על ידי מירב_ב* » 24 פברואר 2008, 23:00
המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
ניתן לפצח את המקדמיה גם באמצעים זולים יותר - פטיש, אבן כבדה ופלייר "פטנט". במשך כמה חודשים אישי נהג לפצח את אגוזי המקדמיה בפלייר "פטנט", אבל עבורי המפצח נוח יותר וקל מאוד לשימוש, במיוחד כשאוכלים אגוזים על בסיס יומי-שבועי.
מבחינת הערכים התזונתיים, בריא יותר לפצח סמוך לאכילה מאשר לקנות מפוצחים לא אורגנים שלרוב מתחמצנים ומתעפשים אחרי זמן לא רב.
ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
כמו כן, אני נוהגת לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים אצל צביקה קינמוני משדה ורבורג. אצלו ראיתי לראשונה את המפצח ואף התנסיתי בו. דרך צביקה קיבלתי את הפרטים על המפצח, ומשם התגלגלו העניינים. אם את מעוניינת לראות קודם את המפצח וגם לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים, צרי קשר עם צביקה שלבטח יזמינך אליו הביתה לשדה ורבורג (הפרטים שלו מופיעים למעלה בתחילת הדף).
המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
ניתן לפצח את המקדמיה גם באמצעים זולים יותר - פטיש, אבן כבדה ופלייר "פטנט". במשך כמה חודשים אישי נהג לפצח את אגוזי המקדמיה בפלייר "פטנט", אבל עבורי המפצח נוח יותר וקל מאוד לשימוש, במיוחד כשאוכלים אגוזים על בסיס יומי-שבועי.
מבחינת הערכים התזונתיים, בריא יותר לפצח סמוך לאכילה מאשר לקנות מפוצחים לא אורגנים שלרוב מתחמצנים ומתעפשים אחרי זמן לא רב.
ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
כמו כן, אני נוהגת לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים אצל צביקה קינמוני משדה ורבורג. אצלו ראיתי לראשונה את המפצח ואף התנסיתי בו. דרך צביקה קיבלתי את הפרטים על המפצח, ומשם התגלגלו העניינים. אם את מעוניינת לראות קודם את המפצח וגם לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים, צרי קשר עם צביקה שלבטח יזמינך אליו הביתה לשדה ורבורג (הפרטים שלו מופיעים למעלה בתחילת הדף).