הכול על אגוזים
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
אמרתי לו שאם כולם טובים אני בא לקנות איזה 30, ולהתחיל לחלק מתנות
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
הכול על אגוזים
וואו! נשמע מפתה מאוד!
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
אני עדיין לא יודעת אם הקוקוסים שאני קניתי בשוק לווינסקי הם מאותו רוכל שאורי קנה, אבל התוצאות משביעות רצון (וגם משביעות באמת...)
נכון לרגע זה הממצאים הם 2 קוקוסים טעימים וטובים מתוך 2 שפתחנו ואכלנו.
אורי, סיימת את הצום? טעמת את שלך?
נראה לי שמחר אני קופצת לשם שוב לקנות ערימה נוספת.
נכון לרגע זה הממצאים הם 2 קוקוסים טעימים וטובים מתוך 2 שפתחנו ואכלנו.
אורי, סיימת את הצום? טעמת את שלך?
נראה לי שמחר אני קופצת לשם שוב לקנות ערימה נוספת.
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
הכול על אגוזים
קוקוס טרי
אתם מתכוונים לקוקוס ירוק?? מה, יש להשיג בארץ?
אתם מתכוונים לקוקוס ירוק?? מה, יש להשיג בארץ?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
הכוונה לקוקוס כמו שהוא, ולא לפירורי קוקוס / חלב קוקוס בקרטון / שאר מוצרי הקוקוס.
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
הכול על אגוזים
הכוונה לקוקוס כמו שהוא,
במזרח אכלנו קוקוס בקליפה ירוקה, עבה, כשהבשר שלו עדיין רירי, והמים שלו הם העסיס שבטח מוזגים בגן עדן. אח"כ הוא מתייבש ונהיה קוקוס שעיר וחום. אני מניחה שאתה מתכוון שמצאת את השני ולא את הראשון (שבשבילו אני עדיין חולמת לחזור מתישהו להודו)
במזרח אכלנו קוקוס בקליפה ירוקה, עבה, כשהבשר שלו עדיין רירי, והמים שלו הם העסיס שבטח מוזגים בגן עדן. אח"כ הוא מתייבש ונהיה קוקוס שעיר וחום. אני מניחה שאתה מתכוון שמצאת את השני ולא את הראשון (שבשבילו אני עדיין חולמת לחזור מתישהו להודו)
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
הכול על אגוזים
במבי, כשהם ירוקים - הם נועדו לשתיה, וכשהם חומים ושעירים - לאכילת הבשר.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
הכול על אגוזים
אה, וגם ל נראה שמדברים פה על החומים.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
הכול על אגוזים
טוב אז הנה הבהרה...
הקוקוסים "החומים" הם קוקוסים בוגרים שהורידו להם את הקליפה החיצונית (שהיא ירוקה) - אלו קוקוסים עם בשר עבה וסיבי. מהם עושים את רוב מוצרי הקוקוס המעובד.
הקוקוסים הירוקים שבמבי העלתה הם קוקוסים צעירים - אבל הצבע שלהם ירוק רק בגלל שלא הסירו את הקליפה - לא בגלל צעירותם.. לקוקוסים צעירים יש בד"כ יותר מים והבשר שלהם עדיין עדין מאד - כמו ג'לי - ללא סיבים.
יש גם קוקוסים "לבנים" שניסו לייבא לארץ לפני שנה והפסיקו - אלו מגיעים מתאילנד - אלו קוקוסים צעירים שהורידו להם את הקליפה.
בכל מקרה - רק תיקון למה שמיצי אמרה - הקוקוסים הצעירים בהחלט נחמדים לשתייה - אבל הבשר שלהם מעולה ויש באתרי הטבעונאות שלל מתכונים מגוונים לשלל מאכלים אקזוטיים.. החל מאטריות ועד לעוגות.
בדף מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים יש מתכונים לתחליפי מוצרי חלב מקוקוס.
לחלב קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-02-10T10:37:08)
לשמנת קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-06-21T18:17:33).
הקוקוסים "החומים" הם קוקוסים בוגרים שהורידו להם את הקליפה החיצונית (שהיא ירוקה) - אלו קוקוסים עם בשר עבה וסיבי. מהם עושים את רוב מוצרי הקוקוס המעובד.
הקוקוסים הירוקים שבמבי העלתה הם קוקוסים צעירים - אבל הצבע שלהם ירוק רק בגלל שלא הסירו את הקליפה - לא בגלל צעירותם.. לקוקוסים צעירים יש בד"כ יותר מים והבשר שלהם עדיין עדין מאד - כמו ג'לי - ללא סיבים.
יש גם קוקוסים "לבנים" שניסו לייבא לארץ לפני שנה והפסיקו - אלו מגיעים מתאילנד - אלו קוקוסים צעירים שהורידו להם את הקליפה.
בכל מקרה - רק תיקון למה שמיצי אמרה - הקוקוסים הצעירים בהחלט נחמדים לשתייה - אבל הבשר שלהם מעולה ויש באתרי הטבעונאות שלל מתכונים מגוונים לשלל מאכלים אקזוטיים.. החל מאטריות ועד לעוגות.
בדף מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים יש מתכונים לתחליפי מוצרי חלב מקוקוס.
לחלב קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-02-10T10:37:08)
לשמנת קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-06-21T18:17:33).
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
הכול על אגוזים
אבל הבשר שלהם מעולה
מעולה מעולה! זה באמת הכי קרוב לפרי גן עדן שאני יכולה לדמיין, יחד עם כוס מהעסיס של המים שבתוכו. אני רוצה שניסע עם הילדים לגואה לחודש עם הילדים, וחבר שלי מסרב לחזור איתי להודו כי סבלתי שם והוא חושד בי שאני אסבול שוב (ואז כולם סובלים). אבל אני סבלתי בגלל שלא היינו במקום אחד שהיה אפשר לשרוץ בו, וסבלתי להיות חלק מ"תיירות" והרבה רעש של טיילים בחלק מהזמן. אה, כן, ומשלוש פעמים שהודים תפסו לי בציצים תוך חודש אחד - זה שבר אותי לגמרי. אבל אם נשכור חושה/בית/אוהל על חוף ים עם הילדים, ועם הקוקוסים האלה - אני מבטיחה להתנהג יפה, ונראה לי גם שאני כבר לא כזאת אטרקציית ציצים וטוסיק, לפחות ככה אני מקווה...
מעולה מעולה! זה באמת הכי קרוב לפרי גן עדן שאני יכולה לדמיין, יחד עם כוס מהעסיס של המים שבתוכו. אני רוצה שניסע עם הילדים לגואה לחודש עם הילדים, וחבר שלי מסרב לחזור איתי להודו כי סבלתי שם והוא חושד בי שאני אסבול שוב (ואז כולם סובלים). אבל אני סבלתי בגלל שלא היינו במקום אחד שהיה אפשר לשרוץ בו, וסבלתי להיות חלק מ"תיירות" והרבה רעש של טיילים בחלק מהזמן. אה, כן, ומשלוש פעמים שהודים תפסו לי בציצים תוך חודש אחד - זה שבר אותי לגמרי. אבל אם נשכור חושה/בית/אוהל על חוף ים עם הילדים, ועם הקוקוסים האלה - אני מבטיחה להתנהג יפה, ונראה לי גם שאני כבר לא כזאת אטרקציית ציצים וטוסיק, לפחות ככה אני מקווה...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
קניתי היום עוד 10
לבעל הדוכן (השלישי מההתחלה בשוק) קוראים אשר חזקיה
לבעל הדוכן (השלישי מההתחלה בשוק) קוראים אשר חזקיה
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
(אני הפלוני מההודעה האחרונה)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
מתכנן לטעום מחר.
פשוט עוד לא היה "בא לי" עדיין (אני ממש חזק בענייני תזונה אינסטינקטיבית כרגע)
פשוט עוד לא היה "בא לי" עדיין (אני ממש חזק בענייני תזונה אינסטינקטיבית כרגע)
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
הכול על אגוזים
מירב, אשמח לפרטים על מפצח האגוזים שלך hanita.dean שטרודל gmail.com
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
שלחתי לך מייל עם הפרטים.
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
עוד ערימה של קוקוסים "נחתה" בביתנו היום.
אני תוהה כמה זמן הם יכולים להחזיק מעמד לפני שהם מתחילים להתיישן ולהתקלקל.
אני תוהה כמה זמן הם יכולים להחזיק מעמד לפני שהם מתחילים להתיישן ולהתקלקל.
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
הכול על אגוזים
מירב ב קדימה פרטים על המפצח גם לשאר האדם!
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
ניתן לפצח את המקדמיה גם באמצעים זולים יותר - פטיש, אבן כבדה ופלייר "פטנט". במשך כמה חודשים אישי נהג לפצח את אגוזי המקדמיה בפלייר "פטנט", אבל עבורי המפצח נוח יותר וקל מאוד לשימוש, במיוחד כשאוכלים אגוזים על בסיס יומי-שבועי.
מבחינת הערכים התזונתיים, בריא יותר לפצח סמוך לאכילה מאשר לקנות מפוצחים לא אורגנים שלרוב מתחמצנים ומתעפשים אחרי זמן לא רב.
ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
כמו כן, אני נוהגת לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים אצל צביקה קינמוני משדה ורבורג. אצלו ראיתי לראשונה את המפצח ואף התנסיתי בו. דרך צביקה קיבלתי את הפרטים על המפצח, ומשם התגלגלו העניינים. אם את מעוניינת לראות קודם את המפצח וגם לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים, צרי קשר עם צביקה שלבטח יזמינך אליו הביתה לשדה ורבורג (הפרטים שלו מופיעים למעלה בתחילת הדף).
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
ניתן לפצח את המקדמיה גם באמצעים זולים יותר - פטיש, אבן כבדה ופלייר "פטנט". במשך כמה חודשים אישי נהג לפצח את אגוזי המקדמיה בפלייר "פטנט", אבל עבורי המפצח נוח יותר וקל מאוד לשימוש, במיוחד כשאוכלים אגוזים על בסיס יומי-שבועי.
מבחינת הערכים התזונתיים, בריא יותר לפצח סמוך לאכילה מאשר לקנות מפוצחים לא אורגנים שלרוב מתחמצנים ומתעפשים אחרי זמן לא רב.
ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
כמו כן, אני נוהגת לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים אצל צביקה קינמוני משדה ורבורג. אצלו ראיתי לראשונה את המפצח ואף התנסיתי בו. דרך צביקה קיבלתי את הפרטים על המפצח, ומשם התגלגלו העניינים. אם את מעוניינת לראות קודם את המפצח וגם לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים, צרי קשר עם צביקה שלבטח יזמינך אליו הביתה לשדה ורבורג (הפרטים שלו מופיעים למעלה בתחילת הדף).
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
הכול על אגוזים
תודה רבה על כל המידע.
אני מחפשת עתה מפצח לכל סוגי האגוזים.
אני אשמח לראות את המפצח קודם לכן.
אנחנו גרים בירושלים, האם יש לך מושג על מישהו שמחזיק במפצח כזה באזורי?
שוב תודה,
חניתה
אני מחפשת עתה מפצח לכל סוגי האגוזים.
אני אשמח לראות את המפצח קודם לכן.
אנחנו גרים בירושלים, האם יש לך מושג על מישהו שמחזיק במפצח כזה באזורי?
שוב תודה,
חניתה
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
אינני מכירה מפצח שמתאים לכל סוגי האגוזים. אבל מניסיוני האישי מכתש ועלי קטנים מספקים פתרון ביתי נאות לרוב סוגי האגוזים. אני נוהגת בקלות לפצח בעזרת מכתש ועלי: פקאן, אגוז מלך, בונדוק, שקדים ואפילו פיסטוקים שקליפתם סגורה.
אגוז המקדמיה הוא הקשה והמאתגר ביותר לפיצוח. כמו שכבר כתבתי, אפשר בפטיש/בפלייר/במפצח היעודי.
אינני מכירה "אוכלי אגוזים סדרתיים" בירושלים שהשקיעו בקניית המפצח. אני גרה במרכז ואת מוזמנת אליי. צביקה קינמוני באזור השרון.
אולי עמיצור אבנרי היצרן ייתן לך פרטים על משפחה שקנתה ממנו וגרה בירושלים.
בהצלחה,
מירב
אגוז המקדמיה הוא הקשה והמאתגר ביותר לפיצוח. כמו שכבר כתבתי, אפשר בפטיש/בפלייר/במפצח היעודי.
אינני מכירה "אוכלי אגוזים סדרתיים" בירושלים שהשקיעו בקניית המפצח. אני גרה במרכז ואת מוזמנת אליי. צביקה קינמוני באזור השרון.
אולי עמיצור אבנרי היצרן ייתן לך פרטים על משפחה שקנתה ממנו וגרה בירושלים.
בהצלחה,
מירב
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
הכול על אגוזים
סמוסה חובזית
02]+ unjordan[/po]/n/20080224122121.jpgרכיבים: עלי ח'וביזה, חתיכה של קוקוס או קוקוס מגורד, פרחי חרדל, אבקת קארי האהובה עליכם, לימון, מלח..
-
- הודעות: 899
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
הכול על אגוזים
אני משתמש בגב של כפית (חשוב - בגב) כדי לשחרר את האגוז. אנסה כי אני מתבאסת קצת מהעבודה הזו (בעונה יש פה קוקוסים לכל דורש).
במקרה גיליתי עוד שיטה -
אחרי שמבקעים את הקוקוס (החום), שמים את החלקים במקרר. אמנם הוא קצת מתייבש אבל גם מתכווץ ונפרד מהשריון בשלמותו.
קוקוס באמת כפרי גן העדן - ארוחה שלמה ארוזה To go
במקרה גיליתי עוד שיטה -
אחרי שמבקעים את הקוקוס (החום), שמים את החלקים במקרר. אמנם הוא קצת מתייבש אבל גם מתכווץ ונפרד מהשריון בשלמותו.
קוקוס באמת כפרי גן העדן - ארוחה שלמה ארוזה To go
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
נגמרו אצלנו בבית הקוקוסים, ואנחנו רוצים עוד.
האחרונים שקניתי נראו טוב, אבל היו ממש לא טריים. היחס בין הטובים למעופשים היה בערך 3 טובים לעומת 7 מקולקלים. )-:
יש למישהו/למישהי מקור טוב לקניית קוקוסים באזור המרכז?
כמה זמן אפשר לאפסן אותם בבית בלי שיתקלקלו?
האחרונים שקניתי נראו טוב, אבל היו ממש לא טריים. היחס בין הטובים למעופשים היה בערך 3 טובים לעומת 7 מקולקלים. )-:
יש למישהו/למישהי מקור טוב לקניית קוקוסים באזור המרכז?
כמה זמן אפשר לאפסן אותם בבית בלי שיתקלקלו?
-
- הודעות: 1626
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
הכול על אגוזים
אם צרת רבים היא חצי נחמה - אז גם אצלנו...מעופשים להחריד. קנינו בלוינסקי.
הכול על אגוזים
קניתי לפני קצת יותר משבוע בשוק הכרמל אצל בחור רוסי צעיר והיו 2 הקוקוסים הטעימים ביותר שאי פעם אכלתי. הם היו מלאים מלאים מים. הוא אמר שאפשר להחזיק שבועיים.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
ניקי - את יכולה לכוון אותי איך למצוא אותו בשוק?
הכול על אגוזים
הוא די בתחילת החלק של הפירות והירקות. יש מאחוריו אגוזים ופירות יבשים שקשורים גם אליו. יש גם בדוכן שלו אגוזים ופירות יבשים. כשאני הייתי היו לו המון קוקוסים. מקווה שעדיין יש לו. אשמח להצטרף לסיבוב בשוק.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
בשוק לוינסקי יש קוקוסים שנראים לי טובים (עוד לא ניסיתי), בחנות הראשונה הפינתית (לוינסקי פינת העליה).
מחיר: 8.5 ש"ח ליחידה
מחיר: 8.5 ש"ח ליחידה
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
הכול על אגוזים
קניתי שני קוקוסים - בחרתי אותם לפי זה ששמעתי נוזלים בפנים כשניערתי. אחד יצא מעולה והשני רקוב. עצות? (הקוקוסים נקנו בעדן טבע מרקט, במחיר של 5 ש"ח לקוקוס)
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
אין לי עצות.
צריך להסתכל על הקליפה ולחפש עדויות לעובש, בעיקר באזור העיניים של האגוז. אבל זאת מומחיות של ממש, שרוב האנשים, כולל הרוכלים בשוק, לא יודעים לעשות כמו שצריך.
צריך להסתכל על הקליפה ולחפש עדויות לעובש, בעיקר באזור העיניים של האגוז. אבל זאת מומחיות של ממש, שרוב האנשים, כולל הרוכלים בשוק, לא יודעים לעשות כמו שצריך.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
מסתבר שיש די הרבה דוכנים בשוק לוינסקי שעדיין מוכרים קוקוס
(היום עברתי שם במקרה).
(היום עברתי שם במקרה).
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
אני יודעת שיש בלווינסקי עוד הרבה קוקוסים. אבל למיטב ידיעתי אלה הם אותם קוקוסים מט"ו בשבט. הראשונים שקניתי (20 בערך) היו מצוינים. אולי אחד היה עבש. בקנייה השנייה, אחרי חודש בערך, קניתי עשרה ומתוכם שניים טובים ושמונה מקולקלים.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
עוד מאפיין של הקוקוסים של אז היה שהיה בהם נוזלים, לעומת הקוקוסים שנשארו לי היום מהקניה אז, שכשאני מנער אותם אני לא שומע נוזלים.
היום הייתי בדוכן אחד בשוק (אחד מצד שמאל בסוף השוק, אם הולכים מרחוב העלייה לכיוון מערב), והיו לו קוקוסים מלאים נוזלים. זה סימן טוב, לא?
היום הייתי בדוכן אחד בשוק (אחד מצד שמאל בסוף השוק, אם הולכים מרחוב העלייה לכיוון מערב), והיו לו קוקוסים מלאים נוזלים. זה סימן טוב, לא?
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
סימנים לזיהוי קוקוס טוב
בעיקרון, לשמוע את נוזל הקוקוס זה סימן מצוין, אבל לא מספיק לדעתי.בכל הקוקוסים המקולקלים והעבשים שפתחתי עדיין היו בהם נוזלים, אמנם לא הרבה, אבל היו.
צריך לבדוק שאין כתמים שחורים קטנטנים על הקליפה; שאין עובש בכלל, וכמו שכתבת, במיוחד באזור "העיניים"; ולהריח שאין ריח של עובש גם אם אין סימן חיצוני לו. גיליתי שהגדולים יותר נטו להתקלקל מהר יותר מהבינוניים, אבל זו ממש לא חוקיות.
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הכול על אגוזים
בינתיים הקוקוסים שבביתי - היו שניים מקולקלים מתוך די הרבה (מעל 10)
הכול על אגוזים
מתחשק לי קוקוס טרי. הפעם האחרונה שאכלתי הייתה לפני 4 שנים. בקוסטה ריקה. שם גם התוודעתי לראשונה למושג "ראו פוד". במקום בו שהיתי נערכה סדנה על ידי דיוויד וולף הידוע. אנו הוזמנו לארוחת הסיום שלהם. אכלתי סושי טבעונאי וחשבתי שזה נוראי. בכלל לא אהבתי סושי.אומנם התחלתי להיות צמחונית בילדות, אבל זה היה נראה לי מוגזם ובלתי אפשרי לוותר על קפה ועל עוגות שוקולד. היום אני חושבת אחרת.
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
הכול על אגוזים
הם היו נורא מרים. זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בזה. למישהו יש הסבר?
אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?
אני מכירה את זה היטב מפקאנים, ונדמה לי שגם באגוזי מלך זה כך.
אפשר לייבש אותם כמה ימים (סתם להניח להם- ללא חימום) ולבדוק שוב.
אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?
אני מכירה את זה היטב מפקאנים, ונדמה לי שגם באגוזי מלך זה כך.
אפשר לייבש אותם כמה ימים (סתם להניח להם- ללא חימום) ולבדוק שוב.
הכול על אגוזים
מישהו הזמין לאחרונה שקדים אורגניים מכפר קיש? בשנה שעברה רציתי ובסוף לא הזמנתי. אשמח אם מישהו מאזור המרכז ירצה להצטרף להזמנה - אני מבינה שיש מינימום של כמות? אשמח גם למידע על עלות המשלוח ועלות השקדים עצמם.
תודה!
תודה!
הכול על אגוזים
טעמתי, והם היו נורא מרים. זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בזה. למישהו יש הסבר?
אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?
או שהם מקולקלים/מחומצנים.
קנית אותם מקולפים ושבורים? או שלמים עם הקליפה?
אגוזי מלך נוטים להתחמצן מהר מאוד ולכן רצוי לקנות אותם בקליפתם ולפצח לבד.
אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?
או שהם מקולקלים/מחומצנים.
קנית אותם מקולפים ושבורים? או שלמים עם הקליפה?
אגוזי מלך נוטים להתחמצן מהר מאוד ולכן רצוי לקנות אותם בקליפתם ולפצח לבד.
-
- הודעות: 2367
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
הכול על אגוזים
מירב ב, אפשר לקבל את הפרטים של מפצח אגוזי המקדמיה?
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?
(לא קראתי ביסודיות את כל הדף אז אני מתנצלת אם פספסתי וכבר ענית).
תודה! @}
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?
(לא קראתי ביסודיות את כל הדף אז אני מתנצלת אם פספסתי וכבר ענית).
תודה! @}
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
(את כל השאר אנחנו מפצחים עם מכתש ועלי - פקאן, בונדוק, אגוזי מלך, צנוברים).
ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
(את כל השאר אנחנו מפצחים עם מכתש ועלי - פקאן, בונדוק, אגוזי מלך, צנוברים).
ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
-
- הודעות: 2367
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
הכול על אגוזים
תודה מירב!
(את הציטוט הראשון קראתי, מה שפספסתי הוא החלק עם פרטי היצרן (-:).
(את הציטוט הראשון קראתי, מה שפספסתי הוא החלק עם פרטי היצרן (-:).
-
- הודעות: 1626
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
הכול על אגוזים
לנו יש מפצח אחר, קטן יותר, לא תמיד מתפצח כמו שצריך. אחפש קישור ואם לא אמצא אסרוק תמונה שלו. נקנה בדוכן הפטנטים בקניון באיזור נתניה, איפה שבית הפנקייק, שכחתי איך קוראים לו באתי לכבות את המחשב, אחרי שנרדמתי, והתעוררתי הודות לתינוקת רעבה, ונשאבתי. אטפל בזה כששפיותי תחזור אלי
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
הכול על אגוזים
_אפשר לקבל את הפרטים של מפצח אגוזי המקדמיה?
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?_
אצלנו מדובר בפטיש גדול וחזק. יושבים בחצר ליד הבלטות ודופקים, מקדמיות כדאי לעטוף בבד קודם לדפיקה כדי שלא יברחו. מפצח כל אגוז. זיל הזול! משחק מצויין לבת השלוש שלי אבל רק כשאח שלה ישן (כי אחרת היא דופקת לו את הידיים... הוא תמיד מנסה לקחת את האגוז ברגע הכי לא מתאים).
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?_
אצלנו מדובר בפטיש גדול וחזק. יושבים בחצר ליד הבלטות ודופקים, מקדמיות כדאי לעטוף בבד קודם לדפיקה כדי שלא יברחו. מפצח כל אגוז. זיל הזול! משחק מצויין לבת השלוש שלי אבל רק כשאח שלה ישן (כי אחרת היא דופקת לו את הידיים... הוא תמיד מנסה לקחת את האגוז ברגע הכי לא מתאים).
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
הכול על אגוזים
מוסיפה מאחת ההודעות שכתבתי למעלה לגבי פיצוח מקדמיה:
...אנחנו בבית נהגנו לפצח די בהצלחה את אגוז המקדמיה עם פלייר פטנט, שקרוי בשפה עממית "ג'בקה". ראו תמונה כאן
קישור לתמונה בהודעה הכול על אגוזים (2007-12-22T12:35:25)
...אנחנו בבית נהגנו לפצח די בהצלחה את אגוז המקדמיה עם פלייר פטנט, שקרוי בשפה עממית "ג'בקה". ראו תמונה כאן
קישור לתמונה בהודעה הכול על אגוזים (2007-12-22T12:35:25)
-
- הודעות: 2042
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
הכול על אגוזים
ישבנו בחצר ופיצחנו מקדמיות, צנוברים ופקאנים. אני מפצחת אוכלת חצי ונותנת חצי לחיפושית. נזכרת בבית סבתי. מספרת לחיפושית:
פעם כשהייתי קטנה וסבתא שלי עוד היתה בחיים, היה לה בית קטן עם מרפסת גדולה על גבעה. מהמרפסת אפשר היה לראות מרחוק את הים. היתה לה גם חצר ענקית עם דשא ועצי פיקוס ותיקים.
לסבתא חיה היה כסא נוח מעץ צבוע כתום ובד כחול שהיה על המרפסת ורק לסבתא היה מותר לשבת בו.
לסבתא גם היה עץ פקאנים שממנו היתה אוספת כל חורף את האגוזים ומפצחת.
סבתא נהגה לשבת על הכסא ככה מול הנוף לים ולפצח בפטיש עץ את האגוזים. כל כך הרבה אגוזים היתה מפצחת שבמשענת היד של הכסא כבר היה שקע בצורת אגוז פקאן.
תמיד כשהיינו באים לבקר אותה נהגה סבתא לפצח אגוזים, אחד היתה מפצחת, מקלפת יפה יפה ונותנת לי מחצית ומחצית אוכלת בעצמה. ככה היינו אוכלות יחד את האגוזים.
נעים...
פעם כשהייתי קטנה וסבתא שלי עוד היתה בחיים, היה לה בית קטן עם מרפסת גדולה על גבעה. מהמרפסת אפשר היה לראות מרחוק את הים. היתה לה גם חצר ענקית עם דשא ועצי פיקוס ותיקים.
לסבתא חיה היה כסא נוח מעץ צבוע כתום ובד כחול שהיה על המרפסת ורק לסבתא היה מותר לשבת בו.
לסבתא גם היה עץ פקאנים שממנו היתה אוספת כל חורף את האגוזים ומפצחת.
סבתא נהגה לשבת על הכסא ככה מול הנוף לים ולפצח בפטיש עץ את האגוזים. כל כך הרבה אגוזים היתה מפצחת שבמשענת היד של הכסא כבר היה שקע בצורת אגוז פקאן.
תמיד כשהיינו באים לבקר אותה נהגה סבתא לפצח אגוזים, אחד היתה מפצחת, מקלפת יפה יפה ונותנת לי מחצית ומחצית אוכלת בעצמה. ככה היינו אוכלות יחד את האגוזים.
נעים...
-
- הודעות: 598
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
הכול על אגוזים
ראיתי אצל ההורים של חבר שלי כלי/מכשיר שאוסף פקאנים מהדשא. מדליק!
אני מאד אוהבת רעיונות עיצוביים-הנדסיים חכמים שכאלה. זה מקל שמחובר אליו כלוב רשת עגלגל, עם סורגים רק רוחביים ולא אורכיים וגמישים יחסית (אפשר לפסק אותם בקלות)
וכך אתה מגלגל אותו על הדשא ונכנסים אל הכלוב רק האגוזים
אני מאד אוהבת רעיונות עיצוביים-הנדסיים חכמים שכאלה. זה מקל שמחובר אליו כלוב רשת עגלגל, עם סורגים רק רוחביים ולא אורכיים וגמישים יחסית (אפשר לפסק אותם בקלות)
וכך אתה מגלגל אותו על הדשא ונכנסים אל הכלוב רק האגוזים
הכול על אגוזים
לפצח מקדמיות הכי טוב זה סלע גדול ושטוח שעליו מניחים את המקדמיה ועם אבן אחרת גדולה (בגודל שאפשר להניף ביד, כן?) ושטוחה גם היא, מכים באגוז.
-
- הודעות: 2934
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
הכול על אגוזים
פעם ראשונה בדף הזה, מגלה עניין במפצח המקדמיה , קוראת קוראת ומה מגלה?
שממציא הפטנט הוא השכן שלי 3 בתים ממני , זה שפגשתי היום בצרכניה...
נזכרת שהוא באמת איש של פטנטים ושפעם אמרו לי משהו על מפצח שהוא המציא אבל זה היה הרבה הרבה לפני שהתעניינתי באגוזים.
קטעים.
אני אדע מה לשאול אותו בפעם הבאה. עכשיו אני רק צריכה לדעת איפה משיגים מקדמיה טריים....
שממציא הפטנט הוא השכן שלי 3 בתים ממני , זה שפגשתי היום בצרכניה...
נזכרת שהוא באמת איש של פטנטים ושפעם אמרו לי משהו על מפצח שהוא המציא אבל זה היה הרבה הרבה לפני שהתעניינתי באגוזים.
קטעים.
אני אדע מה לשאול אותו בפעם הבאה. עכשיו אני רק צריכה לדעת איפה משיגים מקדמיה טריים....
-
- הודעות: 27
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52
הכול על אגוזים
קוקוס גורם לכאבי בטן וגרון? יכול להיות?
קניתי קוקוס חום ומרוב התלהבות אכלתי ממנו הרבה.
גם ערבבתי עם תמרים בבלנדר. ואכלתי. היה טעים.
והנה- כאבי בטן. בגלל הקוקוס?
קניתי קוקוס חום ומרוב התלהבות אכלתי ממנו הרבה.
גם ערבבתי עם תמרים בבלנדר. ואכלתי. היה טעים.
והנה- כאבי בטן. בגלל הקוקוס?
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
הכול על אגוזים
למה לא לגדל עצי קוקוס בארץ?
הכול על אגוזים
שמעתי שלא כדאי לתת אגוזים לילדים בני פחות מ 5 האם זה נכון?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
היכן ניתן להשיג אגוזי בונדוק טריים ככל האפשר
הכול על אגוזים
היכן ניתן לקנות שקדים בכמויות גדולות על מנת לחסוך בעלות ?
הכול על אגוזים
יש לי עץ מקדמיה בחצר שנותן הרבה פרי
מתי אני צריכה לקטוף ולפצח כדי לקבל את התוצאות שמחפשים בפרי
מתי אני צריכה לקטוף ולפצח כדי לקבל את התוצאות שמחפשים בפרי
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
מחפשת קוקוס בדחיפותתתתת. מישהו יודע היכן ניתן להשיג?
הכול על אגוזים
למישו יש מושג מאיפה אני יכול להזמין שקדים.......לא בהכרח אורגניים אבל טריים ישר מהמגדל........אשמח לטלפונים תודה............דיברתי אם יעקוב לגבי השקדים האורגניים ו100 שקל לקילו זה מוגזם ביותר.......אז אשמח להצעות נוספות
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
תינוקת יונקת בת 9 חודשים ואגוזים טחונים? מתאים? אפשרי?
הכול על אגוזים
מארק,
עד כמה שידוע לי אין הרבה מגדלי שקדים אורגניים בארץ.
גם אני חושבת ש 100 ש"ח לקילו זה המון.
אני חושבת שהוא מוכר גם שקדים לא אורגניים בפחות, אבל אז כבר אין טעם להזמין דווקא אצלו.
עד כמה שידוע לי אין הרבה מגדלי שקדים אורגניים בארץ.
גם אני חושבת ש 100 ש"ח לקילו זה המון.
אני חושבת שהוא מוכר גם שקדים לא אורגניים בפחות, אבל אז כבר אין טעם להזמין דווקא אצלו.
הכול על אגוזים
איפה אפשר לקנות אגוזים אורגניים איכותיים ?
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לי עץ מקדמיה מניב. בבשלות הפרי הקליפה הירוקה נבקעת ואף חלק מהאגוזים נבקעים כך שאין צורך במפצח, אולם טעמם של אלה קצת חמצמץ, כנראה בשל התחמצנות הפרי, מה נקודת הזמן המומלצת לקטיפת הפרי. תשובה תזכה בשי
לי עץ מקדמיה מניב. בבשלות הפרי הקליפה הירוקה נבקעת ואף חלק מהאגוזים נבקעים כך שאין צורך במפצח, אולם טעמם של אלה קצת חמצמץ, כנראה בשל התחמצנות הפרי, מה נקודת הזמן המומלצת לקטיפת הפרי. תשובה תזכה בשי
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 28 אפריל 2012, 17:49
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
האים שמעתם על סוג אגוז מדהים בטעמו ואיכות שומני אומגא 3 ואנטי אוקסידנטים. תפוצתו מועטה בעולם, איזור מוגדר בפיליפינים - שמו PILI או PILINAT.
האים שמעתם על סוג אגוז מדהים בטעמו ואיכות שומני אומגא 3 ואנטי אוקסידנטים. תפוצתו מועטה בעולם, איזור מוגדר בפיליפינים - שמו PILI או PILINAT.
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום לכולם, יש לי כמה שקי "אגוז מלך" טריים מהמטע למכירה לכל המעוניין, דני 052-8577607
שלום לכולם, יש לי כמה שקי "אגוז מלך" טריים מהמטע למכירה לכל המעוניין, דני 052-8577607
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני מישוב עפרה והאגוזי מלך גם מישוב עפרה -:)
אני מישוב עפרה והאגוזי מלך גם מישוב עפרה -:)
הכול על אגוזים
האם האגוזים אורגניים?
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום.
רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה אמורים לעלות אגוזי מקדמיה עם קליפה?
שלום.
רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה אמורים לעלות אגוזי מקדמיה עם קליפה?
הכול על אגוזים
דני, האם אתה מגיע למערב בנימין? וגם- מה המחיר?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מישהו יודע משהו על אגוז מלבר?
מישהו יודע משהו על אגוז מלבר?
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום,
הבנתי ששקדים חייבים להשרות (אם כי יש כאלה שאומרים ש 6 שעות זה מספיק ויש כאלה שאומרים 24-48 שעות) ,
אבל מה לגבי אגוזי מלך? חיפשתי בנושא באינטרנט וגם מצאתי סתירות, אז כן להשרות או לא להשרות? והרי קונים אותם כבר קלופים אז איך משרים אותם?
תודה תודה
שלום,
הבנתי ששקדים חייבים להשרות (אם כי יש כאלה שאומרים ש 6 שעות זה מספיק ויש כאלה שאומרים 24-48 שעות) ,
אבל מה לגבי אגוזי מלך? חיפשתי בנושא באינטרנט וגם מצאתי סתירות, אז כן להשרות או לא להשרות? והרי קונים אותם כבר קלופים אז איך משרים אותם?
תודה תודה
הכול על אגוזים
אישית, לא יכולה לאכול אגוזי מלך שלא הושרו, הם שורפים לי בגרון.
הבעיה שאם השרית אותם כדאי מהר מאוד לאכול אותם, אי אפשר לשמור.
הבעיה שאם השרית אותם כדאי מהר מאוד לאכול אותם, אי אפשר לשמור.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
השריית אגוזים למיניהם. מלך - קשיו - ברזיל וכד' מה קורה אם אוכלים אותם ללא השרייה? האם הם נשארים בריאים בכל זאת? תודה מראש.
השריית אגוזים למיניהם. מלך - קשיו - ברזיל וכד' מה קורה אם אוכלים אותם ללא השרייה? האם הם נשארים בריאים בכל זאת? תודה מראש.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מישהו יודע איפה ניתן לפצח כמות גדולה של אגוזי מקדמיה?
מישהו יודע איפה ניתן לפצח כמות גדולה של אגוזי מקדמיה?
-
- הודעות: 415
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
- דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*
הכול על אגוזים
היי ריי, מאיפה אתה בארץ?
-
- הודעות: 415
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
- דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*
הכול על אגוזים
האם כדאי ואפשר להתארגן על רכישת אגוזים גדולה ומרוכזת? אם כבר התחלתי להוסיף אותם לשייק היומי, הייתי רוצה להעלות את האיכות שלהם (טריות, אורגניות) במידת האפשר. האם צריך לחשוש שהם יתקלקלו, אם אני קונה לטווח ארוך?
הכול על אגוזים
אני הייתי מעוניין בחצי קילו או קילו כקנייה ראשונה, אני בירושלים, כמה עולה? והאם מישהו רוצה להתארגן לקנייה.
הכול על אגוזים
לגבי שאלות קודמות על השרייה, על פי אנשי ההגיינה הטבעית, שקדים עדיף להשרות 12 שעות, ומינימום 6 שעות. אגוזים מכל סוג 5 שעות. גם ללא השרייה מומלץ ובריא, אבל עם השרייה הגוף יכול להפיק תועלת רבה יותר, ולכן בריא יותר ומומלץ.
-
- הודעות: 3287
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
הכול על אגוזים
גם ללא השרייה מומלץ ובריא
רוצה לשאול על ההשריה:
עדיין לא סיגלתי לי את ההרגל להשרות מראש. מקווה שייכנס לתוקף בעתיד הקרוב.
בינתיים, האם גם בהשריה קצרה (חצי שעה, נגיד) יש איזו תועלת או שהיא די שוות ערך ללא השריה בכלל?
ומה מקור הצבע החום שמי ההשריה נצבעים בו? חומרי שימור או זוועות אחרות שנשטפים מעל האגוזים/ השקדים או שיש חומר צבעוני שמצוי בהם ומופרש באופן טבעי?
רוצה לשאול על ההשריה:
עדיין לא סיגלתי לי את ההרגל להשרות מראש. מקווה שייכנס לתוקף בעתיד הקרוב.
בינתיים, האם גם בהשריה קצרה (חצי שעה, נגיד) יש איזו תועלת או שהיא די שוות ערך ללא השריה בכלל?
ומה מקור הצבע החום שמי ההשריה נצבעים בו? חומרי שימור או זוועות אחרות שנשטפים מעל האגוזים/ השקדים או שיש חומר צבעוני שמצוי בהם ומופרש באופן טבעי?
-
- הודעות: 540
- הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
- דף אישי: הדף האישי של דנד_י*
הכול על אגוזים
צריך גם להשרות אגוזים/שקדים שקניתי בקליפתם וקילפתי בבית?
הכול על אגוזים
תפילה-
בהחלט. אם שוכחים אז משרים לשעתיים או לחצי שעה. או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל. אם משרים לשש שעות החומר הרעיל יוצא במים.
שאר האגוזים אפשר לאכול עם קליפתם.
הפטנט - שהולכים לישון משרים עם מים, ובבוקר מרוקנים את המים. יכול להשאר טרי ובריא 3 ימים. עדיף לצרוך תוך 48 שעות.
דנדי - רצוי, כך הגוף יכול לעכל יותר מרכיבים מהשקד/אגוז, ולחזק את בריאותנו.
בהחלט. אם שוכחים אז משרים לשעתיים או לחצי שעה. או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל. אם משרים לשש שעות החומר הרעיל יוצא במים.
שאר האגוזים אפשר לאכול עם קליפתם.
הפטנט - שהולכים לישון משרים עם מים, ובבוקר מרוקנים את המים. יכול להשאר טרי ובריא 3 ימים. עדיף לצרוך תוך 48 שעות.
דנדי - רצוי, כך הגוף יכול לעכל יותר מרכיבים מהשקד/אגוז, ולחזק את בריאותנו.
-
- הודעות: 3287
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
הכול על אגוזים
או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל.
לא בטוחה שהבנתי: אתה ממליץ לקלף בכל מקרה (גם אם לא השריתי כלל וגם אם השריתי לאורך הלילה) או רק אם השריתי השריה קצרה?
לא בטוחה שהבנתי: אתה ממליץ לקלף בכל מקרה (גם אם לא השריתי כלל וגם אם השריתי לאורך הלילה) או רק אם השריתי השריה קצרה?
הכול על אגוזים
שקדים, אם משרים במים יותר מ-6 שעות, אפשר לאכול עם הקליפה או בלי, לפי הטעם האישי. אם משרים פחות או לא משרים כלל, כדאי לקלף.
משרים 3 דקות במים רותחים ומקלפים.
משרים 3 דקות במים רותחים ומקלפים.
-
- הודעות: 3287
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
הכול על אגוזים
תודה.
-
- הודעות: 540
- הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
- דף אישי: הדף האישי של דנד_י*
הכול על אגוזים
לא זוכרת איפה קראתי, נדמה לי שאצלך תפילה.
זוכרת שבשמת או צילי כתבו שהעניין עם הקליפה של השקדים קשור לשקדים מחול בכלל, סוג שאין כאן בארץ ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה?
זוכרת שבשמת או צילי כתבו שהעניין עם הקליפה של השקדים קשור לשקדים מחול בכלל, סוג שאין כאן בארץ ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה?
-
- הודעות: 3287
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
הכול על אגוזים
זוכרת שדנּו בשקדים, ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה , אבל לא זכרתי שזה נגע לזן מסוים.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 02 ינואר 2017, 22:17
הכול על אגוזים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום לכם, רואה שהפורום לא פעיל זמן די רב. מנסה לשאול בכל זאת. האם ניתן להקדים קטיף אגוזי מלך ולא להמתין לנשירה הטבעית. התוכים מצליחים לנקר ולהשמיד כל אגוז!!!
שלום לכם, רואה שהפורום לא פעיל זמן די רב. מנסה לשאול בכל זאת. האם ניתן להקדים קטיף אגוזי מלך ולא להמתין לנשירה הטבעית. התוכים מצליחים לנקר ולהשמיד כל אגוז!!!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכול על אגוזים
קניתי אגוזי מלך קלופים טריים מאוד בארמניה לבנים אבל הם מאוד מרים האם מותר להשתמש בהם או להוסיף לריבה?
הכול על אגוזים
הייתי מנסה להשרות במי ברז ללילה, ובבוקר לסנן, לשטוף ולטעום.