח ומשאירים את השורש באדמה?
במבי_ק*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי במבי_ק* »

אבל למה אתם לא אוכלים אותו? זה החלק הכי טעים

אוכלים, אוכלים. אבל אנחנו מקבלים צרורות ענק של בצל ירוק. כמה אפשר לאכול. זאת גם הסיבה שהוא לא נשאר באדמה אלא הולך אליה - הוא מגיע עם הסל האורגני. שתביני איזה כמויות - אני ואמא שלי מתחלקות בסל כזה. אני זאת שמבצעת בפועל את החלוקה ומשתדלת שהיא תהיה הוגנת גם אם לא שווה (לפעמים יש אייטם שאי-אפשר או לא בא לחלק). אז לפני שבוע, אחרי שחילקתי שמתי את הירוקים במקרר. נתקלתי בצרור ענק (!!!) של בצל ירוק. אמרתי לעצמי - שיט שכחתי לתת לאמא את הבצל הירוק, אביא לה מחר. אני באה למחרת (בלי הבצל, סתם להגיד שלום) והיא אומרת לי - נכון שהבאת לי את כל הבצל הירוק? תודי!

בקיצור, כל אחת היתה בטוחה שהיא קיבלה את כל הכמות, כי זה כ"כ הרבה.
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אה...הבנתי.
כשהיה לי בגינה הרבה בצל ירוק התחלתי להשתמש בו במקום בצל, בבישולים. נגיד 4 בצל ירוק מטוגן, עם עגבניות, לרוטב פסטה, או 4 בצל ירוק למג'דרה. פעם אחת עשינו עם חברים פיתות בסאג', והבאתי בצל ירוק מטוגן למרוח על הפיתות כמו זעתר, וכולם אכלו את זה ככה, כמו סלט, ושאלו איך הכנתי :-D זה היה רק בצל ירוק מטוגן קלות בטיפה שמן זית.
אם_אוהבת*
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

בעבר ניסיתי לגדל בעדניות ולא כל כך הצליח לי. את הפטרוזיליה, הכוסברה והחסה חיסלו לי תוך יומיים וגם שתי השרי שהיו בעציץ נעלמו מיידית רק הנענע שרדה ועדיין כל קיץ פורחת ומתפשטת וגם הריחן עולה לגובה. מה חיסל לי את הצמחים ואיך לטפל בהם?
טרה_רוסה*

בלוג גן ירק חדש

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא יודעת מה קרה לצמחים. אולי מזיק או מחלה, אולי לא הייתה העונה, עולה גדלו וסיימו את מחזור החיים שלהם. העיקר לא להתייאש ולהמשיך.
ראי בלוג גידול ירקות על הגג
ירקות בעציץ
מה כדאי לגדל בעציץ ולמה
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”