איזה יופי:, מרגש -)
אני הולכת לכתוב לך המון!
זה שאת עובדת עכשיו זה מצויין כי זה מבטיח לך תנאים סוציאליים כרגע ואח"כ.
את יכולה להיות רגועה ולהנות מההריון ומהצעד האמיץ והמשמח שנשמע שבא לך בזמן עם או בלי בן זוג
לגבי הפרקטיות - אני לא ממליצה לקחת כל יום ביומו כמו שהציעו למעלה. את אישה בוגרת חסרת אמצעים, והולכת להפוך לאם והאחריות שאת מדברת עליה מובנת, האינטואיציות שלך נכונות וחשוב להערך לקראתה נכון.
אני מציעה כרגע להתמקד בבירור זכויות ואלטרנטיבות וכיוונים אפשריים אבל לא בנקיטת עמדה. את זה לשמור לאחרי הלידה
פשוט הרבה דברים ישתנו ויובנו כשהתינוק יוולד. ולמעשה לאורך כל תקופת ההורות. לכן לפני זה אין טעם לעשות צעדים דרסטיים כאלה ואחרים - למשל בשום פנים ואופן לא לעזוב את העבודה או להודיע על כוונה כזו או אפילו לתהות בקול בפני עמיתים. מקום עבודה קבוע ומסודר כאם שאמורה להיות אחראית לעיקר הפרנסה הוא עוגן שלא מוותרים עליו מראש בלי לדעת שיש על מה להישען. תשדרי עסקים כרגיל. את עובדת ויולדת ובעזרת השם חוזרת לעבודה. שלא יחפשו לך מחליפה קבועה ושלא ינפנפו אותך קודם באמתלות משונות.
שנית,
לכרגע אני מציעה לך רק לברר זכויות. זכויות של אם חד הורית מול הרשויות, זכויות שלך בביטוח לאומי, האם את זכאית לדמי אבטלה בכל לומה הגובה שלהם, האם זה יספיק לך? ולגבי הבטחת הכנסה כנל, תבדקי גם כמה הוצאות הולכות להיות לך לעומת הכנסות ואיפה אפשר להתייעל. למשל קבלת ריהוט בגדים וציוד יד שנייה. גם מפה באתר אפשרי לקבל חינם, ולקנות חדש רק בשביל ההרגשה, את יודעת בגד ראשון, מוצרים אינטימיים, סימבולים. וגם לבקש מתנות פרודקטיביות, דברים שאת רוצה. להכין רשימה ולבקש אותם ספציפית ממי שמעוניין במילא לקנות מתנה. זה יכול לחסוך לך המון.
ובירור זכויות לא רק מול הרשויות גם מול הבן זוג. דרך נעמת, אולי דרך פורומים או קבוצת תמיכה לאם חד הורית. זה שהוא בתמונה זה נחמד אבל יש מקום צריך לעגן את זה. לבדוק מה כדאי לעשות ואיך, מה הוא אמור לתת וכמה עפ חוק ואחכ לבדוק איך לקבל את זה בצורה הכי טובה וחברית שאפשר. זה תמיד עובד טוב יותר כך.
שלישית, אני ממליצה שתאפשרי לעצמך את תקופת חופשת הלידה, לראות מה קורה איתך ועם המשפחה והבן זוג.
כמה המשפחה והבן זוג בתמונה וכמה את יכולה לסמוך עליה, גם בתמיכה פיזית ונפשית, למשל לפעמים האמא והאחות מפתיעה ביכולת לטפל בילד שלך ברוך ובזמינות טובה ולפעמים דווקא לא. לפעמם שווה לקחת מה שנותנים ואפילו עזרה בבישולים, בנקיון או שעתיים בייבי סיטר . בכל מקרה, תראי לאן הרוח נושבת. יכול להיות שהנוכחות שלהם בבית תאפשר לך יותר אורך נשימה לצאת ולעבוד במסגרת כזו או אחרת בלי תחושה של ויתור גדול. יכול להיות שלא .ואז שווה לחשוב על עבודה מהבית בטיפול בילד נוסף שזה פתרון מצויין לאמהות.
יכול להיות שכן יהיה מקום לצאת מהבית למשרה חלקית אפילו, וגם אז כאם יהיו לך פריבילגיות (נדמה לי שיש שעת הנקה שזה מעניק פחות שעת עבודה ביום, ימי מחלה של ילד ואם שניתן לנצל ועוד) שמצמצמות את השהות בעבודה מאוד.
יש אפשרות שהעלית גם לחתום אבטלה (אבל קודם תוודאי שאת עונה על הקריטריונים שמזכים בכזו), זה יאפשר לך יותר מרווח נשימה של גידול הילד וגם התארגנות למציאת עבודה שתתאים לאורח החיים בהמשך (לא אמרת במה את עובדת ומה היכולות והרצונות שלך).
אני פחות מתה על האבטלה כי כשאת עובדת במקום מסודר יש לך ביטוח והפרשות לפנסיה וימי מחלה שלך ושל הילד שניתן לנצל לאורך זמן וחגים רבים שמשולמים לך כמו לכל שכיר בזמן שאת בבית ולכן לוותר לגמרי על עבודה כשכירה בזמן שיש לך עבודה מסודרת זה משהו שהייתי נזהרת איתו ולא נוגעת בו עד שאני לא דואגת לאלטרנטיבה כלכלית שתצליח לכלכ אתכם בצורה סבירה.
בכל מקרה האבטלה יכולה להיות פתרון טוב לכמה חודשים אם את גרה באזור שניתן יהיה לחזור למעגל העבודה מהבית מבחוץ חלקית או מלאה די מהר ולא במחיר כלכלי גדול.
מה שבטוח זה שחשוב לתכנן ולברר אבל ממש לא לדאוג. כי הרבה מאיתנו התחילו כך או אחרת עם או בלי בן זוג, כולנו חווים משברים בדרך שנוכחות בן הזוג לא הועילה להיפך (פציעה, אבטלה, גירושין ועוד). את יכולה לגדל אותו נפלא ברווחה ובכיף, אבל מצד שני, כמו שאמרת שבלהט האהבה העיוורת נכנסת להריון וזה משמח וזה מקסים אבל כמו שאת כותבת זה גם קשה. אז העיצה העיקרית שלי היא
לא לעשות החלטות בלתי הפיכות בלהט ההתרגשות של ההריון ואחרי הלידה. למשל לא להתפטר. ואם את צריכה עוד חודש חופש בשביל לארגן את המחשבות ואת המציאות מעבר לחופשת הלידה עדיף לקחת אותו ולבדוק אלטרנטיבות.. ואם את מחליטה לעזוב מקום עבודה אז רק אחרי שבדקת ווידאת שיש אלטרנטיבה מיידית להכנסה כלכלית (אבטלה, טיפול בילד).
מה שכן אין שום פתרון שאת חייבת לקבל על עצמך לגבי תעסוקה וגידול הילד שהוא שחור לבן.
אפשר להניק וגם לעבוד אפשר לגדל את הילד צמוד צמוד אבל לא במחיר של איבוד עוגן כלכלי.
יש כל כך הרבה באמצע וכדאי לחשוב לכל הכיוונים.
שיהיה בטוב והרבה ממנו