הכול על אגוזים

שליחת תגובה

יש רק אדם אחד, הוא לא אף אחד מאיתנו, והוא קיים בכל אחד מאיתנו.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הכול על אגוזים

הכול על אגוזים

על ידי תפילה* » 16 ספטמבר 2019, 23:02

הייתי מנסה להשרות במי ברז ללילה, ובבוקר לסנן, לשטוף ולטעום.

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 ספטמבר 2019, 13:49

קניתי אגוזי מלך קלופים טריים מאוד בארמניה לבנים אבל הם מאוד מרים האם מותר להשתמש בהם או להוסיף לריבה?

הכול על אגוזים

על ידי איריס_inbaririsyahoocom* » 02 ינואר 2017, 22:17

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכם, רואה שהפורום לא פעיל זמן די רב. מנסה לשאול בכל זאת. האם ניתן להקדים קטיף אגוזי מלך ולא להמתין לנשירה הטבעית. התוכים מצליחים לנקר ולהשמיד כל אגוז!!!

הכול על אגוזים

על ידי תפילה_לאם* » 11 דצמבר 2014, 00:43

זוכרת שדנּו בשקדים, ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה , אבל לא זכרתי שזה נגע לזן מסוים.

הכול על אגוזים

על ידי דנד_י* » 10 דצמבר 2014, 21:30

לא זוכרת איפה קראתי, נדמה לי שאצלך תפילה.
זוכרת שבשמת או צילי כתבו שהעניין עם הקליפה של השקדים קשור לשקדים מחול בכלל, סוג שאין כאן בארץ ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה?

הכול על אגוזים

על ידי תפילה_לאם* » 10 דצמבר 2014, 19:17

תודה.

הכול על אגוזים

על ידי שחר_מ* » 10 דצמבר 2014, 18:53

שקדים, אם משרים במים יותר מ-6 שעות, אפשר לאכול עם הקליפה או בלי, לפי הטעם האישי. אם משרים פחות או לא משרים כלל, כדאי לקלף.
משרים 3 דקות במים רותחים ומקלפים.

הכול על אגוזים

על ידי תפילה_לאם* » 09 דצמבר 2014, 23:34

או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל.
לא בטוחה שהבנתי: אתה ממליץ לקלף בכל מקרה (גם אם לא השריתי כלל וגם אם השריתי לאורך הלילה) או רק אם השריתי השריה קצרה?

הכול על אגוזים

על ידי שחר_מ* » 09 דצמבר 2014, 23:22

תפילה-
בהחלט. אם שוכחים אז משרים לשעתיים או לחצי שעה. או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל. אם משרים לשש שעות החומר הרעיל יוצא במים.
שאר האגוזים אפשר לאכול עם קליפתם.
הפטנט - שהולכים לישון משרים עם מים, ובבוקר מרוקנים את המים. יכול להשאר טרי ובריא 3 ימים. עדיף לצרוך תוך 48 שעות.
דנדי - רצוי, כך הגוף יכול לעכל יותר מרכיבים מהשקד/אגוז, ולחזק את בריאותנו.

הכול על אגוזים

על ידי דנד_י* » 08 דצמבר 2014, 21:16

צריך גם להשרות אגוזים/שקדים שקניתי בקליפתם וקילפתי בבית?

הכול על אגוזים

על ידי תפילה_לאם* » 08 דצמבר 2014, 10:34

גם ללא השרייה מומלץ ובריא
רוצה לשאול על ההשריה:
עדיין לא סיגלתי לי את ההרגל להשרות מראש. מקווה שייכנס לתוקף בעתיד הקרוב.
בינתיים, האם גם בהשריה קצרה (חצי שעה, נגיד) יש איזו תועלת או שהיא די שוות ערך ללא השריה בכלל?
ומה מקור הצבע החום שמי ההשריה נצבעים בו? חומרי שימור או זוועות אחרות שנשטפים מעל האגוזים/ השקדים או שיש חומר צבעוני שמצוי בהם ומופרש באופן טבעי?

הכול על אגוזים

על ידי שחר_מ* » 02 דצמבר 2014, 07:07

לגבי שאלות קודמות על השרייה, על פי אנשי ההגיינה הטבעית, שקדים עדיף להשרות 12 שעות, ומינימום 6 שעות. אגוזים מכל סוג 5 שעות. גם ללא השרייה מומלץ ובריא, אבל עם השרייה הגוף יכול להפיק תועלת רבה יותר, ולכן בריא יותר ומומלץ.

הכול על אגוזים

על ידי שחר_מ* » 02 דצמבר 2014, 07:00

אני הייתי מעוניין בחצי קילו או קילו כקנייה ראשונה, אני בירושלים, כמה עולה? והאם מישהו רוצה להתארגן לקנייה.

הכול על אגוזים

על ידי הולכת_והרוח_בפניי* » 30 נובמבר 2014, 00:48

האם כדאי ואפשר להתארגן על רכישת אגוזים גדולה ומרוכזת? אם כבר התחלתי להוסיף אותם לשייק היומי, הייתי רוצה להעלות את האיכות שלהם (טריות, אורגניות) במידת האפשר. האם צריך לחשוש שהם יתקלקלו, אם אני קונה לטווח ארוך?

הכול על אגוזים

על ידי הולכת_והרוח_בפניי* » 30 נובמבר 2014, 00:35

היי ריי, מאיפה אתה בארץ?

הכול על אגוזים

על ידי ריי_טמיר* » 28 נובמבר 2014, 13:49

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אגוזי פקאן אוגניים מהמשק שלי, טריים וטעימים. [email protected]

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 31 מרץ 2014, 18:04

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מישהו יודע איפה ניתן לפצח כמות גדולה של אגוזי מקדמיה?

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 דצמבר 2013, 13:13

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

השריית אגוזים למיניהם. מלך - קשיו - ברזיל וכד' מה קורה אם אוכלים אותם ללא השרייה? האם הם נשארים בריאים בכל זאת? תודה מראש.

הכול על אגוזים

על ידי נאוה* » 30 יוני 2013, 11:12

אישית, לא יכולה לאכול אגוזי מלך שלא הושרו, הם שורפים לי בגרון.
הבעיה שאם השרית אותם כדאי מהר מאוד לאכול אותם, אי אפשר לשמור.

הכול על אגוזים

על ידי טלי* » 30 יוני 2013, 01:01

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,
הבנתי ששקדים חייבים להשרות (אם כי יש כאלה שאומרים ש 6 שעות זה מספיק ויש כאלה שאומרים 24-48 שעות) ,
אבל מה לגבי אגוזי מלך? חיפשתי בנושא באינטרנט וגם מצאתי סתירות, אז כן להשרות או לא להשרות? והרי קונים אותם כבר קלופים אז איך משרים אותם?
תודה תודה

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 מאי 2013, 16:10

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+


מישהו יודע משהו על אגוז מלבר?

הכול על אגוזים

על ידי סיהרא* » 29 נובמבר 2012, 22:37

דני, האם אתה מגיע למערב בנימין? וגם- מה המחיר?

הכול על אגוזים

על ידי רננה* » 28 נובמבר 2012, 20:41

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום.
רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה אמורים לעלות אגוזי מקדמיה עם קליפה?

הכול על אגוזים

על ידי פלונית* » 24 ספטמבר 2012, 22:51

האם האגוזים אורגניים?

הכול על אגוזים

על ידי מישי* » 24 ספטמבר 2012, 16:14

תודה, רחוק לי :)

הכול על אגוזים

על ידי דני* » 24 ספטמבר 2012, 13:34

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מישוב עפרה והאגוזי מלך גם מישוב עפרה -:)

הכול על אגוזים

על ידי מישי* » 24 ספטמבר 2012, 13:03

דני, מהיכן אתה בארץ?

הכול על אגוזים

על ידי דני* » 24 ספטמבר 2012, 11:30

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם, יש לי כמה שקי "אגוז מלך" טריים מהמטע למכירה לכל המעוניין, דני 052-8577607

הכול על אגוזים

על ידי PILI_TREE* » 28 אפריל 2012, 17:49

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האים שמעתם על סוג אגוז מדהים בטעמו ואיכות שומני אומגא 3 ואנטי אוקסידנטים. תפוצתו מועטה בעולם, איזור מוגדר בפיליפינים - שמו PILI או PILINAT.

הכול על אגוזים

על ידי יוסי* » 29 מרץ 2012, 13:19

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לי עץ מקדמיה מניב. בבשלות הפרי הקליפה הירוקה נבקעת ואף חלק מהאגוזים נבקעים כך שאין צורך במפצח, אולם טעמם של אלה קצת חמצמץ, כנראה בשל התחמצנות הפרי, מה נקודת הזמן המומלצת לקטיפת הפרי. תשובה תזכה בשי

הכול על אגוזים

על ידי סתיו* » 24 פברואר 2012, 19:10

איפה אפשר לקנות אגוזים אורגניים איכותיים ?

הכול על אגוזים

על ידי סתיו* » 24 פברואר 2012, 19:09

מארק,
עד כמה שידוע לי אין הרבה מגדלי שקדים אורגניים בארץ.
גם אני חושבת ש 100 ש"ח לקילו זה המון.
אני חושבת שהוא מוכר גם שקדים לא אורגניים בפחות, אבל אז כבר אין טעם להזמין דווקא אצלו.

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 ינואר 2012, 15:11

תינוקת יונקת בת 9 חודשים ואגוזים טחונים? מתאים? אפשרי?

הכול על אגוזים

על ידי מארק* » 08 דצמבר 2011, 12:16

למישו יש מושג מאיפה אני יכול להזמין שקדים.......לא בהכרח אורגניים אבל טריים ישר מהמגדל........אשמח לטלפונים תודה............דיברתי אם יעקוב לגבי השקדים האורגניים ו100 שקל לקילו זה מוגזם ביותר.......אז אשמח להצעות נוספות :)

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 יוני 2011, 08:54

מחפשת קוקוס בדחיפותתתתת. מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

הכול על אגוזים

על ידי מימי* » 25 אפריל 2011, 15:28

יש לי עץ מקדמיה בחצר שנותן הרבה פרי
מתי אני צריכה לקטוף ולפצח כדי לקבל את התוצאות שמחפשים בפרי

הכול על אגוזים

על ידי guest* » 06 ינואר 2011, 15:41

היכן ניתן לקנות שקדים בכמויות גדולות על מנת לחסוך בעלות ?

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 מאי 2010, 16:20

היכן ניתן להשיג אגוזי בונדוק טריים ככל האפשר

הכול על אגוזים

על ידי נטע* » 24 נובמבר 2009, 15:16

שמעתי שלא כדאי לתת אגוזים לילדים בני פחות מ 5 האם זה נכון?

הכול על אגוזים

על ידי שרה_ק* » 21 נובמבר 2008, 08:04

למה לא לגדל עצי קוקוס בארץ?

הכול על אגוזים

על ידי אור_של_כוכבים* » 20 נובמבר 2008, 21:24

קוקוס גורם לכאבי בטן וגרון? יכול להיות?
קניתי קוקוס חום ומרוב התלהבות אכלתי ממנו הרבה.
גם ערבבתי עם תמרים בבלנדר. ואכלתי. היה טעים.
והנה- כאבי בטן. בגלל הקוקוס?

הכול על אגוזים

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 06 נובמבר 2008, 22:02

פעם ראשונה בדף הזה, מגלה עניין במפצח המקדמיה , קוראת קוראת ומה מגלה?
שממציא הפטנט הוא השכן שלי 3 בתים ממני , זה שפגשתי היום בצרכניה...
נזכרת שהוא באמת איש של פטנטים ושפעם אמרו לי משהו על מפצח שהוא המציא אבל זה היה הרבה הרבה לפני שהתעניינתי באגוזים.
קטעים.
אני אדע מה לשאול אותו בפעם הבאה. עכשיו אני רק צריכה לדעת איפה משיגים מקדמיה טריים....

הכול על אגוזים

על ידי יעל* » 06 נובמבר 2008, 21:03

לפצח מקדמיות הכי טוב זה סלע גדול ושטוח שעליו מניחים את המקדמיה ועם אבן אחרת גדולה (בגודל שאפשר להניף ביד, כן?) ושטוחה גם היא, מכים באגוז.

הכול על אגוזים

על ידי הרגע_שלפני* » 06 נובמבר 2008, 19:22

ראיתי אצל ההורים של חבר שלי כלי/מכשיר שאוסף פקאנים מהדשא. מדליק!
אני מאד אוהבת רעיונות עיצוביים-הנדסיים חכמים שכאלה. זה מקל שמחובר אליו כלוב רשת עגלגל, עם סורגים רק רוחביים ולא אורכיים וגמישים יחסית (אפשר לפסק אותם בקלות)
וכך אתה מגלגל אותו על הדשא ונכנסים אל הכלוב רק האגוזים :)

הכול על אגוזים

על ידי ילדת_טבע* » 06 נובמבר 2008, 17:31

ישבנו בחצר ופיצחנו מקדמיות, צנוברים ופקאנים. אני מפצחת אוכלת חצי ונותנת חצי לחיפושית. נזכרת בבית סבתי. מספרת לחיפושית:
פעם כשהייתי קטנה וסבתא שלי עוד היתה בחיים, היה לה בית קטן עם מרפסת גדולה על גבעה. מהמרפסת אפשר היה לראות מרחוק את הים. היתה לה גם חצר ענקית עם דשא ועצי פיקוס ותיקים.
לסבתא חיה היה כסא נוח מעץ צבוע כתום ובד כחול שהיה על המרפסת ורק לסבתא היה מותר לשבת בו.
לסבתא גם היה עץ פקאנים שממנו היתה אוספת כל חורף את האגוזים ומפצחת.
סבתא נהגה לשבת על הכסא ככה מול הנוף לים ולפצח בפטיש עץ את האגוזים. כל כך הרבה אגוזים היתה מפצחת שבמשענת היד של הכסא כבר היה שקע בצורת אגוז פקאן.
תמיד כשהיינו באים לבקר אותה נהגה סבתא לפצח אגוזים, אחד היתה מפצחת, מקלפת יפה יפה ונותנת לי מחצית ומחצית אוכלת בעצמה. ככה היינו אוכלות יחד את האגוזים.
נעים...

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 29 אוקטובר 2008, 09:52

מוסיפה מאחת ההודעות שכתבתי למעלה לגבי פיצוח מקדמיה:
...אנחנו בבית נהגנו לפצח די בהצלחה את אגוז המקדמיה עם פלייר פטנט, שקרוי בשפה עממית "ג'בקה". ראו תמונה כאן
קישור לתמונה בהודעה הכול על אגוזים (2007-12-22T12:35:25)

הכול על אגוזים

על ידי ילדת_טבע* » 29 אוקטובר 2008, 06:41

_אפשר לקבל את הפרטים של מפצח אגוזי המקדמיה?
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?_
אצלנו מדובר בפטיש גדול וחזק. יושבים בחצר ליד הבלטות ודופקים, מקדמיות כדאי לעטוף בבד קודם לדפיקה כדי שלא יברחו. מפצח כל אגוז. זיל הזול! משחק מצויין לבת השלוש שלי אבל רק כשאח שלה ישן (כי אחרת היא דופקת לו את הידיים... :-( הוא תמיד מנסה לקחת את האגוז ברגע הכי לא מתאים).

הכול על אגוזים

על ידי חלוקית_נחל* » 29 אוקטובר 2008, 00:45

לנו יש מפצח אחר, קטן יותר, לא תמיד מתפצח כמו שצריך. אחפש קישור ואם לא אמצא אסרוק תמונה שלו. נקנה בדוכן הפטנטים בקניון באיזור נתניה, איפה שבית הפנקייק, שכחתי איך קוראים לו :-( באתי לכבות את המחשב, אחרי שנרדמתי, והתעוררתי הודות לתינוקת רעבה, ונשאבתי. אטפל בזה כששפיותי תחזור אלי :-)

הכול על אגוזים

על ידי ריש_גלית* » 29 אוקטובר 2008, 00:31

תודה מירב!
(את הציטוט הראשון קראתי, מה שפספסתי הוא החלק עם פרטי היצרן (-:).

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 29 אוקטובר 2008, 00:28

המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
(את כל השאר אנחנו מפצחים עם מכתש ועלי - פקאן, בונדוק, אגוזי מלך, צנוברים).

ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.

הכול על אגוזים

על ידי ריש_גלית* » 29 אוקטובר 2008, 00:13

מירב ב, אפשר לקבל את הפרטים של מפצח אגוזי המקדמיה?
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?

(לא קראתי ביסודיות את כל הדף אז אני מתנצלת אם פספסתי וכבר ענית).
תודה! @}

הכול על אגוזים

על ידי יעל* » 28 אוקטובר 2008, 14:54

טעמתי, והם היו נורא מרים. זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בזה. למישהו יש הסבר?

אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?

או שהם מקולקלים/מחומצנים.
קנית אותם מקולפים ושבורים? או שלמים עם הקליפה?
אגוזי מלך נוטים להתחמצן מהר מאוד ולכן רצוי לקנות אותם בקליפתם ולפצח לבד.

הכול על אגוזים

על ידי שירין* » 28 אוקטובר 2008, 14:50

מישהו הזמין לאחרונה שקדים אורגניים מכפר קיש? בשנה שעברה רציתי ובסוף לא הזמנתי. אשמח אם מישהו מאזור המרכז ירצה להצטרף להזמנה - אני מבינה שיש מינימום של כמות? אשמח גם למידע על עלות המשלוח ועלות השקדים עצמם.
תודה!

הכול על אגוזים

על ידי שמש_בחורף* » 28 אוקטובר 2008, 14:40

הם היו נורא מרים. זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בזה. למישהו יש הסבר?
אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?
אני מכירה את זה היטב מפקאנים, ונדמה לי שגם באגוזי מלך זה כך.
אפשר לייבש אותם כמה ימים (סתם להניח להם- ללא חימום) ולבדוק שוב.

הכול על אגוזים

על ידי אלמונית* » 16 אפריל 2008, 14:49

מתחשק לי קוקוס טרי. הפעם האחרונה שאכלתי הייתה לפני 4 שנים. בקוסטה ריקה. שם גם התוודעתי לראשונה למושג "ראו פוד". במקום בו שהיתי נערכה סדנה על ידי דיוויד וולף הידוע. אנו הוזמנו לארוחת הסיום שלהם. אכלתי סושי טבעונאי וחשבתי שזה נוראי. בכלל לא אהבתי סושי.אומנם התחלתי להיות צמחונית בילדות, אבל זה היה נראה לי מוגזם ובלתי אפשרי לוותר על קפה ועל עוגות שוקולד. היום אני חושבת אחרת.

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 14 אפריל 2008, 20:37

בינתיים הקוקוסים שבביתי - היו שניים מקולקלים מתוך די הרבה (מעל 10)

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 14 אפריל 2008, 01:31

סימנים לזיהוי קוקוס טוב

בעיקרון, לשמוע את נוזל הקוקוס זה סימן מצוין, אבל לא מספיק לדעתי.
בכל הקוקוסים המקולקלים והעבשים שפתחתי עדיין היו בהם נוזלים, אמנם לא הרבה, אבל היו.
צריך לבדוק שאין כתמים שחורים קטנטנים על הקליפה; שאין עובש בכלל, וכמו שכתבת, במיוחד באזור "העיניים"; ולהריח שאין ריח של עובש גם אם אין סימן חיצוני לו. גיליתי שהגדולים יותר נטו להתקלקל מהר יותר מהבינוניים, אבל זו ממש לא חוקיות.

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 13 אפריל 2008, 23:20

עוד מאפיין של הקוקוסים של אז היה שהיה בהם נוזלים, לעומת הקוקוסים שנשארו לי היום מהקניה אז, שכשאני מנער אותם אני לא שומע נוזלים.
היום הייתי בדוכן אחד בשוק (אחד מצד שמאל בסוף השוק, אם הולכים מרחוב העלייה לכיוון מערב), והיו לו קוקוסים מלאים נוזלים. זה סימן טוב, לא?

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 13 אפריל 2008, 23:12

אני יודעת שיש בלווינסקי עוד הרבה קוקוסים. אבל למיטב ידיעתי אלה הם אותם קוקוסים מט"ו בשבט. הראשונים שקניתי (20 בערך) היו מצוינים. אולי אחד היה עבש. בקנייה השנייה, אחרי חודש בערך, קניתי עשרה ומתוכם שניים טובים ושמונה מקולקלים.

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 13 אפריל 2008, 23:07

מסתבר שיש די הרבה דוכנים בשוק לוינסקי שעדיין מוכרים קוקוס
(היום עברתי שם במקרה).

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 09 אפריל 2008, 21:07

אין לי עצות.
צריך להסתכל על הקליפה ולחפש עדויות לעובש, בעיקר באזור העיניים של האגוז. אבל זאת מומחיות של ממש, שרוב האנשים, כולל הרוכלים בשוק, לא יודעים לעשות כמו שצריך.

הכול על אגוזים

על ידי יעלפו_מהמושב* » 09 אפריל 2008, 11:59

קניתי שני קוקוסים - בחרתי אותם לפי זה ששמעתי נוזלים בפנים כשניערתי. אחד יצא מעולה והשני רקוב. עצות? (הקוקוסים נקנו בעדן טבע מרקט, במחיר של 5 ש"ח לקוקוס)

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 09 אפריל 2008, 05:32

בשוק לוינסקי יש קוקוסים שנראים לי טובים (עוד לא ניסיתי), בחנות הראשונה הפינתית (לוינסקי פינת העליה).
מחיר: 8.5 ש"ח ליחידה

הכול על אגוזים

על ידי אנונימי » 30 מרץ 2008, 21:14

הוא די בתחילת החלק של הפירות והירקות. יש מאחוריו אגוזים ופירות יבשים שקשורים גם אליו. יש גם בדוכן שלו אגוזים ופירות יבשים. כשאני הייתי היו לו המון קוקוסים. מקווה שעדיין יש לו. אשמח להצטרף לסיבוב בשוק.

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 30 מרץ 2008, 19:17

ניקי - את יכולה לכוון אותי איך למצוא אותו בשוק?

הכול על אגוזים

על ידי אנונימי » 30 מרץ 2008, 09:58

קניתי לפני קצת יותר משבוע בשוק הכרמל אצל בחור רוסי צעיר והיו 2 הקוקוסים הטעימים ביותר שאי פעם אכלתי. הם היו מלאים מלאים מים. הוא אמר שאפשר להחזיק שבועיים.

הכול על אגוזים

על ידי חלוקית_נחל* » 30 מרץ 2008, 08:52

אם צרת רבים היא חצי נחמה - אז גם אצלנו...מעופשים להחריד. קנינו בלוינסקי.

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 30 מרץ 2008, 03:28

נגמרו אצלנו בבית הקוקוסים, ואנחנו רוצים עוד.
האחרונים שקניתי נראו טוב, אבל היו ממש לא טריים. היחס בין הטובים למעופשים היה בערך 3 טובים לעומת 7 מקולקלים. )-:

יש למישהו/למישהי מקור טוב לקניית קוקוסים באזור המרכז?
כמה זמן אפשר לאפסן אותם בבית בלי שיתקלקלו?

הכול על אגוזים

על ידי דגנית_ב* » 06 מרץ 2008, 11:22

אני משתמש בגב של כפית (חשוב - בגב) כדי לשחרר את האגוז. אנסה כי אני מתבאסת קצת מהעבודה הזו (בעונה יש פה קוקוסים לכל דורש).
במקרה גיליתי עוד שיטה -
אחרי שמבקעים את הקוקוס (החום), שמים את החלקים במקרר. אמנם הוא קצת מתייבש אבל גם מתכווץ ונפרד מהשריון בשלמותו.

קוקוס באמת כפרי גן העדן - ארוחה שלמה ארוזה To go

הכול על אגוזים

על ידי with_passion* » 05 מרץ 2008, 22:59

סמוסה חובזית

02]+ unjordan[/po]/n/20080224122121.jpg

רכיבים: עלי ח'וביזה, חתיכה של קוקוס או קוקוס מגורד, פרחי חרדל, אבקת קארי האהובה עליכם, לימון, מלח..

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 24 פברואר 2008, 23:52

אינני מכירה מפצח שמתאים לכל סוגי האגוזים. אבל מניסיוני האישי מכתש ועלי קטנים מספקים פתרון ביתי נאות לרוב סוגי האגוזים. אני נוהגת בקלות לפצח בעזרת מכתש ועלי: פקאן, אגוז מלך, בונדוק, שקדים ואפילו פיסטוקים שקליפתם סגורה.
אגוז המקדמיה הוא הקשה והמאתגר ביותר לפיצוח. כמו שכבר כתבתי, אפשר בפטיש/בפלייר/במפצח היעודי.

אינני מכירה "אוכלי אגוזים סדרתיים" בירושלים שהשקיעו בקניית המפצח. אני גרה במרכז ואת מוזמנת אליי. צביקה קינמוני באזור השרון.
אולי עמיצור אבנרי היצרן ייתן לך פרטים על משפחה שקנתה ממנו וגרה בירושלים.
בהצלחה,
מירב

הכול על אגוזים

על ידי חני_תה* » 24 פברואר 2008, 23:30

תודה רבה על כל המידע.
אני מחפשת עתה מפצח לכל סוגי האגוזים.
אני אשמח לראות את המפצח קודם לכן.
אנחנו גרים בירושלים, האם יש לך מושג על מישהו שמחזיק במפצח כזה באזורי?
שוב תודה,
חניתה

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 24 פברואר 2008, 23:00

המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.

אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.

ניתן לפצח את המקדמיה גם באמצעים זולים יותר - פטיש, אבן כבדה ופלייר "פטנט". במשך כמה חודשים אישי נהג לפצח את אגוזי המקדמיה בפלייר "פטנט", אבל עבורי המפצח נוח יותר וקל מאוד לשימוש, במיוחד כשאוכלים אגוזים על בסיס יומי-שבועי.
מבחינת הערכים התזונתיים, בריא יותר לפצח סמוך לאכילה מאשר לקנות מפוצחים לא אורגנים שלרוב מתחמצנים ומתעפשים אחרי זמן לא רב.

ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.

כמו כן, אני נוהגת לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים אצל צביקה קינמוני משדה ורבורג. אצלו ראיתי לראשונה את המפצח ואף התנסיתי בו. דרך צביקה קיבלתי את הפרטים על המפצח, ומשם התגלגלו העניינים. אם את מעוניינת לראות קודם את המפצח וגם לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים, צרי קשר עם צביקה שלבטח יזמינך אליו הביתה לשדה ורבורג (הפרטים שלו מופיעים למעלה בתחילת הדף).

הכול על אגוזים

על ידי ילדת_טבע* » 22 פברואר 2008, 20:35

מירב ב קדימה פרטים על המפצח גם לשאר האדם! :-)

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 11 פברואר 2008, 23:50

עוד ערימה של קוקוסים "נחתה" בביתנו היום.
אני תוהה כמה זמן הם יכולים להחזיק מעמד לפני שהם מתחילים להתיישן ולהתקלקל.

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 11 פברואר 2008, 01:52

שלחתי לך מייל עם הפרטים.

הכול על אגוזים

על ידי חני_תה* » 10 פברואר 2008, 23:26

מירב, אשמח לפרטים על מפצח האגוזים שלך hanita.dean שטרודל gmail.com

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 10 פברואר 2008, 21:14

מתכנן לטעום מחר.

פשוט עוד לא היה "בא לי" עדיין (אני ממש חזק בענייני תזונה אינסטינקטיבית כרגע)

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 10 פברואר 2008, 20:27

(אני הפלוני מההודעה האחרונה)

הכול על אגוזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 פברואר 2008, 14:15

קניתי היום עוד 10
לבעל הדוכן (השלישי מההתחלה בשוק) קוראים אשר חזקיה

הכול על אגוזים

על ידי במבי_ק* » 10 פברואר 2008, 12:01

אבל הבשר שלהם מעולה

מעולה מעולה! זה באמת הכי קרוב לפרי גן עדן שאני יכולה לדמיין, יחד עם כוס מהעסיס של המים שבתוכו. אני רוצה שניסע עם הילדים לגואה לחודש עם הילדים, וחבר שלי מסרב לחזור איתי להודו כי סבלתי שם והוא חושד בי שאני אסבול שוב (ואז כולם סובלים). אבל אני סבלתי בגלל שלא היינו במקום אחד שהיה אפשר לשרוץ בו, וסבלתי להיות חלק מ"תיירות" והרבה רעש של טיילים בחלק מהזמן. אה, כן, ומשלוש פעמים שהודים תפסו לי בציצים תוך חודש אחד - זה שבר אותי לגמרי. אבל אם נשכור חושה/בית/אוהל על חוף ים עם הילדים, ועם הקוקוסים האלה - אני מבטיחה להתנהג יפה, ונראה לי גם שאני כבר לא כזאת אטרקציית ציצים וטוסיק, לפחות ככה אני מקווה...

הכול על אגוזים

על ידי with_passion* » 10 פברואר 2008, 10:25

טוב אז הנה הבהרה...

הקוקוסים "החומים" הם קוקוסים בוגרים שהורידו להם את הקליפה החיצונית (שהיא ירוקה) - אלו קוקוסים עם בשר עבה וסיבי. מהם עושים את רוב מוצרי הקוקוס המעובד.
הקוקוסים הירוקים שבמבי העלתה הם קוקוסים צעירים - אבל הצבע שלהם ירוק רק בגלל שלא הסירו את הקליפה - לא בגלל צעירותם.. לקוקוסים צעירים יש בד"כ יותר מים והבשר שלהם עדיין עדין מאד - כמו ג'לי - ללא סיבים.
יש גם קוקוסים "לבנים" שניסו לייבא לארץ לפני שנה והפסיקו - אלו מגיעים מתאילנד - אלו קוקוסים צעירים שהורידו להם את הקליפה.

בכל מקרה - רק תיקון למה שמיצי אמרה - הקוקוסים הצעירים בהחלט נחמדים לשתייה - אבל הבשר שלהם מעולה ויש באתרי הטבעונאות שלל מתכונים מגוונים לשלל מאכלים אקזוטיים.. החל מאטריות ועד לעוגות.

בדף מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים יש מתכונים לתחליפי מוצרי חלב מקוקוס.
לחלב קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-02-10T10:37:08)
לשמנת קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-06-21T18:17:33).

הכול על אגוזים

על ידי מיצי_החתולה* » 10 פברואר 2008, 10:16

אה, וגם ל נראה שמדברים פה על החומים.

הכול על אגוזים

על ידי מיצי_החתולה* » 10 פברואר 2008, 10:16

במבי, כשהם ירוקים - הם נועדו לשתיה, וכשהם חומים ושעירים - לאכילת הבשר.

הכול על אגוזים

על ידי במבי_ק* » 10 פברואר 2008, 07:48

הכוונה לקוקוס כמו שהוא,

במזרח אכלנו קוקוס בקליפה ירוקה, עבה, כשהבשר שלו עדיין רירי, והמים שלו הם העסיס שבטח מוזגים בגן עדן. אח"כ הוא מתייבש ונהיה קוקוס שעיר וחום. אני מניחה שאתה מתכוון שמצאת את השני ולא את הראשון (שבשבילו אני עדיין חולמת לחזור מתישהו להודו)

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 10 פברואר 2008, 00:37

הכוונה לקוקוס כמו שהוא, ולא לפירורי קוקוס / חלב קוקוס בקרטון / שאר מוצרי הקוקוס.

הכול על אגוזים

על ידי במבי_ק* » 09 פברואר 2008, 23:56

קוקוס טרי

אתם מתכוונים לקוקוס ירוק?? מה, יש להשיג בארץ?

הכול על אגוזים

על ידי מירב_ב* » 09 פברואר 2008, 21:15

אני עדיין לא יודעת אם הקוקוסים שאני קניתי בשוק לווינסקי הם מאותו רוכל שאורי קנה, אבל התוצאות משביעות רצון (וגם משביעות באמת...)
נכון לרגע זה הממצאים הם 2 קוקוסים טעימים וטובים מתוך 2 שפתחנו ואכלנו.
אורי, סיימת את הצום? טעמת את שלך?
נראה לי שמחר אני קופצת לשם שוב לקנות ערימה נוספת.

הכול על אגוזים

על ידי יעלפו_מהמושב* » 06 פברואר 2008, 17:22

וואו! נשמע מפתה מאוד!

הכול על אגוזים

על ידי אורי_יורמן* » 06 פברואר 2008, 17:08

אמרתי לו שאם כולם טובים אני בא לקנות איזה 30, ולהתחיל לחלק מתנות

חזרה למעלה