- אתר החרמון
- מפל התנור
- נחל עיון: עשינו את המסלול הארוך, ועוד הפוך, כלומר בעליה, ובכל זאת הסתדרנו נהדר. גם הילדים (3.5) וגם אני, בחודש שישי. היה ממש נעים ונחמד
- נחל קורן, החלק העליון של נחל כזיב - הכניסה בין מעלות למעילייא - מסלול ההליכה לכיוון המנופורט- לא עשינו את כולו- היה כל כך יפה... ולא המוני מידי לשבת בצהריים.
- יש רפטינגים מהגושרים, ממעיין ברוך ומבית הלל. לוקחים קייק או סירה ושטים בכייף. הנוף מתחלף ואפשר גם לעצור מידי פעם בגדה, לאכול משהו, לנוח וסתם לשחרר את הרגליים והגוף (של החותרים ושל הילדים...).
- נחל שניר
- בנחל יהודיה יש גם מסלול קצר במים
- המג'רסה- בית ציידה: מסלול מים לכל הגילאים (כמעט). המסלול כולו בתוך מים, אפשר רוב הזמן להיות בצל, ואפשר לעשות אותו ככה שהמים לא יהיו יותר גבוהים ממותן של מבוגר. שמעתי שעכשיו סידרו שביל חזרה מוצל (פעם היה צריך לחזור בדרך עפר מבאסת, בשמש). הבעיה: האתר פופולרי מאוד. המג'רסה זה כניסת הירדן לכנרת, בחוף הצפוני-מזרחי של הכנרת, הידוע גם כעמק הבטייחה או בקעת בית ציידה. המג'רסה נמצא בבקעת בית צידה. המסלול במים הוא כשלושת רבעי השעה, תלוי בקצב ההליכה. לכל אורך המסלול יש שביל נוח מקביל להליכה מחוץ למים וכן יש יציאה לאותו שביל מהמים כל כמה מטרים. ישנו עוד מסלול בבקעת בית צידה אז לא להתבלבל .הכניסה למג'רסה היא מצומת מעלה גמלא, לכוון הכנרת. יש שלוט. המקום נקרא גם חניון הזיתים. בנקודת ההתחלה יש עצי זית לחניה בצל. הייתי בחג השבועות והיו מספיק מים. מאוד מומלץ בגלל הקרירות. מומלץ גם על חפץ כמו הסירה שכתבת בשביל הילד. היתה שם איתנו ילדה בת 4 עם גלגל שממש עזר לה בקטעים העמוקים (עמוקים בשבילה) וראיתי משפחות עם ילדים הרבה יותר קטנים.
- עין פיק , בדרום רמה"ג. אחי חזר מסופ"ש באיזור מזרח הכנרת. הם טיילו עם משפחה נוספת - סה"כ 4 מבוגרים, שתי בנות 6-7, בן 3.5 ובן 2.5 . המסלול המקורי הוא מעגלי, אבל סופו הוא צעידה בשמש, כך שהם ירדו במדרגות לערוץ, הלכו בינות לשיחים, בתוך שלוליות יותר ופחות עמוקות, וכשנמאס, סבו לאחור ושבו באותה דרך בא הלכו. הם מאד ממליצים |
- ברמת הנדיב, ( ךיד זכרון יעקוב) יש גן מאוד יפה עם מסלול סיבובי. יש מסלול הליכה לעין צור ועד כמה מסלולים
- מפל הבניאס, טילנו ביום שישי השמורה היתה די ריקה, טיילנו במעיינות ובמפל - פתוח עד ארבע אחהms]צ. אסור להתרחץ, כדי לשמור על איזון המים לחיות, אבל אנשים קצת מתעלמים.
- שפע מסלולי טיול בכרמל merkaz1[/po].htm
אזור הצפון אתרים:
- פארק "פקאן פארק" שיש בו מתקנים מתנפחים, ואופנועים, ומשחקי מחשבה. אני ממליץ על המקום הזה בגלל שכייף שם וגם בגלל שנעים שם. "פקאן פארק" נמצא בין נאות מרדכי ללהבות הבשן.
- ציפורי - גן לאומי , אתר ארכיאולגי בעמק יזרעאל. יפה לכל המשפחה. יש שם בורות מים תת קרקעיים , אמפי, רחוב רומי ופספסים מקסימים. באתר אזור נחמד לפקניק עם שולחנות לי עזי זיתים באזור אתר המבקרים.
- שמורת החולה
- בית אוסישקין: יש שם חיות מפוחלצות.
- מוזאון המדע בחיפה : מאוד מענין שם
- בפארק הירדן אני חושבת שאפשר ללכת במים.
- המלצות על חופים בכנרת: בין רמות לבין עין גב יש מספר מקומות טובים. הייתי בחוף גופרה שהוא ממש על המים. זה בתשלום ויש מקלחות ושירותים מסודרים, לא רחוק מהאוהל. החוף נמצא כ-2 ק"מ צפונית לעין גב. שמעתי שיש בחוף גופרה בריכת גופרית ומכאן שמו. הייתי בחוף הזה בחג שבועות, כשכל עם ישראל ומשפחתו התנחלו להם שם באוהלים. אם כך, לא מומלץ בחגים ארוכים. כזכור לי, שילמנו 50 ש"ח לכניסה
אזור המרכז:
- החוף של סידנא עלי/אפולוניה הוא יפה מאוד. הוא נמצא ממש בהרצליה. יש שילוט מהרצליה פיתוח לפארק הלאומי אפולוניה, שהוא בתשלום ונמצא על הצוק שמעל החוף. אם ממשיכים עם הרכב בדרך עפר מהכניסה לפארק מגיעים לחנייה שמעל סידנא עלי ויש מדרגות שיורדות לחוף. מומלץ ללכת לאורך החוף צפונה, גם בחורף. יש המון צדפים ואבנים יפות ומתחת לצוק יש שרידי קירות של העיר אפולוניה שנפלו מלמעלה (יש שלט סכנה מפולת, אז לא על אחריותי). יש שם פינות חוף נחבאות כאלה בין סלעים ושרידי קירות עתיקים. מקסים.
- יש חבצלות חוף באזור געש ומומלצת בחום השמורה של שפיים מדהימה!! עם נוף לים צבאים ושקט הכניסה מיקום או שפיים ממש אחרי בית ההארחה של שפיים. ממש מקסים ולא קשה ללכת גם עם קטנטנים
פרוזדור ירושלים ןירושלים, מסלולים :
- עין טייסים: שמורה חמודה בהר טייסים. יש שם בריכה שאפשר להיכנס אליה לפי הכתוב אבל היא ירקרקה בצורה לא מעוררת תאבון וקטנה מאד. היו באיזור הרבה רוכבי אופניים , כרגיל בעונה.
אזור הדרום, מסלולי טבע
- באביב יש פריחה משגעת בשמורת בארי!!! חזרנו משם עם שכון חושים של ריח צבע וטעם...בדרך לצומת בית קמה יש את שמורת פורה עם פריחה בשלל צבעים , אהובה במיחוד על שוחרי אקולוגיה ובתי גידול .
אזור הדרום, אתרים:
- חוות נעמ"א : חוות בודדים בנגב המערבי, אם מהסביבה אז שווה ביקור.
- חוות קורנמל על כביש 40 מבאר שבע לשדה בוקר אחרי צומת טללים (הצומת בו פונים שמאלה) לחפש שלט לחווה ופניה שמאלה לשביל עפר. יש להם גבינות עיזים מצויינות.
- חוות נחל בוקר אם ממשיכים באותו כביש לכיוון שדה בוקר ,כעבור 7-10 דקות נסיעה לחפש שלט לחווה מצד ימין של הכביש מבנה מעניין (2 מכולות שהפכו לבית יפהפה). אפשר לראות את הכרם והסוסים, ולשבת ולטעום יין מקומי וגבינות. בעלי המקום מאוד נחמדים ומכניסי אורחים.
- מדרשת שדה בוקר ממשיכים על אותו כביש 40, מגיעים לצומת חלוקים (צומת T) ופונים ימינה (כיוון כללי מצפה רמון). פונים שמאלה למדרשת שדה בוקר שם שווה לעצור שם ולראות את אוסף הנחשים המעניין, וגם את בית הבוץ ( לחפש שילוט בתוך המדרשה). לחובבי הקברים, קבר דוד ופולה בן גוריון , משקיף על נחל צין המופלא.
- חוות כרמי עבדת חזרה לכביש 40 המתפתל לכיוון מצפה, כעבור כ-10 דקות לחפש פניה ימינה ושלט "חוות כרמי עבדת ". המקום יפהפה, יש גלריה במקום.
- יש בהמשך ה-40 את עבדת, שרידי העיר הנבטית (נדמה לי שבחול המועד סוכות יש שם אירועי דריכת יין).
- וואם כבר הגעתם למצפה רמון אז סוכה במדבר שווה ביקור.להגעה לעקוב אחרי השילוט ולהתאזר בסבלנות, הדרך חתחתית ... ניתן לאכול שם בהזמנה מראש, יש שם חמורים חמודים, סוכות לראות , ופאנלים סולאריים שמאירים את המקלחת.והעיקר המון ש ק ט.
- חוות האלפקות
מקומות לינה בדרום:
- מחפשים מקום אחר לישון במצפה רמון?, בחוות המדבר שיושבת ממש על המכתש אפשר לישון בבקתות מצופות בוץ, ולהתעורר לנוף המרהיב של המכתש. ארוחות צימחוניות. לאירוח רצוי להתקשר מראש. יש במקום גם חנות בה הם מוכרים מוצרי טופו שונים של קהילת הכושים מדימונה, ויש גם גלידת טופו שלהם. לפעמים יש גם "גמלידה" גלידת גמלים שמיוצרת בערבה. הגעה: מגיעים לככר בכניסה למצפה, פונים שמאלה וממשיכים בדרך עפר על פי השילוט.
- חאן שבילים במדבר- באזור חצבה. ישלו אתר אנטרנט, מומלץ לכל המשפחה.
- חוות הנוקדים (בין ערד למצדה) - מקום מדהים עם אטרקציות לילדים ופינת חי.
מידע ואתרים מומלצים:
- כתבה מ-Ynet אפשר גם אולי לקחת משם רעיונות לאחד המפגשים הבאים.
- http://www.adama.net/index/levav
- שפע מסלולי טיול בכרמל"http://207.232.9.131/tiyulim/[po]ms merkaz1[/po].htm
- Http://www.education.gov.il/tiyulim/[po]ms merkaz1[/po].htm
- http://www.education.gov.il/tiyulim/[po]ms merkaz2[/po].htm
- http://www.education.gov.il/tiyulim/ms
- http://thekotel.org/content.asp?Id=44