חוסר ברזל
חוסר ברזל
תודה על התגובות, באמת הרמות נמוכות מאד. יכול להיות כתוצאה מהנקה תוך כדי ההריון? (הנקתי עד חודש שלישי בערך)
פלורדיקס, אני לוקחת מינון משולש. עדיין זה לא יעזור?? אני די בונה על כך ממש לא מתאים לי עירויי דם אחרי הלידה כמו שהיה בלידה הקודמת...
אמא גבעתיים, העירויים שקיבלת אחרי הלידה היו כל יום? איך זה הולך? מבחינה פרוצדורלית, לידע הכללי אם עדיין לא יעלה לי...
דווקא הבנתי שיש בטחינה סידן שמונע את ספיגת הברזל ובכלל שעדיף לקחת את הברזל יחד עם ויטמין סי חצי שעה לפני הארוחה...
פלורדיקס, אני לוקחת מינון משולש. עדיין זה לא יעזור?? אני די בונה על כך ממש לא מתאים לי עירויי דם אחרי הלידה כמו שהיה בלידה הקודמת...
אמא גבעתיים, העירויים שקיבלת אחרי הלידה היו כל יום? איך זה הולך? מבחינה פרוצדורלית, לידע הכללי אם עדיין לא יעלה לי...
דווקא הבנתי שיש בטחינה סידן שמונע את ספיגת הברזל ובכלל שעדיף לקחת את הברזל יחד עם ויטמין סי חצי שעה לפני הארוחה...
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
חוסר ברזל
תודה על התגובות, באמת הרמות נמוכות מאד. יכול להיות כתוצאה מהנקה תוך כדי ההריון? (הנקתי עד חודש שלישי בערך)
יקירה, חוסר כזה של פריטין לוקח חודשים ואולי אף שנים לצבור. זה חוסר שאת מתהלכת איתו הרבה זמן. אם את מסוגלת לבלוע כמוסות קטנות, לביוקר יש ברזל פשוט מעולה, הכי נספג שיש. ושוב- ממליצה לך לפנות לנטורופת/ית שיבדוק את התזונה שלך, ואולי יעזור לך לשפר את הספיגה (רפלקסולוגיה למשל). וכמובן להיות במעקב של בדיקות דם, כל חודש אפילו לבדוק פריטין. כמה ה- 12 B שלך?
את מאוד צודקת. לא כדאי לצרוך יחד.
יקירה, חוסר כזה של פריטין לוקח חודשים ואולי אף שנים לצבור. זה חוסר שאת מתהלכת איתו הרבה זמן. אם את מסוגלת לבלוע כמוסות קטנות, לביוקר יש ברזל פשוט מעולה, הכי נספג שיש. ושוב- ממליצה לך לפנות לנטורופת/ית שיבדוק את התזונה שלך, ואולי יעזור לך לשפר את הספיגה (רפלקסולוגיה למשל). וכמובן להיות במעקב של בדיקות דם, כל חודש אפילו לבדוק פריטין. כמה ה- 12 B שלך?
את מאוד צודקת. לא כדאי לצרוך יחד.
חוסר ברזל
ענבל, תודה.
עוד שאלה.
מתי עדיף לקחת את הברזל?
לפני האוכל? אחרי? תוך כדי?
עוד שאלה.
מתי עדיף לקחת את הברזל?
לפני האוכל? אחרי? תוך כדי?
חוסר ברזל
פלורדיקס מעביר אותי (צמחונית זה שנים) כבר הריון שני בלי אנמיה. הוא באמת יקר, אבל לצפוניות בינינו יש פתרון (ויתרון!)
היבואן יושב באזור התעשיה של יקנעם (מול אסם), וניתן לקנות ממנו ישירות בהנחה רצינית- משהו כמו 480 ש"ח לשבעה בקבוקים. לא זול, אבל זול בהרבה מבחנויות...
הטלפון - 1-800-366-777 או באתר שלהם
היבואן יושב באזור התעשיה של יקנעם (מול אסם), וניתן לקנות ממנו ישירות בהנחה רצינית- משהו כמו 480 ש"ח לשבעה בקבוקים. לא זול, אבל זול בהרבה מבחנויות...
הטלפון - 1-800-366-777 או באתר שלהם
חוסר ברזל
לי ברזל "פמינה" של אלטמן הטיס את הפריטין תוך זמן קצר עמוק לתוך הנורמה
חוסר ברזל
יש לי שאלה חשובה
אני בחודש שביעי כרגע והאמוגלובין שלי לא מצליח לעלות מעל 10. אני עושה כל מאמץ אפשרי אבל אין שינוי
וקראתי כתבה שנשים שהאמוגלובין שלהן נמוך מ 10 לא יכולות ללדת בבית האם זה נכון? משהי יודעת אחרת
אשמח לתגובה במהרה
אני בחודש שביעי כרגע והאמוגלובין שלי לא מצליח לעלות מעל 10. אני עושה כל מאמץ אפשרי אבל אין שינוי
וקראתי כתבה שנשים שהאמוגלובין שלהן נמוך מ 10 לא יכולות ללדת בבית האם זה נכון? משהי יודעת אחרת
אשמח לתגובה במהרה
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
חוסר ברזל
הכי כדאי שתשאלי את המילדת שלך.
(אני התחלתי את ההריון עם המוגלובין 10 וקיבלתי הנחיה להעלות אותו אבל אין דין 10 בחודש רביעי כדין 10 בחודש שביעי ומן הסתם ההסטוריה הרפואית שלך היא גם גורם חשוב במערכת השיקולים)
(אני התחלתי את ההריון עם המוגלובין 10 וקיבלתי הנחיה להעלות אותו אבל אין דין 10 בחודש רביעי כדין 10 בחודש שביעי ומן הסתם ההסטוריה הרפואית שלך היא גם גורם חשוב במערכת השיקולים)
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 11:53
- דף אישי: הדף האישי של הילהלה_לנד*
חוסר ברזל
שתי המיילדות שאני פגשתי לפני הלידה אמרו בדיוק אותו הדבר(שמתחת ל10 אי אפשר ללדת בבית) אם תרצי יש לי המלצה לברזל טבעי מעולה שלי אישית הקפיץ את את האמוגלובין בנקודה וחצי תוך שבועיים,אני בדף הבית...
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:29
- דף אישי: הדף האישי של לירי_יער*
חוסר ברזל
בשבוע 27 יש נפילה של המוגלובין וברזל
וגם ב 32 אותו כנל
יש המון שיטות להעלות ברזל נמוך- קריא המוגלובין נמוך מ-10
יש פה המון מידע בכל מיני דפים
לשאלתך-
קשה לי להאמין שאם עוד אין לך מיילדת ,
מישהי שלא היתה איתך במעקב מתחילת ההריון
תיילד אותך עם המוגלובין נמוך מ-10
זה בעצם מחשש שבו תדממי אחרי הלידה ללא ההמעטה משמעותית.
זה מסוכן לך.
ומסכימה עם עוגיה
יש לך עוד מספיק זמן להעלות את ההמוגלובין
וגם להתייעץ ולמצוא לך את המיילדת שלך
לידה טובה ומעצימה לך
וגם ב 32 אותו כנל
יש המון שיטות להעלות ברזל נמוך- קריא המוגלובין נמוך מ-10
יש פה המון מידע בכל מיני דפים
לשאלתך-
קשה לי להאמין שאם עוד אין לך מיילדת ,
מישהי שלא היתה איתך במעקב מתחילת ההריון
תיילד אותך עם המוגלובין נמוך מ-10
זה בעצם מחשש שבו תדממי אחרי הלידה ללא ההמעטה משמעותית.
זה מסוכן לך.
ומסכימה עם עוגיה
יש לך עוד מספיק זמן להעלות את ההמוגלובין
וגם להתייעץ ולמצוא לך את המיילדת שלך
לידה טובה ומעצימה לך
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*
חוסר ברזל
תמצאי סוכן של סאן ריידר באינטרנט ותראי איזה חומר מדהים זה. קוראים לו ever-green והוא עושה קסמים. (נראה כמו רעל ויקר גם). לי הוא סידר ת'הריון. אני לא סוכנת בעצמי- אבל ממליצה עליו מאד כי הוא העביר לי את הלחץ מזה וילדתי בבית (עם שרהלה) לידה נהדרת. בקרוב אצלך.
חוסר ברזל
בנות יקרות תודה על התיחסותכן
יש לי הסטוריה עם ענין הברזל: יש לי תלסמיה מינור כך שתמיד הברזל שלי לא היה בשיאו
מתחילת ההריון אני לוקחת כדורים של סולגר - התחלתי באחד ובהמשך עברתי לשתי כדורים 50 מג במהלך ההריון גם ניסיתי את הפלורידקס ( בהמלצת נטורופטית ) + שתיית תה סירפד
הרופא נשים שלי הבין שהברזל פשוט לא ניספג אז קניתי טיפות טבעיות של ברא שעוזרות לספוג את הברזל ועדיין כלום
אני קצת מתבעסת על עניין הלידה אבל אם זה מה שצריך לקרות אני פשוט אקבל את זה כי אני באמת מרגישה שאני עושה את המקסימום
(כולל לאכול מאכלים עתירי ברזל בתוספת מאכלים עם ויטמין c
מה עוד נשאר לנסות???
יש לי הסטוריה עם ענין הברזל: יש לי תלסמיה מינור כך שתמיד הברזל שלי לא היה בשיאו
מתחילת ההריון אני לוקחת כדורים של סולגר - התחלתי באחד ובהמשך עברתי לשתי כדורים 50 מג במהלך ההריון גם ניסיתי את הפלורידקס ( בהמלצת נטורופטית ) + שתיית תה סירפד
הרופא נשים שלי הבין שהברזל פשוט לא ניספג אז קניתי טיפות טבעיות של ברא שעוזרות לספוג את הברזל ועדיין כלום
אני קצת מתבעסת על עניין הלידה אבל אם זה מה שצריך לקרות אני פשוט אקבל את זה כי אני באמת מרגישה שאני עושה את המקסימום
(כולל לאכול מאכלים עתירי ברזל בתוספת מאכלים עם ויטמין c
מה עוד נשאר לנסות???
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
חוסר ברזל
לקחת ויטמין C יחד עם כדורי ברזל. לא של סולגאר, אלא במרשם של הרופא. אני לקחתי אקטיפרין.
-
חוסר ברזל
מנסיון שלי ושל יולדות נוספות שליוויתי
כדאי לקחת ויטמין C כמה דקות לפני הברזל
הברזל הטיבעי שלדעתי הכי נספג הוא של ביו קאר- לא מכירה משהו לא טבעי מצטערת....
כדאי מאוד להפריד מוצרי חלב ומזונות עתירי סידן שעתיים לפני ושעתיים אחרי לקיחת הברזל
וגם לשמור על תזונה עתירת חלבון- הצורה מאוזנת ומלאה
הכדורי ברזל של סולגאר משום מה מעולם לא עזרו לי להעלות ברזל
אני בהריון רביעי אחרי מסע מחוץ לבית נייח, בעיקר בארצות קרות ובשלג
נכנסתי להריון הזה עם מעט מאוד מחסנים
גם של ברזל
ועם כל מה שכתבתי לך למעלה הצלחתי להעלותו ממש משמעותית
מזמינה אותך להתייעץ אם תצטרכי
בהצלחה
לירי
כדאי לקחת ויטמין C כמה דקות לפני הברזל
הברזל הטיבעי שלדעתי הכי נספג הוא של ביו קאר- לא מכירה משהו לא טבעי מצטערת....
כדאי מאוד להפריד מוצרי חלב ומזונות עתירי סידן שעתיים לפני ושעתיים אחרי לקיחת הברזל
וגם לשמור על תזונה עתירת חלבון- הצורה מאוזנת ומלאה
הכדורי ברזל של סולגאר משום מה מעולם לא עזרו לי להעלות ברזל
אני בהריון רביעי אחרי מסע מחוץ לבית נייח, בעיקר בארצות קרות ובשלג
נכנסתי להריון הזה עם מעט מאוד מחסנים
גם של ברזל
ועם כל מה שכתבתי לך למעלה הצלחתי להעלותו ממש משמעותית
מזמינה אותך להתייעץ אם תצטרכי
בהצלחה
לירי
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
חוסר ברזל
מה עוד נשאר לנסות???
התנזרות מוחלטת מקפאין על כל צורותיו
התנזרות מוחלטת מקפאין על כל צורותיו
-
- הצטרפות: 16 מאי 2009, 21:53
- דף אישי: הדף האישי של עננים_בקפה*
חוסר ברזל
טיפול אייפק במידה ויש בעיה של ספיגת ברזל
-
- הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
- דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*
חוסר ברזל
אני הצלחתי להגיע ל-11 כשעברתי ל"פריפול". זה ברזל-קופ"ח (משמע: לגמרי לא טבעי. נראה לי), והוא חדש יחסית (30 ש"ח בערך).
לפני זה לא הצלחתי להגיע ל-10 אפילו.
אני משתדלת לא לגעת במוצרי חלב לפני ואחרי, ובערך פעמיים בשבוע לוקחת 2 כדורים ביום.
שווה לנסות.
בהצלחה.
לפני זה לא הצלחתי להגיע ל-10 אפילו.
אני משתדלת לא לגעת במוצרי חלב לפני ואחרי, ובערך פעמיים בשבוע לוקחת 2 כדורים ביום.
שווה לנסות.
בהצלחה.
חוסר ברזל
כדאי מאוד להפריד מוצרי חלב ומזונות עתירי סידן שעתיים לפני ושעתיים אחרי לקיחת הברזל.
אם כך האם זה רלוונטי לאכול טחינה גולמית מלאה בתור ספק ברזל?
אם כך האם זה רלוונטי לאכול טחינה גולמית מלאה בתור ספק ברזל?
חוסר ברזל
אני ממש מקווה שמעבר לכדורי הקופה יעזור
תודה על הכל
תודה על הכל
-
חוסר ברזל
גיסתי האהובה שתחיה מדגישה- מזונות מהחי בעלי סידן שמתחרה על אותו מקום ספיגה של ברזל
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 11:53
- דף אישי: הדף האישי של הילהלה_לנד*
חוסר ברזל
הברזל שלי-spatone אלו בעצם מים ממעין עתיר מינרלים וברזל,יש מקום אחד בארץ שמיבאים אותו למיטב ידיעתי וזה בירושלים אבל אני חושבת שהם גם עושים משלוחים.עזר פלאים גם לאחותי בהריון תאומים.האתר www.spatone.com
או בטל':02-5810687
או בטל':02-5810687
חוסר ברזל
תודה יקרות איזה כייף שיש נשים נפלאות כמוכן בסביבה!
רציתי לדעת אם בשביל שכדורי הברזל יספגו צריך לקחת איתו ביחד כדור של ויטמין c או
שמספיק ממקורות טבעיים?
רציתי לדעת אם בשביל שכדורי הברזל יספגו צריך לקחת איתו ביחד כדור של ויטמין c או
שמספיק ממקורות טבעיים?
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*
חוסר ברזל
עם כל הכבוד לטחינה ויש כבוד במקרה כזה צריך משהו יותר דרסטי, מעין טיפול שורש שיחזיר לגוף את האפשרות לספוח מהטחינה וכל השאר את הברזל ולהשאיר אותו זמין בגוף, שלא ישטף מיד. בבקשה תנסי את ה-ever-green של סאן ריידר, הוא יקר- אבל היחיד שעושה את העבודה. עוד שניה כבר הלידה- תשקיעי במי שיש לך בבטן. תני פוש סופי- כל הסיפור הזה תיכף מאחוריך
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
חוסר ברזל
לדעתי תקחי עם כדור.
-
חוסר ברזל
בשביל באמת לעשות את הספיגה יותר אפקטיבית גם אני ממליצה כדור ויטמין C
או לחלופין יש לביו קאר טיפות ויטמין C
גילוי נאות אין לי שום קשר אישי לחברה הזאת
רק מאוד מאוד ממליצה על המוצרים שלה
טבעיים ומעולים
אני אישית משתמשת רק בה
או לחלופין יש לביו קאר טיפות ויטמין C
גילוי נאות אין לי שום קשר אישי לחברה הזאת
רק מאוד מאוד ממליצה על המוצרים שלה
טבעיים ומעולים
אני אישית משתמשת רק בה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חוסר ברזל
_רציתי לדעת אם בשביל שכדורי הברזל יספגו צריך לקחת איתו ביחד כדור של ויטמין c או
שמספיק ממקורות טבעיים?_
זו רק אני, אבל נדמה לי שעדיף לקחת ברזל לא טבעי, ולהגדיל את הסיכויים ללידת בית. העלות-תועלת כאן (של היצמדות לברזל טבעי שנספג פחות כנראה) בכלל לא פרופורציונליות.
שמספיק ממקורות טבעיים?_
זו רק אני, אבל נדמה לי שעדיף לקחת ברזל לא טבעי, ולהגדיל את הסיכויים ללידת בית. העלות-תועלת כאן (של היצמדות לברזל טבעי שנספג פחות כנראה) בכלל לא פרופורציונליות.
חוסר ברזל
התינוק שלי בן 10 חדשים עם חוסר של ברזל מזעזע! הרופא בבית חולים אמר לי לתת לו 20 טיפות של ברזל פריפל כל יום.
חשוב לציין שהוא רק יונק לא מוכן לקבל שום תוספות של מוצקים. מה אני יכולה לאכול שזה יכול להשפיע עליו מבחינת הברזל? ואולי יש עוד רעיונות איך מטפלים בחוסר בברזל קשה
חשוב לציין שהוא רק יונק לא מוכן לקבל שום תוספות של מוצקים. מה אני יכולה לאכול שזה יכול להשפיע עליו מבחינת הברזל? ואולי יש עוד רעיונות איך מטפלים בחוסר בברזל קשה
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 19:56
- דף אישי: הדף האישי של נעם_פלאם*
חוסר ברזל
אני בת 19 לא ממש צמחונית (אני אוכלת דגים פעם ב...) לאחרונה עשיתי בדיקות דם כדי לבדוק אם אני יכולה לתרום דם... הם הפנו אותי לרופא.
הרופא אמר שאין לי ממש מה לדאוג אבל כדי לי לאכול יותר דברים עם ברזל כי האמוגלבין שלי נמוך לא יותר מידי אבל צריך להיזהר..
הבנתי שסומסום יש הרבה ברזל הבעיה היא שאני לא מעריצה של טחינה, יש למישהו המלצות איך אפשר להנביט סומסום או משהו כזה?
איזה מאכלים אפשר להכין (ללא תנור) כתוספי תזונה בשביל ברזל וסידן?
הרופא אמר שאין לי ממש מה לדאוג אבל כדי לי לאכול יותר דברים עם ברזל כי האמוגלבין שלי נמוך לא יותר מידי אבל צריך להיזהר..
הבנתי שסומסום יש הרבה ברזל הבעיה היא שאני לא מעריצה של טחינה, יש למישהו המלצות איך אפשר להנביט סומסום או משהו כזה?
איזה מאכלים אפשר להכין (ללא תנור) כתוספי תזונה בשביל ברזל וסידן?
-
חוסר ברזל
אני מקפיצה את ההודאה שוב כי זה ממש חשוב לי
אתמול נגשתי לתרום דם ואמרו לי שהאמוגלובין שלי הוא 10.5 ושכדאי לי ללכת לרופא.
מישהו יכול להגיד לי א. מה זה אומר
ב. אני לא אוהבת רופאים ולא רוצה לקחת כדורים יש למיהו המלצות?
ממש חשוב לי אשמח לתגובות
נעם
אתמול נגשתי לתרום דם ואמרו לי שהאמוגלובין שלי הוא 10.5 ושכדאי לי ללכת לרופא.
מישהו יכול להגיד לי א. מה זה אומר
ב. אני לא אוהבת רופאים ולא רוצה לקחת כדורים יש למיהו המלצות?
ממש חשוב לי אשמח לתגובות
נעם
חוסר ברזל
היי נעם,
המלצתי היא פשתן טחון. שתי כפיות ביום, עושה פלאים.
יש לקנות את הגרגירים שלמים (לא טחונים), ולטחון אותם בבית כיוון שמיד אחרי טחינתם חשוב לשמור את האבקה במקפיא.
אפשר לאכול את הפשתן עם חצי כוס מיץ או יוגורט או כל מאכל אחר.
המלצתי היא פשתן טחון. שתי כפיות ביום, עושה פלאים.
יש לקנות את הגרגירים שלמים (לא טחונים), ולטחון אותם בבית כיוון שמיד אחרי טחינתם חשוב לשמור את האבקה במקפיא.
אפשר לאכול את הפשתן עם חצי כוס מיץ או יוגורט או כל מאכל אחר.
-
חוסר ברזל
תודה תודה!!!
-
- הצטרפות: 02 מאי 2009, 22:02
- דף אישי: הדף האישי של לי_רז*
חוסר ברזל
תום השנתיים וחצי חזר מבדיקות דם עם תוצאות שהרופא אמר לקחת ברזל, הבעיה שהוא מסרב לקחת פריפל (מבינה אותו)
ובפלורדיקס לא ראיתי שיש ברזל.הצעות?
חלק מהבעיה שהבנתי שאמורים לתת את התוסף או הברזל אחרי ירקות או בשר ולא לערב מוצרי חלב.כמה זמן צריך לחכות בין החלב לברזל?
ה-FERITIN שלו הוא 8 (כשהמינימום הוא 20!)
והברזל 63.
גם ההמוגלובין נמוך...
ובפלורדיקס לא ראיתי שיש ברזל.הצעות?
חלק מהבעיה שהבנתי שאמורים לתת את התוסף או הברזל אחרי ירקות או בשר ולא לערב מוצרי חלב.כמה זמן צריך לחכות בין החלב לברזל?
ה-FERITIN שלו הוא 8 (כשהמינימום הוא 20!)
והברזל 63.
גם ההמוגלובין נמוך...
חוסר ברזל
מה המשמעות של מדד iron נמוך בפעוטה בת שנה וחצי כשכל שאר המדדים כולל הפריטין וההמוגלבין תקינים?
התייעצתי עם שני רופאי ילדים. רופא אחד אמר שאין בעיה ורופאה אחרת אמרה שזה אנמיה. ביקשתי הסבר קצת יותר מפורט והם כמובן לא הסבירו.
האם מישהי יודעת?
תודה.
התייעצתי עם שני רופאי ילדים. רופא אחד אמר שאין בעיה ורופאה אחרת אמרה שזה אנמיה. ביקשתי הסבר קצת יותר מפורט והם כמובן לא הסבירו.
האם מישהי יודעת?
תודה.
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
- דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*
חוסר ברזל
מוזר... איזה מהרופאים נשמע לך יותר מבין?
איך הילדה ? שמחה? חיונית? רזה?
איך הילדה ? שמחה? חיונית? רזה?
חוסר ברזל
תודה לך אינדיאנית. גם אני חושבת שזה מוזר. הילדה שמחה וחיונית, וגם רזה. שני הרופאים נשמעו משכנעים. בכל מקרה בינתיים היה לי קצת יותר זמן לקרוא את הדף הזה והחלטתי לתת ברזל כי היה כתוב שייתכן שזה מצב של תחילת אנמיה. עדיין אם יש למישהו מושג מה המשמעות אשמח להבין. חיפשתי בגוגל מידע ולא מצאתי ואני יודעת שיש כאן נשים חוקרות.
-
חוסר ברזל
אצלנו זה היה התחלת האנמיה.
אחר כך גם הפריטין ירד ורק בסוף ההמוגלובין.
אחר כך גם הפריטין ירד ורק בסוף ההמוגלובין.
-
חוסר ברזל
נשמע כמו התחלת אנמיה.
מחסני הברזל (פריטין) עוד לא נגמרו אבל הברזל נמוך ובקרוב המחסנים יתחילות להתרוקן.
מחסני הברזל (פריטין) עוד לא נגמרו אבל הברזל נמוך ובקרוב המחסנים יתחילות להתרוקן.
חוסר ברזל
תודה. התחלתי לתת ברזל. שמחה שתפסנו את זה בהתחלה.
חוסר ברזל
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי, לא ידעתי איפה לכתוב, אז הגעתי לכאן. העלתי לפני שבוע אתר חדש - תוסף תזונה מגנזיום לספורטאים (מגנוקס). מסתבר שאין הרבה מודעות בארץ לאיבוד מגנזיום בזיעה תוך כדי מאמץ, דבר שיוצר עייפות והתכווצויות שרירים. רציתי לשאול אתכן, אם תרצו לנסות את התוסף (יש בו גם תוספת של ויטמין D ו-B6 לשיפור הספיגה)? אם כן, אני אשמח לשלוח ולקבל תגובות. להלן האתר: http://www.magnoxsport.com
היי, לא ידעתי איפה לכתוב, אז הגעתי לכאן. העלתי לפני שבוע אתר חדש - תוסף תזונה מגנזיום לספורטאים (מגנוקס). מסתבר שאין הרבה מודעות בארץ לאיבוד מגנזיום בזיעה תוך כדי מאמץ, דבר שיוצר עייפות והתכווצויות שרירים. רציתי לשאול אתכן, אם תרצו לנסות את התוסף (יש בו גם תוספת של ויטמין D ו-B6 לשיפור הספיגה)? אם כן, אני אשמח לשלוח ולקבל תגובות. להלן האתר: http://www.magnoxsport.com
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
חוסר ברזל
זכור לי מקריאה אי שם שהברזל שנכנס לגוף מסירים אינו אותו ברזל שנחוץ לגוף.
בכתבה מפורט משהו בעניין הזה ?
(בקיצור,לרוץ לקנות סירי ברזל?:-))
בכתבה מפורט משהו בעניין הזה ?
(בקיצור,לרוץ לקנות סירי ברזל?:-))
-
חוסר ברזל
אינני מבין גדול, אבל ע"פ המחקר לפחות, לברזל הנ"ל יש תרומה חיובית לגוף. אפשר לקרוא עוד כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/[po]Human iron metabolism[/po]#Absorbing iron from the diet אבל כהדיוט, לא כל כך הבנתי מי נגד מי.
-
חוסר ברזל
כ"כ ראיתי שזה מסתובב ברשת די הרבה, למשל באתר המעולה הזה
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
חוסר ברזל
מישהו יודע אם שימוש בפלורויטל עלול להכתים את השיניים?
-
חוסר ברזל
חברה שלי טוענת שכן, לי זה לא עשה כתמים ולקחתי כמה וכמה פעמים.
אפשר לשתות את זה כמו שוט של וויסקי מבלי שיגע בשיניים.
אפשר לשתות את זה כמו שוט של וויסקי מבלי שיגע בשיניים.
חוסר ברזל
מישהו יודע אם שימוש בפלורויטל עלול להכתים את השיניים?
לנו זה אכן הכתים את השיניים
זה יורד כמעט לגמרי בשימוש במשחת שיניים עם סודה לשתייה (פרודונטקס), אבל הבת שלי ממש לא אוהבת את זה.
עברנו עכשיו לברזל של טננבלוט, לבדוק אם זה מכתים פחות. אעדכן בהמשך.
לנו זה אכן הכתים את השיניים
זה יורד כמעט לגמרי בשימוש במשחת שיניים עם סודה לשתייה (פרודונטקס), אבל הבת שלי ממש לא אוהבת את זה.
עברנו עכשיו לברזל של טננבלוט, לבדוק אם זה מכתים פחות. אעדכן בהמשך.
-
חוסר ברזל
אהההה, הבנתי למה זה לא הכתים לי כי:
זה יורד כמעט לגמרי בשימוש במשחת שיניים עם סודה לשתייה (פרודונטקס)
זה יורד כמעט לגמרי בשימוש במשחת שיניים עם סודה לשתייה (פרודונטקס)
חוסר ברזל
כמה פלורדיקס מומלץ לקחת בהריון? ההמוגלובין שלי 10.4, הפריטין 10.
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
חוסר ברזל
מר 'נצת הדובדבן' מול השוק ,ברח לי השם אמר לי לאכול שקדים קלופים במצבם הטבעי .לי אישית נוח עם כפית שקדיה פעם ביום.
חוסר ברזל
שלום, מנסה לכתוב כאן למרות שרואה שהשיחה ננטשה ממזמן -
הבת שלי בת שנה וחודש ובבדיקת דם לפני שבועיים-שלושה התגלה שהיא סובלת מ"אנמיה" - זאת אומרת, המוגלובין נמוך (9.5) ו"חוסרים ברזרבות" או משהו כזה. עד עכשיו נמנעתי מלתת לה בשר כי באיזשהו מקום זה נראה לי כמעט סוטה, לא נכון, הזוי... יש לציין שביום נורמלי היא אכלנית לא קטנה ואוכלת הכל מכל בגירסה הצמחונית (רק לא גמבה, משום-מה). בטיפת חלב אמרו לי לתת לה ברזל בטיפות - 15 טיפות ביום! - אבל היא כל כך שונאת את הטיפות שהיא בוכה כשהיא רואה אותנו מוזגים לה מהטפטפת לכפית/אוכל, יורקת את כולן ומתחיל לה רפלקס הקאה. יש טיפות פחות מגעילות? ומה הייתן ממליצות לתת לה לאכול במיוחד? עוף פעמיים בשבוע יעזור לה? ובכלל, כמה נמוך זה, בעצם המוגלובין 9.5? זה באמת כזה היסטרי? כי אני נבהלתי מאוד.
הבת שלי בת שנה וחודש ובבדיקת דם לפני שבועיים-שלושה התגלה שהיא סובלת מ"אנמיה" - זאת אומרת, המוגלובין נמוך (9.5) ו"חוסרים ברזרבות" או משהו כזה. עד עכשיו נמנעתי מלתת לה בשר כי באיזשהו מקום זה נראה לי כמעט סוטה, לא נכון, הזוי... יש לציין שביום נורמלי היא אכלנית לא קטנה ואוכלת הכל מכל בגירסה הצמחונית (רק לא גמבה, משום-מה). בטיפת חלב אמרו לי לתת לה ברזל בטיפות - 15 טיפות ביום! - אבל היא כל כך שונאת את הטיפות שהיא בוכה כשהיא רואה אותנו מוזגים לה מהטפטפת לכפית/אוכל, יורקת את כולן ומתחיל לה רפלקס הקאה. יש טיפות פחות מגעילות? ומה הייתן ממליצות לתת לה לאכול במיוחד? עוף פעמיים בשבוע יעזור לה? ובכלל, כמה נמוך זה, בעצם המוגלובין 9.5? זה באמת כזה היסטרי? כי אני נבהלתי מאוד.
חוסר ברזל
אולי טחינה מלאה (אפשר עם דבש, יוצאת חלבה הכי טעימה)? אגוזי מלך או ברזיל טחונים? ואם כבר משהו מהחי נראה לי שכדאי הודו, יש בו די הרבה ברזל. יותר מעוף רגיל.
חוסר ברזל
המוגלובין 8 זה ממש נמוך לנערה בת 14?
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
- דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*
חוסר ברזל
המוגלובין תקין הוא מ12, אז כן 8 זה ממש נמוך.
-
חוסר ברזל
שלום לכולן, מקווה שעוד פעיל כאן..בשבוע 36+1 עם המוגלובין של 9.6 פריטין וB12 נמוך והומלץ לי ונופר-עירוי ברזל- אני לא רוצה לעשות. אשמח להמלצות איך להעלות המוגלובין במהירות ??תודה ראש לכל מגיבה...
שלום לכולן, מקווה שעוד פעיל כאן..בשבוע 36+1 עם המוגלובין של 9.6 פריטין וB12 נמוך והומלץ לי ונופר-עירוי ברזל- אני לא רוצה לעשות. אשמח להמלצות איך להעלות המוגלובין במהירות ??תודה ראש לכל מגיבה...
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
- דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*
חוסר ברזל
מה טווח הברזל המומלץ לנשים בהריון? (מתכוונת להמוגלובין) הרי "מותר" לרדת מתחת ל12, אבל עד איפה?
חוסר ברזל
שלום וברכה,
ה Fe - Iron שלי מאוד נמוך 33, המוגלובין תקין, והפריטין 10.
לפני חודשים עברתי הפלה, לפני כן לקחתי חודשיים ברזל האם זה בגלל זה או שזה אנמיה ?
תודה מראש למי שיכול להסביר לי!!
שלום וברכה,
ה Fe - Iron שלי מאוד נמוך 33, המוגלובין תקין, והפריטין 10.
לפני חודשים עברתי הפלה, לפני כן לקחתי חודשיים ברזל האם זה בגלל זה או שזה אנמיה ?
תודה מראש למי שיכול להסביר לי!!
חוסר ברזל
כשלוקחים תכשירי ברזל, השיפור בספירות מהיר אך לגוף נדרשים לפחות 3-4 חודשים של שימוש מסודר כדי להתאושש. כדאי להתמיד בטיפול לפחות 3 חודשים.
האם אין סכנה של עודף?
רמת הפריטין ההתחלתית שלי הייתה תקינה אבל לא גבוהה, וכשלקחתי תוסף היא קפצה די מהר לאמצע הסקאלה (60). היה שיפור זמני בהרגשה וכעת הייתי רוצה לחזור לתוסף אבל חוששת להגיע לעודף. האם יש מניעה לקחת תוסף כשהרמה בבדיקות די טובה?
כשלוקחים תכשירי ברזל, השיפור בספירות מהיר אך לגוף נדרשים לפחות 3-4 חודשים של שימוש מסודר כדי להתאושש. כדאי להתמיד בטיפול לפחות 3 חודשים.
האם אין סכנה של עודף?
רמת הפריטין ההתחלתית שלי הייתה תקינה אבל לא גבוהה, וכשלקחתי תוסף היא קפצה די מהר לאמצע הסקאלה (60). היה שיפור זמני בהרגשה וכעת הייתי רוצה לחזור לתוסף אבל חוששת להגיע לעודף. האם יש מניעה לקחת תוסף כשהרמה בבדיקות די טובה?
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2006, 12:29
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לתאומים*
חוסר ברזל
איזה ברזל אפשר לתת מלבד פריפל? מעורר כאבי בטן לקטן.
פלורדיקס אסור מתחת לגיל שנה ומעדיפה שלא גם בגלל הרכב הפירות שלא מתאים לבעלי רפלוקס.
אשמח להמלצה על ברזל.
פלורדיקס אסור מתחת לגיל שנה ומעדיפה שלא גם בגלל הרכב הפירות שלא מתאים לבעלי רפלוקס.
אשמח להמלצה על ברזל.
-
חוסר ברזל
שלום לך ורד
אתמול קיבלתי את בדיקות הדם שלי והתברר לי שיש לי חוסר בהמוגלובין ולצערי אני לפני 10 שנים עברתי צינתור וגם בלוטת התריס שלי
לא תקינה ויש הרבה מאכלים שאיני יכולה לאכול איך אפשר להבריא
שלום לך ורד
אתמול קיבלתי את בדיקות הדם שלי והתברר לי שיש לי חוסר בהמוגלובין ולצערי אני לפני 10 שנים עברתי צינתור וגם בלוטת התריס שלי
לא תקינה ויש הרבה מאכלים שאיני יכולה לאכול איך אפשר להבריא
חוסר ברזל
האם כשיש שלשול, כנראה כתוצאה מכדורי ברזל הברזל פחות נספג?
-
חוסר ברזל
הי התינוק שלנו בן שנה מקבל עשר טיפות פריפל ביום. שמתי לב שזה גורם לו לשלשולים.... ימים שלא נתתי ברזל עברו בלי בעיות כאלה. הרופאה אומרת שפריפל לא יכול לעשות שלשולים וכניראה זה משהו שקשור לעיכול והמליצה לתת פרוביטיקה. ... יש אלטרנטיבה לפריפל
הי התינוק שלנו בן שנה מקבל עשר טיפות פריפל ביום. שמתי לב שזה גורם לו לשלשולים.... ימים שלא נתתי ברזל עברו בלי בעיות כאלה. הרופאה אומרת שפריפל לא יכול לעשות שלשולים וכניראה זה משהו שקשור לעיכול והמליצה לתת פרוביטיקה. ... יש אלטרנטיבה לפריפל
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
חוסר ברזל
לי הלך טוב עם פלורדיקס.
-
חוסר ברזל
מה זה איפה משיגים
מה זה איפה משיגים