אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
יש ספוגיות לניקוי יקרות מעט יותר של חברת וולדה (לא אלה עם הקוסמטיקה הטבעית) והם עשויים מחומר לא מתכתי, והסקוצי'ם שלהם מעולים. זה בצבע ירוק (הסקוצ').
איפה ניתן לקנות ספוגית של וולדה?
איפה ניתן לקנות ספוגית של וולדה?
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
_יש ספוגיות לניקוי יקרות מעט יותר של חברת וולדה (לא אלה עם הקוסמטיקה הטבעית) והם עשויים מחומר לא מתכתי, והסקוצי'ם שלהם מעולים. ממה הם עשויום?אין בהם רעלים אחרים?
-
- הודעות: 278
- הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של ...*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
ממה הם עשויום?אין בהם רעלים אחרים?
אה, לא תמצאי אותי מתחייבת על זה.
זה נראה לי חומר פלסטי כלשהי. תוצר של נפט בקיצור.
יחד עם זאת, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי על המלצה לשוטף כלים עם ליפה. מישהו זוכר איפה זה היה? (ומזה בדיוק ליפה?)
אה, לא תמצאי אותי מתחייבת על זה.
זה נראה לי חומר פלסטי כלשהי. תוצר של נפט בקיצור.
יחד עם זאת, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי על המלצה לשוטף כלים עם ליפה. מישהו זוכר איפה זה היה? (ומזה בדיוק ליפה?)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
עם זאת, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי על המלצה לשוטף כלים עם ליפה. מישהו זוכר איפה זה היה? (ומזה בדיוק ליפה?)
אני קניתי לא מזמן ליפה והיה לה ריח של... נפט. בהרטבה ראשונה היא הסריחה כמו חבית נפט. אין לי מושג מה יש בנפט שמכניסים אותו לכל מקום (משמר? ממצק?) אבל נדמה שכמעט שום דבר לא חף מזה.
אני קניתי לא מזמן ליפה והיה לה ריח של... נפט. בהרטבה ראשונה היא הסריחה כמו חבית נפט. אין לי מושג מה יש בנפט שמכניסים אותו לכל מקום (משמר? ממצק?) אבל נדמה שכמעט שום דבר לא חף מזה.
-
- הודעות: 278
- הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של ...*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
בקיצור אין שום תכשיר שאיתו אפשר לשפשף סירים לפי הבנתי...לכולם יש איזשהם רעלים בתוכם.
לא בטוח שזו המסקנה הכללית. אולי זה רק המידע שיש כרגע.
בכל מקרה,
עדיין לרעלים יש דירוג:
אולי מפחיד אלומיניום באוכל, הרבה יותר מתוצרי נפט... אבל אולי אני טועה בדירוג הרעלים.
לא בטוח שזו המסקנה הכללית. אולי זה רק המידע שיש כרגע.
בכל מקרה,
עדיין לרעלים יש דירוג:
אולי מפחיד אלומיניום באוכל, הרבה יותר מתוצרי נפט... אבל אולי אני טועה בדירוג הרעלים.
-
- הודעות: 323
- הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
המלצה לשוטף כלים עם ליפה
אולי אצל with passion ? נדמה לי שגם אני קראתי את זה. רעיון. איפה משיגים ליפה טבעית? היא הרי צריכה להיות כזו שמיועדת לשטיפת כלים ולא לרחצה, למשל, כי לא רצוי שיהיו בה שמנים וכו'.
אולי אצל with passion ? נדמה לי שגם אני קראתי את זה. רעיון. איפה משיגים ליפה טבעית? היא הרי צריכה להיות כזו שמיועדת לשטיפת כלים ולא לרחצה, למשל, כי לא רצוי שיהיו בה שמנים וכו'.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
תירגעו... הרי בסך הכול מדובר במשהו שנשטף אחר כך מהסיר, נכון? דאגו לשטוף היטב, וזה צריך להספיק לדעתי. אם אפשר להשיג את התלתלים מנירוסטה, נסו. זה מחזיק מעמד לנצח ועובד היטב. בעדיפות שנייה פלסטיק. הרי מדובר בפלסטיק קשה ולא פלסטיק רך, שהוא היותר בעייתי. אחר כך נחושת ואלומיניום. אגב, ניסיתי ליפה לפני כמה שנים, אבל לצערי זה לא משיג אותן תוצאות. זה טוב אולי כתחליף לסקוצ', אבל לא לצמר פלדה.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אני מעוניינת להחליף את הסירים שלנו לסירי פיירקס. המלצתם כאן על vision, וראיתי שהמחירים בכלל לא נוראיים.
השאלה היא האם אפשר לבשל איתם על כיריים, ועל איזה כיריים? מעולם לא נתקלתי בבישול בפיירקס לפני כן, אלא רק באפייה, מכאן התמיהה.
ושאלה נוספת..
האם אתם ממליצים על סירים של חברת corningware, שעשויים מ - pyroceram?
השאלה היא האם אפשר לבשל איתם על כיריים, ועל איזה כיריים? מעולם לא נתקלתי בבישול בפיירקס לפני כן, אלא רק באפייה, מכאן התמיהה.
ושאלה נוספת..
האם אתם ממליצים על סירים של חברת corningware, שעשויים מ - pyroceram?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
בכלים מסוג וויז'ן אפשר לבשל על כל כיריים. מומלצים? מבחינת בטיחות, לא מבחינת יעילות הכלי (לא מפזרים את החום היטב).
לגבי פיירוקרים, פעם ראשונה ששמעתי על זה. הסתכלתי וראיתי שזה שילוב של זכוכית עם חרס. ייתכן שבגלל השילוב הזה יש פחות בעיה של דליפת חומרים מהחרס, אבל אם לא - ראי מה נאמר על חרס למעלה. קורנינג ככלל היא חברה טובה. בגלזורה שלה יש עופרת, אבל זה לא אומר בהכרח שיש דליפת עופרת.
לגבי פיירוקרים, פעם ראשונה ששמעתי על זה. הסתכלתי וראיתי שזה שילוב של זכוכית עם חרס. ייתכן שבגלל השילוב הזה יש פחות בעיה של דליפת חומרים מהחרס, אבל אם לא - ראי מה נאמר על חרס למעלה. קורנינג ככלל היא חברה טובה. בגלזורה שלה יש עופרת, אבל זה לא אומר בהכרח שיש דליפת עופרת.
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
בקשר לליפה - אפשר להשיג אחת בחנויות לכלי בית בשוק (במקרה שלי - במחנה יהודה אשר בעיר הקודש, או בעיר העתיקה). צריך להשרות את הליפה לפני השימוש.
בקשר לסירים מזכוכית - על הפרוספקט המצורף כתוב אם הם מתאימים לבישול. לי יש סירים, לא יודעת מאיזו תוצרת, הם מתאימים לבישול אבל לא על אש גדולה. (בינונית - כן).
בקשר לסירים מזכוכית - על הפרוספקט המצורף כתוב אם הם מתאימים לבישול. לי יש סירים, לא יודעת מאיזו תוצרת, הם מתאימים לבישול אבל לא על אש גדולה. (בינונית - כן).
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
נועה, אני הייתי הולכת על מחבת איכותית מנירוסטה. בעיקר אם את זקוקה לה בדחיפות - למחבת של וויז'ן ייקח זמן להגיע.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
_אני לא מוצאת בארץ כלים מנירוסטה 18/0, רק 18/10...מה לעשות?
כמה כסף את מוכנה להוציא בגלל חששות (שנכון להיום, לא ברור עד כמה הם מבוססים) על דליפת ניקל? אחרי שתעני, תראי אם הסכום מספיק להזמנה מחו"ל או קנייה דרך EBAY._
כמה כסף את מוכנה להוציא בגלל חששות (שנכון להיום, לא ברור עד כמה הם מבוססים) על דליפת ניקל? אחרי שתעני, תראי אם הסכום מספיק להזמנה מחו"ל או קנייה דרך EBAY._
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
כתבתי בדף הבית שלי, אולי כדאי להעביר הנה:
_אגב, לא בטוח בכלל שבכלים כאלה אין בעייתיות אחרת, הנה משהו שמצאתי באותו חיפוש:
http://missvickie.com/resources/cookwar ... nless.html
לפי מה שהיא אומרת, נירוסטה 18/0 נחותה מבחינת האיכות ועלולה להחליד ביתר קלות. היא אומרת שאם את אלרגית לניקל, אל תשתמשי בכלל בכלי נירוסטה. על זה נאמר לדעתי "גזרה שאין הציבור מסוגל לעמוד בה", אבל שוין..._
_אגב, לא בטוח בכלל שבכלים כאלה אין בעייתיות אחרת, הנה משהו שמצאתי באותו חיפוש:
http://missvickie.com/resources/cookwar ... nless.html
לפי מה שהיא אומרת, נירוסטה 18/0 נחותה מבחינת האיכות ועלולה להחליד ביתר קלות. היא אומרת שאם את אלרגית לניקל, אל תשתמשי בכלל בכלי נירוסטה. על זה נאמר לדעתי "גזרה שאין הציבור מסוגל לעמוד בה", אבל שוין..._
-
- הודעות: 1025
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מה דינן של שקיות קוקי? מה יש בהן?
הן עדיפות מנייר אלומיניום?
הן עדיפות מנייר אלומיניום?
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
נירוסטה 18/10 מכילה 10% ניקל ואילו 18/8 מכילה 8% ניקל. ההבדל ביניהם הוא לא מאוד מהותי. ניקל הינה מתכת לא מאוד ידידותית, במקרה של דליפה מהנירוסטה (למרות שבאופן עקרוני אם זו חברה טובה שמייצרת את הנירוסטה, אין סיבה מהותית שזה יקרה), וכן היא מונעת החלדה. ככל שמרכיב הניקל נמוך בנירוסטה (והוא גם יכול להיות 0% - 18/0) הנירוסטה פחות עמידה מפני חלודה, וכן היא הופכת למגנטית. מה עדיף... שאלה טובה - חלודה או הרעלת ניקל?
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אף חצוף, שקיות הקוקי הן מפלסטיק הן מפלסטיק הן מפלסטיק.
פלסטיק מחומם שמתערבב לנו באוכל - עלינו להיגמל מהשילוב הזה.
יש שקיות בד שמיועדות לבישול, למשל בשביל החיטה בתוך הסיר של החמין. פעם קניתי כאלה בניצת הדובדבן.
פלסטיק מחומם שמתערבב לנו באוכל - עלינו להיגמל מהשילוב הזה.
יש שקיות בד שמיועדות לבישול, למשל בשביל החיטה בתוך הסיר של החמין. פעם קניתי כאלה בניצת הדובדבן.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
הכי טוב מזכוכית.
יש כאלה קומקומים לכיריים בארץ?
חשמליים מזכוכית ראיתי רק אחד, גוף החימום כמובן מנירוסטה, ואחרי שימוש לא ארוך, יש דליפות מים מהחיבורים.
יש כאלה קומקומים לכיריים בארץ?
חשמליים מזכוכית ראיתי רק אחד, גוף החימום כמובן מנירוסטה, ואחרי שימוש לא ארוך, יש דליפות מים מהחיבורים.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
הצצתי לתוך המקלה (toaster) שלנו, וראיתי שחוטי החשמל שמתחממים מונחים על שני משטחים לא מזוהים בהרכבם; למראית עין הזכירו לי אסבסט. מישהו יודע על כך משהו?
שאלתי לפני כמה ימים, מישהו יודע?
שאלתי לפני כמה ימים, מישהו יודע?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מירב, מי היצרן של המקלה? מה הדגם?
הייתי מהמרת על זה שזה לא אסבסטוס, אבל ליתר ביטחון את יכולה לבדוק מול היבואן ומול מכון התקנים.
הייתי מהמרת על זה שזה לא אסבסטוס, אבל ליתר ביטחון את יכולה לבדוק מול היבואן ומול מכון התקנים.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
המקלה שייך לחברת ITT הגרמנית דגם IT-012T. אני אבדוק באמת מול היבואן ומכון התקנים.
תודה על הרעיון.
תודה על הרעיון.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
הפלאסטיקים הרעים הם סוגים 3,6,7
בדקתי עכשיו את כל מה שהיה על השולחן, מתוך סקרנות.
מסתבר שכמעט הכל תקין, אבל דווקא קטשופ אסם שהוא עגבניות חומציות ומסוכנות ארוז בבקבוק מסוג 7, פוליקרבונט.
בדקתי עכשיו את כל מה שהיה על השולחן, מתוך סקרנות.
מסתבר שכמעט הכל תקין, אבל דווקא קטשופ אסם שהוא עגבניות חומציות ומסוכנות ארוז בבקבוק מסוג 7, פוליקרבונט.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
הודעה של גיא בן צבי בנושא פלסטיקים
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
תמי ואחרות,
נכון אמנם שהסימון בתחתית מוצרי הפלסטיק נועד לצורך מיחזור, אבל עדיין יש הבדל בין סוגי הפלסטיקים. ויש ביניהם כאלה שנחשבים מסוכנים או פחות מסוכנים. למשל, פוליפרופילן אכן נחשב עמיד במגע עם מוצרי מזון שומניים, מה שלא ניתן לומר על הפולימרים האחרים.
אגב, בקבוקים העשויים פוליקרבונט מסומנים בספרה 7 (ALL OTHER RESINS). יש לי אחות כימאית שבודקת את הנושא לבקשתי ביסודיות, אחזור עם עוד פרטים כשיהיו.
נכון אמנם שהסימון בתחתית מוצרי הפלסטיק נועד לצורך מיחזור, אבל עדיין יש הבדל בין סוגי הפלסטיקים. ויש ביניהם כאלה שנחשבים מסוכנים או פחות מסוכנים. למשל, פוליפרופילן אכן נחשב עמיד במגע עם מוצרי מזון שומניים, מה שלא ניתן לומר על הפולימרים האחרים.
אגב, בקבוקים העשויים פוליקרבונט מסומנים בספרה 7 (ALL OTHER RESINS). יש לי אחות כימאית שבודקת את הנושא לבקשתי ביסודיות, אחזור עם עוד פרטים כשיהיו.
-
- הודעות: 1074
- הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
קלחת
עשיתי חיפוש קצר עם "פיירקס" ולא מצאתי... אולי זכוכית אחרת? אני בטוחה שפעם השתמשתי בכזה
(בבית שעבדתי ובישלתי בו)
עשיתי חיפוש קצר עם "פיירקס" ולא מצאתי... אולי זכוכית אחרת? אני בטוחה שפעם השתמשתי בכזה
(בבית שעבדתי ובישלתי בו)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מה לגבי פטמות בקבוקים של תנוקות סיליקון כאשר קרוע האם משחרר רעלים ומכן את התנוק?
-
- הודעות: 19
- הצטרפות: 21 אוגוסט 2007, 14:17
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
לבשל רק בנירוסטה או זכוכית?
כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין (וממילא אם לא עומד בטמפ' גבוהה, לא יוכל לבצע משימה שהיא לא בישול נוזלים)
אז מה? אוכלים כמו במסעדה של בלי סודות? "רק מרק"?
וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.
ושאלה נוספת. יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין (וממילא אם לא עומד בטמפ' גבוהה, לא יוכל לבצע משימה שהיא לא בישול נוזלים)
אז מה? אוכלים כמו במסעדה של בלי סודות? "רק מרק"?
וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.
ושאלה נוספת. יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
אצלי זה לא קורה בבישול שגרתי. אין לי מספיק מידע מדוע זה קורה אצלך, אבל לדעתי זה לא משהו שאמור לקרות בכלי נירוסטה איכותיים. המתכת עצמה משחירה? זה קרה לי לאחרונה. שרפתי שני סירים בגלל שהזנחתי אותם על אש חזקה זמן רב מדיי. אני מדברת על השלב שבו האוכל כולו התפחם והבית מריח כמו פאב מרתפי בשישי בלילה גם שלושה שבועות אחרי כן. אז כן, המתכת השחירה, אבל הסיר יצא מכלל שימוש אחרי זה באופן סופי .
וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.
ופעם גם השתמשו בכלי עופרת לאוכל, שתייה וצינורות מים, וקיבלו הרעלת עופרת (יש אפילו תיאוריה שבגלל זה נפלה האימפריה הרומית). וגם הרעלת ברזל היא נפוצה מאוד - עד היום. אגב, אבותינו עד לפני כ-40000 שנה (כפי הנראה) פשוט לא בישלו ואכלו הרבה מאוד אוכל נא. זה לא אומר שלא צריך לבשל (אם כי אני בהחלט בעד אוכל נא כמרכיב עיקרי בתזונה), אבל אני לא הייתי פונה אליהם כאן כמקור השראה. בכלל, אפשר לשאול עד כמה בישול הוא "טבעי" למין האנושי, והתשובה לא חד משמעית.
זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין
יש כלי זכוכית ייעודיים שנועדו לזה ועומדים בחום גבוה - כמו כלים מסוג VISION - הם לא אידאליים לבישול כי הם לא מפזרים את החום היטב, וכי לא קל לנקות אותם. אבל בהחלט אפשר להשתמש בהם גם לטיגון (שבמאמר מוסגר, עדיף למעט בו באופן כללי). אני השתמשתי בהם בעבר לטיגון.
יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
מה שם היצרן? את יודעת מה שם הדגם? אולי אפשר לחפש בגוגל או באתר של איקאה. הייתי מהמרת על זה שמדובר בסוג של ציפוי טפלון - הייתה לי פעם מחבת שענתה על התיאור שלך, ולאחר בדיקה הסתבר לי שהיה שם טפלון. מייד הפסקתי להשתמש בה.
שימוש בכלי בישול מברזל באופן קבוע זה כמו לתסף בכמויות לא נשלטות של ברזל, כי הוא דולף מהכלים לאוכל. ברזל הוא מתכת כבדה שמעלה מאוד את העומס החימצוני בגוף. לא מומלץ, בעיקר לא לילדים ולנשים בהריון ומיניקות (הרעלת ברזל היא גם ההרעלה הכי נפוצה אצל ילדים, בארה"ב לפחות). שימוש מדי פעם, אצל אנשים בריאים באופן כללי - לא נראה לי קריטי.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
אצלי זה לא קורה בבישול שגרתי. אין לי מספיק מידע מדוע זה קורה אצלך, אבל לדעתי זה לא משהו שאמור לקרות בכלי נירוסטה איכותיים. המתכת עצמה משחירה? זה קרה לי לאחרונה. שרפתי שני סירים בגלל שהזנחתי אותם על אש חזקה זמן רב מדיי. אני מדברת על השלב שבו האוכל כולו התפחם והבית מריח כמו פאב מרתפי בשישי בלילה גם שלושה שבועות אחרי כן. אז כן, המתכת השחירה, אבל הסיר יצא מכלל שימוש אחרי זה באופן סופי .
וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.
ופעם גם השתמשו בכלי עופרת לאוכל, שתייה וצינורות מים, וקיבלו הרעלת עופרת (יש אפילו תיאוריה שבגלל זה נפלה האימפריה הרומית). וגם הרעלת ברזל היא נפוצה מאוד - עד היום. אגב, אבותינו עד לפני כ-40000 שנה (כפי הנראה) פשוט לא בישלו ואכלו הרבה מאוד אוכל נא. זה לא אומר שלא צריך לבשל (אם כי אני בהחלט בעד אוכל נא כמרכיב עיקרי בתזונה), אבל אני לא הייתי פונה אליהם כאן כמקור השראה. בכלל, אפשר לשאול עד כמה בישול הוא "טבעי" למין האנושי, והתשובה לא חד משמעית.
זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין
יש כלי זכוכית ייעודיים שנועדו לזה ועומדים בחום גבוה - כמו כלים מסוג VISION - הם לא אידאליים לבישול כי הם לא מפזרים את החום היטב, וכי לא קל לנקות אותם. אבל בהחלט אפשר להשתמש בהם גם לטיגון (שבמאמר מוסגר, עדיף למעט בו באופן כללי). אני השתמשתי בהם בעבר לטיגון.
יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
מה שם היצרן? את יודעת מה שם הדגם? אולי אפשר לחפש בגוגל או באתר של איקאה. הייתי מהמרת על זה שמדובר בסוג של ציפוי טפלון - הייתה לי פעם מחבת שענתה על התיאור שלך, ולאחר בדיקה הסתבר לי שהיה שם טפלון. מייד הפסקתי להשתמש בה.
שימוש בכלי בישול מברזל באופן קבוע זה כמו לתסף בכמויות לא נשלטות של ברזל, כי הוא דולף מהכלים לאוכל. ברזל הוא מתכת כבדה שמעלה מאוד את העומס החימצוני בגוף. לא מומלץ, בעיקר לא לילדים ולנשים בהריון ומיניקות (הרעלת ברזל היא גם ההרעלה הכי נפוצה אצל ילדים, בארה"ב לפחות). שימוש מדי פעם, אצל אנשים בריאים באופן כללי - לא נראה לי קריטי.
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אני מבשלת כמעט הכל בסירי זכוכית. אפילו מטגנת בהם, למשל בצל או חביתה.
ההגבלה (של אלה שיש לי - זה משתנה בהתאם ליצרן) היא לא להעמיד אותם על אש גדולה. אש בינונית (למשל האופציה הקטנה ביותר במבער הגדול שבכיריים) - זה בסדר.
ההגבלה (של אלה שיש לי - זה משתנה בהתאם ליצרן) היא לא להעמיד אותם על אש גדולה. אש בינונית (למשל האופציה הקטנה ביותר במבער הגדול שבכיריים) - זה בסדר.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
לנו יש סירון נירוסטה אחד שזה קורה לו תמיד, ואחרים שלא- נראה לי שכשסיר נירוסטה מתישן ונשרט זה בלתי נמנע וזה באמת יקרה כל פעם, וכל פעם באותו המקום- האם לכך הכוונה? כנראה שצריך להפסיק להשתמש באלו שנהיים שחורים. (למרות שכבר חודשים אני אומרת לעצמי את זה בקשר לסירון הזה...) אולי שימון יעזור- כמו טיפול בסירי ברזל, לא ניסיתי מעולם עם נירוסטה. (מי יודע?)
גם לי יש סיר כזה מאיקאה, קצת יותר כבד מהרגיל, הוא מצופה טפלון בוודאות. טמפ' נמוכה עד בינונית בלבד הוא הפתרון שלי.
יש לי סירי זכוכית, אבל להעמיד אותם על הגז זה נראה לי כל כך מופרך שאין לי אומץ לנסות ...
לנו יש סירון נירוסטה אחד שזה קורה לו תמיד, ואחרים שלא- נראה לי שכשסיר נירוסטה מתישן ונשרט זה בלתי נמנע וזה באמת יקרה כל פעם, וכל פעם באותו המקום- האם לכך הכוונה? כנראה שצריך להפסיק להשתמש באלו שנהיים שחורים. (למרות שכבר חודשים אני אומרת לעצמי את זה בקשר לסירון הזה...) אולי שימון יעזור- כמו טיפול בסירי ברזל, לא ניסיתי מעולם עם נירוסטה. (מי יודע?)
גם לי יש סיר כזה מאיקאה, קצת יותר כבד מהרגיל, הוא מצופה טפלון בוודאות. טמפ' נמוכה עד בינונית בלבד הוא הפתרון שלי.
יש לי סירי זכוכית, אבל להעמיד אותם על הגז זה נראה לי כל כך מופרך שאין לי אומץ לנסות ...
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
למי שמנוסה בבישול עם כלי זכוכית על הכיריים- האם דין כיריים חשמליות כדין כיריים גז?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
לי היו רק כיריים חשמליות בעשר השנים האחרונות, ורק על זה בישלתי בכלי זכוכית.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אחי וגיסתי טוענים שלא טוב להרתיח מי "בריטה"
אני זוכרת שכתבו על זה פעם. בריטה הופך את המים לחומציים, ובקומקומים שבהם גוף החימום בא במגע עם המים, זה קילף את הציפוי של גוף החימום והמתכת שמתחת הייתה רעילה. אני לא זוכרת באיזו מתכת היה מדובר. אני כן זוכרת שזה קרה לי והחלפתי קומקום.
הפיתרון יכול להיות שימוש בקומקום חשמלי שבו גוף החימום אינו בא במגע עם מים (גוף חימום נסתר), או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבריטה כדי לאזן את החומציות.
לגבי בריטה באופן כללי - שמעתי דעה שזה לא בריא, בין היתר מאנשים שאני מעריכה את דעתם. הנה הודעה של גיא בן צבי בנושא .
אני זוכרת שכתבו על זה פעם. בריטה הופך את המים לחומציים, ובקומקומים שבהם גוף החימום בא במגע עם המים, זה קילף את הציפוי של גוף החימום והמתכת שמתחת הייתה רעילה. אני לא זוכרת באיזו מתכת היה מדובר. אני כן זוכרת שזה קרה לי והחלפתי קומקום.
הפיתרון יכול להיות שימוש בקומקום חשמלי שבו גוף החימום אינו בא במגע עם מים (גוף חימום נסתר), או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבריטה כדי לאזן את החומציות.
לגבי בריטה באופן כללי - שמעתי דעה שזה לא בריא, בין היתר מאנשים שאני מעריכה את דעתם. הנה הודעה של גיא בן צבי בנושא .
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
לגבי בריטה כבית גידול לחיידקים ופטריות, האם לא בגלל זה צריך להחליף אותו כל חודש? זה לא פותר את הבעיה?
תלוי מה מצב הפטריות במקום שבו אתם גרים, ובמי השתייה. היום יש גם מתקנים תואמי-בריטה שיש בהם הגנה מובנית נגד חיידקים ופטריות, אם כי אפשר לתהות מהי בדיוק ואם גם היא דבר בריא...
אבל בעצם מה שגיא אומר נכון לגבי כל מקרה של מים עומדים, לא רק בריטה. אז הנה כמה הצעות:
תלוי מה מצב הפטריות במקום שבו אתם גרים, ובמי השתייה. היום יש גם מתקנים תואמי-בריטה שיש בהם הגנה מובנית נגד חיידקים ופטריות, אם כי אפשר לתהות מהי בדיוק ואם גם היא דבר בריא...
אבל בעצם מה שגיא אומר נכון לגבי כל מקרה של מים עומדים, לא רק בריטה. אז הנה כמה הצעות:
- להקפיד לנקות את הקנקן ולהחליף את המים לעתים קרובות.
- לשים את הקנקן במקרר (מאט צמיחת פטריות וחיידקים, אם כי לא מפסיק אותה)
- לי יש מתקן חרס שעליו אני שמה מכלי מים גדולים (3 גלונים), בלי קירור. לפני כל החלפת מכל, אני מזליפה פנימה טיפה אחת או שתיים של תמצית גלעיני אשכוליות (חשוב לוודא שזה התערבב היטב). זה חומר טבעי חזק מאוד נגד פטריות.
- לכסות במידת האפשר (אולי אפילו כדאי להעביר לבקבוקים, עדיף מזכוכית).
-
- הודעות: 1025
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
_מה עם סירי Farberware?
האם זה לא סוג של סירי טפלון? אם זה טפלון, אני לא הייתי משתמשת._
לא, אבל אני רואה שבאתר שלהם כתוב 18/10 stainless steel אז זה עונה על השאלה.
האם זה לא סוג של סירי טפלון? אם זה טפלון, אני לא הייתי משתמשת._
לא, אבל אני רואה שבאתר שלהם כתוב 18/10 stainless steel אז זה עונה על השאלה.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
קיבלנו סיר במתנה. עשוי מפלדת אל-חלד. התחתית שלו עשוייה 3 שכבות, כשהאמצעית היא אלומיניום.
כלומר פלדה-אלומינים-פלדה. האלומיניום אינו במגע עם האוכל. האם זה עדיין רעיל ומסוכן? אשמח לשמוע דעתכם!
כלומר פלדה-אלומינים-פלדה. האלומיניום אינו במגע עם האוכל. האם זה עדיין רעיל ומסוכן? אשמח לשמוע דעתכם!
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
לא רעיל.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אגב אלומיניום ללא מגע עם האוכל, שאלו אותי לאחרונה ולא ידעתי מה אשיב:
מה עם סיר אלומיניום לאידוי- כלומר ללא מגע ישיר עם האוכל- זה נחשב?
(יש לי חברה שאין לה כסף ולב לזרוק, ברוב השווקים יד שניה מה שמוצאים פה זה אלומיניום אז יש לה כמה)
מה עם סיר אלומיניום לאידוי- כלומר ללא מגע ישיר עם האוכל- זה נחשב?
(יש לי חברה שאין לה כסף ולב לזרוק, ברוב השווקים יד שניה מה שמוצאים פה זה אלומיניום אז יש לה כמה)
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
רק רציתי להתלהב לכם שאתמול הייתי בפשפשוק ונתקלתי במציאה מפתיעה
כלי זכוכית של ויז'ן, קטן מתוק כזה עם ידית ארוכה, משהו לחימום חלב כנראה, עלה לי בערך 20 שקל ממוכר שלא ידע מה הוא מוכר לי..
איזה כיף!!
נוסה בהנאה הבוקר על הכיריים החשמליות שלי (ותודה לתמי על התשובה מלפני מלאן זמן )
ועוד שאלה לבעלי הנסיון בחימום זכוכית על כיריים חשמליות ובכלל, אתם מכירים את קנקני התה הזכוכיתיים, של "בודום" או משהו דומה, שאפשר בעקרון להחזיק אותם מעל נר או משהו לשמור על החום?
מה קורה להם בעצם אם מנסים להרתיח בהם מים? (פרצופון זומם..)
כלי זכוכית של ויז'ן, קטן מתוק כזה עם ידית ארוכה, משהו לחימום חלב כנראה, עלה לי בערך 20 שקל ממוכר שלא ידע מה הוא מוכר לי..
איזה כיף!!
נוסה בהנאה הבוקר על הכיריים החשמליות שלי (ותודה לתמי על התשובה מלפני מלאן זמן )
ועוד שאלה לבעלי הנסיון בחימום זכוכית על כיריים חשמליות ובכלל, אתם מכירים את קנקני התה הזכוכיתיים, של "בודום" או משהו דומה, שאפשר בעקרון להחזיק אותם מעל נר או משהו לשמור על החום?
מה קורה להם בעצם אם מנסים להרתיח בהם מים? (פרצופון זומם..)
-
- הודעות: 192
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
- דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
שלום לכל המבינים ! זקוקה לעצה, עזרה, מחשבה : אני מוצאת עצמי קונה כבר פינג'ן שלישי מנירוסטה ! כי בכל פעם, כבר בהרתחה הראשונה (ולפעמים השנייה..), מופיעה חלודה בגובה פני המים ששמתי..ואחרי כמה הרתחות כבר בכמה מקומות , סימני חלודה...כמובן שמפעם לפעם אני משקיעה בפינג'ן יותר ויותר איכותי......עם אחריות "לכל החיים" ! בחיי ככה הם כותבים, בלי חלודה וכו', משנת 1958 ניסיון בנירוסטה וכו' וכו'.......מה עושים? קראתי את הדף, וזו ברירת המחדל שלי נירוסטה ...למישהו יש רעיון ? נ.ב. כשאני מרתיחה מים בסיר רגיל מנירוסטה...אין בעייה, לא מופיע כל סימן כזה.
-
- הודעות: 437
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מאמר על טפלון שהופיע ב Consumer Report (ירחון שבודק מוצרים שונים ואינו משוחד) ביוני 2007:
Nonstick pans are OK in new tests
Researchers have long known that very high temperatures can break down the coating in nonstick pans, creating fumes that can kill pet birds and possibly causing flulike symptoms in people. Whether other emissions are a problem even at moderate temperatures has been an open question. Our tests yielded largely reassuring results.
Lab studies suggest that perfluorooctanoic acid (PFOA), used in making nonstick coating, can cause cancer and birth defects in animals, and might pose a risk in humans. PFOA stays in the body for years and in the environment indefinitely. Working with a lab that specializes in PFOA, we bought nonstick pans from seven makers and repeatedly heated and washed some pans to simulate one, three, and six months of use. We then heated new and aged pans to 400° F, a cooking temperature well below the makers? recommended maximum of 500° F, and measured PFOA in the air above the pans.
We found very little PFOA in the tested air samples. The highest level was about 100 times lower than levels that animal studies suggest are of concern for ongoing exposure to PFOA. With the aged pans, emissions were barely measurable.
CR?s take. Experts we consulted from government, industry, and environmental groups agree that the amounts of PFOA emitted by nonstick cookware probably don?t contribute much to your total PFOA exposure (the manufacture, use, and disposal of an array of products, including waterproof fabrics and electronic parts, can release PFOA into the environment). And research by the U.S. Food and Drug Administration suggests it?s very unlikely that significant amounts of PFOA migrate from pans into food. Still, it?s sensible to take a few precautions with nonstick cookware. Use ventilation when cooking, don?t put empty pans over very high heat, and toss pans that have started to flake. Flaking can cause uneven heating that might accelerate emissions.
Nonstick pans are OK in new tests
Researchers have long known that very high temperatures can break down the coating in nonstick pans, creating fumes that can kill pet birds and possibly causing flulike symptoms in people. Whether other emissions are a problem even at moderate temperatures has been an open question. Our tests yielded largely reassuring results.
Lab studies suggest that perfluorooctanoic acid (PFOA), used in making nonstick coating, can cause cancer and birth defects in animals, and might pose a risk in humans. PFOA stays in the body for years and in the environment indefinitely. Working with a lab that specializes in PFOA, we bought nonstick pans from seven makers and repeatedly heated and washed some pans to simulate one, three, and six months of use. We then heated new and aged pans to 400° F, a cooking temperature well below the makers? recommended maximum of 500° F, and measured PFOA in the air above the pans.
We found very little PFOA in the tested air samples. The highest level was about 100 times lower than levels that animal studies suggest are of concern for ongoing exposure to PFOA. With the aged pans, emissions were barely measurable.
CR?s take. Experts we consulted from government, industry, and environmental groups agree that the amounts of PFOA emitted by nonstick cookware probably don?t contribute much to your total PFOA exposure (the manufacture, use, and disposal of an array of products, including waterproof fabrics and electronic parts, can release PFOA into the environment). And research by the U.S. Food and Drug Administration suggests it?s very unlikely that significant amounts of PFOA migrate from pans into food. Still, it?s sensible to take a few precautions with nonstick cookware. Use ventilation when cooking, don?t put empty pans over very high heat, and toss pans that have started to flake. Flaking can cause uneven heating that might accelerate emissions.
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
על ההבדלים בין סוגי הנירוסטה ואיך לבדוק כאן: http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/
-
- הודעות: 703
- הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
סליחה על חוסר ההבנה הבסיסי, אבל איך מזהים אלומיניום? יש לנו סיר ומצקת שעברו בירושה מהסבתא שלי ועשויים מתכת בהירה וקלה מאוד. מסוג הסירים שהיו פעם בחדרי אוכל של קיבוצים. זה אלומיניום? אסור להשתמש?
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אמת וצדק, זה נשמע כמו אלומיניום.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
היום קניתי עלי ומכתש שעשויים משיש. לצערי זה אחד החמרים היחידים בכלי אוכל שלא ידוע לי עליו ממש כלום. האם מישהו יודע אם יש איתו בעיה? (כי איכשהו בטוח חלקיקים ממנו יגיעו לאוכל, כתוצאה מהכתישה)
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
שיש רגיל? טבעי? לא יצוק ולא מלאכותי?
ממש אין בעיה איתו.
לא יודע מה קורה כנגד רסיס שיש שאולי עלול להישבר, אבל מבחינה כימית אין בעיה בשיש. הרכבו הכימי דומה להרכב של סלעי גיר, אלא אם כן מדובר בסוג מיוחד של שיש כגון גרניט, או שיש צורני שגם בהרכב הכימי שלהם אין בעיה.
אני צופה רק בעיה בסוג החומרים שתוכלי לכתוש.
ממש אין בעיה איתו.
לא יודע מה קורה כנגד רסיס שיש שאולי עלול להישבר, אבל מבחינה כימית אין בעיה בשיש. הרכבו הכימי דומה להרכב של סלעי גיר, אלא אם כן מדובר בסוג מיוחד של שיש כגון גרניט, או שיש צורני שגם בהרכב הכימי שלהם אין בעיה.
אני צופה רק בעיה בסוג החומרים שתוכלי לכתוש.
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
הלכתי לחפש מחבת קטנה (לחביתות) מנירוסטה במקום מטפלון - מסתבר שכבר בלתי אפשרי למצוא כאלה
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אפשרי.
כל המחבתות התלויים אכן מטופלנים, אך חפשי באזורים של מערכות הסירים מנירוסטה (נמכרות גם ביחידות נפרדות).
כל המחבתות התלויים אכן מטופלנים, אך חפשי באזורים של מערכות הסירים מנירוסטה (נמכרות גם ביחידות נפרדות).
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אני מצאתי אצל אמא שלי (-:
(פעם לא היה טפלון, לפיכך מובטח לך למצוא כמעט בכל בית ותיק כמה מחבתות נירוסטה..)
(פעם לא היה טפלון, לפיכך מובטח לך למצוא כמעט בכל בית ותיק כמה מחבתות נירוסטה..)
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
כשאתן/ם בוחרים/ות כלי מנירוסטה, בחרו סוג נירוסטה טוב!
http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/
או עשו חיפוש באתר למילים פלב"מ או נירוסטה www.hametaher.co.il
http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/
או עשו חיפוש באתר למילים פלב"מ או נירוסטה www.hametaher.co.il
-
- הודעות: 1074
- הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מחבת קטנה (לחביתות) מנירוסטה במקום מטפלון
גם אני חיפשתי זמן רב, לבסוף קניתי סוטג' של סולתם. אמנם לא קטן מאוד, אבל מחליף אצלי את המחבת ומתאים גם לתבשילים .
מומלץ בחום, רק מה, חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו).
גם אני חיפשתי זמן רב, לבסוף קניתי סוטג' של סולתם. אמנם לא קטן מאוד, אבל מחליף אצלי את המחבת ומתאים גם לתבשילים .
מומלץ בחום, רק מה, חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו).
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו)
נכון. אני פשוט למדתי "לשחק" עם מידת החימום ומידת השומן (שמן זית/חמאה, תלוי מה עושים).
נכון. אני פשוט למדתי "לשחק" עם מידת החימום ומידת השומן (שמן זית/חמאה, תלוי מה עושים).
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
תוצאות הניסוי- אין שום שינוי בצבע האבן. לא שמתי לב לשינוי אחר. מאחור יש מדבקה- וכתוב עליה: granite mortar.
-
- הודעות: 439
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
- דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
ראיתי בחנות של סולתם מחבת "סייפלון" (safelon),
המוכרת המליצה ואמרה שזהו סוג בטוח של טפלון שאינו מסרטן גם אם הוא נשרט, המחיר בהתאם...
האם מישהו שמע, יודע על טיבו של המוצר החדש?
המוכרת המליצה ואמרה שזהו סוג בטוח של טפלון שאינו מסרטן גם אם הוא נשרט, המחיר בהתאם...
האם מישהו שמע, יודע על טיבו של המוצר החדש?
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
זכוכית (פיירקס). נירוסטה. ברזל מחליד וכבד, אבל בריא.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
האם בגרניט לא עלולה להיות בעיית ראדון?
-
- הודעות: 1240
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
כל הכלים שהזכרת מיוצרים בסין ומסומנים תחת המותג סולתם. לגבי הציפוי - כולם אותה גברת בשינוי אדרת. טפלון הוא שם מסחרי לציפוי המיוצר על ידי דופונט, ויש לו חיקוים רבים ואפילו רעים יותר. הייתי נזהרת מלהקשיב למוכרים אינטרסנטים, ומתמקדת בהוראות השימוש הכתובות על ידי היצרן בלבד. שם בטח תלמדי כי יש להשתמש בכלים בלהבה נמוכה עד בינונית (בגלל רעילות הטפלון), שבטח אין אחריות על הציפוי ליום אחד ובטח אם תעשי שימוש במדיח או כלי מתכת ועוד כהנה.
-
- הודעות: 7
- הצטרפות: 25 יוני 2007, 10:33
- דף אישי: הדף האישי של אם_החיטה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
כבר ב 1999 החלה הרשות להגנת הסביבה בארה"ב, לעסוק בסיכוני הבריאותיים המיוחסים ל- perfluorooctanoic acid (PFOA), שהינו הכימיקל החשוד כמסרטן בטפלון. בעקבות כך, במאי 2000 החליטה חברת 3M האמריקאית, להפסיק לייצר ואף לחדול מלהשתמש ב- PFOA בכל מוצריה, בשל הסיכונים הסביבתיים והבריאותיים המיוחסים לכימיקל. יסלחו לי כל הספקנים והציניים למיניהם ובעלי הזיכרון הקצר, להם אזכיר כי גם DDT הוצג כחומר לא מסוכן בזמנו, ובמקום בו דופונט נשבעת שטפלון הוא מוצר בטוח לשימוש (מסויג תמיד תחת מגבלות...), עשו זאת גם חברות הסיגריות שדחו כל קשר אפשרי בין סרטן לעישון.
-
- הודעות: 2051
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אנחנו בעונת ימי ההולדת. עוגות בתבניות טפלון.
מישהו יודע משהו על תבניות הסיליקון החדשות? הרי סיליקון זה גם חומר מסרטן, לא?
מישהו יודע משהו על תבניות הסיליקון החדשות? הרי סיליקון זה גם חומר מסרטן, לא?
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
כלים בציפוי טיטניום. יש לי מחבת שלהם, מעולה ולא נדבק. מה שכן קצת יקר...
-
- הודעות: 2051
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אפשר גם נירוסטה, של מליבו.
מישהו יודע בקשר לתבניות סיליקון? @}
מישהו יודע בקשר לתבניות סיליקון? @}
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
_איך מטגנים (למשל חביתה) במחבת נירוסטה ?
זה נדבק לי..._
מקפידים שהמחבת תתחמם מאוד מאוד, ורק אחר כך שמים את השמן, וממתינים שגם הוא יהיה חם מאוד.
במחבת ברזל נדבק פחות.
זה נדבק לי..._
מקפידים שהמחבת תתחמם מאוד מאוד, ורק אחר כך שמים את השמן, וממתינים שגם הוא יהיה חם מאוד.
- לפזר מלח - כמות קטנה בפיזור רחב - על המחבת.
- פתיתי קוואקר בביצה הטרופה מעשירים את החביתה ועוזר מאוד שלא תידבק.
במחבת ברזל נדבק פחות.
-
- הודעות: 268
- הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
- דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
קיבלתי במתנה סיר ברזל עם ציפוי אמייל, תוצרת צרפת. האם ציפוי האמייל מסוכן?
ציפוי אמאייל הוא ציפוי אינרטי, על בסיס מרכיבי זכוכית, שאינו יוצר תגובה כימית כלשהיא עם המזון. הציפוי עומד ועמיד בטמפרטורות גבוהות מאוד יחסית משהו כמו מ-690 מעלות ועד 860 מעלות צלזיוס, אם אינני טועה.
בעבר, כל תנורי האפייה היו מצופים באמאייל כתהליך שגרתי
גם אם הציפוי נסדק או נשבר פה ושם, אין בעייה בריאותית להמשיך ולבשל איתו.
ציפוי אמאייל הוא ציפוי אינרטי, על בסיס מרכיבי זכוכית, שאינו יוצר תגובה כימית כלשהיא עם המזון. הציפוי עומד ועמיד בטמפרטורות גבוהות מאוד יחסית משהו כמו מ-690 מעלות ועד 860 מעלות צלזיוס, אם אינני טועה.
בעבר, כל תנורי האפייה היו מצופים באמאייל כתהליך שגרתי
גם אם הציפוי נסדק או נשבר פה ושם, אין בעייה בריאותית להמשיך ולבשל איתו.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
לא הצלחתי למצוא בדף מידע על סיליקון, למרות שברור לי מחיפוש בגוגל שיש פה איפשהו.. ובכל זאת - תבניות סיליקון (קניתי בנעמן) מזיקות או לא??
אין מספיק מידע כדי לענות לך (לא רק לי, בכלל). סיליקון כשלעצמו אינו רעיל. הבעיה היא שבתבניות סיליקון יש גם צבע ו-plasticizers שהחברות המייצרות אינן צריכות לחשוף לציבור, ואלה כן יכולים להיות רעילים. אני אישית נמנעת בדיוק בגלל היעדר המידע. את יכולה להחליט אחרת. איש איש ושיקוליו.
אין מספיק מידע כדי לענות לך (לא רק לי, בכלל). סיליקון כשלעצמו אינו רעיל. הבעיה היא שבתבניות סיליקון יש גם צבע ו-plasticizers שהחברות המייצרות אינן צריכות לחשוף לציבור, ואלה כן יכולים להיות רעילים. אני אישית נמנעת בדיוק בגלל היעדר המידע. את יכולה להחליט אחרת. איש איש ושיקוליו.
-
- הודעות: 645
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
באגף של צלחות הפלסטיק לילדים נמכרות גם צלחת עשויות מלמין
הוא נראה איכותי וקשיח יותר, אבל אני לא יודעת מה באמת הוא עלול לשחרר- או לא - במגע עם אכל חם או סתם לאחר שריטות משטיפה בסקוץ'.
האם מלמין מזיק?
הוא נראה איכותי וקשיח יותר, אבל אני לא יודעת מה באמת הוא עלול לשחרר- או לא - במגע עם אכל חם או סתם לאחר שריטות משטיפה בסקוץ'.
האם מלמין מזיק?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
על רעילות מלמין בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Melamine#Toxicity
אני הייתי נמנעת, עם חום או בלעדיו.
אני הייתי נמנעת, עם חום או בלעדיו.
-
- הודעות: 645
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
תמי, אז במה היית מעדיפה להשתמש? - לילדים כמובן.
בפלסטיק הרגיל, כמו הצלחות בקיבוצים שהיו פעם?
משהו אחר?
בפלסטיק הרגיל, כמו הצלחות בקיבוצים שהיו פעם?
משהו אחר?
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
לילדים כמובן.
הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
היחידה שנשברות לה כאן צלחות היא אמא שלהם המסורבלת (-;
הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
היחידה שנשברות לה כאן צלחות היא אמא שלהם המסורבלת (-;
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מה שבשמת אמרה. גם הילד שלי אוכל מכלי זכוכית מגיל צעיר מאוד.
קניתי פעם בחנות לכלים משומשים גם צלחת מנירוסטה מחולקת לתאים, ומעולם לא נתתי לו בה אוכל. מקסימום היא משמשת לפיצוחים כשבאים אורחים...
יש גם צלחות זכוכית יחסית עמידות היום.
בפלסטיק "של פעם" יש BPA. עדיף להימנע.
(אם את מעוניינת להיות עוד יותר זהירה, הימנעי גם מכלים מתוצרת סין. אין בסין פיקוח אמיתי על הייצור והיו כבר שערוריות על תכולת עופרת גבוהה בצעצועי פלסטיק לילדים. גם זכוכית יכולה להכיל עופרת).
קניתי פעם בחנות לכלים משומשים גם צלחת מנירוסטה מחולקת לתאים, ומעולם לא נתתי לו בה אוכל. מקסימום היא משמשת לפיצוחים כשבאים אורחים...
יש גם צלחות זכוכית יחסית עמידות היום.
בפלסטיק "של פעם" יש BPA. עדיף להימנע.
(אם את מעוניינת להיות עוד יותר זהירה, הימנעי גם מכלים מתוצרת סין. אין בסין פיקוח אמיתי על הייצור והיו כבר שערוריות על תכולת עופרת גבוהה בצעצועי פלסטיק לילדים. גם זכוכית יכולה להכיל עופרת).
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
כך גם פה.
אצלנו הרבה כלים הם מנירוסטה, כולל כוס שתיה קטנה שהבת אוהבת במיוחד.
אנחנו בעקרון מעדיפים זכוכית, אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?) אז יש כלי נירוסטה.
הבת אוהבת את הכוסית כי היא קטנה, יפה ומיוחדת. לא כי היה עידוד מצידי להשתמש בה.
כך גם פה.
אצלנו הרבה כלים הם מנירוסטה, כולל כוס שתיה קטנה שהבת אוהבת במיוחד.
אנחנו בעקרון מעדיפים זכוכית, אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?) אז יש כלי נירוסטה.
הבת אוהבת את הכוסית כי היא קטנה, יפה ומיוחדת. לא כי היה עידוד מצידי להשתמש בה.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
פה ב-Whole Foods Market יש צלחות-פיקניק שעשויות מעלים, יפהפיות לדעתי. ניתנות לשימוש רב פעמי כל עוד מדיחים אותן ביד. אקולוגיות לגמרי. לא שבירות. זה יכול להיות פיתרון.
בינתיים לא מצאתי קישור. אולי ניצן תמצא.
בינתיים לא מצאתי קישור. אולי ניצן תמצא.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אני חושבת שזה משהו דומה לזה
(הסתייגות: לא ניסיתי אותן)
(הסתייגות: לא ניסיתי אותן)
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
יש גם צלוחיות עץ.
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
יש גם צלוחיות עץ.
אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.
אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אני לא מצליחה לזהות עם התבנית אפייה של הטוסטר אובן היא מאלומיניום או נירוסטה. אין שום חותמת למטה, היא לא עבה כמו הסירי נירוסטה וגם לא דקיקה כמו הסיר אלומיניום שהוצאנו מכלל שימוש. איך יודעים?
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?)
לא יודעת מה עם הילדים שלכם
שלי, בן ה-10 חדשים מאד נהנה להעיף את הצלחת שלו מהשולחן ולראות מה קורה...
ואחכ לזחול על הרצפה.
זו תשובה?
דרך אגב, ממה עשוי הסכו"ם?
לא יודעת מה עם הילדים שלכם
שלי, בן ה-10 חדשים מאד נהנה להעיף את הצלחת שלו מהשולחן ולראות מה קורה...
ואחכ לזחול על הרצפה.
זו תשובה?
דרך אגב, ממה עשוי הסכו"ם?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מישהו הזכיר כאן מלמין? הנה מה שמרקולה אומר עליו, כאן
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.
ובצדק, בעיקר אם הן מגיעות מאיזורים שבעולם שאין בהם פיקוח אמיתי, כמו סין.
ובצדק, בעיקר אם הן מגיעות מאיזורים שבעולם שאין בהם פיקוח אמיתי, כמו סין.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
איך יודעים?
האם המתכת מבריקה או עמומה? (אם היא עמומה יש יותר סיכוי שזה אלומיניום)
מה המשקל שלה יחסית לנירוסטה? (אם היא קלה יותר זה כנראה אלומיניום)
האם מגנט נצמד אליה? (אלומיניום לא ממגנט. הסתייגות: יש גם כלי נירוסטה שלא ממגנטים, ראי דיון במעלה הדף).
עוד דרך לברר: חפשי בגוגל את היצרן ומספר המודל של הטוסטר אובן ואחד הקישורים ייתן לך את הפירוט (זו בטח הדרך הכי קצרה והכי בטוחה)
האם המתכת מבריקה או עמומה? (אם היא עמומה יש יותר סיכוי שזה אלומיניום)
מה המשקל שלה יחסית לנירוסטה? (אם היא קלה יותר זה כנראה אלומיניום)
האם מגנט נצמד אליה? (אלומיניום לא ממגנט. הסתייגות: יש גם כלי נירוסטה שלא ממגנטים, ראי דיון במעלה הדף).
עוד דרך לברר: חפשי בגוגל את היצרן ומספר המודל של הטוסטר אובן ואחד הקישורים ייתן לך את הפירוט (זו בטח הדרך הכי קצרה והכי בטוחה)
-
- הודעות: 645
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
והוא מצופה בסיליקון
וסיליקון זה כן בסדר? ותבניות סליקון גם?
וסיליקון זה כן בסדר? ותבניות סליקון גם?
-
- הודעות: 112
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2007, 00:28
- דף אישי: הדף האישי של אליס_מיאו*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אז איך אתם משתמשים במיקרוגל? (במידה ואתם משתמשים... אצלי בעבודה יש רק מיקרוגל ובחדר אוכל הכל קמח לבן.)
-
- הודעות: 542
- הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
- דף אישי: הדף האישי של מ_י*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מה דעתכם על green pan?
מוכרים את זה בהרמוני
מבוסס על הציפוי הזה:
Thermolon™ Endurance
Superior non-stick performance combined with exceptional coating endurance for professional use on the stove and in the oven. Endurance will satisfy the high demanding chef and even allow searing or 'woking' at temperatures where traditional coatings decompose.
Thermolon™ Intensive
Intensive use is a synonym for this coating. Just like all Thermolon™ coatings, Intensive can resist high temperatures and is a better alternative than all existing PTFE based non-sticks on the market. Due to its performance this is an ideal solution for semi professional use.
Thermolon™ Expert
Extremely durable non-stick performance for daily domestic use is the key element of Expert. The houseman or housewife that cooks for their family will easily recognize the superior characteristics of this coating. Once used, you are hooked for life!
Thermolon™ Resilience
Engineered for stainless steel surfaces, Resilience is perfect to be used on clad materials or stainless steel.
מוכרים את זה בהרמוני
מבוסס על הציפוי הזה:
Thermolon™ Endurance
Superior non-stick performance combined with exceptional coating endurance for professional use on the stove and in the oven. Endurance will satisfy the high demanding chef and even allow searing or 'woking' at temperatures where traditional coatings decompose.
Thermolon™ Intensive
Intensive use is a synonym for this coating. Just like all Thermolon™ coatings, Intensive can resist high temperatures and is a better alternative than all existing PTFE based non-sticks on the market. Due to its performance this is an ideal solution for semi professional use.
Thermolon™ Expert
Extremely durable non-stick performance for daily domestic use is the key element of Expert. The houseman or housewife that cooks for their family will easily recognize the superior characteristics of this coating. Once used, you are hooked for life!
Thermolon™ Resilience
Engineered for stainless steel surfaces, Resilience is perfect to be used on clad materials or stainless steel.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מה עם סירים בציפוי טיטניום? למישהו יש מידע על החומר? מצאתי ברשת טענות שזהו החומר הבטוח ביותר לשימוש, כולל טענות ש"מחקרים הוכיחו" וש"גורמים רפואיים טוענים ש". אבל לא מצאתי מחקרים או הפניות למחקרים.
ואם מדובר בסיר מיציקת אלומיניום מצופה בטיטניום? ברגע שהציפוי נסדק, האם זה אומר שדברים רעים מהאלומיניום מגיעים למזון המתבשל בו? כי היצרנים טוענים, ששריטות קלות (שנגרמות נניח מניקוי או מערבוב) בחומר לא גורמות לו כל נזק, ולא גורמות לפליטה של חומרים רעילים למזון.
ואם מדובר בסיר מיציקת אלומיניום מצופה בטיטניום? ברגע שהציפוי נסדק, האם זה אומר שדברים רעים מהאלומיניום מגיעים למזון המתבשל בו? כי היצרנים טוענים, ששריטות קלות (שנגרמות נניח מניקוי או מערבוב) בחומר לא גורמות לו כל נזק, ולא גורמות לפליטה של חומרים רעילים למזון.
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
נתקלתי לאחרונה בפרסומת של מחבת "קרמי בריאותי" (של חברת Neoflam) -
http://www.kleibait.co.il/[po]search results[/po].asp?manu id=124
מישהי מכירה? ומה זה בדיוק הציפוי הזה?
מיצי - מצאתי את זה כשחיפשתי סירים בציפוי טיטניום של חברת Woll. אני מוכרחה להודות שהמחירים הרתיעו אותי...
http://www.kleibait.co.il/[po]search results[/po].asp?manu id=124
מישהי מכירה? ומה זה בדיוק הציפוי הזה?
מיצי - מצאתי את זה כשחיפשתי סירים בציפוי טיטניום של חברת Woll. אני מוכרחה להודות שהמחירים הרתיעו אותי...
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
מיצי, אני יודעת על זה פחות ממך לדעתי. אני יכולה לתת לך שירשור לקישור בפורום שלי שבו כתב מי שמייבא את הכלים, אבל גם שם אין ממש הוכחות לטענות.
לפי הטענות, הסיכוי שהציפוי ייסדק עד לאלומיניום שמתחתיו הוא נמוך מאוד וטיטניום עצמו זו מתכת עם רעילות נמוכה מאוד. לפי זה, הכלים בטוחים לשימוש.
אני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.
לפי הטענות, הסיכוי שהציפוי ייסדק עד לאלומיניום שמתחתיו הוא נמוך מאוד וטיטניום עצמו זו מתכת עם רעילות נמוכה מאוד. לפי זה, הכלים בטוחים לשימוש.
אני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
שלום,
אני רוצה לקנות טוסטר אובן, ומשיטוט ראשוני בחנויות ראיתי שיש תנורים עם דפנות טפלון, נירוסטה או אלומיניום
מה הכי כדאי? אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?
אני רוצה לקנות טוסטר אובן, ומשיטוט ראשוני בחנויות ראיתי שיש תנורים עם דפנות טפלון, נירוסטה או אלומיניום
מה הכי כדאי? אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?
רק אם את אוכלת מהם . אלומיניום לא מתנדף.
רק אם את אוכלת מהם . אלומיניום לא מתנדף.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
תמי שלום
לא הבנתי, אם אלומניום רעיל, אז הגיוני שאם יוצאים ממנו חומרים רעילים, הם אמורים להיות באדי הבישול/אפיה גם אם האוכל לא בא במגע ישיר . הלא כך?
לא הבנתי, אם אלומניום רעיל, אז הגיוני שאם יוצאים ממנו חומרים רעילים, הם אמורים להיות באדי הבישול/אפיה גם אם האוכל לא בא במגע ישיר . הלא כך?
-
- הודעות: 2367
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
יש לי מחבת ישנה וחבוטה ממתכת קלה (ז"א לא ברזל ולא נירוסטה) בצבע בהיר שדומה למה שקראו פעם פח, אאל"ט. ייתכן שזה אלומיניום? זה נראה כמו החומר שסיר פלא עשוי ממנו. הרבה זמן החרמתי אותה כי חשבתי שזה מתכת רעילה כלשהי, אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה.
החביתות שאני עושה עליה אף פעם לא נדבקות... לכן קשה לי לוותר עליה.
החביתות שאני עושה עליה אף פעם לא נדבקות... לכן קשה לי לוותר עליה.
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
נשמע לי כמו אלומיניום...(חמותי משתמשת רק באלומיניום...ביפן משום מה זה מאד מקובלP-: