בכל אופן, אין לי ביקורת אישית כלפי איש. הסיבה לכך היא שכמו מיכל, גם אני חושבת שהיכולת הזו מצומצמת בגלל כל כך הרבה דברים שהם לא באחריותי
אני מציירת עולם אידאלי כלשהו שאני אשמח להיות חלק ממנו. בעולם הזה יש אחריות רבה על הרבה גורמים אבל גם עלי. למשל, אני לגמרי לא מסכימה עם מיכל שיכולת השינוי שלי של האנשים סביבי היא מאוד מצומצמת.
אבל גם כאשר אני לא מסכימה איתה אין לי טיפת ביקורת על הבחירות שלה.
ברגע שמודעים למה שקורה בתעשיה - בכל תעשיה - קשה לישון טוב בלילה.
נכון. ולכן הכלל הראשון זה לצמצם את הרכישה שלנו מגורמים תעשייתיים, במקביל לתביעה מהם ליצור שינוי, בלי קשר לזה שאנחנו לא קונים מהם. כי הם משפיעים גם על העולם שלי.
האם את יודעת כמה בעלי חיים נהרגים עבור החקלאות המודרנית?
כן. ואני עושה מאמץ לקנות ממגדלים שלא לוקחים בזה חלק.
לדעתי זו אשליה - וכן היא צדקנית - שאפשר להפסיק להיות חלק מהשוק הזה
יכול להיות. אני בעד מאמץ מתמיד להתרחק מהשוק הזה ובו זמנית לתבוע ממנו שינוי.
אני לא רואה הבדל בין סוגי התעשיות והנזק שהן גורמות.
אני כן. בעיניי יש הבדל גדול בין לבער שטח ולהעלים בכך אוכלוסיות של בעלי חיים לבין להתעלל בבעל חיים כמו שקורה בתעשיית הבשר. זו עמדתי האישית. אני יודעת שלא כולם שותפים לה וזה בסדר.
קשה לי להבין את הביקורת שלך על התוויות
אולי בגלל שאין לי ביקורת על התוויות
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
האם יש כאן שחור ולבן: או שהכל מושלם או שאני מוותרת לגמרי (וצורכת יותר דברים אחרים שכאמור גם הגידול וההפקה שלהם גורמים נזקים עצומים)?
לא, ממש אין. אם מישהו ישאל אותי איפה לקנות עוף אורגני אני אמליץ על אריק בחום. וכאמור, גם אני לא מוותרת לגמרי. אבל אני בהחלט מקטינה את הצריכה שלי עוד ועוד כי אני לא רוצה לקחת חלק בשחיטה כזו של בעלי חיים. ואני חושבת שבעולם טוב יותר כולנו נקטין מאוד את כמויות הבשר שאנחנו אוכלים. אריק צריך להתפרנס ובשביל זה הוא צריך לגדול ולמכור עוד ועוד בעלי חיים מתים. יש פה בעיה מובנית, גם אם הוא עושה מאמץ לגדל אותם הכי טוב שניתן. הרעיון של גוף מסחרי שמטרתו להפיק רווח מבעלי חיים לא נראה לי.
וכמו שאמרתי, יש בעיניי הבדל גדול בין הנזקים. סבל וניצול של בעלי חיים זה בעיניי לא כמו נזקים סביבתיים או היעלמות של אוכלוסיות בעלי חיים עקב הריסת בית הגידול שלהם. זה אומר שבני אדם, בדיוק כמוני, מוכנים להתעלל בבעלי חיים. לפעמים לאורך כל חייהם ולפעמים "רק" בסוף. לי קשה עם זה. אני מבינה שיש אנשים שלא רואים את זה ככה. זה מצער אותי אבל אני לגמרי מבינה את זה.
הרי שהדרך לשנות את זה היא לחזק את אריק ולא להפסיק לקנות ממנו
הדרך לחזק את אריק היא למחות בפני אריק. אריק אמר לי בעצמו שאם הרבה מהקונים שלו ידרשו שחיטה אחרת הוא ישקול לעשות את המאמץ. אבל אם יהיו לו הרבה קונים שאף אחד מהם לא אומר כלום שום דבר לא ישתנה. רק לקנות מזיז מעט מאוד בהקשר הזה. זה מחזק את צורת הגידול של אריק אבל לא מניע את השחיטה שהוא בוחר בה לכיוון אחר.
אני חושבת שחשוב מאוד מאוד לחזק את המגדלים הקטנים של העוף האורגני
לרגע לא טענתי אחרת. אמרתי כבר כמה פעמים - אני לגמרי בעד מה שאת עושה. אבל אני גם בעד שבאופן כללי אנשים יתאמצו להזין את עצמם לא על חשבון בעלי חיים.
מה שהכי מפריע לי זה ההנחה שלך שאם את לא אוכלת בשר את לא שותפה להריגת חיות
יקירתי, בחייך, איפה טענתי דבר כזה, או אפילו רמזתי לכזה? מדייקת שוב - אני רואה הבדל גדול בין הריגת בעלי חיים לבין התעללות בבעלי חיים לפני שהורגים אותם. אין לי קושי גדול מול המוות. יש לי קושי עצום עם החיים. אם יש תחום שבו מעורבים סבל, ניצול, התעללות באופן קבוע (גם אם רק ביום האחרון של החיים) זו בעיה. בעיה קשה מאוד. וזה צריך להיתקע לכולנו טוב טוב בגרון, בעיקר אם אנחנו יודעים שאפשר להזין את עצמנו בבריאות גם בלי זה. פשוט אין לזה הצדקה. ואם כולנו היינו בוחרים אחרת היה סביר שכמה מגדלים קטנים היו עושים את זה ממש כמו שצריך, מההתחלה ועד הסוף, ואת מעט החיות המתות שהייתי אוכלת הייתי יכולה ללעוס בלי נקיפות מצפון.