האם מזון אורגני סותר פשטות מרצון

רחל_אש*
הצטרפות: 02 יוני 2007, 19:46

שליחה על ידי רחל_אש* »

סוף מעגל שאלת את אלרונד, אין לי מושג איך אתם מצליחים להסתדר בסכום שנקבת לחודש
עניין של גיאוגרפיה.
רמת החיים באיזור בית יצחק שונה מרמת החיים באיזור גשר הזיו.
(קניות, חינוך, ארנונה, מס הכנסה...)
גם באיזור של גשר הזיו לא הכל זול כמו שאת מתארת שזה פה.
החינוך אצלינו מאוד יקר ויש גם לנו מיסים שצריכים לשלם כל חודש וכדומה.
ביגוד גם מאוד יקר אבל אפשר להסתדר אם מעת כסף.
ביגוד אפשר לקנות כשיש מבצעים או לקבל יד שנייה שאת שניהם אנו עושים ואחרי זה פשוט מעבירים הלאה לילדה הבאה ואם אין עוד ילדים אז לחברים שצריכים.
אוכל קונים רק משבאמת צריכים ורק פעם ב קונים משהו לפינוק.אצלינו פינוק הוא פרי אבל גם קונים איזה בגד או משהו קטן לפנק את עצמינו.
מס הכנסה יש גם פה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

_האם כל מקבלי החררה משופרסל יכולים להתייחס לחוסר היכולת של החקלאים האורגנים הקטנים לעמוד בביקוש גדול?
איך יהפוך האורגני לאוכל הרגיל של רוב האנשים אם אי אפשר יהיה לספק אותו לאנשים האלה? איך?_
אני אוסיף עוד זוית לשאלה הזאת:
חלק מהבחירה לאכול בבית אורגני כולל מבחינתי את ההסכמה לאכול את מה שיש.
זה אומר, שאני לא מצפה, וגם לא רוצה, את הנוחיות של אכילת תות בספטמבר וענבים בינואר. נכון שגם באורגני יש עגבניות ומלפפונים כל השנה, בזכות איזורי גידול נרחבים בארץ (כשקר בצפון, חם בערבה) ובזכות גידול בחממות. אבל כל שאר הירקות - רק בעונה.
זה מקובל עלי לגמרי.
ולפעמים חסר. אין ביצים בעונה שהמטילות האורגניות נחות. אין סלרי עלים בתקופה שלפני התחלת העונה בפסח. לפעמים אין מלפפונים. לפעמים אין להשיג בצל לבן (זה ממש קשה מבחינתנו (-: ). ומובן שכל הפירות עונתיים ביותר.
וזה בסדר. אין מלפפונים אבל יש שעועית ירוקה. אז נאכל שעועית ירוקה.
אני מעדיפה להשקיע את הכסף שלי במשק שממנו אני קונה (משק אורגני שגם משווק תוצרת של חקלאים אחרים).
אני לא נגד לעשות השלמות בשופרסל הקרוב, אם נגמר משהו חיוני ויש שם. אבל מעדיפה לקנות מחקלאי.
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

גם לי היחס לשופרסל כמקום קניות "עממי" נראה מתמיה, לאור המחירים המאד גבוהים של הפירות והירקות הלא אורגניים שם. באופן כללי, נראה לי שזהו מקום קניות לעשירונים העליונים.
נראה לי שההשוואה הרלוונטית אינה בין ירקות מרוססים שרוכשים בשוק לירקות מרוססים שרוכשים בשופרסל - למה זה בכלל מעניין ושייך לנושא הדיון?
מה שנראה לי רלוונטי הן ההשוואות הללו:
א) השוואה בין מחירי המזון האורגני אצל משווקים אורגניים שונים, בחנויות טבע וכו' ובשופרסל
ב) השוואה בין מחירי הירקות והפירות האורגניים לבין מחירי הירקות והפירות המרוססים והמורעלים בשופרסל

אני השקעתי הרבה זמן ונכנסתי להרבה אתרים של משווקים אורגניים, ובדקתי את המחירים של אלו שכתבו אותם באתר שלהם (לא כולם כותבים, וזה מחשיד אותם בעיניי כיקרנים). לאחר שבדקתי כמה מחירונים, הגעתי למסקנה שמחירי הירקות והפירות האורגניים הזולים ביותר הם בשופרסל. מה לעשות, לפעמים גם עובדה היא פקט :-D אז אם ירקות אורגניים נמכרים בשופרסל במחירים שנמוכים ב-10 ש"ח, 8 ש"ח, 7 ש"ח וכו' מאשר אצל משווקי מזון אורגני - קשה לי להבין איך אפשר להגדיר את השופרסל כ מקום קניות לעשירונים העליונים. לדוגמה, 1 ק"ג משמיש אורגני עולה בשופרסל בדיוק 10 ש"ח פחות מאשר אצל משווקים אורגניים אחרים. והשוואה נוספת: 1 ק"ג גזר אורגני עולה בשופרסל 5.99 ש"ח, ואילו אצל משווקים אורגניים אחרים הוא עולה 1200 ש"ח וגם 12.99 ש"ח (בדיוק 7 ש"ח יותר). כלומר, אם רוכשים למשל 2 ק"ג גזר אורגני בשופרסל מרוויחים 14 ש"ח שבהם ניתן לרכוש מוצרים אורגניים אחרים!

אם אתה רוצה, אני יכולה לעשות טבלה ובה אשווה בין מחירי העגבניות, המלפפונים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטות וכו' האורגניים שנמכרים בשופרסל לעומת מחירי אותם ירקות אצל כמה משווקים אורגניים. זה פשוט הרבה יותר זול לקנות כמה ק"ג עגבניות, מלפפונים, גזרים וכו' בשופרסל לעומת מקום אחר, וכשמדובר בכמה ק"ג מדובר בעשרות ש"ח רווח!!!!!

הסתייגות חשובה מאוד: מההשוואה שערכתי התברר לי שמחירי הירקות האורגניים ו-2 הפירות האורגניים שבינתיים מוכרים בשופרסל (אבטיח ומשמיש) הרבה יותר זולים בשופרסל לעומת משווקים אחרים. אבל לא כך בהכרח במוצרים אחרים. מוצרי החלב נמכרים במחירים היקרים של הרדוף, ובשאר המוצרים כדאי להשוות כל הזמן. למשל, היום התברר לי שהכניסו בשופרסל מוצר אורגני חדש: סירופ מייפל אורגני, והוא עולה בשופרסל 10 ש"ח יותר מאשר אצל יצרן אורגני מסוים.

בקיצור, צריך להשוות ולשים לב ולא להניח שום הנחות מראש. ואז יש אפשרות לקנות מזון אורגני בלי שזה יעלה אלפי ש"ח לחודש...

_האם כל מקבלי החררה משופרסל יכולים להתייחס לחוסר היכולת של החקלאים האורגנים הקטנים לעמוד בביקוש גדול?
איך יהפוך האורגני לאוכל הרגיל של רוב האנשים אם אי אפשר יהיה לספק אותו לאנשים האלה? איך?
האם אתם מעדיפים שרוב העולם יאכל מרוסס העיקר ש כל העקרונות החשובים (באמת חשובים) ישמרו והאוכל הנקי יהיה זמין רק לקבוצה קטנה?_

בדיוק |Y| |Y|
אלרונד_גליל_מערבי*
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

איך יהפוך האורגני לאוכל הרגיל של רוב האנשים אם אי אפשר יהיה לספק אותו לאנשים האלה? איך?
האם אתם מעדיפים שרוב העולם יאכל מרוסס העיקר ש כל העקרונות החשובים (באמת חשובים) ישמרו והאוכל הנקי יהיה זמין רק לקבוצה קטנה?_

|Y| |Y| |Y|
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

ואגב, היום גיליתי שגם קו-אופ הריבוע הכחול מוכרים מזון אורגני (קראתי את "האורגניים" של השבוע והם הזכירו את זה ברבע משפט), אז בדקתי בגוגל ומתברר שגם להם יש כמו לשופרסל אתר שדרכו ניתן לקנות וניתן גם לקנות בטלפון והם מביאים הביתה במשלוח. ויש להם אפילו הרבה יותר מוצרים אורגניים: כתבתי "אורגני" וקיבלתי 100 מוצרים! וכתבתי "אורגנים", "אורגניים", "אורגנית" וכו' וקיבלתי עוד מוצרים.

אממה, אליה וקוץ אדיר בה! קראתי בעיון רב את ההסברים על דרך התשלום וכו', ומאווווווווווווווווד לא מצא חן בעיניי מה שקראתי שם. לדוגמית: שמותר להם לעקוב אחרי הרכישות השונות ולאסוף את המידע על הלקוח\ה, לעשות סטטיסטיקות ופרופילים וכו' ולהעביר את כל המידע לגוף שלישי!! וגם שאם הם יתאחדו עם חברה אחרת, יש להם זכות לקחת איתם את כלללל הפרטים האישיים (שם, תעודת זהות, מס' ויזה, התאריך שפג התוקף, המספרים שכתובים מאחורי הויזה וכו')! ואחר היה כתוב עוד ועוד ועוד במונחים משפטיים שיש להם זכות כזו וכזו וללקוחות אין שום זכויות להתלונן או להתנגד ושאם כל הפרטים האישיים (של הויזה!!!!!) יתגלו הם לא אשמים ואי אפשר להאשים אותם וכו' וכו'. בקיצור נתקפתי בשטף של רגשות שהמילה "חלחלה" היא אנדרסטיימנט בריטי קריר כדי לבטא אותם. לדעתי כל הממבו ג'מבו המשפטי הזה נועד להתיש, כמו באיזו כת כזו או כמו כשתופסים אנשים ואומרים להם שהם לא יכולים לצאת עד שיקנו דירה במדריד או משהו כזה... מקווה שאין אנשים שכל כך מותשים מכל זה שהם לוחצים על הסכמה כדי שלא יצטרכו להמשיך לקרוא את הזוועה, ומקווה עוד יותר שאין אנשים שלא קוראים בכלל ומסכימים על מה שלא מבינים...
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

מצד שלישי, טוב לדעת שגם בחנויות של הריבוע הכחול יש מזון אורגני, אז אפשר לגשת לשם ולקנות ולשלם בצ'ק בלי שהם ישתלטו על הויזה לכל החיים....
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

שליחה על ידי with_passion* »

בארה"ב (ולא מזמן הם גם פתחו בלונדון) ישנו התאגיד WHOLEFOODS - מגה חנויות "טבע" רשת הכי גדולה בעולם - יש להם שיטה - הם באים לעיר חדשה - פותחים מגה-סטור ענקית - עושים מסיבה - מעסיקים "הרבה" אנשים במשכורת מינימום - מורידים מחירים למחירים מגוחכים ואחרי שנה שנתיים יש שתי אפשרויות - אחת - היו מספיק אנשים עם הגיון קצר טווח כמו שלך שמתרכז בבוטום ליין וחנויות הטבע המקומיות נסגרו ואז WHOLEFOODS מעלים את המחירים ליותר ממה שהיו בחנויות הטבע (מה לעשות הם צריכים לשלם אקסטרה לבעלי המניות בסופו של דבר!) או שהצרכנים החרימו - המשיכו לקנות בקו-אופ המקומי ו-WHOLEFOODS נסגרים ומנסים את מזלם במקום אחר. ואז אנשי העיר עושים מסיבה כמו שתמיד עושים שתאגיד מתקפל ועוזב את עירנו לנו.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

היו מספיק אנשים עם הגיון קצר טווח כמו שלך שמתרכז בבוטום ליין
סורי, לא כולנו יכולות להיות חכמות ומרחיקות ראות כמוך. מה גם, שכנראה אני באופן אישי אחראית גם להתחממות הקטבים ולהכחדת כמה מינים. בקיצור, סו מי.
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

שליחה על ידי ממ* »

זהו דף כל כך כך חשוב ומעניין! ו.. ארוך..... לא מספיקה לעקוב אחר ההתפתחות שלו... חכו רגע.... :-)
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

שליחה על ידי בר_עדש* »

נראה לי שההשוואה הרלוונטית אינה בין ירקות מרוססים שרוכשים בשוק לירקות מרוססים שרוכשים בשופרסל - למה זה בכלל מעניין ושייך לנושא הדיון?
זה שייך, משום שקהל היעד של השופרסל הוא מראש אנשים שהפרוטה מצויה בכיסם.

גם אם הירקות האורגניים יותר זולים שם מבמקומות אחרים (ואני די בטוח שזה לא נכון - האם בדקת אפשרות לרכישה ישירות מהחקלאי, או דרך הקואופרטיב התל-אביבי?) הם עדיין מאד גבוהים עבור רוב הצרכנים, בדיוק כפי שמחירי הירקות ה"מרוססים" (דרך אגב, גם האורגניים מרוססים - אבל ברעלים שפחות פוגעים בסביבה) יקרים שם מדי עבור רוב הצרכנים.

בתקופה שהיה קואופרטיב אורגני ברחובות, המחירים של רוב הירקות (הכסף שולם ישירות לחקלאי) היו נמוך יותר מהמחיר של ירקות רגילים בשופרסל. לרוע המזל, הקואופרטיב היה קטן מדי, החקלאי לא הצליח למצוא מספיק אנשים באזור שיקנו ממנו בצריכה ישירה, והוא עבר לעבוד עם משווק. חלק מהחברים בקואופרטיב עברו לקנות מאותו משווק, במחירים יותר גבוהים (טוב, גם הוא צריך להרוויח) וחלק (בעלי ההכנסות הנמוכות יותר, ביניהם גם מארגני הקואופרטיב) ויתרו על קניה אורגנית.

מצחיק (או עצוב) שברחובות יש חנות אורגנית מאד יקרה (עם סחורה לא טריה, בדרך כלל) ויש לה לא מעט לקוחות. כלומר לא היו חסרים צרכנים אורגניים באזור - הם פשוט העדיפו לשלם יותר על סחורה (הרבה) פחות טובה ובלבד שלא יצטרכו להשקיע את המאמץ הקטן של החברות הקואופרטיב.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הם פשוט העדיפו לשלם יותר על סחורה (הרבה) פחות טובה ובלבד שלא יצטרכו להשקיע את המאמץ הקטן של החברות הקואופרטיב.
לאנשים עסוקים, מאמץ קטן הוא מאמץ גדול. תלוי איזה מאמץ.

אני למשל מוותרת על שירותיו המומלצים של הקואופרטיב התל אביבי, כיוון שהם לא עושים משלוחים. אין מצב שאסחב ארגז ירקות 3 קומות למעלה (פלוס ילד שרוצה על הידיים...). בנוסף, יש שם יום חלוקה שבועי אחד, וכמו שאני מכירה את עצמי תמיד אפספס אותו.
זה חבל, אבל.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

דרך הקואופרטיב התל-אביבי?)
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי מחירון. חיפשתי בדפים שונים כאן ומצאתי מחירים משנת 2005 (ולמשל מחיר העגבניות לפני שנתיים היו יותר יקרים ממחירן בשופרסל היום). שאלה כמה באמת זה עולה בקואופרטיב (אגב, למה דווקא בתל אביב?)

אני למשל מוותרת על שירותיו המומלצים של הקואופרטיב התל אביבי, כיוון שהם לא עושים משלוחים. אין מצב שאסחב ארגז ירקות.
אם ככה, אז זה באמת לא בשבילי, וכבר לא אכפת לי מה המחירים בקואופים השונים. זה אומר שצריך לנסוע לעיר אחרת דווקא ביום מסוים ובשעה מסוימת ולהשתדל לא לפספס את המכירה השבועית, ואחר להתחיל לסחוב את כל הכבודה הביתה. ומי שאין לה מכונית צריכה לבזבז כסף על הנסיעה לשם וחזרה, ואחר גם לסחוב הכל הביתה. למה מה? (תנועת יד סיבובית וקול עולה בחריקה LOL). עבור 19 ש"ח בלבד הם מכתתים את רגליהם במחלקות שונות בשופרסל ואוספים לי את כלללל מה שאני רוצה, ואחר מעלים את זה למשאית, ומביאים לי הביתה - בכל יום בשבוע חוץ משבת!!!! אז זה הרבה יותר זול, הרבה יותר נוח ונעים, ובקיץ המתקרב (או שהוא כבר כאן) גם יותר אנושי.

אבל היי, ממש לא מנסה לשכנע. ממש לא אכפת לי מה הבחירות של אחרים\ות. מצידי מי שרוצה בכך יכול\ה לנסוע פעם בירח כחול עד לפאתי הנגב הדרום-צפוני, ולקנות שם 1 ק"ג עגבניות תמורת 10000 דולאר מחקלאי משופם שיש לו קבלות שמעולם מעולם לא דרכה כף רגלו בשופרסל ושמעולם לא נגעה כף ידו בניילונית, ואחר לסחוב הכל הביתה. וחשוב כמובן שזה יקרה אך ורק בבוקרו של ערב ה-35 במאי, (ולמהדרין: ב-30 באפריל שחל בשנה גריגוריאנית מעוברת), אחרת זה לא נחשב! :-) ואני - יחד עם גליה מאור, גליה אלבין, פנינה רוזנבלום ושאר חברי וחברות העשירון העליון שאני גאה להימנות עליו - נמשיך לקנות עגבניות, גזר ותפוחי אדמה אורגניים ב-5.99 ש"ח לקילו, מלפפונים ב-6.99 ש"ח לקילו, ושאר מחירים מרקיעי שחקים, המתאימים לביליונריות צפונבוניות כמונו.
אלרונד_גליל_מערבי*

אני לא מצליח להבין למה כולם מתעקשים (טוב לא כולם כמה פה) ששופרסל נועד לעשירון העליון
אני אמנם לא בעשירון התחתון אבל די קרוב לשם, וזה לא מפריע לי,
ולא רק זה שזה לא מפריע לי לקנות בשופרסל כי דווקא בשופרסל המחירים זולים יותר מאשר מקומות אחרים,
יש לנו באיזור נהריה כמה סופרים ודווקא שופרסל דיל הכי זול
אז אם השופרסל זה לעשירון העליון אז מה זה מגה? לעשירון הדימיוני שחושב שיש לו יותר כסף?
כי ככה זה נראה לי במחירים שלהם
אני קונה גם בחנות טבע מקומית אבל אחרי פעם אחת שקניתי ירקות שם וויתרתי עליהם בקטע של ירקות
13 ש"ח למלפפון זה של האחוזון העליון
מצטער מאוד אבל לדעתי אתם מבלבלים את השכל
כי שופרסל זה למעמד הבינים הנמוך ולא לעשירון אנא ערף עליון
שאגב אין הרבה "עשירון עליון" בנהריה זה הנחה מעניינת שהכניסו אותי לעשירון העליון
אתם מוזמנים אלי ל"וילה" ואני אכין לכם ארוחות "גורמה"..........
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

זה אומר, שאני לא מצפה, וגם לא רוצה, את הנוחיות של אכילת תות בספטמבר וענבים בינואר. אני חייבת להודות, וזה מאד מביך מבחינתי, שאני לא תמיד יודעת מה עונתי ומה לא (ואני במקור מההתישבות העובדת; בושה!). אני נכנסת לחנות אורגנית ורואה שיש תפוחים כל השנה, למרות שלדעתי עונת התפוחים היא משהו כמו אוגוסט-נובמבר. יש פירות שמובהקים לקיץ, אבל מה שקוראים seasonless fruits - לא סביר שהם באמת seasonless, נכון? אז מה קורה? הם מיובאים? מקוררים? הבנתי עכשיו שעגבניות ומלפפונים פשוט גדלים באיזורים שונים בארץ. מה לגבי תפוחים, בננות, תפוחי אדמה, גזר, בצל? גם ביצים אורגניות אני רואה כל השנה, איך זה?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

תפוחים - יש כמעט כל השנה, מפני שחלק מהשנה הם באים מקירור.
עגבניות ומלפפונים - גם גדלים באיזורים שונים, אבל הרבה מאוד בחממות.
בננות - העונה ארוכה אבל לא זמינות כל השנה.
תפוחי אדמה - יש כמה שבועות בשנה שיש מחסור. בהתחלת העונה, דווקא היה לא מזמן. מאסמים הרבה, כך שאחרי סוף העונה יש כמה חודשים שאוכלים תפוחי אדמה שהוחזקו בקירור, עד שנגמר.
ביצים אורגניות - אני לא יודעת איך זה בסופרמרקטים. לא קונה ביצים אורגניות בסופר, כי לא בטוחה שזה אמין. אצל החקלאי שלנו, שקונה משניים-שלושה משקים את הביצים, יש בהחלט כל שנה כמה שבועות של מחסור בביצים. "מחסור" פירושו שלא כל יום יש ביצים, וכשמגיעות אז מגיעה כמות קטנה מאוד.
בצל לבן - שוב, שומרים בקירור שיספיק לעוד כמה חודשים, אחר כך יש מחסור כמה שבועות.
למשמש ואגסים עונה קצרצרה. גם לארטישוקים. ויש עוד כמה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

שאני לא תמיד יודעת מה עונתי ומה לא.
אחרי 15 שנים של אורגני, לפחות, ואחרי שלמדתי קצת חקלאות בת קיימא, התחלתי לזכור... (-:
כוכב_מעז*
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

גם לי היחס לשופרסל כמקום קניות "עממי" נראה מתמיה, לאור המחירים המאד גבוהים של הפירות והירקות הלא אורגניים שם. באופן כללי, נראה לי שזהו מקום קניות לעשירונים העליונים.

אוקי, אז לכל מי שחושב שבסופרשל קונים רק העשירים...חבל שיש פה כ"כ הרבה הכללות, והרבה פחות מחשבה.
אני יכולה להביא לדוגמא את עצמי, לא יודעת לגבי האחרים. אנחנו רק 2 אנשים, ולכן הקניות שאנחנו עושים הן מצומצמות ולא המון ק"ג כדי לא לזרוק. עורכים קניות בערך פעמיים בשבוע.יותר מ-3-4 ק"ג פירות-ירקות לא לוקחים בפעם אחת אף פעם (שוב פעם, רק 2 אנשים, לא רוצים לזרוק). אנחנו לא מחזיקים אוטו, ונסיעה לשוק לוקחת 40 דקות לכל כיוון (שעה ביום שישי). מבחינת המחירים - כאשר בסופרשל העגבניות היו עולות 5 ש"ח לק"ג, בשוק אפשר היה להשיג ב -3-3.5. וכך לגבי רוב פירות-ירקות - לא הבדל גדול, אלא אם כן קונים בכמויות. כפי שאמרתי, יותר מ-3-4 ק"ג בבת אחת לא לוקחים. אז הרווח יוצא קטן (8-15 ש"ח, תלוי מה לוקחים), שמתקזז נהדר עם הכסף שהוצאתי לנסיעות, שלא לדבר על הזמן (בערך 3 שעות, אם לא יותר) שבזבזתי, שגם הוא יקר.

כנ"ל לגבי פנסיונרים למיניהם, שלא יכולים לסחוב הרבה, לא אוכלים הרבה, אין להם אוטו, והרווח יתקזז עם הוצאות על הנסיעות.

אז לכל מי שחושב שבסופרים קונים רק העשירים - שיחשוב פעמיים. לפעמים גם קונים שם אנשים שעושים חשבון פשוט של רווח-הפסד, ושגם הזמן שלהם מוגבל. ואין מה לדבר על "פיתויים" בסופר. מי שיש לו עיניים גדולות, יתפתה בכל מקום שהוא. מי שיודע שתקציב מוגבל, ושומר על מה שהוא וכל -לא יתפתה.

ואגב, משמשים מכרו ב-30 ש"ח בחנות טבע אחת בחיפה. שלא לדבר על גזר של "אמא אדמה", שנמכר בדיוק באותה שקית גם בשופרסל, נמכר במחיר של פי 2. אז מה, להפסיד בעצמי ע"מ לכלכלל מחזיקי חנויות טבע שבלשון המעטה, נסחפים? לא נראה לי. אני מאד בעד לתמוך באחרים, לדאוג לסביבה. וגם מאד בעד לדאוג לעצמי.

נ.ב: אגב, הופיע משפט נהדר..."עוצמה היא לא להשתמש בכוח העומד לרשותך". כ"כ נכון :-) לומדת לעשות את זה באמת.
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

שליחה על ידי בר_עדש* »

(אגב, למה דווקא בתל אביב?)
חשבתי (בטעות?) שאת מאזור גוש דן. הקואופרטיב התל-אביבי הוא היחיד שפעיל באזור, למיטב ידיעתי.

למה מה? (תנועת יד סיבובית וקול עולה בחריקה LOL).
אל דנטה כבר ענה על השאלה הזו.
אם הסוגיות מוסריות והפוליטיות שקשורות בנושא לא מפריעות לך - אשרייך.
כל מה שמתבקש כאן הוא להקדיש שעה בשבוע לאיסוף המצרכים. לא מאמץ גדול במיוחד כדי לתרום לסביבה כלכלית וחברתית טובה יותר (אם זה בכלל חשוב לך, כמובן).

אני לא מצליח להבין למה כולם מתעקשים (טוב לא כולם כמה פה) ששופרסל נועד לעשירון העליון
טוב, למעשה רק אני מתעקש על זה (-: . אני למשל, לא יכול להרשות לעצמי לעשות קניות בשופרסל בגלל המחירים הגבוהים (ואני גר ממש קרוב לסניף שלהם). הבדל של 40% במחיר יחסית לשוק או לרשתות הזולות לא יוצא הרבה כשקונים עבור זוג, אבל נעשה מאד משמעותי כשקונים עבור משפחה. מדובר על הפרש של מאות שקלים בחודש שבהחלט מצדיק נסיעה\הליכה לשוק או למקום זול אחר.
ההתרשמות שלי היא שהאוכלוסיה החלשה בעיר מגורי קונה בשוק, ובקושי מגיעה לשופרסל (אולי גם בגלל שהסניף שלהם נמצא באזור המבוסס יותר).

[אלרונד, הערה שלא קשורה לדיון:
אני אמנם לא בעשירון התחתון אבל די קרוב לשם,
מאד לא מדויק. יש ברשותך בית על מגרש פרטי. מבחינה כלכלית אתה נמצא במצב יותר טוב מרוב אזרחי המדינה, גם אם אתה חי על תקציב שוטף נמוך.]
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_חלק מהבחירה לאכול בבית אורגני כולל מבחינתי את ההסכמה לאכול את מה שיש.
זה אומר, שאני לא מצפה, וגם לא רוצה, את הנוחיות של אכילת תות בספטמבר וענבים בינואר._

אני חושבת שזה משהו משמעותי ביותר.
אני זוכרת איך הלכתי בפעם הראשונה או השניה לשוק האורגני בחווה הסביבתית שלנו, ובחנות ראיתי שלט קטן: "עקב (איזשהו משהו) עם המטילות שלנו, אנחנו מבקשים מהקונים לא לקנות יותר מאשר 12 ביצים בבת אחת, עד שרמת ההטלה תחזור לקדמותה".
זה היה משפט חזק מאוד מבחינתי, כי פתאום נהייתי מודעת למקור המזון! פתאום הבנתי שעד עכשיו התייחסתי מלזון כאל משהו שתמיד נמצא שם ותמיד אמור להימצא שם, ולא היה אכפת לי מה משמעות הזמינות המתמדת הזאת וכמה היא עולה למישהו, העיקר שלי יהיה. המזון היה בשבילי מנותק ממקורו. והמשפט הזה הזכיר לי שיש תרנגולות בעולם (סליחה שזה נשמע דבילי), וגרם לי להיות יותר מודעת למגבלות של המגדלים.
אני חושבת שהמודעות הזאת היא נדבך חשוב מאוד בחשיבה אדלוגית, בפשטות מרצון, ובכלל ביכולת שלנו לשקם את היחס שלנו לפלנטה - ואת הפלנטה עצמה. כי אנחנו הבאנו לידי קיצוניות את הנחת היסוד ש"הכל אמור להיות זמין", בלי להיות מודעים להתהליך שמאפשר לא רק את הזמינות, אלא את הקיום עצמו של המוצר שאנחנו קונים.

במילים אחרות, מבחינתי "ההסכמה לאכול את מה שיש" היא צעד משמעותי ברגישות סביבתית בסיסית.
אלרונד_גליל_מערבי*

מאד לא מדויק. יש ברשותך בית על מגרש פרטי. מבחינה כלכלית אתה נמצא במצב יותר טוב מרוב אזרחי המדינה, גם אם אתה חי על תקציב שוטף נמוך.]
איך אתה יודע?
הבית לא שלנו, סיפור עם הקיבוץ,
משכורות מתחת למינימום, קצבאות,
אז כן יש לנו בית שהוקצה מהקיבוץ אבל הקיבוץ לוקח את המיסים שלו וגם המועצה
רוצה לגור פה?...
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

כל מה שמתבקש כאן הוא להקדיש שעה בשבוע לאיסוף המצרכים. לא מאמץ גדול במיוחד כדי לתרום לסביבה כלכלית וחברתית טובה יותר (אם זה בכלל חשוב לך, כמובן).
מתבקש - מי מבקש זאת ממני? אתה?

והחשבון שלך לא מדויק, וכבר כתבתי על כך בהודעה אחרת:
  • לא כל האנשים חיים ליד הקואופים השונים, ויש אנשים שחיים בעיר אחרת או במרחק גדול מהקואופ הקרוב ביותר. כלומר, מדובר בנסיעה למקום הקואופ ובנסיעה חזרה.
  • ותתפלא, אבל לא לכל העשירון העליון שקונים בסופרשל יש מכונית, כלומר מדובר בנסיעה באוטובוס או במונית הלוך ושוב. אז צריך להוסיף לכל זה גם את מחיר הנסיעות הלוך ושוב.
  • ולא מדובר בשעה: מדובר בשעה נסיעה לשם, שהות שם וחיפוש כל המצרכים, ושעה נסיעה חזרה.
  • ויש גם כאלה שלא מעוניינים לסחוב ארגזי ירקות ומצרכי מזון נוספים.
  • ובייחוד לא לסחוב ארגזים באוטובוס או במונית.
אתה לא מכיר אותי, אז אתן לך רמז קל: עליי לא עובדות הטפות פולניות. אני ממש לא חייבת לתת לך דין וחשבון על שום דבר: לא על האמונות שלי, לא על המעשים שלי, לא על הבחירות שלי. בקיצור, butt out and stay out

יש ברשותך
ובייחוד הגזמת מאוד בקשר ל אלרונד גליל מערבי: מה פשר הפנייה האישית, חשיפת המידע האישי (ולא משנה אם הוא נכון או מוטעה)? ממתי זה לגיטימי לעשות אאוטינג ולחשוף פרטים אישיים (נכונים או מוטעים) של משתתף בדיון עקרוני? ממתי זה לגיטימי בכלל לבקש דין וחשבון אישי ממשתתפי דיון??? גם אם יש ברשותו רשת של בתים והוא מיליארדר, עדיין הוא לא חייב לך דין וחשבון ועדיין אין לך זכות לחשוף את נכסיו הרבים (אלרונד, הלוואי :-) )
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

עד לא מזמן היה כאן דיון מאוד מעניין, והוצגו בו דעות שונות שהתקבלו כלגיטימיות. ביומיים האחרונים היו כבר כמה התקפות אישיות, הטפות מוסר וגם אאוטינג (נכון או מוטעה, זה לא משנה). אני מאוד מקווה שהדף החשוב הזה לא ילך בדרכם של דפים אחרים ולא יתחילו כאן מלחמות. ואם יתחילו, אז טוב שיש עוד דפים על הנושא.

בשמת, תודה על המידע על העונות של הפירות והירקות. אעתיק את ההודעות שלך גם לדף גידול אורגני
פלונית1*
הצטרפות: 11 יוני 2007, 09:05

שליחה על ידי פלונית1* »

אם הסוגיות מוסריות והפוליטיות שקשורות בנושא לא מפריעות לך - אשרייך.

אני לא לי אורה אבל בכל זאת. מי אמר שסוגיות מוסריות ופוליטיות לא מפריעות?
מפריעות גם מפריעות.
ולך לא מפריע שלהתעקשות שאורגני ישאר נחלתם של מיעוט יש השלכות בריאותיות על אוכלוסייה של מיליונים ועל האדמה שתמשיך ברובה לספוג ריסוס ודשנים כימיים? איזו השפעה כבר יש לחקלאות אורגנית על האקולוגיה של הכדור אם מדובר בכמויות כל כך קטנות? החשיבות של הקהילה הזו ושכמותה בהקשר של מזון אורגני הוא רק בכך שהיא פורצת הדרך. אם האורגני ישאר רק כאן אז הוא חסר משמעות. אין לו שום השפעה על שאר העולם.
החקלאות האורגנית תהיה חייבת להפוך לנחלת ההמונים כדי שתהיה לה השפעה ממשית על בריאות העולם (האדמה והיצורים החיים עליה).
איך הופכים את החקלאות האורגנית לנחלת הכלל?
אם אפשר לעשות זאת בלי להתפשר על אף דבר חשוב אז נהדר. כרגע זה נראה שחלק מהעקרונות יצטרכו לחכות לתורם.

זה פשוט לא נכון.
ושוב קואופ הוא פיתרון נוח כשמדובר במיעוט. כמו שלחפור בור באדמה כדי לאסוף את את היציאות של משפחה שיוצאת לסופשבוע לקמפינג זה נוח אבל מיליונים על הכדור הזה לא יכולים להשתמש בפתרון הזה.
הקואופ לא יוכל להתקיים במתכונתו הנוכחית אם הביקוש לאורגני ישתווה לביקוש של הירקות הלא אורגנים היום. תדמייני את כל באי השווקים והסופרים למיניהם מגיעים לנקודת האיסוף בשעה וביום המיועדים. זה פשוט לא מציאותי ושוב דוחה את היום.
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

אגב המידע של בשמת על העונתיות של הפירות והביצים חשוב מאוד וצריך גם אותו להסביר.
אני למשל מאוד התעצבנתי על השופרסל כאשר תקופה מסויימת לא היו ביצים אורגניות. שלט קטן שמסביר את העניין היה מתבקש.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ושוב קואופ הוא פיתרון נוח כשמדובר במיעוט. כמו שלחפור בור באדמה כדי לאסוף את את היציאות של משפחה שיוצאת לסופשבוע לקמפינג זה נוח אבל מיליונים על הכדור הזה לא יכולים להשתמש בפתרון הזה.

למה?
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

למה?
הקואופ או הבור באדמה?
with_passion*

לפי דעתי יש בעייתיות מסוימת כשכל פתרון נבחן בהאם זה מתאים לכלל ההמונים או לא. יש כאן הנחה מסוימת כאילו פתרון גורף ל-7 בליון אנשים הוא הפתרון.. אני סבור שכל פתרון שמתאים להמונים הוא נועד לכשלון. לפי ההגיון הזה פשוט אסור ללקט... אם כולם יצאו ללקט מחר אז זה יהיה אסון אקולוגי. העולם כרגע עבר בהרבה את יכולת ההכלה של בני אדם.. גם אם אחוז הגידול יעצר היום - בטווח הארוך אנחנו כנראה צריכים עוד 6 כדורים בשביל שנחיה מבלי לכלות. אני לא רוצה לסתות מהנושא - אני אומר שבעיית האוכלסין היא בעייה אחרת שתפתר מעצמה בצורה כואבת יותר או פחות. אבל עד אז אנחנו היום יכולים לבחור כלכלה אקולוגית שמתבססת על עסקים קטנים ומקומיים.

כפי שכתבתי למעלה - המחיר של אורגני הוא זול מדי - פעם לא מזמן רובם ככולם בארץ הזו היו פלאחים - ואורח החיים שלהם היה מספיק זול בשביל להיות פלאחים - וכל המזון שלהם היה אורגני והרב הם גידלו בעצמם. אז איזה עולם זה שהיום יש אנשים ברמת חיים גבוהה הרבה יותר כביכול - שעובדים קשה ולא כפלאחים - ולא יכולים להרשות לעצמם מזון באיכות של לפני 100 שנה? אם זה כך אז שום דבר לא עוצר מבעד מקופחי המשכורת להפסיק לעבוד במשרדים ולצאת לשדות ולזרוע. ככל שמחיר האורגני יקר יותר ככה זה יותר מדרבן אנשים להתחיל לעשות קומפוסט ולגדל מזון. יקר לכם המשמשים - אז תשתלו עץ.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

ולך לא מפריע שלהתעקשות שאורגני ישאר נחלתם של מיעוט יש השלכות בריאותיות על אוכלוסייה של מיליונים ועל האדמה שתמשיך ברובה לספוג ריסוס ודשנים כימיים? איזו השפעה כבר יש לחקלאות אורגנית על האקולוגיה של הכדור אם מדובר בכמויות כל כך קטנות?
בדיוק, ומסכימה לכל שאר מה שכתבת.

למה?
פלונית כבר השיבה:
הקואופ לא יוכל להתקיים במתכונתו הנוכחית אם הביקוש לאורגני ישתווה לביקוש של הירקות הלא אורגנים היום. תדמייני את כל באי השווקים והסופרים למיניהם מגיעים לנקודת האיסוף בשעה וביום המיועדים. זה פשוט לא מציאותי ושוב דוחה את היום.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

ככל שמחיר האורגני יקר יותר ככה זה יותר מדרבן אנשים להתחיל לעשות קומפוסט ולגדל מזון. יקר לכם המשמשים - אז תשתלו עץ.
כדי ליצור קומפוסט וכדי לשתול עץ צריך שתהיה קרקע בבעלות פרטית. ואת זה אין להרבה אנשים. מקווה שאני לא מספרת סקופ מדהים, אבל חלק ניכר מהאנשים גרים בדירות שיכון, וחוץ מהאדמה באדניות ובעציצים (זה כמובן אם יש להם בכלל מרפסת, ומרפסת שפונה לכיוון המתאים) אין להם אדמה לגדל עליה ירקות ופירות ועצים וכו'.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

יקר לכם המשמשים
זהו, שלא יקר. בשופרסל זה לא יקר. וגם למי שיש קרקע פרטית, ולא סתם אלא דווקא גדולה כזו שאפשר לגדל בה הרבה גידולים - בוודאי זול יותר לקנות בשופרסל מאשר להתחיל לעבד את האדמה, לקנות את כל מה שצריך כדי לעבד אדמה, לקנות טרקטור, לקנות ממטרות, לקנות זרעים, ללמוד איך להיות חקלאי בכלל וחקלאי אורגני בפרט וכו' וכו'. כדי להיות חקלאי טוב צריך גם כישרון, נטייה והרבה ידע, ואת זה אין להרבה אנשים. מה גם, שלא כל אדם מעוניין בכלל להיות חקלאי. בקיצור, הצעה לא ריאלית מהרבה בחינות להרבה אנשים שיש להם קרקע פרטית, ובכלל לא ריאלית לאנשים הרבים מאוד שבכלל אין להם קרקע פרטית או שיש להם קרקע פרטית קטנה ביותר.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

זה אומר, שאני לא מצפה, וגם לא רוצה, את הנוחיות של אכילת תות בספטמבר וענבים בינואר.
הערה אופ טופיק, ששייכת אולי יותר לדף אחר - ממה שלמדתי מדיון שהתנהל בדף מאמרים אובייקטיבים על מזון אורגני , יש חשיבות בריאותית לאכול בעונה ולא משהו ששהה באיחסון, כי אז מתפתחים יותר עובשים שיוצרים מיקוטוקסינים המסוכנים לבריאות.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

כדי ליצור קומפוסט וכדי לשתול עץ צריך שתהיה קרקע בבעלות פרטית

לפני כמה שנים, כשגרתי בשכירות, הכנתי קומפוסט בלי שהיו לי שום כוונות לעשות בו שימוש חקלאי. זה היה רק בשביל להפחית כמות אשפה.
לא צריך קרקע בבעלות פרטית, לא צריך חצר גדולה (אם כי את זה היה לי). צריך לרצות.

גם כדי לשתול עץ לא צריך קרקע פרטית. לשתול עץ זאת מצווה (שלא לומר חובה מוסרית). צריך לשתול עצים בלי קשר לרצון שלנו לאכול פירות (לשתול בחצרות של בתים שכורים, לשתול בשטחים ציבוריים. פשוט לשתול ולא לחשוב על הפירות אלא על כדור הארץ שאנחנו מצילים).
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

פשוט לשתול.
ביררת מה החוק אומר על שתילת עץ בקרקע ציבורית או בקרקע פרטית שאינה שלך?
אל_דנטה*

שליחה על ידי אל_דנטה* »

העוגיה, כל מילה!
ליאורה, מודע לקחת על עצמך להיות פרקילטתו של השטן בדיון?
גם אני כמו העוגייה בעבר, גר בבית שכור אך יש לי קומפוסט (תנסי ותראי באיזו קלות את מקטינה את הזבל שאת זורקת לחצי), עצים שאני נטעתי. אם יש חוק במדינה שטוען שאסור לטעת עצים הרי זו מצווה לעבור עליו. החוק היחדי בהקשר הזה שראוי לכבד זה לאסור על אנשים לשתול אקליפטוסים ועצי אורן (אלה גומרים את המים ומתחת לאורנים כלום לא צומח) (והנה זה פלא, אלה העצים הנפוצים ביותר בישראל).
לגבי מודעות אקולוגית בעיר, אפשר להזמין לדיון את ליאת טאוב המקסימה שתסביר את פועלה בשנים האחרונות ותוכיח שהכל אפשרי. רק צריך רצון.
אין זה לא מוסרי לקנות ירקות בשופרסל, רק ראוי להדגיש את כל אשר הודגש כבר מקודם.
הקואופ או הבור באדמה?
הבור באדמה. מה כל כך קשה בזה?
לגבי קואפרטיבים, אני מבין את הקושי. אנשים רגילים שעושים עבורם, הם מתפלצים ובורחים כשהם צריכים לעשות משהו.
מדהים לראות כמה אנשים בקואופ שדה ורבורג חתכו ברגע שהתבקשו להגיע לאחר שנה שבה הם רק באים לקחת מצרכים.
ומרגש לראות גם אנשים שמבינים שבלעדיהם כלום לא יזוז ולוקחים את היוזמה לידיים. (וחלק נכבד מאוד מהם כותבים באתר באופן טבעי)
זה אומר, שאני לא מצפה, וגם לא רוצה, את הנוחיות של אכילת תות בספטמבר וענבים בינואר
יש אסכולה שטוענת שמקור כל הרע בחקלאות הוא בגידולים של ירקות לא בעונה. הצמחים פגיעים יותר וממש מזמינים מזיקים שהדרך להפטר מהם, לפחות זו הידועה לחקלאי הממוצע, היא בהרעלה.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

_פלונית כבר השיבה:
הקואופ לא יוכל להתקיים במתכונתו הנוכחית אם הביקוש לאורגני ישתווה לביקוש של הירקות הלא אורגנים היום. תדמייני את כל באי השווקים והסופרים למיניהם מגיעים לנקודת האיסוף בשעה וביום המיועדים. זה פשוט לא מציאותי ושוב דוחה את היום._

אורית של יקו סיפרה על קואופ אורגני בניו-יורק שמונה משהו כמו 11,000 (אנשים? משפחות? לא זוכרת). זה התחיל כמו הקואופ שלנו (קואופ שדה ורבורג) וגדל להיות משהו ענק, מאורגן, עם מבנה שכור (כמו של סופר), בו אנשים אורזים, מוכרים, שוקלים בתורנויות. מדהים! אין לי מושג איך זה עובד מבחינת מנהלתית (חבל שאורית לא בארץ, יכלה לספר על זה קצת), כי אצלנו בקואופ, כמו ש אל דנטה סיפר - היו משפחות שנהנו מהעבודה של אחרים במשך שנה, מבלי לקיים את תורנות האריזה שלהם. המשפחות האלה נשרו משתי סיבות: 1. התחילו לקחת בקואופ כסף כפיקדון, שאיתו קונים את הסחורה (מי שעוזב מקבל את הכסף בחזרה). עד לאותו רגע שהתחילו לגבות את הפיקדון, אורית היתה עושה את הקניות על חשבונה, ולמעשה היתה משמשת כאשראי של כולנו, וזה לא היה נכון. אבל ברגע שהתחילו לגבות את הפיקדון, חלק מהמשפחות פשוט עזבו. באופן מפתיע/ לא מפתיע אלה היו ברובם אלה שלא מילאו את חובת האריזה שלהם 2. האנשים האלה נדרשו למלא את ההתחייבות שלהם - כלומר, לארוז פעם בחמישה חודשים, וזה פשוט היה כנראה יותר מדי בשבילם (אבל לא הפריע להם שאחרים צריכים לארוז במקומם)... זה היה מאוד מקומם, אבל אולי לטובה - עכשיו הקואופ מבוסס על אנשים שמבינים שכדי ליהנות מהזכות לקנות מוצרים זולים, צריך למלא התחייבויות שנקבעו ע"י הקבוצה.

בהזדמנות זאת כדאי להזכיר ולספר שהקואופ פתוח לקליטת משפחות חדשות. יש אצלנו גם משפחות מאיזור גדרה (?), שעושות תורנות איסוף, וככה יוצא לכל משפחה לבוא פעם בשלושה חודשים. יש גם מאיזור פ"ח ובנימינה. את הקואופ מנהל יחיאל עד שאורית תחזור, והוא מתקיים פעם בחודש בבית שלנו שנמצא במושב סמוך לצומת רעננה.
אל_דנטה*

שליחה על ידי אל_דנטה* »

בלינק skira20070615]הזה 871410[/po]&layer=consumer&layer2=&layer3=consumer מעיתון סוף השבוע של דהמערקר יש הסבר כיצד לחסוך לקניות אורגניות (כדי לקנות ג'יפ האמר).
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

לי אורה,
היו מספיק אנשים עם הגיון קצר טווח כמו שלך שמתרכז בבוטום ליין וחנויות הטבע המקומיות נסגרו ואז WHOLEFOODS מעלים את המחירים ליותר ממה שהיו בחנויות הטבע
גם לי לא נעים הסגנון הזה, אבל האפשרות שאופק מצביע עליה היא ריאלית מאד. זו אסטרטגיה נפוצה של רשתות גדולות -- לא רק בתחום המזון -- לחסל מתחרים קטנים ע"י הוזלה שהקטנים בד"כ לא יכולים לעמוד בה, וכשהם מתחסלים -- להתחיל לחגוג עם מחירים כאוות נפשן. זו תמימות לחשוב שכוחות השוק יאזנו את זה. ובטח כבר אמרתי את זה באתר -- חובה, פשוט חובה לקרוא את No Logo.

והערה לא קשורה בעניין מעמדו החברתי של השופרסל: יש סניפים שכונתיים המתהדרים בשם "שופרסל שלי" או סתם "שופרסל" (לא יודעת מה ההבדל בין השניים). יש סניפי ענק "מרגשים" הנקראים "שופרסל ביג". ויש סניפי ענק שממוקמים באיזורים זולים (הרבה פעמים סמוך לאיזורי תעשייה, למשל) ונקראים "שופרסל דיל". האחרונים אכן זולים מאד -- סניף שופרסל דיל שקרוב אלי נראה כמו מחסן ענק, ומחירי הפירות והירקות הלא אורגניים בו דומים למחירים בשוק העירוני. הם בהחלט לא לעשירון העליון. השאר יקרים בטירוף, לפחות באיזור שלי. אני כמעט לא נכנסת אליהם, אז אני לא יודעת מה מחירי הירקות האורגניים שם.
with_passion*

אני דווקא מעודד אותך ליאורה להמשיך בתפקיד שלקחת על עצמך בדיון הזה - זה לא קל ואת עושה עבודה מצוינת - את עמוד השדרה למעשה.. בחזון שלי בכל צורה שיתופית מחליטים מראש על כמה אנשים שבכוונה ייצגו דעות פחות מקובלות בשביל למנוע את אפקט העדר (groupthink).
ליאורה - אפשר לשתול גינות - אפשר לשתול עצים - גם כשגרים בעיר בשכירות ללא קרקע (הרי הקרקע היא בשביל הבית לא הגינה) - מדבר מנסיון.. אפשר בסמטאות - אפשר על הגג.. אפשר בכל חריץ אפשרי.. ואכן ידע עוזר - אבל לא הכרחי - לומדים מהעשייה.. ולגבי הרצון לגדל - כך אמרתי - אם אני רוצה שיגדלו לי ויארזו לי וימכרו לי - אז שאני אהיה מוכן לשלם את המחיר האמיתי - ולא זה של השופרסל. אין שם עתיד - ולא רק לתאילנדים.

אל דנטה - לא מבין את הלאסור עצים מסוימים - שישתלו מה שבא להם - תמיד אפשר להוריד אחר כך, זה קודם כל - ומה יש לך נגד אורנים? צומח המון למטה - ממש תת-יער של אלונים ואלות שדווקא נהנות מהצל. הבעייה היא הריסוס - יערות האורנים בהם אין כלום למטה מרוססים. ואם שותלים אורן הגלעין - כל כך יפה ונותן כל כך הרבה מזון טעים וכזה כיף לטפס עליו... ונותן אחלא חיפוי קרקע - ועושה יופי של צל וצומח על אדמה סלעית טיפוסית...
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אפשר לשתול עצים - גם כשגרים בעיר בשכירות ללא קרקע
אפשר אבל לא תמיד הולך )-:
למשל, התחיל לצמוח בחצר הבית המשותף שלנו עץ, אבל מישהו אמר לזה שבא לכסח את הדשא להוריד אותו. בלי להתייעץ ובלי כלום. ירדנו למטה ופתאום אין שם עץ.
או למשל, כבר פעמיים הרסו את ערימה הקומפוסט שלי כי היא הפריעה לאיזה שכן בעיניים (הוא אוהב אדמה יבשה חשופה וריקה )-: ). ועכשיו ממש כרתו פינה שלמה של צמחייה והחריבו את הערימה השלישית. אין לי כוח למלחמות, אני חושבת לנסות לקנות קומפוסטר אבל צריך לשכנע שכנים לשים אותו בגינה בלי שאף אחד יתנגד. אוף, ממש אין לי כוח ללכת מדלת לדלת ולדבר עם אנשים. אבל אני גם ממש שונאת לזרוק שאריות ירקות לפח. פשוט כואב הלב. מעצבן אותי להיות תלויה באנשים אחרים, ומעצבן אותי להיות תלויה באנשים שהם בכלל לא בראש שלי, ומעצבן אותי להיות זאת שצריכה להסביר מה זה ובשביל מה זה טוב לאנשים שלא יודעים. אוף.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בשמת, עצוב לשמוע.
אבל אני מציע במקום מלחמות וכו', שפשוט תתקעי באדמה עמוד עם שלט קטן שאומר נא לא לגעת, ומס' הטלפון שלך לבירורים/טענות/מענות.

אוף, ממש אין לי כוח ללכת מדלת לדלת ולדבר עם אנשים
למה לא בעצם?
תמי מעץ בעיר מספרת שזה עשה פלאים אצלה בבניין.
שוכנת*
הצטרפות: 27 מאי 2007, 13:58

שליחה על ידי שוכנת* »

אל דנטה - לא מבין את הלאסור עצים מסוימים - שישתלו מה שבא להם - תמיד אפשר להוריד אחר כך, זה קודם כל - ומה יש לך נגד אורנים? צומח המון למטה - ממש תת-יער של אלונים ואלות שדווקא נהנות מהצל. הבעייה היא הריסוס - יערות האורנים בהם אין כלום למטה מרוססים. ואם שותלים אורן הגלעין - כל כך יפה ונותן כל כך הרבה מזון טעים וכזה כיף לטפס עליו... ונותן אחלא חיפוי קרקע - ועושה יופי של צל וצומח על אדמה סלעית טיפוסית...

אופק, אני גרתי שנתיים ליד חורשת אורנים. תחתיהם צמח עץ שסק מניב ומגניב, אבל שום שיח או עשבים. קראתי פעם שמחטי האורן הן אנטיביוטיות, ולכן לא יכול לצמוח דבר על אדמה שמכוסה בהם, פרט לפטריות-אורניות שחיות עמם בסימביוזה.

ואם לתמוך במה ש לי אורה טוענת: לפי מה שאני זוכרת, קאנט הגדיר את אחד העקרונות המוסריים הבסיסיים ע"י האפשרות להכליל (הוא קרא לזה "הציווי הקטגורי"). משהו כמו "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", רק חיובי. כלומר, המסקנה המוסרית שעולה מהטענה שאוכל אורגני הוא דבר טוב, היא שכולם זכאים לו. זה די דומה למה שכתב רועי שרון בדפבית שלו: בכל מעשיך תניח שכל השאר נוהגים בדיוק כמוך (העקרון הסופר-רציונאלי)
לא חייבים לקבל את זה, אבל אם כן מסכימים שכולם זכאים לאוכל אורגני, הדרך היחידה לספק זאת היא ע"י ייצור המוני. אגב, אם רוב חקלאות העולם תהיה אורגנית, גם אנחנו נרוויח (גם לקטים כמו אופק), בלי קשר לפילוסופים גרמנים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בשמת , כאילו בהזמנה נפתח היום דף קומפוסט במרפסת בעיר :-) (טוב, אל תהרגי אותי, בטח אין לכם מרפסת...)

_אוף, ממש אין לי כוח ללכת מדלת לדלת ולדבר עם אנשים
למה לא בעצם?
תמי מעץ בעיר מספרת שזה עשה פלאים אצלה בבניין._
לא, תמי לא הלכה מדלת לדלת. לפי מה שסיפרה באוזנינו, היא "תפסה" שכנים בדרך אגבית, כשעולים במדרגות ונפגשים במקרה, זרקה להם משהו על הקמת גינה מאחורי הבית, הבטיחה שזה לא עולה כסף וכולי, וקיבלה אישור מ-99% מהם. גם אז, היא לא אמרה כלום על קומפוסט. חלק מהשכנים, אלה שהתעניינו ושאלו, התחילו להשאיר לה זבל אורגני מדי פעם, לטובת הערימה. אבל נראה לי שרובם חושבים שזו סתם ערימת עלים ששוכבת שם...

לדבריה (ונראה לי שזה עיקרון מאוד נכון), ללכת משכן לשכן ל"שיחה מיוחדת" רק יוצר חששות אצלם, מנפח את העניין.
לאחר מעשה היא כן שיתפה את כולם, עדכנה בקצב ההתקדמות של הגינה ומה צמח איפה. אבל לא בשלבי ההקמה, כשהרעיון נראה מהפכני ומעורפל.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, אל תהרגי אותי, בטח אין לכם מרפסת.
לא אהרוג אותך, אבל נכון, אין לנו מרפסת (-:
וגם אין לנו אדן חלון שאפשר לשים עליו אדנית...

אבל נראה לי שרובם חושבים שזו סתם ערימת עלים ששוכבת שם...
זהו, שכנראה יש לה שכנים "אדישים".
אצלי יש שכנים מאוד מעורבים. זה אומר, ש"ערימת העלים" הקטנה והנחמדה, שסתם שכבה שם מסתתרת בפינה, הפריעה להם והם התלוננו וגם תפסו שכן שסילק אותה.

אבל אני מציע במקום מלחמות וכו', שפשוט תתקעי באדמה עמוד עם שלט קטן שאומר נא לא לגעת, ומס' הטלפון שלך לבירורים/טענות/מענות
אין שום מלחמות.
הכל בנעימות.
רק בראש אחר משלי.
לא צריך עמוד עם שלט קטן. לא צריך טלפון. זה בית רכבת ישן, השכנים מכירים.
הבעיה היא לא שנגעו בזה כי "לא ידעו שזה שלי", אלא כי זה הפריע למישהו. לכמה מישהו-ים.
זה בית משותף, אתה מבין? כמו שאני אעמיד שם קומפוסטר (כי כבר אין פינה לערימת קומפוסט נסתרת), ככה שכן אחר לא ירצה, כי זה יקלקל לו את הנוף, והוא יסלק אותו או יבקש ממני לסלק אותו.
זו לא חצר פרטית שלי. אם השכנים מתנגדים, אני לא יכולה לעשות מה שאני רוצה.
פעם אחת ביקשתי מהגנן שבא לכסח את הדשא שישאיר את הדשא הקצור בערימה חשופה בקצה הגינה, ליד ערימת הקומפוסט. סתם, בפינה מאוד מוסתרת, ערימה של דשא שיתייבש. הייתי צריכה ללכת עם הילדים לאנשהו. כשחזרתי לא מצאתי כלום. מצאתי אותו בגינה אחרת ברחוב ושאלתי מה קרה, אז הוא אמר שאחרי שהלכתי תפסה אותו שכנה אחרת ואסרה עליו להשאיר שם ערימת דשא קצור כי היא טענה שזה יסריח ויבואו זבובים. )-:
אחר כך אמרתי לה, שזה לא נכון. הדשא הקצור ייתן ריח טוב של דשא קצור, ואז לאט לאט יתייבש וזהו. בגלל זה ביקשתי שישאיר לי בערימה, לא בשקית ניילון.

_אוף, ממש אין לי כוח ללכת מדלת לדלת ולדבר עם אנשים
למה לא בעצם?_
כי ככה.
למה אני צריכה להסביר לך? כי אין לי כוח לשכנע. להטיף. ללמד אקולוגיה. זה לא המקצוע שלי. זו לא המומחיות שלי. אני לא יודעת להרצות על זה. אין לי כוח להסביר כשישמיעו לי כל מיני טענות הבל. ניסית פעם למשל להסביר לשכן מלמעלה שבבקשה לא יתלה כביסה מטפטפת על הכביסה הכמעט יבשה שלך? ניסית פעם להסביר לשכנה לא לזרוק את הזבל שלה על השביל, אלא לתוך הפח? זו סיטואציה שגוזלת אנרגיות. אין לי כוח לזה. אין לי אנרגיות מיותרות.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

סקופ! בשופרסל הורידו את מחירי העגבניות והגזר האורגני, ומהיום מחירם: 4.99 ש"ח ל-1 ק"ג!!!!!!! כלומר מחירם בדיוק כמחיר העגבניות והגזר המרוססים, ומשום שיש גזר מסוגים שונים כולל יקרים, אז מחיר הגזר האורגני זהה למחיר גזר מרוסס מסוג מסוים (גזר טרי במשקל), וזול בהרבה מגזרים מרוססים אחרים!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הורידו את מחירי העגבניות והגזר האורגני
מישהו יודע מה מאפשר את זה?
כלומר, הייתי רוצה לדעת, לא מספקולציות, האם הם מוכרים בזול במחירי הפסד כדי להחדיר את הקו האורגני?
או שהם משיגים בזול מחקלאים אורגניים? ואם כן, אז איך? מה מאפשר את זה?
האם עצם העובדה שלקוח גדול כל כך יכול לקנות מראש את כל התוצרת של החקלאי לעונה וכך החקלאי יכול להרשות לעצמו למכור במחיר יותר נמוך מאשר אם הוא מוכר לחנויות קטנות על בסיס שבועי?
האם זה מפני שהרשת גורמת הפסד לחקלאי?
למי יש מידע, אמיתי, בנושא?
(אני אנסה לברר מחר).
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, ויש למישהו מושג איפה קונים קומפוסטר במחיר פחות שערורייתי מ-400 ש"ח?
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

אגב - ראיתי פרסומת באחד מעיתוני סוף השבוע לסופר ענקי עם מוצרים אורגניים ליד איקאה...
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

אני דווקא מעודד אותך ליאורה להמשיך בתפקיד שלקחת על עצמך בדיון הזה :-)
לא לקחתי על עצמי שום תפקיד. אני בסך הכל עושה כמו כולם\ן: מבטאת את דעתי האישית והסובייקטיבית. מכל מקום קבל |גזר| אורגני על שאר דבריך :-)

ליאורה - אפשר לשתול גינות - אפשר לשתול עצים - גם כשגרים בעיר בשכירות ללא קרקע
בשמת כבר השיבה על כך. בבית משותף יש שכנים ויש ועד: הם מחליטים מדי פעם לשים רעל ולהרוג חתולים, הם מחליטים לקסח עצים, וכו' וכו'. אני גרה בבית משותף ואני רוצה שקט מהשכנים, ממש לא מתכוונת להתחיל מלחמות.

אם אני רוצה שיגדלו לי ויארזו לי וימכרו לי - אז שאני אהיה מוכן לשלם את המחיר האמיתי - ולא זה של השופרסל
אז תתפלא: אני רוצה שיגדלו לי, יארזו לי וישלחו לי הביתה, ורוצה לשלם את המחירים של השופרסל. לי זה מתאים. מי שלא מתאים לו\ה - שי\תעשה אחרת. כפי שכתבתי, בך הכל אני כותבת את דעתי האישית והסובייקטיבית, שאינה מחייבת אף אחד\ת מלבדי. ולא מנסה לשכנע.
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

בשמת,
את קונה ישירות אצל חקלאי לפי מה שכתבת פה.
בכמה את קונה גזר ועגבניות? המחיר קרוב יותר למחיר בבתי הטבע או בשופרסל?
במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

בשמת, לאמא שלי יש פתרון שהוא ערימה לבין קומפוסטר - זהו פח שחור ענקי (איזשהו מיכל חקלאי) שאח שלי ניסר לו את התחתית וגם חור לאוורור למטה. למעלה - יש לזה מכסה כמו של פח אשפה (שחור כזה, של בתים, לפני שהיה את הירוק הענק). אם תרצי פרטים אני יכולה לברר לך איפה הם השיגו. אם תרצי לראות איך זה נראה - את מוזמנת לבוא, או שאנסה לצלם לך תמונה של זה
with_passion*

ממליץ על 16 תמונות מהספר עולם רעב
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

את קונה ישירות אצל חקלאי לפי מה שכתבת פה.
אני קונה אצל חקלאי אורגני, אבל הגזר והעגבניות הם לא שלו. הוא מביא אותם מחקלאים אחרים.
המחירים שלהם לא דומים למחיר בשופרסל: בקנייה האחרונה, עגבניות 9.41 לק"ג, וגזר 8.46 לק"ג.

זהו פח שחור ענקי
אני יכולה רק מיכל ירוק, אחרת זה יהיה יותר מדי צורם והשכנים יתנגדו.
חשבתי לקנות מיכל ירוק כמו פח אשפה, לא שאני יודעת איפה, אבל לי אין לא כלים ולא כישורים לנסר לו את התחתית.
אולי אנסה את מזלי בעיריית ת"א (-:
שוכנת*

שליחה על ידי שוכנת* »

כלים - אולי אפשר עם סכין מטבח גדולה מחוממת או אפילו מלובנת באש (אם כי פלסטיק חרוך מריח זוועה).
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

מאוד מוזר כל המחירונים השונים האלה.
המחירים שלך למשל מאוד שונים מהמחיר שמופיע במחירון של החקלאי so]הזה order[/po].html.
כתוב במחירון שלו 15 ש"ח לקילו לעגבניות ולגזר (כתוב שהגזר של הרדוף). וכאן מדובר בקניה ישירה מהחלקאי (על המשלוח משלמים בנוסף).
אז איך מסבירים פערים כל כך גדולים בין החקלאים? איך החקלאי שלך יכול למכור כל כך בזול ביחס לחקלאי הזה?
במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

כלים - אולי אפשר עם סכין מטבח גדולה מחוממת או אפילו מלובנת באש

נשמע רעיון לא טוב...

מה שאפשר לעשות בקלות זה להזמין אצל נגר ארבע פאות של פלטת עץ זול נניח של מטרX מטר, זה אמור להיות ממש זול. לבקש שפאה אחת תהיה 90 ס"מ לגובה, במקום מטר. למסמר אותן לקוביה פתוחה מלמעלה ומלמטה (כשה 90 ס"מ משאירה פתח, כמ של חתול, מלמטה באחת הפאות). לקדוח חורים בקירות (לאוורור). לצבוע בירוק או להשאיר טבעי. למעלה - או פלטה נוספת, או יריעה, או פתוח... מתישהו העץ יאכל מהרקב..
במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

ניסית פעם להסביר לשכנה לא לזרוק את הזבל שלה על השביל, אלא לתוך הפח?

ואחרי זה אומרים שקומפוסט זה מלוכלך ומסריח...
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

כתוב במחירון שלו 15 ש"ח לקילו לעגבניות ולגזר
כלומר, פי 3 מבשופרסל (4.99 ש"ח לק"ג עגבניות או גזר). אנסח זאת אחרת: אפשר לרכוש בסופר 3 ק"ג עגבניות ו-3 ק"ג גזר וזה יעלה כמו 1 ק"ג עגבניות וגזר אצל החקלאי המסוים!

אבל זו בחירה חופשית: מי שבאמת באמת מאמין\נה שזה יותר נכון מבחינה אידאולוגית לשלם פי 3 (יש לפעמים שזה "רק" פי 2) לחקלאים העיקר לא לשלם לשופרסל המשוקץ -יכול\ה כמובן לעשות זאת. רק באמת נשאלת השאלה מי כאן העשירון העליון, ומה יעודד עוד ועוד אנשים לצרוך מזון אורגני.

לדעתי הצנועה, זה בדיוק להיפך. אם המטרה הגדולה היא ניקוי הפלנטה (האדמה, המים, האויר) וגם בריאות לאנושות, צריך שיותר ויותר אנשים יצרכו מזון אורגני לתועלתם ולתועלת הפלנטה, ושיותר ויותר חקלאים יגדלו גידולים אורגניים, ובכך לא ירעילו את האדמה, המים והאויר.

נקודה חשובה נוספת: נראה לי די ברור שמה שמניע את אנשי הממון הוא ממון - ואם הם יראו שזה רווחי לגדל מזון אורגני משום שיש צריכה גדולה, זה יגרום להם לגדל עוד ועוד באופן אורגני ולא בדרך הקונבנציונלית המרעילה פלנטה ואנשים. ואז פחות ופחות שטחי אדמה יורעלו שוב ושוב (הרעלת האדמה, הרעלת הגידולים וכו'). לא נראה לי שנימוקים של בריאות ונימוקים אידאולוגים אחרים יעזרו כאן, נראה לי שבעיקר חשוב שזה יראה להם רווחי. ואז זה מעגל שכל שלב ניזון מקודמו ומזין את הבא אחריו: ככל שיותר אנשים יצרכו מזון אורגני, אנשי הממון כדוגמת השופרסל, הריבוע הכחול ושאר הארגונים הכלכליים למיניהם ולסוגיהם ירצו להרוויח מהנישה הזו, וככל שהנישה תתרחב ותהפוך לטרנד ולתופעה קבועה שתכלול עוד ועוד אנשים - זה יחזק את הרצון שלהם להוסיף עוד ועוד ועוד מוצרים אורגניים כדי להרוויח עוד ועוד, ועוד אנשים יצטרפו למעגל ובכך יעשו טובה לפלנטה ולעצמם, ובעלי הממון ירצו להרוויח ממזון אורגני, וחוזר חלילה! ואם זה ימשיך ככה, בסופו של התהליך, ונקווה שהוא יהיה קצר, יבוא לפלנטה ולאנושות גואל!

וכבר כתבו את זה יפה לפניי:
המסקנה המוסרית שעולה מהטענה שאוכל אורגני הוא דבר טוב, היא שכולם זכאים לו.... אם כן מסכימים שכולם זכאים לאוכל אורגני, הדרך היחידה לספק זאת היא ע"י ייצור המוני. אגב, אם רוב חקלאות העולם תהיה אורגנית, גם אנחנו נרוויח, ו"אנחנו" - האנושות, אני ואת ואתה שמשתתפים בדיון, ואלו שאינם משתתפים בדיון ועדיין לא צורכים מזון אורגני.

נ.ב. ובלי קשר לאידיאולוגיה אלא בקשר הדוק לתקציב החודשי שלי (אני שייכת לאלפיון העליון, כן?), אני באופן אישי מעדיפה לרכוש בשופרסל 3 ק"ג עגבניות במחיר של 1 ק"ג אצל משווק, חנות טבע וכו'.
שוכנת*

שליחה על ידי שוכנת* »

לי אורה , נראה לי שחלק מהטענה היא לא שיש בעיה עם המחיר הנמוך כשלעצמו (ברור שעדיף לקנות את אותה עגבניה אורגנית כשרה בפחות כסף, כל עוד זה סחר הוגן). הבעיה היא שהמחיר הנמוך מעלה אצל חלק מהאנשים חשד לגבי טיבם ו"כשרותם" האורגנית של הירקות האלה. אותם אנשים מעדיפים לתת אמון בחקלאי אחד, מאשר בשרשרת של ספקים ומתווכים.
לגבי העתיד, ברור לי שחקלאות אורגנית בת קיימא חייבת להתבסס על ייצור המוני ותפוצה רחבה. ללקט זה סבבה, חוויה מרתקת בעיניי, אבל כמו שאופק עצמו אמר, לא ישימה בקנה המידה של האנושות היום, ולכן לא רלוונטית לגבי רוב המין האנושי.
ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

שליחה על ידי ארני_ש* »

קומפוסטר משיגים באיגוד ערים לאיכות הסביבה . כל אחד באיגוד שמכיל את עיר מגוריו . הקומפוסטרים הירוקים מיוצרים על ידי כתר פלסטיק אך המוכרים בחנויות לא מכירים אותם וצריך לברר במפעל .
מהדיון האחרון כאן מתברר לי שהבעיה אינה מזון אורגני או ריסוסים אלא צפיפות האנושות על כדור הארץ , כשהבעיה הזו תפתר מן הסתם יפתרו עוד בעיות רבות אחרות .
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אה, ויש למישהו מושג איפה קונים קומפוסטר במחיר פחות שערורייתי מ-400 ש"ח? אנחנו קנינו בחנות של כתר ב - 180 ש"ח.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

שהמחיר הנמוך מעלה אצל חלק מהאנשים חשד לגבי טיבם ו"כשרותם" האורגנית של הירקות האלה. אותם אנשים מעדיפים לתת אמון בחקלאי אחד
היכנסי לכאן
http://www.shufersal.co.il/yashir
כתבי במנוע החיפוש: אורגני ואחר כתבי: אורגניות
ותראי שליד כל מוצר מזון אורגני כתוב שם הספק\יצרן. והנה רשימה חלקית: הרדוף, אדמה, טוב שדה, גורי, משק לין, מרום את קונפינו, לחם השדה, ועוד.
האם יש ספק לגבי "הכשרות" האורגנית של אדמה או של לחם השדה, של הרדוף וכו'?

זאת ועוד: על כל מוצר אורגני טבוע הסמל של אגריאור ושל טוב השדה. האם יש ספק ב"כשרות" הפיקוח שלהם?

אם התשובה היא שאין חשד ב"כשרות" של יצרנים אלו ושל הפיקוח הזה, מכאן המסקנה שאין חשד ב"כשרות" האורגנית של המוצרים האורגניים הנמכרים בשופרסל. ובהשלמה: אם יש חשד ב"כשרות" האורגנית של המוצרים הנמכרים בשופרסל, מכאן שיש חשד ביצרנים אלו ובפיקוח הזה.

מה גם, שהטענות נגד השופרסל לא היו דווקא בכיוון הזה, אלא בכמה כיוונים אחרים שעכשיו אני קצת עייפה מכדי לסכם אותם או להביא להם לינקים.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

טוב, עייפתי ומיציתי. אין לי מניות בשופרסל ואין לי שום עניין או רצון להתערב בבחירות של אחרים\ות. סיפרתי שבשופרסל המחירים של הירקות האורגניים זולים, ונראה לי שמסר זה עבר. ומעכשיו ואילך שכל אחת ואחד יעשו את החשבון הפרטי, האידיאולוגי, והאחר.

לילה טוף :-)
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

אם טווח המחירים לקילו גזר נע בין 5 ש"ח (הכי נמוך - שופרסל) דרך 8.5 ש"ח (בינוני - החקלאי של בשמת) ועד 15 ש"ח (הכי יקר - החקלאי מהקישור שלי למעלה), למה יוצאים מנקודת ההנחה שהמחיר של שופרסל הוא נמוך מידי (במובן זה שלא משקף את העלות האמיתית של המוצר)? אולי המחיר הגבוה הוא זה שיקר מידי, במובן זה שאינו משקף את העלות האמיתית של המוצר?
כלומר למה להאשים את שופרסל שהיא מוכרת במחירי הפסד כדי להרוס את המתחרים ולא להאשים את החלקאי הזה ושכמותו שהם אלה שמוכרים במחירים מופקעים מסיבות קפיטליסיות לחלוטין?
בהבדלי מחירים כל כך גדולים מהו המחיר ההוגן של האורגני?
אלרונד_גליל_מערבי*

בהבדלי מחירים כל כך גדולים מהו המחיר ההוגן של האורגני?
שאלה טובה מאד
אני חושב שהדיון פה צריך להפנות אצבע ולבדוק האם 15 ש"ח זה המחיר המוגזם
והשופרסל מחיר זול מידי?
האם 8.5 ש"ח באמת זה מחיר הגיוני לחקלאי עצמאי שמנסה להרוויח במתח מחירים צר ועדיין לצאת הוגן כלפי הקונים?
לדעתי אין לחקלאי אפשרות לתת מחיר של שופרסל בגלל שהם מקבלים מחיר של קונה גדול וזה קיים בכל מוצר בשוק בארץ ובעולם שיש את המחירים לבודדים ויש מחירים לסיטונאים ללקוח בהספקת כמות גדולה.
אז כשמשווים ועושים חישוב זה נראה הגיוני ש5 ש"ח לאומת 8.5 הפרש הגיוני
אבל 15 לא ולא...

אז שופרסל לא הרעים בסיפור אלא חקלאים מנוולים שמנסים להרוויח משוק שאין לו ברירה אחרת בד"כ.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

למה להאשים את שופרסל... ולא להאשים את החקלאי
אני יכולה לחשוב על כמה סיבות, ואני קצת עייפה אז אכתוב ככה מהשרוול:
  • הכללות: תאגידים זה רע, פרטים זה טוב. שופרסל זה הרוע בהתגלמותו, חקלאי פרטי זה הטוב הצרוף או לפחות טוב.
  • השופרסל כשלעצמו וכסמל מתאים לסמל את כל הרוע הקפיטליסטי, ואילו החקלאי שלוימה שגיב המשופם עם העיניים הטובות והידיים הגדולות המלוכלכות מעט ברגבים חופן בשמחה זרעים וזורע ברינה וכו' וכו' - ועוד בייחוד שהוא אורגני - מתאים לסמל משהו יפה ונשגב ורומנטי וחזרה לטבע ועבודת האדמה וכו' וכו'. השופרסל נתפס כתאגיד כלכלי, שיש לו רק דולארים בעיניים ומוכן להרוס כל חלקה טובה תרתי משמע וגם להרוס את כל המתחרים רק כדי להרוויח עוד ועוד ועוד, משהו דורסני וחסר לב שמונע אך ורק ע"י תאוות בצע. וכו' וכו' וכו'. ובאסוציאציה אפשר לזרוק את המילים "נו לוגו", גלובליזציה (אמנם כאן מתייחסים לתאגידים כלכליים בינלאומיים והשופרסל הוא לאומי, אבל בזה מתקשר אסוציאטיבית), ניצול הפרטים החלשים, העניים וכו' וכו' וכו'. לעומת זאת החקלאי (למה ביחיד אגב? הרי מדובר בחקלאים) יכול להיתפס כאינדיבידואל, כאדם פרטי יחיד שעובד מסיבות אידיאולוגיות (יענו, הוא לא מעלה על דל מחשבתו את המחשבה הנלוזה להתפרנס מעבודתו, ובוודאי שהוא לא רוצה להרוויח! משום שמי שרוצה להרוויח הוא פויה וקפיטליסט רשע מרושע, ולא כן שלוימה שלנו!).
  • משהו חשדני פולני: it's too good to be true. אם בשופרסל מחירי הירקות האורגניים כל כך נמוכים בהשוואה לחקלאים (פי 3!!!!) סימן שמשהו ממש רקוב שם (וזה לא קומפוסט LOL ), סימן שיש מאחורי כל זה כוונות זדון נוראות להשתלט על היקום ולגנוב את מקורות המים ו... אופס נסחפתי. נו, משהו פחות זדוני: להרוויח כסף!!!! אבוי לבושה, להרוויח כסף! על חשבון גבו השפוף של עם חלכה נדכה ושל מעמד הפועלים באשר הוא! כן כן, המזימה השטנית מאוד ברורה: עצם זה שבשופרסל מוכרים עגבניות וגזר אורגני ב-4.99 ש"ח (מחיר זהה למחיר המרוססים בשופרסל) מעיד מעל לכל ספק שמדובר בקונספירציה להכחיד את הפומה צהובת הפלומה או משהו כזה. הרי זה ברור שהרבה יותר נאצל לשלם פי 3 וזה לטובת הפלנטה וזה ממש מוצלח מבחינה אקולוגית וזה יביא לשלום עולמי ולסוף הרעב באפריקה! אז ממש כדאי! ורצוי! וחשוב! ומי שחושבת אחרת היא ממש פויה נוראה!
ועוד משהו בסגנון עדות פלונסק: הרי ידוע שרק רשעים עולזים ואילו הצדיקים יושבים לבד בחושך ובוכים. ושכל דבר טוב צריך לעלות בקשיים עצומים, לעלות הרים ולרדת גאיות ולנסוע לסוף העולם פעם בירח כחול כדי לקבל כמה עגבניות במחיר של זהב טהור. אז אם בשופרסל מביאים הביתה ירקות אורגניים זולים ביותר ולא צריך להזיע ולסחוב ארגזים ולארוז - זו בדיוק ההוכחה שזה גרוע ושיש כאן קונספירציה א-י-ו-מ-ה!!! מה, גם נקבל מוצרים אורגניים זולים וגם לא נצטרך להזיע, אלא הם יביאו אותם באותו יום* כשמוצרי החלב עטופים בקרח סטטי? NOP! אם לא מזיעים ומתאמצים וזה לא עולה הון תועפות סימן שזה לא אורגני כשר!!!

ויש עוד, אבל כדאי להפסיק. כן, זה מה שיוצא מהשרוול שלי כשאני עייפה LOL

והערה מהצד של הצרכנים\יות: אקסקיוז מי, אבל ממתי אנחנו אמורים\ות לחשוב על האינטרסים של היצרנים ושל המוכרים ויהיו מי שיהיו, גם אם הם חקלאים מיובלי שפם? לי נראה שהם עושים את החשבון שלהם וכנראה זה מאוד כדאי להם, אחרת לא היו עובדים כל כך קשה. בסופו של דבר, כל מי שעובד\ת מספק\ת שירות: אחת היא עורכת דין שמייעצת לאנשים חסרי השכלה משפטית, ואחד אופה את הלחם והשנייה תופרת בגדים וההוא חקלאי וההיא יצרנית שעונים וההוא נהג אוטובוס וההיא רופאה וכו' וכו'. ומשום שאנחנו כבר רחוקים מימי הביניים ומהמשקים האוטרקיים (אחוזה ענקית שבה גר האדון הנעלה ומסביב יש המון צמיתים שחיים על האדמות שלו וכל מה שהם מגדלים הוא שלו, והמשרתת מכינה לו בגדים מהצמר שגזזו מגדלי הכבשים וכו' וכו') ומשום שלרובנו אין צבא של משרתים שיעשו את כל הדברים (יכינו ריבות ויתפרו שמלות ויגדלו ירקות וכו' וכו') - אנחנו חיים בחברה שבה כל אדם נותן\ת שירות X להרבה אנשים ומקבל\ת שירותים רבים מהרבה אנשים אחרים\ות.

לי באופן אישי אין זמן או חשק לקום כל יום ב-4 בלילה ולהטפיח את הקמח וללוש בצק ולאפות את הלחם היומי, לחבוץ גבינה וכו'. ואין לי פרה או עז שאני יכולה לחלוב (נראה לי שייתכן שאולי אחד מהשכנים עשוי קצת להרים גבה ואולי אפילו לומר איזה משפט רפה אם אשים פרה בסלון שלי LOL ). ואין לי איפה לטעת עצים וגם אם היה, אני לא יכולה לחיות כמה שנים בלי אוכל בציפייה שהעץ יצמיח פירות ואין לי כסף לשלם לשומרים שישמרו שהאנשים מהסביבה לא יגנבו את הפירות וכו' וכו'.

טוף, די להלילה. לסיכום אומר שמבחינתי המחיר ההוגן של האורגני הוא המחיר הזול ביותר עבורי. ואני לא דואגת לשופרסל ולמנהליו: אם הם הגיעו למסקנה שהם יכולים למכור ירקות אורגניים ב-4.99 ש"ח הם כנראה לא מפסידים. מכל מקום, כל השיקולים שלהם לא מעניינים אותי. וכנ"ל לא מעניינים אותי השיקולים של החקלאים שמוכרים אותם ירקות פי 3. ואני אקנה איפה שהכי נוח לי וזול לי, ואני תמהה למה משהו כל כך טריוויאלי ופשוט נתפס כמשהו שבכלל צריך לומר אותו או להגן עליו. והלוואי שבשופרסל, בריבוע הכחול ובכל הסופרים ימכרו מזון אורגני בזיל הזול ויותר ויותר ויותר אנשים יחליטו לקנות ירקות לא מרוססים ומרעילים אדם וסביבה, משום שהם יעלו בדיוק כמו המרוססים. והלוואי שבזכות כל זאת יותר ויותר חקלאים יחליטו שלא כדאי להם לרסס ולהרעיל את האדמה, את המים ואת האויר ויחליטו להפוך לחקלאים אורגניים. והלוואי שבעקבות כל זאת הממשלה תחליט לתת תמריצים גדולים לחקלאים אורגניים ולכל אלו שמוכרים מזון אורגני והלוואי שבסופו של דבר בכלללללללל השווקים והארגונים ימכרו אך ורק מזון אורגני ויפסיקו לייצר ולמכור זבל רעיל שמכנים אותו בכינוי השקרי מזון.

ועכשיו לילה טוף
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

קרח סטטי? שו הדא? הכוונה: קרח יבש :-)
אל_דנטה*

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ליאורה, הוא שאמרתי: הרווח בין הפה לתחת.
שיהיה מהשטחים מחקלאי שמרביץ לילדים משום שהם ערבים? סבבה, רק שיהיה אורגני וזול ב4 שקלים.
שיהיה מתאילנדים ללא פספורט? סבבה, רק שיהיה עם תו וזול ב3 שקלים.
שהכסף ילך בסופו של תהליך לאיש שמחזיק את רוב המדינה בביצים? סבבה, רק שיהיה אורגני וזול ב10 שקלים.

קפיטליזם הוא לא דבר רע בעיני, אבל קפיטליזם חזירי זה משהו אחר. משהו כזה: (להלן האחזקות של נוחי נכון ללפני שנה, כדי שנבין למה המגדלים הם לא החזירים ואיך אפשר לסבסד עגבנייה בסבבה כדי לשבור את המתחרים)
  • BROADGATE UNDERWRITING
  • F.B.R אינפיניטי ישראל קרן הון
  • MILENIUM MATERIALS TECHNOLOGIES
  • TELE-MAN NETHERLANDS B.V
  • אינפיניטי ישראל קרן הון סיכון
  • אקספרס תורס תל אביב (1982)
  • אריה חברה ישראלית לביטוח
  • בטח
  • ברטן החזקות והשקעות
  • ג'י וי טי ברזיל
  • ג'י וי טי ברזיל הולדינג
  • ג'י וי טי הולנד
מבנה ארגוני חלקי של קבוצת אי.די.בי.
מבנה ארגוני חלקי של קבוצת אי.די.בי.
  • ג'י וי טי מנג'מנט
  • גלובקול תקשורת
  • ג'נרל מהנדסים
  • די אי סי הלוואות
  • די אי פי אחזקות טכנולוגיה
  • דיזנהויז שרותי נסיעות ותיירות
  • דיזנהויז-יוניתורס
  • דיזנהויז-יוניתורס טיולי איכות
  • דיזנהויז-יוניתורס תיירות ישראלית
  • דיזנהויז-יוניתורס תיירות נכנסת
  • החברה לנאמנות של כלל
  • חב' ישראלית מרכזית למסחר והשקעות
  • חברה לנכסים ולבנין
  • חברת גב ים לקרקעות
  • חברת השקעות דיסקונט
  • טנגו
  • כ.ד. מערכות אריזה
  • כ.פ.י. זכויות עובדי חברת החשמל
  • כלל אחזקות
  • כלל ביטוח אשראי
  • כלל החזקות נסיעות ותיירות
  • כלל החזקות סוכנויות (1998)
  • כלל החזקות עסקי ביטוח בע"מ
  • כלל חברה לביטוח
  • כלל טכנולוגיות מידע
  • כלל מימון מרכזי לתעשיות (1962)
  • כלל מנפיקים
  • כלל ניהול ונאמנות 1965
  • כלל פיננסים
  • כלל פיננסים בטוחה ניהול השקעות
  • כלל פיננסים גמל והשתלמות
  • כלל פיננסים חיתום
  • כלל פיננסים כנף
  • כלל פיננסים קרנות נאמנות
  • כלל פקטורינג
  • כלל פרויקטים
  • כלל קרן הון סיכון, שותפות מוגבלת
  • כלל שוקי הון
  • כלל תיירות
  • כלל תעשיות אלקטרוניקה
  • כלל תעשיות ביוטכנולוגיה
  • כלל תעשיות והשקעות בע"מ
  • כלל תעשיות לניהול טכנ' עתידיות
  • כללבו
  • כללקום
  • מ.צ. חברה למימון
  • מדיוונד
  • מדיכלל
  • מיטבית גמל (2003)
  • מיטבית חברה לניהול קרנות פנסיה
  • מיכפלים השקעות ופיתוח
  • מלונות אקור - כלל ישראל (1995)
  • מניב הנפקות
  • מניב חברה ישראלית להשקעות
  • מפעלי נייר אמריקאיים ישראליים
  • משאב יזום ופתוח
  • נטוויז'ן
  • נכסי הדרים
  • נשר מפעלי מלט ישראלים בע"מ
  • סאיטקס ויז'ן
  • סלקום ישראל
  • עילית חברה לביטוח
  • עתודות קרן פנסיה (1996)
  • פי אי סי ישראל אקונומיק קורפ.
  • קבוצת גולף א.ק.
  • קיורטק
  • רשת היפרשוק (1988)
  • שופר-סל
  • תורן כללביט סוכנויות ביטוח
  • תמורה סוכנות לביטוח (1987)
  • תעבורה אחזקות
  • תשלובת כיתן
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אל דנטה אתה רק מתעלם מהעובדה שיש אנשים שאין להם מספיק כסף מציאותית, לא ברמה של "סדרי עדיפויות" להתחיל גם לאכול אורגני ו גם8לדאוג לכל תחלואי העולם (דהיינו לחקלאים, לעובדים שלהם, לאכות הסביבה ומה לא).
יש אנשים ואני יכולה הלעיד על עצמי שלא יכולים לשלם 700 ש"ח בחודש רק על ירקות וקצת פירות. בדיוק חזרתי משיטוט באתה ח'בייזה או משהו כזה. אתר מקסים, חבורה מקסימה, הכל נרהא מצויין והמחיר: קרוב ל100 שח לסל בינוני של ירקות בשבוע. בתור אחת שאוכלת סלט אחד ביום, תבשיל ירקות גדול ליום, ולפחות 4 פירות - עוד לפני אירוח, ואני לא מחזיקה משפחה - הרי התעסקות עם הסלים שלהם, תכניס אותי לצורך לעבוד בעו דמשרה (אולי אני אלך גם לעזור להם בקטיף וכולם יהיו מאושרים...).

אז מה? בגלל זה אני לא אקנה מהשופרסל המשוקץ, בשם החקלאים החביבים?
יש משפט שאומר שהדיעה הכלכלית שלך מושפעת מכמה כוכבים יש במלון שאתה ישן בו. באופן עקרוני אני מאוד מסכימה עם זה שצריך לעודד תוצרת אישית, בעלי עסקים קטים (ולא רק חקלאים!) ייצור הומני (לא סין ) ועוד. אני בספק אם במבחן המציאותש ל היום זה יכול לעבוד. בטח אל אצל כולם. ולא צריך להיות עני בשביל זה, גם מעמד בינוני יציב לא בהכרח יכול לעמוד בעלויות האלו.

אגב לגבי ההבדל בין קפיטליזים לקפיטליזם חזירי- אני לא רואה הבדל. אנשים שיודעים לעשות המון כסף לרוב לא ייתחשבו בעוולות חברתיות בדרך לעשיית הכסף, למרות שלרוב דווקא אותם מיליארדרים תורמים יותר ממני וממך לעולם הזה (כלכלה צומחת, הקמת מקומות עבודה, פיתוח מוצרים וטכנולוגיה ועוד) גם ברמת הנתינה, רוב המיליארדרים (אם לא כולם) תורמים בכמויות לאוכלוסיות חלשות, אם מישהו עשיר כקורח ירצה לתרום לארגון מסויים - זה יהיה ארגון שקרוב ללבו ולא בהכרח לליבנו. אני לא רואה בצעד הנוגע למכירת תוצרת חקלאית במחיר נמוך - צעד חזירי, אלו חוקי המשחק, וחבל ש(גם) במקרה הזה הם פוגעים בערכים "הטובים של פעם".
אני כן חושבת שבשוק כמו בשוק - והכלכלה היא שוק לכל דבר- החקלאים צריכים למצוא פתרון יצירתי לעניין, אני מניחה שאם הפערים לא היו מאוד גדולים (פי 3 או 4) מעגל האנשים שכן היה יכול/רואה לנכון להצטרף לקהל הלקוחות של החקלאים היה עושה את זה. אגב פיתרון יצירתי נוסף הוא לשווק מוצרים שאין בשופרסל, כמו גם לקיים פסטיבלי מכירת מזון אורגני (אחת לשבוע למשל היכנשהו) מה שמוזיל עלויות של הובלות ומאפשר להם למכור בנוקדה מוכרת בלי לשלם עלויות של שכירות מקום. וכמובן הפתרון הכי גדול - להריץ את הנושא בצורה ממסדית, שיהיה סבסוד לנ"ל ממקורות ציבוריים, למשל בשם העסקת עובדים ישראלים (וכידוע האבטלה חוגגת). בלי תחרות לא בהכרח יקומו ויקודמו פתרונות יצירתיים והרבה מאוד אנשים לא יוכלו לאפשר לעצמם לקנות אורגני.

אגב, גם הרכיבים בטל' הנייד שלנו, הבדים בהם ריפדו את הסלון שלנו, החלקים מהם מורכבת המכוניתש לנו, הנפט שחברת החשמל שלנו משתמשת בו, כלי הבישול שהשף של המסעדה האהובה עלינו, הדגל שלנו ומה לא - סביר שרובם המוחץ יוצרו בסין ונספחיה, וא]ילו כל מיני מפעלים מערביים חביבים שמעסיקים בניצול מחפיר אנשים או ילדים. אני גם לא יודעת אם חלק מהכסף שחברות רבות מייצרות לא נקנה בדם (למשל משימוש במכונות מסוכנות לעובדים, בפגעי רעש, בחומרים מסוכנים ללא הגנה בעבודה ועוד). ברמה הפרקטית אני חושבת שאין אפשרות היום לאיים בחרם צרכני על מנת להשיב סדרי עולם.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

השופרסל כשלעצמו וכסמל מתאים לסמל את כל הרוע הקפיטליסטי, ואילו החקלאי שלוימה שגיב המשופם עם העיניים הטובות והידיים הגדולות המלוכלכות מעט ברגבים חופן בשמחה זרעים וזורע ברינה וכו' וכו' - ועוד בייחוד שהוא אורגני - מתאים לסמל משהו יפה ונשגב ורומנטי וחזרה לטבע ועבודת האדמה

תודה ! זה בדיוק מה שניסיתי להסביר קודם, אחרי שהסבירו לי פה, בטיעון שלא ברור לי עדיין, ש אנשים בעלי הכנסה נמוכה הם מתנשאים כי הם קונים אצל קפיטליסטים.

זה שאתה קפיטליסט - לא אומר שהמניעים שלך בהכרח מנוגדים לשלי, ויכולים לשרת גם אותי.
(על משקל - זה שאתה פרנואיד - לא אומר שלא רודפים אחריך.)
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, כמו שהבטחתי עשיתי בירור "בקטנה".
אני לא אגלה את מקורותי, והם מוסמכים רק חלקית, אבל ה"מקורות" שלי טוענים שהשופרסל יכול למכור אורגני במחירים זולים קודם כל בזכות הקנייה בכמויות. מי שיכול לקנות בכמויות של רשת, מקבל מה שנקרא בונוסים - נגיד, על כל עשרה ארגזי גזר, ארגז חינם. לכן המחיר לכמויות יורד הרבה. כי תחשבו, שרשת השופרסל איננה החנות השכונתית שלכם שאולי קונה אותה כמות שגם המשק שאני קונה ממנו - אלא בכל הארץ! כמויות אדירות, לכל עשרות הסניפים ברחבי הארץ. זה טונות של גזר!
אז כשאני משלמת 8.40 ש"ח לקילו גזר, זה מפני שהספק שלי משלם למגדל הגזר מחיר לכמות שהוא קונה. וזאת לא כמות של שופרסל, בהחלט לא.
אבל האבוקדו והתרד שהזמנתי היום (ואגב, "אורזים לי ושולחים לי", ואני מזכירה כל שבוע שישימו בתפזורת בארגז הקרטון, שיהיו כמה שפחות אריזות) - הלכו לקטוף אותם עכשיו בשבילי.

אגב, שמעתי שהיתה כתבה שחשפה את "האמת" על ה"טבעוף" - מישהו ראה במקרה?
with_passion*

בחנות טבע המקומית בכרמיאל - עגבניות שרי פשוט מצוינות (ואפשר לבחור! לא אורזים לי חצי בוסר כמו בשופרעל!) 7 שקל לקילו! וגם בדרך אפשר ללקט צנוברים בחינם ..
במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

בשמת, אנחנו נתקלנו בזה עם הקואופ שלנו. יחיאל סיפר שיש כמה מוצרים הרשתות הגדולות מוכרות ביותר זול ממה שהקואופ ללא מטרות רווח שלנו יכול להשיג - למשל, רסק עגבניות של הרדוף, חלק ממוצרי אקובר. אבל שווה להמשיך להציע אותם גם בקואופ, כי יש אנשים שמעדיפים לרכז את הקניות האורגניות בבת אחת, גם עם חריגות של כמה ש"ח במספר מוצרים, כי רוב המוצרים הרבה הרבה יותר זולים, והתחשיב הכללי הרבה יותר זול, וכמו שכולנו יודעים - כשמרכזים את הקניות האורגניות, זה חוסך בקניות אחרות וכן אפשר לקזז הוצאות על מזון.

אני מזמינה סל ירקות אורגניים (נדיב ומדהים) מערן מנטעים. אין לי שליטה במה שיש בסל, אבל הוא נדיב מאוד ומאתגר אותנו לבישול יצירתי... אני מאוד מאוד מרוצה.

אני לא מרגישה נוח להיות מזוהה עם אחת מהגישות שמוצעת פה, כי יש בשתיהן טיעונים שמדברים אלי. אני לא אקנה מהשטחים ובטח שלא מאברי רן, כל עוד אני יודעת מזה (ולפעמים צריך לקרוא את האותיות הקטנות בשביל זה). זה עקרון אחד שלא משנה מה המחיר אני לא אקנה.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

כמו במבי, בשתי הגישות יש טיעונים שמדברים אלי, אבל מה שבטוח הוא ש לא אקנה מהשטחים ובטח שלא מאברי רן

מי שקונה, כמונו, מטבע הבשור - שימו לב שהביצים היחידות שאפשר לקנות דרכם (הביצים של ליב-ג. עולם) הן ביצים של אברי רן
פניתי אליהם כמה פעמים בבקשה להחליף את ספק הביצים, ובינתיים הם מתחמקים מתשובה. אשמח אם תצטרפו אלי ללחץ צרכני להחלפת הספק.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

"ליב" זה גבעות עולם זה אברי רן?
למה אצלי כתוב "ליב" - מושב עדנים? שני לולים באותו שם?
כן_נפגשים_היום*
הצטרפות: 18 יוני 2007, 16:16

שליחה על ידי כן_נפגשים_היום* »

הכוונה היא שהביצים במוכרים ב-ליב הם של גבעות עולם
אל_דנטה*

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אברי רן מסמן על ביצים שנמכרות שלא באריזתם המקורית "ג.ע" גבעות עולם. ככה אפשר לדעת.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואללה נכון! בדקתי וראיתי! אני אמחה לאלתר.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

אני לא אגלה את מקורותי, והם מוסמכים רק חלקית, אבל ה"מקורות" שלי טוענים שהשופרסל יכול למכור אורגני במחירים זולים קודם כל בזכות הקנייה בכמויות. מי שיכול לקנות בכמויות של רשת, מקבל מה שנקרא בונוסים - נגיד, על כל עשרה ארגזי גזר, ארגז חינם. לכן המחיר לכמויות יורד הרבה. כי תחשבו, שרשת השופרסל איננה החנות השכונתית שלכם שאולי קונה אותה כמות שגם המשק שאני קונה ממנו - אלא בכל הארץ! כמויות אדירות, לכל עשרות הסניפים ברחבי הארץ. זה טונות של גזר!
ממש סקופ :-D הרי זה ברור לגמרי שמשתלם מאוד לחקלאים לעבוד עם השופרסל ומשום שהשופרסל קונה בכמויות אדירות, שווה לחקלאים לתת הנחות וצ'ופרים, ולכן השופרסל יכול לתת הנחות לצרכניות\ים.

והנה כתבה שהתפרסמה באפריל 07 ולכן היא כבר לא כל כך מעודכנת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3390803,00.html

מה שלא מעודכן הוא מחירי העגבניות: לא 7 ש"ח, אלא 4.99 ש"ח. אבל יש בכתבה קצרה זו כמה נקודות מעניינות מאוד:
א) הנה מה שמחזק את דברי המקורות שלך: "תמיר בושניצקי, מנהל חברת קטיף בשופרסל, אמר כי ההיערכות למכירת ירקות אורגניים חייבה את הרשת להתקשר עם מגדלים להסכמים ארוכי טווח ולפתח במשותף מוצרים אורגניים לעתיד" - בקיצור, זה מאוווווד כדאי עבור החקלאים לעבוד עם ועבור השופרסל, וזו בדיוק הסיבה לכך שהשופרסל מסוגל למכור ירקות אורגניים בזול.

ב) "משופרסל נמסר, כי מערכת פיקוח הדוקה מפקחת על החקלאים, בתי האריזה, המחסנים וכל נקודות המכירה ב"שופרסל ביג". הפיקוח נעשה על-ידי אגריאור, החברה בפדרציה האורגנית העולמית ifoam".

ג) האריזות מתכלות!!!!! "גם אריזת המוצרים האורגניים יהיו ידידותיות לסביבה. האריזות הן על טהרת החומרים המתכלים, המגשית עשויה מקנה סוכר והעטיפה עשויה מתירס".
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

וכך מסבירים האורגניים

"בשופרסל הבינו שבלי הורדה דרמטית של המחירים התוצרת האורגנית תישאר נישה זניחה.- כדי להגיע להוזלה משמעותית הרשת היתה צריכה לעקוף את המתווך העיקרי בשוק האורגני - "הרדוף", שקונה תוצרת מחקלאים ומשווקת לרשתות ולחנויות הטבע.

בושניצקי החליט שאין סיבה ששופרסל לא תעבוד בעצמה ישירות עם החקלאים. לשם כך הוא גייס את שוקי שלמון, שייסד בעבר את חברת השיווק האורגנית "אדמה" ומתמצא בתחום. שלמון חרש את הארץ וחתם הסכמים עם עשרות מגדלים: את תפוחי האדמה מביאים מקיבוצי חבל מעון שבנגב המערבי, את הגזר משלוחות, את הפלפלים מעין יהב. רוב המגדלים הללו עבדו עד היום עם הפנים לחו"ל. ישראל היא היצואנית מספר אחת לאירופה עם כ-60 אלף טונות ירקות ופירות אורגניים בשנה. עכשיו סוף סוף החקלאים הגדולים יתחילו לגדל גם בשביל השוק המקומי.

בשלבים הראשונים, מספר שלמון, שופרסל היתה מעין טרמפיסטית: "אם נפלה עגבנייה מהאשכול שהולך לגרמניה, ולגרמנים זה לא נאה, אנחנו שילמנו בשבילה, ארזנו יפה ושיווקנו". השלב הבא הוא גידול מיוחד בעבור הרשת, שהכינה יחד עם החקלאים תוכנית רב שנתית הכוללת, בין השאר, טיפוח 10,000 דונם של חלקות וחממות אורגניות בדרום. את כל התהליך, מהזריעה ועד המכירה, מלווה חברת הפיקוח האורגנית "אגריאור".

אז שהשופרסל הגיעה להסכמים עם החקלאים, ויש חקלאים שמגדלים במיוחד עבור השופרסל! וברור שמאוווד כדאי להם לעבוד עבור השופרסל שהיא רשת גדולה שיש לה סניפים רבים בכל הארץ. ברור שרשת כזו קונה כמויות אדירות של ירקות, וברור שהחקלאים מרוויחים מזה, ואחלה שכך! וכך כל הצדדים מרוויחים: החקלאים, מי שקונה בשופרסל מזון אורגני וגם השופרסל מרוויח ועיני לא צרה בכך. מבחינתי זה מצב של WIN-WIN: כל הצדדים מרוויחים והפלנטה מרוויחה בגדול!

בקיצור, אין שום קונספירציה ועניינים חשוכים מהעובדה שבשופרסל מוכרים ירקות אורגניים בזול: כפי שכתבתי, ראשי השופרסל מונעים ע"י עניינים כלכליים (ממש לא מבינה למה בכלל לצפות מהם למשהו אחר), ולשמחתנו (לשמחתי?) הם הגיעו למסקנה שפשוט משתלם להם למכור מוצרים אורגניים בכלל ומוצרים אורגניים בזול בפרט, ולכן הם יצרו הסכמים מאווווד משתלמים עבור החקלאים, שהורידו מחירים, ולכן השופרסל יכול למכור בזול ועדיין להרוויח. ושוב, כולנו מרוויחים! כולנו! אבל שוב, אני מביעה את דעתי האישית. לא מוצא חן? לא נורא.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

והנה מה שכתבה מא צ'י בדף מזון אורגני
_שופרסל החליטו עכשו לחתוך את המשווק שעבד איתם (הרדוף) והם עושים התקשרויות ישירות עם מגדלים.
כך שהם חוסכים את פער התיווך ויכולים למכור לך במחיר שחנויות אחרות קונות מהרדוף.
חוץ מזה שהם תאגיד ענקי ויש להם גב כלכלי חזק המאפשר להם לבנות את עצמם בתחום הזה בצורה של הוזלת מחירים._
אלרונד_גליל_מערבי*

ג) האריזות מתכלות!!!!! "גם אריזת המוצרים האורגניים יהיו ידידותיות לסביבה. האריזות הן על טהרת החומרים המתכלים, המגשית עשויה מקנה סוכר והעטיפה עשויה מתירס".
גם אני שמחתי על זה
רק מה?
זה יהיו ידידותיות? או כבר? כי כרגע זה נראה כמו קלקר וצלופן
לא?
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

אגב, מי שכל כך לא אוהב תאגידים שיזכור שתנובה קנתה את הרדוף.
כך שגם מי שקונה בחנויות הטבע, שמקבלים מוצרים וירקות אורגנים מהרדוף בעצם מעביר את כספו לתנובה.
לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

התקשרתי למחלקת שירות לקוחות והם עובדים עד 16:00 אז מחר אתקשר ואשאל. וגם אתקשר לשופרסל מקומי ואשאל את מנהל מחלקת הירקות.
פלונית1*

שליחה על ידי פלונית1* »

כתבה מעניינת מהאתר של הרדוף על איך שהם רואים את הקשר שלהם על תנובה.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

WalMart]ניתוח מאלף White Paper[/po].pdf לגבי כניסתה של וול מרט לשוק האורגני
with_passion*

תודה רבה תמי - כל כך רלוונטי לדיון פה - מאד ממליץ לכולנו לקרוא ולהחכים. אבל תמשיכי לי אורה, תמשיכי..
נורמה_טבעית*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*

שליחה על ידי נורמה_טבעית* »

מהמאמר שהביאה תמי:

Family-scale dairy farms, typically milking 50 to 70 cows, cannot compete with the highproduction/
low-cost model of industrial dairy production. If Dean/Horizon and Aurora are
successful in their partnership selling factory-farm milk through Wal-Mart, at deep discounts,
will some family-scale farmers be forced out of the business? Already, other investors are
following the lead of these two giant dairy firms and investing millions in additional ?organic?
mega-farms that might eventually glut the market with milk. There might be a short-term
advantage for consumers, in terms of lower pricing, but as was the case in the United Kingdom,
when a similar surplus resulted in a pricing crash causing many farmers to exit the industry, the
resultant lack of competition eventually firmed pricing back up to previous levels.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה כמו קלקר אבל לא בדיוק. רק דומה.
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”